Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Savanyúbbak vagyunk az európai átlagnál
  2015-06-02 21:23:04, kedd
 
  Sok fanyalgó, ki érti? Itt a mosoly országában, ahol minden, mint a karikacsapás, minden isteni, vagy jobb. És javul állandóan, vagyis állandó a javulás. Csak a rezsi csökken.

Semmi nem elég na.Jó még ott van a aduász, Kövér elnök, na az még majd odabasz. Meg a kopasz Szilárd, ketten együtt a dinamikus duó, a szakrális jelleget Kerényi, a mágiát Matolcsy biztosítja, Lázár pedig a kedvességet. És az élen ott ül és szotyit töpköd, hogy az isten áldja telibe, minden magyarok pöttömpalkója.
Hogy a faxba lehet ez? Hiszen már a holokausztot is tanítják a katolikus egyetemen, a homokosok jogai egyre jobban "kiteljesednek" és egyre többen leszünk, mert besegített a demokratikus USA amikor ránktolta a menekülteket.
És a "magyarok" filmsikereiről még nem is emlékeztem meg, a Saul fiairól és a hamarosan várható 500 ezer vendég-állampolgárról sem. Tényleg, mi kell még ezeknek az örökké elégedetlenkedő magyaroknak?

*************

Savanyúbbak vagyunk az európai átlagnál

június 1., hétfő 22:09
356 59

Az Eurostat legújabb felmérése szerint az uniós átlagnál elégedetlenebbek vagyunk az életünkkel. A megkérdezetteknek az életük különböző területeit kellett értékelniük egy 10-es skálán. Erre a magyaroknak átlagosan 6,2 pont jött ki, az uniós átlag pedig 7,1 pont volt. Ugyanennyire be vannak savanyodva a ciprusiak, a görögök és a portugálok is, náluk is 6,2 pont jött össze átlagban.

A kutatás alapján a szomszédos országok közül csak Szerbiában látják rosszabbnak a helyzetet, mint mi, ők 4,9-re értékelték a helyzetüket. A szlovének és a szlovákok viszont 7 pontra, horvátok 6,3-ra értékelték az elégedettségüket. A románok pedig a 7,2 ponttal túl is lépték az uniós átlagot. Az osztrákoknál ugyanez 7,8 pont.
Átlagos elégedettség az Európai Unióban - Forrás Eurostat


Különösen elégedettek magukkal a dánok, a finnek, a svédek és az izlandiak is, ők mind 8 pontot adtak maguknak. Viszont a legjobban a bolgárok lehetnek ki, mert náluk az átlag csak 4,8 pont volt.

A statisztikusok az személyes kapcsolatok, a lakáskörülmények, a közlekedéssel töltött idő, a lakókörnyezet, a zöldterületek és szabadidős lehetőségek, a munkahely, az időfelhasználás és a pénzügyi helyzet megítélésére kérték a megkérdezetteket.
európai életminőség index
európai életminőség index Forrás: Eurostat

A magyarok a legmagasabb pontszámot, 7,6-ot a személyes kapcsolatok megítélésnek adták, a legalacsonyabbat, 5,2-t pedig pénzügyi helyzetüknek. A megkérdezett magyarok a lakhatási körülményeikre 6,8 pontot, a munkába járás idejére 7,1, lakókörnyezetükre 6,5, a zöldterületekre és szabadidős lehetőségekre 6,2, munkahelyükre 7,1, időbeosztásukra 6,3 pontot adtak a lehetséges 10-ből. (via MTI)




http://444.hu/2015/06/01/savanyubbak-vagyunk-az-europai-atlagnal/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Guinness rekord a Pancho Arénában?
  2015-06-02 21:07:09, kedd
 
  Guinness rekord a Pancho Arénában?

2015.06.02. 20:32


Most, hogy vége a bajnokságnak, nem árt szót váltani a tavaly óta is folyamatos nézőszám csökkenésről. Ezzel kapcsolatban először is jegyezzük meg, sokaknak továbbra sem tetszik az, hogy miközben az oktatás, egészségügy haldoklik, a magyar ugaron mindenfelé sorra nőnek ki a stadionok a földből. És nem egy esetben nem is a sportteljesítményen múlik, hogy hol épül sok száz milliós, milliárdos sportlétesítmény. Ahol egy helyi potentát közel van a tűzhöz, ott kis túlzással akár egy sörmeccseken edződött, megyei negyedosztályú csapat is számíthat valami csilli-villi sportlétesítményre.

De mindezek közül is különösen sokaknak szúrt szemet a többmilliárdos állami támogatással, (de az orbáni propaganda szerint mégsem közpénzből) a miniszterelnök kertje végébe odarittyentett felcsúti Pancho Aréna, mit Aréna: Ékszerdoboz, mit Ékszerdoboz: Szentély, ahol a Puskás Akadémia FC (PAFC) játssza a hazai mérkőzéseit. Az a csapat, amelyiknél természetesen fel sem merült még egy esetben sem, hogy megkapja-e az nb1-es induláshoz szükséges licencet.

Mert, érdekes módon miközben egy Pécs, Győr, Kecskemét, Nyíregyháza nagyságú százhúsz-százötvenezres lélekszámú város nem tud megfelelni az MLSZ által megszabott követelményeknek, s nem képes eltartani még egy közepes első osztályú focicsapatot sem, addig ez a mindössze 1800 lakosú falu gond nélkül képes erre. De ha már itt tartunk, nem is értem, miért nem kapott még városi címet? A stadion, repülőtér, kisvasút mellé már igazán megilletné ez a rang ezt a községet is.

Köztudott egyébként az is, hogy a már említett, kétezret sem elérő lakosú település stadionja - a Guinness rekordok könyvébe illően - 3.500 néző befogadására alkalmas.

Ez a stadion persze már építési összköltségét tekintve is rekordot döntögetett. Például amíg a Juventus 41 ezer fős arénája 3000 euróba került ülőhelyenként, vagyis átszámítva közel 870 ezer forintba, addig a 3,8 milliárdos bekerülési összeg alapján számolva Felcsúton egy ülőhely (az ülőhelyenkénti fajlagos költség) több mint egymillió forintot kóstált. Van olyan település Magyarországon, nem is egy, ahol ennyiért akár egy lakást meg lehetne vásárolni. Persze azért nem egy Szijjártói méretűt. Az más kérdés, hogy ennyien nem szoktak a nézőtéren megjelenni, még annak ellenére sem, hogy az illetékesek a nézőszámot ingyen buszjáratokkal is próbálták növelni. Javaslom, talán meg kéne próbálkozni olyasféle módszerekkel is, mint amiket a választások során szoktak alkalmazni a voksolási hajlandóság növelésére. Kis liszt, babkonzerv, ilyesmi osztogatása a pénztáraknál a biztonságiak által.

Orbán hű emberei persze itt is szeretnék a valóságot szebbnek mutatni, s rendre olyan nézőszámok kerülnek a mérkőzésekről szóló tudósításokba, amelyek enyhén szólva nem valósak. A mérkőzések tévéközvetítéséből gyakran szemmel is észrevehető ez.

A legkirívóbb példa mind között, ami a Fradi ez év április eleji, Pancho Arénabeli szereplésekor történt. A PAFC honlapján ugyanis az e meccsen megjelent nézők számát 3812-ben jelölték meg.

http://www.puskasakademia.hu/eredmenyek/puskas_akademia_fc/2015-04-03/3066 (Percről percre menűpont alatt, a 89'-nél.)

Ami még akkor is feltűnően több százzal meghaladja a felcsúti focistadion maximális befogadóképességét, ha a rendezőket, büféseket, pályamunkásokat és vécés-néniket is beleszámítjuk. Szóval ennyi ember akkor sem férne be, ha el is hisszük, hogy sok jó ember kis helyen elfér. De az is lehet persze, hogy ezzel is Guinness rekordot akartak dönteni. Ahhoz hasonlóan például, amikor egy Trabantban tizenheten ültek be.

Egyébként az említett meccsen valójában csupán mintegy háromezren voltak a csakfoci.hu és a magyarfutball.hu szerint.

Erről jut eszembe, hogy sokat beszélnek arról mostanában is a hatalom emberei, hogy 2015 is a családok éve lesz. Szerintem ebben a szlogenben csak egy apró változtatást kell eszközölni ahhoz, hogy az tényleg a valóságot tartalmazza. Ki kell cserélni a család szóban a d betűt s-re.

http://proszektura.blog.hu/2015/06/02/guinness_rekord_a_pancho_arenaban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Miért? Van munka Magyarországon
  2015-06-02 21:01:54, kedd
 
 

"Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját" - írja a kormány.

"Miért? Van munka Magyarországon a közmunkán kívül?" - kérdezi a szír bevándorló, aki Németországba szeretne eljutni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kik a kormány feltétlen hívei? Azt már nem is kérdem, hogy m
  2015-06-02 20:55:36, kedd
 
  Kik a kormány feltétlen hívei? Azt már nem is kérdem, hogy miért

Ki a fene támogatja a kormánypártokat és főleg miért? Nyomozzunk együtt.


Én és még néhány millióan jó ideje nagyon szeretnénk tudni, kikből áll a kormánypártok rajongótábora. Szavazókról nem beszélnék, mert jelenleg nincs válaszás és a politikai elkötelezettséget messze felülírja a rajongás ezeknek az embereknek a körében. Új szokásom figyelemmel kisérni a miniszterek elnökének és a nagyobbik (bár a létező jobb meghatározás) kormánypárt közösségi oldalát. Kell hozzá nem kevés mazochizmus és komoly gyakorlat a relaxációs technikákban, de igen érdekes és tanulságos dolgokat találhat ott az elszánt érdeklődő.

Most látott napvilágot a PolicySolutions tanulmánya (policysolutions.hu), ebből komoly részletességgel megtudható és kutatásokkal alátámasztva megérthető, kik is azok, akik minden józan érv, a tények és a csupasz valóság ellenére hisznek abban, hogy jó irányba halad az ország. Lássuk, kik is ők.

Az első csoport a "falusi munkáslányok" nevet kapta. Nem túl meglepő módon falun élő, fiatal-középkorú, szakképzetlen, vagy szakmunkás nők csoportja. Jellemzően betanított munkások, szakmunkások, fizikai munkakörben alkalmazottak - már akinek van munkája. Mert a többségnek nincs, vagy a keresete nem elegendő a megélhetésére. A csoport elnevezésének második felével szemben ezek a nők házasságban/párkapcsolatban élnek. Döntő többségben vallásosak, fő hobbijuk a tévézés és a mulatós zene. Szeretik a rezsicsökkentést és a békemenetet, nem szeretik viszont az Európai Uniót.

A következő csoport a "konzervatív középosztály" néven fut. Fővárosban és megyeszékhelyeken élő, többnyire diplomás, 60 év körüli értelmiségi csoport, zömmel férfiak alkotják. Közép,- vagy felsővezető beosztásban dolgoznak. A keresetük kicsit átlag feletti, alig van azonban megtakarításuk és nem elégedettek a fizetésükkel. Jellemzően vallásosak, fő hobbijuk a tévé nézés, de olvasás és étterembe járás is szerepel a programjukban. Támogatják a békemenetet, a rezsicsökkentést és a trianoni megemlékezéseket. Kimondott ellenszenvvel viseltetnek a liberális gondolatok iránt. Általában, mindent ellenszenvesnek találnak, ami eltér az általuk helyesnek tartott normáktól, legyen az azonos neműek szerelme, bármilyen kormányellenes demonstráció, vagy egyes csoportok (diákok, pedagógusok) megmozdulása. Nem tartják jónak az uniós tagságot.

"Jómódú vidéki misejáró" nevet kapta a 45+ -os, nagyobb arányban férfiakból álló csoport. Vidéki városokban lakó, házas, közép- és felsőfokú végzettségű vallásos emberek. Jellemzően az előző rendszer vezető-kádereinek leszármazottai, megfelelő anyagi és kapcsolati tőkével rendelkező családokban nőttek fel. Maguk is jó anyagi körülmények között élnek, kapcsolati tőkéjük számottevő. Kevéssé használják az internetet, a televízió és az olvasás mellett aktív társadalmi életet élnek. Étterembe, templomba járnak, részt vesznek a politikai gyűléseken, szimpatizálnak a CÖF tevékenységével. Nem unió-ellenesek, de úgy vélik: Magyarország önállósága nagyban csorbult a csatlakozást követően. Elutasítanak minden olyan gondolatot, ami a vallásuk és világnézetük szerint nem tolerálható. Ilyen a liberális gondolkodás minden formája, a melegek elfogadása, a kormányellenes és bizonyos társadalmi csoportok jogaiért való kiállás. Kivétel a békemenet.

Az utolsó csoport a "vallásos falusi asszonyok". 45 év feletti nők, az átlagnál több gyermeket neveltek. Alacsony iskolai végzettséggel rendelkeznek, kisebb arányban érettségizettek. Alacsony jövedelműek, egy részük kisnyugdíjas. Kevés közöttük az internet-fogyasztó, inkább tévézés és olvasás tölti ki a szabadidejüket. Nem különösebben szimpatizálnak a CÖF-el, jellemzően nem érdekli őket az aktív politikai élet. Nem Unió ellenesek, helyeslik a rezsicsökkentést és a békemenetet. Kifejezetten vallásosak.

Egy csoport kimaradt a felmérésből, ahogy a közösségi oldalakat, főként Orbán Viktor oldalát nézem. Mégpedig a külhoni magyarok. Nem a mostanában kitelepültek, hanem a más országokban született (nyilván honosított) magyarok is feltünően nagy számban tartoznak a miniszterek elnökének rajongói közé.

Hát ők azok, akik jónak itélik az elmúlt időszak kormányzását, helyesnek tartják a döntéseket és jónak gondolják az ország helyzetét. Jellemzően az a véleményük, hogy csak az a szegény, aki nem akar dolgozni, egyébként minden nagyon jó és egyre jobb kicsiny hazánkban. Nekik nem fontos, vagy kimondottan riasztó a szabadság gondolata, helyesnek tartják az egyre jellemzőbb parancsuralmi rendszert, jónak tartják a közmunkát és helyesnek érzik a permanens szabadságharcot. Főleg, mert ebben ők is aktívan részt vesznek. Vagy így hiszik. Minden csoportnál visszatérő motívum a vallásos érzület.

Így már érthető a KDNP szükségessége és az egyházak kiemelt szerepe a kormány döntéseiben.

Összességében 1,2 - 1,5 millió emberről van szó. Ők a kétharmad.

http://hu.blastingnews.com/hir/2015/06/kik-a-kormany-feltetlen-hivei-azt-mar-nem- is-kerdem-hogy-miert-00420325.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kéne egy menekültügyi kormánybiztos
  2015-06-02 19:01:29, kedd
 
  Kéne egy menekültügyi kormánybiztos,



akinek pályafutása a következő főbb állomásokból állna:

1. Kinevezik

2. A feladatköre alapján készíttet egy független tanulmányt egy Mészáros, Habony, Vajna & Tiborcz nevű újonnan, e célra létrehozott, független kutatóközponttal

3. A kutatóközpont 4 milliárd forintos tanulmányában megállapítja, hogy vannak menekültek, és hogy problémát jelentenek.

4. A megállapításra támaszkodva, Jobbikos segítséggel csinálnak egy olyan Alaptörvény-módosítást, és vonatkozó kétharmados törvény-módosítást, ami a vélt menekültveszélyre tekintettel kiszélesíti a titkosszolgálatok, az ügyészség és a rendőrség jogköreit, hogy végre tényleg bárkit félre lehessen állítani, nemcsak majdnem bárkit

5. Szórólap-kampány arról, hogy sikeresen megvédtük a Magyar Magyarokat Magyarhonban, problem solved, vásárlóerő magától előbújt a semmiből, és lettek új munkahelyek is!

te sötétben bújkáló vásárlóerő!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Öt (5) fizetett képviselő volt a parlamentben a mai kommunis
  2015-06-02 18:56:57, kedd
 
  Öt (5) fizetett képviselő volt a parlamentben a mai kommunista szombaton

Doki 2015. május 30., szombat 16:00

Óriási érdeklődés mellett zajlik a Fidesz kommunista szombatja a parlamentben. A jövő évi költségvetés abnormálisan korai tárgyalását 5 képviselő kíséri figyelemmel. Figyel, kiírom betűkkel is, hátha a számnak nem hiszel. ÖT. Öt fizetett magyar képviselő. Hogy rohadna rájuk az épület, amikor mind ott vannak. Bár ez nem jó, mert az épület szép. Csapna belük egy villám a Kossuth téren a csoportos fotózáskor. Abból nem származna kár, csak haszon. Nézzük, miről is volt szó.

Fidesz: cél, hogy több pénz maradjon a családoknál
Németh Szilárd (Fidesz) az MSZP felszólalásaira reagálva úgy országházfogalmazott: “évtizedek óta tudjuk - és Szolzsenyicin óta le is van írva -, hogy nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása úgy kívánja". Hozzátette: meglepte, hogy a Jobbik és az LMP is csatlakozott a “hazugságcunamihoz".
Összehasonlításként elmondta, hogy az MSZP idején -2, -3 százalékos kiskereskedelmi mutatók voltak, míg 2013 óta folyamatosan 5-6 százalékos a növekmény. Az MSZP alatt 5,8 százalék volt a legkisebb infláció, miközben most fintorognak a 1,5 százalékon - tette hozzá, megjegyezve azt is, hogy szemben a 2010-es 3,6 millió foglalkoztatottal, ma 4,2 millió ember dolgozik.
A kormánypárti politikus szerint az “áfamantra", mint valami bűvös történet kerül rendre elő, miközben az állam második legnagyobb bevételi tételéről van szó.
Visszautasította, hogy a kormány adópolitikája a gazdagokat segítené. Kifejtette, hogy egy egyedül élő 50-es tanítónő évi 28 ezer 200 forinttal, egy egykeresős, kétgyermekes család évi 72 ezer 600 forinttal, egy kétgyerekes kétkeresős család pedig évi 116 ezer 400 forinttal több pénzt kap, csak a személyi jövedelemadó csökkentése miatt.
Németh Szilárd arról is beszélt, hogy a rezsicsökkentéssel 125-165 ezer forint marad évente az embereknél, a családi adókedvezmény emelése pedig 300 ezer forint pluszt jelent évente; s “oltári nagy hazugságnak" minősítette, hogy a kormány elveszi az emberek pénzét. Kiemelte: egy két gyermekből és két átlagbért kereső felnőttből álló családnál jövőre 581 ezer 400 forint többlet marad.

Fidesz: cél, hogy a munkabéreket terhelő adók a legalacsonyabbak legyenek

Dunai Mónika (Fidesz) sajnálatosnak nevezte, hogy a szocialistáknak csak ellenzékben jut eszükbe, hogy adót kellene csökkenteni.

Kiemelte, hogy a kormány kitart az adócsökkentés politikája mellett, növeli a kétgyermekesek kedvezményeit és néhány éven belül egy számjegyű lesz az szja. Utalt arra, hogy a jövedelemarányosan legalacsonyabb energiaárak Magyarországon vannak Európában, s célként jelölte meg, hogy a magyar munkavállalók fizessék Európa legalacsonyabb adókulcsát.
A kormánypárti politikus az adónemeket sokalló képviselőknek címezve azt mondta: nem az a lényeg, hogy hány adó van, mert a több kisebb, elviselhető adó kedvezőbb és lehetővé teszi, hogy mindenki kivegye a részét az arányos közteherviselésből.
Fidesz: az adórendszer már bizonyított

Az adórendszer már bizonyított - jelentette ki Riz Gábor (Fidesz) -, képes pénzügyi stabilitást, szociális biztonságot és gazdasági növekedést teremteni, de a gazdaság kifehéredését is ösztönzi.
A Fidesz gazdaságpolitikája egyik alapjának nevezte, hogy a kis- és közepes vállalkozások segítésével idézze elő munkahelyek létrejöttét. Úgy ítélte meg: idén a gazdasági növekedés elsődleges motorja már a belső fogyasztás lehet.
A társasági adó terén bevezetendő újdonságról, a növekedési adóhitelről is beszámolt, amely úgy élénkítheti a fejlesztéseket, hogy közben nem rontja a költségvetés pozícióját - értékelte -, a vállalkozásokat ugyanis azzal segíti, hogy adófizetési kötelezettségüknek később, több kisebb tételben kell eleget tenniük.
Beszámolt a bankadó mérsékléséről is, valamint arról, hogy a hitelintézetek az adóalapot már nem a 2009-es, hanem a 2014-es mérlegfőösszegük alapján kell számolniuk.

Jelképesen szólva úgy fogalmazott, ha egy százszeletes torta osztható ki, az ellenzék abból százharminc szeletet venne ki.

Jobbik: nem tükröződik az adócsökkentés a számokban

A Jobbik szerint a kormány által ígért adócsökkentés nem tükröződik a jövő évi költségvetés számaiban. Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt vezérszónoka kiemelte, hogy miközben a kormány csökkenti a személyi jövedelemadót, több bevételt vár abból. De több bevételt vár a kormány az általános forgalmi adóból és egyéb forgalmi típusú adókból is - jelezte.
A jobbikos képviselő szerint a kormány nem változtat azon a helyzeten, hogy a magyar gazdaság Európában az egyik legadóztatottabb. Szerinte az Orbán-kormány által bevezetett 40 adóból talán 10-15-re lenne a magyar gazdaságnak vitathatatlanul szüksége. Bírálta a 27 százalékos áfakulcsot, és javasolta az alapvető élelmiszerek mellett a gyermekneveléshez szükséges cikkek áfájának csökkentését. Hozzátette: erre van tartalék a költségvetésben.
Z. Kárpát Dániel számítása szerint 2016-ban a gazdasági növekedés az idei évhez képest 646 milliárd forintos pluszt jelenthet. Mint mondta, a kormány 370 milliárdos csomagja mellett további jelentős mozgástér marad.
A népességfogyást megállító adórendszerre lenne szükség, mert ma a gyermekvállalás luxus - jelentette ki Z. Kárpát Dániel.
Értékelése szerint látványos kudarcot vallott a kormány elmúlt öt évben követett politikája, hogy a társadalom felső 10-20 százalékát hatalmas kedvezményekben részesíti annak érdekében, hogy létrejöjjön egy középosztály. A Jobbik ezzel szemben a középosztályból leszakadók leszakadásának megállítására koncentrál - mondta.

LMP: vissza kell állítani a többkulcsos szja-t

Az LMP vezérszónoka a többkulcsos személyi jövedelemadó visszaállítását sürgette, arra hivatkozva, hogy az egykulcsos adó növeli a rést a gazdagok és a szegények között, s ez nem fenntartható. Szavai szerint az szja 16-ról 15 százalékosra csökkentése valóban 120 milliárd forintot hagy az embereknél, azonban ez az átlag és nem mindegy, hogy hogyan oszlik meg.
Schmuck Erzsébet ismertette, hogy módosító javaslatuk minimálbérig nulla, átlagbérig 12, a fölött pedig 24 százalékos szja-t tartalmaz, a járulékokat pedig 6,5 százalékra csökkentenék.
Az ellenzéki politikus kevésnek tartotta a sertés tőkehús áfájának csökkentését, értékelése szerint ez csak néhány kormányközeli nagyvállalkozónak segít fenntartani a vágóhídját és némiképp fehéríti a piacot. Jelezte azt is, hogy károsnak tartják az alapvető élelmiszerek magas áfáját, ezért egyes termékek esetén 5 százalékos kulcsot indítványoznak. Ugyanezt a mértéket javasolják a közösségi közlekedés esetében is, ami Schmuck Erzsébet értékelése szerint a munkába járóknak segítene.
Az LMP-s képviselő kitért arra is, hogy a háziorvosok mentesítése a helyi iparűzési adó alól az önkormányzatoknak ad terhet, az érintettek bérrendezését azonban támogathatónak tartják. Érthetetlennek nevezte a növekedési adóhitelt, szerinte a gyorsan növekvő cégek nyereségadójának befizetését szükségtelen elhalasztani.

Fidesz: az értékalapú munkát kell előnyben részesíteni a nyerészkedő pénzszerzés helyett

Galambos Dénes (Fidesz) arról beszélt, hogy az alaptörvény szerint Magyarország biztosítja a gazdasági verseny feltételeit, de fontos, hogy a társadalom alapja az értékalapú munka és ne a kockázatos, nyerészkedő pénzszerzés legyen. Úgy látja, a szocialista kormányzás idején az állampolgároknak az lehetett az érzésük, hogy az államnak nem érdekes, hogyan és hol költik el a pénzüket. 2010 óta azonban a kormány jelentős lépéseket tett, hogy a kaszinóüzemeltetés legális keretek közé kerüljön, és betiltották a nyerőgépeket is a szórakozóhelyeken - emlékeztetett.
A sertés tőkehúsok áfájának csökkentését illetően kifejtette: a cél a hazai feldolgozók versenyképességének növelése, a feketegazdaság visszaszorítása, új munkahelyek teremtése és a régiek védelme. Ez a lépés előnyös a sertéstenyésztőknek, a feldolgozóknak és a fogyasztóknak is, és segít, hogy az elmúlt időben ezer sebből vérző sertéságazat lábra álljon - tette hozzá.
Galambos Dénes a bankadóval kapcsolatban elmondta: ennek az adónak a bevezetése szükséges volt, és az intézkedés sikerességét bizonyítja, hogy sok más ország is követte ezt a lépést.

MSZP: a kormány folytatja az elhibázott adópolitikát

Józsa István (MSZP) szerint a kormány folyatatja azt az elhibázott adópolitikát, amelynek keretében növekednek a társadalmi különbségek. Közölte: az elmúlt öt évben mást is lehetett volna tenni az igazságos közteherviselésért, a társadalom szétszakadásának csökkentéséért, mint amit a kormány tett.
Úgy vélte, a fogyasztást sújtó adók előtérbe helyezése igazságtalan, mert akinek kisebb a jövedelme, annak nagyobb terhet jelent ugyanakkora adó. Rengeteg követhetetlen adófajta van - mondta.
A szocialista képviselő szerint a kormány elhitette a társadalommal, hogy mindenkinek jó az egykulcsos személyi jövedelemadó, miközben a legjobban kereső 20 százalék részesül az adókedvezmény 80 százalékából.


http://patacsipilvax.hu/?p=54777
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
IMa
  2015-06-02 18:51:04, kedd
 
 
2015. június 2., kedd

IMA


Ó Uram, ott fenn a mennyekben, hozzád szól méltatlan szolgád imája!
Nem magamnak kérek Uram kegyet, hanem annak, kinek léte olyan számomra, mint harmatcsepp a hajnali sivatagban, mint enyhet adó oázis kis tava a déli nap perzselő hevében, mint datolya éhségemben - a Teremtőtől kérek kegyet a Nemzeti Megtermékenyítőnek!

Uram, Te, ki oly bölcs vagy és igazságos, bizonyára nem véletlenül cseszted a nyakunkba ezt a szociopata tolvajt, kiérdemeltük mi őt, ki bizony, vastagon..
Hisz' tudom én, bűneink számosak és megbocsáthatatlanok, és csak a problémákat okozzuk neked immáron ezer éve, állandó torzsalkodásainkkal, ostobaságainkkal, állhatatlanságunkkal és azzal, hogy az általad küldött parancsolatokat magas ívben lecsináltuk.
Igen, ezt tettük, jóllehet tudtuk, hogy bűnt követünk el.
Még szent neveddel is visszaéltünk, hiszen rád hivatkozva öldököltük embertársainkat, szegeztük felnégyelt testüket váraink kapujára, küldtük gályára őket, vagy feledve téged égettük el őket máglyán, krematóriumban, elfeledve azt, hogy ők saját véreink.
A hatalom és a pénz utáni hajszában nem egyszer fordultunk egymás ellen, akár az országot is koncként dobva bárkinek, akitől támogatást vártunk.

Pedig te figyelmeztettél, először egy rövidebb prezentációt tartva Batu kán segítségével, aztán beírattál bennünket egy hosszabb kurzusra Jumurdzsákhoz, de ez sem segített.
A saját országunkat sem voltunk képesek önerőből visszaszerezni, de aztán szinte azonnal szembefordultunk azzal, aki ezt megtette helyettünk.
Olyanok voltunk, mint a hiéna, belemartunk minden kézbe, mely adott nekünk - és ez ma is így van.
És egymással is marakodtunk, merthogy a kuruc is, a labanc is magyar volt, már amennyire magyar maradhatott itt valaki a hadak útjának kereszteződésénél - hát mi is kereszteződtünk rendesen, Micsurin a kezét dörzsölte volna örömében!

És így ment ez, egész történelmünk során, ha voltak is rövid szünetek, békés évek, hát azokat nem becsültük semmire, viszont amit felépítettünk, az első adandó alkalommal önkezünkkel leromboltuk.
Uram, ha még nem ismertél volna fel minket, mi vagyunk az a magyar paraszt, aki a jégesőre kiállva a cséphadaróval verte a búzát - lássuk Uramisten, mire megyünk ketten!

És most itt állunk a Nemzeti Lógónyelvűvel, aki még mindig rombolhat és rabolhat háborítatlanul!
Azt mondják a bölcsek, hogy akit el akarsz veszejteni, annak először elveszed az eszét, és miután ez bekövetkezett, hát ebből arra következtetek, hogy felismertem szent célodat.
Kérlek hát, légy nagylelkű, és ha már így esett, hát ne húzd sokáig a dolgot, aggy neki, mint csótánynak a papuccsal - puff, oszt menjen követ törni, legfeljebb ráver a Samuval a nyelvére - mégis kisebb a kár, ha Te is úgy akarod.
Tudod Uram, nehezen bírjuk ezt a sok trógerságot, amit előad, és egyre pofátlanabb.
Nem hinném, hogy az lenne az akaratod, hogy üssön meg bennünket a guta, hiszen mi alapvetően azért rendes népek vagyunk, habár felettébb szeretünk gyűlölködni, ami nem biztos, hogy kedves a te szemednek, de légy kegyes!

Könyörülj meg hát rajta és rajtunk, és csesszél oda egyet félelmetes villámaiddal ennek a kis genyónak, akit te rendeztél takaros spirálba, pedig jobban jártunk volna, ha a felmenőjét láttad volna el spirállal...
De persze legyen meg a te akaratod, mindörökkön-örökké!
Ámen!

http://www.pupublogja.hu/2015/06/ima.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán: támogatom az áfacsalást és pénzmosást!
  2015-06-02 18:45:37, kedd
 
  2015.06.02. 09:27 Fabius
Orbán: támogatom az áfacsalást és pénzmosást!


- Horváth András óta tudjuk, minálunk az áfacsalás a legnépszerűbb sport. Kb. ezermilliárdos tétel tűnik el évről évre, amit az ügy kirobbanása óta sem keresnek lelkesebben, mint addig.

- Seszták Miklós óta tudjuk, offshore lovagok a kormányban is megjelentek.

- Június elseje, a cégek éves beszámolóinak napja óta tudjuk, Viktor barátainak, rokonainak különösen jól teremnek a közbeszerzések.

- Simongábor óta tudjuk, vannak politikusok akik külföldi bankszámlákon pihentetik a szebb öregkorra összekuporgatott pénzt, Lázár János óta meg azt, hogy ugyanők svájci bankszámlákon gyűjtenek az utódoknak életkezdéshez valót.

Ideje volt tenni valamit.

Mert amíg nem látszott a helyzet égetőnek, addig megfelelt a Pénzmosás Számla úgy is, hogy öt évig kellett azon parkolnia a szürke pénznek mire érdemes volt kezdeni vele valamit. Most, mikor odalett a kétharmad, mikor sorra buknak az időközi választások, kilátásba került, hogy 2018-ban hessapicsába rakétát dugnak a kormány seggébe a választók, sürgősebb lett ez a dolog. Ezért összedugták fejüket az okosok, és Varga Mihály már körmölte is lefele a T/4884 javaslatba az új Áfacsaló És Pénzmosoda Számla ócsított feltételeit: 5 milliós alsó és korlátlan felső határ marad, első évben 20%, a másodiktól 10% adóvonzat megfizetése után nem kérdezzük honnan van a pénz, és legális belföldi jövedelemnek számít.

orban_penzmosas.jpg

Ennyire olcsón megúszni a áfacsalást és legálissá tenni szürke vagyonokat nem kis teljesítmény, és bizonyára nagyon hasznos lesz. A "valahogy" pénzhez jutó keményen dolgozó nagyembernek semmi más dolga nincs innentől, mint nyitni pár ilyen számlát, és egy év múlva kevesebb százalékért, mint amit a rezsicsökkentett keményen dolgozó kisembernek fizetnie kell a jövedelme után máris rendelkezésre áll a patyolat tiszta, hófehér, hypó szagú legális jövedelem. Lesz miből megoldani a pártfinanszírozást hogy a szintén hótiszta civilszervezet többet költhessen megint választási kampányra, mint maga A Párt.

Ügyesen kitaláltátok, ez tény.

Hogy innentől végképp nem éri meg tisztességesnek lenni Magyarországon? Járulékos veszteség, apróság, amivel törődni nem érdemes. Nagyobb célok, távlati tervek, megannyi legális pénzekből nehezen finanszírozható bulika várja a tőkeinjekciót, és a Lajos utáni Új Média sem fillérekből gurul össze remélhetőleg nem túl hosszú idő alatt. Egy apró probléma mégis akad: Ha nekünk nem is, a saját tagjaitoknak, szimpatizánsoknak el kell(ene) tudni számolni. Tudjátok ők azok, akik szerint:

,,Az emberek 'harácsolásról' beszélnek, azt mondják, akkora a korrupció, mint a szocik idején"

Na, most ők azok többek között, akik magasabb százalékú jövedelemadót fognak fizetni a tisztességesen keresett lovetta után, mint amekkora százalékért tisztára mossátok az oligarcháitok, áfacsalóitok, offshore lovagjaitok szürke pénzét az orruk előtt. Mit tippeltek, a maradék táborból mennyien fogják úgy érezni, hogy az arcukra szartok éppen?


http://varanus.blog.hu/2015/06/02/orban_tamogatom_az_afacsalast_es_penzmosast
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyengül a forint! Már 310 egy euró
  2015-06-02 18:37:54, kedd
 
  Gyengül a forint! Már 310 egy euró

Pénzcentrum
2015. június 2. kedd 15:02



Egész nap szűk sávban mozgott a forint árfolyama. Aztán délután jött a gyengülő hullám, amit a magyar jegybank bejelentése váltott ki. A többi régiós deviza ugyanis stabilan tartja magát.
hirdetés

A Magyar Nemzeti Bank egyik bankszakmai bejelentésére reagálva gyengült a forint kedden délután. Az euróval szembeni jegyzések a 309-es szintről elpattanva 310,60-ig lendültek a bankközi devizapiacon, egy dollárért 281 forintot, egy svájci frankért 298-at kérnek.

A Budapest belvárosi valutaváltóknál egy euróért 309-310 forintot kérnek.

http://www.penzcentrum.hu/hitel/gyengul_a_forint_mar_310_egy_euro.1044996.html?ut m_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_campaign=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A KDNP eddig csak jó dolgokat hallott a vasárnapi zárva tart
  2015-06-02 18:31:23, kedd
 
  A KDNP eddig csak jó dolgokat hallott a vasárnapi zárva tartásról


//index.indavideo.hu/video/A_KDNP_eddig_csak_jo_dolgokat_hallott_a_vasarnapi_zarv a_tartasrol

http://index.hu/video/2015/06/02/kdnp_vasarnapi_zarva_tartas_ket_honap/

*

VÉLEMÉNYEM:

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/11207307_1114622141887 309_6148292753460522727_n.jpg?oh=b5ca663d5c8c9452e359509800bbb963&oe=55F01120
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 529
  • e Hét: 6261
  • e Hónap: 17372
  • e Év: 170868
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.