Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Kósa Lajos: nem hiszem, hogy egy svájci azzal kel és fekszik
  2015-06-06 23:13:12, szombat
 
  Kósa Lajos: nem hiszem, hogy egy svájci azzal kel és fekszik, hogy kicsi az országa
4024.hu | 2015-06-05 Hírek

A Fidesz alelnöke ezt a június 4-i Bem téri Magyar fájdalom szobránál megrendezett Trianoni megemlékezésen mondta. A politikus szerint egy nemzet nagyságát nem számosságban kell mérni. Kitért rá, nekünk magyaroknak kisebbségi érzésünk lett Trianon után, bár a rendszerváltást követően újra lehetett legálisan beszélni a tragédiáról.

Eltelt egy év, még egy, egy évtized, és semmi sem változott, csak a veszteség érzése maradt meg, és az nem enyhült. Ezért aztán Magyarországon a két világháború között minden hatalom egyetértett azzal a szándékkal, aminek célkitűzése a határok korrekciója volt. Ez volt a nemzeti minimum. A revíziós érzés a nehezen felfogható veszteség bánatán tenyészett. Csak a kommunista diktatúra kiépülése után jött váltás: ilyenkor már nagy Magyarországot emlegették, de a trianoni tragédiát megpróbálták háttérbe szorítani. Négy évtiezeden keresztül ez a veszteségérzés nem kerülhetett felszínre - mondta.

http://4024.hu/2015/06/05/kosa-lajos-nem-hiszem-hogy-egy-svajci-azzal-kel-es-feks zik-hogy-kicsi-az-orszaga/

**************************

Mit érdekli ezt a kriptozsidó bunkót a mi szívfájdalmunk.Az se érdekelné ha az ország területe zsebkendőnyi lenne csak az az övé legyen.Történelem?Azt sem tudja mi az.Hazaszeretet?AZT NEM ISMERI CSAK A HAZAÁRULÁST


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jövedelmek
  2015-06-06 23:06:29, szombat
 
  Jövedelmek

Posted on 2015/06/06 Szerző: Admin


Az RTL Klub derítette ki, hogy Polt-Palásti Mariann személyzeti ügyekért felelős ügyvezető igazgatóként a két és félszeresét kapja annak a kétmilliónak, amely a közszférában a bérplafont jelenti.
Havi bruttó 4 millió 950 ezer forintot keres Polt-Palásti Mariann a Magyar Nemzeti Banknál - derítette ki az RTL Klub. A kereskedelmi televízió a honlapján szellőztette meg, hogy Polt Péter legfőbb ügyész felesége a két és félszeresét viszi haza annak az összegnek, kétmillió forintnak, amely a közszférában a bérplafont jelenti.
Polt-Palásti az MNB személyzeti ügyekért felelős ügyvezető igazgatója. A jegybankban rajta kívül még öten töltenek be ügyvezetői igazgatói tisztséget, mindannyian hasonló, bruttó 4 millió 950 ezres fizetésért, amely mellé 500 ezer forintos cafeteria-juttatás is jár.
(NOL)
Bal-Rad komm: A férjuram is összebrusztolhat kb. ugyanennyit havonta. Így aztán-nettoban-a családi összjövedelem/hó kijön úgy hatmillió körül. 72 millió/év.
Egy kétkeresős minimálbéres család havi/évi jövedelmének HARMINCSZOROSA! (No persze a NEMZET IRÁNTI FELELŐSSÉG IS HASONLÓAN ARÁNYLIK!)
Az adókedvezmény mértéke is nagyjából hasonló!
A minimálbéres családnál úgy 150 ezer/év!
A Polt-family esetében 4,5 millió/év!
És ez így igazságos! Ez a NER! BÉRPLAFON OTT-minimálbér ITT!

https://balrad.wordpress.com/2015/06/06/jovedelmek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balog páter pécsi PR-rendezvényen magasztalta az eltérő kult
  2015-06-06 22:56:14, szombat
 
  2015. június 6. 18:16


Balog páter pécsi PR-rendezvényen magasztalta az eltérő kultúrát - mert a magyarokat érzékenyíteni kel

Azt szeretnénk, ha Magyarország békésebb, együttműködőbb hely lenne, ahol a többségi magyarok és a nemzetiségek nem egymás kárára, hanem egymás javára élnének - ezt mondta az emberi és rejtett erőforrások minisztere szombaton Pécsett. Balog Zoltán, a Színezd át! nevű országos kampány második állomásán tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a nemzetiségek is hozzátartoznak a magyar nemzethez és kultúrához. A kampányban azt akarjuk megmutatni a gyermekeknek, hogy a nemzetiségi kultúra gazdagít bennünket, akinek tehát kettős identitása van, egyáltalán nem szegényebb - fogalmazotta miniszter. Balog Zoltán örömének adott hangot, hogy egyre többen vállalják identitásukat, és számos neves művész, sportoló, közéleti szereplő kapcsolódik be a "Színezd át!" rendezvényeibe. Arról viszont nem szól a fáma, hogy a - gazdagítás kapcsán a "roma kultúrát" a Hír TV-nek "elsősorban" kiemelő - miniszteri szavakkal szemben igenis mások kárára és mások javaiból élőket miért kell újra és újra keblünkre ölelni, vagy ahogy fogalmaz, érzékenyíteni kell a magyar gyerekeket. Emellett Őri László, Pécs fideszes alpolgármestere azt mondta: a baranyai megyeszékhelyen évszázadok óta tíz nemzetiség él békében, egymás kultúráját megértve és elfogadva, a várost erősítve. Pécs ezzel szerinte nemcsak az országnak, hanem a világnak is jó példát mutat. A "Színezd át!" kampány ingyenes pécsi családi napjának szervezői az érdeklődőket játékos feladatokkal, köztük közös várépítéssel, kézműves foglalkozásokkal várták a Szent István téren. A "Színezd át!" kampány első állomása Kaposvár volt, további helyszínek Debrecen, Veszprém, Szolnok, Nyíregyháza, Miskolc, Győr, Szeged és Budapest. (MTI - HírTV - Kuruc.info)

Forrás: https://kuruc.info/r/2/144173/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Felpöröghet a rabszolgapiac
  2015-06-06 22:53:17, szombat
 
  Felpöröghet a rabszolgapiac

Posted on 2015/06/06 Szerző: Admin

Több ágazatban is vállalhatnak idénymunkát a közfoglalkoztatottak
A mezőgazdaságban, a feldolgozóiparban vagy akár a vendéglátásban is végezhetnek alkalmi, illetve idénymunkát a közfoglalkoztatottak, akik évi 120 nap fizetés nélküli szabadságot kaphatnak. Erről Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára beszélt az M1 aktuális csatornán tegnap.
A díjazás úgy történik, hogy a mezőgazdasági munkaadó napi 500, míg más alkalmi foglalkoztató napi 1000 forintot von le a foglalkoztatott béréből, azt más adó- illetve járulék nem terheli. Így a nettó járandóság meghaladja a minimálbért - jelezte az államtitkár.
Kérdésre válaszolva elmondta: ilyen alkalmi foglalkoztatás jelenleg is létezik és 3-90 napig tarthat. Most a felső határ tolódik ki egy hónappal.
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter május végén számolt be a közfoglalkoztatottakat érintő változásról. A lépést azzal indokolta, hogy az érintettek közül minél többen a piaci foglalkoztatás irányába mozduljanak.
(portfolio)
Bal-Rad komm: Kezd hát fölpörögni az állami szervezésű rabszolga kölcsönzés.
A “munkaadó" felmond az alkalmazottnak, majd közmunkásként “visszafoglalkoztatja"! Elmondhatja a “piaci" munkaerőnek, hogy b+! Hát itt van a nálad olcsóbb munkavállaló! Hát miért fizessek neked többet havi húszezerrel, ha ezt megspórolhatom?
Alakulgat a rabszolgapiac! MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT!

https://balrad.wordpress.com/2015/06/06/felporoghet-a-rabszolgapiac/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aratott idén a döghalál!
  2015-06-06 22:52:08, szombat
 
  Aratott idén a döghalál!

Posted on 2015/06/06 Szerző: Admin

Ijesztően többen haltak meg idén, mint tavaly: rendszerhiba?

Az első negyedévben jóval többen haltak meg Magyarországon, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban, aminek köze lehet ahhoz is, hogy idén erősebb volt az influenza-járvány, az oltóanyag komponenseit pedig “nem találták el".
Egy 50 éves grafikus télen megfertőződött influenza-vírussal. Katalin (a nevét megváltoztattuk - szerk.) 3-4 nap után háziorvoshoz fordult, mivel az állapota nem javult. A háziorvos az ügyet ismerő forrásunk szerint elbagatellizálta az esetet. Katalin továbbra sem lett jobban, bement a kórházba. Itt már arra panaszkodott, hogy nem kap levegőt, de a beavatkozás ekkor is késlekedett. Végül két nap kórházi ápolás után meghalt. A nőről úgy tudjuk, nem volt semmilyen krónikus betegsége. Abban az orvosok is egyetértenek: szövődményes tüdőgyulladásban ma egyetlen európai nagyvárosban sem szabadna meghalnia senkinek.
Az eset ugyan több hónapos, aktualitást kölcsönöz neki a múlt héten publikált népmozgalmi adat. A KSH gyorsjelentésében olvasható, hogy Magyarországon a halálozások száma az első negyedévben az egy évvel ezelőtti helyzethez képest 15 százalékkal nőtt. Erről még az örökké hűvös KSH is azt mondta, hogy különösen nagy mértékű emelkedés. Január eleje és március vége között 37 823-an haltak meg Magyarországon, a természetes fogyás 15 809 fő volt (ennyivel haltak meg többen, mint ahányan születtek). Ez 4 125-tel több az egy évvel korábbinál.
A mellbevágó adat hátterében a KSH szerint az előző év alacsony bázisértéke, valamint a tetőző influenzajárvány állhat. Erről pedig eszünkbe jutott Katalin esete.
Egy következtetés története
Rákérdeztünk, hogy honnan vannak a KSH-nak adatai a járvány kiterjedtségéről, mire az ÁNTSZ-hez irányítottak minket. A tiszti főorvosi hivataltól megtudtuk, hogy a 2014-15-ös influenzaszezon összefoglaló jelentése még nem készülhetett el, hiszen az influenzafigyelő szolgálat csak május közepén fejezte be a tevékenységét. Mindenesetre az látszik a már rendelkezésre álló adatokból, hogy 2015 harmadik hetétől meredeken emelkedett a megbetegedések száma, ami a hetedik héten tetőzött: ekkor influenza tünetekkel országosan 91 ezer beteg fordult orvoshoz (10 ezer lakos közül 923 fő). A járvány a 14. hét után lényegében megszűnt - de ilyen látványosan, mint idén, 2014-ben és 2013-ban sem emelkedett a megbetegedések száma.

dh
Hogy ki miért hal meg, azt a halál beállta után kiállított halottvizsgálati bizonyítványok alapján rögzíti a KSH, de ennek a feldolgozása időigényes, a gyorsjelentésben a tapasztalatok még nem összegződhetnek. (A 2014-es év haláloki feldolgozása augusztusban készül el, a 2015-ös pedig majd 2016 augusztusára várható.) Influenzajárvány idején egyébként rendszerint az a tapasztalat, hogy megnő az elhalálozások száma. Leginkább a krónikus betegek esnek a járvány áldozatául, de a “halálozás alap oka" a krónikus betegség, általában valamilyen keringési rendszeri betegség, az influenza ,,csak rásegít". Az előzetes adatok alapján az év első hónapjának ,,halálozási többlete" több mint 90 százalékban a 60 éves és idősebb korosztályra esik - itt is a legnagyobb a krónikus betegek száma. Mindenesetre a KSH nem végleges adatokból dolgozott, inkább a meglévőkből következtetett.
Falus vádol
Falus Ferenc volt országos tiszti főorvos szerint (aki a 2014-es önkormányzati választási kampányban egy ideig közös főpolgármester-jelöltje is volt több ellenzéki pártnak - szerk.) gyenge volt az oltást propagáló országos kampány. Más kérdés, hogy ez mennyiben változtatott volna a helyzeten.
Az ENSZ egészségügyi világszervezete, a WHO ugyanis a statisztikai adatok alapján becsüli meg az influenza védőoltás komponenseit - a szervezet évente kétszer kiad egy ajánlást a gyártóknak, akik ennek alapján legyártják a vakcinákat. Az ajánlásban azokat a vírusvariánsokat nevezik meg, amelyek várhatóan támadni fognak az influenzajárvány idején. Amennyire Falus vissza tudott emlékezni, ezek az ajánlások mindig pontosak voltak, idén azonban nem: ebben az évben ugyanis az a H3N2 variáns támadott, amely ellen a védőoltás jóval kevésbé volt hatékony.

dh
A gikszer már a járvány amerikai és brit szakaszában nyilvánvalóvá vált, amikor a brit közegészségügyi felmérések alapján a vakcina 3 százalékos védettséget adott. A vírus mutálódási képessége miatt egy ilyen baleset bármikor becsúszhat, most a statisztika alapú tervezés nem működött - szerencsére, vélik szakértők, nem vezetett szokatlanul nagy járványhoz. Falus szerint a kormányzat a vakcina relatíve hatástalanságának kitudódása után reagálhatott volna hatékonyabban is: szerinte sokkal erősebben kellett volna kampányolni a szövődmények kialakítását csökkentő gyógyszereket, illetve azt, hogy akik 4-5 nap után sem javulnak, forduljanak orvoshoz. Erősebben kellett volna felhívnia a figyelmet a fertőtlenítés fontosságára, és akár a tömegrendezvények korlátozása is indokolttá válhatott volna, hisz ezeken az influenza fokozottan terjed.
Az ÁNTSZ kampányolt
Rákérdeztünk az ÁNTSZ-nél is, hogy a védőoltás relatíve hatástalanságára reagált-e új kampányokkal. A válaszában a hivatal egy olyan februári sajtótájékoztatóra utalt, melyet együtt tartott az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Magyarországi Irodájával, az Emberi Erőforrások Minisztériumával, a MÁV Zrt.-vel és a Volánbusz Zrt.-vel - ezen az általános higiénés szabályok fokozott betartására hívták fel a figyelmet. Hasonlóan a spanyol és a francia közegészségügyi hatóságok kommunikációjához az ÁNTSZ szerint erősen propagálták a védőoltáson túlmutató megelőzési módszereket, emellett, folyamatosan nyilatkoztak a sajtónak és használták a közösségi felületeiket is (Facebook, Twitter) az üzeneteik közvetítésére.
Így zajlott az influenza elleni kampány
Az országos tiszti főorvos körlevélben és szakmai médiumokban is tájékoztatta a háziorvosokat többek közt a védőoltás jelentőségéről, arról, hogy 2014 novemberétől már nem a 65, hanem a 60 éven felülieknek is ingyenes ez a védő intézkedés. Ezek az információk sajtóközlemények útján eljutottak az országos médiumokhoz és az olvasók millióihoz. Decemberben beindult a második kampány a hivatal Facebook-oldalán, amely arról is tudósít, hogy a járvány hogy terjed nyugaton, és mikor érheti el Magyarországot. Végül január-februárban a hivatal felhívta a figyelmet az antibiotikumok hatástalanságára és a higiéniás szabályok jelentőségére sajtóközlemények útján.
Egy kampány persze lehet bármilyen jó, ha a háziorvos túlterhelt, a kórházak is megfeszítve dolgoznak, és az egészségügyi rendszer nehezen tudja kezelni a hirtelen megnövekedett nyomást. Katalin esete egyszerre lehet példa a figyelmetlenségre, felületességre és a rendszer túlterheltségére. ,,A társadalom elvárásai nagyok, mindennap óriási nyomás alatt dolgozunk" - mondta ezzel kapcsolatban a hvg.hu-nak Török Katalin háziorvos, aki szerint a meglévő sok munkára jön rá az influenzaszezonban az extra sok megbetegedés, amelyeket szintén körültekintően kell ellátni. Mint a háziorvos utalt rá, nemcsak gyógyítania kell, hanem számos igazolást is neki kell kiadnia: ez utóbbinak a feladatát a rendszer az alapszolgáltatások közé sorolja, és a háziorvosokhoz utalja. Török doktornővel is közvetlenül az elvben délben véget érő rendelés után beszéltünk - fél háromkor.
(HVG)
Bal-Rad komm: Még egy-két “mellélövés" komponensileg a vakcinát illetően, és máris helyre billen az egészségügy költségvetése. Várólisták legfeljebb a temetkezési cégeknél alakulnak majd ki!-de hát abból meg a központi költségvetés gyarapodhat. ÁFA, szja bevételnövekmény, stb.
Akik átvészelik a “nem talált" akciót-azoknak meg ott a helyük a NER-ben!
Így működik a természetes szelekció! A gyenge elpusztul, az erős megmarad és kivirul!
Elég hozzá egy aprócska találati hiba!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tarsoly Csaba listája lavinát indíthat
  2015-06-06 22:31:11, szombat
 
  Tarsoly Csaba listája lavinát indíthat

Propeller ma, 09:06

Neveket és összegeket is tartalmaz az a kimutatás, amelyet állítólag Tarsoly Csaba, a letartóztatott Quaestor-vezér éveken át vezetett akkurátusan.

Rendőrségi és kormány közeli forrásaink szerint a listából nyomon követhető, kinek, mikor és mennyi ,,támogatás", vagyis valójában kenőpénz jutott az elmúlt években.

A Fidesz köreiben beszédtéma egy ideje, hogy Tarsoly Csaba állítólagos listáján magas rangú kormányzati tisztviselő neve és a névhez tartozó százmilliós nagyságrendű összeg is szerepel.

A Vasárnapi Hírek úgy tudja, hogy Tarsoly listáját az ügyészség is ismerheti. A több forrásból megerősített információ szerint a listát a Quaestor-vezérnél tartott házkutatás során találták meg a nyomozók. A papírból nyomon követhető, hogy kinek, mikor és mennyi kenőpénz jutott az elmúlt években. Tarsoly ügyvédje nem tud semmilyen listáról.

http://propeller.hu/itthon/3113146-tarsoly-csaba-listaja-lavinat-indithat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Merkel Amerika marionettbábuja
  2015-06-06 22:28:57, szombat
 
  Merkel Amerika marionettbábuja
2015. június 06. 10:42
Hunhír.info

Angela Merkel német kancellár bábuként követi a Washingtonból érkező utasításokat a Deutsche Wirtschafts Nachrichten publicisztikája szerint.

A szerző szerint kizárólag erre vezethető vissza, hogy miközben a világban egyre több háborús góc alakul ki, a kormány megpróbál kizárni egy nagyhatalmat a konfliktusok megoldásából. Merkelnek emiatt vannak aggályai arra vonatkozóan, hogy a G7 együttműködés újra G8-ként működhessen, és Oroszország “visszatérjen a tárgyalóasztalhoz"; az Egyesült Államok ugyanis nem tárgyalni akar, hanem érdeke a háború. A lap szerint szintén az amerikai külpolitika kiszolgálására vezethető vissza, hogy Merkel csak akkor támogatná Oroszország G8-ba való visszatérését, ha az orosz kormány a nyugati országok standardjai szerint változtatná meg belpolitikáját.

Frank-Walter Steinmeier szerint Németországnak nem áll érdekében, hogy a G7 csoport a jelenlegi, héttagú formában működjön tovább. A külügyminiszter ezt azzal indokolta, hogy amennyiben a nyugati országok nem hajlandók tárgyalni Oroszországgal, az ellehetetleníti számos konfliktus megoldását, többek között a szíriai háborúét, aminek rendezése Oroszország részvételét igényli.

A G7 csoport találkozóját vasárnap, Bajorországban rendezik meg, és a konferenciasorozatra Moszkva nem kapott meghívást. Bár Oroszország korábban része volt a legnagyobb gazdasági erővel bíró nagyhatalmak fórumának, a nyugati országok nem akarnak tárgyalni Moszkva ukrán válsággal kapcsolatos állásfoglalásai miatt.

A kijevi atlantista puccsot követően Ukrajnában az orosz többségű régiók lakossága nem ismerte el a nem-demokratikus úton hatalomra jutott kormány legitimitását, és saját népszavazásokat tartottak az Ukrajnától elszakadásról. A Krím-félsziget egy nemzetközi megfigyelők által is ellenőrzött népszavazáson az Oroszországhoz csatlakozás mellett döntött a szavazatok abszolút többségével (abszolút többségű orosz lakosság). A donyecki és luganszki régiók saját országgyűlési- és elnökválasztást tartottak, miután Kijevben a kormánynak hónapok óta nem volt demokratikus legitimitása (a puccs után 8 hónappal tartottak országgyűlési választást). A Deutsche Wirtschafts Nachrichten szerint kizárólag az amerikai érdek kiszolgálása az oka annak, hogy Merkel az ukrán helyzetre hivatkozva támogatja Oroszország “elszigetelését".

Hunhír.info - Hídfő.ru

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=84551
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbik: kenyértörés lehet a néppártosodásból
  2015-06-06 22:22:46, szombat
 
  Jobbik: kenyértörés lehet a néppártosodásból


Alaposan meg kell küzdeni a ,,nácítlanítással" a Jobbik néppártosodni vágyó vezetésének. A köreikben csak ,,vadhajtásoknak" titulált szélsőséges gondolkodású párttársak ugyanis nem adják olcsón az elmúlt években megszerzett befolyást. A párton belül húzódó törésvonalakra rálátó forrásaink szerint Vona Gábor kész koncepcióval rendelkezik a renegátok eltávolítására, de senkinek sem teszi meg azt a szívességet, hogy médianyomásra húzza karóba az idők szavát nem értő korábbi szövetségeseit. Legkorábban az egy év múlva esedékes tisztújító kongresszus igazolhatja vissza stratégiája életképességét.

Bár a Jobbik igyekszik házon belül tartani a néppártosodás óta fokozódó kakaskodást, az egymásnak feszülő szereplők megnyilatkozásaiból egyértelmű, hogy többről szól már a csörte, mint szimpla üzengetésről.

Kimaradt a kurucinfó

Vona Gábor elnök például egyértelművé tette, hogy nála embargós a kuruc.info szélsőségesen antiszemita és rasszista hírportál, amikor Facebook-bejegyzésében arról értekezett, hogy egy igazi Jobbikos a Barikád magazinból, az Alfahír portálról és az N1 TV-ből tájékozódik. Ez jelentős fordulat, hiszen korábban arról beszélt, hogy a portál hiánypótló.

vona gáborVona Gábor

Ezek után Novák Előd alelnök a Saul fia című világsikert aratott magyar film kapcsán ismét kifejtette nézeteit a ,,holokausztiparról", majd Vona nyilatkozataival ellentétesen az EU-ból való kilépés szükségességéről beszélt. Volner János, a Jobbik ,,gazdasági szakpolitikusa" pedig - akit több forrásunk is egyértelműen ,,Novák emberének" nevezett -, a Magyar Gárda állami segítséggel megvalósítandó feltámasztását szorgalmazta, ami után magyarázkodni kényszerült a Jobbik.


Jobbikos forrásaink úgy látják, hogy Novák Előd rendszeresen produkál olyan botrányt kiváltó megnyilatkozásokat, melyeket előtte senkivel sem egyeztetett.

Egyikük úgy vélekedett, hogy a törésvonal általában Novák Előd és az összes többi frakciótag között húzódik a Jobbikban. Kijelentését utóbb annyiban árnyalta, hogy Novák bizonyos témákhoz mindig talál szövetségeseket a frakcióban, vagy a párt szakértői holdudvarában, de szinte minden ügy mentén mást és mást. Alelnökként egyelőre nagy a párton belüli elfogadottsága, de nem lehet tudni, hogy átmeneti szövetségesei emiatt, vagy félelemből működnek vele együtt, hiszen senki sem akar a kurucinfó címlapján díszelegni. Sokan látják úgy a pártban, hogy Novák egyáltalán nem érzi, ,,mikor feszíti túl a húrt".


,,Hiszen ha csak fele annyira lenne intelligens, mint hiszi magáról, akkor már rég abbahagyta volna azt a sportot, hogy mindig mindenkit megsértsen".

A Vona és Novák között kialakult energiamezőben cikázó villámok már többeknek feltűntek, de a feszültséget átmenetileg sikerült az elnökség berkein belül tartani. A pártelnök kivár, tudja, hogy Novák egyelőre megkerülhetetlen, pláne, amíg Szabó Gábor pártigazgató támogatását élvezi. Bár Szabó Gábor lemondott a képviselőségről, amikor 2014-ben nem jelöltette magát, sokan őt tartják a Jobbik legbefolyásosabb politikusának. Neki tulajdonítják az ,,Ebben a hálóban én vagyok a pók" mondást is.

novák elődNovák Előd

Szabó és Novák gyerekkori barátok, és bár néha összeszólalkoznak, köti őket a parasztbecsület. Forrásaink szerint Szabó osztja Vona néppártosodási ambícióit, ám ha a párt érdeke úgy kívánja, használja a holdudvar szélsőségeseit. Állítólag ahhoz is Novák fanatizmusára volt szükség, hogy megszakítsák a kapcsolatot az Attila Király Népfőiskolával. ,,Előd kuruc habitusa nem tudta elhordozni Baranyi Tiborék Habsburg legitimizmusát, illetve Haynau dicsőítését az aradi vértanúk kárára" - magyarázta egyik forrásunk. Novák erejét mutatja tehát, hogy sikerült lekapcsolni azt a Baranyit, akiről Vona elismerte, hogy szellemi kérdésekben a fő tanácsadója.


Forrásaink szerint Vona Gábor számára is nyilvánvaló, hogy Novákkal nem lehet kormányra kerülni, márpedig a Jobbiknak ez a célja, szükségképpen el kell jönnie a kenyértörés pillanatának.

A pártot azonban ez biztosan nem szakítja szét, maximum elvisz pár százalék ,,vállalhatatlant", ami viszont kifejezetten jól jönne a néppárti tervek következő stációjához. A pártelnök addig is mintha kifelé szóló nyilatkozatokkal provokálná a belső ellenzéket, talán hogy kiugrassza a nyulakat a bokorból, és hogy újabb támadási felületet biztosítson a kuruc.info-nak.

Lázadók a holdudvarban

A lassú szétválás egyébként nem beszédtéma a frakcióban, de a holdudvarban vannak, akik lázonganak - állítja másik informátorunk, azonban ez a réteg szerinte, Novákot leszámítva, nem tényező a párton belül. Ide sorolta a Duna parti zsidó emlékmű cipőibe köpő Kulcsár Gergelyt és a szimbólumpolitikát (Trianon, kommunisták, stb.) erőltető Szávay Istvánt is, aki sokszor kerül egy platformra Novákkal, de amúgy nem náci.


Nyílt titok a Jobbikban, hogy a néppártosodásból nincsen visszaút, viszont a kormányra kerülés egyetlen esélye ez az irány. Egy húsz százalékos párt már nem rétegpárt, szerencsés széljárással pedig már 30-35 százalékkal is lehet kormányozni egy háromosztatú politikai mezőben.

Az atv.hu forrása a koalíció lehetőségét viszont alapból kizárta, mint olyan kompromisszumot, amely a Jobbik végét jelenthetné. A kockázatot inkább hitelességük kikezdhetőségében látják, mivel kormányra kerülésük esetén akár már egy 10 milliós korrupciós botrány is két vállra tudná fektetni a pártot. Márpedig azt senki sem tudja megígérni, hogy közöttük egyetlen harácsoló vagy csaló sem lesz.

Egy év múlva kiderül

Jövő nyáron tisztújítás lesz a Jobbikban, ahol eldőlhet, hogy a Novák Előd nevével fémjelzett radikális szárny kerekedik-e felül a pártvezetésben, vagy a Vona Gábor vezette néppártosodni vágyók köre. Utóbbi forgatókönyv azonban nehezen tud megvalósulni, ha Novák, Volner és Szávay az elnökség tagjai maradnak. Mivel a kongresszuson nem a spin doctor-ok, hanem a talpasok szavaznak, egy év áll rendelkezésre a ,,vadhajtások" lemetszésére.

http://www.atv.hu/belfold/20150604-kenyertores-lehet-a-neppartosodasbol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 671 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 334
  • e Hét: 2256
  • e Hónap: 6001
  • e Év: 159497
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.