|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2015-07-10 22:10:28, péntek
|
|
|
Eleged van a vízből? Íme 5 zamatos, diétás szomjoltó!
Bár a jéghideg limonádé és a jeges tea igazán jól esik a forróságban és a szomjadat is csillapítja, ám a fogyókúrádnak egyáltalán nem kedvez. Íme 5 ízletes innivaló, amit bűntudat nélkül fogyaszthatsz.
Ízesített víz
Nem csak a fogyókúra alatt, hanem minde nap fontos lenne elegendő folyadékot fogyasztanod: elősegíti a test harmonikus vízháztartását, megkönnyíti az emésztést, méregtelenít és még ahhoz is hozzájárul, hogy jóllakottnak érezd magad. Ugyanakkor a sima víz egy idő után kétségtelenül unalmas, a palackozott ízesített vizek pedig túl sok cukrot és mesterséges aromát tartalmaznak. Készítsd el házilag! Adj a vízhez citromlét és friss fűszereket, vagy akát uborkát is szelhetsz bele, máris szívesebben emelgeted a poharat.
Próbáld ki!
2 liter víz
1 teáskanál frissen őrölt gyömbér
1 közepes méretű uborka, hámozva és vékonyan felkarikázva
1 közepes citrom, vékony karikákra vágva
12 kisebb fodormentalevél
Keverd össze a hozzávalókat egy nagy üvegkancsóban és egy éjszakára tedd hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.
Dinnyés smoothie
Ha cukor nélkül készülnek a szörbetek és a smoothie-k, akkor igencsak egészséges innivalónak számítanak. Ráadásul a dinnye tökéletes alapanyag, mert tele van vízzel és hasznos ásványi anyagokkal, mint például az antioxidáns likopin, és az izomépítést elősegítő arginin.
Próbáld ki!
2 csésze kimagozott és felszeletelt görögdinnye
¼ csésze zsírszegény
2 csésze jég
Turmixold 15 másodpecig a tejet és a dinnyét, majd add hozzá a jeget és további 20 másodpercig keverd.
Jeges borsmenta tea
A borsmenta tökéletes társ a diétában, mert segítségével a zsíros ételeket gyorsabban tudod megemészteni. Emellett megakadályozza a felfúvódást, de enyhébb gyomorpanaszokat (pl. émelygés) is sikeresen kúrálhatsz vele.
Próbáld ki!
1 evőkanál friss borsmentalevél
1 csésze forró víz
Egy mozsárban törd kissé össze a leveleket, tedd bele őket a teáskannába, öntsd rá a forró vizet és hagyd állni. Ha gyógyítani szeretnél vele, akkor a hatóanyagoknak 10 perc kell, hogy kioldódjanak, ha csak frissitőként fogyasztod, elég 3-4 percig állni hagyni.
Ananászos frappé
Az ananász a legjobb zsírégető gyümölcs, továbbá segíti a fehérje megemésztését, a hozzáadott lenmagolaj pedig értékes telítetlen zsírvasa tartalmaz.
Próbáld ki!
1 csésze zsírszegény tej
1 konzerv ananász (lehetőleg cukormentes, lé nélkül) vagy friss ananász
1 evőkanál hidegen sajtolt lenmagolaj
1 csésze jégkocka
Először a tejet és az ananászt turmixold össze, majd add hozzá a jeget és még egy pecig turmixold! Töltsd csészébe és keverd hozzá az olajat!
Fekete csokoládés shake
Ezt nem gondoltad volna, igaz? Pedig a csokoládé - különösen a legalább 70% kakaót tartalmazó változata - segíti a fogyást, mert csökkenti az étvágyat, és ráadásul rengeteg antioxidáns is van benne. Ugyanakkor ez az innivaló inkább helyettesítsen egy étkezést, mondjuk a reggelit, mert nassoláshoz kicsit túl sok benne a kalória (387 kcal 1 pohárral), de ha ez a nap első étkezése, hosszú órákra eltelítheted vele a gyomrodat.
Próbáld ki!
½ csésze zsírszegény tej vagy szójatej
1 doboz vaníliás joghurt
¼ csésze darabokra tört fekete csokoládé
1 csésze friss málna
1 csésze jég vagy 1 csésze fagyasztott málna
Tedd mixerbe a tejet, joghurtot a csokoládét, a jeget, és a málnát, (vagy a fagyasztott málnát), turmixold 1 percig, tedd pohárba és kanállal fogyaszthatod.
MME
Forrás: Mindmegette.hu -- Diéták |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek, írások - vegyes |
|
|
|
|
|
2015-07-10 21:49:39, péntek
|
|
|
Juhtúrós rántott padlizsán
Hozzávalók:
2 db közepes padlizsán
15 dkg juhtúró
15 dkg liszt
2 tojás
15 dkg zsemlemorzsa
só
ételízesítő
zsiradék
Elkészítés:
A padlizsánokat meghámozzuk, a száras végüket levágjuk, és kb. 1 cm-es lapokra szeleteljük.
A szeletek száras vége felől éles késsel tasakot vágunk, majd kívülről enyhén sózzuk és fél óra múlva lecsöpögtetjük vagy felitatjuk törlőpapírral a nedvességet.
A padlizsánszeleteket megtöltjük a pépesre kavart juhtúróval, kézzel egyenletesre lapítjuk, majd lisztbe, tojásba (előzőleg felverjük egy csipet sóval és 1 kávéskanál ételízesítővel), zsemlemorzsába forgatjuk, és forró zsiradékban mindkét oldalukat rózsaszínűre sütjük.
Paradicsomsalátával tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Csiernyik Mihályné küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2015-07-10 21:47:16, péntek
|
|
|
Vaslapon sült vargánya zellerpürével, rukkolával és fenyőmaggal
Hozzávalók:
40 dkg vargánya
30 dkg zeller
1 kisebb burgonya
5 dkg vaj
2 ág rozmaring
2 gerezd fokhagyma
15 dkg rukkola
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál olívaolaj
10 dkg fenyőmag
só
bors
Elkészítés:
A zellert meghámozzuk, néhány hajszálvékony köralakú szeletet levágunk belőle. Sütőpapíron, pici porcukorral meghintve 100 fokon, kb. 1 óra alatt, időnként megforgatva megszárítjuk.
A vargányát nedves, tiszta szivaccsal megtörölgetjük (semmiképp nem mossuk, és főleg nem áztatjuk). 1 centi vékony szeletekre vágjuk. A rozmaringágat a 2 gerezd fokhagymával mozsárba teszünk, az olívaolajjal és 2-3 egész borssal összezúzzuk. Leöntjük ezzel a fűszeres páccal a vargányaszeleteket, és legalább 1-2 órát pihentetjük.
A zellert felvágjuk, és a burgonyával együtt sós vízben megfőzzük. Jól lecsepegtetjük, majd összeturmixoljuk a vajjal.
A gombáról leöntjük a pácot egy serpenyőbe, felhevítjük, és a gombákat aranyszínűre sütjük.
A rukkolát a balzsamecettel, pici olajjal, sóval, borssal összekeverjük. A fenyőmagot szárazon megpirítjuk, és ezekkel tálaljuk a zellerpürét és a vargányát.
Megjegyzés:
Őszi Balázs receptje.
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2015-07-10 21:44:52, péntek
|
|
|
Bugaci töltött csirke
Hozzávalók:
1 nagyobb csirke (1,5 kg)
10 dkg füstölt szalonna
15 dkg gomba
10 dkg zöldborsó
3 db tojás
15 dkg szárnyasmáj
1 csokor petrezselyem
10 dkg rizs
só
bors
zsír
Elkészítés:
A szalonnát apró kockára vágom és kisütöm, átpirítom benne az ugyancsak felkockázott vagy elkapart csirkemájat (természetesen lehet pecsenyekacsa-, illetve libamáj is), az apróra vágott gombát, petrezselymet. A rizst megpárolom, a zöldborsót megfőzöm. Megfőzök 2 tojást is, ha kihűlt, megtisztítom, felkockázom.
Az egészet egy tálban a nyers tojás hozzáadásával összekeverem, sózom, borsozom. Az így elkészített tölteléket óvatosan betöltöm az egész csirke mellbőre alá, ahol kézzel, vigyázva, elegendő helyet csinálok, egészen be a combokig. Mehet a nyársra, ahol készre sütöm.
Feldarabolva friss zöldfélékkel (paprika, paradicsom, uborka, salátalevél) tálalom.
Megjegyzés:
Az igazi bugaci töltött csirkét nyárson, grillezve kell sütni, olvasztott zsírral sűrűn kenegetve, hogy a bőre szép, piros, ropogós legyen, de ne száradjon ki.
Természetesen süthetjük tepsiben is, kevés zsírt és vizet téve alá, de ott is gyakran locsolgassuk. Jó étvágyat hozzá, Nani.
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2015-07-10 21:43:22, péntek
|
|
|
Karfiolleves snidlinges sajtgaluskával
Hozzávalók:
2 nagyobb répa
1 nagyobb hagyma
2 gerezd fokhagyma
kb. 1 kg karfiol
4 erőleveskocka
bors
egész bors
köménymag
3-4 evőkanál olaj
A galuskához:
1 felvert tojás
2 evőkanál apróra vágott snidling
2 púpos evőkanál vékonyra reszelt sajt
só
+ annyi liszt, hogy a nokedlinél egy kicsit sűrűbb legyen a tészta
1 mogyorónyi vaj
Elkészítés:
1.) A karfiolt a torzsáitól megszabadítjuk, megmossuk, és kisebb rózsákra szedjük.
2.) A répákat megmossuk, megtisztítjuk és felkarikázzuk.
3.) A hagymát megtisztítjuk, kettévágjuk és a félbevágott hagymákat bevágjuk, hogy egyben maradjanak, de az ízük jól kijöjjön.
4.) A fokhagymákat megtisztítjuk.
5.) A kuktába 3-4 evőkanál olajat teszünk, fellangyosítjuk, beleszórjuk a megtisztított zöldségeket a karfiol kivételével. Megsózzuk, és pár percig pirítjuk, majd felengedjük kb. 1,5-2 liter vízzel.
6.) Beleteszünk 4 erőleves kockát, egész borsot, köménymagot, szerecsendiót és a törött borsot. Lezárjuk a kuktát, és 15 perc alatt puhára főzünk mindent.
7.) Kinyitjuk a kuktát, beletesszük a karfiolt, és visszazárjuk a kuktát. Jelzéstől számított kb. 3-4 perc alatt a karfiol is megpuhul.
8.) Elkészítjük a galuskát: Felverjük a tojást, hozzáadjuk a snidlinget, a reszelt sajtot, a vajat, a lisztet és megsózzuk. A gyöngyöző levesbe hosszúkás galuskákat szaggatunk. Ha feljönnek a leves tetejére, elkészültek.
Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2015-07-10 21:41:03, péntek
|
|
|
Zöldfűszeres cukkinikrém
Hozzávalók:
3-4 cukkini
1 gerezd fokhagyma
zöldhagyma vagy snidling apróra vágva
olívaolaj
só
ételízesítő
bors
friss bazsalikom apróra vágva
friss tárkony apróra vágva
szerencsendió
1 evőkanál dijoni mustár
1 evőkanál majonéz
2 evőkanál tejföl
Elkészítés:
A cukkinit meghámozzuk, sajtreszelőn lereszeljük a fokhagymával együtt, kevés sóval, borssal, ételízesítővel és a zöldfűszerekkel ízesítjük, majd kevés olívaoljaon megdinszteljük.
Miután kihűlt, hozzáadjuk a zöldhagymát (vagy snidlinget), kevés szerecsendiót reszelünk bele, majd a mustárral, a majonézzel és a tejföllel elkeverjük.
Érdemes pár órát vagy akár egy éjszakát pihenni hagyni, hogy összeérhessenek az ízek. Pitával, pirítossal a legjobb.
Megjegyzés:
Ennek egy kicsit hígabb változata remekül passzol grillezett csirke-, ill pulykamellfiléhez, tepsis krumplihoz, valamint grillezett zöldésgekhez, akár hidegen (kevés tejföl + több kefir), akár melegen (mindent a dinsztelés során adunk hozzá, ilyenkor érdemes főzőtejszínt használni).
A receptet Ilovericotta küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 7
|
|
|
|
2015. Július
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
344 db bejegyzés |
e év: |
4135 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 614
- e Hét: 2828
- e Hónap: 16733
- e Év: 146440
|
|
|