Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
A tüskés szőlő, avagy a köszméte
  2015-06-29 23:22:04, hétfő
 
  A tüskés szőlő, avagy a köszméte

A nagypapám kertjében óriási egresbokrok virítottak, ezért gyerekkorunkban nyáron gyakran került az asztalra a belőle készült leves, szósz és édességek. Járjunk utána, mit is érdemes tudni erről az érdekes gyümölcsről.

Köszméte, pöszméte, piszke, egres

Az egres szó valószínűleg a latin agrestis szóból származik, melynek jelentése mezei, vad.
Eurázsiából származik, de Európában is elterjedt. Sziklás vidékeken, bozótosokban, hegyekben őshonos. Régóta ismerik és gyűjtögetik, de a 16. századig nem foglalkoztak a nemesítésével. Innentől felgyorsultak az események, az 1800-as évekre az angolok már négyszáz nemesített faját ismerték. Ők gooseberrynek (ejtsd: gúzberi) hívják.





Vigyázat! Szúrós!

Szedd magad!

A szőlőhöz hasonló, de nagyobb szemű és oválisabb, zöldes és pirosas csíkos, belül magos bogyócskák díszítik az egresbokrokat. A hazai köszméték közül a legismertebbek a szentendrei fehér, a zöld óriás, a pallagi óriás és a gyöngyösi piros.





A franciák makrélához eszik

A köszméte szürethez feltétlenül húzzunk kesztyűt, mert a tüskés ágak sok fájó sérülést okozhatnak. Ha teljesen éretten ennénk, egyszerűen rázzuk le a bokorról. Ha piacon vesszük, keressük a folt- és repedésmentes szemeket. Az érett bogyók puhák, lédúsak, a keményebb, zöldebb szemek általában éretlenebbek. Frissen viszont csak éretten együk, ilyenkor már nagyon érzékeny, nehezen szállítható, és hűtőben maximum 5 napot bír.

A köszméte közeli rokona a josta, mely gyakorlatilag a feketeribiszke és a köszméte keresztezése, ebből kifolyólag riszmétének is hívják.

Az éretlen is jó

Az éretlen köszmétét a magas pektintartalom miatt elsősorban az élelmiszeripar használja. Ha nem sűrítünk vele lekvárokat, le is fagyaszthatjuk, így télen is kerülhet az asztalunkra gyümölcsleves vagy szósz húsok mellé. Féléretten befőttnek is nagyon jó.

A pektin
A pektin (E440) egy olyan vegyület, mely húsos gyümölcsök és zöldségek sejtfalából állítható elő. Első leírása Henri Braconnot nevéhez fűződik. Az élelmiszeripar zselésítő, térfogatnövelő anyagként használja, por alakban is kapható.

Egres és a vitaminok

Csekély energiatartalom (44 kcal/184 kJ), de sok vitamin jellemzi. Főleg A-, B- és D-vitaminban gazdag, de C- és E-vitamintartalma is jelentős. Kálium, kálcium, foszfor és vas is található benne. Pektintartalma miatt segíti a bélműködést, és pozitívan befolyásolja a koleszterinszintet. Vese és ízületi gondokkal küszködők is egyenek sok köszmétét. Nyomelemekben is gazdag.

Mi készüljön belőle

Mártás, leves, befőtt, lekvár, szörp, sőt bor is készíthető belőle. Szószként fogyasszuk disznó- vagy libasülttel.

Érdekes, hogy míg az angolok imádják a gooseberryt, addig a franciák még csak nevet sem adtak neki , ők simán csak makrélához való ribizlinek nevezik (groseille de maquereau ejtsd: grozej dö máköró), és így is eszik, makréla mellé szószként.





A 16. század óta nemesítik

Egresleves ribizlivel

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg érett ribizli
30 dkg nem túl érett egres
1 kisebb citrom
1 csipet fahéj
5-6 szegfűszeg
15 dkg cukor
1 dl tej
1 evőkanál vaníliás pudingpor
2 dl tejföl

Előkészítés: A gyümölcsöket megmossuk, lecsepegtetjük. Félreteszünk a díszítéshez 4 szép fürt ribizlit, a többiről villával leválasztjuk a szemeket. Az egres szárvégét-szakállkáját eltávolítjuk. A citromot gondosan megmossuk, sárga héjából 2 ujjnyit vékonyan lehántunk, levét kinyomjuk és átszűrjük. A fahéjat eltördeljük, és a szegfűszeggel együtt teatojásba zárjuk.

Elkészítés: Az egrest kisebb fazékba tesszük, hozzáadunk 8 dl vizet, a cukrot, 1 csipet sót, a citromhéjat, 2-3 evőkanál citromlét, a teatojást, és puhára főzzük (10-12 perc). Félidőben szűrőkanállal kiveszünk a levesből 4 evőkanálnyi egrest a díszítéshez. Elkeverjük a tejben a pudingport, majd a tejfölt. Kiemeljük a levesből a citromhéjat és a teatojást, hozzákeverjük a tejfölös habarást, és összeforraljuk. Botmixerrel az egészet simára turmixoljuk, ízlés szerint citromlével savanyítjuk és/vagy utána édesítjük, majd beletesszük a leszemezett ribizlit és a félretett egrest. Jeges vízfürdőbe állítva kihűtjük. Tálaláskor mélytányérokba vagy erőleveses-csészékbe szedjük, és a félretett ribizlifürtökkel díszítjük. Jól hűtsük le.

Egresszósz

Hozzávalók:
50 dkg egres
3 tojás
cukor

liszt
Elkészítés: A megtisztított, megmosott egrest ízlés szerint cukorral, 1 csipet sóval és annyi vízzel, hogy ellepje, feltesszük főni. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat 1 púpos evőkanál liszttel simára keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük. A megfőtt egres levéből 3-4 evőkanállal a sárgájához keverünk, és óvatosan behabarjuk az egrest. Miután felforrt, lassan belekeverjük a tojáshabot, lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Jól lehűtve desszertként vagy szószként húsokhoz kínáljuk.

Egreslepény

Hozzávalók (8 szelethez):
A tésztához:
3,5 dl (kb. 25 dkg) liszt
12,5 dkg vaj
4-5 evőkanál hideg víz
A töltelékhez:
kb. 75 dkg egres
8-10 dkg cukor
1 evőkanál burgonyaliszt
esetleg 2 evőkanál piskótamorzsa vagy darált háztartási keksz
A tetejére:
1 tojás

Elkészítése: A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és letakarva 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Az egrest megtisztítjuk, azaz ,,bajuszát" levágjuk, majd a szemeket megmossuk, jól lecsöpögtetjük. A tésztával kibélelünk egy 23-25 centi átmérőjű, alacsony peremű tortaformát. A leeső rész majd a tetejére kell. A formában lévő tésztát alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben, nagy lánggal (220 °C; légkeveréses sütőben 200 °C) 10 percig sütjük. A gyümölcsöt a cukorral és a burgonyaliszttel összekeverjük, az elősütött tésztára szórjuk. A félretett tésztát ellapítjuk, csíkokra vágjuk, és az egres tetejét ,,berácsozzuk" vele. Felvert tojással lekenjük, a sütőbe visszatolva, változatlan lánggal 25-30 percig sütjük. Hidegen tálaljuk.

SB

Forrás: Mindmegette.hu -- Gyümölcs
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
4 szuper dolog, amit lehet, hogy nem tudtál a meggyről
  2015-06-29 23:13:59, hétfő
 
  4 szuper dolog, amit lehet, hogy nem tudtál a meggyről

A mélybordó színű, savanykás gyümölcs számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, egészségre gyakorolt jótékony hatását tudományos eredmények igazolják.

A meggy a sportolók és karcsúsodni vágyók számára egyaránt kiváló választás: segít az izomregenerálódásban és a fogyókúrát megelőző méregtelenítésben, emellett pedig kiváló hűsítő italokat készíthetünk belőle a legforróbb nyári napokra.
Regenerálja az izmokat

A meggy természetes gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően enyhíti a testedzést követően kialakuló fájdalmat. A meggylé-kúra már 24 óra elteltével segít az izmok regenerálódásában és visszaadja a sportolók izomerejét. A jótékony hatás eléréséért a gyümölcs antioxidáns összetevői eredményezik, amelyek a meggy élénkpiros színéért is felelősek.






Légzésjavító

A sportkedvelőknek azért is jó választás a savanykás gyümölcs, mert A-vitamin tartalmának köszönhetően regenerálja a légzőszervek nyálkahártyáit, így megkönnyíti a légzést, ami a sporttevékenység mellett megfázás vagy légzőszervi panaszok esetén is hasznos lehet. A meggylé az egyik legjobb ellenszere a meghűléses és vírusos légzőszervi betegségeknek, mivel a savanykás környezetben a vírusok képtelenek megélni, illetve szaporodni.
Javítja a szívműködést

A sportkedvelők számára kiemelkedően fontos a szívizom terhelhetősége. A szív működésének serkentése elsősorban a meggyben található ásványi anyagoknak köszönhető. Kalcium, kálium és magnézium tartalma együttes erővel hat a szívre: tisztítja a vért, erősíti a szívizmokat, elősegíti a szabályos szívverést és a normális vérnyomást.
Karcsúsít

A meggy kedvelt zsírégető gyümölcs, a savanykás gyümölcs kiváló segítség a fogyás beindításban. A fogyókúra elkezdése előtt érdemes méregteleníteni, amire a meggy és a meggylé is alkalmasak. A bennük található nagy mennyiségű B-vitaminnak és magas élelmirost-tartalmuknak köszönhetően serkentik az emésztést, fokozzák az anyagcserét és salaktalanító hatásúak. Magas kálium tartalmuk miatt pedig erős vízhajtó hatással bírnak, amely szintén hasznos a diétázás során.
A meggy szezonban érdemes a friss gyümölcsből falatozni, de az év további részeiben sem kell lemondanunk a meggyes finomságokról. Ilyenkor préselt meggylevet és prémium meggybefőtteket fogyasszunk, amelyekhez egész évben hozzájuthatunk, akár webshopokból is.

MME

Forrás: Mindmegette.hu -- Gyümölcs
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Fóliában sült burgonya sajtmártással
  2015-06-29 23:07:06, hétfő
 
  Fóliában sült burgonya sajtmártással

Hozzávalók:

8 nagy burgonya
2 közepes sárgarépa
30 dkg fűszeres sajtkrém
1 doboz sovány joghurt

fehér bors

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, héját kefével megsikáljuk, majd egyesével fóliába göngyöljük. Előmelegített sütőben, 200 fokon 50 percig sütjük.

Közben a sárgarépát megtisztítjuk és durvára reszeljük. A fűszeres sajtkrémet simára keverjük a joghurttal, majd sóval és borssal ízesítjük.

A megsült burgonyákat félig kitekerjük a fóliából, tetejüket kereszt alakban bevágjuk, majd a nyílást széthúzzuk. Beleöntjük a sajtmártást, és a burgonyákat a sárgarépával (esetleg más reszelt zöldséggel, sajttal) díszítjük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Füstölt lazac saláta
  2015-06-29 23:05:05, hétfő
 
  Füstölt lazac saláta

Hozzávalók:

1 személynek:
1 kis darab füstölt lazacfilé
1 db hegyes csípős zöldpaprika
1/2 db piros kaliforniai paprika
1 db paradicsom
1 kis fej lilahagyma fele
őrölt feketebors
balzsamecet
citromlé
olívaolaj
kapribogyó
színes egész bors
reszelt sajt

Elkészítés:

A paprikákat, a paradicsomot és a lazacot kockára vágom, a lilahagymát apróra darabolom, majd beleteszem egy tálba. Fűszerezem, meglocsolom olívaolajjal, citromlével és balzsamecettel. Adok hozzá kevés kapribogyót, összekeverem. Reszelek rá sajtot, teszek még rá kapribogyót és színes egész borsot, valamint lilahagymát.





Vajas pirítóssal fogyasztom, vörösbort iszom hozzá.

Megjegyzés:

Könnyű, egészséges és gyors étel. Jó étvágyat és egészségünkre!

A receptet és a fotót Hobbychef küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Kétszer pácolt rántott busa zöldségekkel
  2015-06-29 23:03:29, hétfő
 
  Kétszer pácolt rántott busa zöldségekkel

Hozzávalók:

80 dkg busafilé
4 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
1 evőkanál finomra vágott petrezselyem
1 db póréhagyma
1 db paradicsom
10 dkg savanyú uborka
1 evőkanál kapribogyó
1 dl olívaolaj
3 db tojás
liszt
zsemlemorzsa

őrölt fehérbors

Elkészítés:

A halfiléket beirdaljuk, és kétujjnyi szeletekre vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk, elkeverjük a citromlével, a petrezselyemmel, és bedörzsöljük vele a halszeleteket. 2 óra hosszára hűtőszekrénybe tesszük.

Amíg pácolódik, a zöldségeket és a savanyú uborkát julienne-re, vagyis gyufaszálnyi csíkokra vágjuk, keverőtálba tesszük.

Ha már busánkat jól átjárta a pác, lesózzuk, bundázzuk (jó magyar szóval: panírozzuk). Bőséges olajat forrósítunk, és benne a halszeleteket aranybarnára sütjük. A felesleges zsiradékot konyhai papírtörlővel felitatjuk.

Zöldségeinket enyhén megsózzuk, és pár perc pihenő után belekeverjük a finomra vágott kapribogyót, az olívaolajat, és megborsozzuk.

A halszeletek felét tálra tesszük, ráhalmozzuk a csíkokra vágott zöldségeket, majd betakarjuk a halak másik felével. Meglocsoljuk az olajos lével, és engedélyezünk neki negyed óra pihenőt.

Üvegtányéron, salátalevélágyon tálaljuk, díszítsük negyedelt citrommal, friss zöldségekkel.

Fáradságos munkánk jól megérdemelt jutalmául, nyissunk fel egy kellemesen behűtött palack traminit.

Megjegyzés:

A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Sáfrányos rákleves
  2015-06-29 23:02:12, hétfő
 
  Sáfrányos rákleves

Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg tisztított koktélrák
2 vékony vagy egy vastag póréhagyma
3 dkg vaj
3 dkg liszt
1 dl tejszín
1 dl fehérbor
2 csipet sáfrány

bors

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a pórét, karikázzuk fel, és sós vízben pároljuk meg. Szűrjük le, de őrizzük meg a főzővizet. A vajat olvasszuk meg, forgassuk meg rajta a rákot, öntsük fel 2 dl főzőlével és a borral. A tejszínben keverjük el a lisztet, öntsük a leveshez, majd adjuk hozzá a sáfrányt. Főzzük 10 percig, közben ízesítsük sóval, borssal. Végül adjuk hozzá a pórékarikákat és tálaljuk.

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-halas  
Ha eddig kidobtad a csírázott fokhagymát, ezután nem teszed!
  2015-06-29 13:32:11, hétfő
 
  Ha eddig kidobtad a csírázott fokhagymát, ezután nem teszed!

Ha egyike vagy azoknak, akik rendszeresen használnak fokhagymát, akkor pontosan tudod, hogy a csírázásnak indult fokhagyma nem túl jó ízű. Ha eddig kidobtad, a cikk elolvasása után biztosan nem teszed majd!






A fokhagyma önmagában véve is nagyon egészséges, hiszen tele van antioxidánsokkal és a szervezet számára szükséges vitaminokkal. Számos betegség megelőzésére és kezelésére használják a népi gyógyászatban hívők. A csírázásnak indult fokhagyma nem a kukába való az általános tévhittel szemben, hiszen nagyon gazdag antioxidánsokban, mint például az allicin, alliin és allil-diszulfid.
Miért ne dobjuk ki?

Egy koreai intézet kutatásai szerint a csírázott fokhagyma a legtökéletesebb választás,ha egészséges, antioxidánsokkal teli zöldségre vágyunk.






Dr.Jongsang Kim szerint: “A növények nagyon érzékenyek a baktériumok, vírusok és rovarok támadásával szemben a csírázás alatt", emeli ki dr. Jong-Sang Kim, a tanulmány szerzője. “Ennek köszönhető az, hogy a csírázó növény saját védelmének érdekében különböző vegyi anyagokat, úgynevezett fitoalexineket állít elő, hogy megvédje önmagát. Ezen vegyi anyagok legtöbbje toxikus a mikroorganizmusok és rovarok számára, de előnyös az emberi egészségre." Állítása szerint a csírázott fokhagyma nagyon hatékony a rák megelőzésében a fentiek miatt.

Az ételmérgezésekkel szemben is nagyon hatékony, hiszen az összes méreganyagot képes kitisztítani a szervezetből és megvéd a további fertőzésekkel szemben.

Szerző: tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
A dió megdöbbentő hatásai
  2015-06-29 12:56:37, hétfő
 
  A dió megdöbbentő hatásai

A diót többféleképpen használjuk, mégis keveset tudnak kedvező étrendi hatásáról és gyógyhatásáról, hiszen jó a torokgyulladásra, pálinkának sem utolsó de hajat is fest.






Tavasszal üdezöld hajtásaiban gyönyörködhetünk, nyáron árnyas pihenőhelyet nyújt a koronája, ősszel vidám családi program terményének a szedése és feltörése, télen pedig a kedvenc süteményeink alapanyaga. Ez pedig nem lehet más, mint a közkedvelt dió, amelyet ugyan sokan ismernek és többféleképpen használnak, mégis keveset tudnak kedvező étrendi hatásáról és gyógyhatásáról.

A diót már az ókori görögök is ismerték: kutyaharapás gyógyítására és féregűzőként használták. A rómaiak is tisztelték, innen ered nevének (Juglans) jelentése ,,Jupiter makkja". A közékorban elsősorban magját fogyasztották, emellett reuma és idegpanaszok ellen teát is készítettek belőle. Hazánk népi gyógyászatában gyakran alkalmazták a diót, belsőleg vértisztítóként, bél- és gyomorhurut ellen, külsőleg sebkezelésre.

A Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi karán működő Gyógy, -és Aromanövények Tanszék kutatói a Traditional and Wild program keretében többek között az egyes gyógynövényekkel kapcsolatos tradicionális tudást, valamint az egyes növények hatóanyag-tartalmát vizsgálják. Kutatásaik tükrében lássuk, mit érdemes tudni a dióról.
Mire jó a dió?

A diólevél és a termésfal fő hatóanyagként juglont, flavonoidokat, cseranyagokat, kevés illóolajat és C-vitaminttartalmaz. A juglonnak igen erős festő hatása van, diófapácot készítenek belőle. Erős színező hatását magunk is tapasztalhatjuk, diószedés közben, amikor a dió héja barnára színezi a bőrünket.

A növény juglon tartalmának tudható be allelopátiás hatása is: gátolja más növények fejlődését. Ezért a diófák közvetlen közelében általában nincs más fa, bokor, de gyakran a fű sem nő ki alattuk.

A dió gyümölcse, azaz a magja, is számos értékes anyagot tartalmaz: telítetlen zsírsavakat, fehérjét, ásványi anyagokat (Mg, K, Ca), és vitaminokat (E-, B-vitamin). Gyógyhatását tekintve többek között gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, összehúzó hatású. Mi mindenre jó még a dió és a diólevél?
Belsőleg:

Tea formájában fogyasztva elsősorban gyomor- és bélhurut, hasmenés kezelésére használják.

Elkészítése:

1,5 dl forró vízhez adjunk 1,5 g szárított diólevelet, 3-5 perc állás után szűrjük le. Napi maximum 1-3 csészével javallott. Gyomorfekélyben szenvedők ne használják!

Fontos élelmiszeri alapanyag a dió, magját nemcsak nyersen, pörkölve, olaj formájában fogyasztják, de likőr, pálinka, lekvár is készíthető belőle, éretlen zöld terméseit pedig gyakran befőzik vagy szörpöt készítenek belőle. Magja és a magjából sajtolt olaj érvédő, érelmeszesedést gátló, csökkenti a koleszterinszintet és antioxidáns hatású.
Külsőleg:

Levelének forrázatát borogatás formájában illetve lemosásra használják fekélyek, kelések, ekcéma, akne, gyulladásos sebek gyógyítására, továbbá izzadás ellen. Ezenkívül gargalizálószerként torokgyulladás esetén hatásos, ülőfürdőként pedig aranyér kezelésére jó. Amikor külsőleg használjuk, töményebb forrázatot kell készíteni. Ekkor 5 g száraz drogra (diólevélre) 2 dl forró vizet öntünk, és 20-30 percen át állni hagyjuk, majd leszűrjük.

Az elkészült oldattal gargarizálhatunk, ülőfürdőként is használhatjuk. Jobb hivgítás nélkül használni, azomban szükség esetén, például ha csípi valakinek a bőrét, 2-3 szorosra higítható.

A dió felhasználásával kozmetikumok is készülnek, egyes hajfestékek, napozóolajok a juglon átalakulási termékeit tartalmazzák. A szárított a dió hajfestésre házilag is haszlálható. Festőanyagot kétféleképpen készíthetünk:

A termésfalból, vagyis a dió héjából teát készítünk tetszés szerinti arányokkal, de fél liter vízhez legalább 5-6 diót adunk. Egy napig állni hagyjuk, majd ezt visszük fel a nedves hajra, 20-30 percig rajta hagyjuk és végül kimossuk belőle.

Másik megoldás, amikor a porrá tört diókopácsot (vagyis a dió zöld, megszárított és porrá tört héját) annyi forró vízzel keverjük el, hogy tejfölszerű, könnyen kenhető masszát kapjunk. Ezt a pépes masszát kenjük a hajra, majd 20 percig rajta hagyjuk és gondosan kimossuk belőle.

Folyamatos használata hosszú időn keresztül ellenjavallott, a juglon esetleges sejtkárosító hatása miatt.
Hol és hogyan kell gyűjteni?

Bár nem őshonos faj a dió, de az egész országban elterjedt. Régebben gyakran ültették utak mellé, kertekbe, szőlőhegyekre, gyümölcsösökbe. A diófák hosszú életű, lassú növekedésű fák, sűrű szabályos lombot fejlesztenek. Gyűjteni olyan terülteken kell, ahol a növény részei nem szennyezettek.

A gyógyászatban leggyakrabban használt része a levele, mely korábban a Magyar Gyógyszerkönyvben is szerepelt. A diólevelet kifejlődés után, a levélkéket a levélgerincről lefosztva, július-augusztusban kell gyűjteni. Ezen kívül felhasználják ritkábban éretlen, húsos termésfalát is, ez a diókopács. A diókopácsot diószüret idején, ősszel gyűjtik. A levélkéket és a diókopácsot vékony rétegben kiterítve, árnyékos, szellős helyen kell megszárítani. A száraz levélnek már nincs illata.
Háttérinformáció

Az adatok, információk forrása a Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi karának Gyógy- és Aromanövények Tanszéke. Az adatokat a tanszék munkatársai tudományos igényességgel állították össze.

Az információk begyűjtését és a háttérkutatásokat a Traditional and wild projekt támogatta. A projekt az Central Europe Programban az Európai Unió és a Magyar Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg.

Forrás: http://www.tudasfaja.com

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Egészségben eltöltendő hetet!
  2015-06-29 11:49:58, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó napot!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 281 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1578
  • e Hét: 8379
  • e Hónap: 13417
  • e Év: 143124
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.