Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Red Bull repülő verseny előzetes
  2015-07-03 20:07:10, péntek
 
  ......


Besenyei Péter új repülőgépe, az Edge 540-es, ami a hazai közönség előtt július 4-5-én mutatkozik be a Red Bull Air Race budapesti futamán. A világbajnok reméli, hogy a gépcsere versenyképesebbé teszi a csapatát és akár a győzelemért is megküzdhet a Duna felett.
......



.....



- A Red Bull Air Race visszatérése Budapestre azt is jelenti, hogy az egyik legérdekesebb helyszín újra a naptárban van, ugyanis a rajongók szemében a magyar főváros a versenynaptár egyik legizgalmasabb helyszíne - főleg a Széchenyi Lánchíd.

Budapest 2004-2009 között minden évben otthont adott a Red Bull Air Race-nek, jövő hétvégén pedig hat év után a pilótáknak ismét át kell majd repülniük a Lánchíd alatt. Vajon milyen érzés ez számukra?
A legfontosabb dolog minden pilótának, hogy fel tudja mérni a híd pereme és a Duna felszíne közötti távolságot - ez a szám nagyjából 8 méternek felel meg a vízállás függvényében, így kijelenthető, hogy hibának nincs helye. A versenyzők közül az egyik legnagyobb tapasztalattal a hazai pályán repülő Besenyei Péter bír, ha valaki, akkor a ,,Keresztapa" elmondhatja magáról, hogy ő ismeri a Lánchíd alatti rész minden centiméterét. ,,Biztos vagyok benne, hogy mivel mindannyian profik, senkinek nem fog problémát okozni a híd alatti repülés, de azok, akik még nem repültek Budapesten azoknak izgalmasabb lesz a történet" - mondta el.
A magyar rajongók első számú hőse Besenyei, nagy szakértője a terepnek, amelyet a számok is alátámasztanak: ,,Először 15 évvel ezelőtt repültem át a Lánchíd alatt - akkor fejjel lefelé. Már nem tudom pontosan az adatot, de több mint százszor vittem véghez ezt a manővert, idén ez a szám már hatnál jár. Szóval rutinos vagyok..." - tette hozzá nevetve a Besenyei.
Pár alkalommal már Hannes Archnak is megadatott, hogy átrepüljön a Lánchíd alatt: ,,Nagyon izgalmas, és én nagyon szeretem ezt a manővert. Párszor már megcsináltam, nem nagy ördöngösség, de figyelni kell" - mondta el az osztrák pilóta.
- Arch azt is kifejtette, hogy ez miért ennyire izgalmas: ,,Ha átrepülsz valami szűk helyen, olyan érzést kelt mintha meg lenne tiltva, mert veszélyes. A tiltott és ráadásul ritka dolgok még izgalmasabbak. Szerencsésnek érzem magam, hogy újra megcsinálhatom a manővert."
Martin Sonka egyike azon kevés pilótáknak, akik még nem repültek át a Lánchíd alatt. ,,2010 óta versenyzem, így a budapesti futamok eddig kimaradtak az életemből. Ez lesz tehát az első futamom itt, amit már alig várok. A parlament és a Lánchíd egyike a magyar főváros ékköveinek. Biztos vagyok benne, hogy a szurkolóknak és nekünk is látványos hétvégében lesz részünk" - mondta el a cseh műrepülős.
Minden pilóta tehát izgatott a Budapestre való visszatérés miatt, így valószínűleg nem elhamarkodott a kijelentés, hogy szó szerint nagy verseny lesz a levegőben.

Steve Jones elmagyarázza, hogyan kell átrepülni a Lánchíd alatt. - videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
Szent Tamás apostol
  2015-07-03 19:55:08, péntek
 
  Húsvétvasárnap este a tizenkettő közül az egyik, Tamás, vagy melléknevén Iker, nem volt velük, amikor Jézus megjelent nekik. Később a tanítványok elmondták neki: ,,Láttuk az Urat." De ő így szólt: ,,Hacsak nem látom kezén a szegek nyomát, ha nem érintem ujjaimat a szegek helyéhez, és nem tapintom meg kezemmel oldalát, én nem hiszem!"
Nyolc nap múlva ismét együtt voltak a tanítványok. Tamás is ott volt velük. Ekkor újra megjelent Jézus, bár az ajtó zárva volt. Belépett és köszöntötte őket: ,,Békesség nektek!" Tamásnak pedig ezt mondta: ,,Nyújtsd ide az ujjadat és nézd a kezemet! Nyújtsd ki a kezedet és érintsd meg oldalamat! Ne légy hitetlen, hanem hívőt" Tamás így válaszolt: ,,Én Uram, én Istenem!" Jézus ezt mondta neki: ,,Most már hiszel, Tamás, mert láttál engem. Boldogok, akik nem láttak, és mégis hisznek!"
Jn 20,24-29

Imádság
Uram, töltsd el szívemet mind jobban és mind mélyebben a te örömöddel, hogy abból valamit szétsugározhassak, s így az emberek általam megérezzék, hogy a te vallásod nemcsak a kereszt, hanem az öröm vallása is.
R. Graf

Szent Tamás apostol.
Bizonyos mértékig így van ez minden szent esetében, aminek az az oka, hogy nem annyira a személyük a fontos, mint inkább az, amit az életük mutat nekünk, s amit az Egyház a szentté avatásukkal és az ünnepükkel elénk akar állítani.
- Tamásról nem tudunk sokat. Egyike volt azoknak, akik akkor is hűségesen kitartottak Mesterük mellett, amikor a nagy tömegek már kezdtek visszahúzódni, mert a nép vezetőinek ellenséges magatartása egyre nyilvánvalóbbá vált, s ebből következtetni lehetett arra, mi lesz Jézus sorsa. Jézus meghívta apostolnak, így Jézus legszorosabb baráti köréhez tartozott -- egyike volt a tizenkettőnek, akiket Jézus arra szemelt ki, hogy Izrael tizenkét törzsét képviseljék, s akik már Istennek új népe, a jövendő Egyház voltak. Az apostolok listájában Tamás neve Alfeus fia, Jakab (Mk 3,18), Máté (Mt 10,3; Lk 6,15), illetőleg Fülöp (ApCsel 1,13) mellett szerepel. Az első három evangélistánál tehát, akik egyébként nem is akartak a tanítványokról beszámolni, nincs állandó helye az apostolok listájában.
- Jóval nagyobb szerepe van Tamás alakjának János evangéliumában. Szent János megörökítette azokat a vonásokat, amelyek ezt az apostolt minden nemzedék számára, akiknek nem volt módja a Krisztussal való személyes találkozásra, annyira rokonszenvessé, szimpatikussá teszik: Tamás a nem egykönnyen hívő, a töprengő, a kétkedő ember.
- Tamás azokkal a szavaival, amelyekkel felszólította a többi apostolt: ,,Menjünk mi is, haljunk meg vele együtt!'' -- bár a küszöbön álló események miatt egy kissé lemondóan --, megjelölte a maga útját és egyáltalán a tanítvány útját: a keresztre feszített Krisztus követését. Innen érthető, hogy egy apokrif irat, a Tamás- akták -- amely arról tudósít, hogy csodálatos eredményeket ért el az evangélium hirdetésében, egészen a távoli Indiáig -- Jézus rokonát látja benne, aki külsőre is, sorsában is a legjobban hasonlít hozzá.
- Szinte azt hihetjük, hogy János Tamással mindnyájunk ,,ősmintáját'' iktatta az evangéliumba. Neki köszönhetjük Krisztusnak azokat a szavait, amelyeket nem szívesen nélkülöznénk; azokat a szavakat, amelyek közvetlenül neki s nekünk is szólnak. És miként ő, mi sem válhatunk úgy szentté, hogy legyőzzük -- mi magunk! -- a hitetlenségünket, hanem csak úgy, hogy Krisztus az ő mindenható szavával és kegyelmével úrrá válik hitetlenségünkön: ,,Higgyetek Istenben, és bennem is higgyetek. Atyám házában sok hely van, ha nem így volna, megmondtam volna nektek. Azért megyek el, hogy helyet készítsek nektek. Ha aztán elmegyek, és helyet készítek nektek, újra eljövök és magammal viszlek benneteket, hogy ti is ott legyetek, ahol én vagyok. Hisz ismeritek oda az utat, ahova megyek'' (Jn 14,1--4). Így beszélt az Úr a tanítványaihoz. És Tamás vajon nem mindnyájunk nevében beszélt, amikor bátorságot vett, és megfogalmazta kételyeinket, és feltárta szívünk sötétségét? Ahogy neki, úgy nekünk is ezt mondja feleletül Krisztus: ,,Én vagyok az út, az igazság és az élet!'' (Jn 14,6). Tamás azáltal vált szentté, hogy hittel fogadta Krisztus szavát.

- Szent Tamásra, a ,,hitetlen" apostolra, a töprengő és kétkedő emberre emlékezünk liturgikus ünnepén, július 3-án. Az apostollal kiálthatjuk újra és újra: ,,Én Uram, én Istenem!"
Caravaggio: Hitetlen Tamás (1601-1602)
...... .....


Egy legenda szerint a Szűzanya mennybevitele közben, bizonyságul a kételkedő Tamásnak, visszaejtette az övét, melyet ereklyeként a prátói dómban őriznek.
Tamás apostol a hagyomány szerint Szíriában, Perzsiában és Dél-Indiában hirdette az Örömhírt. Mylaporban halt meg 72-ben. A Jeromos-féle martirológium július 3-án emlékezik meg testének Edesszába való átviteléről. Rómában a 9. században december 21-re tették ünnepét, végül 1969-ben annak érdekében, hogy a decemberi ünneplés ne törje meg advent utolsó hetét, visszahelyezték július 3-ra.
Szent Tamás India, a megtérő ateisták és az ácsok és építészek védőszentje. Nevének jelentése: iker. Attribútumai kezdetben kard vagy lándzsa voltak (Kölni dóm, Háromkirályok-oltár, 1181/1230), később legtöbbször derékszög, néha kő.
- Mindenható Istenünk, Szent Tamás apostol Urának és Istenének vallotta Fiadat. Segítsen minket az ő példája, hogy hitét követve mi is életet nyerjünk Jézus Krisztusban. Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Virágsziget
  2015-07-03 19:27:21, péntek
 
  Nagyobb kép Link

...... .........



...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét képekben  
Redbull repülő verseny elötti napon
  2015-07-03 19:23:35, péntek
 
  ...... .......



...... ........... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Budapest képekben, hírek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 3156 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6417
  • e Hét: 18047
  • e Hónap: 51201
  • e Év: 284948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.