Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Fotók: Drámai pusztítást végeztek a Dagálynál
  2015-06-04 21:28:47, csütörtök
 
  Fotók: Drámai pusztítást végeztek a Dagálynál

2015. június 04., csütörtök, 19:36

Szerző: hvg.hu

Napok óta vágják ki a 40-50 éves platánokat és nyárfákat a Dagály Fürdő területén - számolt be erről egyik olvasónk.

Egy olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy a Dagály Fürdő területén és környékén is napok óta vágják ki a fákat és szállítják el a kivágott rönköket. Mint mondta, rengeteg, mintegy száz tönköt látott a fürdő területén és környékén, miközben folyamatosan szállították el a rönköket.

Elmondása szerint főleg nyárfák és platánfák estek a fakivágás áldozatául, és mindegyik törzsének legalább fél méteres volt az átmérője, vagyis 40-50 éves fákról lehetett szó.

A tömeges fakivágásnak valószínűleg köze van a 2017-es vizes világbajnokság egyik helyszínéül szolgáló uszoda építkezéséhez, amely a Dagály Fürdő területén kap majd helyet. Az új uszodát májusban kezdték építeni, a fakivágás a beszámolók szerint körülbelül 10 napja kezdődhetett.


http://hvg.hu/itthon/20150604_Fotok_Durva_pusztitast_vegeztek_a_Dagalyn
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kibaszott kézivezérelt ország, hogy minden szarról személyes
  2015-06-04 21:17:03, csütörtök
 
  “Tarlós hangsúlyozta, hogy egy ekkora műemlékre a fővárosnak nincs pénze. Bár a főváros is hajlandó beszállni a finanszírozásba, de főként kormányzati finanszírozás szükséges hozzá. Tarlós a Meloccónak tett ígéretének megfelelően továbbította is a rajzokat a Miniszterelnökségre, és úgy tudja, hogy Orbán Viktor tárgyalt is már az emlékműről Meloccóval."



Kibaszott kézivezérelt ország, hogy minden szarról személyesen Orbán dönt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fennakadtak a villamosok
  2015-06-04 21:16:01, csütörtök
 
  Fennakadtak a villamosok

Eh, micsoda magyaros sztori!

1. Felújították a 3-as villamos vonalát 11 milliárdból, hogy az új, alacsonypadlós villamosokkal együtt egy normális vonal legyen.

2. Megrendelték a villamosokat, mi adtunk meg hozzá minden paramétert.

3. Leszállították a villamost, ráengedték a felújított pályára és az fennakadt.

*******************************

Fennakadtak a villamosok
villamos gondok tesztelés 11 milliárd fennakadás villamossín alacsonypadlós járművek híradó
2015.06.03. 18:45


Gondok vannak a 11 milliárd forintból felújított budapesti 3-as villamosvonallal. Híradónk megtudta, hogy a vonalra szánt villamosok teszteléskor több helyen is fennakadtak az aszfalton. Olyan helyeken, ahol úttest keresztezi a villamossínt és a burkolat túl magas az alacsonypadlós járműveknek.

http://rtl.hu/rtlklub/hirek/fennakadtak-a-villamosok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz-KDNP csendőrpertuja
  2015-06-04 21:14:00, csütörtök
 
  A Fidesz-KDNP csendőrpertuja


2015.06.04. 08:07

Cseppet sem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy ugyanazok adták az ötletet Kovács Zoltánéknak a bevándorlóellenes kampányuk óriásplakát-terveihez, mint akik a szépemlékű SZDSZ-nek egykoron.

Ki lesz a harmadik erő? - kérdezték anno, és a plakát egyik oldalán egy joviális (egyébiránt szerintem az ifjúkori Soros Györgyre emlékeztető) férfiember mosolygott ránk, míg a másik oldalán egy kopasz, brutális sorozatgyilkos kinézetű “árpádsávos" nézett velünk farkasszemet, fenyegetően.

Szóval, úgy tűnik, most is valami hasonló készül. Ugyancsak az érzelmeinkre kívánnak hatni ezekkel a “Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!" (tartsd tiszteletben a kulturáját, tartsd be a törvényeit) feliratokkal.

Ám a szabad demokaták plakátja, bármennyire visszataszító is volt egykoron, legalább meghagyott valamiféle választási lehetőséget. Kedves szavazópolgár, ha neked az a tarfejű bűnöző barom tetszik, lelked rajta, válaszd őt harmadik erőnek!

Ez a Fidesz plakát viszont már nem kérdez, hanem felszólít.

Illetve csak látszólag az a célja persze, hogy bárki, a határunkat átlépő idegent is bármire felszólítson. Hiszen, ha tényleg ez lenne a rendeltetése, akkor azt nem magyarul, hanem a számukra érthető nyelven fogalmaznták volna meg. Mert ugye, ahogy az egyik híres bevándorlónk szellemes szövegét kissé parafrazeálva idézzük: nem lehet minden óriásplakát mellé egy tolmácsot állítani!

Vagyis valahogy így kellett volna:

në qoftë se keni ardhur në Hungari, hungarezët nuk mund të marrë atë për të punuar!

إذا كنت تأتي الى هنغاريا& ;#1548; الهنغار& ;#1610;ين لا يمكن أن أعتبر في العمل.

आप हंगरी के लिए आते हैं, हंगरी काम करने के लिए नहीं ले जा सकते।

(Esetleg még pirézül is ki lehetne írni, de annak fordítását a Google szótárban egyelőre nem találtam.)

Szóval ez a plakát-felszólítás veretes magyar szövegével inkább nekünk, magyaroknak van címezve. Ami persze így is sokatmondó. Azonkívül, hogy egyetlen célja jól láthatóan az, hogy minket idegengyűlöletre hergeljen, a tegező stílus viszont jól kifejezi azt is, hogy a nemzeti konzultáció kiagyalói mennyiben veszik emberszámba ezeket a nemkívánatos “megélhetési" jövevényeket.

De hát mi már csak ilyenek vagyunk, mondaná erre Orbán, ami a szívünkön, az a szánkon, ,,Nem szeretjük sem a locsogást, sem a mellébeszélést", és egyenesen beszélünk a halálbüntetésről és a bevándorlásról.

Tulajdonképpen azon sem csodálkoznék ezek után, ha a plakátok szövege is ehhez az orbáni egyenes szemlélethez és stílushoz igazodna, és mondjuk, valami ilyesmi lenne:

Tűnés innen mocskos arabok és más koszos népségek, basszátok meg!

Amire persze ezek a szerencsétlenek szintén orbáni módon úgy vághatnának vissza: több tiszteletet a bevándorlóknak!

http://proszektura.blog.hu/2015/06/04/a_fidesz-kdnp_csendorpertuja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kötelező holokausztoktatás: nem hagyják magukat a Pázmány ha
  2015-06-04 21:09:54, csütörtök
 
  2015. 06. 4. 07:50

Kötelező holokausztoktatás: nem hagyják magukat a Pázmány hallgatói

Mint arról már több cikkünkben is beszámoltunk, váratlan bejelentést tett múlt héten a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora: jövő évtől kötelező alapozótárgyként bevezetik ,,A holokauszt és emlékezete" nevű órát, tehát ennek elvégzése nélkül diplomát sem lehetne szerezni.

A hallgatók eddig csupán a Facebookon adtak hangot tiltakozásuknak, most azonban megfogalmaztak egy nyílt levelet is, amit Szuromi Szabolcs rektorhoz intéztek.

Alább a nyílt levél:

Tisztelt Rektor Úr!

Az egyetem hallgatóinak jelentős többségével egyetértésben arra jutottunk, hogy nyílt levélben fordulunk az egyetem vezetőségéhez és Önhöz, melyben szeretnénk kifejezésre juttatni ,,A holokauszt és emlékezete" nevű, újonnan bevezetendő órával kapcsolatos aggályainkat. Mint az már a híradásokból és - az amúgy meglepő hirtelenséggel felvetődött - döntésre adott első reakciókból kitűnik, a hallgatók egy jelentős része az egyetem identitásával összeegyeztethetetlennek érzi a téma ilyen formában való kezelését a következő okokból:

Úgy gondoljuk, hogy egyetemünk szellemiségét nagy mértékben meghatározza a keresztény vallás és kultúra. Viszont a tantárgy témaköre nem a vallásra fókuszál (mint ahogy joggal tenné ezt egy esetleges zsidó, illetve más vallásokat bemutató hitéleti óra bevezetése), hanem olyan politikai állásfoglalást rejt magában, amellyel többségünk nem kíván azonosulni semmilyen formában. Ezt a szemléletet ugyanis az izraeli külpolitika véleményformálásának is lehet értelmezni, mely sem jogszerűnek, sem humánusnak nem mondható például a palesztinokkal szembeni politika miatt.
Bár a tárgy valóban a holokausztról szól, de ennek ellenére nem esik szó benne a cigányság, a homoszexuálisok és egyéb kisebbségek deportálásáról, illetve megsemmisítéséről. A magyarországi cigányság ugyanúgy elszenvedte a holokausztot, mint a zsidóság.
Amennyiben a témának kifejezetten ezt a történeti, politikai aspektusát kívánná hangsúlyozni a vezetőség, abban az esetben mi célszerűbbnek érezzük egy "Népirtások az emberi történelemben", vagy ,,Népirtások a XX. században" nevű óra bevezetését, melyben egyenlő arányban jelennek meg a különböző nemzetek és (vallási, etnikai) kisebbségek ellen elkövetett erőszakos cselekményekről szóló tananyagok - hiszen a keresztény szellemiség az egyenlőség és tisztesség nevében ezt követelné meg. A tárgy ezzel érzékeltetné minden emberi élet értékét, így minden népirtás egységes és egyenlő mértékű elutasítását.
A hallgatók egy részét érzékenyen érinti az a kijelentés, mely szerint Ön az óra bevezetését a fokozódó antiszemitizmus miatt tartaná indokoltnak, hiszen egyetemünk hallgatóira nézve ez olyan, mintha antiszemitizmussal vádolnák őket és családjaikat. Ezt a pejoratív feltételezést a lehető leghatározottabban visszautasítjuk. Mindazonáltal amikor a magyarországi emlékezetpolitikát a mindennapokban érzékelhető módon áthatja a holokauszt emlékének fenntartása, tematizálása, fentebb is említett átpolitizáltsága, könnyen lehet, hogy a kurzus erős ellenhatást vált ki - gondolva itt arra, hogy a diploma alapfeltétele lenne az óra elvégzése.
Kellemetlennek érezzük, hogy ez (a fentiekben jelzett módon) többszörösen terhelt téma, látszólag a hallgatók feje felett, külföldi ,,közreműködés" hatására valósult meg. Olyan hirtelenséggel az iskolai tanév végén, hogy erre a hallgatóság szinte reagálni sem tudott. A vezetőség semmilyen formában nem egyeztetett az egyetem hallgatóságával, sem az oktatókkal, amit aggályosnak tartunk. Problémásnak érezzük továbbá, hogy a tárgy anyagát izraeli professzorok állították össze. Véleményünk szerint egy magyar egyetemisták számára készült kurzust a leginkább magyar kutatók képesek összeállítani, hiszen ők ismerik a helyi sajátosságokat.

A fenti okokra hivatkozva kérjük, fontolja meg döntését, és vegye figyelembe a következő javaslatainkat:

Az óra maradjon a jelenlegi formájában, de legyen szabadon választható tárgy, illetve a történelem szakosok számára vezessék csak be kötelező jelleggel.
A tárgy maradjon a népirtás témakörnél, és legyen általánosan kötelező, de ebben az esetben általánosan vegyék végig a huszadik századi (vagy akár még korábbi) népirtásokat és emberiség ellenes bűnöket. Lehetséges javaslatok: délvidéki tisztogatások a magyarság ellen, örmény népirtás, palesztinok elleni bűnök, kommunizmus által elkövetett bűnök, kambodzsai népirtás, dél-afrikai apertheid rendszer, ruandai népirtás és természetesen a holokauszt is (beleértve a zsidóság mellett a cigányság és egyéb csoportok ellen elkövetett bűnöket).
A jelenlegi tárgy helyett legyen egy olyan óra, ami a népirtások és emberiség ellenes bűnök helyett a kultúrára helyezi a hangsúlyt. Javasoljuk, hogy kerüljön bemutatásra valamennyi világvallás, illetve különböző népcsoportok hiedelme, kultúrája, szokásai. Véleményünk szerint ez lenne a legideálisabb megoldás.

Bízunk a Rektor Úr bölcsességében, megfontoltságában és jó ítélőképességében, abban, hogy megfelelő döntést fog hozni. A tárgyat a jelenlegi formájában nem tudjuk támogatni.

Tisztelettel: Az egyetem hallgatósága.

Válaszát előre is köszönjük!

A hallgatók tehát kompromisszumkészek, de azt nem tudják elfogadni, hogy a zsidóság történelmi tragédiája, nélkülözve más népek szenvedésének emlékezetét külön órát kapjon az egyetemen, ráadásul minden szakon, kötelező jelleggel. Kérdés, hogy az egyetem vezetése hogyan fog reagálni a nyílt levélre, hajlandó-e tárgyalni a hallgatókkal, és ha nem, akkor a nyílt levelet milyen tiltakozási formák követhetik.

http://alfahir.hu/kotelezo_holokausztoktatas_nem_hagyjak_magukat_a_pazmany_hallga toi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Napirenden van a Corvinus és az ELTE szétdarabolása
  2015-06-04 19:06:01, csütörtök
 
  Figyelő: Napirenden van a Corvinus és az ELTE szétdarabolása

2015. június 04., csütörtök, 08:36 Utolsó frissítés: 8 órája

Szerző: hvg.hu

A Budapesti Corvinus Egyetem oktatói biztosak abban, hogy átalakítják az intézményt, de a legdrasztikusabb lépéseket egyelőre jegelik - írja a csütörtökön megjelent Figyelő. A lap szerint minden attól függ, mekkora lesz az ellenállás. Állítólag az ELTE és a jogászképzés is jelentős átalakítás előtt áll.

A Corvinus egyik névtelenséget kérő oktatója a Figyelőnek úgy fogalmazott: a kormányzat tagad, de ezzel szemben állnak a tények. Ezzel utalt arra, hogy korábban az egyetem vezetősége és kormányzati politikusok is cáfolták az egyetem feldarabolásának tervét. A nyilatkozatok azonban senkit sem nyugtattak meg.

Rostoványi Zsolt rektor múlt héten azt mondta a lapnak, hogy nem tud ilyen tervről, és szerinte továbbra is az egységben van a Corvinus ereje. A szerkezetátalakítással kapcsolatban néhány hét múlva lehetnek konkrétumok - tette hozzá.

A lap egy másik forrása szerint a Corvinus mellett más intézmények átalakítását is tervezik, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem kivételével valamennyi intézménynek van félnivalója.

A Corvinuson a vizsgaidőszak után várható bejelentés, amikor az oktatók már nyaralni mentek - így akarják minimálisra csökkenteni az ellenállást.

A Figyelő úgy értesült, hogy jelentős átalakítás előtt áll az ELTE és az itthoni jogászképzés is. Az ELTE-vel kapcsolatban az terjedt el, hogy összevonják a pszichológiai, pedagógiai valamint társadalomtudományi karokat, és a Múzeum körútra költöztetik azokat. A jogi kart pedig Lágymányosra telepítenék.

A kormány azt tervezi, hogy megerősíti a Nemzeti Közszolgálati Egyetem államtudományi képzését, és az ott végzetteket preferálnák az állami munkahelyeken.

A felsőoktatási államtitkárságtól a lapnak úgy reagáltak, hogy nem létezik olyan átalakítási terv, amely más struktúrában képzeli el a Corvinus jövőjét. A jogászképzéssel kapcsolatos értesülést is cáfolták, több jogi kar vezetője is megerősítette azonban, hogy meg akarják erősíteni a Nemzeti Közszolgálati Egyetem státuszát.



http://hvg.hu/itthon/20150604_corvinus_elte_atalakitasi_tervek#utm_source=hvg_dai ly&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2015_06_04&type-id=HvgDail y&user-id=572662BE&utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Talált még egy kis pénzt sportra a kormány
  2015-06-04 18:52:34, csütörtök
 
  Talált még egy kis pénzt sportra a kormány


2015. június 3. szerda 12:22:59


A kormány főleg sport célra csoportosította át a tavalyi költségvetési maradvány egy részét.

A kormány a Köztársasági Elnökség múlt évi 280 millió, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2,7 milliárd forint kötelezettségvállalással nem terhelt költségvetési maradványának döntő részben sport célú felhasználásáról döntött - az erről szóló határozat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

A legnagyobb összeg - 1 milliárd 830 millió forint - egyes atlétikai és egyéb sportfejlesztésekre jut. A Nemzeti Sportközpontok 400 millió forintot kapnak. A sport célból kivétel a rendőrség, amelynek 280 millió forintot juttatott a kormány.
Munkát keres? Itt találhat is! (x)

A határozat az átcsoportosítások között a Budapest Bozsik Stadion labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztésétől 400 millió, a Győri ETO Futball Club labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztésétől 560 millió, a pécsi labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztéstől, valamint a budapesti Illovszky Rudolf Stadion labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztésétől 500-500 millió forintot vont el.



MTI


http://m.mfor.hu/cikkek/Talalt_meg_egy_kis_penzt_sportra_a_kormany.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gömöri: az ember, aki Blatter Jocónál is nehezebben mond le
  2015-06-04 18:41:19, csütörtök
 
  2015.06.04. 09:01
Gömöri: az ember, aki Blatter Jocónál is nehezebben mond le


Mi a közös Blatter Jocóban és Gömöri Zsoltban? Például, hogy mindkettőt úgy utálja a Coca Cola, mint egyszeri takarítónő a klotyóba száradt hatnapos szart. Szervezeteiktől megvonta a támogatást, mert nem bírja, ha korrupció és hűtlen kezelés gyanúja merül föl az általa adott pénzek körül. Az egyik után a Szövetségi Nyomozó Iroda, a másik után a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálódik. És mi a különbség? Blatter már felismerte, hogy vége a dalnak, Gömöri még nem.

gomori_2.jpg

Pedig megüzente már neki a miniszterelnöki miniszter Lázár János, a MOB elnök Borkai Zsolt, hogy mindenkinek jobb lenne, ha elhúzna a francba. De ő kitart, dajcstomival kézen fogva bújócskázik a Nagy Büdös kulturális bizottsága elől, tetteti a hülyét és azt is eltűri, hogy Dúró Dóra Kunhalmi Ágnessel kórusban gyávázza. A sportolói feljelentették, az MPB felügyelő bizottsága rég eltűnt a balfenéken, egykori gazdasági vezetője elég konkrét állításokkal állt elő, de ő még mindig nem érzi úgy, hogy mennie kéne.

Pedig az időközben kiderült dolgok miatt a közvélemény is úgy érzi, ütné ezt a faszt amíg mozog.

Milliós gála és vacsora a fejeseknek, szakadt motel és hétköznapi koplalás a sportolóknak:

,,Két program volt, először délután egy 50 fős közgyűlésre bérelték ki a Dísztermet, majd estére a múzeum Üvegcsarnokát a 150 fős vacsorára" - közölték. A rendezvényre a terembérlet díja 820 ezer forint plusz áfa volt, vagyis összesen 1.041.400 forintba került a nem egészen egy napos programnak a helyszíne. Ebben az összegben nem volt benne maga a vacsora, illetve a catering, a biztonsági szolgálat, a parkolás, csak a termeket adták. Ehhez jött még hozzá a takarítás, a ruhatár és a villanyszerelés, amelyet a különleges helyszín miatt a múzeum vállalt, de ezért még külön kellett fizetnie a MPB-nek további 164 ezer forintot. Így összesen csak a helyszín 1,2 millióba került, erről a szerződést Gömöri Zsolt írta alá."

vs:

a ,,lehető legolcsóbb szállodát választották egy kis külvárosban, amelynek hátránya volt, hogy nehéz volt bejutni". ,,Mivel kevés ország választotta ezt a szállást, a transzfer gyakorlatilag kiszámíthatatlan volt, és sokszor nem olyan busz jött, amire a kerekes székesek fel tudtak volna szállni" - olvasható a részletes beszámolóban. Még azt is megjegyezték, hogy sajnos éjszaka pihenni nem nagyon tudtak, mert a szállodában ,,az egy éjszakára érkező vendégek hangoskodtak". a verseny helyszínén kapott étel kevés volt, ráadásul gyümölcsből csak egy-egy darabot kaptak a versenyzők - ezért az edzők ajánlották fel adagjaikat.

De Gömöriék igyekeztek a lakáshiteleket és egzisztenciális problémákat is megoldani...

úgy határoztak, hogy az MPB egyik munkatársa ,,nyugdíjba vonulására tekintettel" és ,,az elmúlt időszakban végzett munkája elismeréséül a még fennmaradó lakáshitele erejéig olyan összegű bérkiegészítésben részesül, melynek eredményeként mentesül a még fennmaradt munkáltatói kölcsön megfizetésétől"

...mármint maguknak, mert a sportolóiknak csak a sajnálkozás jutott:

“Sportolóink egzisztenciális kérdése nem megoldott. (...) Meg kell említenem az érmes, és egyébként a paralimpián Londonban a zászlóvivő Biacsi-ikreket, akik közmunkával tudják fenntartani magukat, illetve 14 fős család két lányaként a paralimpiából adódó jutalmazásukat természetesen a család megélhetésére kellett hogy felhasználják."

És ez a foshalom még mindig nem érzi úgy, hogy mennie kéne, sőt, ő politikai összeesküvést sejt még mindig. Azt nem tudom, hogy a lázárjános esküdött-e össze a borkaival a lemondását sürgetve, de a kiderítésben bizta tud segíteni a bujdosótárs dajcstamás pár érdeklődő telefonnal.

http://varanus.blog.hu/2015/06/04/gomori_az_ember_aki_blatter_joconal_is_nehezebb en_mond_le
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Deutsch Tamás kapcsán
  2015-06-04 18:38:41, csütörtök
 
  Deutsch Tamás kapcsán


2015.05.23. 06:40


Emlékszem, anno, ültünk a TV előtt, mentek a választás előtti párt hirdetések, viták, a híradóban egymást ekézték a politikusok. Választásra készült az ország. Szabad választásra, nagy szó volt még ez akkor. Okosabbak akkor sem voltunk, de még volt véleményünk. Az a fülbevalós mit keres ott? Pár éve az ilyennek még járt a nyakleves ha az utcán lődörgött -- egy sértett vélemény, mindegy kitől. Egy olyan embertől, aki végig gürizte a szocializmust, elhitte amit el kellett hinni, nem gondolkozott azon amit elrejtettek előle, és 89 után pofára esett. Nem volt ő rossz ember, nem volt kommunista, még csak párttag sem, semmi nem volt, csak elhitte, amit el kellett hinni ahhoz, hogy az ember 8 óra munka után nyugodtan lemehessen egy sörre a kocsmába. És akkor jöttek ezek a ficsúrok, ezek a loboncosok, fülbevalósok, pofátlanok, bátrak. Dühös volt rájuk, mert egész életében azt hazudták, hogy ez nem történhet meg. Azt hazudták, hogy neki van igaza, és 40 év meló után nem fogja egy kis mitugrász a szemébe vágni -- még ha nem is ezzel a szavakkal --, hogy hülye vagy, öreg, átvertek, neked meg az volt a legfontosabb, hogy barna vagy zöld üveges sört kapjál.

Mégis megtörtént, és sokaknak -- köztük nekem is -- megtetszett a Fidesz stílusa, fülbevaló ide vagy oda: Naésaztán fülbevaló, arra figyelj inkább, mit mond. Nem mintha meg lettem volna győzve, teszem azt Deutsch hozzáértéséről, szakmai kompetenciájáról, vagy mondjuk, fogalmam nem volt, hogy az a másik, az a Viktor éppen miből diplomázott. Lószart voltam, nem is lehettem, nem is ez volt a fontos. Azóta is sokszor eszembe jut. Hallgass a szívedre. Telitalálat volt ez a szlogen, meg az egész kampány is. Pont azt mutatták meg, milyen lenne az élet pártállam nélkül, nyugatiasan.

index.hu

De térjünk vissza inkább arra a melósra, aki évtizedekig abban a hiszemben geccsolt -- nyugati szemmel nézve -- éhbérért egy totálisan piacképtelen gyárban, egy életképtelen gazdaság részeként, hogy ez itt minden elképzelhető világok legjobbika -- mert neki ezt hazudták. Lehet hogy már sejtette, hogy nem stimmel valami, de sokaknak egyszerűbb volt homokba dugni a fejüket, mintsem bevallani maguknak, ők is hibáztak. A nyugodt lelkiismeret első törvénye anno ez volt: nem én hazudok, én csak elhiszem.

Most újra kanyarodjunk vissza a fülbevalóshoz. Idővel sajnos kiderült, hogy szakmailag nincs behozhatatlan előnye egy átlag magyar politikussal szemben, és akkor finom voltam. Nem lehet mindenki világmegváltó politikus, ez rendben van. Attól függetlenül maradhatott volna az, ami számomra is volt. A Fidesz arca, egy srác közülünk, aki megjeleníti a szabadságot, az előttünk álló lehetőséget, hogy nem az öltöny, meg a nyakkendő teszi az embert, hanem a bátorság, meg az ész. És ezt akár 80 évesen, öltönyben és nyakkendőben is tudta volna képviselni, mert ez a valami, ez belülről fakad -- ha fakad. (A fülbevaló épp csak egy hozzátartozó, ideiglenes külsőség volt, nem ez a fontos.) Hősünk idővel kiesett az első vonalas harcosok közül, de ez már nem hatott meg. Addigra már látszottak Deutsch szellemének határai, és a Fidesz is nagyon messzire került attól, ami volt. Azt azonban már fáj látni, hogy Deutschot (is) ma legszebben úgy tudom leírni, hogy ha a juhász füttyent, a puli ugrik. Most Tamás a puli, nyílván. Orbán elfüttyenti hogy multikulti, Tamás megy és csahol.

444.hu

Nem ismeretlen a jelenség, csak régen úgy hívták a juhászt, hogy Kádár. A tv most már internet, a híradó fészbuk, de legalább a birkák birkák maradtak, már bocsánat. Az a csalódott melós is igazi archetípus. Ott van ő is, csak nem morog hanem kommentel. Nem a Fideszt szidja, hanem épp azt, aki szemben áll azzal (lásd még: a nemzet nem lehet ellenzékben). A csalódottság is ugyanaz. Neki is hazudtak egy szép új világot, ő is elhitte, és most kelepcébe került. Akik egykor a hősei voltak, mára bohócot csináltak magukból. Szentül meg vagyok ugyanis győződve arról, hogy ha '89-ben valamelyik szenilis pártállami vezető füttyenti el magát, hogy multikulti, Deutsch ugrott volna oda elsőként, hogy nem addig ám, papa. Furcsa dolog látni azt, hogy akik anno felvették a harcot a pártállam szörnyetegével, maguk váltak szörnyeteggé. Most ők hazudnak és mi hisszük el, mi a rendszerváltó generáció.



http://kard.blog.hu/2015/05/23/deutsch_tamas_kapcsan
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
büncselekkmény a zsarolás tudomásom szerint!
  2015-06-04 18:26:42, csütörtök
 
  Tarlós kicsit megfenyegette a BKV dolgozóit
Propeller ma, 08:36 23 hozzászólás 1152 Megosztás

Ha sztrájk lesz a BKV-nál, elmaradhat a bérfejlesztés - mondta Tarlós István főpolgármester csütörtökön a TV2 Mokka című műsorában.

"A menedzsment bérajánlatát el lehet utasítani, lehet sztrájkolni, de akkor fennáll a veszélye, hogy nulla százalék bérfejlesztés lesz." Sztrájk esetén továbbá nem tudni, meddig tartható, hogy a teljes buszágazatot ki ne szervezzék - fűzte hozzá.

Tarlós István közölte: a menedzsmentnek legutóbb volt egy minimális emelési ajánlata, és lehetséges, hogy közel a megoldás.

A 3-as metró szerelvényeinek felújításáról elmondta, hogy a feladat elvégzésére két benyújtott - orosz és észt - ajánlat maradt.

A Napi Gazdaság azon információjára reagálva, miszerint a Fővárosi Közgyűlésben felmerült annak a lehetősége, hogy a Budapest Pride-nak a budapesti nagybani piacnál kellene helyet biztosítani, Tarlós István azt mondta: személyes véleménye, hogy "az egész jelenség" számára "nem természetes és visszataszító".

Mint mondta, nem "egészen" érti, mire jó a felvonulás, és attól tart, hogy "ez a dolog nem méltó az Andrássy út történelmi környezetéhez".

Tarlós István hangsúlyozta, hogy mindezt kizárólag személyes véleményként mondta el, továbbá közölte: nem tudja, hogy a felvonulás áthelyezésével akar-e foglalkozni a közgyűlés.

http://propeller.hu/itthon/3112138-tarlos-megzsarolta-bkv-dolgozoit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 107
  • e Hét: 3871
  • e Hónap: 7616
  • e Év: 161112
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.