Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
CZEIZEL ENDRE (1935-2015)
  2015-08-10 22:35:52, hétfő
 
 


Link

,,Bármerre járok, mindig egy óra van velem; megbízható barát ez, kísér hűségesen.

A Nagy Mester alkotása, művészi gépezet, s ha búsulok, vagy örülök, oly lázasan ketyeg... És ha megáll majd egyszer, nem lesz már újra jó, amíg kezébe nem veszi a művész - az Alkotó.

El kell majd menni hozzá: messze lakik nagyon, a Végtelenség honában, túl Földön, s csillagon. Az órát Neki félve s hálásan nyújtom át: Nem én rontottam el, Uram: magától megállt..." --

,,Az óra" : Karl Lowe

 
 
0 komment , kategória:  Magyarok itthon * nagyvilágban  
Isten bízik benned !
  2015-08-10 15:45:48, hétfő
 
 

Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően.? (Filippi 2:13)

Ha Istentől kapott látásodat elfogadod, ez azt jelenti, hogy az önbizalmad nagyobb, mint a félelmeid.

A kedvelt írónő, Marianne Williamson írta Visszatérés a szeretethez című könyvében: ,,A legmélyebb félelmünk nem az, hogy alkalmatlanok vagyunk.

A legmélyebb félelmünk az, hogy végtelenül erősek vagyunk.

Azt kérdezzük magunktól: Hogy jövök én ahhoz, hogy ragyogó, nagyszerű, tehetséges és bámulatos legyek? Igazság szerint miért ne lehetnél? Isten gyermeke vagy. Nem szolgálsz a világnak azzal, ha kicsinyes, középszerű életet élsz. Semmi értelme annak, hogy összezsugorodj csak azért, hogy más emberek ne érezzenek félelmetesnek.

Arra születtünk, hogy Isten bennünk megnyilvánuló dicsőségét hirdessük. Ha engedjük, hogy ez a fény kiragyogjon belőlünk, azzal akaratlanul is lehetővé tesszük mások számára is ugyanezt. Ha megszabadultunk félelmeinktől, jelenlétünk automatikusan felszabadít másokat." Mit jelent ez?

Azt, hogy nem kellene félnünk. De mitől nem kellene félnünk? Nem kellene félnünk önmagunktól, saját egyedi képességeinktől és talentumainktól. Soha nem fogod tudni magadévá tenni Istentől kapott rendeltetésedet, ha nem hiszel magadban. Ez az önbizalom pedig abból fakad, hogy tudod:

Isten az, aki munkálja benned mind az akarást, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően. Azért kaptad Istentől ezeket a különleges képességeket, mert terve van veled:

,,békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek"
(Jeremiás 29:11).

Bob Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Miért teszed azt, amit nem szeretnél ?
  2015-08-10 09:33:01, hétfő
 
  Link

,,Megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz majd titeket." (János 8:32, NIV fordítás)

Elgondolkoztál már valaha azon, hogy miért teszed azt, amit nem szeretnél? Belegondoltál már abba, hogy miért olyan nehéz megtenni azt, amiről tudod, hogy az a helyes?

A bűnös természetünk miatt gyakran rossz döntést hozunk. Talán át tudod érezni, amit Pál apostol mond: ,,Nem értem magam; azt szeretném tenni, ami a helyes, de mégsem azt teszem. Ehelyett azt teszem, amit gyűlölök... Nem én vagyok tehát, aki a rosszat teszi, hanem a bennem lévő bűn. És tudom azt is, hogy semmi jó nem lakik bennem, mármint a bűnös természetemben. Azt szeretném tenni, ami helyes, de nem tudom." (Róma 7:15, 17-18, NLT fordítás)

Még a megtérésed után is van egy kettősség benned: Isten adott neked egy jó természetet, de még mindig benned van a régi, bűnös természeted is, ami húz téged.

Ebből azonban van kiút! Jézus a János 8:32-ben megígérte, hogy ,,tudni/ismerni fogjátok az igazságot, és az igazság szabaddá tesz majd titeket." (NIV fordítás)

A személyiségünk változásának titka nem az akaraterőnkben, nem egy tablettában, nem egy elhatározásban, de még csak nem is egy fogadalomban rejlik. A személyiséged megváltozása nem azon múlik, hogy te magad mit teszel vagy mondasz.

Attól változol meg, hogy tudsz valamit. Tudod az igazságot. Amikor megváltoztatod a gondolkodásmódodat, az megváltoztatja azt, ahogyan érzel. Amikor pedig megváltozik, ahogyan érzel, az megváltoztatja azt, ahogyan cselekszel.

Minden rossz és romboló hatású tett mögött egy hazugság van, amit elhiszel. Ez lehet önmagaddal, a múltaddal, a jövőddel, Istennel vagy másokkal kapcsolatos hazugság.

Miért teszel olyat, amiről tudod, hogy rossz számodra? Azért, mert azt hiszed, hogy valami olyan eredményhez vezet, ami jó lesz neked. Ez hazugság! Csak akkor tudsz megváltozni, és akkor tudod megvalósítani Isten életedre vonatkozó tervét, ha Isten igazságával kezded. Ha változtatni szeretnél azon, ahogyan élsz, a gondolkodásmódoddal kell kezdened. Meg kell ismerned Isten igazságát, és el kell hinned.

Ha ismered az igazságot, az szabaddá tesz majd. Amit tenned kell az az, hogy felfeded és leleplezed azokat a hazugságokat, amelyeket elfogadtál. Vannak olyan hazugságok, amit esetleg gyerekkorodban a játszótéren szedtél össze, vagy esetleg később a tévéből. Van, amit a szüleidtől hallottál, vagy esetleg olyan, amit saját magad találtál ki. De ha ezeket a hazugságokat elutasítod, és helyette megtudod, hogy mit mond egy adott dologgal kapcsolatban Isten, akkor olyan szabadságot fogsz megtapasztalni, mint még soha.

Beszéljetek róla

Mit jelent szerinted ismerni/tudni Isten igazságát?
Gondolj azokra a hazugságokra, amik évek óta gyakran visszatérnek a gondolataidba. Isten mely igazságával kell lecserélni azokat?
Hogyan tudnád még jobban megismerni Isten igazságát? Milyen változásokat kell megtenned ehhez az életedben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.08.03.)Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 90 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 208
  • e Hét: 896
  • e Hónap: 4697
  • e Év: 65998
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.