Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Kitört a pánik Európában, a kormányok egymásra mutogatnak, a
  2015-06-20 20:51:59, szombat
 
  "Kitört a pánik Európában, a kormányok egymásra mutogatnak, az emberek félnek.

A színesbőrű hordák pedig elözönlötték a nagyvárosokat, rablásokról, késelésekről és egyéb erőszakos bűncselekményekről is érkeztek hírek. Az viszont teljesen bizonyos, hogy a néger migránsok képtelenek lennének összeszedni az embercsempészek által megkövetelt összeget, így felmerül a gyanú, hogy bizonyos körök anyagi segítséget nyújtanak az Európába igyekvőknek. Olyan forrásokra támaszkodunk ebben az írásunkban, ami egy körlevélben keringett, de néhány órája lekerült a világhálóról. Nem tudni ki a szerzője, nem fedte fel kilétét a rövid összefoglaló szerzője.

Az írás szerint az Egyesült Államok pénzeli az embercsempészeket, akik korábban kalózkodással keresték kenyerüket a térségben. Most pedig arról lehet szó, hogy ők a kannibálok beszállítói Európába. Szolgáltatásaikért pedig az Egyesült Államok fizet, hiszen neki az érdeke egy gyenge Európa, egy migránsok által felkavart terület. Hiszen láthatjuk, hogy a kormányok képtelenek a maga rendjén kezelni a nem várt helyzetet. Anarchiába taszított Európa, ahol még csak az elkövetkező hetekben, hónapokban fog kiteljesedni a feszültség.

Az említett írás szomáliai kalózokról szól, akik a térség vizeit már jó néhány éve ellenőrzésük alatt tartották. Történetük a '90-es évekre nyúlik vissza, de megerősödésük 2006-ra datálható, arra az időre, amikor Etiópia megszállta Szomáliát. Az Ádeni- öböl teljes részét és a Vörös tenger egy szakaszát ellenőrző kalózok 2008-ig 150 millió dollár veszteséget okoztak a kenyai külügyminiszter szerint. Akkor még kezdetleges felszereltséggel, az elkövetkező években viszont jelentős harci arzenálra tettek szert. 2008-ban a Nemzetközi Koalíciós Hadsereg is harcolt a kalózok ellen, ehhez Oroszország is csatlakozott, aki független műveleteket hajtott végre a térségben. Összehangolt akcióikkal több támadást meghiúsítottak, megöltek és elfogtak kalózokat, de nem tudták felszámolni a hálózatot.

2014-ben kapott új feladatot a szomáliai bűnszövetkezet, a körlevél szerint első számú feladata, hogy a térség országaiból minél több embert gyűjtsön össze és hajóztassa őket Európa partja felé. A Boko Haramhoz hasonló terrorszervezetek feladata pedig, hogy szülőföldjük elhagyására kényszerítsék a primitív embereket. A szélsőségesnek minősíthető, iszlamista terror sejteket az USA fegyverzi fel és pénzeli az említett forrás szerint, akárcsak a kalózokat, akik mostanára embercsempészettel is foglalkoznak, a drogkereskedelem mellett. Ez valóban szolgálhat egyfajta magyarázattal arra, miből fizetik a hajóút díját a menekültek.

Alakul a meggyengített Európa, mindeközben az Egyesült Államok nehézfegyvereket akar állomásoztatni Kelet-Európában, minden európai népet megpróbálnak Oroszország ellen hangolni, rendkívüli hadgyakorlatok kezdődtek a térségben. Minden jel arra mutat, hogy az USA katonai intervenciót fontolgat, de előtte rászabadítja az emberállatokat a kontinensre. A fekete-exodus kizárólag azzal magyarázható, hogy a nyugati imperializmus ágyútöltelékként, két lábon járó biológiai fegyverként vetette be a parazitákat. Amerikai fellendülést csak a háború hozhat, a korábban mellette sorakozó, európai országok pedig újraértelmezték korábbi társszerepüket, ami azt jelenti, hogy nem feltétel nélküli hívei a háborús készülődésnek.

A szomáliai kalózok pedig ezekben a pillanatokban is indítják hajóikat a fehér ember partjai felé, nem ideák vezérlik őket, csak a pénz, a dollár, amelyhez eddig is túl sok vér tapadt."

Balassa Viktor - NemzetiArcvonal.net
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bajban a forint? - Így látják Magyarországot
  2015-06-20 20:35:56, szombat
 
  2015. június 20., szombat 7:37 Napi.hu

Bajban a forint? - Így látják Magyarországot


Jelentősen romlott a forint várható teljesítményének megítélése a pénzügyi szakértők szerint, erről árulkodik a német ZEW intézet és az Erste Bank közös felmérése. A magyar részvénypiac megítélése változatlanul pozitív.

Meglett az eredménye az elmúlt két hónap forintgyengülésének, a szakértők ismét durván pesszimistává váltak a magyar fizetőeszköz várható árfolyam alakulásával kapcsolatban - derül ki a német ZEW intézet és az osztrák Erste Bank közös felméréséből, amelyet 57 régióval foglalkozó pénzügyi szakértő megkérdezésével készítettek.

Ha forex, akkor AlfaTrader. Magyar ügyfélszolgálat, angol befektetési számla biztonsága.
Ügyfeleknek VIP TraderSzoba tagság.

A cikk a CEMP cégcsoport szolgáltatását is népszerűsíti.

A válaszadók nettó 33,3 százaléka szerint fél év múlva a jelenleginél gyengébb forintárfolyamra kell számítanunk, ez 28,1 százalékpontos romlást jelent a májusi felmérés adataihoz képest. Utoljára ennél pesszimistábbak tavaly novemberben, azt megelőzően pedig egy évvel korábban, 2013 év végén voltak a szakértők e felmérésben a magyar devizával kapcsolatban (a nettó 33,3 százalék azt jelenti, hogy százalékban mérve ekkora a különbség a felértékelődésre és a leértékelődésre számítók között, hangulati felmérésekben ezt az értéket bull-bear spreadnek is szokás nevezni).
forint/euró és hangulat
Napi.hu


Messzemenő következtetéseket ugyanakkor nehéz levonni most a hangulati felmérés által mutatott állapotból. A felmérés a forint tekintetében ugyanis általában jó előrejelző erővel bírt annak közel 8 éves története során, azonban az év eleje óta mintha fordult volna a helyzet, s inkább kontraindikátorként funkcionált azóta. A rég nem látott jó hangulatot a forinttal kapcsolatban ugyanis április óta leértékelődés követte.

A magyar részvénypiac tekintetében eközben megmaradt az átlagosnál nagyobb optimizmus, s bizonyos szempontból még emelkedett is. A megkérdezettek 47 százaléka szerint lesz a jelenleginél magasabb a BUX index értéke fél év múlva. Ez ugyan 23,6 százalékponttal alacsonyabb a májusinál, de eközben feleződött az indextől esést várók aránya is, s ezáltal a felmérés bull/bear hányadosa az egy hónappal ezelőtti 6 közeli értékről 8 közelébe ugrott. Ez magasnak tekinthető, s az ellentét analízis hívei szerint rossz jel, hiszen ha mindenki optimista, akkor már mindenki bevásárolt, ki jönne ezután vásárolni - tartják. Meg kel azonban jegyezni, hogy az elmúlt egy-két évben a nagy nemzetközi tőzsdeindexek is úgy tudtak folyamatosan új csúcsokra emelkedni, hogy eközben a különböző hangulati felmérések folyamatosan szélsőségesen optimista hangulatot mértek a befektetők körében.
BUX index és hangulat
Napi.hu



A forinthozamok alakulásával kapcsolatos véleményeken érezhetően nyomot hagyott a német állampapírok - különösen a hosszú lejáratúak - piacán lezajlott eladási hullám. Emlékezetes, hogy néhány hét leforgása alatt a 10 éves bund hozama a 0,2 százalék alatti értékről 1 százalék fölé is ugrott. Ennek megfelelően a szakértők nettó 40 százaléka arra számít, hogy a hosszabb futamidejű forinthozamok emelkedni fognak a jövőben, azonban a relatív hozammal kapcsolatban nem várnak változást. Ez annyit tesz, arra számítanak, a magyar eszközök hozamfelára nem változik, ugyanakkor abszolút mértékben emelkednek majd a hozamok követve például a német hozamokat.

A rövidebb hozamok tekintetében viszont nyilván az MNB kommunikációja alakította a szakértők várakozásait, itt csökkenést vár a többség abszolút és relatív értelemben egyaránt.

A magyar gazdaság jelenlegi helyzetének megítélése javult egy hajszálnyi, az most már csak nettó 4,4 százalék szerint tekinthető rossznak, ez 6,2 százalékponttal jobb érték a májusinál. Ezzel a magyar gazdaság helyzetéről alkotott vélemény kedvezőbb mér a régiós átlagnál, amit azonban nagyon lehúz a törökök mínusz 25,9 százalékos és a horvátok mínusz 51,9 százalékos teljesítménye. Nagyot romlott egyébként az osztrák gazdaság megítélése is, ez nettó 10 százalék szerint rossz, ami hatalmas, 26 százalékpontot meghaladó romlás egy hónap leforgása alatt.

A kilátások tekintetében már nem állunk ilyen jól. Bár nettó 27,4 százalék szerint javulni fog a magyar gazdaság helyzete féléves időtávon, azonban a régióban Törökország kivételével nálunk mindenki jobb pontszámot kapott.

http://www.napi.hu/tozsdek-piacok/bajban_a_forint_igy_latjak_magyarorszagot.59934 6.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Furcsa módon nyerte a 49 milliárdos beruházást Orbán "új Sim
  2015-06-20 20:32:13, szombat
 
  2015. 06. 20. 12:16

Furcsa módon nyerte a 49 milliárdos beruházást Orbán "új Simicskája"

Nem meglepő módon a Garancsi Istvánhoz köthető Market Építő Zrt. nyerte el azt a közbeszerzési eljárást, amelyet az MNV Zrt. a 2017-es budapesti úszó-világbajnokság beruházásaira írt ki - számol be a Népszabadság.

Az eredmény pénteken jelent meg az Európai Unió közbeszerzési értesítőjében. A Dagály uszoda átalakítására hárman pályáztak: a Strabag, a Magyar Építő Zrt. és Orbán Viktor barátjának, a Videoton FC tulajdonosának cége, a Market Zrt., nem meglepő módon utóbbi nyert. A beruházás bruttó költsége mintegy 49 milliárd forint lesz.

A dolog furcsasága, hogy az eredményt a dokumentumok szerint május 11-én kihirdették, másnap pedig szerződést is kötöttek Garancsi cégével. A szerződéskötést lehetővé tévő kormányhatározat viszont csak május 26-án jelent meg a közlönyben.

Az MNV tehát úgy kötötte meg a 49 milliárdos szerződést a Market Zrt.-vel, hogy az azt lehetővé tévő kormányhatározat még meg sem született.

A 2017-es vizes vb története eddig is fordulatokban bővelkedett: a világ egyik legnagyobb sporteseményét eredetileg Mexióban rendezték volna, ám az ottani kormány nem biztosított fedezetet a 100 millió dollárra becsült beruházásra, így inkább visszaléptek. Ekkor került képbe beugróként Budapest.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke áprilisban még arról beszélt, hogy a világesemény összesen 25 milliárd forintba kerül majd. Mint az a Markettel megkötött szerződésből is látszik, az összeg már most ennek a többszöröse. Hogy miért, arra még a kormány részéről sem egyértelmű a válasz.

Lázár János azt mondta, hogy a licencdíjak beszedése miatt nőttek a költségek, a 2022-ig esedékes díjakat ugyanis már 2017-re be kell fizetni.
Giró-Szász András viszont azt, hogy a beruházás bővülése emelte duplájára a költségeket.
Az MNV pedig azt, hogy az 50 milliárd az uszodánál egy sokkal komplexebb fejlesztés fedezete.


http://alfahir.hu/furcsa_modon_nyerte_a_49_milliardos_beruhazast_orban_uj_simicsk aja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Agyonhallgatott tömegmészárlás - Persze, csak magyarokat és
  2015-06-20 20:29:48, szombat
 
  Agyonhallgatott tömegmészárlás - Persze, csak magyarokat és németeket gyilkoltak le


2015. június 20. 18:42
Hunhír.info


Emléktáblát avattak szombaton Pozsony Ligetfalu városrészében azoknak a magyaroknak és németeknek a tömegsírjai közelében, akiket a második világháború után a csehszlovák hadsereg katonái mészároltak le a környéken felállított, évekig működő internáló táborban.

A megemlékezést több felvidéki civil szervezet, köztük a Csemadok (a felvidéki magyarság legnagyobb kulturális-közéleti szervezete), valamint a Pozsonyligetfalui Emlékmű-előkészítő Társaság szervezte meg, a rendezvényt és az emléktábla elkészítését Magyarország kormánya és Csáky Pál, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) európai parlamenti képviselője is támogatta. A közel kétórás, ökomenikus imával egybekötött és az emléktábla leleplezését követően koszorúzással befejeződött megemlékezésen mintegy százan vettek részt.

Az egykori BS6-os katonai erőd előtti téren elhelyezett, egy kovácsolt kereszttel díszített sziklába ágyazott emléktábla azoknak a német és magyar civil áldozatoknak állít emléket, akiket 1945. június 20-a után a csehszlovák hadsereg 17. gyalogezredének katonái etnikai alapú tisztogatás keretében gyilkoltak le a katonai elhárítás által felügyelt - egyes adatok szerint 1949-ig működtetett - ligetfalui internáló táborban és annak környékén. A több szakaszban zajló tömegmészárlásnak az eddig fellelt dokumentumok bizonysága szerint legalább 530-an, ám becslések szerint valószínűleg több ezren estek áldozatául, nők és férfiak vegyesen, de idősek és még csecsemők is. Az áldozatok legalább hat tömegsírban nyugszanak.

A magyar kálvária nagy jelenete zajlott az emléktábla mai helyén, mert bár a háború 1945 májusában véget ért, a tömegsírokban fekvő áldozatokat a háború után lőtték le, bármiféle bírósági ítélet nélkül - mondta a megemlékezés után az MTI-nek nyilatkozva Csáky Pál.

"Ez tömeggyilkosság volt" - szögezte le az EP-képviselő, megjegyezve, az emléktábla felavatásával, azzal, hogy tisztességgel fejet lehetett hajtani az áldozatok előtt, a szlovákiai magyar demokrácia nagyot lépett előre.

A pozsonyligetfalui tömeges kivégzések a szlovákiai magyarok és németek történelmének egyik legsötétebb, ugyanakkor legkevésbé feltárt szakaszának számítanak.

Dunajszky Géza, a Pozsonyligetfalui Emlékmű-előkészítő Társaság tagja, aki Szabó Józseffel, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tanácsosával együtt néhány éve közösen kezdte el a ligetfalui vérengzések történetének feltérképezését, az MTI-nek azt mondta: tovább folytatják a tragédia történeti részének felgöngyölítését, és következő lépésként azt is szeretnék elérni, hogy a tömegsírokat fizikai valójukban is feltárják.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=84862
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 529
  • e Hét: 6261
  • e Hónap: 17372
  • e Év: 170868
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.