Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
A Jobbik és a közösségszervezés
  2015-07-14 06:34:09, kedd
 
  Ezen a videón lefolytatott beszélgetés arra késztetett, hogy feltegyem magamnak azt a kérdést: - mi lenne, ha engem kérdezett volna Horkovits Kovács János?

http://huntv.info/tv/jobbik-belulrol/

Azután, meghallgattam újra és újra ezt az önmagáért való diskurzust és elkezdtem a kérdésekre megadni a valós TÉNYEKEN alapuló válaszokat.



Bertha Szilvia mindezekről mit sem tudva az egoizmust, okolja minden rosszért.
23. perctől...
A KÖZÖSSÉGSZERVEZÉSRŐL és a nők közösségi küldetéstudatáról beszél.
Sajnos, képtelen BELÁTNI, HOGY EGY KÍMÉLETLEN DIKTATÚRÁBÓL mentünk egy másik, még kíméletlenebb DIKTATÚRÁBA!
Nem értem, hogyan lehet elhallgatni azt az alapvető - tényeken alapuló igazságot, hogy: kizárólag a kommunikáció szintjén létezik Magyarországon jobb- és baloldal, mert valójában teljességgel megegyeztek egymással abban, hogy tovább építik a HAZUGSÁGRA alapozott társadalmi formációt.

Bertha Szilvia szerint nem ez a legnagyobb társadalmi probléma, hanem az, hogy: a közösségi tudatot felváltotta az én-tudat... ,,Egyéni felfogás dominál...és a közösségi létet teljességgel elnyomja Nem tudják az emberek, hogy az egyéni érdekeiből jogaiból egy kicsit fölad a közösség érdekében...stb..., stb..."

Ez már megint egy tipikusan értelmiségi áthárítósdi, vagyis, minden felelősséget elhárító demagógia... folytatódik ismét és ismét, amikor minden rosszról az egyén tehet... Ó, hogy mennyit hallottuk ezt az un. szocializmusban! Mert a rendszerrel soha nem volt gond ugye?

És még ő vallja magát vallásos katolikusnak! Mintha nem tudna róla: ,,Isten a saját képmására teremté az embert..." és ebben a csodálatos TEREMTÉSBEN az a legcsodálatosabb, hogy még véletlenül sincs két teljességgel egyforma ember! Mert, ha az egypetéjű ikreknél - a külsőre teljesen hasonló testvérek - is eltérnek egymástól pszichikus struktúrájukban! Csakhogy, ami a szem számára láthatatlan, azt olybá veszi Bertha Szilvia is, mintha nem is létezne!

Márpedig LÉTEZIK! Pont a feltalálókról szóló beszélgetéskor illene ennek is szentelni 1-2 gondolatot!

Csakhogy, a szocialista embertípus EGYFORMÁSÍTÓ kinevelését felváltotta a jó fogyasztó, kozmopolita TÖMEGEMBER előállítására való törekvés.

Márpedig, legalább az un. rendszerváltozásban ideje lett volna ELISMERNI - legalább értelmiségi körökben - hogy EGYÉNISÉGEK alkotják a különböző társadalmi közösségeket.

Ravasz Lászlónak van egy nagyszerű gondolata a közösség és az egyén ideális kapcsolatáról.

"Isten teremtette az egyéniséget...azért, hogy a közösségnek szolgáljon; a közösséget azért, hogy az egyéniséget hordozza, táplálja és kivirágoztassa."


Pontosan erről konferenciáztunk 1996-ban a Magyarok Házában 1996-ban is (meg még az ezt követő években). http://furaila.xfree.hu/257277
Emlékezetes volt ez a Világfórum, hiszen a világ minden tájáról képviseltették magukat a magyarság lányai asszonyai.
Kanadától Ausztráliáig; az elszakított területekről: Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról, Délvidékről... és itthon: Nyíregyházától Sopronig.
Az sem lényegtelen, hogy csak Budapestről negyvennégyen írtuk alá azt a NYILATKOZATOT, amiről azt gondoltuk, hogy el fog jutni a világ minden tájára!

,,Mi, a Magyar nők világkonferenciája oktatási szekciójának résztvevői: a nemzet szellemi, erkölcsi, fizikai állapotáról, társadalmi- és gazdasági helyzetéről tanácskozva - arra a meggyőződésre jutottunk, hogy csak a földrajzi, nemzedéki, társadalmi különbségek fölött együttműködő magyarság nyerheti el méltó helyét a XXI. század népei között. Nyilvánvalóvá vált, hogy - itt és most: egy nemzet vívja élet-halál harcát; hogy nem volt még az emberiség történelmében olyan korszak, melyben a nőnek annyi szerepnek, társadalmi elvárásnak kellett megfelelnie, mint az elmúlt ötven évben- napjainkig. Soha vissza nem térő alkalom nyílhat arra, hogy úgy rendezzük be társadalmunkat, hogy az utódokról való gondoskodás, mint megmaradásunk záloga, a legfontosabb tényező legyen!"


http://furaila.xfree.hu/257851

Ott hallottam először Jókai Anna írót. A női léthez kapcsolódó sorskérdésekről beszélt olyan szuggesztíven, ahogy én írtam erről a témáról - az akkor már a Magyar Írószövetség folyóiratának - a Magyar Napló szerkesztőségében leadott jeligés szociográfiámban.

Amiért szó szerint idézte Jókai Anna a következő szöveget a szociográfiámból:

- "Miért természetes az, ha egy "nagydarab", kövérkés, nehézkes mozgású (leány)gyereket nem akarnak minden áron balerinának kiképezni...?"
már tudtam, hogy ő is tagja volt a zsűrinek.


*-*-*

(Sajnos, ezt a gondolatsort nem fejezte be, mert ez után következett a legfontosabb abban a szociográfiában:
- ,,Azért természetes, mert ezek a tulajdonságok fizikálisak, szem számára láthatók..." Viszont, létezik a szem számára láthatatlan alkalmatlanság-alkalmasság is és ez az egyén pszichikus (lelki-szellemi) struktúrájából (összetevőiből) következtethető. Ezek kiderülnek már óvodás korban is egy jó pedagógus számára, aki képes ,,meglátni" a kisgyermekben mi az, amiben eredendően jó és mi az, amiben gyengébben teljesít... Ez a pályaválasztáskor lenne nagyon fontos, hogy egy humán érdeklődésű ember ne kényszerüljön kémikusnak lenni... Egy édesanya már a magzati korban megérezheti, hogy milyen lelki-alkatú ember lesz kicsiny magzatából!)

*-*-*

Legnagyobb meglepetésemre, felállva közbetapsoltak leány- és asszonytársaim. Csakhogy, Jókai Anna elfelejtette megemlíteni a szerző nevét. Úgy adta elő, mintha az az ő saját gondolata lett volna...
Az történt, hogy 1996-ban hirdette meg a MAGYAR ÍRÓSZÖVETSÉG a Magyar Naplóban a ,,MAGYARSÁG ÖNKÉPE AZ EZREDFORDULÓN" c. szociográfiai pályázatát.

Erre készítettem el én is a ,,Bízom ,,Külkertesben!" jeligéjű szociográfiát, amivel 1996. augusztus utolsó napjának hajnalán lettem kész.

Az egészet kinyomtattam CD-re, majd papírra, amit le is fénymásoltam.
Ezzel a paksamétával indultam el a Magyar Napló szerkesztőségébe... ahol leadtam egy ajánlólevéllel és egy borítékkal (a jelige feloldására) együtt.

Két évig tartott, míg el tudták bírálni a több, mint 2000 pályaművet.... melyekből olyan tragikus "ÖNKÉP" bontakozott ki az Írószövetség előtt, amit azóta sem voltak hajlandók fölvállalni! Bizony, Jókai Anna sem, akit a nemzet írójának tartanak...
Az IGAZSÁG ELHALLGATÁSA A LEGALATTOMOSABB HAZUGSÁG, mert az ellen még esélyünk sincs a védekezésre, amiről nem tudunk!

Így fordulhatott elő, hogy - a MÉDIA TELJES KIZÁRÁSÁVAL - 1998. december 5-én a Gellért Szálló Tea-Szalonjában átadták a díjakat. http://furaila.xfree.hu/257487 http://furaila.xfree.hu/55534

*-*-*

MOST KÉNYTELEN VAGYOK a több, mint 2000 pályaműre gondolva azt írni, hogy bizony, mindez annak felmérésére szolgált, hogy a politikusok tisztában legyenek azzal, hogy a szocializmus és a rendszerváltozás vesztesei még meddig maradhatnak életben, ha magukra hagyják őket!!!

BIZONY-BIZONY ERRŐL SZÓLT A POLITIKA 1990 ELŐTT IS ÉS ERRŐL SZÓL 1990 ÓTA FOLYAMATOSAN!

Vona Gábor és a Jobbik is KIVÁRÁSRA rendezkedett be megalakulása óta!!!

Pontosan ezért nincs erkölcsi alapja Bertha Szilviának sem arra, hogy számon kérje a KÖZÖSSÉGI SZELLEMET attól a végletekig ELLEHETETLENÍTETT ,,TÖMEGEMBERTŐL" akik már oly sokszor megpróbáltak önszerveződni és a hatalom újra és újra magára hagyta őket!

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 23 db bejegyzés
e év: 163 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5164
  • e Hét: 6544
  • e Hónap: 7491
  • e Év: 43432
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.