Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Képes idézetek
  2015-08-22 22:00:32, szombat
 
 










KÉPES IDÉZETEK - AZ ÉLETRŐL


















































 
 
0 komment , kategória:  Idézetek birodalma  
Hogyan neveljünk Oroszlán gyermeket?
  2015-08-22 21:00:14, szombat
 
 




Hogyan neveljünk oroszlán gyermeket?

Az Oroszlán gyermek... akaratos, uralkodó alkat. Imádja, ha körülötte forog a világ. Korán megtanulja a módját, hogyan uralkodhat a környezetén, s mivel veheti le a felnőtteket a lábukról. Versenyezni nagyon szeret, veszíteni pedig képtelen. Számára természetes, hogy csak ő lehet a központban. Boldogan szerepel, produkálja magát, ha közönséget talál. Egyébként meglehetősen lustácska, mindenből játékot csinál, a szigorú fegyelmet nehezen viseli. Igyekszik kibújni a kötelezettségek alól. Legfeljebb a hiúságán keresztül lehet rávenni arra, hogy valamit mégiscsak megcsináljon. Imádja, ha dicsérik, ha a játékban ő lehet az első.

Nehéz rászoktatni arra, hogy hallgassa végig a másik érveit, nehezen érti meg, hogy nem csak neki lehet igaza. Nem tartozik a legjobb tanulók közé, de arra mindig ügyel, nehogy a rosszak közé sorolhassák. Általában önzetlen és jó szívű, sok a brátja, akik többnyire vezérüknek tartják. A kisebbeket tényleg mindig megvédi, a nála gyengébbel nem kezd ki, s ha "harcra" kerül sor, sosem támad hátulról.

A szülőknek határozott elképzelései lehetnek gyermekük nevelését illetően. Gyakran ennek a gyakorlat homlok egyenest ellentmondhat, és az ezzel történő első szembesülés már csecsemőkorban tapasztalható, mivel a születési horoszkóp elemeinek kombinációja befolyásolja a kibontakozni kívánó egyéniségét. Ehhez társul a környezet és a szocializáció.

Ha gyermekünk e jegyű vagy aszcenensű, esetleg Holdállású - és a horoszkóp egyéb elemei ennek jelentősen nem mondanak ellent - általánosságban elmondható, hogy eme csemete már néhány hónapos korában rendezni kívánja a hatalmi viszonyokat, mégpedig oly módon, hogy ezentúl ő az úr
a házban. Természetes számára, hogy őt csodálják és engedelmeskedjenek akaratának. Sugárzó öröme és bája ellenállhatatlanná teszi, így igencsak nehéz kivonnunk magunkat a hatása alól.

Sokszor érezheti a szülő, hogy új főnököt kapott gyermeke személyében. Született vezető egyéniség, aki mindig a középpontban kíván lenni. Hatalmas a szíve, bőkezű és nagyvonalú. Ám hiúsága igen sebezhető pontja, ami miatt sokszor telhet meg könnyel kicsi szeme, súlyosabb esetben a hisztériát is képes bevetni fegyverként célja elérésében. Szerencsére belülről eredő derűlátása ezen könnyen átsegíti.

Kisdedkorban: Szüleitől hódolatot, központi figyelmet kíván, amit kedvességével és vidámságával hálál meg. Nyíltszívűségével könnyen elvarázsol bárkit. Szeret hancúrozni és jókat nevetni, ám ha a figyelem nem rá irányul, biztosak lehetünk benne, hogy tenni fog ellene. Jó étvággyal és élvezettel eszik, de ehhez is közönségre van szüksége. Szeret pihenni, kifejezetten jól alszik, sőt, néha a lustaságra is hajlamos, ám ha visszatér energiája, nem mindig könnyű őt alvásra invitálni. Beszéd- és mozgáskészsége kialakulásakor a dicséret valósággal felvillanyozza.

Óvodáskorban: Imád szerepelni, igényli a nézőközönséget, igazi egyénisége már itt is megmutatkozik, akaratos és önálló. Önbizalomban sem szenved hiányt, így nehezen viseli az irányítást, az utasításokat vagy a kéretlen segítséget. A szülőnek nem marad más választása, mint egyenrangú partnerként kezelni, illetve érdemes a segítségét kérni, s akkor kezesbáránnyá változhat a kis Oroszlán. Bármit is cselekszik, azt szívvel- lélekkel teszi. Igen nagy a mozgásigénye, amit sportban célszerű levezetni. Kiegyensúlyozottságának záloga az öröm és a könnyed, derűs miliő, ésszerű mértékű dicséret mellett. Egy kistestvér születése viszont féltékennyé teheti.

Kisiskoláskorban: Tisztában van értékeivel, tudja, hogy mire képes, így szívesen bizonyít, és a tökéletesség a cél. Tele van becsvággyal, így általában szépen teljesít. Remek szervezőkészséggel megáldott, így könnyen szerez maga köré osztálytársakat, de a csoport élén ő áll. Szeretetéből és optimizmusából jut bőven mindenkinek. A legkisebb dolognak is hatalmas lendülettel kezd neki, hogy ezzel is kiválóságát bizonyítsa. Akár humán, akár reál tárgyakban élen járhat, ennek csak
érdeklődése szab határt. Ám amihez nincs kedve, azt hajlamos hanyagolni.

Nevelése alkalmával: Mivel szeret utasítgatni, szervezkedni, magához ragadni a hatalmat, nincs könnyű helyzetben egy befolyásolható és következetlen szülő, mert a csemete könnyen fölébe kerekedhet. Óvatosan, de határozottan célszerű kijelölni a határokat, az értelmére hatva persze. Valósággal szomjazza a dicséretet, viszont itt is fontos a mérték! Némi sztárallűr is megjelenhet túlkapásokkal fűszerezve, amit okosan kezelve, rengeteg tehetség hozható ki személyéből. Művészi érzéke fejlett, így különösen ajánlható a tánc, a sportok és a színművészet mint hobbi, amit professzionális szintre is fejleszthet.

Fontos, hogy gyermekeinknek irányt mutassunk, de sohase idomítsunk, hiszen önálló egyénisége.








 
 
0 komment , kategória:  Család  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 25 db bejegyzés
e év: 469 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3047
  • e Hét: 14125
  • e Hónap: 36613
  • e Év: 214488
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.