Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A türelem egy első osztályú erő, nem vigaszdíj
  2015-08-21 22:41:25, péntek
 
 

A kitartásban (türelemben) pedig tökéletes cselekedet legyen, hogy tökéletesek és épek (teljesek) legyetek, semmiben hiányt ne szenvedjetek.- Jakab 1:4


Sokszor beszélek a hitről. Van azonban egy másik erő a hit mellett, amely éppen olyan fontos. Ez a türelem, vagyis a képesség arra, hogy megálljunk Isten Igéjén akkor is, amikor úgy tűnik, a győzelem lassan válik valóra.

A türelem nem jön automatikusan. Mindaddig nem működik, amíg nem működteted.

Oly sokan nem értik ezt. Valahogy úgy gondolkodnak, hogy a hit és a kitartás magától megterem a saját közreműködésük nélkül is. Egyszerűen hagyják, hogy az ördög szétszaggassa az életüket, aztán ilyen ostoba dolgokat mondanak, hogy ,,azt hiszem, Isten azért küldte ezt a megpróbáltatást, hogy erősítse a hitemet."

Soha ne ess ebbe a hibába!

Először is, Jakab azt mondja: ,,Senki se mondja, mikor kísértetik: Az Istentől kísértetem" (Jakab 1:13). Másodszor, a megpróbáltatás nem erősíti a hitedet. Valójában rombolni fogja, amennyiben hagyod.

Ha egy jókora súlyt nyomnék a kezedbe, az erősebbé tenne téged? Ugye, nem. Ami azt illeti, ha ráejtenéd a lábadra, akkor fájdalmasan legyengülnél tőle. Az számít, amit a súllyal teszel, nem?

Ugyanez igaz, amikor valamilyen nehézséget hoz az utadba az ördög. Ha lefekszel, és hagyod, hogy elgázoljon, akkor tönkre fog tenni.

De ha tökéletes vagy a kitartásban, ha állandóan szilárd maradsz, megbízol Isten Igéjében, és arra támaszkodsz, akkor tökéletes és teljes leszel, és semmiben nem fogsz hiányt szenvedni.

,,Semmiben hiányt ne szenvedjetek." Már ebből a kifejezésből is láthatod, hogy a kitartás nem vigaszdíj. A türelem egy első osztályú erő, amely elérhetővé teszi Isten ígéreteit. Olyan erő, amely győztessé tesz téged.

KENNETH

Igei olvasmány: 1 Mózes 26:15-22
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Békevár Webkikötő  
Mennyire vagy mentálisan egészséges?
  2015-08-21 22:19:20, péntek
 
  Link

Gratulálunk, ez egy csillagos ötös!

A tesztünket a mentális egészségről te minden esetre nagy elismerésünkkel teljesítetted.

Ha azonban néha mégis attól tartanál, hogy nem vagy eszednél, akkor győződj meg először arról, hogy nem a körülötted lévő emberek-e azok, akik nem egészen százasok.

Vajon barátaidnak sikerül megcsinálni a tesztet ?
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Hit Gyülekezete - az Úr velem ki ellenem
  2015-08-21 21:20:32, péntek
 
  Az Úr velem, ki ellenem...
Az Úr velem, ki ellenem?!
Erős keze fogja kezem - Nem félek!
Mert megtart Ő, és ösvényén vezet!
Hálát adok, dicsérem Őt szüntelen!
Mert jó az én Istenem!

Ki itt van, nem hagy el, Örökkévaló kegyelme!
Ha ellenség jön ellenem, együtt harcol az Úr velem!
És meghátrál a gonosz, elesik, többé nem kel fel!
Én sátorában zengem új énekem, ujjongok, örvendezem,
Mert oly fenséges, hatalmas, dicső az Ő neve!

Refr.:
Erős kősziklám, váram, oltalmam.
Menedékem, nyugalmam nálad van!
Zúghat szélvihar, ostromolhat ár!
A te hajlékodban békesség vár!

Erős kősziklám, váram, oltalmam.
Menedékem, nyugalmam nálad van!
Szánthat jégeső, elváltozhat föld,
Országod megáll rendületlenül!

Hit Gyülekezete -
Az Úr velem ki ellenem
Link Link Az Úrban bízom, erős karja megtart engem



 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
A pokol nem tudja elnyomni a világosságot
  2015-08-21 19:06:57, péntek
 
  Őbenne volt az élet, és az élet volt az emberek világossága; És a világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be azt. - János 1:4-5

Amikor a világ kezd elsötétülni körülötted, és úgy érzed, az ördög felülkerekedik rajtad, jusson eszedbe: a világ világossága van benned, és akárhogyan is próbálkozik az ördög, a pokol egész ereje sem tudja azt kioltani!

Amikor a leggyengébb vagy, és úgy érzed, alig van benned világosság, az ördög sötétsége még akkor sem ellenfél a számodra.

Hadd magyarázzam el, hogyan értem ezt. Képzeld el, hogy egy nagy csarnokban vagy, ahol nincsen sem ajtó, sem ablak, ahonnan fény szűrődhetne be. Olyan sötét van, hogy az orrodig sem látsz el. Semmi nincs körülötted, csak a teljes sötétség!

Most képzeld el, mi lenne, ha egy szentjánosbogár röpködne körbe a csarnokban. Minden szempár rá szegeződne. Bármilyen kicsi lenne is az a fény a körülötte lévő hatalmas sötétséghez képest, akkor is látni lehetne. Az óriási sötétség képtelen lenne leállítani azt a kicsi bogarat. Bármerre repülne, a sötétségnek térdet kellene hajtania neki. Az a fény mindenhol megtörné a sötétséget.

Amikor a körülményeid elsötétülnek, és kezdesz kétségbe esni, akkor gondolj a szentjánosbogárra. Elmélkedj el azon, hogy Jézus Krisztus, a világ világossága benned van. Ha ez a kijelentés megüti a szellemi füleidet, soha többé nem fogod hagyni, hogy a sötétség sarokba szorítson. Te kezded el majd üldözni - és legyőzöd a világosságoddal!

KENNETH Igei olvasmány: Efézus 5:8-16
Link Link

 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Három dolog, amit a félelem a kapcsolatokkal tesz
  2015-08-21 09:58:35, péntek
 
  "A Szentlélekre, az Isten ajándéka az, hogy ne féljünk az emberektől, hanem, hogy bölcsek és erősek legyünk, szeressük őket, és élvezzük a társaságukat." ( 2 Timóteus 1:7, TLB fordítás)




Ha kapcsolatba akarsz kerülni valakivel, hajlandó kell legyél arra, hogy megteszed az első lépést. Ez sokszor bátorságot követel. Miért? Mert a félelem tartja távol az embereket. Amikor tele vagyunk félelemmel és feszültséggel, nem tudunk másokhoz közel kerülni. Valójában visszakozunk. Félünk, hogy visszautasítanak, manipulálnak, megsebeznek, megbántanak, kihasználnak. Ezek a félelmek mind elősegítik az elszigetelődést.

Ezen félelem az emberiséggel egyidős. Amikor Ádám és Éva bűnbe esett és Isten kereste őket, Ádám így szólt: "Féltem és elrejtőztem". Az emberek azóta is ezt teszik. Félünk, ezért elrejtőzünk. Elrejtjük a valós lényünket. Nem engedjük másoknak, hogy igazán megismerjenek, mert ha megteszik és nem tetszik nekik, amit látnak, akkor majd visszautasítanak minket. És ezért szerepet játszunk.

A félelem három borzalmas dolgot tehet a kapcsolatainkkal:

1. A félelem védekezővé tesz minket. Amikor az emberek rámutatnak a gyengeségeinkre, akkor mi visszavágunk és védekezünk.

2. A félelem távolságtartóvá tesz. Nem engedjük másoknak, hogy közel kerüljenek hozzánk. Visszavonulunk, elrejtjük az érzelmeinket.

3. A félelem követelőzővé tesz. Minél nagyobb bizonytalanságban érezzük magunkat, annál jobban akarjuk irányítani a dolgokat. Szeretnénk, ha a miénk lenne az utolsó szó. Szeretnénk dominálni.

Tehát akkor honnan vehetsz bátorságot ahhoz, hogy megtedd az első lépést a kapcsolatteremtésben, hogy egy mélyebb szintre juthass?

Isten Lelkétől fogod ezt megkapni. A Bibliában azt olvassuk, hogy "A Szentlélekre, az Isten ajándéka az, hogy ne féljünk az emberektől, hanem, hogy bölcsek és erősek legyünk, szeressük őket, és élvezzük a társaságukat." (2 Timóteus 1:7, TLB fordítás)

Honnan tudod, hogy be vagy-e töltve Isten Lelkével? Bátrabb vagy a kapcsolataidban. Szereted az embereket, szeretsz velük lenni. Nem félsz tőlük, mert az életedben ott van Isten Lelke. A Biblia azt írja, hogy "Isten a szeretet" és "A teljes szeretet kiűzi a félelmet". Minél inkább jelen van Isten az életedben, annál kevésbé lesz benned félelem.

Beszéljetek róla

Kivel kellene jobban elmélyíteni a kapcsolatodat? Imádkozz és kérd Istent, hogy adja meg a bátorságot az első lépés megtételéhez még ma.
A kapcsolataidban milyen más nyilvánvaló jegyei vannak még a Szentlélek működésének?
Hogyan lehetne Isten még jobban jelen az életedben? Milyen gyakorlati lépést kell még ma megtenned?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.08.14.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 90 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2594
  • e Hét: 6821
  • e Hónap: 17874
  • e Év: 79175
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.