Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Szent László tárnics
  2015-06-26 23:36:50, péntek
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
A tékozló fiú történetének tanulságai (3)
  2015-06-26 09:21:23, péntek
 
  ,,Ekkor magába szállt..." (Lukács 15:17)

A tékozló fiú nem egyik napról a másikra jutott el a teljes csődbe. A züllés lassan halmozódott fel, mint ahogy a koleszterin az erekben.

Természetesnek vette atyja áldásait, ezért egy idő után már nem is volt hálás értük.

Dávid nem véletlenül írta:
,,Áldjad, lelkem, az Urat, és egész bensőm az ő szent nevét! Áldjad, lelkem, az Urat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled! Ő megbocsátja minden bűnödet, meggyógyítja minden betegségedet, megváltja életedet a sírtól, szeretettel és irgalommal koronáz meg. Betölti javaival életedet..." (Zsoltárok 103:1-5).

A tékozló fiú a város egyik legjobb családjából származott, mégis nincstelenné vált, elvesztette barátait, a disznókkal evett - jogos éhségét jogtalan módon próbálta csillapítani. Miért keveredünk házasságtörő viszonyokba, miért leszünk alkoholisták vagy drogfüggők, vagy miért dolgozzuk magunkat halálra feláldozva családunkat a karrierünkért?

Mert mindannyiunkban ott van egy űr, amit Istenen kívül semmi más nem tud betölteni. Jézus azt mondta: ,,Ekkor magába szállt és ezt mondta: Az én apámnak hány bérese bővelkedik kenyérben, én pedig itt éhen halok! Útra kelek, elmegyek apámhoz, és azt mondom neki: Atyám, vétkeztem..." (Lukács 15:17-18).

Ha engeded, Isten egy pillanat alatt meg tud állítani. Emlékeztetni fog arra, ki vagy, és hová tartozol. Ekkor elkezded meglátni a sarat, melyben fetrengsz, a hamis barátokat, a tartalmatlan sikereket, a körülötted élő embereket, akik éppolyan boldogtalanok, mint te.

Ha most épp itt tartasz, gyere haza! Atyád vár rád, tiszta lapot kínál. Még mindig szeret téged. Mondd meg az ördögnek: ,,Meggondoltam magam. Hazamegyek."

Bob Gass * Mai Ige
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Félsz, hogy rossz döntést hozol ?
  2015-06-26 09:14:06, péntek
 
  ,,...igaz ösvényen vezet az ő nevéért." (Zsoltárok 23:3b)

Gyakran félünk attól, hogy rossz döntést fogunk hozni, és ettől feszültek leszünk.

Talán életed egy nagy kérdésében kell döntést hoznod: ,,Kitartsak ebben a dologban, vagy engedjem el?" ,,Beszálljak, vagy kilépjek?" ,,Megházasodjak?" ,,Keressek új munkát?" ,,Költözzek el?"

Ha nem tudsz dönteni, egész életedben tántorogni fogsz. A Biblia azt mondja, hogy ha kétszívűek vagyunk, minden dolgunkban bizonytalanok leszünk (Jakab 1). A görög szó, amit itt a Biblia használ, azt jelenti: ,,tántorog, mint egy részeg".

Isten viszont azt mondja, hogy van ellenszere a határozatlanságunknak. A Zsoltárok 23:3 ezt írja: ,,igaz ösvényen vezet az ő nevéért." Megszabadulhatunk a döntéshozatal okozta stressztől, ha hagyjuk, hogy Isten vezessen minket.

Most lehet, hogy azt gondolod: ,,Én próbáltam!" Kérted Istent, hogy vezessen, de aztán még jobban összezavarodtál. Még mindig nem tudod, mit tegyél, és most azon gondolkozol: ,,Miért olyan nehéz megérteni Isten akaratát?"

Talán Isten játszik velünk? Természetesen nem! Isten vezetni szeretne minket. Jobban szeretné, hogy értsük az Ő akaratát, mint mi magunk. A problémánk abból fakad, hogy nem a megfelelő dolgokra nézünk, amikor megpróbáljuk megérteni Isten akaratát.

Például néhány ember egy érzésre néz. Vár egy érzelmet, ami majd elsöpör minden kétséget, ami alapján majd azt mondhatja: ,,Ebből tudhatom meg, mi Isten akarata!". Más egy módszert keres erre, arra vár, hogy valaki mondjon egy receptet vagy egy mintát, amit alkalmazni lehet. Megint más ,,mágikusan" közelít Istenhez. Arra vár, hogy Isten valami fantasztikus jelet tegyen - írjon az égre, hívjon fel telefonon, küldjön üzenetet.

Ezek a módszerek mind csalódást okoznak, és szem elől tévesztjük miattuk Isten akaratát. Isten akarata nem egy érzés, egy módszer, vagy bármi, amiben csalódhatsz, és ami miatt félni kezdesz.

Isten nem akar téged összezavarni, és nem akarja, hogy nehéz legyen meghozni a döntéseidet. Ő itt van, és lépésről lépésre vezet.

Beszéljetek róla:

Milyen nagy döntést kellett mostanában meghoznod? Hogyan kerested Isten akaratát?
Miért akarja Isten, hogy a Bibliát használd a döntéseid meghozásához?
Mi tart vissza attól, hogy megbízz Istenben, hogy Ő vezetni fog minden döntésedben, amit meg kell hoznod?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.06.19.) Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 85 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1288
  • e Hét: 1990
  • e Hónap: 13043
  • e Év: 74344
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.