Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Hogyan lehetsz megbízható ember?
  2015-06-06 09:36:46, szombat
 
  ,,Sok ember állítja, hogy ő hűséges, de nehéz megbízható személyt találni." (Péld 20:6, NCV fordítás)

A bizalom az a ragasztó, amely közelebb von a barátaidhoz, családodhoz és hívő kiscsoportodhoz. Bizalom nélkül soha nem fogsz elérni olyan bensőséges kapcsolatot, amit Isten akar számodra. Csapatmunka bizalom nélkül lehetetlen.

A Péld 20:6 azt mondja: ,,Sok ember állítja, hogy ő hűséges, de nehéz megbízható személyt találni." (NCV fordítás). Bár ezt évezredekkel ezelőtt írták le, ma ugyanez a dilemmánk. Kiben bízhatunk? Hogyan találhatunk megbízható embert? Még fontosabb, hogy mi hogyan válhatunk megbízható emberré, hogy mások megbízzanak bennünk?

1. Elnyered az emberek bizalmát, ha következetes vagy.

A Lukács 16:10-ben azt mondja a Biblia: ,,Aki a kevésen hű, az a sokon is hűséges." (NIV fordítás). Ma mindenki nyilvános és látványos módon akarja Istent szolgálni, Isten azonban azt mondja, hogy a bizalmat az által építed, ha kis dolgokban hűséges vagy. Ha senki nem figyel téged, Isten akkor is lát. Látja, mit teszel, és azt mondja, ha a kis dolgokban hűséges vagy, egyre nagyobb és nagyobb felelősséget fog adni.

2. Elnyered az emberek bizalmát, ha megbízható vagy.

Az emberek megbíznak benned, ha megtartod a titkaikat. A Saddleback Gyülekezetben a kiscsoportjaink egyik szabálya, hogy amit a csoportban mondanak, az a csoportban marad. A csoportod megbízik benned, hogy bizalmasan megőrzöd mindazt, amit megosztanak. A Péld 11:13 azt mondja: ,,A pletyka elárulja a bizalmat, de a hűséges ember megőrzi a titkot."

3. Elnyered az emberek bizalmát, ha közel vagy hozzájuk.

Időt kell töltened az emberekkel, hogy elnyerd a bizalmukat. A Biblia azt mondja: ,,Mindig szeret a barát, de testvérré a nyomorúságban válik." (Péld 17:17). Ez magában foglalja a közelséget. A távolság bizalmatlanságot eredményez. Nem bízol olyan emberekben, akiket nem ismersz! Ha tehát azt akarod, hogy az emberek bízzanak benned, időt kell töltened velük. Az idő bizalmat teremt.

Beszéljetek róla:

Mit teszel ezen a héten, hogy megmutasd Istennek, hogy hűséges tudsz lenni kis dolgokban?
Miért olyan nehéz megtartani egy titkot? Milyen motivációk vannak a pletyka mögött?
Milyen áldozatokat kell hoznod, hogy időt tölts emberekkel és elnyerd a bizalmukat?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.05.30)

Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Remény
  2015-06-06 09:34:12, szombat
 
  ,,A reménység hitvallásához szilárdan ragaszkodjunk..." (Zsidók 10:23)

Sok ember körülöttünk reménytelenül él. Nézz csak rájuk, mosolyognak, de a tekintetük halott.

Beszélnek, de hangjukban nincs muzsika. Olyanok, mint a próbababák, fel vannak öltöztetve, de nem jutnak sehová, mert reményvesztettek. Krisztus követőjeként azonban neked nem kell így élned.

,,A reménység hitvallásához szilárdan ragaszkodjunk; mert hű az, aki ígéretet tett" (Zsidók 10:23)

Mi nem a szerencsében vagy a lottó ötösben reménykedünk. A mi reménységünk, hogy Isten meg fogja tenni, amit megígért. Senki sem ismerte jobban ezt az igazságot Dávidnál.

Neki megvolt minden oka arra, hogy elveszítse a reményt. Miután Sámuel próféta Izrael királyává kente, még hét évet kellett várni a trónra lépésre, miközben egy paranoiás király uralkodott.

El kellett menekülnie, hogy mentse az életét, barlangokban bujkált ellenségektől körülvéve. Végig kellett néznie, hogy Izraelt legyőzték, barátját megölték, családját fogságba hurcolták. Mégsem tanakodott soha azon, hogy bedobja a törölközőt.
Olyan körülményekkel szembenézve, melyek sokunkat elpusztítanának, zsoltárában ezt mondta:

,,Egyedül benned reménykedem!" (Zsoltárok 39:8). ,,Este szállást vesz a sírás, reggelre itt az ujjongás" (Zsoltárok 30:6). Más szavakkal: ,,Minden jóra fog fordulni!" Ilyen hozzáállással nem lehet veszíteni.

Dávid király lett, mert sohasem vesztette el Isten ígéreteibe vetett bizalmát. Ezek az ígéretek segítettek neki összpontosítani, ezek tartották a helyzet magaslatán, ezek miatt ment mindig tovább! Neked mit ígért Isten? Állj rá Igéjére, és valld meg: ,,Ha Isten megígérte, én elhiszem, és ezzel el van intézve!"

Bob és Debby Gass* Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 85 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1401
  • e Hét: 5628
  • e Hónap: 16681
  • e Év: 77982
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.