Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Átlagkeresetek a környéken: vajon hol állunk a listán?
  2015-07-04 22:48:16, szombat
 
  Átlagkeresetek a környéken: vajon hol állunk a listán?

Gulyás Luca
2015. július 4. szombat 07:01


Óriási különbségek mutatkoznak az átlagkeresetek és a minimálbérek között a környező országokban. Oroszországban például az átlagkereset majdnem tízszerese a helyi minimálbérnek. A legjobban az osztrák munkavállalók járnak, ott a legmagasabb a minimálbér, az átlagfizetésről nem is beszélve. Magyarországon majdnem másfélszer akkora az átlagkereset, mint a minimálbér.
Adósságcsökkentés? Hitelkiváltás? Mutatjuk, hogy spórolhatsz a hiteleiddel! x


Magyarország a szomszéd államok, Görögország, Oroszország, Ukrajna, valamennyi volt jugoszláv utódállam, valamint a Baltikum államainak és Albánia összehasonlításában nem mutat könnyű megélhetési lehetőségeket a Mazars adótanácsadó cég adatai szerint. Különösen akkor érezhetjük ezt, ha összevetjük az átlagkeresetekre vonatkozó adatokat.

Míg ez az összeg Ausztriában bruttó 2 633 euró, azaz 828 ezer forint, addig nálunk mindössze 830 euró, ami mostani árfolyamon számolva 260 ezer forint (Ez a Mazars adata, azt azért tegyük hozzá, hogy a KSH június közepén megjelent adatsorában a teljes munkaidőben alkalmazásban állókra vonatkozóan még kisebb összeg, bruttó 241 600 forint szerepel mint magyar átlagkereset. Illetve az árfolyamkülönbaégek a számítás időpontjában is eltérő összegeket eredményezhetnek.)



De nem Magyarországon a legalacsonyabbak a fizetések. Rosszabbul járnak a Macedón Köztársaság munkavállalói, ők átlagosan bruttó 517 eurót, azaz 163 ezer forintot visznek haza havonta. Az albánoknak sem jobb, náluk 400 euró, 126 ezer forint az átlagbér. A legrosszabb az ukrán munkavállalók sora, náluk 267 euró az átlagkereset, azaz adózás nélkül 84 ezer forintot keresnek. Bár tegyük hozzá azt is, az sem mindegy, hogy mennyi adó jön le az adott bruttó fizetésből. Ez nyilván árnyalja a képet. Illetve az sem mindegy, mi jön ki az adott országban abból a fizetésből, hogyan viszonyulnak az árak a bérekhez.

Óriási különbségek vannak egyébként a minimálbérek és az átlagkeresetek között is országonként. Oroszországban például az átlagkereset majdnem tízszerese a minimálbérnek. Az ukrán minimálbér csupán 41 euró, azaz 13 ezer forint. Ennek több mint hatszorosa az átlagkereset, 267 euró.

Ausztriában járnak a legjobban a munkavállalók, ott a legkisebb a különbség a minimálbér és az átlagkeresetek között, mindössze 945 euró. A minimálbér majdnem 548 ezer forintnyi euró. Az összehasonlítás egyébként sokkoló, a magyar minimálbér körülbelül 438 ezer forinttal kevesebb(!) ennél. Magyarországon egyébként majdnem másfélszer akkora az átlagkereset, mint a minimálbér.


http://www.penzcentrum.hu/karrier/atlagkeresetek_a_kornyeken_vajon_hol_allunk_a_l istan.1045438.html?utm_source=penzcentrum&utm_medium=mail&utm_campaign=hi rlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Thürmer Gyula szerint ideje Görögország útjára lépnünk
  2015-07-04 22:35:19, szombat
 
 
Thürmer Gyula szerint ideje Görögország útjára lépnünk


ma 11:20

,,Azt üzenjük a hazai tőkéseknek, ne üljenek a babérjaikon: Görögország nincsen messze"

- mondta Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke szombaton Budapesten, Kádár János sírjánál, a politikus halálának 26. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen.

A görög válságra ,,megoldás, kiút csak egy van: folytatni a harcot a tőke ellen, kilépni az Európai Unióból, népi, dolgozói hatalmat teremteni, megadóztatni a gazdagokat."
MTI Fotó: Illyés Tibor
MTI Fotó: Illyés Tibor
Apple iPhone 6 vs fényképezőgépek teszt - 2. rész

A Munkáspárt vezére szerint ha azt akarjuk, hogy a dolgozó emberekről szóljon az élet, akkor szocializmus kell, ami fellép a tőke, a NATO és az EU ellen.

Pártja céljaként a békét, szociális, lét- és közbiztonságot is jelentő normális élet megteremtését említette, ahol mindenki tiszteletben tartja a világosan megfogalmazott értékeket és szabályokat, mindenki lehetőségei arányában viseli a közterheket, és az ország nem idegen érdekeket szolgál.

A Munkáspárt aláírásgyűjtést indított a normális élet megteremtése érdekében.

Thürmer Gyula nagyjából százötven fős, zömében idősekből álló hallgatóságának azt mondta:

,,Kádár János unokái vagyunk".

És hogy Csermanek úr három évtizedes vezetése alatt jobb volt az élet, azok is boldogulhattak, akik nem értettek ugyan egyet a rendszerrel, de nem is lépett fel aktívan ellene. (via MTI)

http://444.hu/2015/07/04/thurmer-gyula-szerint-ideje-gorogorszag-utjara-lepnunk/



**********

A munkáspárt azért sokkal szimpatikusabb, mint a mostani "ballib" pártok. Ha egy kicsit változtatnának a dolgokon, akkor talán még esélyük is lenne arra, hogy ne csak nyugdíjas szavazóik legyenek. Vagy valami hasonló.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új magyar államadósság-rekord születhet hamarosan
  2015-07-04 22:11:58, szombat
 
  2015. július 1., szerda 14:31 Papp Zsolt

Új magyar államadósság-rekord születhet hamarosan


A múlt héten 24 931 milliárd forintra emelkedett a központi költségvetés adóssága, ahonnan már csak egy lépés a soha nem volt 25 ezer milliárdos szint elérése. Ez persze csak nominális rekord lenne, a GDP-arányos államadósság nincs csúcsközelben.

A központi költségvetés adóssága a múlt hét végén elérte e a 24 931,8 milliárd forintot, vagyis egy hét alatt 82,2 milliárd forinttal emelkedett az összeg - derül ki az Államadósság Kezelő Központ Zrt. legfrissebb adatiból. Amennyiben folytatódik az elmúlt hetek-hónapok növekvő trendje, akár már a héten akár átlépheti az adósság a 25 ezer milliárd forintot - amire korábban nem volt példa. A központi költségvetés adóssága épp egy éve állította be az eddigi csúcsot: az ÁKK adatai szerint tavaly július 18-án végződő héten az adósság 24 996,1 milliárd forint volt, az az akkor GDP 80,8 százaléka volt.

A GDP-arányos adósságban persze - a gazdaság növekedésének köszönhetően - sokkal jobban állunk és a a trendek is biztatóak. Az ÁKK becslése szerint a GDP-arányos adósság jelenleg 76,2 százalék, vagyis az elmúlt egy évben a nominális stagnálás ellenére a GDP arányos adósságmutató jelentősen csökkent. Az államadósság-kezelő a GDP-arányos adósság kiszámításához saját becslést alkalmaz, a költségvetési törvényhez tartozó makropályában szereplő GDP-növekedésre alapozva - olvasható a közleményben.


Elvileg a következő hónapokban már nem is szabadna az állománynak emelkedni, ugyanis a most elfogadott 2016-os költségvetés azzal számol, hogy 2015 végén a költségvetés bruttó adóssága 24 493 milliárd forint lenne, sőt 2016 végéig ez csak 25 252 milliárd forintra emelkedne. Az év elején, mint az a grafikonból is látszik, viszonylag mozgalmas volt az adósságkezelés: az első két hónapot egy gyors tartalékolás, majd egy 2 milliárd eurós hitel törlesztése dominálta.

Napi.hu

A február végi törlesztés után az ÁKK tartalékolásba kezdett, így közelíthettük meg az elmúlt hetekben 25 ezer milliárdos összeget, ám ezzel vélhetően elértük a lokális csúcsot, ugyanis a következő hónapokban az ÁKK diétára fogja önmagát. A legfrissebb adósság-finanszírozási terv szerint a III. negyedévben stagnálással számolnak: a 1551,1 milliárd forintos lejárat mellett alig 1573,7 milliárd forintos kibocsátással terveznek, vagyis eszerint a bruttó adósság három hónap alatt alig 23 milliárd forinttal nőne. Igaz, az árfolyamváltozás még beleszólhat az adósságmutató alakulásba az devizahitelek átértékelődése révén. Ugyancsak megkavarhatja a számokat a BKV konszolidációja, amely a hónap utolsó napján dobta meg az adósságot 53 milliárd forintot.
Az állam átvállalta a BKV adósságát
A június utolsó napján az állam kifizette a BKV adósságállományát - közölte a Főpolgármesteri Hivatal. 2015. június 30-ával a Magyar Állam átvállalta a BKV teljes, az MSZP-SZDSZ-es városvezetés által még 2010 előtt felhalmozott 52,29 milliárd forintos hitelállományát. Az állam nem csak a lejáró hiteleket (34,97 milliárd forint) térítette meg a hitelező bankoknak, hanem azokat a követeléseket is átvállalta, amelyek kifizetése 2015 első félévében még nem esedékesek (17,32 milliárd forint).

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/uj_magyar_allamadossag-rekord_szulethet_hamaro san.599928.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nézi a nagymama, hogy az unokája meztelenül áll a tükör előt
  2015-07-04 22:03:05, szombat
 
  Nézi a nagymama, hogy az unokája meztelenül áll a tükör előtt.
- Mit csinálsz kisunokám? - kérdi.
- Várom a barátomat.
- Na de így? Hát öltözz fel!
- Fel vagyok mama, ez a szexhálóingem, manapság már így kell várni a fiúkat.
Nem szól semmit az öregasszony, hazamegy, levetkőzik, s várja haza ő is az urát. Érkezik haza az öreg székely, nézi a feleségét:
- Mi van asszony, megbolondultál? Öltözz fel!
- Hát fel vagyok, nem látod? Ez a szexhálóingem.
Nézi, kerüli a székely a feleségét, vizsgálgatja:
- Hát azért kivasalhattad volna mielőtt felveszed!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
na szóval L. Simon elmagyarázta, hogy nincs felháborodás a l
  2015-07-04 22:01:41, szombat
 
  na szóval L. Simon elmagyarázta, hogy nincs felháborodás a létminimum-statisztikák megszüntetése miatt, mert nem tüntettek tömegek zászlókkal a KSH előtt  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hét ügyészségi hírei
  2015-07-04 21:44:24, szombat
 
 
A hét ügyészségi hírei



pro primo: felesleges nyomozni, ha a kormány csinál valamit. Amúgy úgyis hozna törvényt arra, hogy az törvényes, nem?

“Elutasította az ügyészség az Együtt feljelentését, melyet bennfentes információval való kereskedés ügyében tett a párt, miután a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. aznap vonta ki a Quaestorból a pénzét, amikor a brókercég csődbe ment. Pápai Levente, a párt alelnöke szerint az ügyészség ezzel azt mondta: Magyarországon legális, hogy ha valaki tudja, hogy egy pénzintézet csődbe fog menni, kiveszi onnan a pénzét és nem szól senkinek. Pápai kiemelte: Orbán Viktor miniszterelnök elismerte, hogy ő személyesen adott utasítást a pénz kivételére.“

http://www.hir24.hu/belfold/2015/07/03/bennfentes-kereskedes-elutasitottak-az-egy utt-feljelenteset-quaestor-ugyben/


pro secundo: a kormány érdekeivel ellentétse ügyekben hónapokig is lehet erőlködni, hátha.

“Törvényesen működnek a norvég pénzhez jutó civilek. Lezárult az ügyészségi vizsgálat, csak adminisztratív hibákat találtak norvég pénzeket felhasználóknál."

http://vs.hu/kozelet/osszes/torvenyesen-mukodnek-a-norveg-penzt-oszto-civilek-063 0

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ha a Black and Decker nemzetközi flexelőversenyt szeretne r
  2015-07-04 21:31:01, szombat
 
  Azt szeretném megkérdezni, hogy ha a Black and Decker nemzetközi flexelőversenyt szeretne rendezni Budapest belvárosában, akkor ugye csont nélkül megkapja a várost több milliárd állami támogatással együtt és még a közszolgálati tévé is közvetítené élőben, ugye?


http://40.media.tumblr.com/8acad2d5612eb9030c58f8a3493206a3/tumblr_nqyzsgNq2Y1qbg oyio1_1280.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ugyanannyi köztévé lesz lassan (m1-m6), mint autópálya
  2015-07-04 21:15:29, szombat
 
  Ugyanannyi köztévé lesz lassan (m1-m6), mint autópálya

Véletlen lenne? Aligha!

2018-ban majd elmondhatják, hogy építettünk 800 km új köztévét.

a 10-esre majd körforgalmat fognak tenni. de az hogy fog szólni?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Amit a görögökkel tesznek, azt úgy hívják, hogy terrorizmus
  2015-07-04 20:49:18, szombat
 
  "Amit a görögökkel tesznek, azt úgy hívják, hogy terrorizmus"

2015. július 04., szombat, 13:14 Utolsó frissítés: 7 órája

Szerző: MTI

Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter nem zárja ki a görögök kiválását az euróövezetből, Varufakisz a hitelezők terrorjáról beszél.

A német pénzügyminiszter nem zárja ki, hogy Görögország kiválhat az euróövezetből. Wolfgang Schäuble erről abban az interjúban beszél, amelyet a német Bild magazin közölt szombaton, egy nappal a nemzetközi hitelezők által elvárt reformokról tartandó görög népszavazás előtt. Jánisz Varufakisz görög pénzügyminiszter viszont "terrorizmussal" vádolta Görögország hitelezőit az El Mundo spanyol napilapnak adott nyilatkozatában. Mindkét politikus interjúja a görög kampánycsend idején jelent meg.

A kiválás lehetőségéről szólva Wolfgang Schäuble megjegyezte: "hogy az euróval vagy átmenetileg anélkül" vészelik át ezt a helyzetet, "erre a kérdésre csak maguk a görögök tudnak válaszolni". Ugyanakkor "az is egyértelmű, hogy Görögország népét nem fogjuk cserbenhagyni" - fűzte hozzá a német pénzügyminiszter, nyilvánvalóan Görögország továbbra is fennmaradó EU-tagságára utalva.

Fotó: MTI / EPA / Oresztisz Panajotu

Schäuble hangsúlyozta, hogy az euróövezet államai szigorúan betartják a valutaunió szabályait. "Egy közösség csak akkor működhet, ha a tagjai betartják a szabályokat. Ezzel együtt önkritikát kell gyakorolnunk: mi, németek és a franciák voltunk azok, akik 2003-ban elsőként megszegtük az euró stabilitási szabályait. Ez volt a bűnbeesés" - fejtette ki.

A német politikus szerint a görög bankszektor helyzete nem jelent fenyegetést Európa más pénzintézeteinek. "Mégha egész bankok omolnának is össze, 'a fertőzésveszély' viszonylag csekély" - mondta, úgy vélekedve, hogy a piacok elmúlt napok fejleményeire adott visszafogott reagálása is azt mutatja, hogy a probléma kezelhető.

Schäubléval szemben Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke úgy vélekedett, az Európai Uniónak el kell kerülnie, hogy "drámai üzenetekkel" reagáljon, ha a vasárnapi görög népszavazáson a "nem" hívei győznének. Egy elutasító döntés sem az euróövezet, sem a tárgyalások kapuját nem zárja be Athén előtt - fogalmazott a lengyel uniós vezető a Politico.eu című hírportálnak.

Tusk szerint a hitelezői program görög elutasítása persze "nyilvánvalóan szűkítené a tárgyalások mozgásterét". "Szeretném azonban előrebocsátani, hogy emiatt bizonyosan nincs szükség semmilyen drámai üzenetre..." - mondta, nyitva hagyva az Athénnal való tárgyalások folytatásának lehetőségét. "A legfőbb célunk az, hogy megőrizzük egységesnek az euróövezetet" - tette hozzá az Európai Tanács elnöke az uniós ügyekkel foglalkozó portálnak.

"Miért kényszerítettek bennünket a bankok bezárására?"

Jánisz Varufakisz görög pénzügyminiszter nem fukarkodott a drámai megfogalmazásokkal, egy szombaton megjelent nyilatkozatában "terrorizmussal" vádolta Görögország hitelezőit, akik szerinte "meg akarják alázni a görögöket". "Amit a görögökkel tesznek, azt úgy hívják, hogy terrorizmus" - jelentette ki az El Mundo című spanyol napilapnak nyilatkozva Varufakisz, aki amúgy is szabados hangvételéről ismert.

Fotó: AFP / Louisa Gouliamaki

"Miért kényszerítettek bennünket a bankok bezárására? Hogy félelmet ültessenek az emberekbe. És amikor a félelemkeltésről van szó, ezt a jelenséget terrorizmusnak nevezik" - fejtette ki Varufakisz arról a politikáról, amit Athén hitelezői, a Nemzetközi Valutaalap (IMF), az Európai Központi Bank (EKB) és az Európai Unió folytattak.

Arra a kérdésre ugyanakkor, miért biztos abban, hogy a "nemek" népszavazási győzelme esetén is sikerül megállapodásra jutni a hitelezőkkel egy pénzügyi mentőcsomag feltételeiről, azt mondta, hogy a megállapodás elmaradása túl sokba kerülne minden félnek. "Mivel túl nagy a tét, úgy Görögország, mint Európa számára, biztos vagyok benne." Európa nem engedheti meg magának Görögország összeomlását - tette hozzá.

Varufakisz előzőleg egy Twitter-üzenetében rosszindulatú pletykának minősítette a Financial Times egyik cikkét, amely szerint a görög takarékoskodók számláiról 30 százalékot leemelhetnek az ország bankjainak feltőkésítése érdekében. A brit üzleti napilap egy ilyen művelet lehetőségéről szóló cikke "rosszindulatú pletyka, amelyet a görög bankszövetség vezetője cáfolt" - írta a közösségi portálon a radikális baloldali görög kormány pénzügyminisztere.


http://hvg.hu/gazdasag/20150704_Amit_a_gorogokkel_tesznek_azt_ugy_hivjak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Van-e értelme az életnek műköröm nélkül?
  2015-07-04 20:43:27, szombat
 
  2015. júl 04.
Van-e értelme az életnek műköröm nélkül?
írta: Edgar Swan

Beszélgettem egy ismerősömmel. Három gyerek, két nagykamasz lány és egy pici. Nem tehetős család. A szülők dolgoznak, szűkösen megélnek. A tanulási lehetőséget biztosítani tudják a szülők, a "luxust" nem. A lányok nem kaphatják meg azokat a dolgokat, amiket a jómódúbb gyerekek igen. Azt mondja az ismerősöm, ez hátrány, van olyan osztálytárs, aki ezért kigúnyolja, esetleg ki is közösíti a szegényebb családból származó fiatalokat.

Sok, egyre több ilyen család van Magyarországon. Alig-megélők, nélkülözők és van nem kevés olyan család, ahol bőven van mit a tejbe aprítani. Ez utóbbi jó dolog, mindenki szeretne gazdag lenni. A pénz biztonság, pénzért meg lehet venni egy csomó mindent. De van, amikor éppen a pénz vesz, pontosabban vehet el valamit, ami pedig nagyon fontos. Az értékrendet, néhány esetben a család összetartó erejét, az összetartozás biztonságát.

Amikor én voltam gyerek, még nem voltak ilyen nagy különbségek ember és ember között. Mindenki megélt, mindenki dolgozott. Valahogy akkor nem volt illendő hencegni a vagyonnal. De mi is különbözni akartunk, ha csak az ing gallérjával, a pulóver kivágásának formájával, akkor azzal. Valamivel. Mára ez, ahogy a világ is, megváltozott. Nem feltétlenül jobb, vagy rosszabb, csak más. Látom a tizenéves fiatalokat sokmilliós autóban menősködni, a legújabb mobiltelefont, laptopot nyomkodni. Sokszor látom-hallom, hogyan követelik a szülőktől a ma divatos, holnapra szemétre szánt ruhákat, kenik magukra a menő sminket, festik a hajukat elképesztő színekre. Teszik ezt azért, mert úgy hiszik: ettől lesznek valakik. Ettől mások, mint mindenki más, ettől különlegesek. Pedig nem így van. Az ember különlegességét az egyénisége adja. A másra nem jellemző gondolkodása, a saját értékrendje.

Az egyik kopaszra borotvált fejű, napszemüveges, kapucnis fiú pont olyan, mint a másik. A divatosan nyírt hajú, divatos sminket viselő, legújabb divat szerint öltözött lányok valójában egyformák. Egyfajta birkaszellem kell ahhoz, hogy a felnőttkorhoz közelítő (vagy egyre gyakrabban már a felnőtt fiatal) úgy gondolja: csak akkor ér valamit, ha követi a trendet. Mindig, mindenben. Mindenáron.

Ezek a fiatalok olyan dologra büszkék, olyan dologtól érzik magukat különlegesnek, amiért semmit nem tettek. A szülők pénzét nem ők keresték meg, ők csak haszonélvezői annak. Többnyire ezt fel sem fogják. Számtalanszor hallottam már: most vettem ezt a laptopot, veszek egy autót, lecserélem a mobilomat. Nem azt mondják: kaptam a szüleimtől egy laptopot, vesznek nekem egy autót, lecserélik a mobilomat. Már a kiindulási pont is hibás, mégpedig nagyon hibás. Innen egy lépés az, hogy a másik, kevésbé tehetős fiatalt kigúnyolják azért, mert az farmerben jár, amikor éppen más a menő. Képesek kinevetni azt a telefont, amivel csak telefonálni lehet, mást nem. Valójában a szüleik pénzével kérkedők kérik számon más fiatalokon az ő szüleik pénzét. Mert aki nem gazdag, az béna, élhetetlen, értéktelen.

Látszat-világban élnek, külsőségeket hisznek értéknek. Ebben elsősorban nem a fiatalok, hanem a szülők hibásak. Hiszen egyszerűbb a gyerek kezébe nyomni a pénzt és azzal nyugtatni magunkat: mindent megadok a gyereknek. De a pénz nem minden. Önmagában a pénz semmi. Addig fontos, ameddig az alapvető szükségleteket ki lehet elégíteni a segítségével, ami ezen felül van, az már más dolog. Bármennyi pénz sem képes adni egy testvért. Valakit, akivel mindig lehet beszélgetni, a titkokat megosztani, veszekedni, vitázni, nevetni. A pénz nem tudja pótolni az anya simogatását, amikor fáj. Az apa bölcssségét, amikor nagyon kell egy jó tanács. Vagy az apa simogatását, az anya bölcsességét.

Mi a baj a mai fitalokkal? A világon semmi. Pontosan olyanok, mint mi voltunk, mint a szüleink, a nagyszüleink voltak. Talán csak abban térnek el, hogy nem kell olyan gyorsan felnőniük. A többségnek több ideje van gyereknek maradni. De egyszer fel fognak nőni. Amikor ki kell lépniük a védett kis világukból, akkor már nem fog számítani, hogy évekkel korábban neki volt először a legújabb mobiltelefonja, hogy ő bulizott a legmenőbb helyeken. Amikor számot kell adnia önmagáról, az emberi, szakmai milyenségéről, akkor senki sem kérdezi meg: hány lóerős autóval száguldozott éjjel? Akkor az fog számítani, mit tud, mennyire jó ember.

Addig azonban borzasztóan fontos tud lenni a heti fodrász, a trendi ruha, cipő, smink, a kigyúrt izmok, a műköröm. Mert - ahogy mi sem hittük, most ők sem hiszik - soha, senki nem marad fiatal. A gyönyörű izmok, a feszes bőr csak kölcsön, vissza kell adni. Az egyéniség, a szilárd belső értékrend, az évek alatt megszerzett tapasztalat, tudás pedig velünk marad. Onnan visszanézve rohadtul nem lesz jelentősége azoknak a dolgoknak, amik most mindennél fontosabbnak tűnnek. Jó esetben. Rossz esetben 30-40-50-60 éves korban is ezek a külsőségek jelentik az értéket.

Nagyobb pazarlást elképzelni sem tudok, mint hogy valaki idősödő korában is a fitalaságot hajszolja, miközben reménytelen a dolog és közben elfelejt örülni annak, amije van. Jó esetben (ha elég sokáig élünk) sokkal tovább vagyunk középkorúak és idősek, mint fiatalok.

Az igazi érték az, amit önmagunk teremtünk meg. Az igazi egyéniség az, amilyenné mi válni tudunk. A fontos dolgok nem divatosak, hanem értékesek. De ameddig ide eljut az ember, még sokszor el fog gondolkodni olyan fajsúlyos marhaságokon, mint például: "Van-e értelme az életemnek műköröm nélkül?"


http://orditok.blog.hu/2015/07/04/erdemes-e_elni_mukorom_nelkul
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 666 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 117
  • e Hét: 5849
  • e Hónap: 16960
  • e Év: 170456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.