Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Pistike osztályfőnöke beírja az ellenőrzőjébe:
  2015-07-16 22:57:26, csütörtök
 
  Pistike osztályfőnöke beírja az ellenőrzőjébe:
"A gyerek büdös! Fürdetni!"
Pistike apukája visszaírja:
"Ne szagolgassa! Tanítsa!
 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Josef Mengele náci orvos
  2015-07-16 22:07:05, csütörtök
 
  - Mengele auschwitzi haláltáborban végzett tevékenysége közismert: 1943-tól fogadta a rabokat, kesztyűben és fehér köpenyben várta az emberszállítmányokat, és döntött arról, hogy kinek van joga élni és kinek nem. Előbbiek orvosi kísérleteihez szolgáltak alanyként, míg a halálra ítélteket kivégzésük után felboncolta. ,,Főként az ikrek érdekelték: háromezrükön folytatott kísérleteket, melyeket közülük végül csak 285-en éltek túl" - magyarázza Gilberto Corbellini, a római La Sapienza egyetem orvostörténésze. ,,Kísérleteinek, melyek a szadizmus és a rasszista ideológiába vetett vakhit keveredésének jegyeit hordozták magukon, nem volt semmiféle tudományos alapja. Mengele álma a fajnemesítés, azaz az árja faj kiválasztása és fenntartása volt."
- Laboratóriumában, Auschwitz 10-es blokkjában rendszeresek voltak az altatás nélkül végzett operációk, csonkítások, valamint a lepra- és tífuszbaktériummal történő oltások. Mengele keresztezett vérátömlesztéseket hajtott végre, emberek összevarrásával sziámi ikrek létrehozására tett kísérletet, szemükbe különféle folyadékokat csepegtetett, hogy megváltoztassa azok színét, kasztrálást, sterilizálást végzett, és embereket fagyasztott le.
- Tragédia Az ő feladata volt az egészségügy megszervezése és felügyelete, illetve - más orvosokkal felváltva - az újonnan érkezettek közül a gyermekek, idősek és betegek kiválogatása, akiket aztán munkaképtelenekként a gázkamrákba küldtek. Hasonló volt az eljárás a táborok felszámolásakor is: amikor 1944 nyarán a cigány tábort megszüntették, Mengele mintegy 1400 személyt küldött át Buchenwaldba és körülbelül kétszer ennyit a gázkamrába..

Miután a holokausztot követő felelősségre vonásokat és kivégzéseket sértetlenül elkerülte, 1979-ben, több mint harminc évvel a nácizmus összeomlása után távozott az élők sorából Josef Mengele - anélkül, hogy akár egy napot is börtönben töltött volna. A Halál Angyalaként ismertté vált náci doktor 1949-ben szökött Dél-Amerikába. Élete bujkálással eltöltött utolsó három évtizedéről keveset tudunk, ám egyes vélekedések szerint nem kizárt, hogy folytatta az auschwitzi táborban megkezdett emberkísérleteit.
- Egy ilyen emberről természetszerűleg különféle vérfagyasztó történetek, pletykák születtek, melyek körét az olyan filmek, mint A brazíliai fiúk, vagy a Dél-Amerikában állítólagosan folytatott, ikreken végzett kísérleteiről szóló könyvek jelentősen bővítették. A történészek számára mindezek persze csak legendák, ugyanakkor a Halál Angyalának második életéről egyre több hitelesnek mondható információ kerül napvilágra.

Gyilkos orvos cikk Link
Mengele 1979-ben úszás közben szívrohamot kapott. Hosszú éveken keresztül nem tudtak róla semmit, míg 1985-ben egy tudóscsoport meg nem találta a sírját Brazíliában. Az auschwitzi túlélők ezt évekig nem akarták elfogadni, ők bírósági pert és halálos ítéletet akartak Mengelének.

Mengele ördögi jelleme Link
Két veszélyes mániáját is ismerjük: az egyik a tisztaságmánia volt, a másik alacsony termetével hozható összefüggésbe. Ha a rabok tudták, hogy Mengele a blokkjukba érkezik, a lehető legalaposabban rendet raktak és kiszellőztettek, ugyanis ha nem volt rend, a doktor azonnal szelektálni kezdett. Máskor - és ez magyarázható alacsony termetével - egy krétával lépett be az egyes blokkokba, és 150-160 cm magasságban meghúzott egy vonalat. Aki nem érte fel azt, azonnal mehetett a gázkamrába vagy a krematóriumba.
Mengele ördögi jellemét még inkább erősítette, hogy közvetlenül is gyilkolt. A fenolinjekciókat úgy adta be a sorban állóknak, mintha épp csak gyógyszerrel oltaná be őket. Sokszor újszülött csecsemőket hajított a krematóriumi kemencékbe, egyszer pedig úgy lőtt agyon valakit, hogy közben lábával egy nőre tiport.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
A magyar asszony, aki találkozott a hírhedt náci orvossal...
  2015-07-16 21:54:03, csütörtök
 
  Forrás Hír24
A magyar asszony, aki találkozott a hírhedt náci orvossal, Josef Mengelével.
Susan Pollack 13 éves volt, amikor családjával együtt elhurcolták a magyarországi Felsőgödről. Auschwitzban édesanyját gázkamrába vitték, bátyját pedig a holttestek eltakarítására kényszerítették. Ő maga túlélte a holokauszt borzalmait - az éhezést, a terrort és a halálmenetet. Nemrég az egyik utolsó náci perben tanúskodott. Jelenleg Angliában él, és brit iskolákban tart előadásokat elrettentésül.

Erdélyi Angelika Írása:
Amikor megérkeztem az észak-londoni kertvárosba, a 84 éves Susan asszony éppen az autójából szállt ki.
,,Ah, mindig csak kiszaladok valahova" - mondta mosolyogva, miután magyarul köszöntöttem.
Nem volt nehéz felismernem, az elmúlt hónapokban horrorisztikus története bejárta a brit sajtót - sorra jelentek meg vele a Holokauszt borzalmairól szóló interjúk.
A cikkek aktualitását az adta, hogy Németországban elkezdődött az egyik valószínűsíthetően utolsó náciper - a most 93 éves Oskar Groening SS-katonaként vállalt szerepéért áll bíróság előtt. Ő volt ,,Auschwitz könyvelője", aki érkezéskor elkobozta a haláltáborba hurcoltak értékeit.
Pollack asszony többedmagával tanúskodott a perben - május közepén utazott Németországba, hogy szembenézzen egykori fogva tartóinak egyikével.
,,Igazság szerint én nem is figyeltem rá annyira" - meséli. ,,Nem éreztem gyűlöletet iránta, inkább az motoszkált bennem, hogy megfelelő dolog volt a részéről, hogy ilyen idős korban legalább beismerte, amit tett, és felvállalta, hogy náci volt."
Susannak a tárgyaláson el kellett mesélnie, hogy mi történt vele és családjával.
,,Groeningre csak az elején vetettem egy pillantást, aztán többet nem is néztem rá. Nem akartam magamat egy ilyen stresszes szituációnak kitenni. Felálltam, elmeséltem a történetünket, és nekem ennyi elegendő volt. Nem éreztem gyűlöletet iránta, de megbocsájtani nem tudok neki."
- Susan Pollack a Budapesthez közeli Felsőgödön nőtt fel - Ernő Blau és Gizella Kohn egyetlen lányaként. 1930 szeptemberében született. Elmondása szerint a faluban akkoriban kisszámú zsidó közösség élt, békében a többséggel. Az akkor még Zsuzsanna Blaunak hívott lány édesapja egy kiskereskedést vezetett - fát és szenet árult.
A cikk bővebben Link
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Pengéket szerelnek a magyar kerítésre
  2015-07-16 21:35:00, csütörtök
 
  Hír24 Link  
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Évek óta rosszul alszom......
  2015-07-16 21:31:39, csütörtök
 
  Forrás: Hír24
Heti 80 órát dolgozom, évek óta rosszul alszom" - az egészségügy igazi áldozatai.
Szakemberhiány, éhbérért dolgozó ápolók, húgyszagos kórtermek. Sokat hallani a magyar egészségügyben uralkodó áldatlan állapotokról. Most egy orvosként dolgozó olvasónktól kaptunk drámai levelet. Napok óta rosszul alszom. Valójában nem napok, hanem évek óta. És nem azért, mert szakorvosjelöltként volt alkalmam megszokni, hogy heti nyolcvan órát dolgozom a másodállásomat is beleszámítva. Ha már itt tartunk, azt gondolom, nyilvánvaló, hogy szakorvostól lefelé mindenkinek van minimum egy másodállása, ahol a hétvégéit és az éjszakáit tölti.
Nem azért, mert három ember helyett dolgozom, mert a szakorvosi réteg emigrált az országból, és csak főorvos meg kisorvos van mindenhol. Vagy mert a nővérek ugyanolyan fáradtak, mert évek óta nem tudtak elmenni szabadságra, mert nincs, aki helyettesítse őket, a túlóráikat pedig nem fizetik ki. Vagy mert nagyon nehéz a rossz kórházi viszonyok miatt (teljesen jogosan) panaszkodó hozzátartozóknak sokadszorra megmagyarázni, hogy nincs ágy, ahova a hozzátartozó lefekhet, nincs koszt, csak a betegnek.
Rossz kosztot adunk a betegnek. Nincs WC-papír. Nincs szappan a mosdóban. Sokat kell várni a vizsgálatra. Nem tud a zárójelentés hamar elkészülni, mert egyedül vagyok, és mert 15 éves számítógéppel és nyomtatóval dolgozom, amit megtanultam megszerelni ugyan, de naponta elromlik.
Azért alszom rosszul, mert a WC-papír és az ebéd után az eszközökre és a vizsgálatokra, utána pedig a gyógyszerekre került a sor. Minden kórháznak van úgynevezett gyógyszerkerete, amiből az ellátást meg kell oldani. Ezt a költséget a bejövő, főleg a befekvő betegek után kapott pénzből kell finanszírozni. Sajnos a jelen helyzetben a bejövő összeg nem fedezi a kórház kiadásait. Nem csak nálunk, hanem a többi kórházban sem. Ilyenkor megpróbál a kórház megszorításokat alkalmazni. Kevés orvos, kevés nővér, lehetőleg kevés fizetésért.
- WC-papír és szappan luxus. Ételt a lehető legolcsóbban. A papíroknak mindkét oldalára nyomtatunk. Csak egy zárójelentést adunk a betegnek. Saját munkaruha, saját cipő, saját toll. És amikor a sor végére értünk, kevesebb vizsgálat. Kevesebb eszköz. Egyszer használatosok többször használva, fertőtlenítve. És kevesebb gyógyszer. És abból is az olcsóbb.
- És mindennek ki issza meg a levét? A hozzátartozó, akinek fáradt, ideges orvosokkal és nővérekkel kell kommunikálnia, nem tud hol aludni, nem talál WC-papírt és szappant. A nővér, aki semmit nem keres, de ezért rengeteget dolgozik, nem tud szabadságra menni, ellenben a hozzátartozó is rajta veri el a port a rossz ellátásért. Az orvos, aki 30 év felett is másodállásba kényszerül, keveset és rosszul alszik. De legfőképpen a beteg. A beteg, aki ártatlan, aki magatehetetlen, aki segítségre és szakszerű ellátásra szorulna, és lassan gyakorlatilag veszélyesebb a kórházba betennie a lábát, mint önhatalmúlag elhagyni azt.
- És ki tudna ez ellen tenni? Azok az emberek, akik felállnak, és azt mondják, elég. Azt mondják, hogy nem stadionokat és drótkerítést akarunk, hanem elég pénzt nővérre, orvosra és gyógyszerre a biztonságos betegellátásért. Mert nem állatok vagyunk, hogy drótkerítés mögött hulljunk el a gondatlan gazdáink miatt.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
40 éves férfit őrizetbe vettek Brazíliában....
  2015-07-16 21:26:52, csütörtök
 
  Forrás: Hír24
Kórházba vitték az iskolából a tízéves lányt - gyereket szült. Mostohaapja erőszakolta meg; a családnak nem tűnt fel, hogy a kislány várandós.
Egy 10 éves brazil kislány rosszul lett az iskolában. A hasát fájlalta, ezért kórházba vitték, ahol kiderült, hogy várandós. Néhány órával később megszülte gyermekét.
A baba a hetedik hónapban jött világra, a koraszülött intenzív osztályon ápolják, de a körülményekhez képest ő is, és a tízéves anyuka is jól van.
A Belo Horizonte-i kislány a rendőrségnek elmondta, hogy mostohaapja erőszakolta meg. Állítása szerint a férfi azzal zsarolta, hogy megöli az anyját és a testvérét, ha a szexuális zaklatásra fény derül. A tinédzser anyja azt állítja, hogy nem vette észre lánya hasán a terhesség jeleit.
A 40 éves férfit őrizetbe vették, nemi erőszak mellett lőfegyverrel való visszaéléssel is g
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 3156 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3351
  • e Hét: 5532
  • e Hónap: 38686
  • e Év: 272433
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.