Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Rántott gomba töltve
  2015-08-11 23:50:47, kedd
 
  Rántott gomba töltve

Hozzávalók:

10 db gomba - lehető
leg szép nagy kalapú
vaj
mustár
bors

tojás
sajt
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa

Elkészítés:

A gombákat megtörölgetem, szárukat óvatosan kitöröm, és kiskanállal kikaparom a lemezkéket úgy, hogy tölthető üreget kapjak.





A gombaszárat apró kockára vágom a lemezkékkel, vajon megdinsztelem, közben egy teáskanál mustárt adok hozzá. Megborsozom, sózom ízlés szerint. Mikor kicsit megbarnult és a gomba leve is elpárolgott, 1 tojást adok hozzá, jól elkeverem vele, és kb. 15 dkg reszelt füstölt sajtot adok hozzá. Ezt a masszát kiskanállal a gomba üregébe töltöm.





Lisztbe,tojásba,zsemlemorzsába panírozom,





és a hagyományos módon kisütöm.





Tartárral és sült krumplival nagyon finom.

Megjegyzés:

A gombafasírtot ugyanúgy készítem, mint az előbb leírt tölteléket, de az egész gombákat szárastól apróra vágom, és a dinszteléskor vágott petrezselymet is teszek bele. A végén pár kanál zsemlemorzsát keverek bele. Gömböket formálok belőle, zsemlemorzsába forgatom és olajban megsütöm. Jó étvágyat hozzá.

A receptet Demcsik Ildikó, a fotót Horváth Betti küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Hússal töltött rántott gomba
  2015-08-11 23:46:16, kedd
 
  Hússal töltött rántott gomba

Hozzávalók:

1 kg gomba (nagyobb fejek)
50 dkg darált hús (lehet sertés, csirke, pulyka)
1 db zsemle
1 db kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
pici pirospaprika

bors
majoranna
szerecsendió
petrezselyemzöld
1 db tojás
ételízesítő
A panírozáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa

Elkészítés:

A gombafejeket megtisztítom, a szárukat mélyen kivágom.

A darált húst a tejben áztatott zsemlével, a vöröshagymával és fokhagymával, a tojással, ízlés szerint fűszerekkel összedolgozom.

A gombafejeket enyhén sózom, és a töltelékkel bőven megtöltöm. Bepanírozom, és bő forró zsíradékban először a húsos felét sütöm, majd átfordítva a gombafejeket készre sütöm.

Tepsiben sült hasábburgonyával és salátával kitűnő, de bármilyen köret illik hozzá.





Megjegyzés:

A receptet Varnyu Eleonóra küldte. Köszönjük!
Fotó: AS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Hideg gyümölcsleves III.
  2015-08-11 23:44:02, kedd
 
  Hideg gyümölcsleves III.

Hozzávalók:

2 barack (kopasz, nektarin, őszi, sárga ízlés szerint)
15 dkg meggy
15 dkg cseresznye
2 alma
2 szilva
1 csomag vaníliás pudingpor
cukor
fahéj
2-3 db szegfűszeg

Elkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk, apró kockákra vágjuk, a meggyet és cseresznyét kimagozzuk. Forró vízben feltesszük főni, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük. Közben a vaníliás pudingport összekeverjük a levesből kimert néhány kanálnyi vízzel. Ha kész a leves, a pudinggal sűrítjük be. Kihűtve tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kiscsimpi küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 297 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1323
  • e Hét: 3537
  • e Hónap: 17442
  • e Év: 147149
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.