Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Virágzó Duna
  2015-08-18 23:25:31, kedd
 
  " Gyakori tévedés, hogy ezek a rovarok mindösszesen 2 napig élnek. A félreértés eloszlatása végett nézzük végig egy dunavirág élettörténetét születéstől egészen a halálig: Link Link

A dunavirág hazánkban természetvédelmi oltalom alatt áll, egy példányának eszmei értéke 2000 forint. Sajnos napjainkban egyre ritkább a látványos rajzásuk, pedig gyakran még a tiszavirágnál is nagyobb szabású volt.

Nagyon érzékeny a vizek szennyezettségére, éppen ezért jó hír ha megjelenik; jelzi a víz tisztaságát. A tiszavirágról a fehér színe különbözteti meg, ezért szokták Fehér kérésznek is nevezni. Ha a magyar szakasz vízminősége tovább javul esetleg láthatunk majd még mi is dunavirág rajzást a Duna partján."



 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Szeresd az egyházat – Jézus is szereti! (8)
  2015-08-18 21:43:27, kedd
 
  ,,... miután rövid ideig szenvedtetek, maga fog titeket felkészíteni, megszilárdítani, megerősíteni és megalapozni." (1Péter 5:10)

A salamoni templom építése hét évig tartott. A Szentírásban a hetes szám a teljességet jelképezi.

A teljesség azt jelenti, hogy ha Krisztusban vagy, akkor most is éppen annyira üdvözült vagy, mint amennyire majd a mennybe jutva leszel. Amikor Jézus így kiáltott: ,,Elvégeztetett", azzal teljesen el lett rendezve minden ahhoz, hogy Isten és teközötted a kapcsolat helyreálljon.

A teljesség azt jelenti, hogy semmi sem hiányzik. Ha Jézusban bízol, akkor Isten is ilyen hiánytalannak lát téged.

Krisztusban lenni azt jelenti: ,,benne jutottatok el ti is ehhez a teljességhez"
(Kolossé 2:10).

,,De még előfordul, hogy vétkezem" - mondod. A Biblia azt mondja: ,,Mi pedig, miközben fedetlen arccal, mint egy tükörben szemléljük az Úr dicsőségét mindnyájan, ugyanarra a képre formálódunk át az Úr Lelke által dicsőségről dicsőségre"
(2Korinthus 3:18).

Érted? A Szentlélek végzi munkáját benned minden nap, mindenféle módon, hogy Jézushoz hasonlóvá formáljon. Isten végső terve az életedre sokkal nagyobb annál, hogy fel tudnád fogni.

Júdás írta: ,,Annak pedig, aki megőrizhet titeket a botlástól, és dicsősége elé állíthat feddhetetlenségben, ujjongó örömmel: az egyedül üdvözítő Istennek a mi Urunk Jézus Krisztus által: dicsőség, fenség, erő és hatalom öröktől fogva, most és mindörökké" (Júdás 1:24-25).

Figyeld meg, azt írja: ,,aki megőrizhet..." - ezt Krisztus teszi érted, nem pedig te saját magadért!

Az egyik eszköz pedig, amit ahhoz használ, hogy a teljességet, az érettséget kialakítsa benned: a gondok és bajok. Péter azt írta: ,,A minden kegyelem Istene pedig, aki elhívott titeket Krisztusban az ő örök dicsőségére, miután rövid ideig szenvedtetek, maga fog titeket felkészíteni, megszilárdítani, megerősíteni és megalapozni" (1Péter 5:10).

Lehet, hogy eltart egy ideig, de el fogsz jutni oda!

Bob Gass * Mai Ige
Link Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Négy lépés, hogy ne aggódj
  2015-08-18 09:28:36, kedd
 
 

"Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok." (1 Péter 5:7, NLT ford.)

Többre van szükség a puszta akaraterőnknél, ahhoz hogy ne aggódjunk. Bizonyára Te is tudod ezt, mert már sokszor megpróbáltad. Azt gondoltad: "Nem fogok aggódni emiatt." és ebben a pillanatban már el is kezdtél aggódni.

Többre van szükséged, mint csupán az akaraterődre, hogy ne aggodalmaskodj. 4 dolog mindenképpen szükséges hozzá:

1. Ismerd meg Istent.

Jézus a Máté 6:32-ben azt mondja: "Az emberek, akik nem ismerik Istent és az ő útjait, nyugtalankodnak." (MSG ford.). Ha nincs kapcsolatod Istennel, minden okod megvan az aggodalomra. El kell kezdened megismerni Istent! Hívőként van egy mennyei Atyád, aki azt az ígéretet tette, hogy vigyázni fog rád. Isten gyermeke vagy és mint gyermekének különleges kiváltságaid vannak. Amikor aggódsz, Isten azt mondja: " Az én gyermekem vagy. Miért csinálsz úgy, mint egy árva?"

2. Helyezd Istent az első helyre életed minden területén.

A Máté 6:31-33 azt mondja: "Ne aggódjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk?- vagy: Mit igyunk?- vagy Mit öltsünk magunkra?...ati mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre, és ő meg fogja adni nektek, ha őt helyezitek az első helyre az életetekben és úgy éltek, ahogy azt ő akarja." (TLB ford.) Minden alkalommal, amikor Isten kikerül életed középpontjából és bármi más odakerül a helyére - teljesen mindegy milyen jó dolog is az - elkezdesz aggódni.

3. Az adott nappal foglalkozz.

A Biblia azt mondja: "Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnapnak megvannak a saját aggodalmai: minden napnak megvan a maga baja." (Máté 6:34, NCV ford.) Ha a holnap miatt aggódsz, nem tudod élvezni a mai napot. A mai nap áldásait elveszíted. Az rendben van, hogy megtervezed a holnapot, de a mának kell élned. És amikor mindig a holnap miatt aggódsz, a jövő nyomasztóvá válik. De Isten adja az Ő kegyelmét és erejét, amire szükséged van a mindennapokhoz. Most pedig, csak a mához van elegendő erőre szükséged.

4. Bízd Istenre a gondoskodást.

"Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok." (1 Péter 5:7, NLT ford.). Hogyan tudod ezt megtenni? Az egyik útja az, hogy memorizálod Isten ígéreteit a Bibliából. Ezek olyanok mint egy biztosítási kötvény a hívőknek. Ha tudod, hogy valami biztosítva van, akkor többet nem kell aggódnod felette. A másik útja az imádság. Ha annyit imádkozol, mint amennyit aggódsz, sokkal kevesebb dolog miatt fogsz valóban aggódni.

Mi az eredménye annak, ha ezt a négy lépést megteszed? "Megtapasztalod Isten békességét, amely sokkal csodálatosabb, mint amit az emberi értelem felfoghat." (Filippi 4:7a, TLB ford.)

Imádkozz így a mai napon: "Drága Atyám, megvallom, hogy gyakran elfelejtem, hogy Te minden nap velem vagy. Gyakran elfelejtem, hogy Te valójában milyen is vagy. Meg tudsz nekem bocsátani ezért? Szükségem van arra, hogy egyre jobban megismerjelek Téged és a Te Igédet, a Te ígéreteidet. Segíts, hogy életem minden területén Téged helyezzelek a központba. Segíts nekem, hogy az adott nappal foglalkozzam mindig. Segíts nekem, hogy ne aggódjak a holnapért. Ehelyett hadd figyeljek arra, hogy mit teszel az életemben a mai napon.Szeretnék bízni abban az ígéretedben, hogy minden szükségemet megadod -- legyen az akár pénzügyi, akár párkapcsolati, akár fizikai, akár társadalmi, akár lelki, akár érzelmi. Segíts nekem jobban bízni benned és kevesebbet aggódni. Jézus nevében kérlek, hallgasd meg imádságomat. Ámen"

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.08.11.) Napi remény
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 90 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 156
  • e Hét: 2316
  • e Hónap: 13369
  • e Év: 74670
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.