Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Egyetlen dolgot kell tenned, hogy BOLDOG legyél!
  2015-07-02 13:34:02, csütörtök
 
 


"Egyedül és boldogtalanak éreztem magamat.

Ezután Isten fele fordultam.

Már nem emlékszem, milyen imát mondtam, csak az maradt meg, hogy éppen zuhanyoztam és elkezdtem sírni, és arra gondoltam, hogy miért nem működik a házasságom, miért nem tudunk boldogok lenni Kerivel.
Ekkor azonban rájöttem arra, hogy én őt nem fogom tudni megváltoztatni, már biztosan nem,
de én képes vagyok megváltozni.

Ezután imádkozni kezdtem Istenhez, hogy segítsen abban, hogy megváltozzak. "

Hogy mentettem meg a házasságomat?

Egyetlen dolgot kell tenned, hogy BOLDOG legyél!
Link
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Isten egyszerre egy lépéssel visz előre
  2015-07-02 10:02:17, csütörtök
 
  Link


"Tehát szabaduljatok meg az ó embertől, aki miatt eddig úgy éltetek, ahogy - az ó embertől, akit a hamis kívánságok tönkretettek. A szíveiteknek és a gondolataitoknak teljesen meg kell újulnia, és fel kell öltöznötök az új embert, aki Isten tetszésének megfelelően teremtetett, és az igaz életben mutatkozik meg, amely felfelé tekint és szent." (Efézus 4,22-24, TEV)

Habár Isten azonnal képes átalakítani, azt választotta, hogy lassan fejleszt minket. Jézus megfontoltan fejlesztette a tanítványait, ahogyan Isten is kis lépésekben engedte meg az izraelitáknak, hogy meghódítsák az ígéret földjét, így nem borult rájuk egyszerre az egész teher. (IV. Mózes 7,22) Isten jobban szeret egymást követő lépésekkel dolgozni az életünkben.

Miért tart olyan sokáig amíg megváltozunk és felnövünk? Íme néhány ok:

Lassan tanulunk.

Gyakran akár 40-szer, 50-szer újra kell tanulnunk egy leckét, hogy teljesen felfogjuk. A problémák újra visszatérnek, és azt gondoljuk: "Ne, már megint! Ezt már megtanultam!" De Isten jobban tudja. Izrael történelme bemutatja, hogy milyen gyorsan elfelejtjük azokat a leckéket, amiket Isten tanít nekünk, és milyen hamar visszatérünk a régi megszokott viselkedési mintáinkhoz. Szükségünk van rá, hogy újra és újra ugyanabba a helyzetbe kerüljünk.

Sok mindent el kell felejtenünk.

Mivel a legtöbb problémánk - és az összes rossz szokásunk - nem máról holnapra alakul ki, irreális azt várni, hogy azonnal el fognak tűnni. Nincsen gyógyszer, ima, vagy alapelv ami azonnal visszafordítja a hosszú évek alatt kialakult károkat. Ez az eltávolítás és a helyettesítés komoly munkáját igényli. A Biblia ezt az óember levetkőzésének, és az újember felöltözésének nevezi. ( Róma 13,12, Efézus 4,22-23, Kolossé 3,7-10,14)

A növekedés gyakran fájdalmas és ijesztő.

Nincsen növekedés változás nélkül, nincsen változás félelem vagy veszteség nélkül, és nincsen veszteség fájdalom nélkül. Minden változásban benne van valaminek az elvesztése. Félünk ezektől a veszteségektől, még akkor is, ha a régi utak önpusztítóak voltak, mert, mint pl. egy elnyűtt cipő, ezek is legalább kényelmesek és ismerősek.

A jó szokások kialakulása időbe telik.

Emlékezz arra, hogy a személyiséged a szokásaid teljességéből tevődik össze. Nem mondhatod magad kedvesnek, hacsak nem vagy állandóan kedves. A szokásaid meghatározzák a személyiséged.

Csak egy módja van annak, hogy kialakuljon egy Krisztushoz hasonló személyiség: Gyakorolnod kell ezeket a szokásokat - és ez időbe telik! Nincsenek azonnal kialakuló szokások! Pál arra biztatta Timóteust: "Gyakorold ezeket a dolgokat. Az életedet szentelt ezeknek, hogy mindenki láthassa a fejlődésed." (I. Timóteus 4,15, GW)

Beszéljetek róla:

Mit gondolsz, Isten miért engedi meg, hogy fájdalmakon menjünk át, és veszteségeink legyenek, miközben lelkileg növekszünk?
Mi az a rossz szokás az életedben, aminek megváltoztatásával problémád van?
Mi az az egy dolog, aminek gyakorlására nap, mint nap szükséged van, hogy kifejlődjön benned a Krisztusi személyiség?


* (Daily Hope by Rick Warren 2015.06.25.) Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 60 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 314
  • e Hét: 2083
  • e Hónap: 9790
  • e Év: 59355
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.