|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 6
|
|
|
|
2015-08-19 22:55:46, szerda
|
|
|
"És érezzék egy kézfogásról rólad,
hogy jót akarsz, és te is tiszta jó vagy,
s egy tekintetük elhitesse véled:
szép dolgokért élsz - és érdemes élned."
Váci Mihály |
|
|
0 komment
, kategória: Idézetek |
|
|
|
|
|
2015-08-19 21:48:02, szerda
|
|
|
Árparizottó spárgával és gombával
Hozzávalók:
25 dkg árpagyöngy
25 dkg spárga megtisztítva
25 dkg gomba (ha lehet, több erdei fajta vegyesen)
5 dkg reszelt parmezán sajt
8 dl zöldségalaplé
2 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Forrósítsuk (de ne forraljuk!) fel az alaplét 5 dl vízzel, majd fedjük le, és főzzük lassú tűzön.
A felforrósított olajon pároljuk meg a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, adjuk hozzá a megtisztított, nagyobb darabokra vágott gombát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk 5 percig, hogy a gomba is megpuhuljon. Keverjük hozzá az árpagyöngyöt, majd a forró alapléből 5 decit. Fedő alatt főzzük 30 percig, ha szükséges, adjunk hozzá az alapléből.
A megtisztított spárgák csúcsát vágjuk le, tegyük félre, a többit vágjuk falatnyi darabokra. A spárgacsúcsokat blansírozzuk a forró alaplében 2 percig, ezután vegyük ki, és tegyük tányérra.
Öntsünk további adagokat a forró alapléből az árpagyöngyhöz, egyszerre mindig csak keveset, hogy fel tudja szívni, s közben gyakran kevergessük. Az utolsó adag lé hozzáadásakor szórjuk bele a spárgaszárdarabokat is, majd a reszelt parmezán sajtot.
Végül tegyük a rizottó tetejére a spárgacsúcsokat, és azonnal tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Molnár Andrásné küldte, fotó: AS.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2015-08-19 21:45:54, szerda
|
|
|
Sajtos-sonkás palacsintatáska
Hozzávalók:
(12 darabhoz):
2 evőkanál vaj vagy margarin
fél liter tej
3 + 2 db tojás
100 g + 20 g finomliszt
csipetnyi só
24 szelet sonka
24 szelet sajt
zsemlemorzsa
10 evőkanál olaj
fogpiszkáló
Elkészítés:
A felolvasztott vajhoz keverjünk hozzá 3 tojást, 100 g simalisztet, a tejet és a sót. Készítsünk belőle sima, csomómentes híg tésztát, majd 30 percre tegyük a hűtőszekrénybe. Egy serpenyőt kenjünk ki vajjal, és közepes tűzön forrósítsuk fel. Egy merőkanálnyi tésztát oszlassunk el a serpenyőben, kb. 1 percig süssük, majd fordítsuk meg, és süssük meg a másik oldalát is. Így készítsük el az összes palacsintát.
Mindegyiket töltsük meg két szelet sonkával és két szelet sajttal. A megtöltött palacsintákat hajtogassuk kis táskákká, és fogpiszkálóval rögzítsük.
Mindegyiket forgassuk meg lisztben, majd felvert tojásban és végül zsemlemorzsában. A bundás palacsintákat forró olajban süssük aranyszínűre. Szalmaburgonyával vagy zöldsalátával tálaljuk.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2015-08-19 21:44:13, szerda
|
|
|
Mustáros zúzaragu
Hozzávalók:
50 dkg csirkezúza
1 dl tejföl
10 dkg rizs
mustár
liszt
1 csokor petrezselyem
só
bors
pirospaprika
Elkészítés:
A zúzákat megtisztítjuk, négy részbe vágjuk, forró olajon, nagy lángon pirosra sütjük, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, megsózzuk,
borsozzuk, pirospaprikázzuk és annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk.
A tejfölt simára keverjük a liszttel és a mustárral, belekeverjük a puha zúza levébe.
A rizst sós vízben puhára pároljuk.
A tálban körberakjuk a rizst, közepébe szedjúk a zúzaragut. Savanyúsággal tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Dani Kálmánné küldte. Köszönjük!
Fotó: AS
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2015-08-19 21:41:16, szerda
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg húsos marhacsont
2 hagyma
4 sárgarépa
2 fehérrépa
1 kisebb zellergumó
3 liter víz
6 db erőleveskocka
késhegynyi szerecsendió
6 szem bors
őrölt bors
1 babérlevél
petrezselyem
levestészta
Elkészítés:
1.) Minden zöldséget megtisztítunk. A sárgarépát karikára, a fehér répát, a zellert és a hagymát félbevágjuk.
2.) A hússal együtt az összes zöldséget egy kuktába tesszük, felöntjük vízzel, beleszórjuk a fűszereket, majd lezárjuk a kuktát, és forrástól számítva 45-50 perc alatt, takarék lángon puhára főzzük az egészet. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és tálaljuk.
3.)Tálalás előtt egy külön fazékban levestésztát főzünk hozzá. (Én úgy szoktam az asztalra tenni a levest, hogy a húsokat és a zöldségeket egy külön tálra szedem, a levest pedig leszűröm, beleteszem a levestésztát, és egy szép erdélyi tálban kínálom.)
Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
2015-08-19 21:39:29, szerda
|
|
|
Briós házilag
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 mokkáskanál só
2,5 dkg friss élesztő
3 evőkanál cukor
2 dl langyos tej
10 dkg olvasztott vaj
A teteje mekenéséhez:
felvert tojás
szórócukor
Elkészítés:
A langyos tejben elkeverünk egy evőkanál cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a többi hozzávalót egy tálba tesszük, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, dagasztjuk (én a robotgép dagasztókarjával szoktam). Ezután kb. fél óra alatt a kétszeresére kelesztjük. Egy nagy hengert formálunk belőle, majd 16 db-ra osztjuk, a kis darabokból szintén hengert formázunk, és csigába tekerjük. (Lehet kis fonatokat is készíteni, ez már teljesen egyéni.) Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük tojással, majd ízlés szerint szórhatunk rá cukrot (jégcukrot, kristálycukrot). Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés:
A tésztába ízlés szerint lehet több cukrot is tenni, mert a 3 evőkanál cukorral nem lesz túl édes. Tehetünk bele mazsolát is. Jó szendvicsalapnak is, mi például nagyon szeretjük a vajas, parizeres brióst (persze akkor nem teszek rá cukrot).
A receptet és a fotót Eperszeletke küldte. További fotót Faffarino küldött a recepthez. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 6
|
|
|
|
2015. Augusztus
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
297 db bejegyzés |
e év: |
4135 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 659
- e Hét: 3531
- e Hónap: 8569
- e Év: 138276
|
|
|