Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Még egy hét kánikula
  2015-07-20 22:08:06, hétfő
 
  Még egy hét kánikula


Ismét fokozódik a kánikula, szerdán és csütörtökön 38-39 fok is lehet, majd a hét második felében zivatarok érkeznek.

A hétfő hajnalban érkezett gyenge hidegfront már elhagyta térségünket, mögötte anticiklon épül fel, a hét közepéig így alapvetően napos, ismét egyre melegebb időben lesz részünk, szerdára az ország nagy részén visszatér a 35 fok fölötti forróság.

Péntek éjfélig harmadfokú hőségriadó

Ennek köszönhetően az országos tisztifőorvos péntek éjfélig meghosszabbította a harmadfokú hőségriadót az ország egész területére vonatkozóan.

A Balaton 27, a Velencei-tó 28 fokos






Kedden és szerdán legfeljebb a nyugati és északi tájakon zavarhatják időnként gomolyfelhők a napsütést, csapadék azonban ezeken a napokon nem valószínű, és jelentős légmozgásra sem kell számítani. Ismét fokozódik a kánikula: kedden 31-36, szerdán már 34-39 fokos hőségben lesz részünk. Továbbra is nagyon erős lesz az UV-sugárzás, 11 és 15 óra között kerüljük a közvetlen napfényt, viseljünk szalmakalapot, napszemüveget, illetve ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Csütörtöktől fülledt, záporos-zivataros idő

Csütörtökön is marad a 34-39 fokos forróság, azonban egy térségünket megközelítő hidegfront miatt labilisabbá válik a levegő, és eleinte csak elszórtan, késő délutántól azonban már több helyen kialakulhat zivatar. Hevesebb, jégesővel, felhőszakadással, illetve viharos széllökésekkel kísért zivatarok is előfordulhatnak. A Dunántúlon zivataroktól függetlenül is megerősödik az északira-északnyugatira forduló szél.






Péntekre csupán egy-két fokkal mérséklődhet a forróság, a magasba törő gomolyfelhőkből pedig ezen a napon is kialakulhatnak záporok, zivatarok akár hevesebb kísérőjelenségekkel.

Jelentősebb lehűlést egy vasárnap estére körvonalazódó hidegfront hozhat.

Írta: Cséki Gergő

Forrás: https://www.idokep.hu


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ha van bármi is
  2015-07-20 14:28:06, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Gyerekek aranyköpései az orvosnál
  2015-07-20 13:57:59, hétfő
 
  Gyerekek aranyköpései az orvosnál





Íme néhány vicces és cuki beszólás a rendelőben:

3 éves kisfiú jön az apukájával. Kérdezem tőle:
-Meg mondod nekem, hogy mid fáj?
Erre a kisfiú: Semmiség, csak sétál a hasam! (hasmenése volt.. )


Szintén egy 3 éves kislány.
K: Anya! Az emberiségnek ez hányadik órája?
A: Nem tudom szívem, már a sokadik.
K: És azt újraindítják?
A: Nem tudom, egyszer biztosan.
Kislány megunta, csípőre tette a kezét és a következőt mondta:
-Jellemző! Te soha nem tudsz semmit!
Következő pillanatban odahajol a doki füléhez és halkan odasúgja: Még főzni se tud!
Az anyuka vörösödő fejjel cibálta ki a gyereket a rendelőből.


4 éves kisfiú oltásra jött.
Doktor néni: Szia Patrik! Régen láttalak! Hogy vagy?
Patrik: Szia! Egyezzünk meg most! (leveszi a napszemüvegét...) Beadod a szurit, adsz egy matricát és már itt sem vagyok!


Márkocska nagy vigyorral szalad be a rendelőbe és büszkén mutogatja a doktornak az Angry Birds plüssét. Mire a doki:
- Ez milyen állat?
Márk: Morcos madár!
Doki: És miért morcos?
Márk: Nem látooood? Elveszítette a testét!


Anyuka tanácsadásra érkezett 2,5 éves kislányával és 7 hónapos kisfiával.
Doki: Sziasztok! Hűű Lili, neked már ennyi fogad van? Megnézem a tesódét is, rendben?
Mire Lili elmosolyodik és megszólal: Azt nézheted, az övé még nyers! (a kis tesó fogínyére gondolt :D)

Kiss család lélekszakadva rohan be 40 fokos lázas csemetéjükkel.
Mire a kislány megszólal: Elszökött a lázam! (felszökött akart lenni)


Anyuka és kisfia vizeletet hoztak. Kisfiú megszólal: Doktor néni!! Most megvizsgálod a pisimet és megnézed, hogy van e benne baktertika? (baktérium)


Doktor néni kérdezi az 5 éves Gáborkát, hogy szeretne-e oviba menni.
Gáborka: Nemm!
Doktor néni: És mit fogsz otthon csinálni?
Gáborka: Hát lógatom a kukusomat!


Annácska bárányhimlős lett.
Apuka: Pöttyös !
Annácska kétségbeesetten: Most akkor rudivá változok?


Botondka büszkén jön be a rendelőbe, majd megszólal: Szia doktor néni! Néééézd! Anya megtojta a kis tesóm!
Forrás: http://www.mindenegybenblog.hu/viccek/gyerekek-aranykopesei-az-orvosnal

Forrás: http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Humoros, vicces  
Így omlik össze a lelked!
  2015-07-20 13:52:28, hétfő
 
  Így omlik össze a lelked!
Ruediger Dahlke a lélekinfarktusról mesél

Mai világunkban nemcsak a test, de a lélek is olyan masszív megrázkódtatásokat élhet át, amelyek miatt joggal beszélhetünk lélekinfarktusról. Ruediger Dahlke német pszichoterapeuta egy nemrég tartott előadásán erre kereste a választ: mi vezet a lélek összeomlásához, és mi jelenti a kiutat?

Sokan tulajdon bőrükön tapasztalják, milyen az, amikor az ember kiég, nem talál kihívást a munkájában, lelketlenül, érdektelenül, robot módjára végzi azt. Hiába érzi, valami nincs rendben, mégis megy előre, monoton csinálja tovább egészen addig, míg legbelül teljesen összeomlik, és szépen lassan elveszíti belső tartását, kifordul önmagából.






A tömeges ellélektelenedés okai

A munkahelyek racionális átszervezése ma mindennapos, a hatékony és olcsóbb termelés érdekében óriási leépítések zajlanak: amit tegnap még 15 ezer ember végzett el, azt ma 5 ezer, aki pedig marad, az átveszi az elküldöttek munkáját. Számukra nem a többletmunka lesz a lelki teher, hanem a felgyorsult munkatempó - mondja Dahlke. Adott időn belül több munkát kell elvégezni, a kreativitást átveszi a monotonitás, a munkavállaló elveszíti a személyes kapcsolatot a munkájához, egy idő után már csak eszköznek tekinti magát. Megy, teszi a dolgát, de közben kiég, depresszióssá válik. Gyakran ez az állapot alvászavarral is párosul, ami annyit jelent, hogy az ember már nem csak 8-14, de napi 20 órát is foglalkozhat ugyanazzal a témával. Vagyis az ember nem azért depressziós, mert rengeteget dolgozik.





Ruediger Dahlke német orvos és
pszichoterapeuta, aki nemcsak a
nyugati orvoslás, de az ezotéria
területein is otthonosan mozog, a
kettőt ötvözi. Sikerlistás könyvei
magyarul is olvashatók...

Erre nagyon jó példa az orvosok esete. Dahlke szerint a német orvosok negyede depressziós, a gyógyítás ugyanis elveszítette klasszikus funkcióját, a gyógyítás gépek kezeléséből, papírok, űrlapok kitöltéséből, a biztosítókkal folytatott harcból, egyre növekvő beteglétszám azonos időn belüli ellátásából áll. Dahlke egyik orvos barátja a Srí Lanka-i cunami által okozott katasztrófa után a helyszínre utazott, ahol három hétig szinte megszakítás nélkül, folyamatosan és ingyen dolgozott. De nem fáradt el, sőt amikor hazajött, boldog volt, mert azt csinálta, amit szeret, amire felesküdött: gyógyított. A körülmények természetesen messze elmaradtak a német viszonyoktól, de a hiányosságokat áthidalta találékonysággal, kreativitással. Sokan állítják, az emberek a sok munkától égnek ki, azonban ez téves felfogás. A munka, ami nem jelent kihívást, az okozza a depressziót.

Az emberek szeretnek dolgozni

Dahlke egy alkalommal egy nagy osztrák faipari cégnél tartott tréninget, ahol kész házakhoz gyártanak paneleket. Beszélgetett az emberekkel a jelenlegi és a régi gyártási folyamatokról, technológiáról, és megfigyelte, hogy az emberek milyen lelkesen beszéltek a régi, klasszikus módszerekről, ecsetelték az akkori munka szépségét, ahogy megszületett egy régi tiroli faház.
Dahlke kezdeményezésére a cég hozzájárult, hogy építsenek egy hagyományos faházat; a munkához minden anyagot, szerszámot biztosítottak. A résztvevők önként jelentkeztek a munkára, és az építést a hivatalos munkaidő után, fizetség nélkül végezték. Szinte versenyeztek, hogy ki kerül be a csapatba. Az építkezés komolyabb gépek, szegek, csavarok, szintetikus ragasztók, szigetelőanyagok igénybevétele nélkül folyt. Kizárólag kézi szerszámokat (fűrész, fejsze, enyv) használtak. Fantasztikus volt megfigyelni, hogy a programban részt vevők mekkora lelkesedéssel, odaadással dolgoztak. Büszkék voltak a tudásukra, hogy erre valaki kíváncsi, hogy ezt megmutathatták. Egyszerűen motiválta őket a tudat. Az emberek szeretnek dolgozni; munka után mehettek volna a kocsmába, nézhettek volna tv-t stb., de ők inkább dolgoztak. A fáradtságtól nem égtek ki, nem lettek depressziósak.

Ez a jelenség nemcsak a munkában, de a magánéletben is jellemző: ha nincs meg a dolgok mögötti értelem, összeomlik az ember. Egy szingli például könnyebben lesz depressziós, mint egy anya, aki egyedül neveli három gyermekét, aki azt se tudja, hogyan élje túl a napi logisztikát, mégsem zuhan mélydepresszióba. Ugyanez a helyzet a papokkal is. Dahlke egyik ismerőse panaszkodott, hogy szétszakad, mert két egyházkerület tartozik hozzá, és a naptárja szerint 1 óra alatt 18 beteget kellene meglátogatnia. Fáradt, de depressziós nem lesz. Vagyis nem a munka mennyisége, hanem az értelme a befolyásoló tényező, ami depresszióhoz vezet. De ez csak a képlet első fele!

Kiút a depresszióból

Az egy életre kötött házasságban van idő megélni jó és kevésbé pozitív dolgokat. Az egyéjszakás kalandból - úgymond - ki kell hozni a maximumot. Aki élethossziglanra szóló munkaszerződést kötött, annak van ideje álmodozni, semmi nem sürgős. Akit határozott időre alkalmaznak, annak igyekeznie kell, hogy időre és jó minőségben elvégezze a munkát. A képlet második fele: a pillanat és az elfolyó idő kérdése.

Meg kell élni a pillanatot, és nem a lehetségeseken kell rágódni - állítja Dahlke. Hegymászóknak, extrém sportok művelőinek, az autóversenyzőknek minden pillanatban ott kell lenniük. A verseny végéig folyamatosan egy dologra kell koncentrálniuk, elvégre 200 km/h sebességnél egy pillanatra sem lankadhat a figyelmük, mert a kihagyás végzetes lehet. Ha ezt a munkába és a magánéletbe is át tudnánk ültetni, az fantasztikus lenne. Ki kell siklani az elfolyó rutin által épített sínekről, a rutin ugyanis az, ami a munkát és a magánéletet egyaránt megöli. Rituálékra, technikákra van szükség, amelyek segítségével megtanuljuk az itt és a most fogalmát, állapotát.

Csúcsélmény

A pszichológia a ,,csúcsélmény" (peak experience, gipfelerlebnis) kifejezést használja arra az állapotra, amikor az ember valamilyen élmény folytán hirtelen kapcsolatba kerül önmagával, eufóriát, végtelen harmóniát érez. Dahlke ezen élmény megtapasztalására rendszeres hegyi túrákat szervez, ahol a résztvevőknek mindössze két szabályt kell betartaniuk: hajnali fél 4-kor kell elindulniuk, és mindenkinek némán, egymagában kell megtennie a távot. Egy hegy megmászásakor ugyanis biztosan nem lesz csúcsélménye annak, aki nem önerőből mássza meg a hegyet, és ha mászás közben folyamatosan cseveg. Ellenben aki némán és egyedül vág az útnak, magában, magával van, csendben és nyugalomban, az csodálatos átalakulást tapasztalhat. És hogy miért kell fél 4-kor kelni? Mert így az emberek pont időben érnek fel a csúcsra, hogy megtapasztalják a napfelkeltét, láthatják, ahogy a nap sugarai áthatolnak a hegycsúcsokon. Sokak számára ez a pillanat a csúcsélmény, aminek hatására könnyük is kicsordul, szívük megnyílik. Persze nem kell magas hegyekre mászni és a napfelkeltét megvárni ahhoz, hogy újra jól legyünk. Mindegy, mit teszünk: túrázunk, számítógépezünk, meditálunk, vasalunk vagy épp elmosogatunk, ezeket is úgy kell elvégezni, hogy magunkban és a pillanatban legyünk. Ez jelenti a kiutat a depresszióból. Ez az, ami szárnyakat ad...






Ima, meditáció, thai chi, légzéstechnika...
A depresszió, a kiégés orvoslására ma már egy egész iparág épült, sorra nyílnak a klinikák, ahol az embereket a legkülönfélébb - a nyugati orvoslást a keletivel ötvöző - módszerekkel próbálják kigyógyítani ebből az állapotból. Ezzel persze nincs is semmi baj, a módszerek hatásosak tudnak lenni, ám a baj akkor van, amikor az emberek visszakerülnek a hétköznapokba, azokba az élethelyzetekbe, abba a munkába, amit azelőtt is kedvetlenül, motiválatlanul végeztek. Fontos lenne, hogy a kiégett és depressziós emberek rátaláljanak arra a technikára, ami segíti őket abban, hogy a bajor házépítőkhöz és az extrém sportolókhoz hasonlóan meg tudják élni a pillanatot. Ebben lehet segítségükre az odaadó ima, a megfelelő légzéstechnika, a thai chi, a csikung, a meditáció, a tánc - mindenki más és más módszerrel képes eljutni a pillanatba.

Írta: Czvitkovits Judit

Forrás: http://www.nlcafe.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Egy nő élete a születéstől a halálig, egyetlen fantasztikus
  2015-07-20 13:40:41, hétfő
 
  Egy nő élete a születéstől a halálig, egyetlen fantasztikus animációban





Olyan gyorsan eltelik egy élet. Ez a négyperces animáció egy nő történetét mutatja be, hogyan lesz édes kislányból elegáns nő, majd idős asszony. Csodálatos művészi alkotás, ami felhívja figyelmünket életünk múlandóságára.

Link

Forrás: http://joportal.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Videók  
Köszönöm, hogy megmutattad, milyen gazdagok is lehetnénk
  2015-07-20 13:34:30, hétfő
 
  Köszönöm, hogy megmutattad, milyen gazdagok is lehetnénk





Egyszer egy jól kereső apa úgy döntött, hogy elviszi vidékre 7 éves kisfiát azzal a céllal, hogy megmutassa neki, milyen szegény emberek is vannak, és hogy a gyermek meglássa a dolgok értékét, és felfogja azt, hogy milyen szerencsés családban él.

Egy egyszerű falusi család házában szálltak meg, ahol egy napot és egy éjszakát töltöttek. Amikor a vidéki út végén tartottak, az apa megkérdezte fiát.

- Nos, mit gondolsz erről az útról?
- Nagyon jó volt apa!
- Láttad, hogy némelyek milyen szükségben és szegénységben élnek?
- Igen.
- És mit láttál meg mindebből?
- Azt, Apa, hogy nekünk egy kutyánk van, nekik négy. Nekünk egy medencénk van otthon, ők meg egy tó partján laknak. A mi kertünket lámpák árasztják el fénnyel, az övékére pedig csillagok világítanak. A mi udvarunk a kerítésig tart, az övéké addig amíg a szem ellát. És végül láttam, hogy nekik van idejük beszélgetni egymással, és hogy boldog családként élnek. Te viszont és Anyu, egész nap dolgoztok, és alig látlak titeket.

Az apa csak fogta a kormányt, vezetett csöndben, mire a kisfiú hozzátette:
- Köszönöm Apa, hogy megmutattad, hogy milyen gazdagok is lehetnénk.

Forrás: http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Szeretet írások  
Mese a csillaglélekről aki a Föld nevű bolygóra látogatott
  2015-07-20 13:30:30, hétfő
 
  Mese a csillaglélekről aki a Föld nevű bolygóra látogatott





Egy földi napon, amikor a hajnal hasadt Eiza kinyitotta szemecskéit és látta, hogy egy szikrázó gömböcske táncol az ablakpárkányon. Letette apró lábát a puha szőnyegére és odasettenkedett az ablakhoz. Közelebb hajolt az üveghez, hogy az orra hegye hozzákoppant. Felhúzta az ablakot és a gömböcske betáncolt a szobájába kis köröket írva. Eiza mosolygott, leült az ágyába és várt, hogy a szikra valahol helyet találjon. A csillaglélek a tenyerében csendesedett le.


Mondd Te mit keresel itt? Eltévedtél?- Kérdezte a kislány

Nem tévedtem el, tudatosan jöttem látogatóba. Megéreztem a szomorúságod és szerettem volna neked egy történetet mesélni, hogy tudd minden rendben van. -suttogta a csillaglélek.

Eiza napjai szomorúságban teltek, mert édesapja beteg lett. Minden nap imádkozott és minden nap kérte apukája lelkét, hogy maradjon vele és ne hagyja el őt. Morvol, az apukája egy nagyon okos és nagyon szigorú ember volt. Ám minden szigorúsága és tekintélye mellett egy szeretetreméltó ember volt. Eiza legalább is így látta. Sokat foglalatoskodott felnőttes, fontos dolgokkal, és nagyon keményen nevelte lányait. Eiza sokszor haragudott rá, mert szerette volna ha másmilyen is tudna lenni az apukája. Harag és Szeretet dúlt a kislány lelkében egyszerre és nem értette, hogyan tud mindkettő jelen lenni.

Ezért jött el hozzá a csillaglélek. Neki nem volt teste, ezért nem voltak félelmei és vágyai. Nem voltak jó és rossz gondolatai. A csillaglélek a lelkek forrásának otthonából érkezett, arról a helyről, ahol fényből és szeretetből vannak szivárványcsúszdák.






Miért haragszol Eiza? Mi az ami bánt?-kérdezte szikrázóan az utazó lélek.

Haragszom, mert apukám nem volt mindig jó apuka. Sokat dolgozott, és most meg beteg lett, itt akar hagyni egyedül. Hogy akar itt hagyni amikor még helyre kell hoznia a hibáit? Ezt nem teheti meg velem! Pedig én őt úgy szeretem.- mondta a kislány, miközben arcán folytak a szivárvány színű könnyek, amiket a napfelkelte és a csillaglélek fényének tánca járt át.

Elmesélem akkor a történeted mondta fénylőn a csillaglélek. Édesapád lelke ugyan olyan tiszta és fényes, mint az enyém, vagy a tiéd. Sok utat megtett már, és ő így tervezte meg az életét mielőtt lecsúszott a szivárványcsúszdán ebbe a valóságba, amit te most az életednek nevezel. Tudod nektek azért lehet nehéz most, mert a gondolataitokkal és érzelmeitekkel és azzal, hogy van testetek mást is tanultok, mint fényt és szeretetet. Amikor te is úgy döntöttél, hogy ezt a gyönyörű csodás testecskéd választod, akkor édesapádat és édesanyádat is te választottad, hogy különböző dolgok által megtanuld azt, hogy milyen az, hogy tiszta szeretet. Hogyan tudod azt választani, még azután is, hogy fáj. Tudod Eiza a haragod onnan való, hogy apukádtól elvársz valamit, ami szerinted a ,,jó" apuka és nem olyannak szereted amilyen most ő szeretne lenni. Magadnak szeretnéd őt és nem magáért szereted. Az ő lelke szabadságát nem hagyod meg neki, de ezáltal a te lelked szabadságát sem. Ha ő most beteg akart lenni, akkor csak szeresd a betegségében. Ő így választott most. Add meg neki a szabadságot. Nem fog egyedül hagyni, hiszen bármikor ha behunyod a szemed akkor elő tudod hívni a jó érzéseket és emlékeket.

Mi az, amit tanított neked Eiza? Mi az, amit tanít neked most?

Azt tanította mindig, hogy bízzak magamban és bármi is legyen érezzem abban jól magam. Tudjam milyen az, hogy szabad legyek és szeressem a másikat akkor is, ha az nekem nem ,,tetszik"- felelte az apró testben lévő nagyon bölcs lélek.

Ekkor meglátta édesapja lelkét- a félelmetessége mögött- ahogy igyekszik a lehető legjobban tenni a dolgát az ő történetében. Béke jött hát így, az ő lelkébe.

Akkor most mutatok neked valamit- és felszállt a csillaglélek és körbe-körbe repült, egyre feljebb Eiza teste körül. A kislány behunyta a szemét és emlékezett, ez a lét állapota, amiben mindig volt mielőtt azon a csúszdán lecsúszott volna. Már értett mindent. Ő dönti el, hogy ezt az érzést akarja érezni vagy másikat akarja érezni. Ez az egyetlen egy dolog amire figyelnie kell, a forrásból fakadó állapotra. Hirtelen végtelen boldogság tört rá el és mosoly fakadt az apró pofiján...

Kinyitotta szikrázó szemeit és körbenézett a szobájában. Elszaladt az ablakhoz, hátha látja a csillaglelket még elrepülni, és elköszönhet tőle.

De amit látott, az ugyan az a szikra a saját szemeiben, mint a csillaglélek szikrája, amit az ablak üvege visszatükrözött reá.


Legyen Csodálatos Napod.


Szerző: Mesterkod.blog.hu

Forrás: http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Úgy érzed kimerült vagy és szomorú? - Ölelj meg egy fát!
  2015-07-20 13:22:17, hétfő
 
  Úgy érzed kimerült vagy és szomorú? - Ölelj meg egy fát!





Biztosan Te is észre vetted már, hogy az erdőben sétálva, vagy egy parkban, megnyugszol. Gondolataid lecsendesednek és közelebb kerülsz belső békédhez.

A környezet, különösen a fák gyógyító erejére már az ókorban is felfigyeltek. Az indiánok és a kelták, meg voltak győződve, hogy a fáknak lelkük van. Azonban hivatalossá a fa-terápia egy német származású természetgyógyász által vált csak hivatalossá. Manfred Himmel volt az, aki rájött, hogy a fák különleges gyógyerővel bírnak.

Mitől működik a terápia

A fák különleges pozitív energiamezővel rendelkeznek. Amint a közelükbe megyünk: érezhető a jótékony hatású energiájuk. Közelükben auránk és negatív érzelmeink megtisztulnak, feszültségünk csökken.

Hogyan végezd el a terápiát

Nagyon egyszerű: sétálj el egy parkba, erdőbe, kertbe, ahol olyan fát találsz, ami számodra is szimpatikus. Ezután dőlj a törzsének, vagy a két karoddal öleld át. Az a legjobb, ha húsz percig így maradsz, és hagyod a fa energiáját dolgozni a saját aurádon.

Minél többször ismétled meg ezt egy héten, annál gyorsabban érsz el eredményeket. Közérzeted javulni fog, energiaszinted nő.






Problémák és fafajták

Bükk - Az egyik legerősebb energiamezővel rendelkező fafajta, lehangoltság, depresszió, fáradtság és stressz ellen is célszerű megölelni .

Cseresznyefa - A párkapcsolati gátlásokat oldhatjuk vele, de segít a szexuális problémák megoldásában is. Érdemes a párunkkal közösen megölelnünk!

Fenyő - Nyugtató, energetizáló és gyógyító hatású. Kisebb-nagyobb testi és lelki nyavalyák esetén érdemes naponta megölelnünk egy fenyőt, az aurájában töltött minden perc gyógyító hatású.

Gesztenye - A gesztenyefa erős szeretetenergiát áraszt magából, begyógyítja a lelki sebeket, erőt ad szakítás után, és segít jobbá tenni a kapcsolatunkat. A cseresznyéhez hasonlóan érdemes közösen megölelnünk a párunkkal.

Hársfa - A párkapcsolati problémák megoldója, hiszen segít összehangolni a szív és az ész energiáit, feloldja a szerelmi problémák és a féltékenység okozta energiablokkokat. Ezt azonban ne közösen ölelgessük, mert a hárs segít pontot tenni a rosszul működő kapcsolatok végére is.

Kőris - A kőrisfa segít megérteni a sorsunkat, feldolgozni a váratlan eseményeket, és új erőt ad, ha már úgy érezzük, túl sok csapást kaptunk az élettől.

Szomorúfűz - Segít feldolgozni a szomorúságot, túltenni magunkat a gyászon és az elváláson, emellett a depresszió ellen is megölelhetjük.

Tölgy - A testi és a lelki méregtelenítést is beindítja a tölgy. Ez a fa segít megszabadulni a negatív gondolatoktól, felerősíti a pozitív energiákat.

Egy próbát megér! Ingyen van, és mellékhatás mentes!

Forrás: http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
5 tipp –Így emeld rezgésszintedet és gyógyítsd meg éle
  2015-07-20 13:17:47, hétfő
 
  5 tipp -Így emeld rezgésszintedet és gyógyítsd meg életedet!





Az univerzumban minden energiából, minden valamilyen rezgésből áll. A legmagasabb rezgés a szeretet, a legalacsonyabb a félelem. A csodák, a gyógyulások, a szerelem, a béke és harmónia mind a magas rezgések tartományába esnek.

Ha ilyen dolgokat szeretnénk bevonzani életünkbe, akkor az univerzális törvények szerint: emelni kell a rezgésszintünket.

Azt, hogy Te milyen szinten rezegsz, gondolataid, érzéseid, szavaid, tetteid és életstílusod befolyásolják.

Hogy magasabb szinten ,,rezegj" és ezáltal pozitív változásokat indíts el életedben, a következő módokon érheted el:

1.Táplálkozás

Minden élelmiszer bizonyos rezgéssel rendelkezik. A legmagasabb rezgésük a gyümölcsöknek, zöldségeknek van. Az ananász az egyik legjobb rezgésemelő gyümölcs. Húsok közül válaszd a halakat, mert a vízben folyamatosan tisztulnak, illetve azokat a tanyán nevelt állatokat, amiket méltó körülmények között tenyésztenek. Sajnos a legtöbb nagyüzemben az állatok kínok között, félelemben élik rövid életüket. Mivel minden energia - így szervezetük ezt a negatív rezgést raktározza, amit Te szintén magadba fogadsz az állatok húsának elfogyasztásával.

2.Lelki és energetikai tisztulás

Erre több mód van: meditáció, jóga, vizualizációs gyakorlatok. Azok számára, akiktől távol áll ez a két módszer, ajánlanám, hogy rendszeresen látogassák az erdőt, a természetet. Vagy menjenek sóbarlangba.

3.Pozitív média

Nem mindegy, mit olvasunk, mit nézünk a tv-ben. Ha rezgésed magasabb szintre szeretnéd emelni, kerüld a negatív, lehúzó híreket, a horror és akció filmeket. Olvass pozitív témájú könyveket, híreket és nézz romantikus filmeket vagy vígjátékot.

4.Testmozgás

A testmozgás lecsendesíti az elméd, és segít megtalálni a középpontodat. Gondolataid pozitívabbak lesznek, te magad pedig egyre inkább megtalálod a belső békéd.

5. Szeretet

Mivel a legmagasabb rezgés a szeretet, ezért vedd körbe magad szerető környezettel, támogató barátokkal. És szeresd magad, szeresd az életed és szeresd benne az összes szereplőt.

Légy tudatos életed minden pillanatában. És minden lehetőségnél arra menj, amerre a béke, a harmónia és a szeretet van!

Sándor Judit

Forrás: [http://joportal.hu/b]
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Gyakorlatok és megerősítések a mai tízmilliószoros napra
  2015-07-20 12:15:16, hétfő
 
  Gyakorlatok és megerősítések a mai tízmilliószoros napra






A mai nap azért különleges, mert ezen a napon gondolataink, érzéseink és tetteink teremtő ereje tízmilliószor erősebben működik!

Nagyon fontos, hogy ezen a napon: érezz, tégy, gondolkodj: pozitívan!

Koncentrálj arra, amire vágysz és valósítsd meg álmaidat a következő technikával:


Ezen a napon, fontos, hogy:

1.Pozitívan gondolkodj

2.Mosolyt és kedvességet adj a környezetednek

3.Érezd jól magad


Azért, hogy ezen a napon tényleg csodákat teremts, végezd el ezeket a gyakorlatokat:






1.Az angyalok világában Jofiel Arkangyal a szépség és kedvesség angyala. Hozzá fordulhatsz a következő kéréssel: Kérlek Jofiel Arkangyal, hogy a mai napon szépítsd meg a gondolataimat. Segíts, hogy a mai napon csak a fényen és szereteten alapuló gondolataim teremtsenek. Köszönöm.


2.Raquel Arkangyal a béke angyala, Ő segít Neked, hogy a mai napon minden emberi kapcsolatodban harmónia uralkodjon. Kérd meg Őt: Kérlek Raguel Arkangyal a mai napon teremts békét bennem és körülöttem és segíts, hogy pozitív érzelmekkel teli legyen az egész napom. Segíts, hogy pozitív érzelmeket adjak és kapjak életem szereplőitől. Köszönöm.


3.Vizualizálj: Mire vágysz? Képzeld el! Utazni szeretnél? Nézz képeket csodás utazásokról és képzeld oda magad! Ne gondolkodj a korlátokon: nincs pénzed...időd...stb. Csak éld át képzeletben az élményt. Párra vágysz? Rendeld meg az Univerzumtól: írd össze milyen párt szeretnél: külső és belső tulajdonságokat egyaránt és a hála és öröm érzésével olvasd át a listádat.

Egy jó tanács: minden kérésnél, teremtésnél tegyük oda: hogy legyen meg az Isteni akarat és csak az történjen, ami mindenkinek a lehető legjobb.

Különösen fontos, hogy ezen a napon pozitív megerősítéseket használj, de nem mindegy, hogyan fogalmazol.

Az univerzum, vagy teremtő nem ismeri a nem szót. Tehát ha azt kéred: Ne legyek beteg. Abból ő annyit fog érteni: Legyek beteg!

Hogy biztosra menj a mai napon, segítünk.






Íme, egy lista, milyen szavakat, mondatokat használj!

Ahhoz, hogy a sok jó dolgot el tudd fogadni, ahhoz el kell hinned, hogy megérdemled.

Mindennek az alapja az, hogy szeretjük és elfogadjuk magunkat:

-Tökéletesen szeretem és elfogadom magam.

-Szeretett vagyok.

-Békében élek önmagammal.

-Isten tökéletes gyermekeként megérdemlem a boldogságot.

-Megbocsátok magamnak és másoknak, minden haragot elengedek a szívemből.

-A szeretet levegőjét lélegzem be nap, mint nap.

-Tudom, hogy megérdemlem a jót.


Egészségi helyzeted javítására használd a következő megerősítéseket:

-Elengedek minden negatív érzelmet, ami akadályozza gyógyulásomat.

-Tökéletesen egészséges vagyok.

-Hálát adok szeretteim és saját egészségemért nap, mint nap.

-Isten tökéletes gyermekeként megérdemlem a testi, lelki, szellemi és mentális egészséget.

-Jól érzem magam a bőrömben.

-Tele vagyok energiával.

-Testem öngyógyító folyamatai tökéletesen működnek.


Anyagi helyzeted javítására ezeket ismételgesd:

-Hálás vagyok a bőségért, gazdagságért, amelyben élek.

-Köszönöm, hogy annyi anyagi javam van, ami bőven elég szeretteimnek és nekem és még másoknak is tudok belőle adni.

-Hálásan elfogadom a felém irányuló végtelen bőséget.

-A lehetőségek végtelen tárháza áll rendelkezésemre minden nap.

-Tökéletesen áramoltatom a bőség energiáját az életemben.

-Képes vagyok szeretettel adni másoknak.

-Tudom, hogy az univerzum végtelen, és mindennek a forrása-így az anyagi javaknak is: az Isten.


Bármit is szeretnél, valóra válhat, ha elég erősen hiszel benne! A mai napon kerüld a negatív, lehúzó embereket és erősítsd meg a hitedet abban, hogy mint minden ember a földön: Te is megérdemled, hogy egészségben, bőségben és szeretetben élj.

Sándor Judit

Forrás: http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 344 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 546
  • e Hét: 2291
  • e Hónap: 10557
  • e Év: 127210
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.