Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jó éjszakát!
  2015-07-10 23:56:48, péntek
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Eleged van a vízből? Íme 5 zamatos, diétás szomjoltó!
  2015-07-10 22:10:28, péntek
 
  Eleged van a vízből? Íme 5 zamatos, diétás szomjoltó!

Bár a jéghideg limonádé és a jeges tea igazán jól esik a forróságban és a szomjadat is csillapítja, ám a fogyókúrádnak egyáltalán nem kedvez. Íme 5 ízletes innivaló, amit bűntudat nélkül fogyaszthatsz.

Ízesített víz

Nem csak a fogyókúra alatt, hanem minde nap fontos lenne elegendő folyadékot fogyasztanod: elősegíti a test harmonikus vízháztartását, megkönnyíti az emésztést, méregtelenít és még ahhoz is hozzájárul, hogy jóllakottnak érezd magad. Ugyanakkor a sima víz egy idő után kétségtelenül unalmas, a palackozott ízesített vizek pedig túl sok cukrot és mesterséges aromát tartalmaznak. Készítsd el házilag! Adj a vízhez citromlét és friss fűszereket, vagy akát uborkát is szelhetsz bele, máris szívesebben emelgeted a poharat.

Próbáld ki!

2 liter víz
1 teáskanál frissen őrölt gyömbér
1 közepes méretű uborka, hámozva és vékonyan felkarikázva
1 közepes citrom, vékony karikákra vágva
12 kisebb fodormentalevél

Keverd össze a hozzávalókat egy nagy üvegkancsóban és egy éjszakára tedd hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.

Dinnyés smoothie

Ha cukor nélkül készülnek a szörbetek és a smoothie-k, akkor igencsak egészséges innivalónak számítanak. Ráadásul a dinnye tökéletes alapanyag, mert tele van vízzel és hasznos ásványi anyagokkal, mint például az antioxidáns likopin, és az izomépítést elősegítő arginin.






Próbáld ki!

2 csésze kimagozott és felszeletelt görögdinnye
¼ csésze zsírszegény
2 csésze jég

Turmixold 15 másodpecig a tejet és a dinnyét, majd add hozzá a jeget és további 20 másodpercig keverd.

Jeges borsmenta tea

A borsmenta tökéletes társ a diétában, mert segítségével a zsíros ételeket gyorsabban tudod megemészteni. Emellett megakadályozza a felfúvódást, de enyhébb gyomorpanaszokat (pl. émelygés) is sikeresen kúrálhatsz vele.

Próbáld ki!

1 evőkanál friss borsmentalevél
1 csésze forró víz

Egy mozsárban törd kissé össze a leveleket, tedd bele őket a teáskannába, öntsd rá a forró vizet és hagyd állni. Ha gyógyítani szeretnél vele, akkor a hatóanyagoknak 10 perc kell, hogy kioldódjanak, ha csak frissitőként fogyasztod, elég 3-4 percig állni hagyni.






Ananászos frappé

Az ananász a legjobb zsírégető gyümölcs, továbbá segíti a fehérje megemésztését, a hozzáadott lenmagolaj pedig értékes telítetlen zsírvasa tartalmaz.

Próbáld ki!

1 csésze zsírszegény tej
1 konzerv ananász (lehetőleg cukormentes, lé nélkül) vagy friss ananász
1 evőkanál hidegen sajtolt lenmagolaj
1 csésze jégkocka

Először a tejet és az ananászt turmixold össze, majd add hozzá a jeget és még egy pecig turmixold! Töltsd csészébe és keverd hozzá az olajat!

Fekete csokoládés shake

Ezt nem gondoltad volna, igaz? Pedig a csokoládé - különösen a legalább 70% kakaót tartalmazó változata - segíti a fogyást, mert csökkenti az étvágyat, és ráadásul rengeteg antioxidáns is van benne. Ugyanakkor ez az innivaló inkább helyettesítsen egy étkezést, mondjuk a reggelit, mert nassoláshoz kicsit túl sok benne a kalória (387 kcal 1 pohárral), de ha ez a nap első étkezése, hosszú órákra eltelítheted vele a gyomrodat.






Próbáld ki!

½ csésze zsírszegény tej vagy szójatej
1 doboz vaníliás joghurt
¼ csésze darabokra tört fekete csokoládé
1 csésze friss málna
1 csésze jég vagy 1 csésze fagyasztott málna

Tedd mixerbe a tejet, joghurtot a csokoládét, a jeget, és a málnát, (vagy a fagyasztott málnát), turmixold 1 percig, tedd pohárba és kanállal fogyaszthatod.

MME

Forrás: Mindmegette.hu -- Diéták
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Juhtúrós rántott padlizsán
  2015-07-10 21:49:39, péntek
 
  Juhtúrós rántott padlizsán

Hozzávalók:

2 db közepes padlizsán
15 dkg juhtúró
15 dkg liszt
2 tojás
15 dkg zsemlemorzsa

ételízesítő
zsiradék

Elkészítés:

A padlizsánokat meghámozzuk, a száras végüket levágjuk, és kb. 1 cm-es lapokra szeleteljük.

A szeletek száras vége felől éles késsel tasakot vágunk, majd kívülről enyhén sózzuk és fél óra múlva lecsöpögtetjük vagy felitatjuk törlőpapírral a nedvességet.

A padlizsánszeleteket megtöltjük a pépesre kavart juhtúróval, kézzel egyenletesre lapítjuk, majd lisztbe, tojásba (előzőleg felverjük egy csipet sóval és 1 kávéskanál ételízesítővel), zsemlemorzsába forgatjuk, és forró zsiradékban mindkét oldalukat rózsaszínűre sütjük.

Paradicsomsalátával tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet Csiernyik Mihályné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Vaslapon sült vargánya zellerpürével, rukkolával és fenyőmag
  2015-07-10 21:47:16, péntek
 
  Vaslapon sült vargánya zellerpürével, rukkolával és fenyőmaggal

Hozzávalók:

40 dkg vargánya
30 dkg zeller
1 kisebb burgonya
5 dkg vaj
2 ág rozmaring
2 gerezd fokhagyma
15 dkg rukkola
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál olívaolaj
10 dkg fenyőmag

bors

Elkészítés:

A zellert meghámozzuk, néhány hajszálvékony köralakú szeletet levágunk belőle. Sütőpapíron, pici porcukorral meghintve 100 fokon, kb. 1 óra alatt, időnként megforgatva megszárítjuk.

A vargányát nedves, tiszta szivaccsal megtörölgetjük (semmiképp nem mossuk, és főleg nem áztatjuk). 1 centi vékony szeletekre vágjuk. A rozmaringágat a 2 gerezd fokhagymával mozsárba teszünk, az olívaolajjal és 2-3 egész borssal összezúzzuk. Leöntjük ezzel a fűszeres páccal a vargányaszeleteket, és legalább 1-2 órát pihentetjük.

A zellert felvágjuk, és a burgonyával együtt sós vízben megfőzzük. Jól lecsepegtetjük, majd összeturmixoljuk a vajjal.

A gombáról leöntjük a pácot egy serpenyőbe, felhevítjük, és a gombákat aranyszínűre sütjük.

A rukkolát a balzsamecettel, pici olajjal, sóval, borssal összekeverjük. A fenyőmagot szárazon megpirítjuk, és ezekkel tálaljuk a zellerpürét és a vargányát.





Megjegyzés:

Őszi Balázs receptje.


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Bugaci töltött csirke
  2015-07-10 21:44:52, péntek
 
  Bugaci töltött csirke

Hozzávalók:

1 nagyobb csirke (1,5 kg)
10 dkg füstölt szalonna
15 dkg gomba
10 dkg zöldborsó
3 db tojás
15 dkg szárnyasmáj
1 csokor petrezselyem
10 dkg rizs

bors
zsír

Elkészítés:

A szalonnát apró kockára vágom és kisütöm, átpirítom benne az ugyancsak felkockázott vagy elkapart csirkemájat (természetesen lehet pecsenyekacsa-, illetve libamáj is), az apróra vágott gombát, petrezselymet. A rizst megpárolom, a zöldborsót megfőzöm. Megfőzök 2 tojást is, ha kihűlt, megtisztítom, felkockázom.

Az egészet egy tálban a nyers tojás hozzáadásával összekeverem, sózom, borsozom. Az így elkészített tölteléket óvatosan betöltöm az egész csirke mellbőre alá, ahol kézzel, vigyázva, elegendő helyet csinálok, egészen be a combokig. Mehet a nyársra, ahol készre sütöm.

Feldarabolva friss zöldfélékkel (paprika, paradicsom, uborka, salátalevél) tálalom.

Megjegyzés:

Az igazi bugaci töltött csirkét nyárson, grillezve kell sütni, olvasztott zsírral sűrűn kenegetve, hogy a bőre szép, piros, ropogós legyen, de ne száradjon ki.

Természetesen süthetjük tepsiben is, kevés zsírt és vizet téve alá, de ott is gyakran locsolgassuk. Jó étvágyat hozzá, Nani.

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Karfiolleves snidlinges sajtgaluskával
  2015-07-10 21:43:22, péntek
 
  Karfiolleves snidlinges sajtgaluskával

Hozzávalók:

2 nagyobb répa
1 nagyobb hagyma
2 gerezd fokhagyma
kb. 1 kg karfiol
4 erőleveskocka
bors
egész bors
köménymag
3-4 evőkanál olaj
A galuskához:
1 felvert tojás
2 evőkanál apróra vágott snidling
2 púpos evőkanál vékonyra reszelt sajt

+ annyi liszt, hogy a nokedlinél egy kicsit sűrűbb legyen a tészta
1 mogyorónyi vaj

Elkészítés:

1.) A karfiolt a torzsáitól megszabadítjuk, megmossuk, és kisebb rózsákra szedjük.
2.) A répákat megmossuk, megtisztítjuk és felkarikázzuk.
3.) A hagymát megtisztítjuk, kettévágjuk és a félbevágott hagymákat bevágjuk, hogy egyben maradjanak, de az ízük jól kijöjjön.
4.) A fokhagymákat megtisztítjuk.
5.) A kuktába 3-4 evőkanál olajat teszünk, fellangyosítjuk, beleszórjuk a megtisztított zöldségeket a karfiol kivételével. Megsózzuk, és pár percig pirítjuk, majd felengedjük kb. 1,5-2 liter vízzel.
6.) Beleteszünk 4 erőleves kockát, egész borsot, köménymagot, szerecsendiót és a törött borsot. Lezárjuk a kuktát, és 15 perc alatt puhára főzünk mindent.
7.) Kinyitjuk a kuktát, beletesszük a karfiolt, és visszazárjuk a kuktát. Jelzéstől számított kb. 3-4 perc alatt a karfiol is megpuhul.
8.) Elkészítjük a galuskát: Felverjük a tojást, hozzáadjuk a snidlinget, a reszelt sajtot, a vajat, a lisztet és megsózzuk. A gyöngyöző levesbe hosszúkás galuskákat szaggatunk. Ha feljönnek a leves tetejére, elkészültek.





Megjegyzés:

A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Zöldfűszeres cukkinikrém
  2015-07-10 21:41:03, péntek
 
  Zöldfűszeres cukkinikrém

Hozzávalók:

3-4 cukkini
1 gerezd fokhagyma
zöldhagyma vagy snidling apróra vágva
olívaolaj

ételízesítő
bors
friss bazsalikom apróra vágva
friss tárkony apróra vágva
szerencsendió
1 evőkanál dijoni mustár
1 evőkanál majonéz
2 evőkanál tejföl

Elkészítés:

A cukkinit meghámozzuk, sajtreszelőn lereszeljük a fokhagymával együtt, kevés sóval, borssal, ételízesítővel és a zöldfűszerekkel ízesítjük, majd kevés olívaoljaon megdinszteljük.

Miután kihűlt, hozzáadjuk a zöldhagymát (vagy snidlinget), kevés szerecsendiót reszelünk bele, majd a mustárral, a majonézzel és a tejföllel elkeverjük.

Érdemes pár órát vagy akár egy éjszakát pihenni hagyni, hogy összeérhessenek az ízek. Pitával, pirítossal a legjobb.
Megjegyzés:

Ennek egy kicsit hígabb változata remekül passzol grillezett csirke-, ill pulykamellfiléhez, tepsis krumplihoz, valamint grillezett zöldésgekhez, akár hidegen (kevés tejföl + több kefir), akár melegen (mindent a dinsztelés során adunk hozzá, ilyenkor érdemes főzőtejszínt használni).

A receptet Ilovericotta küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 344 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 614
  • e Hét: 2828
  • e Hónap: 16733
  • e Év: 146440
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.