Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
Nekünk viszont elegünk van Önökből
  2015-06-26 22:26:50, péntek
 
  2015. jún 26.
Nekünk viszont elegünk van Önökből
írta: Edgar Swan

"Hány millió életet akarnak még nem tagadott jogelődjükkel karöltve maguk alá gyűrni? Hány millió élet teljes tönkretételéért akarnak vezekelni? Nem volt elég az eddigi áldozatok száma? Most már az ország, a nemzet is kell? Mert mik is a legújabb tervek és tények egyszerűen és felsorolás-szerűen? Családi pótlékot megadóztatni. Az európai átlaghoz képest is kellemetlenül magas ÁFÁ-t tovább emelni. A vendéglősök létét ellehetetleníteni. A véleményszabadságot keményen korlátozni. A betegek kiszolgáltatottságát a végletekig fokozni. Az állampolgárok agyát a médián keresztül tovább mosni. Növelni a lét - és jogbizonytalanságot. Ébren tartani az egzisztenciális félelmet. Ez kiemelten fontos. Fenntartani a társadalom megosztását, és minél jobban szembefordítani érdekcsoportokat. Ha nincs érdekellentét, kreálni kell. Hitbizományként tekinteni az országra. És minden áron biztosítani a virtuális világ fennmaradását.

Továbbá hazudni, trükközni, mellébeszélni, uszítani. No, és minden áron hatalmon maradni. Természetesen a másikat azzal vádolni, amit ők tesznek. Évtizedes hagyományok. Úgy tűnik, kedves hatalmi párthoz tartozók, Önök minden híresztelés ellenére hagyományőrzők. És a jelek, valamint az indított perek számát és tartalmát tekintve közvagyonpártiak is. A saját pártjukon állva. Nekünk viszont, sok millió magyar állampolgárnak elegünk volt Önökből is, és a pártjukból is. Elegünk volt a hazugságból, az erkölcsi és gazdasági nyomorból, a fenyegetésből, a kiszolgáltatottságból! Tiszta, hiteles, szabad, hazugság nélküli, emberhez méltó, erkölcsös életet akarunk élni. Adják meg nekünk ezt az esélyt, és távozzanak!"

A fent idézett sorok igazságával vitába szállni nem tudok, nem is akarok. Mi több, folytatni szeretném a felsorolást.

Mert az áldozatok száma napról napra növekszik, az ország talpraállásának esélye egyre kilátástalanabb.

Az ÁFA mértéke mára elérte a 27%-ot, ami mindenféle átlaghoz képest elképesztően magas. A vendéglősök mellett a boltosok léte és egzisztenciája is kétséges, a trafikosok és kaszinósok megélhetése megszűnt, mert a hűséges alattvalóknak, a baráti dohánycégeknek kellett a koncesszió, mert Andy Vajna zsebébe kellett csorgatni a kaszinók jövedelmét. A földművelők lába alól kihúzták a termőföldet, hogy a földhöz nem értő, termelni nem akaró cimborák és műkörmösök gazdagodjanak az uniós támogatásokból, miközben családok maradtak megélhetés nélkül.

A nagy beruházások pályáztatás nélkül vándorolnak baráti cégekhez. Éveken keresztül Simicska Lajos gondos kezei közé, majd az új hű barátok zsebébe tömve a megbízásokat. Mészáros Lőrinc, a jó szomszéd és hűséges barát, Tiborcz István - Orbán-vő - és más, dolgukat jól végző bizalmasok és rokonok gátlástalanul szivattyúzzák a köz vagyonát. Messze túlárazott projektek biztosítják a gazdasági hátteret a további rablógazdálkodás fenntartásához.

A véleményszabadság, a szólás szabadsága, de még a lelkiismereti szabadság is foszlányaiban is alig felfedezhető mára.

A betegek kiszolgáltatottsága a kórházak, az orvosok és az egészségügyben dolgozók kiszolgáltatottságával tetéződött. Az egészségügy romokban, de a reform helyett csak maszatolás, igéretek és idióta döntések sora születik.

A szociális hálón minden és mindenki áthullik. Magatehetetlen betegek, rokkant, sérült emberek juttatása nem éri el a létminimum felét sem. Kerekesszékhez, vagy egyenesen ágyhoz kötött emberek rokkantsági fokát csökkentik, hogy a minimálisra szoríthassák, vagy éppen megvonhassák tőlük az életbenmaradáshoz alig elegendő juttatást is.

Az egészségügy mellett a közoktatás szétbarmolása, ahogy a nyugdíjrendszer várhatóan bekövetkező összeomlása is súlyosbítja az amúgy is nehéz helyzetet.

A közmédia felhabzsolása, kormányzati propagandagépezetté silányítása befejezett múlt. A nem kormánypárti média anyagi ellehetetlenítése, a reklámpénzek kormánymédiához csatornázása nagyban csorbítja a sajtó amúgy is gyéren létező szabadságát.

A létbizonytalanság növelése igen sikeres. Már nem csak a munkahelyeket féltik az emberek, hanem a közmunkához jutás, de még a szociális támogatások, a családi pótlék odaitélése is helyi kiskirályok döntésén múlik, múlhat. Elég egy kritikus mondat, hogy valaki elveszítse a megélhetését. A félelem gyökeret vert a társadalomban.

A társadalom megosztottsága mára szinte polgárháborús viszonyokat teremt. A sikeres gyűlöletkeltés végletesen feldarabolta és egymás ellen fordította a különböző politikai gondolkodású, vagy akár más vallású rétegeket.

A hatalmon lévők már nem hitbizományként, hanem magántulajdonként tekintenek az országra. Már nem kell sem szégyellni, sem titkolni a közpénzből gazdagodó családtagokat, a barátoknak, bizalmasoknak átjátszott állami megbízásokat, a lefölözött uniós pénzeket, a suttyomban kiírt, vagy tender nélkül odaitélt zsíros megbízásokat. Már senki sem hördül, ha a miniszterek elnöke a kert végébe stadiont épít, ha a cimborák nyerik a földeket, ha a hűséges udvaroncok kapják a trafikokat, ha a családi barát viszi a dohánykereskedelmi jogot potom díj ellenében. Még az önkormányzati adót is elengedik neki, további súlyos összegekkel rövidítve meg a költségvetést.

Gond nélkül lehet nemzetközi szerződést kötni Putyinnal, titkosítani az adatokat, de velünk fizettetni a költségeket. Lehet ellenőrizhetetlen módon talicskázni a közpénzt minden nagyobb és kisebb beruházásból. Mára a közvagyon egy szűk érdekkör magánvagyona lett. Nyíltan, vállaltan, nevesíthető módon.

Idézettel kezdtem a cikket, idézettel zárom.

"Mi remekül megleszünk Önök nélkül! De ha kérik, segítünk megtisztulni, hinni Istenben, és megbánni mindazt, amit ellenünk és az ország, a nemzet ellen elkövettek. Mert a tiszta szív, a becsület, az erkölcs és a hazaszeretet többet ér az elrabolt millióknál, és a mindenáron fenntartott hatalomnál."

Az idézetek egyazon cikkből, egyazon szerzőtől származnak. Mégpedig Dr. Bencze Izabella 2009. február 26.-án megjelent, "Elegünk van!" című írásából. Itt olvasható teljes terjedelmében.

A dolog pikantériája, hogy Bencze Izabella ezeket a sorokat az előző kormányt bírálva vetette papírra és ma is lelkes, aktív szószólója a jelenlegi kormánynak, blogja a CÖF oldalán található.

Hát ennyit, vagy ennyit sem változik a politika. Vagy mi, emberek nem változunk.


http://orditok.blog.hu/2015/06/26/nekunk_az_a_jo_ha_rossz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tóbiás végleg a sírba tette az MSZP-t
  2015-06-26 21:41:37, péntek
 
  Tóbiás végleg a sírba tette az MSZP-t


2015. június 26. 03:16 - Első Kézből

Nyolc (8!) százalékra zuhant az MSZP támogatottsága a friss kutatások szerint. A szocialista párt mind mélyebbre süllyed a jelentéktelenség gödrében, és nem látszik vége az enyészetnek.

Mindig van lejjebb. Még Mesterházy ,,Bikicsunáj" Attila után is bírt jönni egy Tóbiás József, akire tényleg egy szoláriumszalon vezetését nem bízná az ember, nemhogy az országot. Már fel sem tűnne, ha a következő MSZP-elnököt Alekosznak, Beleznay Endrének vagy Bunyós Pityunak hívnák.

Megszoktuk, hogy a szocialista pártot szellemileg pehelysúlyú figurák jelenítik meg a nyilvánosságban, akik a legelemibb politikusi adottságoknak is híján vannak, mint a folyamatos magyar nyelvű beszéd vagy a figyelem fenntartásának képessége. Hogy valóságérzékelésről, lényeglátásról, szorgalomról, hitelességről ne is beszéljünk.

tobi-montazs.png

Az egykori nagy öregek, mint Kovács László vagy Lendvai Ildikó, szinte nagyformátumú politikusként tündökölnek az MSZP mai arcaihoz képest. Mutasson bárki egyetlen embert, aki egy Kunhalmi Ágnes- vagy Lukács Zoltán-interjú után ellenállhatatlan vágyat kezd érezni, hogy az MSZP-re bízza az országot. Na ugye.

Márpedig ez nagyon nincs így jól. A baloldal küldetése a világon mindenhol a társadalmi egyenlőtlenségek elleni küzdelem. A hátunk mögött hagyott 5 év után, miután a Fidesz-kormány komplett társadalmi csoportokat nyomorított meg, valósággal szárnyalnia kellene a baloldal állítólagosan vezető pártjának.

A nyugdíjvagyon ellopása, a szociális kiadások drasztikus megkurtítása, a vasárnapi zárva tartás és a miatta kirúgott több ezer dolgozó, a közmédiának csúfolt fideszes hazugsággyár, a gigantikus Putyin-hitel, a 80 ezer nettóért güriző ápolónők, a százmilliós palotákkal villogó zseléhajú gazemberek, az elzabrált trafikok, a fideszes brókerbotrány, a belvárosi Rogán-maffia által szétlopott ingatlanvagyon, a Mészáros Lőrinc, Andy Vajna és a Tiborcz-fiú zsebébe lapátolt adófizetői milliárdok... - egy tisztességes országban EGYENKÉNT is kormánybuktató témák lennének.

Nálunk viszont a normális ügymenet részei, mert a ,,legnagyobb ellenzéki párt" megszűnt ellátni azt a funkcióját, amire megbízást kapott. A Fidesz zavartalanul végezheti az ország ipari méretű kifosztását, mert nincs, aki naponta nyolcszor beleverje a tolvajok orrát a saját piszkukba.

Egyre többeknek szúr szemet, hogy a szocialisták impotenciája már nem magyarázható szimplán bénasággal. Heti három sajtóközleményben eljátsszák a kamuellenzéket, majd pedig minden korrupciót megszavaznak a Fidesszel, a budapesti olimpia holdkóros ötletétől az orosz metróroncsok 60 milliárdos tákolásáig. És persze véletlenül sem bolygatják a Nagy Testvér piszkos ügyeit. Minden gesztusuk a nyílt beismerése annak, hogy sunyi kollaboránsok.

Persze egy lecsúszóban lévő, kétmilliárd forintos adóssággal küzdő pártnak jól jön az a kis júdáspénz, amit a hallgatásért és az együttműködésért kaphat. És hát szocialista barátaink sosem voltak azok a tipikus jellembajnokok.

Csakhogy a szavazói mandátum nem társas üdülés. Az MSZP egymillió ember jóindulatát és bizalmát árulja el minden nap, és lassan már a Holdról is látszik, hogy Tóbiásék - amolyan politikai Mr. Beanként - forgatókönyv szerint játsszák az örök balfasz szerepét. Persze nem kell túlzottan megerőltetni magukat hozzá.

Az eredmények beszédesek: az amúgyis szánalmas februári 12 százalékról júniusra 8 százalékig apadt az MSZP népszerűsége. Mivel a szociknál már régóta nincs önreflexió és nincsenek következmények, egyenes az út a Kisgazdapárt és a Munkáspárt sorsa felé, vagyis a totális eljelentéktelenedés irányába. A nagyobb hóember persze lassabban olvad, de az MSZP korrupt színjátékának végzetes ára lesz.

A hosszúra nyúlt Fidesz-uralom kinyitotta az ellenzéki választók szemét: már egymás mellé teszik a magukat ellenzékinek valló szereplőket és megnézik, ki mennyit dolgozott azért, hogy leleplezze/megbuktassa az Orbán-kormányt és életképes alternatívát nyújtson helyette. Az emberek dinamizmust, erőt és cselekvést akarnak látni.

Tóbiásék fékezett habzású kamuellenzékisége nagyon nem jön be azoknak a tömegeknek, akik torkig vannak már a Fidesz-maffiával és nem szeretnék némán meghunyászkodva végignézni, hogyan lopja el a gyerekeik és unokáik jövőjét egy gátlástalan bűnszervezet.

http://nyugatifeny.blog.hu/2015/06/26/tobias_vegleg_a_sirba_tette_az_mszp-t
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedves Nigériai Polgárok!
  2015-06-26 20:54:59, péntek
 
  Lovas István

LEVÉL NIGÉRIA NÉPÉNEK

Tárgy: Magyarország kerülendő diktatúra!

Kedves Nigériai Polgárok!

Egyre többen vannak önök közül, akik nyakukba veszik a fél világot és akár 5 ezer kilométert is gyalogolnak, hogy elérjék például a bicskei menekülttábort. Itt azt mondják, életüket a Boko Haram dzsihadista csoport fenyegeti.

De amikor elbeszélgetek önökkel például a menekülttábortól pár száz méterre lévő Tesco előterében, ahol wifiznek, okostelefonjaikon csevegnek, dollárt váltanak át euróra vagy forintra, egészen más okokat említenek menekülésükre. Liberális jogvédőink erre nyilván azt mondanák, hogy hazudni emberi jog. Nem egyszer javasoltam ide zarándokolt honfitársaiknak, hogy készítsünk rögzített beszélgetést vándorlásuk igazi okairól, de ezt nem akarták, mert - mint mondták - az veszélyeztetné menekültstátuszukat.

Én sok mindent megértek azokból az okokból, amelyeket Nigéria elhagyásáról ide került polgártársaik nem hivatalosan nekem mondanak.

Csak a hivatalos helyeken előadott okokban kételkedem és abban, hogy fél Afrikán, veszélyes országokon kell átkelniük, hatalmas pénzeket embercsempészeknek fizetniük csak azért, hogy biztonságban tudhassák magukat, illetve családjukat.

Ami a nem hivatalos magyarázatot illeti, azzal semmi bajom: ki ne értené meg, hogy szívesebben telepednének le valamelyik nyugat-európai országban, ahol úgy érzik, nagy a jólét és abból részesülhetnek.

De itt most maradjunk a hivatalos indokoknál, ugyanis a nemzetközi közösség és benne az Európai Unió erre építi valamennyi intézkedését és építi ki a menekültek fogadásának rendszerét, illetőleg ellátásuk infrastruktúráját. Azaz fogadjuk el, hogy életük féltése miatt biztonságos országot keresnek, ahol menekültként jelentkeznek.

Csakhogy Magyarország az önök számára nem biztonságos, és ezt kizárólag nyugati megítélések alapján kívánom önöknek bizonyítani. Mint nyilván tudják, ezek a nyugati ítéletek megfellebbezhetetlenek. Kérdezzék meg bármelyik magyarországi emberjogi szervezetet, balliberális politikust vagy az e táborba tartozó véleményformálókat.

Magyarország olyannyira alkalmatlan önöknek, hogy forrón ajánlom messze elkerülését. Ugyanis Magyarország diktatúra. Nem véletlen, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Unió legfontosabb vezetője diktátornak nevezi a magyar miniszterelnököt. A külföldi sajtó váltakozva hasonlítja őt Putyinhoz, Nurszultán Nazarbajevhez, Mussolinihez, Sztálinhoz, Kádárhoz, Rákosihoz, hogy csak néhányat soroljak fel bizonyítékként arra nézve, hogy mire számíthatnak nálunk.

Itt, ahol egyetlen területen sincs szabadság, holott az önök szíve-vágya - mint a bennünket lediktátorozó, bírálhatatlan forrásokból tudjuk - egy szabad országban megállni a hosszú, fáradságos és életveszélyes út után.
Mi nem vagyunk szabadok. Cenzúrázzák a médiát (leírhatnám én szabadon, hogy hová kívánom önöket?). A kormány olyan nyomás alatt tartja a bíróságot, hogy az a tömeggyilkosságra parancsot adó veteránokat is egymás után menti fel. Nincs alkotmányunk csak - német mintára - ,,alaptörvényünk", amely a nemzeti himnusz önöket etnikai alapon kirekesztő kezdő sorával indul. A választási rendszert az uralmon lévők a saját testükre szabták, hogy csak a legfontosabb szörnyűségeket említsem.

De ez még semmi.

Június 24-én jelent meg sajtónkban, hogy a New York-i Freedom House szerint - és ki meri megkérdőjelezni a globális rangsoroló intézmény ítéletét? - hivatalosan sem vagyunk egészen demokráciák, csupán ,,félig konszolidáltak". ,,Kiraktak az elit klubból", adta a térségünk változásban lévő demokráciáiról készült amerikai ítéletről szóló írása címéül a Népszabadság nevű napilap. Amely még történeti léptékben is bemutatta romlásunkat a Freedom House tükrében. Romlásunk a 2010-es jobboldali kormányváltás után indult meg rohamléptekkel. Akkor és előtte még minden téren rendben és demokratikusan álltunk.

És ha már távlatokban beszélünk, rettegjenek, hogy egy ilyen romlás mit jelenthet önökre nézve ma a konkrét valóságban: ha 2006 őszén, amikor a Freedom House szerint fényes demokráciában éltünk, a rendőrség kilőhette volna fél szemüket, ha rossz helyen sétálgatnak, elképzelhetik, hogy ma mindkét szemüket kilőnék. Sőt - egy Nazarbajev országában semmi nincs kizárva - a parlament előtt nyárson megsüthetik önöket.

Holott lenne önöknek egy igen egyszerű megoldás céljuk elérésére, amire még sem önök, sem az önök fogadásával és ,,beintegrálásával" foglalkozó, és ezekre milliárdos összegeket költő intézmények sem gondoltak.
Tegyük fel, hogy a nigériai-benini határtól nem messze fekvő 5 és fél milliós nagyvárosból, Lagoszból indulnak el szabad földre. Semmiképp ne vegyék útjukat észak felé! Elkaphatja és megölheti önöket a Boko Haram. Vagy rablók, banditák és egyéb bűnözők. Nem beszélve arról, hogy saját országuk után át kellene kelniük a hasonlóan hatalmas és veszélyes Nigeren, majd a szintén életveszélyes Líbiában kellene rengeteget gyalogolniuk, hogy a tengerpartra érhessenek.

Ne tegyék! Vegyék az irányt azonnal nyugati irányba. És csak 118 kilométert kell gyalogolniuk, hogy a másfél milliós, szintén a tengerparton fekvő benini Cotonou városba érjenek.

A Freedom House globális rangsorolása szerint Benin ugyanis a szabad országok kategóriájában van, a polgári és politikai jogok együttesére adott 2,0 pontos osztályzattal. Pontosan annyi, mint amennyit nemrégiben mi is kiérdemeltünk. Tehát Beninben önöket már nem fenyegeti semmi. De ez még nem feltétlenül a végállomás. Ha ugyanis egy picit tovább gyalogolnak, a Beninhez hasonlóan keskeny Togót átszelve, 200 kilométert bandukolva elérkeznek Ghánába, pontosabban annak védett lagúnás vidékének szívébe, Ketába. Ahol még Beninnél is nagyobb mértékű demokráciát élvezhetnek: hiszen Ghána demokráciaosztályzata a Freedom House értékelésében fél ponttal jobb Beninnél és a mi volt 2.0 pontunknál. Akkor, amikor még Beninnel együtt az ,,elitklubban" voltunk.

És mindehhez semmit nem kellene fizetniük lelkiismeretlen embercsempészeknek, akik önöket el is veszejthetik a tengeren, vagy képesek egy görög kikötőbe szállítani. Holott Görögország - kérem, ne nevessenek - hivatalosan (Európa szerint) ,,nem biztonságos ország".

Ha hozzánk akarnak jönni, útjukat nemsokára még drótkerítés is akadályozni fogja. Nem beszélve arról, hogy a jövőben önöket a korábbinál nagyobb rendszerességgel fogom megkérni arra, hogy amikor a Tesco padjain ülnek, strandpapucsos lábukat ne a pad ülőkéjére tegyék. Ami miatt sem Beninben, sem Ghánában senki nem szólna önökre.
Lovas István

(Magyar Hírlap, 2015-06-26)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kevés nézőnek gyártják, de legalább jó pénzért.
  2015-06-26 20:48:39, péntek
 
 
Fábry, Jáksó exe és Kálomista nagyot kaszálnak a közmédián


Szabó Yvette

- 2015. június 26. 18:16


A három producer és mellettük az IMG- és A38 tulaj Patonai Péter cége összesen több mint 2,3 milliárd forintot kap az állami médiaszolgáltatóval eddig megkötött szerződések alapján. Annak apropóján kértük ki az idei kontraktusokat, hogy július 1-jétől egyetlen cég lesz az egykori MTV, Magyar Rádió, MTI és Duna Televízió. A Duna Médiaszolgáltató Zrt.-nek Dobos Menyhért lesz a vezérigazgatója, az eddigi cégvezetőket lefokozzák, és elbocsátások is várhatók.
Hirdetés

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) legjelentősebb beszállítója 2015-ben a következő négy gazdasági érdekeltség a június 26-áig megkötött szerződések alapján:

754 millió forintos megrendeléssel első az Apropó Média Produkciós Kft. és a Summa Produkció Kft., amelyek Halkó Gabrilella és Blázy András tulajdonában vannak; ők gyártják egyebek között Jakupcsek Gabriella beszélgetős műsorát, a Ridikült, valamint a Summa című gazdasági magazinműsort. Halkó Gabriella Jáksó László volt élettársa, és többször üzleti kapcsolatba hozták a kormányfő tanácsadójával, Habony Árpáddal, de azt cáfolták, hogy egy épületben lenne lakásuk.
634 millió forinttal második helyen áll a Megafilm Service Kft., amely Kálomista Gábor tulajdonában van. A producer bő 20 éve sofőrként kezdett a Duna Televízióban, ma már az egyik legsikeresebb a szakmájában. Felesége, Kálomista Zsuzsanna az MTVA kereskedelmi és vagyongazdálkodási igazgatója. A Megafilm gyártja egyebek között a Munkaügyek című film epizódjait, illetve lesz egy új koprodukciós sorozata is, a Csak színház és más semmi.
640 millió forint bevétele már biztosan lesz idén a Zászlóshajó Kft.-nek, amely ezért az egy összegért 291 darab adásanyagot gyárt a Petőfi TV számára a zenei ifjúsági magazinba, amelyet éjszakánként az A38-as hajóról közvetítenek. A Zászlóshajó tulajdonosai között van Patonai Péter, aki az első Orbán-kormány idején 1998 és 2000 között az állami Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója volt, a 2010-ben kezdődő ciklusban pedig megvásárolta az A38-as hajót, valamint az állami kommunikációs tendereken nyerő IMG Inter Media Groupot.
272 millió forintért gyártja le Fábry Sándor cége, a Trisó Kft. a humorista idei műsorait, ezzel ő kapta meg január óta a negyedik legnagyobb megbízást az MTVA-tól.

Rajtuk kívül is vannak százmilliós nagyságrendű megbízások, de ezek a legnagyobbak. A korábbi nagy beszállítóval, a Simicska Lajoshoz köthető Hung-Isterrel két kis szerződést kötöttek január óta. A díszletek tárolására 7,9 millió forintot, a Maradj talpon! című vetélkedő gyártásának előmunkálataira pedig 7,5 millió forintot költ az MTVA. Ebből akár az is következhet, hogy újraindul Gundel-Takács Gábor show-ja, bár az április 20-án kötött szerződéshez további részleteket nem fűztek.

Az állam idén - és a napokban elfogadott jövő évi költségvetés alapján 2016-ban is - csaknem 70 milliárd forinttal támogatja a közszolgálati műsorszolgáltatást.
Egy cégbe tömörülnek

Pedig akár faraghatna is a büdzséjén a közmédia, hiszen éppen ezzel a céllal vonják össze július 1-jétől a Magyar Televízó, a Magyar Rádió, a Magyar Távirati Iroda és a Duna Televízió eddig négy, önállóan működő gazdasági társaságát. A decemberben elfogadott törvény azzal magyarázta a változást, hogy
“

gazdaságossági, költséghatékonysági szempontokra figyelemmel indokolt a négy önálló gazdasági társaság egyesülésének megvalósítása.

A jelek szerint azonban attól még nem csökkennek a kiadások, hogy néhány napon belül a Duna Médiaszolgáltató Zrt.-be olvad a másik három cég. A tulajdonosi jogokat gyakorló Közszolgálati Közalapítvány elnöke, Balogh László a VS.hu érdeklődésére elmondta, hogy már a cégbíróságon vannak az erről szóló dokumentumok.

Az összevont társaság élén a Duna Televízió eddigi vezérigazgatója, Dobos Menyhért marad. Információink szerint a másik három vezérigazgató közül a rádiós Jónás István az MTVA-ban lesz tanácsadó, a Magyar Televízió és az MTI eddigi vezetője igazgatóként dolgozik majd az új cégben, és ugyancsak igazgató lesz Galambos István, aki a rádiós műsorokért felel, valamint Szabó Eszter, aki az online felületeket irányítja.

Ezzel azonban gyakorlatilag sutba dobják azt az eredeti elképzelést, hogy a négy médiacég a szakmailag felkészült megrendelője a műsoroknak, az MTVA pedig a finanszírozója a megrendeléseknek, mivel az MTVA a szakmai megrendelők fölébe kerekedett. A négy cég mintegy 160-170 embert foglalkoztat, a közeljövőben néhányukat elbocsátja a Duna Médiaszolgáltató.
Új csatornák jönnek

Az MTVA-nál ugyanakkor nem lesz kevesebb a munka, ha másért nem, hát azért, mert újabb tévécsatornákat állít hadrendbe az állam. Az M4 Sport július 18-án indul, és a közmédia nem mondott le még egy további csatornáról sem, az M6-ról, bár annak indítására hivatalosan nem mondanak dátumot, nem hivatalosan pedig úgy tudni, hogy legfeljebb embrionális állapotban van.

A versenyben mindenesetre máris előnnyel indulnak a közszolgálati műsorok, mert a decemberi törvény azt is előírta, hogy a műsorterjesztőknek gondoskodniuk kell arról, hogy két újabb állami csatorna ingyen bekerüljön a kínálatukba, méghozzá a csatornakiosztás első helyein. A VS.hu által megkérdezett terjesztők azt mondták, felkészültek a feladatra. Az analóg sugárzás esetén a Duna World helyére kerül be az M4 Sport, a digitális technológián pedig plusz csatornaként indul az állami sporttévé.

A Forma-1-es futamokat is az M4-en közvetítik majd. A UPC Magyarország a VS.hu érdeklődésére azt mondta, hogy bár az átállás költséggel jár, ezt nem hárítják át az ügyfelekre, és erre számít a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség elnöke, Kéry Ferenc is.


http://vs.hu/gazdasag/osszes/fabry-jakso-exe-es-kalomista-nagyot-kaszalnak-a-kozm edian-0626#!s0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az olimpia megvalósíthatósági tanulmánya “nem adatR
  2015-06-26 20:41:17, péntek
 
 
2015-06-26

Írta zero
Az olimpia megvalósíthatósági tanulmánya “nem adat"


Egymástól teljesen független de június 11-én Pataki Márton az Együtt elnökségi tagja és én is ugyanazt a közérdekű adatigénylést adtuk be a Magyar Olimpia Bizottság felé, miszerint legyenek szívesek elküldeni a PricewaterhouseCoopers 1300 oldalas megvalósíthatósági tanulmányát a budapesti olimpiáról.

A tanulmányban megfogalmazott következtetések, számok alapján döntött a MOB és a Fővárosi Közgyűlés is, hogy megpályázzák a 2024-es olimpiát, és olyan ordas nagy lódítások szerepelnek benne, miszerint csak 740 milliárdba kerülne az olimpia de 3000 milliárd bevételt hozna.

Miközben ugye a 4-es metró (1 db metró) 452 milliárdba került, 1 db nemzeti stadion 100 milliárdba kerül(ne a jelenlegi tervek szerint), a 2017-es vizes vb pedig egyetlen éjszaka alatt drágult a duplájára, 25 milliárdról 49,9 milliárdra (vajon mennyi lesz a vége?). Párizs pedig 6,2 milliárd euróval tervez a saját pályázatában, ami jelenleg 1940 milliárd forint, és ugye Párizs egy kicsit fejlettebb állapotban van, mint Budapest.

Az adatigénylésre sajnos én még nem kaptam választ, Pataki Márton viszont olyan szép választ kapott Borkai Zsolt MOB-elnöktől, hogy akár bekeretezve ki lehet akasztani a falra.

Ashampoo_Snap_00185 Ashampoo_Snap_00186

Ilyen cinikus érvelést ritkán látni, illetve pontosítanék, a Győrnek beadott közérdekű adatigénylésekre hasonló stílusban érkeznek vissza a válaszok, Borkai Zsolt ugyanis Győr polgármestere is.

Tehát nem közérdekű adat a közpénzből készített tanulmány, meg amúgy is, minek pattog az Együtt, amikor nem is a támogatják az olimpiát ....

Egyébként a hivatkozott bírósági döntést már régen felülírták és egész iratok (szerződések, jelentések) is közérdekű adatnak minősülnek.

Az Együtt a NAIH-hoz majd szükség esetén a bírósághoz fog fordulni:

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Borkai Zsolt, az Együtt elnökségi tagja, Pataki Márton által beadott közérdekű adatigénylésre írott válaszában visszautasítja a PricewaterhouseCoopers általa írt, állítólag 1300 oldalas megvalósíthatósági tanulmányának kiadását. Jogilag nevetséges, de ellenben nagyon cinikus érvelése szerint a közpénzből készült tanulmányt azért nem kell kiadni, mert nem adat. Ezzel kapcsolatban érdemes felidézni, hogy a bíróság éppen a napokban kötelezte a kormányt az összes, a Századvég által írt tanulmány kiadására. A Borkai által hivatkozott bírósági döntés rég túlhaladott, egy 2013-mas Kúria-döntés óta tudjuk, hogy egy-egy szerződés vagy dokumentum egésze is minősülhet közérdekű adatnak.

Az Együtt ezért először a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz, majd szükség esetén a bírósághoz fordul, és ezt fogja tenni az olimpiával kapcsolatos összes jövőbeli szerződéssel, tanulmánnyal és pályázattal kapcsolatban is. Ragaszkodunk az olimpiai szellemiség részét képező, a NOB által az Agenda 2020 irányelvekben is kijelentett teljes átláthatósághoz. Borkai Zsolt, aki egyébként Győr fideszes polgármestere, ezzel saját magát hazudtolta meg, a keddi tájékoztatón tett saját ígéretét vette semmibe, mely szerint a törvényi kötelezettségeiknek eleget fognak tenni, és a tanulmányt ki fogják adni. Vajon mi lehet az a súlyos titok, ami miatt a dokumentumot nem ismerhetjük meg?

Még csak az elején járjunk a rengeteg közpénz elköltésének erre az őrültségre, de máris csehül áll az átláthatóság.

Ferencz “Zero" Gábor

http://blog.atlatszo.hu/2015/06/az-olimpia-megvalosithatosagi-tanulmanya-nem-adat /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Tudományos Akadémia Gázszerelő tagozata díszdoktorává avat
  2015-06-26 20:35:02, péntek
 
  A Tudományos Akadémia Gázszerelő tagozata díszdoktorává avatta Mészáros Lőrincet. Ezzel egy időben a Rezsiharc Szövetség filozófiai munkásságáért egyetemi tanárrá nevezte ki Németh Szilárdot.

Ráadásként Magyarország e két kiemelkedő személyiségét a soron következő Várkert Bazár avatáson Orbán Viktor a levágott nemzeti színű szalag egy-egy darabjával ajándékozza meg


.http://41.media.tumblr.com/3c6e76cd83e0d84fe2bed5915fe48a9c/tumblr_nqjgcovKnt1s4 ew3vo1_1280.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kilakoltatások tízezreire készül fel a “magyar”
  2015-06-26 20:32:55, péntek
 
  Kilakoltatások tízezreire készül fel a “magyar" qrmány

Posted on 2015/06/26 Szerző: Admin



Szeptembertől a bankok már korlátozás nélkül beindíthatják a végrehajtásokat. Az államnak egyetlen ellenötlete van: a hiteladós lakásának felvásárlása. A Nemzeti Eszközkezelő programját ezért kiterjesztenék, csak az nem látszik, honnan lesz rá több pénz.


A kormány egy készülő jogszabálycsomaggal enyhíti azokat a feltételeket, amelyekkel a Nemzeti Eszközkezelő (NET) felvásárolhatja a kilakoltatás küszöbére jutott hiteladósok lakásait - erősítette meg a VS.hu érdeklődésére a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A VS.hu úgy tudja, hogy a NET programját szabályozó törvény a következő pontokon módosul:
A 2013-as állapotok helyett immár a 2015. január 1-jei helyzetet veszik figyelembe, tehát az jelentkezhet a programba, aki idén az év első napján legalább 180 napos késedelemben volt a törlesztéssel, amelynek összege elérte vagy meghaladta a minimálbér kétszeresét
2009. december 30-a helyett már a 2013. december 31-e előtt megkötött jelzáloghitel-szerződések is beleférnek a programba
Budapest agglomerációja is bekerül abba a kategóriába, amelyre a megyei jogú városokra vonatkozó értékhatárt megállapították, vagyis az ingatlan szerződéskötéskori értéke elérheti a 25 millió forintot. A vidékiek pedig az eddigi 10 millió forinttal szemben már 15 millióra értékelt lakásokkal is pályázhatnak. A hitel összege pedig elérheti az ingatlan akkori értékének 90 százalékát (eddig ez csak 80 százalék volt), tehát már csak azokat ,,büntetik", akik az ingatlan értékének csaknem teljes egészére eladósodtak.
Az állam már csak kevesebbért hajlandó megvenni a bankoktól a hiteladósok ingatlanát. Eddig Budapesten a forgalmi érték 55 százalékáért, más városokban 50 százalékáért, falvakban pedig 35 százalékáért vásárolta fel. Ezek az arányok a jövőben 47, 43 és 29 százalékra módosulnak, de még plafont is megállapítanak. Budapesten, az agglomerációban és a megyei jogú városokban legfeljebb 9,4 millió forintot kaphatnak a bankok az ingatlanért, más városokban 6 millió 450 ezer forintot, falvakban pedig 4 millió 350 ezer forintot.
Az immár bérlővé vált és birtokon kívül került egykori ingatlantulajdonos egy évvel tovább, 5 helyett 6 éven át élhet azzal a lehetőséggel, hogy visszavásárolja saját lakását.
Újabb 10 ezer lakást vásárol az állam
A jogszabály 2012 óta teszi lehetővé, hogy a lakáshitelesek felajánlják ingatlanukat a NET-nek. Az eddigi szabályok szerint, ha az adós megfelelt a szigorú követelményeknek (maximált hitelösszeg és ingatlanérték, szociális rászorultság stb.), akkor az eszközkezelő fizetett a banknak, az ingatlan az államé lett, az adós pedig bérleti díj fejében még öt éven át élhetett a lakásban.
A minisztérium közlése szerint fokozatosan terjesztenék ki a NET programját. Úgy tudni, hogy a felvásárolható lakások eddigi 25 ezres keretszámát 10 ezerrel növelnék. Az eszközkezelő programjába jelenleg olyan családok jelentkezhetnek be, amelyekben legalább egy gyermek van, már részesülnek valamilyen szociális jellegű ellátásban, és a bank is hozzájárul, hogy a végrehajtó helyett az állam kezébe kerüljön a megoldás. Előnyt jelent a közfoglalkoztatotti státus is. Tudomásunk szerint ezeken a feltételeken nem változtatnak.

eszk


Az egyelőre kérdéses, megvonják-e a bankok vétójogát. Jelenleg ugyanis jóvá kell hagyniuk az adós kérelmét, vagyis meg is akadályozhatják, hogy az adós az eszközkezelőhöz forduljon. Ezzel időnként élnek is a pénzintézetek. Ennek oka, hogy amíg egy szokványos végrehajtásban az ingatlan értékének legalább 70 százalékához hozzájuthatnak, addig az eszközkezelőnek ennél olcsóbban, az ingatlan értékének 55 százalékáért kellett átadniuk a lakást.
Ezt az ellenértéket ráadásul most tovább kurtítja a tervezett törvénymódosítás. A bankok tehát egyelőre abban érdekeltek, hogy ne az eszközkezelőhöz, hanem a végrehajtóhoz tereljék a reménytelen adósaikat.
Jönnek a kilakoltatások
Az idő közben szorítja a kormányt. Szeptember 16-án lejár a kilakoltatási moratórium. A bankok elszámoltatását szabályozó törvény addig védi a fizetésképtelen adósokat, attól kezdve - amint lezárul az elszámolás a bankkal - folytatódhat a végrehajtás azokkal szemben, akik több mint 90 napja nem törlesztenek.

eszkö
A Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete azzal számol, hogy szeptembertől több tízezer háztartás kilakoltatása kezdődhet meg. Januártól ugyanis már megszűnt a kvótarendszer, a bankok akár egyszerre is a piacra zúdíthatják a bedőlt hitelek mögött álló ingatlanokat. A folyamat több hónapon át elhúzódhat, miután az elszámolások az egykori devizaadósokkal várhatóan decemberig tartanak, a forinthitelesekkel pedig jövő márciusig.
Bár a banki elszámoltatás és a forintosítás mérsékelte a késedelemben lévő adósok számát, a végrehajtható (90 napon túli) hátralék összege még mindig több mint 800 milliárd forint.

eszköz
A 90 napnál hosszabb késedelemben lévő adósok 180 ezres táborából a Kereszténydemokrata Néppárt családi csődvédelemre kidolgozott, parlament előtt lévő törvényjavaslata mintegy 20 ezer háztartásnak jelenthet megoldást. Ha további 10 ezer család bérelheti vissza az eszközkezelőtől a saját volt lakását, akkor is 150 ezer olyan adós marad, akit még mindig a kilakoltatás fenyeget.
A kormány azt kommunikálja, hogy rajtuk segít azzal is, hogy szeptembertől új végrehajtási rendszer lesz. Az eddigi, a kormány által több szempontból is bírált végrehajtói kamarát egy másik testület, a végrehajtói kar váltja fel, amelynek jóval kisebb lesz az önállósága, és szigorúbb feltételekkel lehet benne taggá válni. Ahogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János fogalmazott,
“a végrehajtás nem lehet méltánytalan, és a kormány az önkormányzatokkal közösen minden segítséget megad a veszélyeztetetteknek."
Csakhogy nincsen pénz
A jövő évi költségvetésben az ideinél kevesebbet szán az állam a lakhatásra, miközben a szűkülő forrásoknak egyre nagyobb hányada a magasabb jövedelműek tulajdonszerzését támogatja, nem pedig a szociálisan rászorulókat.
A szociális segélyek átalakítása tavasztól ugyanis alaposan megkurtította azokat a támogatásokat, amelyek a lakhatás költségeit enyhítették a rászorulók számára. Március óta már nincsen közvetlen állami támogatás a lakásfenntartásra, így a rezsiköltségekre, bérleti díjakra, valamint a rezsi és a bérleti díj megfizetésének elmaradásából származó adósság kezelésére sem.

eszközk
Az önkormányzatok immár saját rendeletük alapján és saját forrásból segíthetik a bajba jutott helybélieket. Az állam ezt már csak egy szűkített keretből támogatja azoknak a településeknek az esetében, ahol egy meghatározott szintnél (32 ezer forintnál) alacsonyabb az egy főre jutó adóbevétel.
A Habitat for Humanity civil szervezet készített egy felmérést, amelyben 30 önkormányzat új rendeleteit vizsgálta. Van olyan település, ahol negyedelték azt az összeget, amellyel márciusig a rászorulók lakhatását támogatták. Tehát szinte mindenkinek csökkent vagy akár meg is szűnt az a bevételi forrása, amit eddig ez a típusú szociális segély jelentett. Másutt három hónapban vagy az öregségi nyugdíjminimum 140 százalékában maximálták a dotációt. Van olyan önkormányzat, ahol a polgármester egyedi döntésétől függnek a rászorultak, és akadt olyan helyi rendelet is, amely az illemhely tisztaságától tette függővé a lakhatási támogatás elnyerését.
Míg idén a szociális segélyek helyébe lépő állami támogatásnak a kerete még 30 milliárd forint, jövőre ez az összeg újabb 10 milliárddal megrövidül.
Ehhez képest a Nemzeti Eszközkezelő forrása is szűkül, felére esik, és a VS.hu-nak adott válasz alapján nem is várható, hogy pótlólagosan növelnék a jövőre már betervezett 15,5 milliárd forintot. Ez ugyanis éppen fedezi annak a bizonyos további 10 ezer lakásnak a felvásárlását, amelyről a következő hetekben dönt a kormány. A szakemberek ugyanakkor arra is felhívják a figyelmet, hogy a NET forrásai nem elegendőek a nyakába szakadt 25-35 ezer lakás állapotának a megóvására.
A kormány viszont bőkezűen bánik a középosztálybeliekkel, hiszen a lakhatás állami támogatásának a nagyobb része a tulajdonszerzést segítő és ösztönző célokra megy el. Ilyenek például a lakás-takarékpénztárakban gyűjtögetett pénz megfejelése, valamint a most júliustól induló családi otthonteremtési kedvezmény (más néven: CSOK). Az eddigi lakásépítési támogatáshoz (szocpolhoz) képest az a legnagyobb változás, hogy már használt ingatlanok megvásárláshoz is igénybe lehet venni.
Erre idén nagyjából 4 milliárd forintot fordít az állam, amiből 10-11 ezer család részesülhet. A lakáspolitikai szakemberek inkább a (szociális) bérlakásokra fordítanák a pénzt, mintsem a más országokhoz képest amúgy is szokatlanul magas (90 százalékos) ingatlantulajdoni arány növelésére. Ezzel ugyanis csak a szegénység termelődik újra. Míg Sopronban egy panellakásért már 17 millió forintot is adnak az ingázók kereslete miatt, addig Ózdon 2 millió forintért is alig kel el egy ugyanolyan ingatlan.
(vs)
Bal-Rad komm: Nyilvánvaló, hogy a RENDSZER nem mer szembemenni a banki akarattal! Az is nyilvánvaló, hogy valahol ezáltal lesz ez a rendszer kipusztítva!


https://balrad.wordpress.com/2015/06/26/kilakoltatasok-tizezreire-keszul-fel-a-ma gyar-qrmany/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs minden németnek bűntudata, SŐT!!!!
  2015-06-26 20:23:54, péntek
 
  Izrael németországi nagykövetségének szóvivője kijelentette: országának nem érdeke a németekkel való kapcsolat teljes rendezése.
Adi Farjon nagykövetségi szóvivő azt mondta: Izraelnek nem az az érdeke, hogy normalizálódjon a két ország közötti kapcsolat, hanem az, hogy fenntartsák a németek lelkébe elültetett bűntudatot a "holokauszt" miatt.

*******************************

Extra, Holokamu :: 2015. június 26. 09:53

Egy izraeli diplomata végre beismerte: arra jó a szüntelen holokausztozás, hogy az általa életben tartott bűntudat segítse Izraelt céljai elérésében

Egy újságírókkal folytatott kötetlen beszélgetés során Izrael németországi nagykövetségének szóvivője kijelentette: országának nem érdeke a németekkel való kapcsolat teljes rendezése - adja hírül a Háárec. (A cikket csak előfizetők olvashatják, a teljes szöveget a LiveLeak tette közzé.) Zoom A Berlinben izraeli újságírókkal megejtett beszélgetés során Adi Farjon nagykövetségi szóvivő kerek-perec kijelentette: a cionista államnak nem az az érdeke, hogy normalizálódjon a két ország közötti kapcsolat, hanem az, hogy fenntartsák a németek lelkébe elültetett bűntudatot a "holokauszt" miatt. Szavai még a tisztességesebb izraeli újságírókat is kiakasztották. "Teljesen meg voltunk döbbenve" - mondta a Háárecnek egy újságíró hölgy, aki részt vett az "eligazításon". "A szóvivő teljesen egyértelműen azt mondta, hogy izraeli érdek a német bűntudat fenntartása. Sőt, még azt is hozzátette, hogy enélkül számukra csak egy ország lennénk a sok közül." Zoom Adi Farjon nagykövetségi szóvivő Szavait más újságírók is megerősítették, akik ugyancsak részt vettek az eseményen. Azt is elmondták, hogy maga a nagykövet, Jakov Hadas-Handelsman is megjelent a beszélgetés egy részén, akárcsak több olyan nagykövetségi dolgozó, akik nem értettek héberül. "Annyira kínos volt, alig tudtunk hinni a fülünknek. Ülünk, majszoljuk a mogyorót, a szóvivő háta mögött ott van két német nő, akik egy szót sem értenek héberül, és a nagykövetség személyzete arról beszél nekünk, hogy ők a német bűntudat fenntartásán dolgoznak, és nem érdekük, hogy a két ország viszonya normalizálódjon" - mesélte egy másik újságíró. Az pedig, ami a fentiek kiszivárgása után következett, nem tartozik a világ legmeglepőbb fejleményei közé: az izraeli külügyminisztérium egyszerűen letagadta az elhangzottakat, mondván, a szóvivőt hamisan vádolják az elhangzottakkal. Éppen csak azt nem állította, hogy a megdöbbenésüknek hangot adó izraeli újságírók antiszemita indíttatásból rágalmazzák a nagykövetséget... Ez az év egyébként nagy összeborulásokat tartogat a félnótás zsidóimádóvá züllesztett német és az azt a végletekig kihasználó izraeli kormány között. Idén ünneplik ugyanis a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 50. évfordulóját - mely, amint láttuk, igen sok jót hozott a Fritzeknek: olyan gyümölcsöző bűntudatuk van, mint még senkinek kerek e világon. Ráadásul a Führer hajdani birodalma mára a háborús bűnös terrorállam egyik legnagyobb támogatójává vált, és ez nem csak a tengeralattjárók és más fegyverek rendszeres ingyenes szállításában nyilvánul meg. Rendszeresen kiáll a holokausztozás pajzsa alatt az emberi jogokat lábbal tipró ország mellett, még abban is támogatja őket, hogy - az EU törekvésével szemben! - továbbra is gond nélkül exportálhassanak olyan termékeket, melyeket a megszállt Ciszjordániában készítenek a palesztinokat szórakozásból gyilkolászó telepesek. Ennek a csodálatos 50. évfordulónak a részeként Norbert Lammert, a Bundestag elnöke Izraelbe látogatott, s a szerdai beszédében a kneszetben a két ország közötti "intenzív barátságot" egy "történelmi csodának" nevezte. Válaszában a kneszet elnöke megsimogatta az alázkodó nyomorult buksiját, mondván, igen, Németország valóban igaz barátja Izraelnek... (Kuruc.info)


Forrás: https://kuruc.info/r/6/144930/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bemozdul a libsi csürhe
  2015-06-26 20:20:50, péntek
 
  Bemozdul a libsi csürhe


Posted on 2015/06/26 Szerző: Admin

Tüntetés lesz a vasfüggöny ellen

Tüntetést szervez a magyar-szerb határra tervezett kerítés ellen a korábban országos útblokádot hirdető Büki Zoltán. A Demokratikus Magyarországért Civil Társaság nevében vasárnap délutánra meghirdetett demonstráció kapcsán Büki elmondta: erkölcsi kötelességünk, hogy támogassuk azokat, akiknek el kell hagyniuk a hazájukat.
A helyszínt sem véletlenül választották ki - hangsúlyozta -, hiszen a budapesti Hősök terén mindjárt hét ,,bevándorló" szobra is látható. Emlékeztetett ugyanakkor arra, hogy nemcsak be-, hanem kivándorló nemzet is vagyunk, hiszen a múlt század első felében, majd az 56-os forradalom idején százezrek hagyták el az országot.
Így történelmi okokból sem zárkózhatunk be, ha valaki bajba kerül és nálunk remél segítséget - fogalmazott. A menekültáradatra szerinte a legrosszabb válasz, hogy kerítést akarnak emelni az ország déli határán. A vasfüggönyt negyedszázada lebontották, és Büki úgy gondolja, nem lehet megengedni, hogy egy ,,elmebeteg" azt bárhol újra felépítse.
Ráadásul a több mint húszmilliárdért, amibe a kerítés kerül, korszerű befogadó állomásokat lehetne létrehozni - mondta -, ahol a menedékkérőket tisztességes körülmények között helyezhetnék el, és szűrhetnék is őket: ki a megélhetési bevándorló, s ki az üldözött. Az új vasfüggöny különben ennél is többe kerülhet - véli -, mert mozgásérzékelők, hőkamerák és más technikai eszközök nélkül az egész nem ér semmit.
A tervezett tüntetés különben erősen megosztja az embereket: a demonstráció Facebook-oldalán olvasható olyan vélemény is, amely szerint távoli térségek humanitárius katasztrófáihoz semmi közünk, más meg egyenesen Büki köré emelne kerítést. Nagyjából 1700-an viszont azt ígérik, ott lesznek vasárnap a Hősök terén.
Ez nem túl nagy szám, és a tapasztalatok szerint sokan a jelentkezésük ellenére sem vesznek részt az ilyen akciókban. Büki viszont optimista, hiszen a felhívás megjelenése után két nap alatt 1500-an jelezték, hogy kimennek a tüntetésre. Utána viszont az oldalt egy ismeretlen bejelentésének hatására letiltották, amely két napig nem volt elérhető.
(NOL)
Bal-Rad kom: Na veszprémiek! Gyönyörűséges egy liberális fattyút menesztettetek a “magyar" Parlamentbe!


https://balrad.wordpress.com/2015/06/26/bemozdul-a-libsi-csurhe/
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Nagyon fáj a fidesznek,hogy egyre csak kezd kicsúszni az irá
  2015-06-26 20:13:53, péntek
 
  Nagyon fáj a fidesznek,hogy egyre csak kezd kicsúszni az irányítás,a kezükből!

***************************


Többszázezer forintra bírságolhatja a NAV a külföldön élő magyarokat

Magyarország


Külföldön kezdtél új életet, de nem jelentetted be a NAV-nak, hogy máshol vállalsz munkát és nem is jelentkeztél ki a lakcímedről? Komoly bírság fenyegethet!

A külföldi munkavállalást fontolgatóknak érdemes alaposan, körültekintően eljárniuk, mielőtt elhagyják Magyarországot, ugyanis a NAV akár többszázezer forintos bírsággal is sújthatja azokat, akik nem jelentkeznek ki lakcímükről és nem jelentik be, hogy hamarosan máshol kezdenek dolgozni.

Folyamatosan növekszik a külföldön munkát vállaló magyarok száma. A legfrissebb adatok szerint akár 600 ezer honfitársunk is élhet és dolgozhat más európai országokban. A határon túli munkavállaláson gondolkodók elsődleges célpontja az EU és Észak-Amerika, leginkább jobb fizetésért, vagy karrierépítési céllal. Az Unión belül a legnépszerűbb az Egyesült Királyság, ahol a Nemzetgazdasági Minisztérium becslései szerint 300 ezer magyar élhet. Második helyen Németország áll 135 ezer magyar bevándorlóval. A német statisztikai hivatal adatai szerint ráadásul csak tavaly 60 ezren költöztek ki hazánkból Németországba.

Mivel ma már az unión belüli munkavállalás nem jár olyan sok adminisztrációs kötelezettséggel, mintha például az USA-ba vagy más tengerentúli országba költöznénk, ezért sokan megfeledkeznek, vagy nem is tudnak róla, hogy kinek és hol kell szólniuk, ha elhagyják az országot. Pedig nemcsak az utólagos - akár több százezres - bírság befizetésétől kímélhetjük meg magunkat, de továbbra is teljes körű ellátásban részesülhetünk itthon akkor is, ha már máshol vagyunk biztosítva.

Egyrészt amennyiben az Európai Gazdasági Térség (EGT) országában vállalunk munkát és ott járadékot fizetünk, odahaza is részesülhetünk ellátásban, de bejelentést kell tennünk az OEP-nél a biztosítási jogviszony létrejötte előtt és megszűnése után 15 nappal. Ha ezt nem tesszük meg, mulasztási bírsággal nézhetünk szembe.

Ugyanakkor a NAV-nak csak akkor tartozunk bejelentési kötelezettséggel, ha korábban bejelentkeztünk járulékfizetésre, és ez a kötelezettségünk a külföldre költözéssel összefüggésben megszűnik.

Amennyiben nincs kétoldalú egyezmény életben az adott országgal (például az USA-val), akkor fizetni kell mindkét országban a tb-t, ha nem jelentkezünk ki a hazai állandó lakcíméről. Amennyiben továbbra is bejelentkezve maradunk a lakcímünkön, de nem fizetjük a 6810 forintot havonta, úgy az adóhatóság öt évre visszamenőleg bármikor behajthatja rajtunk az elmaradást. (Így az évek során több százezer forintos számla is felgyűlhet.) Ugyanakkor egyedi eljárás keretében lehetőség van arra, hogy az adóhatóságnál kezdeményezzük a tb-fizetése alól történő mentesítést.

Érdemes szem előtt tartani azt, hogy az adóhatóság az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultságának tisztázásával kapcsolatos eljárás során a magyarországi lakcímünkre fogja küldeni a “felszólító levelet", amelyet akkor is kézbesítettnek fognak tekinteni, ha “nem kereste" jelzéssel érkezik vissza a hivatalhoz.

http://hirhatar.com/tobbszazezer-forintra-birsagolhatja-a-nav-a-kulfoldon-elo-mag yarokat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 39 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1371
  • e Hét: 4473
  • e Hónap: 15584
  • e Év: 169080
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.