Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
El innen
  2015-07-06 22:27:21, hétfő
 
  El innen

Megfigyeltem, hogy azok, akik lelkesen éljeneznek, ha a beözönlő idegen etnikai elemről van szó, éppoly lelkesen bólogatnak arra, hogy a magyar menjen el.
Menjen nyugatra, mert itt rossz. Fájdalom, sokan, akik a beözönlés veszélyeit felismerik, a kiözönlését nem. Én viszont nem tudom mi a baj az országgal.
Simán gyalázhatom a rendszert, legfeljebb letilt a facebook egy hétre. Rendben, van, amiért le is csuknak, de olyan 1970-ben is volt, meg 1870-ben is. Trianon után voltak területek, ahol a magyar állami hivatalnok még dolgozott, de a fizetés pestről már nem jött több hónapja, én meg, ha koszos a billentyűzet, nem pucolom meg, kidobom, és veszek másikat a média merktban. Miért kell innen elmenni?

Ja, hogy materialista kiürült világ. De nyugatra, ahol kategóriákkal rosszabb? Ahol a buzifelvonuláson a polgármester is ott vonul? Tarlóst nem láttam még vonulni.
Nálam a bicska is kinyílik, amikor látom, hogy valaki Németországból, meg Londonból osztja az észt, hazaárulóz, és tudja jobban, hogy mit kéne mikor és kinek.
Úgy tudom, van egy mondat, ami így hangzik "Itt élned-halnod kell"
Nem az, hogy itt élned kell, ha évente vehetsz kocsit.

A Kárpát medencét elhagyni magyar embernek akkor szabad, ha kötél várja. "Életszínvonalért", autóért, Slipknot koncertért soha.
Mire föl ítéljük el az erdélyi magyart, hogy oláh iskolába íratja a gyerekét, ha a csonkaországi németre cseréli a nyelvét, mert 5 éves az autója?
Aki kimegy és kint nősül, annak a gyereke már nem lesz magyar. Egy darabig még lehet megosztani a kucuc infos cikkeket, meg Kárpátiát hallgatni, de a másod harmatgenerációt ez nem érdekli. Az a magyar éppúgy elveszett, mintha abortálták volna.
Több embert ismerek, aki kiment - és onnan radikális a kommentjeiben - de egy se azért ment ki, mert börtön várt volna rá, vagy, mert nem volt mit ennie. Életerős, húszas-harmincasok. Akiknek "elegük volt" a 140 nettóból. De megvetik a kárpátaljait, aki ,,feladja az ősi földet", és a székely is tartson ki, mert "Vesszen Trianon!"


http://pozsonyiadam.blogspot.hu/2015/06/el-innen.html?spref=fb
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már a Grexit a legvalószínűbb forgatókönyv
  2015-07-06 18:58:46, hétfő
 
  Már a Grexit a legvalószínűbb forgatókönyv


2015. 7. 6. 07:11


Londoni pénzügyi elemzők szerint a hivatalos hitelezők megállapodási javaslatait határozott többséggel elvető vasárnapi görögországi népszavazás után sem lehet egyértelműen kizárni, hogy Görögország az euróövezet tagja marad, a legvalószínűbb forgatókönyv azonban most már a Grexit, vagyis Görögország távozása a valutaunióból.
Mik ezek?

Az egyik legnagyobb londoni befektetési bankcsoport, a Barclays elemzőstábja vasárnap éjjel összeállított helyzetértékelésében annak a véleményének adott hangot, hogy a jelenlegi görög kormánnyal rendkívül nehéz lesz megállapodásra jutni bármiféle további pénzügyi programról, tekintettel a népszavazási eredményre.


A Barclays elemzői szerint a görög bankválság valószínűleg fizetőképességi válsággá fajul, amint az eurójegybank (EKB) leállítja a görög bankoknak nyújtott vészhelyzeti likviditási támogatást (ELA). Ez várhatóan legkésőbb július 20-án bekövetkezik, Görögország ugyanis akkor lenne köteles törleszteni egy 4,2 milliárd eurós kötvénykötelezettség-hányadot az EKB-nak.

A görög kormány ezután fizetési ígérvények kibocsátására kényszerülhet. Ezek az eszközök párhuzamos valutaként funkcionálhatnak az euró mellett, de végül szükségessé válhat a görög jegybank részéről egy teljesen új valuta forgalomba bocsátás a likviditás fenntartása és a bankok tőkepótlása végett. Athén ezen a ponton várhatóan a fizetési ígérvényeket váltja majd át az új drachmára - jósolták a Barclays közgazdászai.

A ház szerint a Grexitről nem a görög kormány fog önkéntesen dönteni, hiszen a legutóbbi felmérések alapján a görög választók 81 százaléka az euróövezetben szeretne maradni. Emellett a többi euróövezeti kormány sem dönthet úgy, hogy Görögországot kizárja a valutaunióból, mivel ez politikai szempontok miatt nem elképzelhető, és jogi lehetőség sincs erre.

Így az, hogy Görögország meddig tud az euróövezetben maradni újabb pénzügyi segélyprogram nélkül, azon múlik, hogy az EKB hajlandó lesz-e továbbra is likviditási segítséget nyújtani a görög bankrendszernek, és azon, hogy milyen következményekkel jár, ha Görögország július 20-án hátralékba kerül az EKB-nak fizetendő törlesztési hányaddal - áll a Barclays elemzésében.

A cég szakértői szerint azonban az eurójegybank legkésőbb július 20-án leállítja az ELA-folyósításokat, ha addig nem születik megállapodás egy új pénzügyi programról. Ezután a görög bankrendszer nemcsak illikvid lesz, hanem fizetésképtelenné is válik, a finanszírozás hiánya pedig a görög gazdaság összeomlását eredményezi.

Ez a helyzet viszont nem tartható fenn néhány napnál tovább, a görög kormány ezért kénytelen lesz ellenőrzése alá vonni a görög jegybankot, és kényszeríteni arra, hogy lássa el likviditással a görög bankrendszert, ami tényszerűen új valuta nyomtatását jelenti. Ez a maastrichti megállapodás egyértelmű megsértése lenne, és e fejlemények nyomán Görögország biztosan kikerülne az euróövezetből - áll a Barclays vasárnap éjjeli elemzésében.

A ház a várható piaci reakcióval kapcsolatban hangsúlyosan kiemeli, hogy a globális intézményi befektetői közösség nem számított a görög népszavazás elutasító végeredményére.

A Barclays közvetlenül a referendum előtt 1244 intézményi ügyfelének bevonásával gyorsfelmérést végzett, és a megkérdezett befektetési társaságok 66 százaléka várta azt, hogy az igenek lesznek többségben a görög népszavazáson.

Egy másik nagy londoni pénzügyi szolgáltató csoport, a TD Securities elemzői hétfő hajnali helyzetértékelésükben közölték: a népszavazás eredménye nyomán jelenleg 45 százalékos esélyt adnak arra, hogy Görögországnak távoznia kell az euróövezetből.

A ház szerint az általa felvázolt lehetséges forgatókönyvek közül ez a legnagyobb egyedi kockázat.

A cég elemzői 30 százalékos esélyt látnak arra, hogy a jelenlegi görögországi politikai keretek között mégis megállapodásra jut Athén a hivatalos hitelezőkkel.

A TD Securitiesnél 25 százalékos eséllyel szerepel az a kimenetel, hogy nem születik megállapodás, és a Grexit marad az egyetlen lehetőség, ám ennek elkerülésére a jelenlegi kormányt saját belső ellenzéke bizalmatlansági szavazással megbuktatja, és az új görög kormány megállapodik a hitelezőkkel.

A TD Securities elemzői szerint a jelenlegi kormány és a hivatalos hitelezők közötti egyezség esélyeit korlátozza, hogy az európai vezetők "nem kapitulálhatnak" a morális kockázat kialakulásának veszélye nélkül, így Görögország a népszavazás után sem számíthat a referendum előtt megajánlottnál könnyebb megállapodási feltételrendszerre.

Mindezek alapján a ház azt jósolja, hogy az euróövezeti vezetők tesznek egy utolsó megállapodási javaslatot Görögországnak, de ebben a javaslatban szinte ugyanaz a feltételrendszer szerepel majd, mint az eddigiekben.

A TD Securities elemzői szerint azonban az új javaslatcsomag kiegészülhet azzal az ajánlattal, hogy a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) szembeni tartozások kiegyenlítéséhez Görögország igénybe veheti az euróövezeti pénzügyi stabilizációs mechanizmus, az ESM (European Stability Mechanism) hiteleit, de ehhez az a feltétel is kapcsolódhat, hogy Görögországban nemzeti egységkormány alakul, amely elkötelezi magát a megállapodásban foglaltak végrehajtására.
Szerző: MTI


http://www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/mar-a-grexit-a-legvaloszinubb-forgatokony v-453209?utm_source=hirlevel&utm_medium=hirlevel&utm_campaign=gazdasagi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ilyen egy igazi, vaddisznó fideszes megoldás
  2015-07-06 18:57:22, hétfő
 
 
2015. júl 05.
Ilyen egy igazi, vaddisznó fideszes megoldás
írta: Egyenlítő blog



Hozzunk létre egy lopásgátló alapot!

Lopni igazán akkor éri meg, ha ki sem nagyon derül a dolog. Tolvaj pedig kétféle van.

Az, aki kisipari módon dolgozik, elemel egy pénztárcát, esetleg feltör egy kocsit, aztán reménykedik, hogy egy darabig nem derül ki a dolog, vagy ha mégis, akkor, nem találnak rá.
A másik megoldás, ha jó sokat lopunk, akkor az az, hogy olyan törvényeket hozunk, amelyek szerint ez nem is lopás, csak jó üzlet.

Utóbbinak persze előfeltétele, hogy előbb meg kell szerezni az államhatalmat. De a Fidesz ezt az akadályt már megugrotta, ezért a lopás zavartalanul folyik törvénykezés idején.

tr_4.jpg

A legújabb nagy ötlet, hogy ezentúl az ún. közérdekű adatigénylés pénzbe kerül.

Vagyis, ha meg akarom tudni, hogy mit mire költenek, kivel szerződtek és a többi, akkor fizetni kell mindezért. Igazi, jó vaddisznó fideszes megoldás. Áh, nem tiltjuk ám mi be kérem az adatigénylést. Csak éppen a szabályokat alakítjuk úgy hogy
ne lehessen lehetőleg semmit sem megtudni.

Nyilván az árjegyzék olyan lesz, hogy minél többet lop valaki, illetve minél közelebb áll Ali babához, akarom mondani a Kis Vezetőhöz, annál többe kerül az infó róla.

A mértékegység az egy mészáros lesz.
Egy mészáros ér öt garancsit.
A paksi atomerőmű ügye mondjuk 10 mészáros lesz, azaz 50 garancsi.

Kisebb vasúti pályafelújítások már két mészárosért kaphatóak lesznek. A Nyugati vagy a Keleti pályaudvar világításának megvalósítása egyelőre három garancsit ér. (Egyes tájegységeken még erre a közel sem EU-kompatibilis egy tiborczot használják.)

S miután ez itthon így már jól meghonosodott, érdemes kilépni a nagyvilágba. A FIFA-ügy közel 8 mészárost ér - igaz, azt azért a FIFÁ-nak sem sikerült keresztülvernie az ENSZ Biztonsági Tanácsán, hogy ha valaki infót akar, akkor legyen szíves előbb egy tisztes összeget becsengetni a kasszába.

Így aztán a elkövetkező években Mészáros legalább 10 mészárosnyit szakíthat, Garancsi is felzárkózik. Szegény Simicska már megint lemaradt, de azért ne rendezzünk gyűjtést a javára.

A jogszabályt beterjesztő Trócsányi László, egykor szebb napokat megért miniszter, pedig felzárkózott a kollégáihoz. Trócsányi most bizonyította, hogy a maffia teljes jogú tagjává érett. Gratulálunk neki innen is. A maffia törvénye már csak ilyen. Neked is le meg kell gyilkolnod valakit, hogy aztán később
ne tehess ezirányú szemrehányásokat a többieknek.

Természetesen újra és őjra el kell mondani, példákkal illusztrálni, hogy miért ilyen gyalázatos ez a törvény.

De addig is, amíg van esély a megváltoztatására, érdemes két dolgot megtenni.

Egyrészt egy nagy számlálóra kiírni, mennyibe kerülnek az adatok igénylései. (Ezt majd az első rabkeresményekből le lehet vonni.)
A második, hogy érdemes felállítani egy alapot, amely támogatja az adatigényléseket. Én a Kétfarkú Kutya Pártot kérném fel ennek a megszervezésére, mert ez a szervezet már bizonyította, hogy milyen hatékony tud lenni.

A Norvég Alap támogatottjai meg fellélegezhetnek. Jön a rendőrség, hogy elvigyen egy két embert és aktát, akkor lehet nekik a kezükbe nyomni egy csekket, hogy előbb azt fizessék be, mert addig egy szót sem. Szerintem a norvégok jó fejek, egy garancsiért már beszélnek.

Dési János

http://egyenlito.blog.hu/2015/07/05/ilyen_egy_igazi_vaddiszno_fideszes_megoldas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ángyán József: Meg kell szabadulni a műkörmös földbirtokosok
  2015-07-06 18:34:02, hétfő
 
  A nyertes nem is pályázhatott volna, mert sosem végzett mezőgazdasági tevékenységet. A minisztérium ennek ellenére gond nélkül szerződött vele. Ha egy civilizált államban történik mindez, ha bizonyított, bíróság által kimondott hazugságon kapják az állam tisztségviselőit, akik a törvényt figyelmen kívül hagyva kötnek bérleti szerződést, ott nemcsak az államtitkárnak, de miniszterének is le kellene mondania. A miniszterelnök felelőssége is felmerül.



Buják Attila írása






2015. július 5.
Kishantos nem adja magát


Ángyán József: Meg kell szabadulni a műkörmös földbirtokosoktól

Gördül a kishantosi lavina, az állam sorra veszíti el a nyakába zúduló pereket. Mára már három jogerős - az államot és képviselőit elmarasztaló - ítélet született. Kettő kimondta, hogy a minisztérium tisztviselői megsértették a kishantosiak jó hírnévhez való jogát. Ezen kívül további érdemi - a földpályázatok jogosságát vitató - eljárások is zajlanak, melyek közül az elsőben Kishantos épp a minap győzött. Közben ezerrel dübörögnek a kézi vezérlésű földpályázatok. Tollasodnak a kiválasztott tulajdonosok. Ángyán Józseffel, az FM korábban lemondott és a Fidesz frakciót elhagyó államtitkárával Buják Attila beszélgetett.
Kapcsolódó írásaink

A legnagyobb magyar megtekintő
Fölment a vércukra
Ángyán: 20 milliárdnyi támogatást kaptak a kedvencek

- Ott folytatjuk, ahol múlt nyáron abbahagytuk. Az állami földek bérbeadása ezerrel dübörög. Meddig jutottak?

- Tavaly a hatodik földügyi jelentésemet tettem közzé a ,,Kié legyen a föld?" című honlapon, melyben az addigi történetet vizsgáltam. De szeretnék még egy összegző elemzést is készíteni arról, hogy hogyan semmizte ki az állama - történelmünk során immár sokadszor - a magyar parasztságot,a helyi közösségeket.

- Az új évezredkormányai a nagybirtok mellett tették volna le a voksot?

- Úgy tűnik ez történt, és ha kizárólag a tőkebefektetői szempontok dominálnak, ha csupán az a tét,miként maximalizálható a befektetői profit, akkor valóban nekik van igazuk, így kellett tenniük.

- Miért? Hát nem ez számít?

- Nem feltétlenül. Nem vagyok egyedül azzal a nézetemmel, hogy Magyarország számára is csak olyan gazdálkodás hozhat sikert, amely úgy állít elő értékes, egészséges és biztonságos élelmiszereket, hogy közben épségben megőrzi a környezetet, a tájat és benne az embert, közösségeit, kultúráját. Ezen túl a város számára is élelmezési és élelmiszer-biztonságot kell nyújtania.Munkát, tisztes jövedelmet és megélhetést kell biztosítania.
Fotó: Kovalovszky Dániel

- És erre ön szerint az iparszerű, monokultúrás mezőgazdaság képtelen?

- Erre csak az Európában általánosan elterjedt és saját hagyományainknak megfelelő, családi gazdaságokra és szövetkezeteikre épülő gazdálkodási rendszer képes.

- De ez, mint mondják,kevésbé hatékony,versenyképtelen ,,skanzen-mezőgazdaságot" eredményez?

- Ha így volna, akkor az európai családi gazdasági és szövetkezeti modellre épülő mezőgazdaság nem is létezne. A nagybirtok egyedül a tőkemegtérülés szempontjából és csakis azért hatékony, mert megtakarítja a munkaerő árát (a foglalkoztatás toldja meg az állam a közös kasszából!), egyúttal elpusztítja a természeti értékeket, tönkreteszi a helyi társadalmat. Az erkölcstelen ebben az, hogy miközben a tőkebefektetés hasznát a befektető szedi be, a népesség eltartásának, az egészségromlásának és a pusztuló természeti környezet helyreállításának gondja a közjót szolgálni hivatott államot terheli.

- A Kishantosi Vidékfejlesztési Központ sorra nyeri az állam ellen indított pereket. A földeket azonban a benyomuló bérlők gondosan lepermetezték, a biogazdálkodás feltételeit ezzel megsemmisítették.

- Azért Kishantos nem adja meg magát. Az év elején két jogerős ítélet született. Januárban Budai Gyula volt VM államtitkárt, májusban az FM vezetését és Bitay Márton földügyi államtitkárt marasztalták el, mert olyan valótlanságokat állítottak, amelyek alapján Kishantos fölpályázatát elutasíthatták. A harmadik, nemrég született jogerős ítélet kimondta, hogy az állam törvénytelenül járt el. Az egyik nyertes nem is pályázhatott volna, mert sosem végzett mezőgazdasági tevékenységet. A minisztérium ennek ellenére gond nélkül szerződött vele. Ha egy civilizált államban történik mindez, ha bizonyított, bíróság által kimondott hazugságon kapják az állam tisztségviselőit, akik a törvényt figyelmen kívül hagyva kötnek bérleti szerződést, ott nemcsak az államtitkárnak, de miniszterének is le kellene mondania. A miniszterelnök felelőssége is felmerül.


Én a nemzetnek felelős értelmiségiként azokat a gazdálkodó családokat képviselem, akiknek 2005-ben megígértem: egyszer a maguk urai lesznek a saját földjükön.


- Józan ésszel fel nem fogható, hogy mi értelme volt az egésznek, a hatalom erejének bizonyításán kívül? Ausztriában példáula földterület húszszázalékánfolyik öko gazdálkodás. Csehországban az arány tizenegy. Magyarországon három százalék.

- Barbár és értelmetlen rombolás volt. Része annak a feudális birtokadományozásnak, amely egyfajta hűbéri rendszert szeretne kiépíteni, Csák Máték földjévé téve az országot.

- Ma már mindenki tudja, hogy a föld értékes (nagyon értékes) árucikk. Akkor is jelentős a hozadéka, ha az ember a föld közelébe se megy.

- Igen, mert az unió agrárpolitikája a földhasználót támogatja, akár tulajdonosa akár bérlője a földnek. Akinek tehát az állam földet ad bérbe, azonnal jelentős forráshoz jut. Mészáros Lőrinc Felcsút polgármestere például több mint 1.300 hektár állami földbérlethez jutva azonnal 100 millió forint évi támogatásra tett szert.

- Magyarul az csak látszat, hogy nem érdemes földet vennünk vagy bérelnünk, mert azzal csak a baj van, sokat dolgozhatunk, bíbelődhetünk?

- Dolgozhatunk, bíbelődhetünk is, de ebben a spekuláns rendszerben e nélkül is rengeteget kereshetünk.

- Kishantos földje is így esett a szórásba?

- Kishantos ökológiai mintagazdaságának földjét nyolc egységre darabolták, s bár Hantos is újra pályázott a földre, egyetlen hektárt sem kapott. Nyert ellenben egy rongykereskedő, egy salgótarjáni építési vállalkozó. Ez utóbbi ,,vándorcég". Több helyen bejelentkezett, s az adott területen azonnal nyerhetett. Most épp erről a ,,salgótarjáni" szerződésről mondta ki a bíróság a semmisséget. De szintén Hantoson diadalmaskodott egy háromezer hektáros nagygazda is, aki - miután gazdasága mérete miatt ő maga nem pályázhatott - a menye révén jutott állami földhöz, amelyet majd az após cége művel.

- Efféle furcsaságok másutt is vannak. Szolnokon lakik például valaki, akinek kapuvári cége birtokolja a lepsényi földeket.

- Az ügyvéd urat, a ,,Szolnok-Kapuvár-Lepsény háromszög" megalkotóját Nyerges Zsoltnak hívják.

- A kishantosi ügyről mondják, hogy önnek szóló, személyre szabott üzenet.

- Ez sokkal több annál: támadás az ökológiai mezőgazdálkodás, a gazdálkodó családok, a helyi gazdaság és társadalom ellen, hiszen - miután több generáció kimaradt a normális, családi alapú gazdálkodásból - épp az ilyen központokban, mintagazdaságokban kellene megtanítani a fenntartható mezőgazdaság és élelemtermelés fortélyait. Ám a történetnek kétségtelenül van személyes szála is. Mikor 2012-ben a kormányból kiléptem és egy hónap hallgatás után elkezdtem lemondásom okairól beszélni, egy ellenem indított - ,,napraforgó blogosként" elhíresült - MTI kampány visszahullott a kormányra, pont akkor, amikor és népszerűsége zuhanni kezdett. Ekkor a Fidesz felső vezetésében Orbán instrukciójának megfelelően olyan döntés született, hogy ,,a professzorhoz nem nyúlunk", a környezetét kell ,,eligazítani".

- És Kishantos a környezetéhez tartozott.

- Kishantos, a mintagazdaság és a népfőiskolai központ valóban szívügyem. De a ,,környezetemhez" tartozott egyetemi intézetem, a KTI is, amit a múl év szeptemberében megsemmisítettek. És oda tartozott az a környezetgazdálkodási agrármérnöki alapszak is, amelyet épp most szüntet meg a felsőoktatási törvény. Környezetgazdálkodási agrármérnökökettöbbé nem képez Magyarország, mint ahogy megszűnik az ökotoxikológusmesterképzés is. Aki ilyen diplomát akar szerezni, annak külföldre kell mennie.

- Valóban ilyenné kellett alakulnia a mai magyar falunak? Ha vidéken járunk, élet és állat nélküli határt, romos istállókat és tyúkólakat, elhagyott kerteket látunk, melyekre rátelepszik a csend.

- Nem kéne, hogy ilyen kép fogadjon bennünket. Adottságaink kiválóak lennének. Ehhez azonban a helyi közösségeknek kellene a falvak erőforrásaival rendelkezniük. Amíg azonban a Hantos községben élő háromszáznegyven családból karácsonykor háromszáz élelmiszer segélyért áll sorba az önkormányzat előtt, addig a falu és a vidék halálra van ítélve.

- Azért hadd képviseljem az ellen-álláspontot is. Orbán víziója éppen az, hogy az ,,erős nemzeti felső osztály" védi, maga után húzza a nemzetet.

- Nekem Fazekas Sándor mindig azt mondogatta a minisztériumban: ,,meg kell egyeznünk a nemzeti tőkével." (Értsd: ki kell szolgálnunk azt a tőkét, amely zömében a nemzeti vagyon széthordásából és a közös kassza megcsapolásából szervezte meg magát.) Én erre mindig azt válaszoltam: csak egyféle tőke létezik, a profitorientált tőke. Első a profit. Minden más azután következik.

- Orbánék rákészültek a ,,nagy leosztásra", vagy ez csak ,,így alakult"?

- Én ma már nem hiszem, hogy ez a véletlen műve lett volna. 2010-ben persze elhittem, hogy az ellenkezőjét fogjuk tenni, azt gondoltam, hogy visszavesszük az államot, visszahelyezzük erkölcsi talapzatára és a közjó szolgálatába állítjuk. Aztán sorra jöttek a kijózanító földpályázatok, majd a koncessziós - trafik-, kaszinó- és egyéb - ügyek. Az egyenirányított közbeszerzések, az állami támogatáselosztások. Ha mindezt előre tudom, nem vágok bele ilyen erkölcstelen kalandba.
Fotó: Bazánth Ivola

- Nézeteit egyesek keresztény-szocialisztikusnak, mások utópisztikusnak, mi több kommunisztikusnak mondják. Hol helyezzük el Ángyán professzort?

- A közösségi elkötelezettségű, keresztény-szociális besorolást vállalom, egyetértve Ferenc pápával, aki Dél-Amerika nyomornegyedeiből érkezve pontosan fogalmaz. Magam is úgy látom, hogy épp ennek hiánya az, ami a világ egyre súlyosbodó válságát előidézi. Ha az emberiség túl akarja ezt a kalandot élni, akkor a mindenen átgázoló önzést, a gátlástalan versenyt fel kell váltania az együttműködésnek, a szolidaritás kultúrájának.

- Ön a rendszert bírálja, vagy annak torzulásait?

- A rendszert magát. Az alapkérdés az, hogy abban a ,,két-pártiságban", melyben az egyik oldalon a csupasz tőkeérdekek, a másikon az emberi és természeti értékek állnak, a közösségek állama hova áll. Ha dezertál, és ,,stratégiai partnerséget", szövetséget köt a tőkeérdekeltségekkel, túlélési esélyeink minimálisak. Nálunk épp ez a folyamat zajlik, aminek a hivatalosan hirdetett keresztény-szociális elvekhez kevés köze van.

- Valóban igaz a történet, amit a Professzorok Batthyány Köre által közzétett kritikához fűzött kommentárban említ?

- Bár személyesen nem voltam jelen, számomra hiteles forrásból származik. Eszerint amikor egy szűk körű beszélgetésben elhangzott, hogy ezen az úton járva a társadalom végzetesen kettészakad, Orbán azt találta mondani: ,,a Pintér majd megoldja." Csakhogy ez nem karhatalmi kérdés, annál sokkalta súlyosabb.

- Említett megjegyzései lényegében egybevágnak a Magyar Bálint-féle maffiaállam koncepcióval.

- Tapasztalatom szerint is felváltotta az elavult ,,táskás emberes" vagy ,,Nokia-dobozos" módszert a hatékonyabb eljárás. Már nem az állami hivatalnokot vagy a döntéshozót kell a régi, elavult módszerrel megvásárolni. Az adott, maffiaszerűen működő érdekcsoport emberét kell törvényhozási/kormányzati pozícióba helyezni.Ahol nagyobb megrabolható közkassza, széthordható közvagyon van, mint például az NFM-ben, a volt VM-ben, a Miniszterelnökségen, oda a saját ember mellé afféle ,,tartótisztet" is helyeznek. Ő az, aki - bár nincs is alkalmazásban - hozza-viszi az utasításokat.Saját tapasztalatom szerint nemegyszer kész rendelet- vagy törvénytervezeteket. És viszi az információkat. Nyerges Attilát- aki Németh Lászlónénak, az NFM miniszterének státuszba lévő főtanácsadója volt, ám a VM-ben nem volt alkalmazásban - Fazekas Sándorúgy mutatta be nekem, hogy ő a ,,segítőm". Nyerges a személyzeti munkára, de a VM szerkezetének, az államtitkárságok jogkörének meghatározására is felügyelt. Találóan állapítja meg egy elemző tanulmány, hogy míg a normálisan működő államokban a kormányzati intézmények működtetnek hálózati struktúrákat, addig az oligarchák államában a maffiahálózatok működtetik az intézményeket, magát az államot.

- A földet, amit elosztogattak, már bajos lenne visszavenni. A kár jóvátehetetlen.

- Én nem így látom. Először is vizsgálni kell, hogy az ,,új földesúr" műveli-e a földet, mert ha nem, akkor vissza kell adnia. A műkörmösökből, kampányfőnökökből, gázszerelőkből, tetőfedő nádaratókból, politikus-rokonokból lett földbirtokosoktól meg kell az országnak szabadulnia. A földnek a közösséghez, gazdálkodó családokhoz és fiatalokhoz kell visszajutnia.

- Amikor kilépett a Fidesz frakcióból, az ATV riportere megkérdezte: nem fenyeget-e a veszély, hogy szélsőséges mozgalmak felé sodródik el.

- Én mindig megőriztem szuverenitásomat, szellemi függetlenségemet. Önkéntes kivonulásom után laza kapcsolatom egy parlamenten kívüli (Élőlánc) és két parlamenti (Jobbik, LMP) pártalakzattal van, akiknek - ha kikérik véleményemet - szívesen tanácsot adok. De most sem vagyok egyik pártnak sem tagja vagy szakértője.

- Márpedig vannak, akik úgy gondolják, hogy ma már a Jobbikhoz áll közel.

- A rendkívüli megtiszteltetésként nekem ítélt Pongrátz Gergely érdemkeresztet valóban át is vettem tőlük, mert azt a magyar föld és gazdatársadalom érdekében végzett munkám elismeréseként adták. Ezt büszkén vállalom. Fel is szólaltam. De ugyanazokat mondtam,amit most önnek is. Én a nemzetnek és nem pártoknak felelős értelmiségiként változatlanul ugyanazt aprogramot, azokat a gazdálkodó családokat képviselem, akiknek még 2005-ben, a budapesti ,,traktoros" demonstráción megígértem: egyszer a maguk urai lesznek a saját földjükön.


http://www.168ora.hu/itthon/angyan-jozsef-kishantos-foldpalyazatok-nyerges-zsolt- fazekas-sandor-137047.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hulladékok nem a kuka legaljára,hanem mindig a szemétdomb
  2015-07-06 18:24:03, hétfő
 
  A hulladékok nem a kuka legaljára,hanem mindig a szemétdomb tetejére pottyannak.

******************

Papcsák Ferencet ültették az MNB felügyelőbizottságának élére
Propeller ma, 14:17

Az Országgyűlés hétfőn megválasztotta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelőbizottságát (fb), amelyet így keddtől a Fidesz jelöltje, Papcsák Ferenc kormánypárti parlamenti képviselő vezet.

A Ház szintén a Fidesz javaslatára a testület tagjává választotta Madarász László bankszakembert, míg a KDNP kezdeményezésére Szényei Gábor Andrást, a jegybank előző felügyelőbizottságának tagját, a Jobbik jelölése nyomán pedig Nyikos Lászlót, a párt korábbi parlamenti képviselőjét.

Papcsák Ferencet 126 kormánypárti igen szavazattal, 60 nem ellenében választotta fb-elnökké a Ház, a tagokat pedig 148 igen szavazattal, 37 nem ellenében választották meg. Megbízatásuk az Országgyűlés megbízatásáig tart.

A parlament arról is határozott - 125 igen szavazattal, 60 nem ellenében, 5 tartózkodás mellett -, hogy hétfőtől Báger Gusztáv közgazdász lesz az MNB Monetáris Tanácsának új tagja hat évre, aki Kandrács Csabát váltja a testületben. Kandrács Csaba azért mondott le, mert a jövőben a MARK Magyar Reorganizációs és Követeléskezelő Zrt.-nél betöltött elnök-vezérigazgatói feladataira kíván összpontosítani.

Papcsák Ferenc 2011-től a Fidesz országgyűlési képviselőjeként az Országgyűlés devizaeladósodás okait feltáró albizottságának elnöke volt, korábban 1998-2001 között az ÁPV Rt. felügyelő bizottságának, majd igazgatóságának tagja volt, később, 2010-től elszámoltatásért felelős kormánybiztosként is tevékenykedett.

Madarász László bankszakember, aki 1991-98 között a BNP-KH-Dresdner Bank Magyarország vezérigazgatója, majd 1999-2002 között a Postabank igazgatóságának elnöke volt.

Szényei Gábor András 2007-től az MNB előző felügyelőbizottságának tagjaként tevékenykedett.

Nyikos László korábban az Állami Számvevőszék alelnöki tisztségét is betöltötte, majd jobbikos országgyűlési képviselő volt 2010-2014 között.

A jelenlegi szabályok szerint a kormánypártok három jelöltet delegálhatnak az MNB felügyelőbizottságába, míg az ellenzék egy jelöltet ad, további két tag személyéről pedig a kabinet határoz.

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága korábban három ellenzéki jelölt közül választotta ki Nyikos Lászlót. Az MSZP Veres Jánost, a Gyurcsány-kormány egykori pénzügyminiszterét, az LMP pedig Róna Péter közgazdászt, az előző jegybanki felügyelőbizottság tagját indította sikertelenül. Az LMP jelezte, az Alkotmánybírósághoz fordul a jegybank felügyelő-bizottsági tagjainak megválasztási eljárása miatt, sérelmezve, hogy jelöltjéről az Országgyűlés nem szavazhatott.

http://propeller.hu/itthon/3125904-papcsak-ferencet-ultettek-mnb-felugyelobizotts aganak-elere
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
120 óvodást vittek ki a melegfelvonulásra
  2015-07-06 18:20:49, hétfő
 
  120 óvodást vittek ki a melegfelvonulásra


Posted on 2015/07/06 Szerző: Admin


A svédországi Göteborgban 120 kisgyereket vitt ki óvodájuk a Westpride elnevezésű melegfelvonulásra még június közepén.
Óvodás gyerekeket vittek ki a Westpride elnevezésű göteborgi melegfelvonulásra Svédországban. Az esetről még júniusban számolt be az Expressen című svéd bulvárlap.
A gyerekek a West Pride nevű fesztiválon szivárványos zászlókat lobogtattak, miközben a mozgalom jelszavait skandálták. A lap tudósítása szerint az óvodásokat nagyjából egy hétig készítették fel az eseményre. Az óvoda idén második alkalommal vitte ki a gyerekeket a felvonulásra.


Az esetről Sara Ghazi óvónő azt mondta: az emberi méltóságra és arra oktatják a gyerekeket, hogy nem számít a nemi irányultság, sem a bőrszín. Arra szeretnék ösztönözni a gyerekeket, hogy merjenek különbözni egymástól. Arra a kérdésre, hogy szerinte a 3-6 éves gyerekek megértik-e a felvonuláson látott és hallott dolgokat és a megtanult szlogeneket, az óvónő igennel válaszolt.
A svédországi óvodák gender-semleges szemlélete számos vitát generált az elmúlt években. A stockholmi Egalia nevű óvoda néhány évvel ezelőtt azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy ,,nemsemleges" szóhasználattal (például megszólítással), játékokkal és dekorációval vette fel a harcot a ,,hagyományos nemi sztereotípiák" ellen.
(atv.hu / Expressen)

Bal-Rad komm: Skandináviában kell a melegség!

https://balrad.wordpress.com/2015/07/06/120-ovodast-vittek-ki-a-melegfelvonulasra /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit mondhatott Putyin Ciprasznak a telefonba?
  2015-07-06 18:13:45, hétfő
 
  Mit mondhatott Putyin Ciprasznak a telefonba?

2015. július 06., hétfő, 15:38

Szerző: MTI / hvg.hu

Vlagyimir Putyin hétfőn telefonon beszélt Alekszisz Ciprasz görög kormányfővel, az oroszok szerint a beszélgetést Ciprasz kezdeményezte, a görögök azt mondták, Putyin kezdeményezte.

A Kreml közleménye szerint a két vezető a külföldi hitelezők által Görögországnak nyújtandó pénzügyi segítség feltételeit elutasító görögországi népszavazás eredményét, valamint "az orosz-görög együttműködés fejlesztésének egyes kérdéseit" vitatta meg. Vlagyimir Putyin támogatásáról biztosította a görög népet az ország előtt álló nehézségek leküzdésében" - olvasható a Kreml honlapján közzétett tájékoztatásban.

Oroszország álláspontja azért érdekes most, mert lehet tartani attól, hogy ha Görögország kiesik az eurózónából, Putyin érdekszférájában landol. Alekszisz Ciprasz, görög kormányfő rá is játszik ezekre a nyugati félelmekre, és június végén például, amikor az euróövezeti vezetők a görög megállapodás tető alá hozásán dolgoztak, a görög miniszterelnök jelzésként elrepült Szentpétervárra, és tárgyalt Putyinnal. Hétfőn is kijátszotta ezt a kártyát, és egy görög kormányzati forrásból az az információ szivárgott ki, hogy Putyin kereste meg Cipraszt. Az orosz közlemény viszont az ellenkezőjét állítja.

Hétfőn Ciprasz telefonon egyeztetett Angela Merkellel, és Mario Draghival, az Európai Központi Bank elnökével is.

Oroszország figyel

Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője azt hangsúlyozta újságírók előtt, hogy Moszkva tiszteletben tartja a görög állampolgárok akaratnyilvánítását. Hangsúlyozta, hogy Görögországhoz "történelmi, nagyon közeli kapcsolatok, meglehetősen szoros, többirányú partneri együttműködés" fűzi Oroszországot. Hozzátette, hogy nagy figyelemmel kísérik a görögországi eseményeket:"azt, ami történt, ami történik, és legfőképpen azt, ami történni fog Görögországban". Moszkva azt kívánja, hogy Oroszország görög partnerei "minél előbb a szükséges kompromisszumra jussanak a hitelezőkkel, és olyan döntéseket hozzanak, amelyek a leginkább hozzájárulnak országukban a gazdasági és társadalmi stabilitáshoz".

Putyin és Ciprasz Szentpéterváron júniusban.

Fotó: AFP / Olga Maltseva

Arra a kérdésre, hogy amennyiben Görögország nem egyezik meg a hitelezőkkel, Moszkva nyújt-e neki pénzügyi támogatást, Peszkov közölte, hogy ezzel a kérdéssel inkább a görögökhöz kellene fordulni. Tagadta, hogy Athén pénzt kért volna Oroszországtól. "Nem egyszer elmondtuk, Szergej Lavrov külügyminiszter is közölte, hogy mindeddig semmilyen segítségnyújtásra vonatkozó kérést nem kaptunk, és ez a téma egyáltalán nem merült fel a kétoldalú kapcsolatok során".

Közelednek?

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök június második felében Szentpéterváron tárgyalt Vlagyimir Putyinnal és az orosz kormány több magas rangú tisztségviselőjével. A találkozó után az energiaügyi miniszterek szándéknyilatkozatot írtak alá a Török Áramlat folytatásának szánt, Görögország területén haladó gázvezeték megépítéséről és annak használatáról.

Szergej Sztorcsak orosz pénzügyminiszter-helyettes akkor úgy nyilatkozott, hogy Ciprasz nem kért pénzügyi segítséget Oroszországtól, és a görög kormányfő közös projektekről és kereskedelemfejlesztésről tárgyalt. Hozzátette, Moszkva nem szeretné, hogy "fokozódjon a feszültség" az Európai Unió és Görögország között.

A Der Spiegel című német hírmagazin online kiadása viszont azt közölte még áprilisban, hogy Moszkva 3-5 milliárd eurót utal át Görögországnak előlegként a Török Áramlat görög szakaszának építésére. Peszkov és több magas rangú tisztségviselő ezt cáfolták.

Alekszisz Ciprasz először áprilisban látogatott el Oroszországba. A Moszkvában tartott megbeszélést követően Vlagyimir Putyin közölte, hogy nem vitatták meg a görög államadósság kérdését és Görögország nem kért gazdasági segítséget Oroszországtól. Ugyanakkor azt is kijelentette, hogy lehet olyan helyzet, amelyben Moszkva "nagy közös tervekre" pénzt kölcsönözhet Athénnak.


http://hvg.hu/gazdasag/20150706_Mit_mondhatott_Putyin_Ciprasznak_a_telefo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jókorát gyengült a forint
  2015-07-06 17:35:54, hétfő
 
  Jókorát gyengült a forint

Hír24

2015. július 06. 08:19




316,5 forint felett is volt reggel egy euró.



Gyengült a forint árfolyama a főbb devizákhoz viszonyítva hétfőn kora reggelre a péntek délutáni jegyzésekhez képest a bankközi piacon.

Nem sokkal 7 óra után egy euró 316,53 forinton forgott, a pénteki 314,60 forint után. Nyolc óra körül már ennél kicsivel (10-20 fillérrel) erősebb lett. Fél tíz körülre már 1 forintot tudott reggelhez képest erősödni a forint az euróval szemben. Később többször is visszagynegült 316 alá, és délután is ekörül ingadozott.

Az amerikai dollárt hétfő reggel 287 forint közelében jegyezték a pénteki 283,18 forint után.
A svájci frank jegyzése megközelítette a 304 forintot, péntek délután még 301 forinton állt.
A japán jen 2,3477 forint volt péntek reggel az előző esti 2,3059 forint után.
Az euró is gyengült, a közös európai pénzt hétfő reggel dollárban az 1,1030-as szint alatt jegyezték a péntek esti 1,11-es szint után.


http://fn.hir24.hu/penzugy/2015/07/06/jokorat-gyengult-a-forint/?utm_source=newsl etter&utm_medium=email&utm_content=napi&utm_campaign=fn_2015-07-06
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fájdalmas csend
  2015-07-06 17:34:20, hétfő
 
  Fájdalmas csend


Posted on 2015/07/06 Szerző: Admin


Lassan hozzászokunk a szombati kietlenségéhez. A vasútállomás felé csak a nyitva lévő félig üres boltok jelzik, hogy nem az apokalipszis másnapját éljük meg. Ha Pápán lenne kaszinó, a félkarú rablók csörgése talán még kihallatszana, bár nem hiszem, hogy túl sokan múlatnák ott az idejüket. Manapság ugyanis a magyarok nem vágynak izgalomra. Nincs a levegőben a forradalom íze, nincs igény a változtatásra, csak beletörődés van. Rohadt nagy csend van.
Vonatra szállva a MÁV-os vagonok vasszaga mellett magukat legyező emberek töltik meg a teret. Budapestre mennek, ahogy én is. Nem tudom, mi célból, de biztosan nem a Kossuth térre. Rég voltunk már kint. A kormány hitegetett minket.
A szónokok hitegettek minket, aztán politikussá avanzsáltak, és nem létező pártjukat sídeszkaként használva becsúsztak a Parlamentbe. Azóta már nincsenek a színpadon, és nem foglalkoznak velünk. Minket sem tudnak már kirángatni, mert elvesztettük a bizalmat. Hiába lép elő a sötétből egy új arc, aki még nem járatta le magát, és akit még nem tapostak szét, nincs esélye érvényesülni. Kis farkincák csóválják a kutyákat, a kutyák pedig már nem hűségesek az emberekhez.
Elindul a vonat, wifi nincs. Hogy is lenne, hiszen az IC-ben is lekapcsolják, amint átér a magyar határon. Amikor elmegy a net, tudható, hogy itthon vagyunk. Jóllehet nem zártak el minket a világhálótól, de beszennyezték azt. A magyar ember ahhoz szokott, hogy megmondják neki, mi történik, és ha több véleményt hall innen-onnan, már megzavarodik. A “magyareggyen" csupa jó hírt szajkóznak, és most erre van szükségünk. Nem akarjuk tudomásul venni, hogy egy megdönthetetlennek tűnő hatalom kénye-kedve szerint élünk. Megalkuvók lettünk.
Nem szeretünk gondolkodni, véleményt formálni, hiszen ahhoz tájékozódásra lenne szükség. Ehelyett a számunkra szimpatikus sablont vesszük alapul, amit elég csak ismételgetni, hiszen akkor úgy tűnhet, van állásfoglalásunk, holott azt sem tudjuk, mi fán terem a politika. Messiásokat várunk, személyekben gondolkozunk, és nem rendszerben, programokban, tervekben.
Budapestre érve már nagyobb a nyüzsgés. A főváros az aktivisták városa. Manapság így jellemzik magukat azok, akik tenni akarnak, és tesznek is. Kiállnak ügyek mellett, civil formációkat alkotnak, hosszú távon viszont nem tudnak megegyezni. Ők a legbizonytalanabbak, hiszen a párt, mint szervezet szitokszó a köreikben. Ők csak magukban hisznek, pedig épp rájuk lenne szükség ahhoz, hogy közelebb kerüljünk valami jobbhoz, élhetőbbhöz.
Talán taxiba kellene ülni mindenkinek. A taxisblokád egy olyan emlékképként él a hatalom fejében, ami megrengető eszköz lehet ellenük. Ettől még mindig tartanak. Villámgyorsan taposták el az Ubert, mert nem akartak sárga autókat látni egy hídon, keresztben. Félnek ők, és van is kitől. Csak jelenleg senki nem akarja őket megijeszteni. Most nincs kedvünk kimozdulni, helyette elviseljük - és tudomásul sem vesszük - az ostorcsapásokat. Csak a történelmünk ciklikusságában hihetünk. Abban, hogy egyszerre állunk majd fel, ahogy szoktunk, és kiáltunk egy nagyot, ami megrengeti a földet. Rajtunk múlik, hogy mikor törjük meg a csendet, amit mi magunk generáltunk.
Aztán elballagtunk Kádár sírjához! Nem voltunk sokan. Vidékről csak néhányan. Nincs pénz utazgatásra.
Voltak közöttünk olyanok-néhányan-akik a temetésén is jelen voltak. Mondják, hogy AKKOR a tisztelgő tömeg többsége vidékről érkezett!
Akkor még volt pénz “felutazni Pestre"! A vidékinek. Igaz AKKOR nem volt a vonatokon wifi!
(Egy B-R olvasó)


https://balrad.wordpress.com/2015/07/06/fajdalmas-csend/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
TÖKETLENEk
  2015-07-06 17:32:35, hétfő
 
 
Megint nem tudott megegyezni az Együtt és az MSZP, így nem kerül az infótörvény elleni beadvány az Alkotmánybírósághoz

politika
ma 15:49


Még 50 aláírásra lett volna szükség, hogy az Alkotmánybíróság elé kerülhessen az Együtt közérdekű adatigénylés fizetőssé tétele elleni alkotmánybírósági beadványa. Azonban mivel az MSZP nem írta alá a kezdeményezést, valószínűleg ebből sem lesz semmi.

A szocialista Harangozó Tamás szerint alkotmánybírósági beadványnak a közérdekű adatigénylés költségtérítését érintő részével teljes mértékben egyetértenek, inkább a többi részletkérdésben vannak kifogásaik.

Az Együtt most Áder Jánostól kéri, hogy dobja vissza a hétfőn elfogadott törvényt. (MTI)

http://444.hu/2015/07/06/megint-nem-tudott-megegyezni-az-egyutt-es-az-mszp-igy-ne m-kerul-az-infotorveny-elleni-beadvany-az-alkotmanybirosaghoz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 28 
2015.06 2015. Július 2015.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 666 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 81
  • e Hét: 2341
  • e Hónap: 19134
  • e Év: 152051
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.