Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Kohut Katalin: Akció
  2015-06-22 21:48:15, hétfő
 
 

- Béééla! Menjünk el a város másik végébe az áruházba, mert ott a tojás csak kétszázkilencven forint, s itt a zöldséges négyszázért ad tíz darabot!
- Vilma, neked ingyen van a közlekedés, ha van kedved, rászánhatsz egy napot arra, hogy száz forinttal olcsóbban vedd meg a tojásokat, mint itt.
- Autóval gondoltam...
- Többe kerül a benzin, mint amennyi az akciós tojás!
- Stromfernéék minden hétfőn felviszik az összes akciós újságot, s kiírják belőle, hol mi olcsóbb!
- Aztán beosztják, hogy naponta melyik üzletbe mennek, mert mindegyik a városszélen van szinte. Jó kis időtöltés, nem mondom!
Én nem így gondoltam eltölteni nyugdíjas éveimet.
- Akkor vegyünk meg mindent jó drágán a helyi közértben! Igazán kitelne az időnkből, ha összeírnánk mi is az akciós dolgokat és elmennénk érte legalább egy héten egyszer oda, ahol a legtöbb árut tudjuk megvásárolni!
- Jó, kezdj is hozzá, Vilma! De csak olyanokat írj fel, amire igazán szükségünk van, amiket amúgy is megvásárolnánk! Nem rendezünk be élelmiszer, sem bútorraktárt!
- Jut eszembe, tegnap láttam, hogy fél áron lehet kapni kihúzhatós rekamiét! Tudod, mióta keresünk egyet, hogy a régit végre átcseréljük!
- Mutasd, Vilma!
- Itt van az akciós újságban, de szerintem mire odaérünk, már egy darab sem lesz belőle.
- Jó, holnap reggel elmegyünk megnézni. Kellene inkább ülőgarnitúra, mert furcsa lesz, ha az ágy más színű, mint a fotelek huzata, melyeket sikeresen összerágattál a múltkor idehozott foxterrier kutyáddal...
- Anyuka hozta a kutyát, meglepetést akart szerezni...
- Szép kis meglepetés! Egy ülőgarnitúra árába kerül! Nem is tudom, melyik olcsóbb, áthúzatni, vagy újat venni?!
- Áthúzatni nem éri meg. Hlauzálné mesélte, hogy áthúzatta az ülőgarnitúráját és azután a székek szétestek darabokra, mert a kárpitos gyengén rakta vissza a lábakat. A megrendelt kék bársonyhuzatú meglepetés ajándékot a lányának pedig törött ágyneműtartójú, használt ágy felújításából készítette...
- Hallottam, hogy beszéltetek róla. Még az éjjeliszekrény is használhatatlan volt, mert egyik fiókja sem volt eldolgozva. Nem szenvedünk kárpitossal, úgysem tud olyan szövetet hozni, amilyen az eredeti volt. Kár, hogy a régi faragott lábú bútorok már kimentek a divatból!
- Akkor ezt megbeszéltük. Itt van például ez a drapp ülőgarnitúra a katalógusban, nagyon szépet mutatna a barna díszpárnákkal és sötétítőkkel. Remélem, ingyen szállítják!
- Ne reménykedj, Vilma! Mária mesélte, hogy neki a hűtőt emeletenként ezer forintért vitték fel a szállítók. Ha ingyenes is, csak a kapuig.
- Ha már kinéztük és kifizettük az ülőgarnitúrát, be is vásárolhatnánk a nyári vakációnkhoz! Nézd meg, mennyi mindent lehet kapni a nyaraláshoz!
- Mi kell Neked ezek közül, drága Vilma?
- Mondjuk az úszómatrac!
- De úszni sem tudsz, hogy merészkednél majd a Balatonba. Talán mentőöv?
- Ne viccelj Béla! Szükségünk van új hűtőtáskára és napozó gyékényre is! Klauzálné egész télen vásárolgatott előre az interneten, mindent beszerzett már magának. Én is át fogok térni a netes vásárlásra!
- Nem is rossz ötlet, Vilma, ott is vannak akciók! Sőt, az élelmiszereket is nagybevásárláskor haza lehet szállíttatni, nem cipekednénk ketten, mint a málhás lovak.
- De csak pár üzlet vállal házhoz szállítást, nem biztos, hogy azok, ahol akciós termékek vannak!
- Nekem a lumbágóm miatt megérné a neten rendelni a termékeket. Sőt, ha jól szétnézel, mindent meg tudsz venni szinte! Még ülőgarnitúrát is, felcipelve a negyedik emeletre ingyen!
- Béla, nagyon kényelmes lettél! Más nyugdíjas már hajnalban akció váltáskor az üzletek előtt sorakozik, még saját maguk által gyártott pénzérméjük is van...
- Hadd legyen, Vilma! Egyszer élünk és nem fogom pazarolni az értékes időmet sorban állással. Télen is, a fagyott utakon, hajnalban! Inkább haza szállíttatom a reggelimet, a friss tejet és pékárut naponta. Nekem megérné, ha találnék ilyen szolgáltatást. Tervezzük meg a nyugdíjas éveinket helyesen, drága Vilma! Éljünk értékes életet!
- Ha megfizetjük az árát, Béla, élhetünk, de ez legalább duplájába fog kerülni!
- Elég lesz rá az a pénz, amit az írásaimért kapok. A honoráriumom éppen elegendő a heti és napi bevásárlásokra. Nagyon sok a pótolnivalóm, itt egy egész könyvtár, ami elolvasásra vár.
- Szerencse, hogy a hobbid a munkád, Béla és hogy elismernek anyagilag is! Írhatnál egy könyvet a megtervezett nyugdíjas évekről!
- Nem lehet, drága Vilma! Nem akarom megsérteni azokat az alacsony jövedelemmel rendelkezőket, akik azért járják a várost akciós élelmiszerekért, mert nem telik nekik minőségi, egészséges élelmiszerre. Még mi csak álmodozunk a fitt és egészséges öregségről, a cipekedés, idegesség nélküli életről.
- Pedig nincs is attól meghatóbb, amikor a nagyszülők kéz a kézben járva sétálnak és együtt élvezik a négy évszakot. Igazad van Bélám, akinek pénze van, mentes a cipekedéstől, a sorban állástól és még sorolhatnám...
- Az üzletpolitika diktálja az iramot, megcélozva a kisnyugdíjasokat, szegényeket, hogy ők is időnként finomakat fogyasszanak! Julisnak a földszintről így sem telik, csak hetente a legolcsóbb baromfi parizerre, amit mások a kutyájuknak, macskájuknak vásárolnak.
- Szomorú ez, drága Vilma! Pedig semmivel sincsen nemesebb gyomra és emésztőszerve a külföldi állampolgároknak, hogy ők itthon megvehetik a színhúsból készült szalámikat, tengeri halakat és mindenféle gyümölcsöt, zöldséget. Ha lelki nemesség után járna a jól megérdemelt életforma, nem tudom, hányan tolonganának az üzletek előtt a legolcsóbb élelmiszerekért!
- Szerintem kevés lenne ehhez a világ összes akciós üzlete...


2015. június 22.

 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 656 db bejegyzés
Összes: 7233 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 191
  • e Hét: 953
  • e Hónap: 12658
  • e Év: 51659
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.