Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Hogyan segítsünk másnak reményt és gyógyulást találni ? 1.
  2015-06-28 14:07:23, vasárnap
 
  Link

Ezért ő (Jézus) teljesen meg tudja menteni azokat, akik rajta keresztül Istenhez mennek, mert ő mindig él, hogy esedezzen értünk. (Zsidók 7:25, NIV fordítás)

Senki nem esik kívül Jézus hatókörén. Hiszem, hogy a kis csoportok elengedhetetlenek ahhoz, hogy az úgynevezett "reménytelen" emberek meggyógyuljanak. A kis csoportokban azt szeretem, hogy imádkozhatunk a "reménytelen esetekért." Amikor nem hit, hanem kétely van bennünk, mások hitére támaszkodhatunk.

A Lukács evangéliuma 5. részében néhány férfi egy béna barátját viszi Jézushoz. Ez egy jó példa arra, hogy egy kis csoport hogyan vihet egy szükségben lévő, gyógyulásra szoruló embert Jézus lábaihoz. A történet alapján a kis csoporttal kapcsolatban hét jellemző dolgot figyelhetünk meg. Ezek közül az első három a következő:

Törődést és részvétet mutattak. Ez az ember azért gyógyulhatott meg, mert a barátai törődtek vele. Mindennek az alapja az, hogy törődünk azokkal, akiknek valami fáj vagy valami problémája van (a Róma levél 15, 2 is erre utal). Isten azért tudta ezeket a férfiakat használni, mert érzékenyek voltak egy társuk szükségletére. És minket is akkor fog tudni használni, ha nem a saját dolgainkkal leszünk elfoglalva, hanem elkezdünk többet törődni azzal, hogy másoknak mire van szüksége.

Volt hitük. Ezek az emberek hitték, hogy Isten meg tudja gyógyítani a barátjukat. Vessünk egy pillantást a Lukács 5:20-ra: "Amikor Jézus látta az ő hitüket, ezt mondta: Barátom, meg vannak bocsájtva a bűneid." (NIV) Nem a béna ember saját hite volt az, ami miatt meggyógyult, hanem a barátai hite miatt. Hány olyan embert ismersz, aki annyira bénult, hogy nem tud hinni Istenben? Ilyenkor kell nekünk hinni helyettük is.

Cselekedtek. Ezek az emberek nem csak imádkoztak a barátjukért, hanem cselekedtek is. Nem elég csak imádkozni azért, aki valamilyen problémával küzd és akinek még nincsenek eltörölve a bűnei. Cselekednünk is kell. Jézus ezt mondja a Lukács 14:23-ban: "Menjetek ki az utakra és túl a kerítéseken, és hívjatok mindenkit, akivel találkoztok, hogy jöjjön, és teljék meg a házam." Rengeteg példa van a Bibliában arra, hogy az emberek Jézushoz visznek másokat. És nekünk is ezt kell tennünk.

Beszéljetek róla:

Honnan lehet felismerni a reménytelenséget?
Hiszed, hogy senki nem eshet kívül Jézus hatókörén? Ha igen, akkor mit szándékozol tenni, hogy a "reménytelen" embereket Jézushoz hozd?
Melyik barátodért imádkozol azok közül, akik problémával küzdenek? Mi az, amit tehetsz érte, és hogy tudnád elősegíteni az ő gyógyulását?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 06. 21.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Amikor Isten megmutatja magát
  2015-06-28 10:03:57, vasárnap
 
 

,,... megnyílt a szemük, és felismerték őt..." (Lukács 24:31 NIV)

Egy napon Jézus megérintette egy vak ember szemét, ő pedig erre azt mondta: ,,látom az embereket, mintha fákat látnék, amint járkálnak" (Márk 8:24).

Más szavakkal: ,,látok valamit, de még kissé homályos, hogy mit."

Ezért Jézus újra megérintette, tisztává tette látását, eltávolította korlátait, szabaddá tette, hogy azzá az emberré váljon, akivé Isten teremtette. Istentől kapott látás nélkül csak botorkálunk az életben, nem látjuk, kicsoda Isten és mire képes; vakok vagyunk arra is, kik vagyunk mi magunk, és mit tud Isten véghezvinni általunk.

Thomas Edison már ,,látta" az izzólámpa fényét, mielőtt még az első villanykörte világítani kezdett volna. Ez tartotta fenn benne az akarást ezernyi kudarcot vallott kísérlet után is. Bill Gates ,,látta", hogy számítógép kerül minden irodába és otthonba, míg az úgynevezett szakértők egyre csak azt bizonygatták: ,,a mi életünkben ez nem fog bekövetkezni." Negyven évvel azelőtt, hogy Izrael betette volna lábát az ígéret földjére, Mózes már ,,látta" azt (ld. Zsidók 11:27).

Lehet, hogy Isten épp mindenfélét cselekszik, csak te nem látod, mert lelkileg vak vagy.

Emlékszel a két tanítványra az emmausi úton? Jézus velük ment több mint 11 kilométert, magyarázta nekik a Szentírást... és csak ezek után olvassuk róluk: ,,Erre megnyílt a szemük, és felismerték őt..." (Lukács 24:31).

Amikor elkezded meglátni Isten munkáját helyzetedben, félelmed alábbhagy, és hited megerősödik. Hogyan fedi fel magát Isten? A gyülekezetben? Néha. Legtöbbször azonban Igéjét nyitja meg, és értelmünket, hogy látni kezdjük úgy, ahogy azelőtt még soha. Ma tehát imádkozz így: ,,Nyisd meg szemeimet, hogy lássak..." (Zsoltárok 119:18 NIV).

Bob Gass * Mai Ige
Link

 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 85 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 133
  • e Hét: 835
  • e Hónap: 11888
  • e Év: 73189
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.