Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Új nemzet-meghatározás és családi minőség
  2015-07-31 02:23:25, péntek
 
  http://egipatrona.hu/mvsz/index.php/2012-08-07-14-36-54/a-magyar-nemzet-uj-meghat arozasa

Megkísérlem a lehetetlent: a VIII. Világkongresszus új nemzet-meghatározásának értelmezését.
(Részlet a Magyarok Világkongresszusai c. írásból)

Mert, úgy érzem, hogy onnan az elefántcsont-toronyból egészen másképpen látszanak a dolgok, mint, ahogy azok a valóság talaján itt alant megtörténnek.


Kezdeném a bevezető szöveggel, amelyikben a következőképpen fogalmaznak a Kongresszus tudósai:

,,Az egyetemes magyar népet képviselni hivatott Magyarok VIII. Világkongresszusaáltal elfogadott új nemzet-meghatározást magukénak vallják, úgy tekintenek rá, hogy a Magyarok VIII. Világkongresszusa keretében tartott előadásukkal annak alakítóivá váltak, és ezen álláspontjukat a nyilvánosság előtt is fenntartják - többek között - az alábbi személyiségek:..."

,,Az egyetemes magyar népet képviselni hivatott Magyarok VIII. világkongresszusa..." szövegrészből eleve ordít a valótlanság!



Hogy képes egy olyan ,,Világszervezet" az ,,egyetemes magyar nép" nevében megnyilatkozni, illetve KINYILATKOZNI bármit is, amelyiknek SEMMILYEN KAPCSOLATA NINCS A MAGYAR NÉPPEL???? De nem csak vele nincs kapcsolata, hanem masszívan elhatárolódik azoktól is, akik esetleg megkísérlik a KÖZVETÍTÉST...

Folytatva a szöveg értelmezését: ,,Jövő a Szent Korona jegyében című, háromnapos nemzetstratégiai konferenciája a záró-mozzanata volt."

Mióta megismertem Síklaky István, a JÓLÉTI GAZDASÁG A SZENT KORONA ORSZÁGÁBAN című - élettel teli és nép-közeli - programját, mindenre odafigyelek, ami a Szent Koronával kapcsolatos.
Síklaky írta, hogy:
- Senki ,,ne mentse fel magát ilyen olcsón - egy címke felragasztásával - a józan, önálló gondolkodás emberi-polgári kötelezettsége alól.".

Addig is, de azóta, hogy ezt olvastam 2005-ben, valóban nagyon figyelmesen olvasok el mindent és főleg azt, ami a Szent Koronával és eszmeiségével kapcsolatos.


A másik, amiért olyan nagy érdeklődéssel követek minden konferenciát és fórumot, ahol a Szent Korona a téma, az azért van, mert TARTOM MAGAMAT ahhoz a Szent Korona-eszme szerinti Alkotmányhoz, melynek 2. §-ának

(1) ,,... a Szent Korona minden tagja egy és ugyanazon szabadságot élvez, amely nem szüntethető meg és nem korlátozható.

(2) A Szent Korona tagja:
a./ az államalapító magyar nemzet tagja, bárhol él a világon, valamint
b./ az államalkotó nemzetek tagjai, ha a Szent Korona Országának területén élnek."



Ebből merítve a bátorságot, folytatnám azoknak a fogalmaknak az értelmezését, melyeket - úgymond: újra alkottak 2012-ben: pl. mit jelent - szerintük -,,nép"-nek lenni.

Idézem: .
1.1. ,,A nép történelmi sorsközösségben születő és kibontakozó sajátos világ- és létértelmező szellemi és értékközösség. Ezen etnikai alapú közösség létrejöttének legfőbb feltétele és biztosítéka az anyanyelv és a terület kapcsolatteremtő közössége, a bevett szokások otthon(osság)teremtő rendje."
11.2. ,,Nemzet az az 1.1. szerinti nép, amely fejlődése során eljut önrendelkezési igényének megfogalmazásáig és kinyilatkoztatásáig."

*
Sajnos, azt kell, hogy írjam, a ,,nemzet" nem jutott el az önrendelkezési igényének megfogalmazásáig. Hiányzik hozzá a kellő ISMERET.
*
Ez azért van, mert a ,,nép"-hez tartozó - az 1945 után születettek nemzedéke elveszítette az anyanyelvi szókincsét, amivel ennél alapvetőbb igényét sem képes kifejezni. Mint írtam már évekkel ezelőtt, az anyanyelv az a nyelv, amit elsőnek tanul meg az ember és amelyiken a legszívesebben beszél.
Ezt a képességét veszítette el az a nemzedék, amelyiket elszakítottak már 20 hetes korától a szüleitől, akiket betereltek a gyárakba, vagy a TSZ-ekbe. Kiszakítva őket őshonos lakhelyükről, abból a szeretetközösségből, amelyikbe beleszülettek, és amit oly rövid ideig volt lehetőségük élvezni.
Volt matrónák, nagycsaládos édesanyák maradtak ellátatlanul az 1946 utáni években, mert ,,nem dolgoztak", ,,csak" a gazdaságban és a saját földjeiken, vagy a műhelyben, a férjüknek segítettek kéz alá dolgozva, közben gyerekeket szültek, neveltek és gondozták az idős öreg szülőket. A háborúban megözvegyülve, ott maradtak kifosztva és megfosztva mindenükből -től ellátatlanul és az új kommunista hatalom kíméletlenül lesújtott rájuk, mondván: ,,AKI NEM DOLGOZIK, NE IS EGYÉK!". Mindenki igyekezett ezeken az öreg szüléken segíteni és magához véve valamelyik gyári munkás gyermeke, kiérdemelve a ,,nincstelenségi bizonyítványt", ami alapján jogosulttá válhatott az orvosi ellátásra... A nagyvárosokban felbomlott az, amit nagy-családnak nevezhettek addig és, ami oly jól működött. Ne feledjük, hogy a családi minőség társadalmi minőséget is jelent, mert a család az a társadalmat alkotó legkisebb egység. Ha az felbomlik, szétesnek a társadalmi ,,közösségek" is.
Elég a mai ,,családi minőségre" gondolni, hogy átérezzük az elmúlt hét évtizedes történelmi folyamat tragikusságát!

(Részlet vége)

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 23 db bejegyzés
e év: 163 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5518
  • e Hét: 6898
  • e Hónap: 7845
  • e Év: 43786
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.