Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Orbán Viktor a vasutas.
  2015-08-17 23:35:52, hétfő
 
 
Orbán Viktor a vasutas.
2015.08.09. 19:50

Na végre, ezt is megérte tündérország. Az összelopott stadion mellett, az ellopott állami földeken át zakatolhat egy álom. Ki nem akart gyermekkorában vasutas lenni? Ki nem akart gyermekkorában focista lenni? Hál istennek tündérország mesebeli kiskirálya minden álmát valóra tudja váltani a varázslatos közpénz segítségével. Csak kilép a háza kapuján, felszáll a saját magáról elnevezett állomáson az ott álló szerelvény első és egyetlen kocsijába, kiint hogy mehet, és máris robog végig a birodalmán.

A stadion megállónál nem száll fel senki. De nem is várakozik ott egyetlen utas sem, kihalt az épület, mint a meccsek idején, amikor a csapat játszik. De jól néz ki legalább. Te úr isten. Mennyi törvényt kellett módosítani azért, hogy ez a csillogó építmény megvalósulhasson. Sok céget kellett arra rábírni, “önként" adjanak az adójukból az építkezéshez milliárdokat. A költségvetésből végül is nem hiányzott ez az összeg. Ott úgyis csak elment volna olyan értelmetlen dolgokra, mint oktatás, egészségügy, szociális kiadások, fejlesztés. Itt azért ezek az adóforintok szebben mutatnak.

Szépen megművelt földeken kanyarog a fényes csillogó sínpár. Orbán Viktor a saját területén jár. Még azt is tudja, melyik föld darab éppen most kinek a nevén van, aki az ő nevében birtokolja a földet a kíváncsi népek kérdezősködése elől. Mert a látszat fontos, a feleség mégsem lehet mindennek a birtokosa. Hatalmas ez a terület, az érte járó állami támogatás is szépen gyarapítja az Orbán család bankszámláját.

Egyszer csak feltűnik egy sertéstelep a legmodernebbek közül. Jó helyre jött az uniós támogatás, ez meg is látszik rajta. Végül is az unió elleni szabadságharcnak ára van, abban lehet mindent mondani mint éppen aktuális ellenségről, de az onnan érkező pénznek nincs szaga. Mészáros Lőrinc se bűzlik tőle.

Egy erdő mellett halad el halk zakatolással a szerelvény. Nem az erdő vadjait ilyenkor félti Orbán Viktor, a családi falopásról igyekszik mélyen hallgatni. Végül is csak néhány száz köbméterről van szó, ez valóban kevés a nagyüzemi módszerekkel folytatott kormányzati lopásokhoz képest. És a traktor sincs már meg, ami olyan szépen mutatott a gyerekek esküvői képén.

Jön a kalauz, és kéri a jegyeket. Végül is tízezer utasnak kell évente használnia a vonatot, így 143 év alatt megtérül a beruházás. Fontos dolog a kihasználtság, és a bevétel. De ma ingyen lehet utazni. Orbán Viktor nem az a fajta, aki bármiért is fizetne, vagy megfizetne, főleg ha magáról van szó. Neki nem kell tartania a következményektől, gyáván elbújhat a maga alkotta törvények mögé. Azzal sem kell törődnie, mit mond, azt utólag úgyis letagadja. Most sem szól semmit, csak a bukott baloldalra mutogat.

Lassan véget ér az utazás. Még nem túl hosszú a pálya szakasz, de már látszanak az eredmények. Itt van máris a hotel, ami egyben a végállomás is. Ennek sem szabad Orbán Viktor nevét viselnie, de látszik rajta kinek is köszönheti létezését. Azért elég nagy már a birodalom, pedig nem igazán látszik a valósága. Gondosan el van fedve közvetítőkkel, megbízható lekötelezettekkel, akik csak annyit mondanak néha látható ész nélkül, bocsi elfelejtettem egy milliárdot bevallani. De azt nem felejtik el kiemeljék szorgalmukat tehetségüket a vagyongyarapodásban.

Orbán Viktor elégedetten száll le a vonatról. Akkor ez is megvan, már csak a repülőtér hiányzik. Hiába, egy szorgalmas ember a sajátos tehetségével sok mindent el tud érni. Még a munka nélküli meggazdagodást is. De miért is kellett volna neki dolgozni? Ott a politika neki, és abban nagyon ügyesen megél. Elég volt párszor árulónak lennie, elég volt nem kiállni az elvei mellet, hanem forogni mint a szélkakas. Kellett hozzá sok gátlástalanság, gyáva félelem a valóságtól, meg néha egy kis árulás. Sok hazugság, kevés bátorság. De jól jött Orbán Viktornak a hozzá hasonlók segítsége, akiket gondos válogatás után bőkezűen meg lehetett jutalmazni a közpénzből. Na de persze ezek hasonló rongy szemét emberek. És persze tündérország lakóinak az önzése is fontos. Az érdek, a tévedhetetlenség, a csak nekem van igazam okoskodása. A saját érdek érvényesítése a másik kárára, az inkább a szomszéd tehene dögöljön meg öröme. Kellett hozzá még sok olyan ember, aki szerint ráérünk még, aki nem tudja akkor most kivel is van, na de azzal biztos nem. Sok olyan is kell aki folyton azt kérdezi, akkor most kivel legyek, az sem jobb, engem nem érdekel, meg szerintem hülyeség az egész, mindegyik csak lop.

A kis vonat meg köszöni jól van, ő aztán nem tehet semmiről.

http://banditapolitika.blog.hu/2015/08/09/orban_viktor_a_vasutas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
hoppá
  2015-08-17 22:45:09, hétfő
 
  A németek megkezdik a deportálást

Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter követelte, hogy a hatóságok gyorsított eljárásban gondoskodjanak az országba érkező illegális bevándorlók deportálásáról.



http://hidfo.ru/2015/08/a-nemetek-megkezdik-a-deportalast/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Támadt egy aprócska gond!Alulmúlta a magyar GDP-adat a várak
  2015-08-17 22:32:36, hétfő
 
  Támadt egy aprócska gond!


Posted on 2015/08/14 Szerző: Admin

Alulmúlta a magyar GDP-adat a várakozásokat


Magyarország GDP-je 2015 második negyedévében 2,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte a KSH. Az adat jócskán elmarad attól, amit az elemzők vártak: a legtöbben biztosak voltak abban, hogy 3 százalék fölötti lesz a növekedés.
Magyarország bruttó hazai terméke 2015 második negyedévében 2,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva - közölte a KSH. A növekedést alapvetően az ipar teljesítményének bővülése okozta. A növekedési ütem mérséklődésének hátterében elsősorban a mezőgazdaság teljesítményének csökkenése áll.
2015 második negyedévében - a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint - az előző negyedévhez viszonyítva 0,5 százalékkal növekedett a bruttó hazai termék volumene.

A mostani adatot már egyre többen várták inkább 3 százalék fölé, mint az alá, leginkább a jó idő miatt: a prognózisok arról szóltak, hogy a mezőgazdaság lökheti feljebb az indexet. Ehhez képest a KSH épp az agrárium rosszabb teljesítményével indokolja a vártnál gyengébb adatot.
A Bloomberg elemzőinek konszenzusa 3 százalékos növekedési ütemről szólt, és bár sokan elképzelhetőnek tartottak ma már ennél valamivel magasabb számot is, de abban mindenki biztos volt, hogy a növekedés üteme lassul az előző negyedévi 3,5 százalékról.
A Takarékbank a második negyedévben 3,2, az év egészében pedig 3,3 százalékos növekedést várt. Indoklásuk szerint míg április és május mind az ipari, mind az építőipari kibocsátásban gyengébb volt (legalábbis a havi növekedési ütemeket tekintve), júniusban mindkét szektorban visszatért a korábban felvázolt pályánkra a növekedés. S bár a kisebb súlyú építőiparban a konjunktúra így is elkerülhetetlenül lecsengőben van, az iparban a tavalyi év második felének gyengébb bázisán 2015 második felében még további gyorsulásra is lehetőséget látnak.

Barczel Vivien, az Erste Bank elemzője szerint a közelmúltbeli adatok inkább csak alátámasztották a korábbi előrejelzéseket, hiszen illeszkedtek a megrajzolt trendekhez. Ő úgy vélte: a második negyedév visszaesése után a harmadikban jöhet el markánsabb lassulás a növekedési ütemben. Ezzel egyetértett Németh Dávid , a K&H Bank vezető elemzője is, mondván: a nyári leállások, szabadságolások ekkor éreztethetik majd a hatásukat. Ő azonban úgy vélte, a turizmus teljesítménye okozhat kisebb meglepetést is.
Az OTP elemzői a második negyedévben 3,1 százalékos növekedést vártak. A bank elemzői felfelé korrigálták idei növekedési előrejelzésüket: már 3,3 százalékot vártak a korábbi 3 százalék helyett.
Az elemzők abban egyetértettek, hogy felhasználási oldalon inkább a lakossági fogyasztás húzza a gazdaságot, bár kiemelkedőnek mondják az exportteljesítményt is. Nagy kérdés volt a beruházások alakulása: az autóipari (és egyéb nagy feldolgozóipari) fejlesztések lecsengésével, az elmúlt évi, a választási hajrához kapcsolt állami beruházásokkal magas lett a bázis, és emiatt már az első negyedévben is 6,7 százalékos volt a visszaesés. Azt, hogy mi történt április-júniusban, az adatok beérkezése előtt nem nagyon merte megtippelni senki. Ahogyan a K&H Bank vezető elemzője, Németh Dávid fogalmazott: számára a beruházások alakulása jelentette a sötét lovat.
(vg.hu)
Bal-Rad komm: Most akkor hogy is van ezzel az “Európai Unióban a magyar gazdaság a legdinamikusabb" dologgal? (Túl azon, hogy MAGYAR GAZDASÁG-mint olyan-NINCS!)
-Magyarország SAJÁT GAZDASÁGI LEHETŐSÉGEI a mezőgazdaságban lehetnének meg jelenleg, ám “...a KSH épp az agrárium rosszabb teljesítményével indokolja a vártnál gyengébb adatot..."
-Igen! Mert “a zoroszok" szankcióznak!-jön majd a magyarázat! Mert ugye “a zoroszok" szankcióznak, nem pedig “természetes szövetségi és baráti" társulásaink!
És még hátravan a harmadik negyedév! Az autógyárak leállási időszaka! A “magyar gazdaság" húzóágazatának szabadságolási leállása. Az megint legalább minusz fél százalék!
Bizony-bizony! A jelek szerint gond volt/van a kalkulációval. A pesti Udvar tervez, a multik-a gyarmatosítók-pedig...! Hát azok b@...-nak az Udvar terveire!


https://balrad.wordpress.com/2015/08/14/tamadt-egy-aprocska-gond/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Éllovasok közt? Az első tízben sincs a magyar növekedés Euró
  2015-08-17 22:27:18, hétfő
 
 
Szárnyaló magyar sólyom helyett-sántító pannon puma!

Posted on 2015/08/15 Szerző: Admin

Éllovasok közt? Az első tízben sincs a magyar növekedés Európában

A kormány már csütörtökön próbált elbüszkélkedni azzal, hogy Magyarország produkálta “az egyik leggyorsabb növekedést Európában". A számok viszont arról tanúskodnak, hogy jó eséllyel nemhogy dobogón nem lesz a magyar gazdaság, de az első tízben sem az Európai Unióban.
Tegnap még “Éllovasok közt - Az egyik leggyorsabb növekedés Európában" címmel hirdetett meg sajtótájékoztatót ma délelőttre az NGM, a reggeli statisztika után azonban nem adtak ki közleményt, nem kommentálták a vártnál rosszabb adatot.
Péntek délelőtt megjelentek az Eurostat friss számai, melyek alapján az éllovasok között biztosan nem lesz Magyarország, sokkal inkább a középmezőnyre lesz elég a második negyedéves teljesítmény.
Magyarország szempontjából az Eurostat által közölt 2,4 százalékos növekedés ugyan nem rossz, de egyértelműen érződik a gazdaság lassulása, ráadásul a relatív helyzetünk is romlott, hiszen a versenytársak nem lassultak a magyarhoz hasonló mértékben. Az Eurostat magyar adata azért alacsonyabb, mint a KSH által közölt 2,7 százalékos fő szám, mert szezonálisan kiigazított statisztikát vesznek figyelembe, ugyanis ebből van minden tagállamnak adata, ami összehasonlítható.
2015.08.14 09:00 Íme, így nőtt a magyar gazdaság!

Éllovasok közt? Az első tízben sincs a magyar növekedés Európában
A 28 tagállamból pénteken 22 közölte a második negyedéves GDP-adatát. Ezek alapján a magyar növekedés év/év alapon a kilencedik helyen áll, az előző negyedévhez képest mért változás szerint pedig a tizenegyedikek vagyunk. A hat ország közül, amelyek még nem közöltek adatokat négyen (Málta, Luxemburg, Írország, Szlovénia) a korábbi teljesítményük alapján jó eséllyel meg fognak előzni minket. Így a végső helyezésünk várhatóan arra lesz elég, hogy a 28 fős lista első felében ragadjunk.

Éllovasok közt? Az első tízben sincs a magyar növekedés Európában
További rossz hír, hogy a régióban az utolsók között kullogunk, hiszen például a csehek 4,4 százalékos növekedése Európában is egyedülálló, a lengyelek és a románok, 3,5 százalék felett, a szlovákok pedig 3,1 százalékkal növekedtek. Ha a tágabban vett régióhoz soroljuk a balti országokat is, akkor annyi örömünk lehet, hogy Litvániát és Észtországot sikerült lepipálnunk.
Az Eurostat adatai szerint az eurózónában 0,3 százalékkal, az Európai Unió 28 tagországában pedig 0,4 százalékkal nőtt a gazdaság április és július között az előző negyedévhez képest. Éves összevetésben a valutaövezet 1,2 százalékkal, az EU28 pedig 1,6 százalékkal növekedett.
Korábban is megszokott volt, hogy Európa keleti fele zárkózik fel a nyugatihoz, ennek köszönhetően gyorsabban növekedtek ezek az országok. Ez a tendencia folytatódik, hiszen a fejlett tagállamok közül csak Spanyolország tudott 3 százalék feletti bővülést felmutatni. Magyar szempontból azonban rossz hír, hogy a spanyolok mellett már a svédek és a britek is gyorsabban növekednek nálunk.
GDP-adatok: így használjuk mi
A KSH többféle GDP-mutatót is közöl a jelentésében. Az előző év azonos negyedévéhez viszonyított (“yoy") indexből három is létezik: a nyers, a naptári-hatással igazított (“wda"), illetve a szezonálisan és naptári-hatással egyaránt igazított (“swda"). Ezek közül a Portfolio következetesen a naptár-hatással igazított indexet tekinti fő számnak (“headline"). Ennek oka, hogy a munkanapok száma - (különösen ha a tárgy vagy a bázis időszakban szökőnap is van) érdemben befolyásolja a teljesítményt, amivel mindenképpen érdemes korrigálni. Ezen felül a szezonális igazításnak éves mutatóknál akkor van értelme, ha az éven belüli szezonalitás jellege változik. Azt tapasztaltuk azonban, hogy ennek a jelenségnek a pontos azonosítása több időt vesz igénybe. Így a szezonálisan is igazított adat utólag többször szokott módosulni, és ezért az első adatközléskor nem nyújt többletinformációt.
Az előző negyedévhez viszonyított (“qoq) GDP-index természetesen minden esetben szezonálisan és munkanap-hatással igazított,- mivel az egyes negyedévek a GDP-n belül nagyon eltérő súlyúak és szerkezetűek, máshogy nincs is értelme számolni növekedést. Európában a legtöbb helyen ez számít a fő számnak, és a Portfolio is igyekszik ezt a számot kiemelten kezelni kedvező tulajdonságai miatt. Szerkezetátalakulási időszakokban azonban ez a mutató is bizonytalanná válik, ezzel a hátránnyal számolni kell.
(portfolio)
Bal-Rad komm: A qrmányzati vetítőből elénk vetített kép egy minden lábára sánta pannon pumát mutogat, miközben a narrátor szárnyaló sólyomról zengedez.
A rendszerváltás óta minden qrmányunk és holdudvara magyar csodáról hozsannázik! Ami-végülis-ezt a viszonylag szűk kört illetően igaz is!
Szélesebb körben is igaz lehet viszont a dolog! Mert kész csoda, hogy a tönkretett ország tönkretett-kifosztott-kilátástalanságba és nyomorba taszított népe micsoda bamba együgyűséggel és belenyugvással tűri napi szntű megalázását, sorsát!
Ez egy valódi csoda! Semmi akadálya annak, hogy szárnyaljon-a politikusi képzelet!
Szárnyal is!





https://balrad.wordpress.com/2015/08/15/szarnyalo-magyar-solyom-helyett-santito-p annon-puma/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üzenet Orbánnak: Nyíregyháza kisvasútját nem fogod ellopni!
  2015-08-17 22:14:34, hétfő
 
  Üzenet Orbánnak: Nyíregyháza kisvasútját nem fogod ellopni!


Posted on 2015/08/15 Szerző: Admin


Mivel azonban már régóta nem közlekedik a kisvasút a helyén, arra gondolt tündérország ura, ellophatja az egész emlékét, a szerelvénnyel együtt. Orbán Viktor a saját falujában szeretné látni a más vidékhez tartozó megszokott képet. Végül is annyi mindent lopott már öt éves kormányzása alatt, egy vonat már belefér a hosszú sorba.

“Hatéves lehettem. Utazott a család a hetvenes években, még hozzá vasúttal. Nagyon készültem az utazásra, még nem ültem vonaton. Fogalmam sem volt a távolságokról, az indulásról, az érkezésről, maga az utazás volt az ami érdekelt, és amivel megyünk. Buszon már ültem, apám nagy teherautóján szintén, egyszer már rendőrautóban is, mikor elszöktem a bölcsődéből. De vonattal még nem mentem soha. Képen már láttam, óvodai történetem volt róla, de még nem tudtam gyermeki agyamban a helyére rakni a vonatot.
Kiértünk az állomásra, annak a helyét már ismertem. Türelmetlenül át akartam menni a busztól a épület felé, hogy minél előbb tudjunk indulni mikor apám megfogta a kezem, és rám szólt: Várj még fiam, jön a Zsuzsi vonat, azt meg kell várni! Az épület előtt egy keskeny sínpár volt a betonban, fogalmam sem volt, mit is keres ott, mikor az épület túloldalán van a többi. Még csak elnyújtott dudaszót lehetett hallani, de látni még semmit sem. És akkor előbukkant. Zajos volt, büdös, piros, dőlt belőle a füst, és lassú, nagyon lassú. Mégis, valahogy méltóságteljes. Kék ruhás bácsi állt a két vagon közt a peronon, és integetett. Sokan visszaintettek. Én nem. Csak álltam ott, és néztem tátott szájjal. Már nem érdekelt annyira az utazás, csak néztem a lassan elhaladó a vonatot. Miért Zsuzsi? Miért ilyen kicsi? Hova megy? Számtalan kérdés volt a fejemben egyszerre. Apám lehajolt hozzám miután elment a vonat és újra lehetett beszélgetniük az embereknek, és úgy mondta kis büszkeséggel a hangjában: Látod! Ilyen nincs sehol az országban, csak nálunk."
Igazi ritkaságnak számít az országban a keskeny nyomtávú vasút, amely menetrend szerint közlekedik, közlekedett a személyszállításban. Nyíregyházán volt ilyen. Hozzá tartozik még mindig a városhoz, a vidékhez, annak szerves része. Volt. De még azért él. Minden ott élő tudja mi a kisvasút, minden ott lakó köszönt is már neki. A kisvasút önálló volt. Kanyargott a városban, átszelt erdőt, futott sík mezőkön, és húsz települést kötött össze a vidéken. Néhol bement a községbe, ha arra vitt az útja, de senki nem neheztelt rá, ha várakozni kellett miatta. Igazi fapados volt. A szó igazi értelmében. Kemény ülésein nem nagyon lehetett kényelmesen utazni, pedig hosszú időbe telt, amíg a kis vonat végigért a rövid pályáján. Fűtése is sokáig faszenes kályhából állt , de akkor is a vidék részét képezte, mikor füst szállt ki a kocsi kéményén. Önálló lény volt, a vidék soha nem fáradó utaztatója.
Mivel azonban már régóta nem közlekedik a kisvasút a helyén, arra gondolt tündérország ura, ellophatja az egész emlékét, a szerelvénnyel együtt. Orbán Viktor a saját falujában szeretné látni a más vidékhez tartozó megszokott képet. Végül is annyi mindent lopott már öt éves kormányzása alatt, egy vonat már belefér a hosszú sorba. Megteheti, övé a hatalom, és Felcsút is jobban fog mutatni a kisvasúttal.
Orbán Viktor szeretne mindent, ami a másé volt. Legyen az korábban magánynyugdíj, föld, trafik, egy varázsütésre lesz belőle bróker, kitiltás, netadó, közmunka, baltás gyilkos, devizahitel. Minden az övé kell legyen amit elképzel beteg agya. Ha kell, körbekeríti az országot, kerüljön az bármibe az adófizetőknek. Ha Felcsútra vasutat akar, lop hozzá uniós támogatást, és egy másik vidékhez tartozó emlékeket. Mindegy, csak az akarata érvényesüljön. Mert neki semmi sem elég. Soha sem vallaná be a saját akaratából mennyi már az a pénz, amit az ország erszényéből kiszivattyúzott a maga zsebébe, és a családi saját lábon állás megalapozására. És akkor még a többi tolvaj szemétládáról ne is beszéljünk. Jó szokása szerint hazudna egy magasat, és nem érdekelné a többi.
A kisvasút amúgy is csak egy rész, egy hosszú folyamatból. A jelenlegi hatalom lop. Orbán Viktor nagyon jól tudja ezt. Egy vidék része csak az ott élőknek fontos, csak nekik hiányozna. Ezért is fogja tudni Orbán Viktor simán ellopni az egészet. Akinek fontos, azok kevesen vannak, a többit meg nem érdekli a más baja. Ez volt a rendvédelmiseknek esetében, ez volt a trafikoknál, ez történik a földek fosztogatásánál, ezt éli meg a közmunkás, az ápoló, a tanár, a diák, a rokkant, a melós, a külföldre menekült munkavállaló. Külön-külön szépen fel lettek szeletelve, ahogy a gazdaság is szépen a Fidesz zsebébe vándorolt. Mert mindig csak egy résznek rontott neki a társadalomból, és mindig csak egy területet lopott el magának a gazdaságból. Vasútból is csak egy kicsit tesz zsebre a máséból. De meg fogja tenni, mert ez is csak egy rész, és addig a többi hallgatni fog, vagy legfeljebb sajnálkozni, és tiltakozni. Amíg az ország ezen az úton halad a maga érdekében, és nem figyel oda a másik bajára, abban nem segít annak, addig Orbán Viktor a hatalomban marad, és folytatja az ország kifosztását. Rá kellene már jönni mindenkinek, bármit is vesz el mástól ez a tolvaj banda, az mindenkinek fáj, és mindenkinek csak rosszabb lesz tőle.Fel kellene már ismerni a saját gyengeséget, mert Orbán Viktornak már sikerült.
(gepnarancs)
Bal-Rad komm: “Személyvonat indul a vasútállomás épületének város felőli oldalán lévő keskenynyomtávú sínpárjáról..."-stb. st. stb. Jónéhány vidéki város vasútállomásán mondta ezt egyébként úgy a '70-es évek közepéig a hangosbemondó. A többi az stimmel. Sebesség, kényelem, “fűtési rendszer" stb. Kezdetben csühös kismozdony, később már dieselmozdony húzta a tehervanokból és személykocsikból összerótt szerelvényt. Bizonyos helyeken kitérőkön várták be egymást a szembe közlekedő vonatok!
-Na ennyit az emlékekről!
“... A jelenlegi hatalom lop..."
A JELENLELEGI HATALOM IS CSAK LOP! Pontosan úgy, mint 26. esztendeje mindegyik qrmány csak lop! Döbrögiék talán a legpofátlanabbul! De hogy Döbrögiék ezt megtehessék, azért ugyancsak megdolgozott az ellenmaffia-qrmányon! Ők sem kormányoztak!-csak loptak. Sokat! Így aztán szépen el is lett lopva az ország! Mostmár a kisebb értékek maradtak csak, de hát az is érték! Zsákmány! Hát ellopják. Ha kell “kisvonatot" lopnak. Nyíregyházit? Hát ha csak ott van már ilyen vágyott holmi, akkor nyíregyházit! Majd ha toronyóra kell, akkor azt lopnak. Lánccal-toronnyal!
Nem lopás ez amúgy! CSAK ÁTSZÁLLÍTÁS! Mert ugye ÖVÉK A HATALOM!
MÁRPEDIG AKIÉ A HATALOM!-AZÉ AZ ORSZÁG! (És persze fordítva is igaz ez!)
Márpedig mostanság Döbrögiéké a hatalom! Azóta övék az ország! Ércsük ugyi?
Ne sopánkodjunk! Ha egyszer nekünk nem volt jó a “minden hatalom a dolgozó népé"-akkor most ne sopánkodjunk már egy ellopott ország elfelejtett értékeinek az ellopása miatt!
Legfeljebb a szívünk sajdul belé, ha meglátjuk Felcsúton a “kisvonatot" zakatolni! Mert arról nekünk csak egy dolog juthat eszünkbe: a korszak, amikor “a Magyar Népköztársaságban minden hatalom a dolgozó népé"-volt! Amikor még volt országunk!
Nem igazán hittuk mi ezt a “minden hatalom a dolgozó népé"-“maszlagot" akkoriban! Olyannyira nem, hogy...
Aztán rá kellett döbbennünk: VOLT ABBAN VALAMI IGAZSÁG! VOLT bizony!


https://balrad.wordpress.com/2015/08/15/uzenet-orbannak-nyiregyhaza-kisvasutjat-n em-fogod-ellopni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
EZEK jönnek!
  2015-08-17 21:53:35, hétfő
 
  EZEK jönnek!


Posted on 2015/08/15 Szerző: Admin


Görögországból Macedónián keresztül Szerbiába, majd Magyarországba tartó menekültek a vonatra igyekeztek, amikor elszabadultak az indulatok.
Bevándorlók próbálnak meg “felszállni" egy Szerbiába induló vonatra a macedóniai Gevgelija vasútállomásán pénteken.

mig mig1 mig3 mig5 mig6 mig7 mig8 mig9


A Görögországból Magyarországba a bevándorlókkal együtt végigutazó újságíró így írt a macedón helyzetről: ,,Persze a macedon ellátórendszer lepukkant és kiskapacitású, de ha kritizálnák őket, akkor még mindig elővehetik Borisz Trajkovszkij volt macedón elnök bon mot-ját, amit még 1999-ben a Szerbia elleni NATO-háború idején mondott a svédeknek, akik megszólták az akkor éppen négyszázezer koszovói albán gondját viselő macedón kormányt: el lehet vinni őket Svédországba, válaszolta Trajkovszkij, és ezzel le is zárta az ügyet. Többet nem basztatták."
(hir24)
Bal-Rad komm: Ezek a “menekülők" IDE JÖNNEK! Hozzánk! Már lehet hogy ide is értek! Mi pedig várjuk őket. Kellő tisztelettel és vendégszeretettel. Koszt-kvártély, eü-ellátás, vonatjegy, különbuszok! “Menekültzónával", letelepítőtáborral!
A képek tanúsága szerint csontsoványra fogyott, meggyötört, reszketeg szerencsétlenek! Akik nyugalomra vágynak. Egy kis békére!


https://balrad.wordpress.com/2015/08/15/ezek-jonnek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sikeres a "Gyere haza fiatal!" projekt, ennek a keretében té
  2015-08-17 21:50:56, hétfő
 
  Sikeres a "Gyere haza fiatal!" projekt, ennek a keretében tért haza a napokban a márciusi ifjú, Petőfi Sándor is. A kormány az ország demográfiai helyzetének további javítása érdekében hamarosan beindítja a "Kotródj innen öreg!" programot is.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megduplázódott a Szerbiába érkező migránsok száma
  2015-08-17 21:49:48, hétfő
 
  Ennek már a fele sem tréfa!


Posted on 2015/08/16 Szerző: Admin

Megduplázódott a Szerbiába érkező migránsok száma


Megkétszereződött a Szerbiába érkező migránsok száma, néhány hete még csak naponta ezren lépték át a macedón-szerb határt, mára ez a szám körülbelül kétezerre nőtt - jelentette be a szerb belügyminiszter.
,,Számuk napról napra változik, többségük pedig nagyon gyorsan elhagyja az országot" - mondta Nebojsa Stefanovic, majd hozzátette: az idén eddig 90 ezer migráns haladt át Szerbián. Kiemelte: a rendőrség egyetlen incidensről sem tud, amely a migránsok és a helyi lakosság között tört volna ki.
A Danas című belgrádi napilap értesülései szerint az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága Macedóniát hamarosan nem biztonságos országgá fogja nyilvánítani, emiatt pedig Szerbia nem küldheti majd vissza oda a területén elfogott illegális bevándorlókat. Emellett a magyar-szerb határon épülő biztonsági határzár miatt a migránsok észak felé nehezebben tudják majd elhagyni az országot, így várhatóan hamarosan megnő a Szerbiában maradók száma. A Danas értesülései szerint ezért menekülttáborokat kell építeni, és bővíteni a meglévők kapacitását.
Jadranka Joksimovic európai integrációért felelős szerb miniszter ugyanakkor a szerbiai közszolgálati televízió híradójában tagadta, hogy az Európai Unió vagy bárki is azt kérte volna Szerbiától, hogy építsen több százezer fő befogadására alkalmas menekültközpontot.
(figyelo)
Bal-Rad komm: Agyzsibbasztó hatású, egyszerűen félelmetes hírek! Magyarország itt áll tehetetlenül ennek az irdatlan emberáradatnak az útjában, és állandóan az EU-t lessük-figyeljük-várjuk: MIT MOND?-MIT ENGED?
Magyarország qrmányának kezdeményeznie kellene az EU-csúcs azonnali összehívását! Lehetséges ELSŐ diplomáciai lépésként.
Amennyiben pedig nem történik hathatós intézkedés, a kormány eltávolítását kell kikényszeríteni! Olyan kormányra van szükség, amely MEGTESZ MINDEN TŐLE TELHETŐT A MAGYARSÁG SZÜLŐFÖLDJÉN, A SAJÁT ORSZÁGÁBAN VALÓ MEGMARADÁSA ÉRDEKÉBEN!
Nem vasárnapi boltzár meg nyugdíj miatt kell itt népszavazásokra aláírásokat gyűjteni!


https://balrad.wordpress.com/2015/08/16/ennek-mar-a-fele-sem-trefa/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megvan hát a libsi zsibvásár első halottja is!
  2015-08-17 21:46:42, hétfő
 
  Megvan hát a libsi zsibvásár első halottja is!

Posted on 2015/08/17 Szerző: Admin

Meghalt egy fiatal a Szigeten


Egy faág ütött agyon egy fiatalembert hétfőn délelőtt a Hajógyári-szigeten. Tiltott helyen sátorozott.
Meghalt egy fiatalember a Hajógyári-szigeten hétfőn délelőtt. Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője az Origónak azt mondta, hogy a fiatal a sziget gáton túli részén sátrazott, ahol nem lett volna szabad.
A baleset egy figyelmeztető táblákkal tiltott, kempingezésre nem alkalmas, a fesztivál területén kívüli, elzárt, de alapvetően is nehezen megközelíthető helyen, az ártéren történt.
Egy több száz kilós faág zuhant a sátorra, a fiatalt nem sikerült újraéleszteni.
(MTI)
Bal-Rad komm: A múlt héten üdvözölte az ötletgazda főnyerész Gerendai (őssy magyar családnév) a hétmilliomodik szigetelőt.
Most tort ülhetnek az első haláleset kapcsán!

https://balrad.wordpress.com/2015/08/17/megvan-hat-a-libsi-zsibvasar-elso-halottj a-is/


***********************

A népligeti buszpályaudvarnál mindenfelé heverésznek a fiatalok a fűben. Alszanak, pihennek, a drog, alkohol és a pogózás fáradalmait heverik ki, miközben várják a járatukat. De ott forgolódnak a ligetben már az ország új várományosai. Nem fáradtak és nem kábultak, nagyon is éberek. Bekötött fejű asszonyok, göndör hajú férfiak sötét bőrszínnel és a gyerekeik. Sok. Céltudatosan haladnak, sokan vannak, van pénzük és készen állnak átvenni a helyüket.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír
  2015-08-17 21:42:00, hétfő
 
  Lassan kiürül a Sziget Fesztivál helyszíne, már csak egy 17 fős holland csapat tartózkodik a Hajógyári-szigeten, akik menedékjogot kértek és mindenáron Irakba szeretnének eljutni. Dr. Zacher Gábor szerint az eddigi legdurvább dizájner drog felbukkanásáról lehet szó.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 446 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2609
  • e Hét: 8341
  • e Hónap: 19452
  • e Év: 172948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.