Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Kistigrisek bébiszittere :-) gif
  2015-06-08 21:17:36, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Futáááás :-) gif
  2015-06-08 21:16:34, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Alszik-eszik :-) gif
  2015-06-08 20:31:38, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó állatos képek  
Szép virágok
  2015-06-08 09:39:46, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Skarlát trombitalonc
  2015-06-08 09:38:41, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
A fekete teáról
  2015-06-08 09:32:37, hétfő
 
  A fekete tea bőrre, hajra és egészségre gyakorolt jótékony hatása 23 pontban:

A fekete tea nevét a sötét színéről kapta, habár igazából a színe egészen sötét borostyán vagy narancssárga szín. Emiatt a kínaiak vörös teaként utalnak rá. A teák koffeintartalma miatt sokan aggódnak - ami viszont a fekete teát illeti, egy csésze tea körülbelül fele annyi koffeint tartalmaz, mint egy csésze kávé.





A fekete tea egészségre gyakorolt jótékony hatása

1. Szív- és érrendszer:
A fekete tea elkészítésének módszere különbözik a többi teafajtáétól. A megtisztított leveleket hagyják elszáradni, így felszabadul belőlük a nedvesség. Amikor már a maximum nedvességüket elvesztették, a leveleket kézileg, vagy gépek segítségével magas hőfoknak teszik ki. Így a leveleket teljesen oxidálják, majd a méretük szerint szétválasztják.
A kutatók bebizonyították, hogy a fekete tea fogyasztásával csökkenthető a szív- és érrendszeri problémákra való hajlam. A fekete teában található olyan antioxidánsok, mint a flavonoidok, megakadályozzák az LDL koleszterin oxidációját, valamint a vérkeringés és artériák falának károsodását, illetve csökkenti a szívbetegségek kockázatának kialakulását. Valójában a fekete tea fogyasztásával visszafordítható egy bizonyos koszorúér betegség. Ez a betegség más koszorúér problémák kialakulásához is vezethet. A fekete tea flavonoidjai azonban hatékonyan fejlesztik a koszorúér tágulását és csökkentik a vérrögök kialakulását. A teában található polifenolok és mangán pedig csökkenti a szívkoszorúér betegségek kialakulásának kockázatát, mivel hozzájárul a szívizmok működéséhez.

2. Rák:
A polifenoloknak nevezett antioxidánsok a fekete teában megakadályozzák a potenciális rákos sejtek kialakulását a szervezetben, így megakadályozzák bizonyos rák típusok megjelenését (például méh-, tüdő-, prosztata-, végbél- és hólyagrák). A fekete tea egy TF-2-nek nevezett vegyületet tartalmaz, amely az apoptózis (programozott sejthalálozás) kialakulásáért felel, így a rákos sejtek elpusztulnak, az egészséges sejtek pedig megmaradnak.

Továbbá a fekete teával jelentősen csökkenthető a szájrák kockázata azoknál, akik cigarettáznak, vagy más dohányárut szívnak. Ezenkívül a fekete tea megakadályozza a rák kialakulását, mivel meggátolja a rosszindulatú daganatok kialakulását és növekedését.

3. Elpusztítja a szabadgyököket:
A szervezetben található szabadgyökök olyan sejtkárosodáshoz vezethetnek, mint a vérrög képződés, valamint a rák és az érelmeszesedés kialakulása. Az egészségtelen ételek fogyasztásával azonban megnövekedik a szabadgyökök száma a szervezetben. Mivel a fekete tea antioxidánsokat tartalmaz, így eltávolítja a káros szabadgyököket, és megvédi a szervezetet az olyan betegségektől, mint az Alzheimer-kór és a szívproblémák. A citromos fekete tea ezért kiváló választás lehet.

4. Erősíti az immunrendszert:
A erős immunrendszer azért fontos, mert így képes felvenni a harcot a betegségekért felelős baktériumokkal és vírusokkal. A fekete tea tanninoknak nevezett anyagokat tartalmaz, amely képesek felvenni a harcot az olyan vírusokkal, mint az influenza, vérhas, hepatitis és megfázás. Ez bizonyos tannin, a katekin, a tumorok fejlődésének elnyomásában is szerepet játszik. A fekete teában lévő alkilamin antigének erősítik az immunrendszert. Igyon meg naponta 3-4 csésze fekete teát, így csökkentheti a gyulladást és elpusztíthatja a káros patogéneket.

5. Egészséges száj:
A fekete teában lévő katekin antioxidánsok csökkentik a szájrák kialakulásának kockázatát. A polifenolok és a tannin antibiotikumként hatnak, így elpusztítják azokat a baktériumokat, amelyek a fogszuvasodás kialakulásáért felelnek. A fekete tea ezenkívül fluoridot is tartalmaz, amely megszünteti a rossz leheletet és a fogszuvasodást, mivel megsemmisítik a szájban lévő káros baktériumokat. Két csésze fekete tea körülbelül 1,5 mg fluoridot tartalmaz - ez a megfelelő napi adag.

6. Stimulálja az agyat és az idegrendszert:
A fekete tea kevesebb koffeint tartalmaz, mint a kávé, így serkenti a vérkeringést az agyban, viszont nem stimulálja a szívet. Ezenkívül növeli a mentális éberséget és koncentrációt. A teában található aminosav L-teanin segít lazítani és teljesen a feladatokra koncentrálni. Ha egy hónapig napi négy csésze fekete teát fogyaszt el, csökkentheti a stresszhormon kortizol szintjét. A teában lévő koffein jó hatással van a memóriára, és a tanulmányok szerint a tea rendszeres fogyasztásával kivédhető a Parkinson-kór is.

7. Emésztés:
A fekete teában található tanninok jó hatással vannak az emésztésre. Ezek a tanninok felveszik a harcot a gyomor- és bélproblémákkal, mivel gyógyhatásúak. Ezenkívül hasmenés elleni hatásuk van, és csökkentik a belek aktivitását, míg a polifenolok enyhítik a belek gyulladását azoknál, akik irritábilis bélszindrómával küzdenek.

8. Egészséges csontok és kötőszövetek:
A fekete teában lévő erős fitovegyületek erősítik a csontokat és a kötőszöveteket. Valójában a kutatók szerint a fekete teát fogyasztóknak egészségesebbek a csontjaik.

9. Több energia:
A koffein miatt a fekete tea is energiaitalnak mondható, mivel növeli a hatékonyságot. A koffein, mértékkel fogyasztva, növeli az agyi aktivitást és éberséget. A fekete teában lévő koffein serkentő hatása jobb mint a kávéé vagy a kóláé. A fekete tea egy teofilinnek nevezett vegyületet is tartalmaz, amely stimulálja a légzőszerveket, a szívet és a veséket. Ezek a vegyületek így mind hozzájárulnak az egészséges szív- és érrendszer fenntartásához.

10. Fogyás:
Mivel nagyon alacsony a nátrium, zsír és kalóriatartalma, a fekete teával kiválóan lehet fogyni és fenntartani az egészséges testsúlyt. Emiatt hatékonyan helyettesíthetőek vele az egészségtelen italok, mivel megakadályozza a kalóriák bevitelét. Ezek az italok nagy mennyiségben tartalmaznak zsírt, ezért veszélyes betegségek és problémák kialakulásához vezethetnek. A fekete tea az anyagcsere aktivitást is serkenti, így járul hozzá a fogyáshoz.

11. Csökkenti a koleszterinszintet:
A fekete teával hatékonyan csökkenthető a triglicerid szintje, valamint a ,,rossz" koleszterin is. Ezáltal csökken a szívbetegségek kialakulásának kockázata. Igyon meg naponta számos csésze fekete teát, így nem csak az artériák működését serkenti, de gátolja azt is, hogy az erekben lerakódjon a koleszterin.

12. Más jótékony hatások:
Az antioxidáns katekinek erősítik a vérereket, a tannin pedig növeli a szervezet ellenállását a fertőzésekkel szemben. Továbbá a fekete tea meggátolja az allergiás reakciókat, a tumorok növekedését, valamint késlelteti a cukorbetegség kialakulását.

A fekete tea bőrre gyakorolt jótékony hatása

13. Magas koffeintartalmának köszönhetően a fekete tea fogyasztásával elpusztíthatóak a szájat érintő vírusok, valamint megakadályozható a bőrfertőzések kialakulása, a bőrről pedig eltűnnek a szépséghibák.

14. Ha nedves teafiltert helyez a szeme alá, csökkentheti a szemek duzzadtságát.

15. A fekete tea csökkenti a ráncok megjelenését, valamint meggátolja a korai öregedés és pattanások kialakulását. Ezáltal már napi egy-két csésze fekete teával is orvosolhatóak a bőrproblémák.

16. A fekete teában található antioxidánsok védik a bőrt a bőrrák kialakulásával szemben.

17. A fekete tea kivonata naptejként használható a bőrön.

18. A fekete teában található polifenolok és tanninok felgyorsítják a bőr regenerálódását.

19. A fekete tea hozzájárul, hogy a bőr ragyogó és szépséghibáktól mentes legyen. A tanninok védik a bőrt a környezet káros hatásaitól, serkentik a vérkeringést és felveszik a harcot a testben lévő baktériumokkal, így védenek a bőrbetegségek kialakulása ellen.

A fekete tea hajra gyakorolt jótékony hatása

20. A fekete teában lévő koffein csökkenti a DHT szintjét, ami egy, a fejbőrben található hormon, amely a hajhullásért felelős. A fekete tea viszont sűrűbbé teszi a hajat és csökkenti a hajhullást.

21. A koffein másik hatása, hogy serkenti a hajnövekedést, ha havonta egyszer használják. (A koffein túlzott használata elkerülendő.)

22. Ha fekete teával öblíti le a haját, akkor a haj fényes, ragyogó és természetes módon sötétebb lesz. Ehhez adjon 6 csésze forró vízhez 3 teafiltert. Egy órán át tartsa a keveréket szobahőmérsékleten, majd öntse a fejére és a haját tekerje egy törülközőbe. Egy-két óra leteltével a megszokott módon mosson hajat.

23. A fekete tea természetes színezőanyag, ezért megfelelő a fekete vagy barna hajú nőknek, akik meg akarnak szabadulni az ősz hajtól vagy szeretnék kifakítani a hajfestéket. A fekete tea sötétíti a hajat, valamint fényessé teszi, és kiemeli a haj természetes fényét.

A fekete tea tápanyagértéke:

Csak úgy, mint más teák, a fekete tea koffeint, aminosavat, szénhidrátot, proteint, káliumot, ásványi anyagokat, mangánt, fluoridot és polifenolokat tartalmaz. Továbbá található benne még katekin, tannin, guanin, purin, gallusz észter és xantin.

Alacsony a nátrium és kalóriatartalma: A fekete teának alacsony a nátrium és kalóriatartalma, ha nem édesíti a teát. Ezáltal hasznos azoknak, akik fogyni szeretnének. Kiválóan helyettesíthetőek vele az édes italok és a kóla is, amelyeknek magas a nátrium és zsírtartalma.
Antioxidánsok: A fekete tea komplex flavonodiokat tartalmaz, amelyek olyan polifenolok, melyek fontos szerepet játszanak a betegségek megelőzésében. Egy csésze fekete tea átlagosan 200 mg flavonoidot tartalmaz. A flavonoidon kívül a tearubigin és a teaflavin is erős antioxidáns. A kutatók szerint napi 3 csésze (2 hétig) fekete tea fogyasztásával 25%-kal növelhető a vérben a flavonoid koncentráció.

A fekete tea kiváló hatással van az egészségre, a bőrre és a hajra, viszont mértékkel kell fogyasztani, mivel nagy mennyiségben olyan mellékhatásai lehetnek, mint az emésztési problémák, visszerek, álmatlanság, savasság és szívdobogás.
Forrás: drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Mellékvese kimerültség és az alvásprobléma
  2015-06-08 09:27:21, hétfő
 
  A mellékvese-kimerültség tünetei és hét módszer a mellékvese mirigyeinek gyógyítására

Az állandó mentális stressz a mellékvese hormonok fokozott szintézisével jár, aminek következtében ez az egyébként létfontos páros szervünk egy idő után "elfárad" a mi a kéregállomány és a velőállomány hormonjainak a szintézisének a zavarát okozza. Ezt a problémát a stressz összes típusa - fizikai és érzelmi stressz egyaránt - kiválthatja, ha tartósan fennáll, és ha nem tartják kordában, olyan betegségek kialakulásához vezethet, mint a 2-es típusú cukorbetegség, pajzsmirigybetegségek vagy szívinfarktus, stroke.

A mellékvese-fáradtságnak számos tünete van, ezek elég változatosak. A következők a leggyakrabban előforduló tünetek:

A mai modern világban a mellékvese-fáradtság rendkívül gyakori: szakértők becslése szerint az emberiség durván 80 százaléka szenved tőle valamilyen szinten.

szorongás
pánikrohamok
hasmenés
gyakori vizelési inger
pajzsmirigyproblémák
sóéhség
cukoréhség
álmatlanság
fáradtan ébredés
koffein fogyasztása reggelente ahhoz, hogy ,,bekapcsoljon"
stressz
a stressz kezelésére való képtelenség
túl sok gondolkodás (amikor az agy nem képes kikapcsolni)
szédülés ülő vagy fekvő helyzetből történő felálláskor
folyadékretenció a lábfejben és a bokában
alacsony vérnyomás

Amint láthatja, a mellékvese-fáradtságnak rengeteg tünete van, amelyek egy idő után komolyabb egészségügyi problémához vezetnek. A jó hír viszont az, hogy sok mindennel tudjuk támogatni a mellékvesénk működését, hogy visszakerüljenek a normális, egészséges állapotukba.

Csökkentse vagy kerülje az élénkítő szereket!

Az olyan élénkítők, mint a koffein, az alkohol, a nikotin és a drogok használata hosszútávon kimerítik a mellékvese mirigyeit. Annak, aki úgy érzi, reggelente muszáj kávét innia, meg kell értenie, hogy bár úgy érezheti, hogy a koffein segít, az valójában csak mellékvese-fáradtságot idéz elő.

Meditáljon!

A napi meditációval csökkentheti a stressz szintjét. Ha akár napi 10-15 percre elcsendesíti az elméjét, bizonyítottan kevesebb stresszel fog élni.

Figyeljen oda az étrendedre!

A sok feldolgozott élelmiszer fogyasztása stresszt idéz elő a szervezetben, habár ezt sokan nem hiszik el. A feldolgozott ételekben olyan vegyszerek vannak, amelyekre a testünknek nincs szüksége: tartósítószerek, színezékek, stabilizátorok, stb. Ezek a vegyszerek negatív hatással lehetnek a szervezet több rendszerére, és olyan végtermékek maradnak utánuk, amelyeket a testnek el kell raktároznia vagy meg kell semmisítenie. A mellékveséknek a hormonok szintéziséhez nagyon sok C-vitaminra van szükségük. nem véletlen, hogy a szerveink közül a mellékvesékben van a legmagasabb C-vitamin szint. Szent-Györgyi is, amíg rá nem jött arra, hogy a paprika a C-vitamin bőséges forrása, addig fáradtságos munkával a mellékvese kivonatokból vonta ki, az akkor még méreg drága C-vitamin (hexuronsavat). Tehát az elégtelen C-vitamin fogyasztás mindig mellékvese hormonszintézis zavarokat is okoz.

Fogyasszon sok adaptogén növényt!

Számos adaptogén növény létezik, amelyek hasznosak a mellékvese mirigyei számára. Ezek a növények fogyaszthatók teaként, tinktúraként, porként vagy kapszulaként. Például:

varjúháj
álombogyó
tulsi vagy szent bazsalikom
koreai ginzeng
He Shou Wu vagy japánkeserűfű
édesgyökér (az édesgyökér vérnyomásnövelő)

Hagyjon magának időt relaxálni!

Legyen ideje kikapcsolódni, és mindenképpen hagyjon időt azokra a dolgokra, amiket szeret csinálni és amik boldoggá teszik!

Fogyasszon több sót!

A mellékvese mirigyei imádják a sót. Vegyen jó minőségű, feldolgozatlan sót, mint például a kelta tengeri só vagy a himalája só, és használja bátran!(napi 5-6 gr mennyiségig)

Próbálja ki ezt a mellékvesevédő koktélt!

Próbálja ki ezt a koktélt lefekvés előtt, ha álmatlanságban szenved, vagy ébredés után, ha nehezen indulnak a reggelei!

1 dl narancslé vagy két citrom leve 3 dl vízben oldva (vagy más C-vitamin forrás)
fél tk tejszín vagy tartármártás
fél tk kelta tengeri só

Keverje össze és igya meg!
Forrás drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Rózsaszín borbolya
  2015-06-08 07:43:57, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Rózsalonc
  2015-06-08 07:41:27, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Díszalmafa virága
  2015-06-08 07:40:43, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2015.05 2015. Június 2015.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 605 db bejegyzés
e év: 6254 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 645
  • e Hét: 5490
  • e Hónap: 36976
  • e Év: 241677
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.