Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Egyre több cég bánja meg, hogy Magyarországra jött
  2015-07-23 22:49:14, csütörtök
 
  Egyre több cég bánja meg, hogy Magyarországra jött

Hír24

2015. július 23. 06:50




A német cégek vezetőinek mindössze hat százaléka elégedett az állapotokkal, a többiek legfeljebb elviselik a körülményeket. Nagy baj a korrupció és a kiszámíthatatlan törvényalkotás.



Kedden meglehetősen éles hangon fenyegette meg Lázár János a különadókkal szemben fellépő cégeket, különösen a Spart és a Philip Morrist - azt mondta: annyival többet fognak fizetni, hogy elmenjen a kedvük attól, hogy ,,feljelentsék" a kormányt.

A Pénzügykutató Zrt. tudományos tanácsadója, Várhegyi Éva a Népszabadságnak azt mondta: a cégvezetőket az ilyen kijelentések már nem izgatják fel. ,,Emiatt biztosan nem kezd el senki csomagolni és a hitelminősítők sem e szerint ítélnek" - mondta, hozzátéve, hogy azt viszont nem lehet tudni, hogy a ,,puhább" szempontok közt mekkora súlya van az ilyen megnyilvánulásoknak.

A magyar gazdaság szempontjából kiemelten fontos német vállalatok körében egyre nagyobb számban mondják a vezetők, hogy megbánták, hogy Magyarországot választották. A német iparkamara évente felméri, mit gondolnak az idetelepült cégek vezetői: idén az jött ki, hogy a társaságok 71 százaléka jönne ide újra, ha most kellene döntenie. Ez az arány tavaly még 75 százalék volt. A magyarországi állapotokkal mindössze a vezetők hat százaléka elégedett, a többiek legfeljebb csak elviselik a körülményeket.

A kritika annak szól, hogy egyre jelentősebb korlátot jelent a korrupció, a kiszámíthatatlanság és az ad hoc törvényalkotás: 58 százalék elégedetlen a jogbiztonsággal, 71 százalék szerint a kiszámíthatatlanság okoz nagy problémát, minden második cég pedig a szakemberkínálat minőségével elégedetlen. Az utóbbi években már többen foglalkoznak a kivonulás lehetőségével és azok a cégek, amelyek nem érzik jól magukat, nem is fejlesztenek. A beruházásokat legfeljebb az uniós források és a növekedési hitelprogram tolja valamelyest, de enélkül nem teremne sok babér - írja a lap.

http://fn.hir24.hu/gazdasag/2015/07/23/egyre-tobb-ceg-banja-meg-hogy-magyarorszag ra-jott/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megtaláltam a Fidesz nokiás dobozát!
  2015-07-23 22:46:09, csütörtök
 
  Megtaláltam a Fidesz nokiás dobozát!

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/10402048_8394457727945 74_3656971527554170221_n.png?oh=e06114e149f13fe3d628adce9deaf08d&oe=56447BE7



Mint látjátok, nem is egy van, hanem több.
Éppenhogy belefér egybe a Questor által magánbefektetőktől Fidesz segítséggel ellopott pénz. De szerencsére van több, mert vannak földügyek, Paks, MET, valahol tárolni kell a rengeteg lopott pénzt.

Azt pletykálják a MNB-ben, hogy a szakmai stáb már nem akarta jóváhagyni a Questor novemberi kötvénykibocsátását, de Matolcsy ennek ellenére átnyomta.
Nem csoda, ha átakarta nyomni, mert a Questor tulajdonosa, Tarsoly Csaba Orbán támogatója, hobbijának finanszírozója, Szijjártó Péter külügyminiszter jó barátja.
Az általuk védett piramisjáték eredménye lett történelmünk legnagyobb brókerbotránya.

Ha valaki többet tud az MNB szakmai stábjának álláspontjáról, esetleg dokumentummal is rendelkezik, örömmel veszem, ha tájékoztat.

Oszd meg kérlek, hogy eljusson olyan emberhez, aki segíthet kideríteni az igazat!



Juhász Péter
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beteg vagy? A te bajod! – Megújult Fidesz egészségpol
  2015-07-23 22:33:51, csütörtök
 
 
Beteg vagy? A te bajod! - Megújult Fidesz egészségpolitikai filozófiája

szerző
narancs.hu
publikálva
2015. júl. 23., 11:50


A kormánypárt kijelentette, hogy eszébe sincs javítani az egészségügyi ellátáson, aki beteg lesz, eztán magára vessen. Különben is mindenről a Gyurcsány tehet.

Történelmi sajtóközleményt adott ki a Fidesz frakció, az a címe, hogy a Baloldal nyerészkedni próbált a betegeken. Természetesen szó van benne erről is - ,,a betegeken a vizitdíjjal, a kórházi napidíjjal, a privatizációkkal mindig csak nyerészkedni akart" -, ám ennél sokkal érdekesebb az, ami szerintük e ,,nyerészkedés" ellentételezése lehet.




Fotó: MTI

Íme: ,,Az egészségesebb Magyarországhoz, egészségesebb polgárok kellenek. A polgári kormányzásban az egészség érték, ezért minden segítséget megadunk ahhoz, hogy a magyar családokban minél több édesanya, édesapa, nagyszülő és gyermek tudjon egészségben élni. A korai halálozást és a tragikus népegészségügyi állapotokat az egészségesebb életmóddal, a dohányzás visszaszorításával, az egészségesebb élelmiszerekkel, a mindennapi testneveléssel és sportolással, a népbetegségek megelőzésével és mielőbbi diagnosztizálásával tudjuk csökkenteni". Legyél tehát egészséges, tornázz, de nem merj megbetegedni, mert ráfázol.

Mi tagadás ez a sportos hozzáállás mindjárt más megvilágításba helyezi az orvos- és ápolóhiányt, a nyomorúságos kórházi állapotokat... ,,Mi úgy gondoljuk, hogy a betegséget megelőzni kell" - írják, de arról egy szó nem esik, hogy mégis mi legyen azokkal, akik már megbetegedtek. Akár fel is fordulhatnak? Hát az biztos, hogy nem rajtuk múlik, ha mégsem.


http://magyarnarancs.hu/villamnarancs/beteg-vagy-a-te-bajod-megujult-fidesz-egesz segpolitikai-filozofiaja-95860
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mészáros Lőrinc csak most adta el korábban letagadott cégét
  2015-07-23 22:31:13, csütörtök
 
  Ha ennek

- külföldön eltitkolt vagyona van
- üzlettársával a börtönben üzletel
- orosz titkosszolgálati kapcsolat
- másik üzlettársa és örök haverja pedig maga a miniszterelnök

, akkor nem kéne picit fölháborodni ? Vagy lecsukni esetleg ?

átvilágítani a nemzetbiztonsági kockázatokat...

Vagy Orbán Viktor fölvállalja a börtönkomaságot ?
Mivel nem volt fizikailag a kezében ezért nem is lehetett a tudatában, hogy van neki. Ez már Matolcsynál bevált.
Úgy aggódok szegény viktorunkért, hogy ez az ember ott ólálkodik körülötte, miközben nincsen is magánál.

Simonra egy ország irkálta az elitélő véleményeket, bilincsben hurcolták, pedig csak az elsőben volt vétkes, ha egyáltalán.




***************


Mészáros Lőrinc csak most adta el korábban letagadott cégét

2015. július 22., szerda, 18:01 Utolsó frissítés: tegnap

Szerző: hvg.hu

Bár Mészáros Lőrinc hónapokkal ezelőtt letagadta, hogy még tulajdonos lenne az oroszországi Magyar Kft.-ben, az Átlátszó rábukkant az orosz iratokra, melyek szerint mindössze két hete adta el a tulajdonrészét, ráadásul az előzetesben lévő volt attasénak, Kiss Szilárdnak.

Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester márciusban ugyan még azt állította, hogy már nem tulajdonos az oroszországi Magyar Kft. nevű cégben, amelyben a botrányba keveredett volt moszkvai attasé Kiss Szilárdnak is volt részesedése, az Átlátszó most azt írja, Mészáros csak július elején szállt ki a cégből, amiről korábban azt állította, nem is az övé.

Az Átlátszó azt írja, Mészárosnak 33 százalékos részesedése volt a cégben, Kiss Szilárdnak 34 százaléka volt, egy orosz nőnek, Ljugyisjeva Karina Alexandrovnának pedig szintén 33.

Az orosz adóhatóság honlapján található legfrissebb cégadatokból az derül ki, hogy az összesen 660 000 rubelnyit érő tulajdonrész eladását az orosz hatóság hivatalosan idén július 9-én jegyezte be, Mészáros és az orosz nő részesedését maga a kft. vette meg, vagyis az előzetes letartóztatásban lévő volt attasé maradt az egyedüli tulajdonos. Az új vezérigazgató egy eddig ismeretlen nő lett, Galiullina Alsu Nezimovna.

A rendőrség korábban bűncselekmény gyanújának hiányában elutasította a Mészáros Lőrinc elleni feljelentést, mert a felcsúti polgármester kihagyta vagyonnyilatkozatából a Magyar Kft.-t. Kiss Szilárd ellen még áprilisban emeltek vádat vesztegetés miatt.


http://hvg.hu/gazdasag/20150722_Meszaros_Lorinc_csak_most_adta_el_korabba
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ezek megoldották, hogy az Endivajnát ne kelljen kiadni adócs
  2015-07-23 22:21:08, csütörtök
 
  "A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint biztonságos származási ország és biztonságos harmadik ország az EU tagállamai mellett Albánia, Macedónia, Montenegró, Szerbia, az Európai Gazdasági Térség tagállamai, AZ USA HALÁLBÜNTETÉST NEM ALKALMAZÓ ÁLLAMAI, valamint Svájc, Bosznia-Hercegovina, Koszovó, Kanada, Ausztrália és Új-Zéland. Az ezekből az országokból származóknak, illetve az ezekből érkezőknek a jövőben egyénileg kell bizonyítaniuk, hogy jogos a menedékkérelmük, illetve nem részesültek hatékony védelemben."

Ecsém, ezek megoldották, hogy az Endivajnát ne kelljen kiadni adócsalásért az USA-nak. Blattert előbb-utóbb kiadják a svájciak, de a mi hazadisszidált kormánybiztosunk biztonságban van:)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Nem kellene részt vennünk ebben"????
  2015-07-23 22:04:53, csütörtök
 
 




"Nem kellene részt vennünk ebben"????

Miniszterelnök úr, ugye nem gondolja komolyan,hogy hülye a magyar nép?!
A szemünk láttára szállították Tatabányán át vasúton az amerikai harckocsikat, tankokat.
NATO-hajórajok, harci készültség egy éve.
Megszállta az USA a közép- és kelet-európai országokat, a szomszédainkhoz radarokat telepítettek az oroszokra irányítva, - egymást érik a NATO-hadgyakorlatok.

2014. május 22.:
Ukrajnát is hadgyakorlatra hívta jövőre Magyarország.
Benkő Tibor vezérezredes az EU és a NATO-országok vezérkari főnökeinek brüsszeli tanácskozásán bejelentette, hogy Romániának, Szlovákiának, Szlovéniának, Horvátországnak - a "partnerországok" közül pedig Ausztriának, Szerbiának, Montenegrónak és Ukrajnának ajánlja fel Magyarország a 2015-ben tartandó nemzeti gyakorlaton való részvételt. Magyar részről azt is javasolják, hogy a hadgyakorlatot kapcsolják össze a "Trident Juncture 2015" nevű, nagyszabású NATO-gyakorlattal.
A magyar vezérkari főnök azt is indítványozta, hogy a "Visegrádi 4"-ek harccsoportjának jövőre esedékes minősítő gyakorlatát szintén kapcsolják össze a NATO-gyakorlattal.A V4 harccsoport kialakításához Ukrajna is felajánlott helikopteres és stratégiai légi szállítási kapacitást.

Nem tetszettek egyeztetni?
Legalább a szövegben! - el kéne bocsátani az aktuális szövegíróját!
Hol tetszett eddig lenni?
Csak én képzelem,hogy hülyének tetszik nézni minket két svájci út között?
Vagy azt tetszik hinni, hogy ez a késői rizsa majd elég a magyaroknak? Mihez? Az életbenmaradáshoz, egy háborúk által letarolt katonai felvonulási területen?
Operatív térség vagyunk!
Nemcsak a NATO,- hanem a Mossad által létrehozott és támogatott "Iszlám Államnak" nevezett terrorista szervezet számára is!

"Az USA aktívan részt vesz a közép-európai országok életében"?
Ne tessék mondani!
Akkor miért nem tetszett erre felhívni a figyelmet, amikor a brooklyni Flinkesteint tetszett választani legfőbb tanácsadónak?- Tetszik tudni, aki Netanjahué is.
Agytrösztök Amerikából és Izraelből.
Ron Werber, Dick Morris, Jeremy Rosner, Tal Silberstein, George E. Birnbaum és Arthur Finkelstein.
Vagy amikor megjött a washingtoni behívó, hogy a magyarok menjenek harcolni a Moszad által létrehozott "Iszlám Állam" nevű terroristák ellen?
Tetszik tudni, - ezek azok, akik térdig járnak a keresztények vérében és buldózerrel a földdel teszik egyenlővé a magyarság őseredetét is mutató sumír hagyományokat. Nem, miniszterelnök úr, - NEM a finnugor és nem a sémi hagyományokat, amiket oly előszeretettel tetszenek sulykolni nap mint nap a vasalóból is, miközben a parlamentből eltüntették az ősi magyar zászlót.
Az egy kollégiumi szobából kikerült volt KISZ-es, likudista, csak nevében "magyar" kormány - kart karba öltve az atlantista kommunista, szadeszből gyurcsányistává vedlett - a 70 éve divizionált, de egypártrendszerű, a nemzetet eladósított, az országot kiszolgáltatott névleges köztársaságok "vezetőivel", akik megszüntették a magyar honvédelmet az adófizetők 122 milliárdjából a gengszterváltás (csillagváltás) után, vágóhídra küldték a magyarokat?
Nem tetszik tudni, hogy Brzezinski Obama mentora?
Nem?
Akinek Soros,-pardon Swartz úr intézte a kampányát?
Ejnye, pedig ön is Soros-kiképzést kapott!
Finkelstein megint egymondatos "piár" üzenetet küldött, hogy mit kéne most nyilatkozni?

Finkelstein úr Habony Árpáddal együtt Nagy-Britanniában megalapította a Danube Business Consulting Ltd. politikai tanácsadócéget, aminek ügyvezetője Lánczi Tamás, a Századvég vezető elemzője lett.
Jól megy az üzlet?

Most meg özönlenek a bevándorlók?

Lehallgatott telefonbeszélgetések szerint a menekült-tömegeket pszichológiai fegyverként alkalmazzák.
Zsoldosaik elfoglalják az európai célpontokat, terrorista fenyegetettséget teremtve a kontinensen.
A cél az, hogy a harmadik - hamarosan közeledő - fázisban az etnikai lázongásokban, támadásokban térdrekényszerített Európa maga kérje intézkedések bevezetését.

Akkor tetszik majd 15 millió magyar miniszterelnöke lenni?

A köntös megmarad,- főleg, hogy tavaly Debrecenbe, a Kóser úr által tizmillárdosan eladósított civis városba (na de sebaj,majd valaki kifizeti) tetszett helyezni a kormányzati hivatalok egyes részeit,- tetszik emlékezni,- oda, ahova a fegyver- és lőszerbázis is került, mindjárt a menekülttáborral egy városba, oda, ahol a beözönlő afgán, nigériai, erithreai és még ki tudja milyen náció- szabadon ki-be járkál,- talán rövid távú emlékezetét felfrissítve, ahol néhány hete zászlójukat lobogtatva, ordítva lázadtak föl,-bár ezt a részt a fideszes média nem mutatta, és nekirontottak a magyar lakosoknak, gyújtogatva, törve-zúzva.
Na és igen, közel Kárpátalja,- ahol Munkácson egy Roman Sztojka nevű belügyes támadt meg két rendőrőrsöt gránátokkal, destabilizálva a puccsista kormányt, ami mossa kezeit a "majdan" óta fölfegyverzett szabadcsapatok miatt - 4o km-re a magyar határtól, ahol szintén nincs szögesdrót, sem akna.
Na de sebaj, majd lesz egy-két szép terrorista merénylet még,- már tárgyalt a "rendcsinálásról" az amerikai nagykövet,- nagyon nem kell kérni, mert ők képzik a kijevieket, a zászlójuk már ott lengedez, fiacskáiké az ukrán energiaszektor.
Jaj Istenem, mi tetszik majd akkor szónokolni, amikor itt is elkezdenek polgárháborúzni, mert Galícia nagy ám.
Lembergben is volt már robbantás.
Csak mondom.
Minden jót kívánok, valamelyik offshore paradicsomban Önnek, ha majd süllyed a hajó.

Emlékezzen akkor, mit is jelent az a szó, hogy "nemzet".
Jusson eszébe a kivándorolt egymillió magyar a gyerekeikkel, akik már sohasem lesznek az önök és bábkormány-társaik által eladott magyar haza földjének lakói.
Tudja, amikor Bajnaiék környezetvédelmi törvénybe bújtatva iktatták be Magyarország területét 11 NATO-körzetre.
Tessék majd gondolni a gengszterváltás kapcsolatrendszereire, a beérkezett tőke politikai és etnikai céljára, a nemzet piac- és tulajdonvesztéseire, a tudatos ingatlanfejlesztésre, a befektetők rokonaira, barátaira bízott üzemekre, vállalatokra, a plázák helyrajzi számaira, az egész szocialista nómenklatúra burzsoává válására, a televíziók és rádió sorsára, egydolláros eladási szerződésekre, Simon Peresz Magyarországra bejelentett opciójára, kettős állampolgárságúakra, a "pozitív diszkrimináltakra", stb.
A népirtásnak nemcsak egyetlen formája van.
Védekezésre képtelenné tett nemzet.
Az öntudatra mért csapások.
Vezetők helyett olyan kormányok, amik mindent elherdálnak és ellopnak.
Hitelfelvételre, végső eladósodásra kényszerített társadalom, - termelőeszközök nélkül.
Tehetetlenség, beletörődés
Menekültözön, fejünk fölött a háborús fenyegetettség.

Üdvözlettel.

u.i. Tessék mondani, hogy állnak a palagáz-robbantások, amik tönkreteszik az ivóvízkészletünket?
Hogy is van az múlt heti törvény, hogy magyar állampolgár vagy sajtó, vagy senki nem kérhet ki közügyekről információt csak pénzért,- de a lényeget kitakarva kapják?
Kiknek tetszettek eladni Magyarország földjeit?
Arról is van kommunikáció, hogy kivásárolja az uniós tagállamok államkötvényeit és részvényeit az Európai Központi Bank?

2012: "Nem lesz népszavazás a kilépésről. Négy kezdeményezés Magyarország Európai Unióból, a NATO-ból és a Nemzetközi Valuta Alapból való kilépési, illetve kiválási szándékára irányult. Ezeket az OVB azért utasította el, mert a kezdeményezések Magyarország Alaptörvényében felsorolt tilalmakba ütköznének.
-A "Tákolmányban", kedves miniszterelnök úr, ami köszönő viszonyban sincs a ősi magyar Alkotmánnyal.

Amikor majd valamelyik béke-szigetén, háborúk által nem sújtott boldog időkben esti olvasmányra vágyik, ajánlom az alábbit

" Tegyük fel, hogy egy jólelkű és gyanútlan nemzet eltervezi, hogy szkíta-templomot emel az ősök emlékének és a Jóistennek! Nagy nevű külhoni építészt ajánl a már átvedlett ügynök tanácsadó, aki egyébként az ötletet is felvetette, mert ebben sok pénz és lehetőség rejlik. Elkészül a tervrajz, ami csodaszép és ősi és nemes motívumokkal van cirádázva. Az építés felügyeletével a fajtársát bízza meg a tanácsadó, mert a népnek éppen dolga akadt a munka frontján. A kivitelezők is felsorakoztak. A kőműveseket külföldről hozatták, nem is beszéltek magyarul, de a segéderőt a a nép állta a saját költségén. Az alap és a fal éppen csak kicsit tért el a tervektől, itt is és ott is, mert kiderült, hogy a szabadkőműves valamit félreértett és ezen már nem lehet segíteni, de nem olyan nagy baj az. Aztán jöttek az ácsok és ott is külföldi szabadkőműves szabad fantáziája szerint a tervektől itt is és ott is eltérve tette a dolgát, de hát ugye szép ez így is és a népnek jó volt, mert naponta beszélgettek Istennel és ezt az egészet csak úri módnak tartották. Aztán a nyílászárók sem azok lettek, de a friezek sem, és a stukkók is kicsit másképpen néztek ki, mint az eredeti rajzon. Végül a színezés és a belső berendezés következett, s a külhoni mesterek ott is csak kicsit másítottak a terveken. Végül pedig megkapta ez a szerény, dolgos nép a zsinagógáját, amelybe nem volt szabad belépniük, mer tiltották is nekik, de az építők, ha már itt dolgoztattak, le is telepedtek, mondván, hogy annyit tettek ők már ezért a népért, mert még saját Isten-házat is képesek voltak nekik építeni. Nos, minden párt egy felvonuló csapat, amelyben a szabadkőműves szabadon jár-kel, ugyanis mindegyik csak részfeladatot végez és nem láthatja, hogy munkája valójában milyen célokat is szolgált, viszont a terv kiötlői nagyon is tudják, hogy mennyire kell eltéríteni az eredeti elképzelésektől éppen csak a kivitelezőket, ahol az ő emberei is ott ülnek, hogy felügyeljen arra, hogy hiba essen abban az építkezésen. Szabadon átjárják a pártokat, a politikai látszathatalmat, a bankárvilágot és így építik a?zsinagógájukat?, amelyet nem a hitük gyakorlására használnak, hanem arra, hogy kirekesszék a népet, amelyen élősködnek!"

(Az "Oroszország hangja" c. honlapon ma megjelent "Orbán Viktor azzal vádolja az USA-t, hogy "hidegháborút" szít Európa és Oroszország között" c. cikkhez)


Üdvözlettel: egy takarítónő

(ja, rádiós voltam)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A már megszokott napi “menekültjelentés”!
  2015-07-23 22:02:34, csütörtök
 
  A már megszokott napi “menekültjelentés"!


Posted on 2015/07/23 Szerző: Admin

Több mint ezer menekültet fogtak szerdán Csongrádban

Negyvenhat csoportban 1055 határsértőt - köztük 168 gyermeket - tartóztattak föl a rendőrök a polgárőrökkel együttműködve Csongrád megye déli részén szerdán - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.
Szenti Szabolcs közölte, hogy a legnagyobb csoportot reggel, Ásotthalomnál fogták el a rendőrök, ott 52 afgán, 20 pakisztáni, 16 szíriai és öt bangladesi állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt.

sín
A határsértők ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményezett a rendőrség.

Az országban tiltott határátlépés miatt szerdán összesen 1362 embert fogtak el a rendőrök, két esetben közokirat-hamisítás, hat gyanúsított ellen embercsempészet miatt indult büntetőeljárás - tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata.
(MTI)
Bal-Rad komm: Jönnek-jönnek-jönnek! Miért is? Pedig tudják hogy nem örülünk! De azt is tudják, hogy JÖHETNEK!
Magyarország pedig CSAK ERRŐL BESZÉL! (Mivelhogy ITT MÁS GOND NINCS!)


https://balrad.wordpress.com/2015/07/23/a-mar-megszokott-napi-menekultjelentes/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megdöbbentő! Erre költi a pénzünket Fekete György akadémiája
  2015-07-23 21:56:20, csütörtök
 
 
Megdöbbentő! Erre költi a pénzünket Fekete György akadémiája

szerző
Hamvay Péter
publikálva
2015. júl. 23., 16:30



Egyre dúsabb életjáradék a kiválasztottaknak, magas rezsi, burjánzó bürokrácia - megtaláltunk egy belső használatra szánt dokumentumgyűjteményt. Részlet nyomtatott kiadásunk cikkéből.

A kormány már az elején sem hagyott sok kétséget felőle, honnan vonja el a Magyar Művészeti Akadémiának szánt pénzt. Sokáig emlékezetes marad, hogy a 2012-ben kis időbeli eltéréssel, egymás után derült ki, hogy a kormány 2,4 milliárdot zárol a kulturális költségvetésből, s az MMA következő évi támogatása 2,45 milliárd forint lesz. Az MMA apanázsa azóta meredeken emelkedett tovább (lásd táblázatunkat), és most végre minden eddiginél pontosabb képet kaphatunk róla, hogy mire költik, amit másoktól elvesznek. A Népszabadság korábban hiába kérte az MMA tavalyi beszámolóit, nekünk azonban szerencsénk volt. A köztestület legutóbbi, májusi közgyűlését előkészítő kötetet, amelyben a tavalyi elszámolások és az idei tervszámok mellett még számos érdekfeszítő irat szerepelt, egy kedves olvasónk találta meg, mégpedig egy Szent István körúti kuka tetején. A vaskos kötetet az egyik akadémikusnak címezték, aki az állapotából ítélve ki sem nyitotta, mielőtt a szemétre dobta. Pedig tanulságos olvasmány.
false



Fotó: Czimbal Gyula - MTI

Szülinapi buli

Kiderült például, hogy mire ment el a 2014-ben kapott 4,5 milliárd forintos költségvetési támogatás, amihez év közben egy novemberi kormányhatározattal további 2 milliárd forintot is hozzácsaptak. Utóbbit a MÚOSZ egykori székházának megvásárlására szánták, a szerződést november 18-án alá is írták. Az MMA kérdésünkre elárulta, hogy 2 milliárd forintra tervezik az Andrássy úti villa teljes felújítását, amelynek felét a jövő évi központi költségvetés biztosítja. A testület már kiírta az építészeti közbeszerzési eljárást, melyre nyolc iroda jelentkezett, a kivitelezés terveik szerint jövő év elején indul. Azt már a szemétből megmentett beszámolóból tudjuk, hogy nagyon kell a hely, hiszen egyre nagyobbra hízik az MMA szervezete, különösen a titkárság, amely immár 89 fős létszámmal dolgozik, tavaly 1,7 milliárdos keretből. Ebből csaknem 500 millió ment el bérekre és járulékokra, 804 millió dologi kiadásokra, 71 millió kommunikációs szolgáltatásra, több mint 50 millió reklámra, promóciós kiadványokra.

De néhány apróság is figyelmet érdemel. Egy szép nagy születésnapi irodalmi est, például Lászlóffy Csabáé és Nagy Zoltán Mihályé úgy fél millió forintjába kerül a testületnek. A 90 éves Szőnyi Erzsébet zeneszerzőnek csaknem 3 millió forintból rendeztek szerzői estet, az Iparművészeti Tagozat kihelyezett ülése több mint egy millióba kerül. A központi támogatás zöme, 2 milliárd forint az úgynevezett köztestületi feladatokra jutott. Ebből folyósították a Nemzet Művésze díjjal kitüntettek és az akadémikusok életjáradékát, valamit az akadémia vezetőinek bérét.

2015-ben 5,2 milliárd fontra emelték a köztestület éves apanázsát. A titkárság működése idén 1,5 milliárd forintot fog felemészteni, ebből már 720 millió forint megy bérekre és járulékokra, 660 millió dologi kiadásokra, 136 millió pedig beruházásokra. A 660 milliós dologi kiadások zömét a rezsi viszi el, de összesen 150 millió forint jut a honlapra, az akadémikusok életművének feldolgozására, portréfilmek készítésre. Ezen kívül 40 millió kerül ,,sajtófeladatok" ellátására. 6 millió forinttal kell beérnie a virágosoknak, ennyi jut ugyanis a megemlékezések alkalmával elhelyezett koszorúkra, ünnepi virágdekorációkra. Külön fejezetként szerepel a máig nem működő Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetre szánt 174 millió forint.

Idén az úgynevezett köztestületi feladatokra immár 2,3 milliárd forint jut...

További vaskos tételek és különös összefüggések e heti nyomtatott kiadásunkban.


http://magyarnarancs.hu/belpol/megdobbento-erre-kolti-a-penzunket-fekete-gyorgy-a kademiaja-95861
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Martonyi János már bánja, hogy belépett Kádár pártjába
  2015-07-23 21:47:32, csütörtök
 
 
Azt röfögi ez a joviális kismalac, hogy "Alapvetően tévedés volt belépni 1988-ban az MSZMP-be". Dehogy volt az, Janó! Nagyban egyengette a karriered az utódpártban ;-)
ugye, ez külügyminiszter volt.
Tárgyalás előtt, a másik fél delegáltja minden esetben felkészül, többek közt a partner addigi tevékenységéből is. Vajon mit gondoltak róla az asztalnál, valamint mit gondoltak (azóta is és inkább) az orszáról, aki ilyen figurával képviselteti magát ezen a szinten? s akkor a mondandót még nem is említem....




Martonyi János már bánja, hogy belépett Kádár pártjába
Origo2015.07.14.

Martonyi János azért fogadta el a párttagságot 1988-ban, mert úgy érezte, hogy pozitív dolgok indulhatnak meg az országban. A volt külügyminiszter arról is beszélt hogy bár ismerte Antall Józsefet, de nem akart belépni az MDF-be.

Alapvetően tévedés volt belépnie 1988-ban a Magyar Szocialista Munkáspártba (MSZMP) - mondta Martonyi János az első és a második Orbán-kormány külügyminisztere a Kossuth Rádió Arcvonások című műsorában. A politikus szerint ugyanakkor látni kell, hogy abban az időben jó irányba indultak a dolgok Magyarországon. Azt azonban nem akarja mondani, hogy ez a két tény elválaszthatatlanul összefüggött - mondta Martonyi János.

Martonyi János már bánja, hogy belépett 1988-ban az MSZMP-ben
Forrás: MTI/Soós Lajos
Nem lett MDF-tag

Martonyi János szerint felmerülhet a kérdés, hogy ha évtizedekig sikerült ellenállnia a nyomásnak, és nem lett párttag, akkor miért kellett a végjátékban belépnie az MSZMP-be. Talán naiv dolog - fogalmazott -, de mégiscsak azért fogadta el a párttagságot, mert akkor tényleg úgy érezte, hogy valóban megindultak, de legalábbis megindulhatnak a pozitív változások az országban, javulhat a helyzet.

Bár ismerte Antall József, későbbi miniszterelnököt, nem akart az MDF-be belépni, és rendszerváltó politikusként megjelenni, a tudását, tapasztalatait azonban felajánlotta.


http://www.origo.hu/itthon/20150714-martonyi-janos-mszmp-belep.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már nyomoznak a Tiborcz-lámpák ügyében
  2015-07-23 21:41:00, csütörtök
 
  Már nyomoznak a Tiborcz-lámpák ügyében
Ma | 18:25

Már nyomoznak a Tiborcz-lámpák ügyében
Megindult az eljárás az Orbán veje, Tiborcz István egykori érdekeltségébe tartozó Elios által elnyert közbeszerzések ügyében. A pécsi önkormányzatnál egy hónapja sűrű csend honol az ügyben.

Nyomoznak

A 444.hu szerint a Párbeszéd Magyarországért azért tett feljelentést, mert a korábban Orbán vejének, Tiborcz István résztulajdonában lévő cég 217 ezer forintot számlázott ki olyan lámpatestért, ami másnál csak 139 ezerbe került. A végösszegek tíz- vagy százmilliós többletkiadást is jelenthettek önkormányzatoknak.
A lap ma megtudta: nyomoznak az ügyben, de egyelőre ismeretlen tettes ellen. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Kiemelt Ügyek Osztálya a közbeszerzési eljárásokkal kapcsolatban "versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban bűntettének gyanúja miatt" indított eljárást.

A Direkt 36 kiderítette: míg Budapesten az Árpád fejedelem útján a Margit híd és a Zsigmond tér közötti szakaszra került modern LED-lámpák darabja 139 085 forintba került, addig ugyanilyen márkájú, típusú, technikailag szinte teljesen azonos lámpák Keszthelyen már 217 805 forintba fájt a városnak.

Tiborcz István egyébként április 28-ai hatállyal eladta minden olyan érdekeltségét, amely közbeszerzési eljárás részese volt vagy lehet, mert zavarta, hogy folyamatosan érdekeltségei vagyoni helyzetével foglalkozik az ellenzék.

Pécsett is az Elios Zrt. korszerűsítette a lámpákat, ehhez összesen 1,045 milliárdos hitelt vett fel a város, a kölcsönt az OTP 420 millióért folyósítja - írtuk korábban. A baranyai megyeszékhelyen az egyik lámpatestet olyan ügyesen sikerült felszerelni ebből a pénzből, hogy az eget világította.

Ez nem az első nyomozás, az Elios váratlan sikere korábban már az LMP-t is feljelentésre késztette.

Hallgatnak


Nagyjából egy hónapja ugyanebben az ügyben mi is a pécsi önkormányzathoz fordultunk, mert az Elios a baranyai megyeszékhelyen is sikeresen szerepelt a közvilágítás korszerűsítésére kiírt tenderen, a megyében nem egyedüli városként. Egyebek mellett azt szerettük volna megtudni: hány darab lámpatestet szereltek fel Pécsen, és mennyibe került darabja.

A nagyjából egymilliárdos, hitelből elvégzett munkáról igen szűkszavúan nyilatkozott a pécsi városháza, igaz, a kérdések sem voltak éppen barokk körmondatok. Az viszont kicsapta nálunk a biztosítékot, hogy "az egységárakat az ajánlattevő az ajánlatában üzleti titoknak minősítette, így a pontos egységárakról tájékoztatást a nyilvánosság részére nem adhatunk", és a lámpatestek típusát sem árulták el.

Hiába ismételtük meg a kérdést, nem lettünk okosabbak. Egyebek mellett azt írták: "Amennyiben ajánlattevő az általa ajánlatának üzleti titokká minősített részének kiadásához, publikálásához utólagosan hozzájárul Önkormányzatunk haladéktalanul eleget tud tenni az Ön kérésének."

Ha nem baj, nem állnánk addig egy lábon.

http://pecsistop.hu/regio/mar-nyomoznak-a-tiborcz-lampak-ugyeben/1343576/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 666 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1304
  • e Hét: 2791
  • e Hónap: 13902
  • e Év: 167398
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.