Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Fóliában sült burgonya fűszeres túróval
  2015-08-22 21:20:29, szombat
 
  Fóliában sült burgonya fűszeres túróval

Hozzávalók:

személyenként 4 közepes burgonya
25 dkg túró
3 evőkanál főzőtejszín
1 nagy fej vöröshagyma
fél csokor metélőhagyma
őrölt feketebors


Elkészítés:

A burgonyát folyó víz alatt megmossuk, majd szárazra törüljük. Egyenként ügyesen alufóliába csomagoljuk, majd a parázs szélén megsütjük.

Amíg burgonyánk süldögél, ne legyünk tétlenek, hanem egy kellő méretű edényben törjük át a túrót, keverjük össze a tejszínnel, valamint a finomra vágott vörös- és metélőhagymával. Sózzuk, borsozzuk szánk íze szerint.

Ha megsültek a batyuk, óvatosan nyissuk szét a fóliát, vágjuk be keresztirányban a burgonyák tetejét, és halmozzuk rá a túrót.

Megjegyzés:

A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Pácolt bárány grillen sütve
  2015-08-22 21:18:26, szombat
 
  Pácolt bárány grillen sütve

Hozzávalók:

1,5 kg csontozott báránycomb
1 dl olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
1 citrom szűrt leve
2 mokkáskanál szárított oregánó
2 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
1 csokor petrezselyemzöld
őrölt bors


Elkészítés:

A húst felkockázzuk, üvegtálba rakjuk, majd oregánóval és pépesített fokhagymával, apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval és borssal ízesítjük. Meglocsoljuk a citrom kifacsart, szűrt levével, az olajjal, a borral, majd jól összekeverjük. Közétesszük a babérlevelet, lefedjük, és legalább 12 órára a hűtőbe tesszük.

Leszűrjük, kivesszük belőle a babérleveleket, majd grillsütőben vagy parázs felett 15 perc alatt megsütjük.

Petrezselyemmel és citromkarikákkal díszítve tálaljuk, kínálhatunk mellé salátá vagy parázsban sült burgonyát.





Megjegyzés:

A receptet Tóth Gáspár küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Csordagulyás csülökkel
  2015-08-22 21:16:32, szombat
 
  Csordagulyás csülökkel

Hozzávalók:

50 dg marhalábszár
50 dkg füstölt csülök
1 szál lángolt vagy paraszt kolbász
10 dkg zsír
20 dkg burgonya
20 dkg vegyes zöldség
10 dkg gomba
10 dkg vöröshagyma
csipetke 1 tojásból
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma
őrölt kömény

fűszerpaprika
csöves paprika (ízlés szerint)

Elkészítés:

Igazán bográcsban a legjobb készíteni, én is így írom, de természetesen a konyhai tűzhelyen is megoldható. Az íze azonban nem lesz olyan, mint a bográcsos változaté!

Az apró kockára vágott vöröshagymát zsírban, enyhén sózva átpirítjuk, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a köményt, a felkockázott paprikát és paradicsomot, a 2 x 2 cm-es kockára vágott marhalábszárat, a kicsontozott, kockára vágott füstölt csülköt, és annak csontját. Kevés víz aláöntésével pároljuk (1-2 deci jófajta száraz vörösbort is elbír). Mindig csak kevés víz kerüljön a pároláshoz, hogy ne legyen főtt hús jellegű ez a finom étel!

Amíg párolódik, a burgonyát és a zöldséget megmossuk, tisztítjuk, és 1,5 x 1,5 cm-es kockára felvágjuk. A gombát is tisztítjuk, mossuk, cikkekre vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk.

Amikor a hús félpuha, zsírjára lepirítjuk, és ekkor megszórjuk a fűszerpaprikával. Rátesszük a zöldséget és a burgonyát, felengedjük vízzel. A víz olyan kétszerese legyen a szilárd hozzávalóknak. Ha felforr, belekerül a gomba, a füstölt, felkarikázott kolbász, majd néhány perc múlva a csipetke. Szép lassú tűzzön, a bográcsot forgatva főzzük. Csöves erős paprika sem hiányozhat a gulyásból.

Az ízesítésre fokozott gondot fordítsunk, mert a csülökhústól sós lehet a gulyás. A csordagulyás nem egy könnyű étel, de isteni finom! Tűzforrón, bográcsból, házi kenyérrel fogyasztva az igazi!

Megjegyzés:

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Kolbászos grillfalatkák
  2015-08-22 21:14:15, szombat
 
  Kolbászos grillfalatkák

Hozzávalók:

300g sertéshátszín
200g szafaládé
100g csípős kolbász
1 db sárga paprika
1 db zöld paprika
1 db piros paprika
3 db vöröshagyma
grillfűszerkeverék
zsiradék
alufólia
4 db hosszú hústű

Elkészítés:

A hátszínt vágjuk kisebb kockákra, a szafaládét, a kolbászt, valamint a hagymát pedig szeljük egyenlő vastagságú karikákra.
A megmosott zöld, piros és sárga paprikát vágjuk egyenlő nagyságú darabokra, majd pároljuk meg.
A húsokat forgassuk a grillfűszerbe, majd az alapanyagokat váltakozva tűzdeljük fel a hústűkre. A felforrósított zsiradékban süssük át, aztán egyenként csomagoljuk alufóliába, tegyük egy tepsibe, és sütőben 190°C-on kb. 15 percig süssük a nyársakat.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Egészségben eltöltendő hétvégét!
  2015-08-22 15:40:57, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó napot!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 297 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1145
  • e Hét: 5659
  • e Hónap: 10697
  • e Év: 140404
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.