Belépés
sanci81.blog.xfree.hu
-Minden ember, minden apró mozzanat, Életedbe úgy került, hogy magad vontad oda... Az pedig, hogy mit kezdesz velük, csakis rajtad áll! ... Czifra Sándor
2007.12.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Virradat a parton
  2015-07-04 20:57:35, szombat
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Animációs kép  
Éj partján
  2015-07-04 20:56:51, szombat
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Animációs kép  
Kottákra helyezve
  2015-07-04 20:55:50, szombat
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Animációs kép  
A szemlélődő macska
  2015-07-04 20:54:03, szombat
 
 


Link
 
 
0 komment , kategória:  Animációs kép  
Viccek a hétvégére
  2015-07-04 19:35:21, szombat
 
  1) Yacht
--------
- Apa, az ott egy halászhajó?
- Nem kisfiam, az egy yacht.
- És hogy kell írni, j-vel vagy ipszilonnal? És h-val vagy ch-val?
- Tudod kisfiam, így jobban megnézve mégiscsak egy halászhajó.

------------
2) Kettő van
------------
Egy sofőr kereket cserél. A szomszéd kertből kijön egy kisgyerek, és nézi a
szerelést, de közben mindenre megjegyzést tesz. Amikor a pasas előszedi a
csavarkulcsot, a gyerek odaszól:
- A papámnak ebből kettő van.
S ez így megy megállás nélkül. Bármihez nyúl is az autós, a gyerek
megjegyzi:
- A papámnak ebből kettő van.
A vezető végre befejezi a szerelést és odamegy egy fához, hogy könnyítsen
magán. A kissrác most is nézi.
- Ide figyelj, kiskomám - mondja bosszúsan a fickó - nehogy már azt mondd,
hogy a papádnak ebből is kettő van!
- Azt nem... De kétszer ekkora!

--------------
3) Vizsga után
--------------
Megy haza a szőke nő az autóvezetői vizsga után. A férje gúnyosan kérdi:
- Na, meghúztak?
- Ketten is, de legalább megvan a jogsim!

------------------
4) Éjszakai pilóta
------------------
Repülőgép közeledik éjszaka a repülőtér felé. A pilóta elhatározza, hogy
megtréfálja a tornyot és eltorzított hangon szól a mikrofonba:
- Találd ki, hogy ki vagyok!
Erre az irányítótorony diszpécsere lekapcsolja a leszállópálya fényeit és
visszaszól:
- Te meg találd ki, hogy hol vagy...

-------------
5) Zsíros tej
-------------
- Miért zsíros a tej?
- ???
- Hogy ne nyikorogjon a tehén fejés közben.
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Egy kis humor
  2015-07-04 19:34:42, szombat
 
 


Link

Egy kis humor: Link
 
 
0 komment , kategória:  vicces, pikáns  
Legszomorúbb cica
  2015-07-04 19:33:13, szombat
 
  Meg kell szakadnia a szívnek: itt az internet legszomorúbb macskája - fotók
Ha ezt a macskát meglátod, neked is elszorul a szíved. Nem történt vele semmi rossz, gazdája szeretettel gondozza, egyszerűen olyan szomorú képet tud vágni, amitől máris meg akarod simogatni.
Luhunak, a nőstény cicának valójában nagyon is jó dolga van, gazdája szeretettel ápolja, gondozza három testvérével együtt. Mégis olyan fájdalmasan szomorú arcot tud vágni, amitől azonnal megszakad a szív. El is neveztük az internet legszomorúbb macskájának. Nézd meg a Luhuról készített bájos fotókat. Az utolsót mindenképpen ajánljuk!




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link




Link

Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Lassan véget érnek Azerbajdzsánban az Európa Játékok
  2015-07-04 19:01:40, szombat
 
 


Link

Búcsúzóul nézzük meg az örök tűz birodalmát! Link




Link

Baku környéke
A főváros környéke is számos érdekes látnivalót kínál. Már a város határában is rengeteg bólogató olajkutat láthatunk, szinte festői összevisszaságban és rendezetlenségben.
A földben rejlő olaj és földgáz évtizedek óta az alapja az ország fejlődésének, ezek kitermelése biztosítja a növekvő jólétet.

Yanar Dag:
Az Absheron félszigeten láthatjuk az égő hegyet, amely tulajdonképpen egy domb, ahol a felszín alatti folyamatos gázszivárgások miatt a hegy oldalában állandóan ég a tűz. A lángok akár háromméteresek is lehetnek, a homokkő apró résein törnek fel, és még sohasem aludtak ki.

A folyamatosan égő tűznek évszázadokkal ezelőtt isteni jelentőséget tulajdonítottak. A domb alján a legenda szerint már kétezer éve lobog a tűz, amit alátámaszt az a tény, hogy már Marco Polo is említést tesz róla. További érdekesség, hogy a II. világháború alatt próbálták elfojtani a lángokat védekezésül a német bombázások ellen, de nem sikerült, a lángocskák újra és újra előbújtak.

Ateshgah az örök tűz temploma:
A várostól mindössze 30 kilométerre, Surakhani településen található az örök tűz temploma. A fallal körülvett udvar közepén szentély magasodik, amely közepén folyamatosan ég a tűz a földből felszivárgó gáznak köszönhetően.

A szentélyt körülvevő épületben kis helyiségek találhatók, melyekben egykor az ideérkező zarándokok szálltak meg. A templom múltja egészen az iszlámot megelőző zoroasztriánus vallásig vezethető vissza. A vallás alapítója egy iráni próféta és hitújító, Zarathustra volt. A zoroasztrizmus képviselőinek fő feladata a szent tűz őrzése volt, a tűzoltárokon mutatták be az áldozatokat az égi tűznek.

A cikk az alábbi linken képekkel illusztrálva tovább is olvasható: Link




Link

Végül kukkantsunk be egy bakui mecsetbe! Link




Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Rejtélyes Kagyló-barlang (Anglia)
  2015-07-04 18:55:00, szombat
 
  Shell Grotto - Kagyló barlang
A méretein kívül nem tudunk róla semmit.




Link

Kent, Egyesült Királyság, Margate városa.
Itt található a legendás Shell Grotto, vagyis a Kagyló-barlang. Anglia egyik legrejtélyesebb építménye.




Link

A helyiek által elfogadott legendárium szerint véletlenül fedezték fel, egy kacsáknak szánt tó ásása közben. A föld egyszer csak beszakadt, és egy üreg tátongott a munkás lába előtt. Ahogy ilyenkor régen szokás volt rohantak a helyi legokosabb emberhez, a tanítóhoz.




Link

A tanító egy kötélen leengedte a fiát, Joshuát a lyukba, mindössze egy gyertyával. A gyerek egy gyönyörűen díszített barlangról számolt be, amelyek természetesen nem akartak fenn elhinni. Kiszélesítették a nyílást, és megnyílt az út a földalatti csodához.




Link

Földalatti termekre és folyosóra bukkantak, amely mozaikszerűen ki volt rakva kagylóhéjakkal.




Link

A tanító rögtön meglátta benne az üzleti lehetőséget, felvásárolta a földet, és kényelmes lejáratot épített a barlanghoz. 1838-ban megnyitotta a nagyközönség előtt. A barlang azóta is magánkézben van.




Link

A kagyló-barlang maga a tömény rejtély. Több, mint harminc méter hosszú kanyargós folyosó, középen a körtemplommal és a kupolával, a végében az 5x6 méteres oltárkápolnával.




Link

A folyosó 2 méter széles és 2,4 méter magas. Minden felületet kagylókból készített mozaik borít. Becslések szerint 4,6 millió darab kagylóhéjat használtak fel. Gyönyörű, bonyolult mintázatban.




Link

Természetesen a körtemplom és a kápolna fantázianév, mert nem tudni, ki és miért készítette.




Link

A helyiek nem tudtak a létezéséről, benn sem találtak semmilyen feliratot, ábrát, vagy bármilyen utalást az építőkre. Még azt sem lehet tudni mikor készült.




Link

Bármikor készülhetett az elmúlt 3000 évben. A legvadabb elméletek születtek az eredetéről: 18. vagy 19. századi gazdag ember ostobaság; őskori csillagászati ​​naptár; templomos lovagok műve; szabadkőművesek titkos találkahelye; a főniciaiak építették; pythagoreusok / Oriental kabbalisták csinálták;az ókori krétaiak műve; sőt szóba került egy 12 000 évvel ezelőtt élt mexikói civilizáció is; és így tovább.




Link

Az teljesen valószínűtlen, hogy hamisítvány lenne, hogy a megtalálása előtti időkben, titokban készült volna. Egész egyszerűen a feladat túl hatalmas ehhez.




Link

A falon többféle kagylóhéjat találtak, amelyek mára már megritkultak a környéken, de régen bőséggel voltak az öblökben.




Link

1932-ben az új tulajdonos bevezette a villanyvilágítást. Egyúttal letakarították a mécsesek és lámpák évszázados mocskát is. Sajnos kiderült, a piszok alatt a kagylók színe megfakult, kifehéredtek
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Az erős paprikáról...
  2015-07-04 18:41:55, szombat
 
  Az erős paprikáról... - egy kicsit sántit a helyesirás, biztos egy kedves külföldi forditotta - igy is megértjük, köszönjük, hasznos információ!




Link

Erős paprikát fogyasztók körében a daganatos betegségek okozta halálozási Arány Joval alacsonyabb, mint azon országokban, ahol kisebb a fogyasztása, ismertette a World Health Organization (WHO).

A paprikának azonban emellett Szamos jótékony HATÁSA van van.

A tudósok Arra is rájöttek, ha Valaki Erős paprikát fogyaszt reggelire Vagy ebédre, akkor az AZ illető aznap kevesebbet Eszik étkezések közben, étkezés UTÁN. A kísérletekben részt vevő Emberek, Akik reggelihez Erős paprikát fogyasztották, kevesebbet ettek, menta other napokon. A paprika tehát étvágycsökkentő, ráadásul

növeli az elégetett kalóriák számát, ennek oka a kapszaicin tartalom, mely olyan termogen szer, AMI A növeli az anyagcserét, fokozza a zsírégetést Kalória és. Nem véletlenül tartalmaz Szamos modern zsírégető kapszaicint. Óriási meglepetésre AZ Erős paprikáról a közhiedelemmel ellentétben, Az jelentése kiderült, Hogy a gyomorfekélytől szenvedőkre IS jótékony hatással van, ha csípős ételeket fogyasztanak. A paprika kapszaicin tartalma növeli a vérellátást a gyomor nyálkahártyájában, Így Természetes úton segít és regenerálja AZT. A vérkeringést mindenhol, Belső szervektől a bőr felszínéig, AZ Egész testben fokozza. A Duke Egyetem tanulmánya szerint a kapszaicin a belek Gyulladásos betegségeinek gyógymódját jelentheti.

A chili Pedig megvédi a gyomrot az aszpirin hatásaitól. Antibakteriális tulajdonságai miatt a kapszaicin hatásos arcüreggyulladás esetén, emellett natha esetén enyhíti AZ orrdugulást és Hasznos Lehel allergiaproblémák enyhítésében is. A szív és érrendszeri problémák enyhítésében is nagy szerepe van, csökkenti a koleszterin-, és triglicerid-szinteket, and Képes feloldani a fibrint, Amely a vérrögök kialakulásáért Felelős. A szervezetben kialakuló tumorok sokszor fibrin védőbevonattal alakulnak ki, Így ennek feloldása a tumorokat kiszolgáltatott állapotba hozza. Az olyan étkezési kultúrákban Ahol gyakrabban fogyasztanak csípős paprikát, sokkal alacsonyabb a szívroham és AZ agyvérzés előfordulási Aranya. Tehát nagy előnyben van, Aki Szereti a csípős paprikát, Mert nemcsak az AZ ételeket varázsolja ízletesebbé SZÁMÁRA, hanem fogyasztásával AZ Egyik leghatékonyabb rákölő egy szervezetébe jut, s mindeközben még a súlyt is csökkenti. !
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 310 db bejegyzés
e év: 5604 db bejegyzés
Összes: 50420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 453
  • e Hét: 1094
  • e Hónap: 12108
  • e Év: 118252
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.