Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
És érezzék...
  2015-08-19 22:55:46, szerda
 
  "És érezzék egy kézfogásról rólad,
hogy jót akarsz, és te is tiszta jó vagy,
s egy tekintetük elhitesse véled:
szép dolgokért élsz - és érdemes élned."

Váci Mihály
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Árparizottó spárgával és gombával
  2015-08-19 21:48:02, szerda
 
  Árparizottó spárgával és gombával

Hozzávalók:

25 dkg árpagyöngy
25 dkg spárga megtisztítva
25 dkg gomba (ha lehet, több erdei fajta vegyesen)
5 dkg reszelt parmezán sajt
8 dl zöldségalaplé
2 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


Forrósítsuk (de ne forraljuk!) fel az alaplét 5 dl vízzel, majd fedjük le, és főzzük lassú tűzön.

A felforrósított olajon pároljuk meg a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, adjuk hozzá a megtisztított, nagyobb darabokra vágott gombát és a zúzott fokhagymát. Pároljuk 5 percig, hogy a gomba is megpuhuljon. Keverjük hozzá az árpagyöngyöt, majd a forró alapléből 5 decit. Fedő alatt főzzük 30 percig, ha szükséges, adjunk hozzá az alapléből.

A megtisztított spárgák csúcsát vágjuk le, tegyük félre, a többit vágjuk falatnyi darabokra. A spárgacsúcsokat blansírozzuk a forró alaplében 2 percig, ezután vegyük ki, és tegyük tányérra.

Öntsünk további adagokat a forró alapléből az árpagyöngyhöz, egyszerre mindig csak keveset, hogy fel tudja szívni, s közben gyakran kevergessük. Az utolsó adag lé hozzáadásakor szórjuk bele a spárgaszárdarabokat is, majd a reszelt parmezán sajtot.

Végül tegyük a rizottó tetejére a spárgacsúcsokat, és azonnal tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet Molnár Andrásné küldte, fotó: AS.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Sajtos-sonkás palacsintatáska
  2015-08-19 21:45:54, szerda
 
  Sajtos-sonkás palacsintatáska

Hozzávalók:

(12 darabhoz):
2 evőkanál vaj vagy margarin
fél liter tej
3 + 2 db tojás
100 g + 20 g finomliszt
csipetnyi só
24 szelet sonka
24 szelet sajt
zsemlemorzsa
10 evőkanál olaj
fogpiszkáló

Elkészítés:

A felolvasztott vajhoz keverjünk hozzá 3 tojást, 100 g simalisztet, a tejet és a sót. Készítsünk belőle sima, csomómentes híg tésztát, majd 30 percre tegyük a hűtőszekrénybe. Egy serpenyőt kenjünk ki vajjal, és közepes tűzön forrósítsuk fel. Egy merőkanálnyi tésztát oszlassunk el a serpenyőben, kb. 1 percig süssük, majd fordítsuk meg, és süssük meg a másik oldalát is. Így készítsük el az összes palacsintát.
Mindegyiket töltsük meg két szelet sonkával és két szelet sajttal. A megtöltött palacsintákat hajtogassuk kis táskákká, és fogpiszkálóval rögzítsük.
Mindegyiket forgassuk meg lisztben, majd felvert tojásban és végül zsemlemorzsában. A bundás palacsintákat forró olajban süssük aranyszínűre. Szalmaburgonyával vagy zöldsalátával tálaljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Mustáros zúzaragu
  2015-08-19 21:44:13, szerda
 
  Mustáros zúzaragu

Hozzávalók:

50 dkg csirkezúza
1 dl tejföl
10 dkg rizs
mustár
liszt
1 csokor petrezselyem

bors
pirospaprika

Elkészítés:

A zúzákat megtisztítjuk, négy részbe vágjuk, forró olajon, nagy lángon pirosra sütjük, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, megsózzuk,
borsozzuk, pirospaprikázzuk és annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje. Fedő alatt puhára pároljuk.

A tejfölt simára keverjük a liszttel és a mustárral, belekeverjük a puha zúza levébe.

A rizst sós vízben puhára pároljuk.

A tálban körberakjuk a rizst, közepébe szedjúk a zúzaragut. Savanyúsággal tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet Dani Kálmánné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Marhahúsleves Mirza módra
  2015-08-19 21:41:16, szerda
 
  Hozzávalók:

1 kg húsos marhacsont
2 hagyma
4 sárgarépa
2 fehérrépa
1 kisebb zellergumó
3 liter víz
6 db erőleveskocka
késhegynyi szerecsendió
6 szem bors
őrölt bors
1 babérlevél
petrezselyem
levestészta

Elkészítés:

1.) Minden zöldséget megtisztítunk. A sárgarépát karikára, a fehér répát, a zellert és a hagymát félbevágjuk.
2.) A hússal együtt az összes zöldséget egy kuktába tesszük, felöntjük vízzel, beleszórjuk a fűszereket, majd lezárjuk a kuktát, és forrástól számítva 45-50 perc alatt, takarék lángon puhára főzzük az egészet. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel és tálaljuk.
3.)Tálalás előtt egy külön fazékban levestésztát főzünk hozzá. (Én úgy szoktam az asztalra tenni a levest, hogy a húsokat és a zöldségeket egy külön tálra szedem, a levest pedig leszűröm, beleteszem a levestésztát, és egy szép erdélyi tálban kínálom.)





Megjegyzés:

A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Briós házilag
  2015-08-19 21:39:29, szerda
 
  Briós házilag

Hozzávalók:

50 dkg liszt
1 mokkáskanál só
2,5 dkg friss élesztő
3 evőkanál cukor
2 dl langyos tej
10 dkg olvasztott vaj
A teteje mekenéséhez:
felvert tojás
szórócukor

Elkészítés:

A langyos tejben elkeverünk egy evőkanál cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Közben a többi hozzávalót egy tálba tesszük, majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, dagasztjuk (én a robotgép dagasztókarjával szoktam). Ezután kb. fél óra alatt a kétszeresére kelesztjük. Egy nagy hengert formálunk belőle, majd 16 db-ra osztjuk, a kis darabokból szintén hengert formázunk, és csigába tekerjük. (Lehet kis fonatokat is készíteni, ez már teljesen egyéni.) Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük tojással, majd ízlés szerint szórhatunk rá cukrot (jégcukrot, kristálycukrot). Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.





Megjegyzés:

A tésztába ízlés szerint lehet több cukrot is tenni, mert a 3 evőkanál cukorral nem lesz túl édes. Tehetünk bele mazsolát is. Jó szendvicsalapnak is, mi például nagyon szeretjük a vajas, parizeres brióst (persze akkor nem teszek rá cukrot).

A receptet és a fotót Eperszeletke küldte. További fotót Faffarino küldött a recepthez. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 297 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 659
  • e Hét: 3531
  • e Hónap: 8569
  • e Év: 138276
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.