Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
Politikus életútja tökéletesen szemlélteti egy átlagos -karr
  2015-07-29 22:03:49, szerda
 
  Politikus életútja tökéletesen szemlélteti egy átlagos -karrier természetrajzát: milyen az, amikor a kivakarózott parasztgyerek nagyot álmodik, otthagyja a gumicsizmát és a ganajozóvillát, vesz magának egy háromrészes öltönyt és politikusnak áll. Ha egyszer lesz valódi igazságtétel ebben a bús országban, az ilyen sima képű politikus tolvajokra minimum egy sötét magáncella kell várjon, teljes vagyonelkobzással. MERT LESZ IGAZSÁGTÉTEL EBBEN A BÚS ORSZÁGBAN!  
 
0 komment , kategória:  Általános  
a kunhalmos Élvtársnő fölvehetné az inputot a nőjogi aktivis
  2015-07-29 21:43:06, szerda
 
  a kunhalmos Élvtársnő fölvehetné az inputot a nőjogi aktivistává váló vadóc Élvtársnővel, mán csak az idejológiai párhuzamok derékszögesítése mijatt, amit azzal értek el, hogy a zegyes számú Élvtársnő tárt karokkal fogadja az iszlám hitű harczosokat, vagy ippen a feketeafrikai kannibálokat, míg a másik nagyeszű... ööö. nagyszerű Élvtársnő a góbészékely evtásak asszonypajtásos évelődését magáévá tevő hímsovén fasisztákkal küzdene meg.

http://mno.hu/.../vadai-a-nok-nem-gyerekcsinalo-konyhagepek-.../

http://mandiner.hu/.../20150715_megnyitja_szekhazat_a_menekul...

Választani köll kedves Élvtársnők, mer a kettő együtt a balib berkeken belül nem igen fér meg egymással, mán csak azért sem, mer a migráncsak nagy része úgy szocializálódott, hogy a nőknek nemhogy jogai nincsenek, de a férfiemberek saját tulajdonát képzik demokratiKUSSan háromlépés távolságból követve urukat és parancsolójukat. És ha mink baloldaliak szociÁLdemokraták és liberások úgy tekintünk a beáradó migráncsokra, mint jövőbeli szavazóinkra, akik lesavazzák a keresztény-fehér-nemzetek ejrópáját, akkor bizony leáldozik a szüfrazsett-femen Élvtársnők vörös csillaga.

Tessenek dönteni! Mer ugyi nehéz lesz majd nekik pucérkodni a mecsetek tőszomszédságában, nemhogy bennük, mint tették és teszik a keresztény helyszíneken oly gyakran.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
RTL Klub: a fideszes Láng Zsolt egy önkormányzati tender győ
  2015-07-29 21:42:07, szerda
 
 
RTL Klub: a fideszes Láng Zsolt egy önkormányzati tender győztesének nyaralójában pihen

politika
ma 18:44


Az RTL Klub Híradója szerint a második kerületi polgármester, a fideszes Láng Zsolt annak a férfinak a házában nyaral a Balatonnál, akinek cége összefüggésbe hozható egy hatszázmilliós önkormányzati megbízással. A polgármesteri hivatal szerint Láng bérli a házat Duka Lászlótól.

Duka László a Híradó szerint ügyvezetőként dolgozik a tendergyőztes cégnél, annak honlapja szerint. A férfi az RTL Klubnak azt mondta, hogy Hajdú és társa nevű cégnél nem dolgozik, és sosem volt a tulajdona a cég. A riporter felhívta a céget, ahol azt mondták, hogy Duka éppen nem tartózkodik az irodájában. A férfi ezután is tagadta, hogy köze lenne céghez. Elmondása szerint onnan ismeri Lángot, hogy egy helyen szereztek jogosítványt motorra.

A második kerület közleménye szerint:

“Duka László soha nem nyert semmilyen tendert a II. Kerületi Önkormányzattól. Cége sem nyert soha, mert a cégnyilvántartás alapján soha, semmilyen érdekeltsége nem volt és nincs a Hajdú és Társai cégben."

http://444.hu/2015/07/29/a-fideszes-lang-zsolt-egy-onkormanyzati-tender-gyoztesen ek-nyaralojaban-nyaral/

*****


Németországban pont ilyenek miatt kellett lemondania a köztársasági elnöknek. Persze az a Németország egy másik bolygón volt, 3500 év múlva.
Régebben Simicska volt a fideszes lopások "atyamestere". Ő profi módon csinálta az egészet, lepapírozott mindent, eltüntette a nyomokat, Josip Tot meg Kaya Ibrahim ugyebár...
Amióta Simicska taccsra lett téve, azóta megszaporodtak az ilyen lebukások. De mintha nem is érdekelné a fideszes fiúkat, hogy rajtakapják őket, mert azt hiszik, hogy az abszolút államhatalommal meg lehet úszni az ilyesmit.
De van egy rossz hírem számukra!
Csak EGY DARABIG lehet megúszni!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A professzor szerint Róma bukásának igazi oka a KAMAT volt
  2015-07-29 21:27:48, szerda
 
 
A professzor szerint Róma bukásának igazi oka a KAMAT volt

Az ókori Görögország hanyatlásának oka



Az ókori Görögországban a pénzkölcsönzők a nyújtott hitelekért 36%, illetve ennél is magasabb kamatot követeltek. E követelésük biztosítékaként viszont az árutermelő földműveseknek és kézműveseknek zálogba kellett adniuk a vagyonukat. Ez azzal járt, hogy a parasztok elveszítették földjeiket, házaikat, munkaeszközeiket. Még családtagjaik is kötelesek voltak a rokonaik adósságaiért kezességet vállalni. Ennek az eladosítási folyamatnak az eredményeként a szabad görög polgárok rövid idő alatt adósrabszolgákká váltak. Egy részük külföldre menekült, a többség azonban saját hazájában veszítette el szabadságát. El kellett tűrniük, hogy hitelezőik rabszolgaként adják el őket. A rabszolgaság, amely fenntartotta a rabszolgák, mint áruk létrejöttének a körülményeit, tetemes kamatjáradékot biztosító, virágzó üzletággá vált. A rabszolgák száma idővel sokszorosan felülmúlta a szabad polgárok létszámát. A görög rabszolgákat a görög pénzvagyon-tulajdonosok tehát pénzért vásárolták, és nem a háborúkban szerezték, mint korábban. A rabszolgaság így a tőke szabad mozgását biztosító jövedelmező pénzbefektetési formává vált.

A bányászatban dolgozó görög rabszolgák 33%-tól 50%-ig hoztak hasznot. A bútorgyártást végző rabszolgák pedig 30% biztos járadékhoz juttatták a pénzbefektetőket. Ha bármely görög városállam szükséghelyzetbe került, akkor a pénzvagyon-tulajdonosok ezt felhasználták az állam és a lakosság további eladósítására, kamatjövedelmük növelésére. Az ókori befektető pénzemberek gondoskodtak arról, hogy olyan hitelezési törvények legyenek, amelyek a lakosság többségét belekényszerítik az adósrabszolgaságba.

A görög magas kultúra hanyatlásához vezető első felkelések éppen azért törtek ki, hogy ezeket az igazságtalan hitelezési szabályokat megváltoztassák. Az ókori Görögországban nem egyszerűen a pénzvagyonos elit volt a bajok oka, hanem a kamat-mechanizmussal működtetett pénzrendszer.


A Római Birodalom hanyatlásának oka



roman-empireA Római Birodalom hanyatlásának oka is a kamatszedő pénzrendszer volt. A Római Birodalom idején mindössze kétezer család birtokolta egész Rómát. A szabad földművelő parasztok helyét a rabszolgák foglalták el. Az önálló iparos réteg sem tudott az olcsó rabszolgamunkával versenyezni, s ezért elszegényedett, majd végleg tönkrement. A Római Birodalom jogrendszere lehetővé tette, hogy az adós - végső soron - a saját személyi szabadságát is zálogba adja. Ha egy kölcsönvevő nem tudta fizetni a kamatokat, a hitelező egyszerűen elvette személyes szabadságát és adósrabszolgává tette. A kamat révén igen gyorsan gazdagodó pénzvagyonos réteg egyre szegényebbé tette a társadalom többi részét, amely gazdaságilag szinte elvérzett. A szabad polgárok helyére rabszolga-munkaerőt kellett szerezni, ezért a gazdasági szükségesség kényszerítette ki az állandó hódító háborúkat. A Római Birodalom központja a meghódított provinciákat könyörtelenül kizsákmányolta. A birodalom központi részei az alapvető élelmiszerek tekintetében egyre inkább a távoli területek terményeire voltak utalva. A nagy távolság viszont bizonytalanná tette az ellátást, amely komoly zavarokhoz vezetett. Az elszegényedett római polgárok olyan segélyezésre szoruló réteget alkottak, amely teljesen ki volt szolgáltatva a gazdagok megvesztegetésének és manipulálásának. E reménytelen tömeg féken tartása érdekében a legkülönbözőbb szórakoztatási módszereket alkalmazták. Ekkor vezetik be, például a gladiátor küzdelmeket. Az érem másik oldala az volt, hogy a pénzvagyonos réteg mértéktelen gazdagodása következtében pazarló luxusban élt.



Gustav RuhlandGustav Ruhland a Freiburgi Egyetem professzora, aki Bismarck kancellár megbízásából több éven át kutatta a magas kultúrák és birodalmak felbomlásához vezető okokat, megállapította, hogy a pénzvagyon túlzott centralizációja és koncentrációja miatt borult fel a pénzügyi-gazdasági egyensúly. Ez az egyensúlyvesztés tükröződött a politikai viszonyokban, a közélet minden területén és megjelent a kultúra mélyülő dekadenciájában is. Ebben a helyzetben már csak a pénzvagyonosok tudták érvényesíteni akaratukat. Az általános erkölcsi hanyatlás eredményeként eluralkodott a kíméletlen haszonlesés, az örökségvadászat és a korábban megvesztegethetetlen bírák is lepénzelhetővé váltak. A protekciózás és a magánkapcsolatok érvényesítése egyre jobban akadályozta, hogy arra alkalmas, hozzáértő és erkölcsös személyek intézzék a közügyeket és kerüljenek vezető pozíciókba. A kamatmechanizmus destruktív módon befolyásolta a magánszférát is. A korábban szentnek és felbonthatatlannak tartott házasság könnyen megváltoztatható szerződéssé alakult át. Kialakult és iparrá fejlődött a prostitúció. Az átlag rómainak már nem volt lehetősége arra, hogy tisztességesen keressen pénzt, miután a pénzvagyon-tulajdonosok valamennyi termelőeszközt megszerezetek maguknak, és azt az olcsóbb rabszolga-munkaerővel működtették.

A politikai vezetés is fokozatosan a pénzvagyon-tulajdonosok és bankárok kezébe ment át. Polgárháborúk kezdődtek és általánossá vált a társadalmi nyugtalanság. A társadalom hátrányos helyzetű részének a féken tartása - a társadalmi béke megőrzése - egyre több állami kiadást vett igénybe. Az állam eladósodása az adók ugrásszerű növeléséhez vezetett. A rendszer fokozatosan irányíthatatlanná vált, noha egyre szigorúbb jogszabályokat hoztak a kézbentartására. Így például betiltották a szabad foglalkozásválasztást és helyébe a kényszerintézkedések léptek.

Mindez annyira legyengítette belülről az egykor hatalmas Római Birodalmat, hogy a végül néhány gyengén felfegyverzett barbár germán is el tudta foglalni. Így történt, hogy Odoaker germán vezér könnyűszerrel elmozdíthatta a trónjáról a Nyugat-Római Birodalom utolsó császárát, Romolus Agustulus-t Krisztus után 476-ban. A teljesen eladósodott és csődbejutott római államnak nem volt már pénze. Az általános hanyatlás eredményeként a pénzrendszer is eltűnt a gazdasági életből, és átadta a helyét a rossz hatékonyságú naturál-gazdálkodásnak, azaz az autarchiának és a cserének. Az általános társadalmi hanyatlás a kamat-kapitalizmus rendszerének a következménye volt.


A kamat-mechanizmus létrehozta a pénzvagyon példátlan koncentrálódását, de egyben a tőke olyan egyoldalú korlátlan uralmát valósítatta meg, amely az egész rendszert aláásta, és végül felbomlasztotta.


Ha a Római Birodalom hanyatlásának ezt a tünet-együttesét a globális kapitalizmus jelenlegi rendszerére alkalmazzuk, akkor megállapíthatjuk, hogy a kamat-kapitalizmus mai világrendszere is a szétesés és a felbomlás szakaszába érkezett. Ma már a világgazdaság centrum országaiban is eladósodott az állam, a gazdaság és a lakosság. Különösen a parasztságra nehezedik fokozott nyomás. Az élelmiszereket növekvő mértékben külföldről importálják. A felgyorsult monopolizálódás eredményeként az önálló vállalatok egyre nagyobb számban mennek csődbe és tűnnek el. A politikai élet irányítása a pénzrendszert birtokló és irányító szűk réteg kezébe került, amely egyben a világ 400 legnagyobb multinacionális cégének a tulajdonosa is.

bread-and-circusesroman circusA kenyér és a cirkusz ismét szerephez jut. Ma a cirkusz szerepét a látványos sportok, a labdarúgás, az autóvezetés, a tenisz és a művészi igény nélküli silány kultúrtermékek töltik be. A kamatgazdaság eredményeként kialakul az egyes országokon belül, és világszinten is, a kétpólusú rendszer. Ez egyrészt a pénzügyi közösségből, és az általa felnevelt és pozícióba helyezett integrált hatalmi elitből áll, másrészt pedig a bérből és fizetésből élő függő helyzetű százmilliókból, valamint a segélyezésre és szociális támogatásra szoruló tömegekből.

A kamatmechanizmussal működtetett pénzgazdaság - az ókorhoz hasonlóan - most is túlnépesedést idéz elő. Ennek oka az, hogy mindazon személyek munkája feleslegessé válik, akinek tevékenységéből a pénzoligarchia nem tud a maga számára kamatjövedelemhez jutni. Ma is tanúi vagyunk, hogy a gazdagság egy szűk pénzvagyonos réteg kezében halmozódik fel, amely mértéktelen luxusban él. A közerkölcsök vonatkozásában is megjelentek a dekadens jelenségek: a házasságok fellazultak, növekszik a válások száma, illetve azoké, akik sohasem élnek ilyen közösségben, mindez kiegészül az utódnevelés felelősségét mellőző szexuális kapcsolatok beteges kultuszával. Beindult az egyes kábítószerek fogyasztásának legalizálása. Elfogadottá vált a nagy vállalatok vonatkozásában is a korrupció, a csalás és a hazugság, ha pénzügyi sikerrel jár. Folyamatosan nő a munkanélküli segélyre és szociális támogatásra szorulók számra, s ezért egyfajta államszocializmus kialakulásának lehetünk a tanúi. A segélyből élők viszont többé nem nevezhetők szabad polgároknak, mert eltartásukért személyes szabadságuk, azaz önálló akaratérvényesítésük elvesztésével fizetnek.

A jelenlegi kamatmechanizmussal működtetett pénzrendszer összeomlása azért elkerülhetetlen, mert a gazdasági élet egészéhez képest a pénzmennyiség háromszoros tempóban növekszik, mint az előállított termékek és szolgáltatások mennyisége. Egy ilyen belső feszültség elkerülhetetlenül felbomlasztja a rendszer egészét. A válság jelei már mutatkoznak, és ha bekövetkezik, akkor a mi civilizációnk is felbomlik. Mivel a kamatkapitalizmus uzsoracivilizációja globális így, először a világtörténelemben, napjainkban lehetünk tanúi globális méretű gazdasági összeomlásnak.

A birodalmak hanyatlását mindig felgyorsította az államok fokozódó eladósítása, amely végül is elvezetett összeomlásukig. Ezt bizonyítja a Francia Forradalom is. Az állam a forradalom kitörését megelőző évben, 1788-ban, adósságszolgálatra és kamatfizetésre kényszerült fordítani az állami bevételek 70-át. Ezt az óriási pénzügyi terhet az akkori francia kormányzat csak fokozott adóztatással és gazdasági restrikcióval tudta előteremteni. Ezek vezettek végül éhséglázadásokhoz, majd pedig a már megszerveződött nemzetközi pénzügyi oligarchia által mozgatott forradalom kitöréséhez.

A történelemben ez a folyamat újból és újból ismétlődik. Az I. Világháború kitörését felgyorsította az akkori európai államok példátlan eladósodása. Nemcsak Nagy-Britannia, Franciaország és Oroszország, valamint az Osztrák-Magyar Monarchia adósodott el, de még a dinamikusan fejlődő Németország is. A XX. század elején a német nemzeti vagyon növekedése évi 2 milliárd márka volt. Ez azonban csak a felét tette ki az évi adósság-növekedésnek. Az állam, a vállalatok és az egyes állampolgárok mind eladósodtak. Ennek az adósságnak a kamatjövedelmét a pénzvagyon-tulajdonos oligarchia és a tulajdonában lévő bankok tették zsebre. 1870-ben a Deutsche Bank 15 millió márka alaptökével rendelkezett, amely 1908-ig a tízszeresére növekedett. A németországi bankszektor egészének az ellenőrzése alatt álló vagyon pedig 3 milliárd márkára nőtt. Egyszerű számítással megállapítható, hogy ennek a növekedési ütemnek a megtartásával 1918-ra az egész német gazdaság 150 milliárdnyi vagyona a német bankszektor tulajdonába került volna. Ez csak azért maradt el, mert 1914-ben kitört az I. Világháború.



A tőzsdék egyik előnye: a középréteg elszegényítése

market_crashA kamattal működtetett pénzrendszerben a társadalom vagyona - bizonyos idő elmúltával - szükségszerűen a pénzvagyonnal rendelkező szűk csoport tulajdonába kerül. A vagyonkoncentráció már a XX. század elején is olyan méreteket öltött, hogy a világ vezető országaiban csupán néhány család ellenőrizte a nemzetgazdaságokat. Ennek tükörképe az állam és a lakosság súlyos eladósodása. Az irányítási pozíciókat kisajátító pénzvagyonos csoport olyan zárt kört alkot, amelybe rendkívül nehéz bekerülni. Az egyre nagyobb szerephez jutó tőzsdék és pénzpiacok - a részvényekkel való manipuláció révén - különösen alkalmasak az emberek nyereségvágyának és játékszenvedélyének a felkeltésére. A részvénytőke kibővülésével a tőzsdéket irányító nagybefektetők rá tudják tenni a kezüket a társadalom kevésbé tehetős rétegeinek a pénzére is, mivel megfelelő pénzmennyiség és bennfentes tájékozódás hiányában egyedül a nagybefektetők képesek akkor kivonni vagyonukat a tőzsdéről, amikor a részvények ára a csúcson van. Ezzel a kizárólag általuk irányított folyamattal magukhoz tudják ragadni a társadalom jelentős részének a megtakarításait. Minden tőzsde-összeomlás a pénzvagyonos réteg számára előnyösen rendezi újjá a pénzügyi és vagyoni viszonyokat.

Visszatérve a magas kultúrák és birodalmak hanyatlására, legyen szó a görögökről, a rómaiakról, az arabokról vagy az angolszászokról, a hanyatlás és felbomlás végső okai mindig a gazdasági életben, közelebbről a pénzrendszerben lelhetők fel. A pénzrendszer szükségszerű elfajzását pedig a benne működő kamatmechanizmus idézi elő. A szovjet birodalom bukása mélyén is gazdasági okok voltak, bár itt az államkapitalizmus és a tervgazdaság jelenléte miatt másképp működött a pénzmechanizmus romboló hatása. Ha a szovjet sajátosságoktól eltekintünk, a romboló mechanizmus működésének menete szinte mindig ugyanaz volt. A kamatok egyrészt aránytalan vagyonkoncentrációhoz, másrészt egyre növekvő eladósodáshoz vezettek. Ez létrehozta a kamatfüggőség viszonyait, annak összes gazdasági és kulturális következményeivel együtt. A kamatfüggőség a társadalom hanyatlásához, dekadenciájához vezetett. Megjelentek “a kenyér és cirkusz" perverz manipulálási módszerei. Az általános hanyatlás végül pénzügyi, gazdasági és társadalmi összeomláshoz, a birodalmak felbomlásához vezetett.

Befejezésül foglaljuk össze a kamatmechanizmus romboló hatásának a menetét az ókori Rómában.



A kamatmechanizmus romboló hatásának a menete az
ókori Rómában

· A lakosság növekvő eladósodása, a parasztság megsemmisülése, az ország elnéptelenedése.

· A világhódítást követi a rómaiak semmire tekintettel nem lévő nyerészkedése. A helytartó, az adóbérlő, a római kereskedő és pénzkölcsönző egymást szárnyalta túl a tartományok kiszipolyozásában.

· A római parasztság eltűnésével a nép kenyérellátása egyre távolabbról történő gabona behozataltól válik függővé.

· A példa nélkül álló választási megvesztegetések eredményeként a polgárok “kenyérhez és cirkuszhoz" jutnak.

· Az állam fegyveres erejét a magán-kamatjáradék behajtására használják a tartományokban és a szomszéd államokban.

· Mesés mértékben megnövekszik a gazdagság, a luxus, és az élvezetek hajszolása.

· Általánossá válik a közerkölcsök megromlása, az örökség-vadászat, az uzsora, a zsarolás, a bírák, és az állami hivatalnokok megvesztegetése. A korábban szentnek tartott és felbonthatatlan házasság könnyen felbontható szerződéssé válik. Erős mértékben fokozódik a prostitúció, a házastársak elhagyása és felgyorsul az ország elnéptelenedése.

· A nemesség fokozatosan eltűnik, és a politikai vezetés a bankárok kezébe megy át. A világ kereskedői a fővárosban tömörülnek. Megkezdődnek a polgárháborúk. A proletárok állami költségen való ellátása, a kényszerszolidaritáson alapuló államszocializmus gyors kiszélesedéséhez vezet.

· Az államcsőd krónikussá válik. A lakosság létszámának csökkenése tovább tart. A pénzgazdaság fokozatosan eltűnik. Helyére ismét a naturálgazdálkodás lép.

Ha el akarjuk kerülni a kamatkapitalizmus romboló hatásának a modern formában és globális méretekben történő megismétlődését napjainkban, akkor fel kell adni azt a téveszmét, hogy csak kamatszedő magánpénzrendszerrel működtethető a modern gazdaság.



Át kell térni

1. a pénzgazdaságról a termelő gazdaságra,
2. a forgalom elsődlegességéről az érték-előállítás elsőbbségére,
3. a kamatszedő magánpénzrendszerről a kamatmentesen működtetett közpénzrendszerre,
4. a pénzközpontú gazdaságról az emberközpontú gazdaságra,
5. a spekuláció elsőbbségéről a teljesítmény elsőbbségére,
6. az ellenőrizetlen szervezett magánhatalom rendszeréről az ellenőrzött közhatalom rendszerére,
7. a formális demokráciáról a gazdasági-pénzügyi esélyegyenlőséget minden egyes ember számára folyamatosan megújító érdemi demokráciára,
8. a fenntartható növekedésnek - “fejlődésnek" - nevezett fenntartható kamatszedésről a fenntartható erőforrások biztosítására,
9. az önrendelkezés felszámolásáról az önrendelkezés kiszélesítésére,
10. a beolvasztó integrációról az egyenjogú társulásra,
11. a nemzetállam felszámolásáról az egyént védelmező nemzeti és egyházi közösségek - a nagyobb család - védelmére,
12. az egyoldalú technikai modernizációról a társadalmi viszonyok igazságosabbá tételét is megvalósító folyamatos társadalmi modernizációra.

Csak így érhető el, hogy az ember - minden egyes ember -, akit Isten egyedül teremtett a saját képmására és látott el az alkotó értelem szikrájával, optimálisan kibontakoztathassa képességeit és teljes értékű életet élhessen.

forrás:
2003. / Dr. Drábik János: Uzsoracivilizáció II.:
http://mek.niif.hu/06800/06897/html/0307.htm

http://ebredezes.hu/roma-bukasanak-igazi-oka-a-kamat-volt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyere haza, fiatal! - program
  2015-07-29 21:06:34, szerda
 
 

Gyere haza, fiatal! - program

NERtársak, nagy dolog van itt most készülőben! Hol vannak azok az idők, amikor túró rudival próbálták visszacsalogatni a kivándorló fiatalokat?... Már sehol. Új idők járnak, meg új stratégiák.

Rossznak nem rossz, (mindjárt ecsetelem is), de mégiscsak adunk a sz@rnak egy pofont, ha ezt megcsináljuk. Már megint...

Szóval a cuccot úgy hívják " Gyere haza, fiatal!" 100 milliót terveznek rá szánni. Első célcsoport a Londonban élő magyar fiatalok. Most nem kicsit teszi oda magát a kormány. Röpke pár év alatt ugyanis rájöttek, hogy a magyar túró rudi, meg a gulyás bármennyire finom is, nem igazán mérhető egy súlyban a megélhetéssel, meg a munkáért kapott megbecsüléssel. Próbáltuk, de nem... Az van, hogy az ember igen nagy szívvel tudja szeretni a hazáját távolról is, ha nyugodt, szükségleteinek megfelelő anyagiakkal, meg biztonsággal rendelkezik. Sőt! Úgy igazán! Még adót is szívesebben fizet oda, ahol kap is érte valamit, mer' a 66. stadion valószínűleg hidegen hagyja, ha üres a hűtője.

Na most mielőtt tényleg már csak a közmunkások maradnának szép hazánkban (azok is csak azért mert eleségre sem elég a bérük, nem hogy elindulni messzi földre...), azt tervezi a kormány, hogy a visszatérőknek, repülőjeggyel, Munkával! és albérlettel kedveskedik. Az állam egy évig fizetné a lakbért, meg még az útiköltséget is.

Azért ez mindenképp értelmesebb gondolat, mint az eddigiek, na de... Egy év kiváltságért vajon eldobják-e a következő negyven évet, vagy még többet? Mert mi van egy év után? (Kicsit közben is...) Halálán lévő egészségügy, "nyolcszázötvenhatezer" adó, sok stadion/életveszélyes metró, bizonytalan nyugdíj, ideges, frusztrált emberek meg sz@r fizetések, botrányok, és egy olyan kormány, aki egy-két-négy évente, de van amikor havonta megváltoztatja az álláspontját. Bizalomhiány. Mert itt kőbe van vésve minden, amíg gyorsan meg nem szavazzák az ellenkezőjét, vagy el nem törlik visszamenőlegesen.



Hát hajrá! Próbálkozzunk, és talán egyszer rájönnek ott a Parlamentben, hogy a legkecsegtetőbb ígéretek is csak akkor hatásosak, ha mellé bizalom is van. Bizalom a felé, aki az ígéretet teszi. Na, az itt már csak a Békemenetben van, de azok nem is mentek ki egy normális élet reményében külföldre...



http://nertars.blog.hu/2015/05/02/gyere_haza_fiatal_program
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Letisztul végre az európai politika?
  2015-07-29 20:56:04, szerda
 
  Vajon mit mond a mi nagyszerű ellenzékünk? Az ún. "baloldali" befogadná talán az összes Európában lévőt és az úton lévőket is, gondolom. Az ún. "szélsőjobb" pedig gyakorlatilag semmit. Nem fogja össze a Gárdákat, a tenni akaró civileket, pont akkor lett néppárt, amikor kemény ellenzéknek kellene lennie. Így legalább meg(ki)ismertük...

**************************,,,


hidfo.ru 2015.07.29. 17:07


Az otthon erőt ad: Letisztul végre az európai politika?

A brit kormány rendkívüli találkozót hívott össze, miután kétezer illegális bevándorló rohanta meg a Franciaországból Angliába induló vonatokat a Calaisban kezdődő csatorna-alagúton.

A migránsok Calais területén próbáltak meg bejutni az Anglia felé induló vonatokra, és a bevándorló-helyzet mostanra olyan méreteket öltött, hogy az Anglia és Franciaország közti vonatközlekedés ellehetetlenül miatta. Észak-Franciaország és Délkelet-Anglia tömegközlekedésén kaotikus állapotok uralkodnak, és az utakon is komoly torlódások alakulnak ki a migránsok tömegei miatt. A brit kormányra fokozott nyomás nehezedik, emiatt a napokban bejelentették, hogy további 9 millió eurót különítenek el a vasúti csomópontok biztonságának szavatolására. Az Egyesült Királyság az utóbbi hónapok során közel 4 millió euróval támogatta a csomópont biztonsági őrizetét, mivel a csatorna-alagutat kezelő Eurotunnel vállalat azzal vádolta a brit kormányt, hogy nem tesz elegendő ellenintézkedést a helyzet normalizálása érdekében.

Nem csak a tömegközlekedést bonyolító cégek részéről éri kritika a kormányt, hanem a közvélemény is egyre inkább ellenük fordul. Sokan arra hívják fel a figyelmet, hogy ebben a helyzetben már a kormány önmagában fellépése nem elég, ehelyett Franciaországra kellene fokozott nyomást gyakoroljon, hogy saját területein radikálisabb fellépést mutasson a népvándorlással szemben.

A francia és brit kormány folyamatos egyeztetéseket folytat a helyzet kezeléséről, és jelenleg kialakulóban van egy olyan megegyezés, miszerint az afrikai migránsokat egyszerűen visszaküldik Afrikába. Arról azonban nincs egyetértés, hogy mindezt hogyan valósítsák meg. A közvélemény radikális fellépést vár el, de a kormányok nem akarnak erőszakos deportálás jellegű akciókat végrehajtani, mert sokan továbbra is ragaszkodnának a multikulturalizmus sikerességének látszatához.

A helyzet mostanra odáig fajult, hogy Calais környékén több, spontán kialakult menekülttábor működik, ahol évek alatt összegyűltek az illegális bevándorlók. Elgettósodott területek alakultak ki, mert továbbutazni nem tudnak, személyes irataik nincsenek, letelepedni nem tudnak, a kormány pedig nem meri erővel felszámolni a spontán kialakult migráns-gettókat. Az itt összegyűlt bevándorlók időnként egy-kétezres tömegben megindulnak a csatorna-alagút bejárata felé, és megpróbálnak betörni a vonatállomásra. Szerdán történt egy újabb ilyen tömeges betörési kísérlet, melynek során egy bevándorló is életét vesztette.

A brit kormány mindeddig nagyon elővigyázatos volt annak kapcsán, hogy ne a franciákat okolja a kialakult helyzetért. A választók részéről azonban egyre nő a nyomás, és ha a kormány nem, az ellenzék minden bizonnyal kihasználja az adódó lehetőséget. A UKIP (brit függetlenségpárt) nyilvánosan is kijelentette, hogy Franciaország felelős a népvándorlás miatt kialakult közlekedési káoszért. Nigel Farage szerint a brit hadsereg kellene beavatkozzon még a határ francia oldalán, ahol a francia hatóságokkal közösen kellene ellenőrizzék az Anglia területére induló vonatokat.

Franciaország és az Egyesült Királyság mostanra egy sor megállapodást kötött, ami meghatározza, milyen protokoll mentén működhet a brit határőrség Franciaország területén, ez ugyanis mindennapi kérdéssé vált. Egyelőre a határőrség gyűjti össze az ezerszámra érkező migránsokat, és visszaviszik őket a csatorna-alagút vonatállomásai körül kialakult menekülttáborokba. A helyzet azonban egyre éleződik; a migránsok egy része többszöri, egyre elkeseredettebb próbálkozásokat tesz arra, hogy bejusson az Angliába induló vonatokra, így a tettlegességtől sem riadnak vissza. Hétfő éjjel újabb betörési kísérlet történt, melynek során több mint kétezren ostromolták meg a vonatállomás körüli kerítést. Eközben a lakosság egyre inkább követeli a kormány radikális fellépését, ami a spontán menekülttáborok hadsereg általi felszámolását és a migránsok tömeges deportálását jelentené.

A szélsőséges helyzet hatására az európai kormányok szembe kell nézzenek azzal a ténnyel, hogy a multikulturalizmus ideológiája többé nem fenntartható, a lakosság elementáris erejű nyomásgyakorlása mindinkább összeroppantja a kormányok ideológia-alapú bevándorlás-politikáját. Vannak olyan európai kormányok, melyek ezt akadálynak és problémának tekintik; a britek és franciák egyelőre láthatóan próbálják elkerülni a radikális megoldásokat. Vannak azonban olyan európai kormányok, melyek kezdik felismerni a helyzet adta lehetőséget; a lakosság elementáris erejű elvárásai nekik nem feltétlen leküzdendő probléma; sokkal inkább egy lehetőséget jelentenek arra, hogy a kormány újra legitimálja önmagát, és a nép akarata előtt meghajolva újraépítse támogatottságát.

A bevándorlás-probléma ebből a szempontból egy mérföldkő az európai politikában; a kormányok megtapasztalják az otthon erejét, és elkezdik felismerni, hogy stabil kormányzás csakis a nép támogatásával elképzelhető. A migráns probléma letisztítja az ellentéteket, és színvallásra kényszerít valamennyi pártot arra vonatkozóan, hogy kinek az oldalán állnak; a nép oldalán foglalnak állást, vagy inkább a társadalom ellenében próbálnák fenntartani hatalmukat?

http://hidfo.ru/2015/07/az-otthon-erot-ad-letisztul-vegre-az-europai-politika/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
GKI: nem érjük meg az EU-s átlag elérését
  2015-07-29 20:52:40, szerda
 
  GKI: nem érjük meg az EU-s átlag elérését

2015. július 29. szerda 17:40:59


Magyarországon az egy főre jutó GDP értéke 63 százaléka az euróövezeti átlagnak, 20 százalékponttal magasabb mint 20 évvel ezelőtt, és várhatóan ez további egy százalékponttal javul 2016-ig - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. szerdán.

A GKI közleménye szerint a hasonló bázisról induló Szlovákia fejlődése ennél jóval dinamikusabb volt, hiszen 30 százalékpontos, míg Lengyelország 26 százalékpontos növekedést tudott felmutatni. Csehország volt a régióban a leglassúbb ezen a területen, ugyanakkor jóval magasabb bázisról indult, így még mindig a legfejlettebb állam e tekintetben is a régióban.
Újraindultak az EU-s pályázatok! Ha a jövőben pályázna, segítünk!

A gazdaságkutató szerint a belátható idejű tényleges reálkonvergenciához (az euróövezeti egy főre jutó GDP értékének közelítéséhez) a magyar gazdaságnak az euróövezet átlagos növekedését jóval meghaladó növekedést kell produkálnia.
Irodaszert keres?
Irodaszert keres?

Vásároljon nálunk bármikor - mindent megtalál, ami az irodába kellhet!
Másolópapírok, borítékok, Etikettcímkék, Nyomtatási kellékanyaok, Iratrendezők, Gyorsfűzők, Írószerek, Higiéniai termékek

Az eurózóna GDP-jének egy százalékos növekedési üteme mellett, legalább 1,6 százalékos növekedést kell elérni Magyarországon, 1,3 százalékos növekedést Csehországban, 1,6 százalékot Lengyelországban és 1,4 százalékot Szlovákiában ahhoz, hogy az értékek közötti abszolút különbség ne növekedjen. Ezt a jövőben nehezíti azonban az, hogy az euróövezeti GDP növekedése gyorsul, míg a magyar gazdaságé lassul.

Az elmúlt húsz év növekedési átlagait a jövőbe vetítve Szlovákia 2030-ra, Lengyelország 2035-re, Csehország 2040-re, míg Magyarország 2075-re érné el az euróövezet akkori egy főre jutó GDP átlagát.

A GKI azonban megjegyzi: ha az elmúlt tíz év növekedési átlagát tekintjük, akkor Szlovákia 2025-re, Csehország és Lengyelország 2030-ra érné el az euróövezet egy főre jutó GDP átlagát, szemben Magyarországgal, amely 2120-ra érné el ezt. Úgy vélik: ahhoz, hogy Magyarország ennél hamarabb elérje a fejlettebb országok átlagát, számos lépés szükséges, például az élőmunka költségének folyamatos csökkentése helyett a dolgozók "minőségének" javítására (oktatás), illetve jelentős külföldi tőkebeáramlásra (FDI) lenne szükség.


http://www.mfor.hu/cikkek/122297.html
MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar reformok működnek!
  2015-07-29 20:21:06, szerda
 
 
Millásreggeli.hu
~ 2015.07.29. 19:14.
Leépül az építőipar

Idén a második negyedévben 1771 építőipari céget töröltek a cégbíróságok, ez 11 százalékkal több, mint az első negyedéves adat, és egyharmadával több az egy évvel korábbinál.

Az Opten céginformációs szolgáltató szerint a felszámolással megszűnő építőipari társaságok száma a második negyedévben 774 volt, ez 44 százaléka az összes törlésnek, holott ez a mutató két évvel korábban még 77 százalék volt. A most megszűnő cégeket leginkább a hatóság vezeti ki a piacról kényszertörléssel, amiért nem lelhetők fel, vagy nem tesznek eleget elemi adminisztratív kötelezettségeiknek sem.

A közlemény azzal indokolja az építóipari cégek növekvő számú megszűnését, hogy a tavalyi, bíztató fellendülés után, idén visszaesni látszik az új megrendelések állománya. Az uniós forrásból támogatott nagy beruházások pedig nem hozták meg a fellendülést a kisebb cégeknek. Optimizmusra adhat okot az, hogy az utóbbi időben emelkedni kezdtek az ingatlanárak. A növekvő árak normál esetben generálják az épületépítési és -felújítási projekteket, de a jelenlegi helyzet távolról sem nevezhető stabilnak

http://millasreggeli.hu/leepul-az-epitoipar/#fbcomm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar izék működnek!
  2015-07-29 20:13:14, szerda
 
  A magyar izék működnek!

2015.07.28. 20:27


Hazánkban immáron soha nem látott mértékűre dagadt az agresszív, néphülyítő kormánypropaganda. A nemzetinek nevezett konzultációdömping, plakát, plakát hátán és a több tíz milliárdos költségvetésű egyre szaporodó, bénábbnál-bénább ,,közszolgálati" tévécsatornák mind ezt jelzik. A cél nyilvánvalóan nem a választó polgárok véleményének a kikérése, hanem annak manipulálása.

Bizony, ez a jelenlegi kormányzat egyik fő jellemzője.

Még a leghülyébb CÖF szimpatizáns is beláthatja, hogy a nemzeti konzultációk idegenellenes manipulatív kérdései, az állami tévéadók permanens, primitív, hazug győzelmi jelentései, a bugyuta és nevetséges szövegezésű és képi megvalósítású óriásplakátok mind mind ezt a célt szolgálják.

A mai hazai hatalom demokrácia-felfogására igen jellemző egyébként hogy annak a kormánynak a szóvivője lelkendezik a 12 %-os részt vételű nemzeti konzultáció ,,elsöprő" sikerén, amelyik mindeközben - a korábbi szabályozást módosítva - alaptörvényi szinten írta elő, miszerint bármely népszavazás - ha egyáltalán sikerül elérni, hogy a kérdést a választási szervek nagy kegyesen jóváhagyják - csak akkor érvényes, ha azon a választásra jogosultak több mint 50 %-a részt vesz.

Ám, ha az állam méltóztatik konzultálni velünk, akkor elég a tízegynéhány százalék is.

A napokban elindított újabb igénytelen képi megvalósítású plakátkampánnyal kapcsolatban már sokan írtak arról, hogy azokon pl. egy nyugalmazott minisztériumi főtanácsos örömködik a minimálbér növekedésén, a kedves neje pedig azt kürtöli nagy boldogan világgá, hogy mily sokat spórolt a rezsicsökkentéssel.

Amit tulajdonképpen el is hiszünk neki, ha arra gondolunk, hogy korábban, Gyurcsányék alatt bizonyára mily sokba kerülhetett nekik a szaunájuk, uszodájuk üzemeltetése.

De mit kezdjünk azzal a plakáttal, amelyen egy fiatal hölgy vigyorog ránk igen mesterkélten, azzal a felirattal: ,,Nem akarunk illegális bevándorlókat! A magyar reformok működnek!"

Hogy jön a bevándorlók nem akarása a működő magyar reformokhoz?

De az ilyesfajta logikátlanság valójában már nem is érdekli a hatalomgyakorlókat. A lényeg a bevándorlás veszélyeinek eltúlzása, goebbelsi mantrázása.


http://proszektura.blog.hu/2015/07/28/a_magyar_izek_mukodnek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt a vége mindennek! Már Rogán feleségének is van szóvivője
  2015-07-29 20:10:04, szerda
 
  2015. júl 29.
Itt a vége mindennek! Már Rogán feleségének is van szóvivője
írta: Egyenlítő blog

Saját jogon szeretne celebbé avanzsálni Rogán-Gaál Cecília, ezért egy sokat próbált szakembert fogadott fel, aki tucatnyi magyar híresség PR-ügyeit intézi.

A napokban a Borsban keltett meglepetést, hogy egy Rogánné nevében (egy általa posztolt kép kapcsán) nem a fideszes politikus felesége nyilatkozott a lapnak, hanem a Rogánné névtelenül megnyilvánuló sajtósa. Ez az Egyenlítő blogot nagyon kíváncsivá tette, utánaérdeklődtünk, és több, egymástól független forrásból úgy értesültünk, hogy Rogán Antal felesége, Cecília felfogadta maga mellé
az ország első számú sztárcsinálóját, Kende-Hofherr Krisztinát.

Kende-Hofherr egy interjújában azt mondta, másfél-két esztendő alatt
bárkiből lehet sztár.

Pozitív példaként ügyfelei közül Liptai Claudiát emelte ki, aki a tudatos brandépítés eredményeként ma már a magyar televíziózás "nagyasszonya". De Kende-Hofherr foglalkozik mások mellett Hajós Andrással, Bochkor Gáborral és Ábel Anitával is.

rgc.jpg

(A kép forrása Rogánné Jóga a város fölött című albuma)

A ,,celebségre" készülő Rogánné egyre gyakrabban szerepel olyan híres feleségek mellett, mint Sarka Kata (Hajdú Péter neje) vagy Vajna Tímea (a kaszinókoncessziókkal kitömött Andy Vajna felesége). Egyébként nyilvános szereplései során már
nem nagyon használja leánykori nevét.

Legutóbb, amikor állítólag ,,szexi naptárral" lepte meg Fidesz-politikus férjét, szintén nem Rogán-Gaál Ceciliaként szerepelt, csak férje vezetéknevén, s így található meg a Facebookon is.

A mostanában inkább korrupciógyanús ügyeivel szereplő Rogán Antal belvárosi polgármesterként tudatosan építette a bulvárlapokban imázsát.

A politikus magától a Vatikántól kért engedélyt arra, hogy egyházilag is elválhasson első nejétől, és második esküvőjét így már a Szent István bazilikában tarthassa. Az ezerfős násznépet a Magyar Tudományos Akadémián vendégelte meg, pedig az MTA-épületében hivatalosan nem is lehetett volna lagzit tartani.
A Rogán-házaspár még egy szappanoperában is szerepet vállalt, és egy sztárshowban is fellépett, hogy az emberközeli politikus látszatát keltse.
Nagyon ráégett ugyanakkor, hogy szereti a drága órákat, illetve a költséges kiegészítőket, hogy még gyermekei ruhái is a luxusboltokból valóak.

Pasa parki lakásgyarapodása idején kezdett visszaütni nagyzoló életmódja, de gyakran fényképezik azóta is luxushotelek éttermeiben. Állítólag az adóhatóság vele és családjával szemben lefolytatott egy vagyonosodási vizsgálatot, de annak eredményét csak szóban tárta a nyilvánosság elé, így valójában máig nem tisztázta vagyonosodásának forrásait.

http://egyenlito.blog.hu/2015/07/29/itt_a_vege_mindennek_mar_rogan_felesegenek_is _van_szovivoje
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 666 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 801
  • e Hét: 6553
  • e Hónap: 10298
  • e Év: 163794
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.