Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Orbánt nagyon zavarja, amit Tarlós csinált
  2015-06-27 17:42:07, szombat
 
 
Orbánt nagyon zavarja, amit Tarlós csinált


Az írás a Népszabadság 2015. 06. 27. számában jelent meg.



Szalai Anna
Népszabadság

A miniszterelnök nem tárgyal a BKV-finanszírozásról Tarlós Istvánnal, mert a főpolgármester a nyilvánosság elé vitte a problémákat, a vitákat. Felmerült a közlekedési cég leállítása is, ha elfogy a pénz, de a városvezető addig nem menne el.


Nem fogadja Tarlós Istvánt a miniszterelnök, Orbán Viktor ugyanis erősen nehezményezi a BKV finanszírozásáról folyó vita nyilvánossá tételét. Tarlóst viszont az lepte meg, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy mindkét fél által elfogadott megállapodás ellenében jelentette be két hete, hogy az állami támogatás jövőre 40 milliárdra, 2017-ben 37 milliárdra, majd 33 milliárdra csökken. Ráadásul a kancelláriaminiszter azóta folyton az uniós fejlesztésekről beszél, miközben ő a működés finanszírozásáról.

A kettő ugyan nem független egymástól, de azért nem ugyanaz.

A Népszabadság információi szerint a lázári bejelentés előtt alig egy héttel zárták le azt a tárgyalássorozatot, amelynek során úgy tűnt, hogy meggyőzték a kormányt a kiszámítható finanszírozás szükségességéről. A Fővárosi Közgyűlés kormánypárti és ellenzéki képviselői ritka egyetértésben vallják: ebben a kérdésben Budapest már elment a falig. Jelenleg az iparűzési adó 51 százalékát költik a közösségi közlekedés fenntartására, holott ezt korántsem csak a budapestiek használják.



Ha az állam még hátrébb lép, akkor a teljes adóbevételt erre kell költeni, de akkor semmi másra nem maradna (parkok, közvilágítás stb.). Tarlós István a beiktatása óta hajtogatja, hogy ez nem csak fővárosi ügy. Már több alkalommal úgy tűnt, hogy a kormány belátta ezt. De végül egyetlen megállapodást sem tartottak be. Az idei fővárosi költségvetési vita előtt azzal állt elő a kabinet, hogy a kerületek dobják össze a hiányzó 15 milliárdot. Most azt ajánlották, hogy az állam helyett a kerületektől és az agglomerációs településektől kérjen pénzt a városvezetés. Könnyen belátható, hogy ez járhatatlan út.

A támogatás csökkentésének indoklása szintén sántít.

A BKV adósságának átvállalása nem kegy, hanem szükségszerűség. Az állam kezességet vállalt a kifizetésére, ha Budapest nem tudja kigazdálkodni az 52 milliárdot, márpedig ez a bevételeinek megfelezése után képtelenség. Az adósság egyébként a megoldatlan finanszírozás miatt termelődött. S ez így lesz a jövőben is. Az adósságkonszolidáció nyomán felszabaduló évi 4-5 milliárd arra sem elég, hogy a 4-es metró üzemeltetésének költségét fedezze, nemhogy pótolná az állami támogatás kiesését.
Orbán nehezményezi, hogy Tarlós a nyilvánosság elé vitte a BKV finanszírozásának vitáit


Hamis az a - nyíltan kimondatlan, de a háttérben mozgók számára jól ismert - érvelés is, miszerint a fővárosnak van pénze, csak nem akarja a BKV-ra költeni.

Budapest valóban rendelkezik bizonyos tartalékkal, többek között a Főgáz-részvények eladásából származó 41 milliárd forinttal, de ezt nem a működésre, hanem a küszöbönálló uniós, illetve önerős fejlesztések önrészére szánják.

S akkor még ott a 3-as metró járműfelújítása, amelyhez az állam csak hitelgaranciát nyújtott, a kölcsönt és a 15 milliárdos hitelköltséget a fővárosnak kell törlesztenie.

Ráadásul a garanciával fedett 60 milliárd nem is lesz elég, hiszen az olcsóbb észt ajánlat is drágább ennél. Ha őszre sem sikerülmegállapodniuk, akkor szükségszerűen járatritkítás lesz. Információink szerint Tarlós István ódzkodik a BKV - valódi politikai nyomásgyakorlásra alkalmas - teljes leállításától. Bízik a kiegyezésben. A Népszabadság minisztériumi forrásai szerint erre nem sok alapja van. A kormánynak nem érdeke a hosszú távú rendezés, hiszen ezzel elveszítené a legfontosabb nyomásgyakorlási eszközét. Marad az évről évre kiújuló BKV-háború és békekötés.

http://nol.hu/belfold/orban-nem-fogadja-tarlost-1548125?system=cachefrissit&a jax=1
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Elvtársak, máma kulákot akasztunk!”
  2015-06-27 17:38:06, szombat
 
  2015. 06. 27. 10:28

,,Elvtársak, máma kulákot akasztunk!"

Az Országgyűlés 2012. március 26-án nyilvánította a kuláküldözés idején tönkretett magyar gazdák emléknapjává június 29-ét, Péter-Pál napját, amely a hagyomány szerint a betakarítás kezdete, a parasztság ünnepe.
A parlament határozatában elítélte a kommunista diktatúra idején a magyar középparasztsággal szemben tanúsított kegyetlen üldöztetést és megkülönböztetést. A méltóságukban és emberségükben tönkretett gazdák és leszármazottaik iránti jelképes gesztus mellett az emléknap fontos céljának nevezte, hogy a soron következő nemzedékek is megismerjék a kommunista rendszer működésének embertelenségeit, a magyar felső- és középparaszti réteg szenvedéseinek történetét.

A kuláküldözés az 1948-as kommunista hatalomátvétellel kezdődött meg, amikor a sztálinista Rákosi-rezsim kíméletlen harcot indított a magyar agrártársadalom ellen. A párt minden eszközzel arra törekedett, hogy lerombolja a hagyományos paraszti életformát, és a gazdákat földjeik elhagyására kényszerítse. A támadások célkeresztjébe - a szovjet mintának megfelelően - a kuláknak bélyegzett nagygazdák kerültek, akiket a felvilágosultan gondolkodó politikusok már a két háború között parasztpolgárnak neveztek.

Rákosi Mátyás, a Magyar Dolgozók Pártjának főtitkára 1948. augusztus 20-án kecskeméti beszédében hirdette meg a "kuláküldözést" mint a szocializmus építésének, a mezőgazdaság kollektivizálásának fontos eszközét. Az államhatalom a kulákokat a kapitalista rendszer utolsó maradványainak tekintette, akik a mezőgazdaság szocialista átszervezésének fő akadályozói. A kulákokat a "dolgozó nép" ellenségének kiáltották ki, és megindult a béreseket foglalkoztató módosabb parasztok módszeres üldözése. Országosan mintegy 71 ezer kulákcsaládot tartottak nyilván, kuláknak az minősült, akinek 25 hold vagy annál több szántója, 5 hold vagy annál több szőlője volt, továbbá a cséplőgép-tulajdonosok és a malmot üzemeltetők. Ám gyakorlatilag a helyi pártvezetőség döntött arról, ki kerüljön fel a kuláklistára.

A kulákokat különösen súlyosan sújtotta a beszolgáltatás, az adó feletti, valószerűtlenül magas teher, amely anyagilag teljesen ellehetetlenítette a középparaszti réteget. Sok kulákká minősített személyt a lakásából melléképületbe költöztettek ki, a házába pedig betelepedtek a helyi pártfunkcionáriusok (értelemszerűen: a kommunisták nem a valóban szegényeknek adták az ingatlanokat, hanem saját maguk között osztozkodtak a zsákmányon -a szerk.) A gazdák tömegével menekültek földjeikről, miután azokat "önként" felajánlották az államnak. Volt, aki nem bírta elviselni a zaklatásokat, és öngyilkosságot követett el, másokat otthonukban vertek agyon, vagy a börtönben elszenvedett testi bántalmazások következtében vesztették életüket.

Természetesen abban az országban, ahol a "rendszerváltás" után Biszku Béla szabadon sétálgathatott és élvezhette luxusnyugdíját, soha, senkit nem vontak felelősségre.

Egy a sokból
A köröstarcsai parasztembert, az ötvenes évek elején ávósok koholt vádak alapján bíróság elé citálták, ahol halálra ítélték, majd felakasztották. Molnár Sándort azzal a nevetséges és komolytalan váddal gyanúsították meg, hogy füzesgyarmati földjén szándékosan okozott tüzet, amivel veszélyeztette a nemzetgazdaság vagyonát. A nyilvánvalóan abszurd per során Molnárt nyilvános tárgyaláson szégyenítettek meg, perét a rádió közvetítette. A békéscsabai tanácselnöknő, egy bizonyos Szegedi Albertné azt telefonálta a pártközpontba: ,,Elvtársak, máma kulákot akasztunk!" No, hát ilyen volt az a rendszer.

A kulákok megbélyegzése mindennapos volt, igazolványukban ott virított a nagy K betű, még iskolás gyermekeik neve mellett is ott szerepelt az osztálynaplóban. Gyerekeiket középiskolába is csak nehezen vagy egyáltalán nem vették fel, legfeljebb lakóhelyüktől távol, felsőoktatási intézménybe pedig még a legjobban tanulók sem kerülhettek. Nagykorúságuk elérése után sokan elköltöztek a községekből, falvakból, mert munkásként elhelyezkedve, néhány év után már munkásszármazásúként nyilvántartva egyetemre, főiskolára kerülhettek.

A Sztálin halála után, 1953 júniusában Nagy Imre vezetésével megalakuló kormány a gazdaságpolitika, azon belül is különösen az agrárpolitika terén számos korrekciós intézkedést kezdeményezett. A kulákok számára a legnagyobb hatásúnak az amnesztiarendelet és a kuláklista eltörlése bizonyult. A kulákkérdés azonban nem került le a napirendről, a pártvezetőség Rákosi vezette sztálinista szárnya mindent megtett azért, hogy a kulákokkal szembeni gyűlöletet tovább szítsa. A kulákokat tették felelőssé a termelőszövetkezetek felbomlásáért, de azért is, ha a tsz-ek gyenge eredményt értek el.

Az 1956-os forradalom leverése után a Kádár-rendszer - felismerve, hogy képtelen lesz biztosítani rendszerük hosszabbtávú jövőjét a középparasztság nélkül - már inkább a kiegyezésre törekedett, ezért 1959 tavaszától lehetővé tették a volt "kizsákmányolók" belépését a tsz-ekbe.

Amelyekben aztán természetesen az egykori harácsoló, más tulajdonát lenyúló kommunisták szépen átmentették a vagyonukat a rendszerváltás utánra, és élik boldog életüket. A rablott vagyonon.


http://alfahir.hu/elvtarsak_mama_kulakot_akasztunk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gúnyhatár erdélyi oldalán is verik a mentősöket a cigányok
  2015-06-27 17:33:10, szombat
 
  Cigánybűnözés, Elcsatolt részek :: 2015. június 26. 18:55


A gúnyhatár erdélyi oldalán is verik a mentősöket a cigányok - főparancsnokuk írásba adta: nem kötelező többé bemenniük a gettóba


A Reggeli Újság cikke: Noha az elmúlt időszakban furcsa, vitákat kiváltó elvek látnak napvilágot arról, hogy a beilleszkedni képtelen cigányokkal hogyan kell(ene) viselkedni, vannak helyzetek, amikor szembesülnünk kell a valós gonddal, éspedig azzal, hogy a cigánysorok lakói sok esetben képtelenek a társadalmi normáknak megfelelően viselkedni. Vannak bosszantó, ám kevésbé súlyos esetek, amikor a cigányok nem hajlandóak jegyet váltani villamoson, buszon, nem viselkednek civilizáltan a közterületeken, azonban egy minapi eset bebizonyította, hogy akadnak olyan szituációk, amikor a beilleszkedni képtelen cigányok olyan embereket sodornak szó szerint veszélybe, akik küldetésként emberéleteket mentenek. Pár nappal ezelőtt Tenkén történt, hogy az ottani cigánytelep lakói ismételten megtámadták, megrongálták a SMURD rohammentősök szolgálati autóját, jelentős károkat okozva ezzel, sőt arra is volt precedens, hogy agresszíven léptek fel a saját betegeikhez kihívott mentősökkel is. Zoom Kis idő alatt hat ilyen incidens történt ott, mikoris mentőautót rongáltak, vagy mentősöket vegzáltak a tenkei cigánysor lakói. Ennek következtében felmerült a kérdés, mit tegyenek az emberélet mentésére felesküdött mentőorvosok ilyen esetekben, hogyan merészkedjenek ezekbe a veszélyes zónákba, ahol (tetszik vagy sem) félvad, agresszív alakok támadásának vannak kitéve. Tenkén a cigánysor öt utcából áll, s ez az a része a településnek, ahova az utóbbi időben igencsak veszélyes volt kiszállniuk a mentősöknek. Megoldásként felvetődött az is, hogy rendőri kíséretet kapjon a mentőautó, ha ebbe a ,,törvényen kívüli" zónába hívják, azonban ezt a hatósági védelmet nem sikerült megszervezni. A sorozatos atrocitások miatt június elején a Crisana Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) Bihar megyei főparancsnoka, Ioan Bas ezredes úgy döntött, a rohammentősök nem fognak behatolni ezekbe a gettó jellegű, veszedelmes környékekre, ha ide hívják őket, mindaddig, míg a tenkei polgármesteri hivatal vagy rendőrség nem tesz lépéseket az orvosok biztonsága érdekében. Zoom A június közepén kiadott nyilatkozatban az állt, hogy a helyi önkormányzat vagy a beteg hozzátartozói szállítsák ki az ellátásra szoruló beteget a telep szélére, elkerülve ezzel azt, hogy esetleg akár életveszélybe kerüljenek a mentőorvosok ezeken a furcsa helyeken, ahova nem mellesleg életet menteni, gyógyítani mennek. Természetesen, mint ilyenkor lenni szokott, azonnal akadtak, akik ezt diszkriminatívnak vélték, s erről helyi román lapok is cikkeztek. Igaz, sehol nem lehetett arról olvasni, ki vállalja a felelősséget a cigányok okozta károkért vagy azért, ha netán bántalmaznak orvosokat. Mire a történet vitává fajult volna, azonban közbeszólt a sors, ugyanis a cigánytelepen, pont a veszélyes zónában lett rosszul egy asszony. És láss csodát, a SMURD mentősei a történtek ellenére azonnal kiszálltak a veszedelmes helyre. A beteg, akihez hívták őket, súlyos szívbetegségben szenvedett, s bár mentőhelikoptert is igénybe vettek, hogy minél előbb kórházba juttassák, már nem tudták megmenteni az életét. Mint tegnap az ISU sajtószóvivőjétől, Camelia Roscától megtudtuk, noha voltak vitás helyzetek, a SMURD mentősei egyetlen esetben sem utasították vissza, hogy a hírhedt ,,tenkei gettóba" kimenjenek, s ott ellássák a betegeket. Talán ennek is köszönhető, hogy a település önkormányzata is észbe kapott, s lakossági fórumokkal, rendőrségi segítséggel, no meg a cigányok megnevelésével azon vannak, hogy rendeződjön ez a furcsa helyzet, amikor pont az életmentők élete kerül veszélybe.


Szőke Mária

Forrás: https://kuruc.info/r/35/144954/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ismét annyi zsidó ember él, mint a holokausztot megelőzően
  2015-06-27 17:20:42, szombat
 
 

16 millió zsidó él a világon

2015. június 27.
Ismét annyi zsidó ember él, mint a holokausztot megelőzően

Hetven év után a világon ismét annyi zsidó ember él, mint a holokausztot megelőzően. Izrael után az Egyesült Államok a zsidóság második legnagyobb otthona.

A Jewish People Policy Institute által nyilvánosságra hozott jelentés szerint megközelíti a 16 milliót a világon élő zsidó származású emberek száma, ami utoljára a holokausztot megelőzően volt így.




A náci népirtást követően ez a szám 11 millió környékére csökkent 1945-ben.
A második világháborút követően a zsidók száma folyamatosan gyarapodott, mígnem az elmúlt évtizedben (2005-2015) a 8 százalékot is meghaladta a növekedés üteme.


A felmérés során a zsidóság közé számolták: az Izraelbe vándorló zsidókat, az olyan leszármazottakat, akik nem minősülnek zsidónak a halacha törvény szerint és azokat is, akiknek a szülei közül csak az egyik zsidó származású.


Az Izraelen belüli arányuk az 1958-as 89 százalékhoz képest 2015-re 75 százalékra csökkent.

Az Egyesült Államokban élő zsidóság az 1957-es 5 millió főről mindössze 5,7 millióra nőtt napjainkra, ami részben a születések alacsony számának és az elvándorlásnak köszönhető.


Adatok:


• Israel - 6,103,200
• United States - 5,700,000
• France - 475,000
• Latin America - 383,500
• Britain - 290,000
• Russia - 186,000
• Germany - 118,000
• Australia - 112,500
• Africa - 74,700
• South Africa - 70,000
• Ukraine - 63,000
• Hungary - 47,900
• Iran - 20,000
• Asia - 19,700
• Romania - 9,400
• New Zealand - 7,600
• Morocco - 2,400


forrás: Ynet


http://kolozsvaros.ro/web/kolozsvaros/-/16-millio-zsido-el-a-vilagon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Le a Fidesszel
  2015-06-27 17:18:54, szombat
 
  Le a Fidesszel

Brókerbotrány.
A főbűnösök Orbánék.
Nagy a csönd, pedig több 100 milliárd eltűnt.
Műbalhék sokaságával igyekeznek elterelni erről a figyelmet.

A kormány, az MNB és az apparátus legnagyobb bűnei a Fidesz bank és brókerbotrányban.

1. Közel 5 évig nem ellenőrizték a haverok bankjait és bróker cégeit.
(Hagyták, had folytassák a mocskos ügyleteiket.)

2. Állami pénzeket bíztak a haveri bankokra és brókerekre.

3. Ezeken a cégeken keresztül is a saját zsebüket tömték és Viktor hobbijára költöttek.

4. Bennfentes információk alapján a kormány és a haverok pénzét kimenekítették, a többi betétest hagyták szívni.

Az elmúlt öt évben a FIDESZ kormánytagok és a haverok elképzelhetetlen módon gazdagodtak.

A fideszbűnözők cégei nyeresége mesés nagyságú volt. (Messze meghaladta a bankokét, telekommunikációs, vagy energiaszolgáltató cégek nagy nyereségeit.)

A fideszbűnözők illegális korrupciós bevételei is hatalmasak.

Vagyonukat közpénzből, EU pénzből és a lakosság pénzének közvetlen elrablásából származnak. Azaz a mi zsebünkből vették ki.

Ezek a vagyonok érinthetetlenek. Nincs vagyonosodási vizsgálat, nincs NAV ellenőrzés, nincs gazdasági rendőrségi, vagy ügyészségi vizsgálat.
Számukra a szabad rablás engedélyezett.

Véget kell vetni ezeknek az állapotoknak!

Teljes vagyonelkobzás és börtön.

A segítő családtagoknak és a haveroknak is.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bár minden zsidó buzi lenne! Megoldanák maguk a végső megold
  2015-06-27 17:17:24, szombat
 
  Bár minden zsidó buzi lenne!
Megoldanák maguk a végső megoldást!

****


Steiner Kristóf: A férjem egy tündér

Hír24
steiner kristóf
2015. június 26. 15:06


A hat éve Izraelben élő újságíró hazalátogatott Budapestre, ahová ezúttal párja is elkísérte.

Steiner Kristóf már hosszú évek óta élvezi Tel-Aviv liberalizmusát, ám évente néhányszor visszatér Magyarországra. Férje, Matan, akivel már nyolc éve alkotnak egy párt általában nem tart vele, de a legutóbbi látogatás alkalmával mégis elkísérte a zenetévé egykori műsorvezetőjét. Kristóf az itthon töltött 10 napot nagyon tartalmasan töltötte, de az Aktívnak bevallotta, hogy szerelme nélkül nem jutott volna ideje ennyi mindenre, és persze az ágyba reggelit is ki kellett volna hagynia.

"Nagyon ritka, hogy Matan velem utazik, már négy éve nem volt Magyarországon. Nagyon örültem, hogy most elkísért, bevallom kicsit önző szempontok miatt is. Így ugyanis másfélszer annyi dolgot tudtam megtenni, mint egyébként, hiszen ő vezetett. Fantasztikus reggeliket készített, ha 6.30-kor keltem, akkor felkelt velem reggel, úgyhogy tündér volt minden szempontból" - mesélte a vegán sztár, aki tíz éve elhunyt édesanyját is meglátogatta, sőt még egy szelfit is készített sírjánál.


http://www.hir24.hu/bulvar/2015/06/26/steiner-kristof-a-ferjem-egy-tunder/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jogtalanul nyert pályázatot a fideszes L. Simon ismerőse
  2015-06-27 17:12:38, szombat
 
 
Jogtalanul nyert pályázatot a fideszes L. Simon ismerőse

27 hektár állami földet nyert Kishantoson L. Simon László államtitkár egyik alkalmazottja. Vízi Dániel az államtitkár cégének pályázatírója volt. A minisztériumban úgy vélik, minden a legnagyobb rendben történt, nincs semmi látnivaló...


A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ több mint 400 hektáron művelt földet biogazdaságként két évtizeden át. Szerződésük lejártakor azonban hiába pályáztak újra, egyetlen hektárt sem nyertek - hangzott el az RTL Klub híradójában.

Nemrég jogerős bírósági ítélet született arról, hogy a volt ökogazdasági területből 27 hektárt elnyerő Mező Vidék Bt. földbérleti szerződése érvénytelen. Az ítélet szerint el sem indulhattak volna a pályázaton, mert nem feleltek meg a feltételeknek. A cég korábban építőiparral foglalkozott, ráadásul egy másik megyében.

A cég tulajdonosa az a Vízi Dániel, aki korábban fideszes önkormányzati képviselőjelöltként indult a választáson, és üzleti kapcsolatban áll L. Simon László államtitkárral. Vízi pályázatíróként dolgozott az államtitkár egyik cégének. L. Simon korábban sem tagadta, hogy állami megrendelésekkel általában saját ismerőseit bízza meg, mondván, bennük megbízik.

A Földművelésügyi Minisztérium szerint L. Simon László és Vízi Dániel ismeretségének nincs köze ahhoz, hogy a Mező Vidék Bt. nyerte a pályázatot (amin el sem indulhatott volna). A cég egyébként 1,8 millió forint területalapú támogatást vett fel.

,,Protekciósok, korrupció, összefonódások" - foglalta össze Lengyel Szilvia, az LMP vidékfejlesztési szóvivője, aki szerint ez az ügy csak kis léptékű, sajnos ennél jóval nagyobb horderejű ügyekben is hasonlót tapasztalni.

A kishantosi földekkel kapcsolatban több per még folyamatban van.

(RTL Klub)


http://www.168ora.hu/itthon/jogtalanul-nyert-palyazatot-fideszes-l-simon-ismerose -136952.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar katonák amerikai érdekekért
  2015-06-27 17:10:34, szombat
 
  Magyar katonák amerikai érdekekért


2015. június 27. szombat, 12:47


Magyar katonák amerikai érdekekért

Nemzeti érdekből mennek magyar katonák Koszovóba és Irakba. - jelentette ki Hende Csaba. Nincs magyar nemzeti érdek Koszovóban és Irakban. Ez az USA érdeke, és Hende úr amerikai érdekekért küld magyar katonákat külföldre.

Ti szavatok:

"Magyarország a magyar nemzet érdekeinek védelmében dolgozik együtt szövetségeseivel a missziókban" - mondta Hende Csaba pénteken Debrecenben, az Irakba és Koszovóba induló katonák kibocsátó ünnepségén.
Irakba (Kurdisztánba) most először utazik több mint száz magyar missziós katona, Koszovóba pedig mintegy háromszázan mennek júliusban és augusztusban, hogy leváltsák a jelenleg ott szolgáló magyar békefenntartókat.
A Kurdisztánba induló katonákhoz szólva Hende Csaba utalt az Iszlám Állam elnevezésű terrorszervezet kegyetlenkedéseire, arra, hogy az "miként tiporja lábbal az isteni törvényeket és az emberi jogokat", miként tett földönfutóvá 13 millió embert, de - mint fogalmazott - "látjuk a sátorvárosokká terebélyesedő menekülttáborokat, s benne a megnyomorított családokat, akik még hisznek a hazatérésben".

Forrás: MTI, 2015. június 26.

Magyar katonák amerikai érdekekért

Mi szavunk:

A magyar kormánynak, Hende Csabának nem ártana elgondolkodnia azon, ami történik. Koszovó mesterséges állam, amelyet a NATO elszakított Szerbiától. Amíg Szerbia része volt, megoldották a problémákat, nem volt terror, és nem jöttek a menekültek. A mai Irak amerikai gyarmat. A korábbi iraki vezetést azzal vádolták, hogy tömegpusztító fegyvereket gyárt. Az USA és szövetségesei lerohanták, a vezetőket megölték. Kiderült, hogy nem is voltak ilyen fegyverek. Amíg a korábbi rendszer volt, nem volt terrorizmus. Most Irak a terrorizmus egyik központja. Nos, nem katonákat kellene küldeni ezekbe a térségekbe, mert a több katona még több ellenségeskedést szül. Okos politikát kellene folytatni. Koszovót például vissza kell adni Szerbiának. Ez lenne a nemzeti érdek; és nem a katonák küldése. A magyar katonák kizárólag amerikai érdekeket szolgálnak.


http://munkaspart.hu/mi-ti-archiv/38962-2015-06-27-11-52-31
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Románia felől is kezdenek jönni a bevándorlók
  2015-06-27 17:07:55, szombat
 
  Románia felől is kezdenek jönni a bevándorlók


Posted on 2015/06/27 Szerző: Admin


Lökösházánál elfogtak egy négytagú iráni családot a rendőrök.


Románia felől is kezdenek jönni az illegális migránsok. Lökösházánál egy kétgyermekes iráni házaspárt fogtak el a a határrendészeti kirendeltség munkatársai, akik a hajnali órákban, úti okmányok nélkül lépték át a zöld határt, írja vitalap.hu.
Tiltott határátlépés miatt szabálysértési eljárást indítottak ellenük. Ők is menekült státuszért folyamodtak, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal meg is indította a hivatalos eljárást. A nyugat-balkáni migrációs útvonal vezethet Románián keresztül is. Románia nem tagja a Schengen-övezetnek. A magyar-román határ hossza 453 kilométer. Ha ehhez még hozzácsapjuk a Szerbia felől megépítendő kerítésszakaszt, máris kell építenünk 630 kilométernyi kerítést!
Nem is a kerítésépítéssel van a baj! Hanem a helyével! Kivételesen most egyet kell értenünk Sintér Satya belügyminiszterrel, aki tegnap kifejtette: az EU-határain kellene a kerítést és a menekülttáborokat megépíteni!
De talán még okosabb dolog lenne visszaállítani a dolgok rendjét a felforgatott országokban! Ahonnan ránk zúdították a menekülteket! Aligha véletlenül!
A kerítés ellen tüntetni vágyó libsijeink pedig inkább vonuljanak demonstrálni az amerikai
nagykövetség elé! Egyúttal tüntethetnek az Ukrán Nagy Fal, és a koncentrációs táborok ellen is!


https://balrad.wordpress.com/2015/06/27/romania-felol-is-kezdenek-jonni-a-bevando rlok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bicskanyitogató: felmondhat a mentő, ha 66 ezret fizet
  2015-06-27 17:05:03, szombat
 
  Bicskanyitogató: felmondhat a mentő, ha 66 ezret fizet


Posted on 2015/06/27 Szerző: Admin


BUDAPEST - Úgy érzi, nem engedheti meg magának a mentőzést Gódor András (30), ám csak akkor akaszthatja szögre végleg egyenruháját, ha fizet az Országos Mentőszolgálatnak. Az esztergomi mentőápoló hat év után, április 24-én adta be felmondását, miután fizetése drasztikusan csökkent: 130 ezer helyett már csak 95 ezer forintot kapott.

and
- Szeretem ezt a szakmát, de ennyi pénzből nem lehet megélni, ezt nem engedhetem meg magamnak - sóhajtott. - Becsületesen, elhivatottan dolgoztam éveken keresztül. Esztergomból a fővárosba helyeztettem át magam, hogy még több esetet lássak, még több embernek segíthessek.
András tavaly óta az egyik legtöbbet vonuló Központi Mentőállomáson dolgozott; az igazi pofont a felmondásakor kapta. A maximális, két hónapos felmondási időt szabták ki számára, majd kiderült, akkor mehet, ha fizet.
- Lenyeltem a békát, és elkezdtem a hatvan napot. Negyvenet ledolgoztam, amikor a leendő új munkahelyemről értesítettek, kezdhetnék. Nem akartam elbukni a lehetőséget, és az esélyt, hogy végre meg tudjak élni - mesélte Gódor. - Kértem a mentőszolgálatot, módosítsuk a felmondási időmet. Gálánsan elengedték a hátralévő húsz napot, amennyiben fizetek.
A volt mentőnek 65 596 forintot kellene kicsengetnie lelépési pénzként, mivel az OMSZ a ,,le nem töltött idővel arányos kártérítési összeget" követel. A Vasárnapi Blikk utánajárt, eljárásuk bármennyire is bicskanyitogató - törvényes.
- Közalkalmazottak esetében a felmondási idő hatvan nap. A törvény szerint amennyiben a munkavállaló nem tölti le a felmondási idejét, a munkaadó a le nem töltött idővel arányos kártérítési összeget kifizettetheti a dolgozójával - mondta Nyitrai Károly ügyvéd. - Az eljárást egyre gyakrabban alkalmazzák, nem csak a közszférában.
A június 6-án távozó mentőápoló ettől függetlenül bíróságra készül: számlájára nem érkezett meg utolsó havi bére. Pedig a törvény szerint a munkaadónak az utolsó munkában töltött napon, de legfeljebb ezután öt nappal el kell számolnia. Kérdéseinkkel kerestük az OMSZ-t is, ám péntek estig nem válaszoltak.
(blikk)
Bal-Rad komm: “...miután fizetése drasztikusan csökkent: 130 ezer helyett már csak 95 ezer forintot kapott..."
Egy egészségügyi dolgozóról van szó! A rémtörténet többi része már csak hab lehet a tortán!
MIVÉ LETT EZ AZ ORSZÁG?

https://balrad.wordpress.com/2015/06/27/bicskanyitogato-felmondhat-a-mento-ha-66- ezret-fizet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 6072
  • e Hónap: 9817
  • e Év: 163313
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.