Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Jó éjszakát!
  2015-08-26 23:59:15, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Csicsóka
  2015-08-26 22:05:21, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágok, gyümölcsök, termések  
Csicsókalepény
  2015-08-26 21:57:06, szerda
 
  Csicsókalepény

Hozzávalók:

40 dkg tisztított csicsóka
5 dkg vaj
3 db tojás
1 pohár tejföl
1 fej vöröshagyma apróra vágva
1 csokor apróra vágott petrezselyem

bors
szerecsendió
15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

Egy tepsit jól kivajazunk. A megtisztított, vékonyra leszeletelt csicsókát összekeverjük a vöröshagymával és a petrezselyemmel. Sózzuk és fűszerezzük.

Beleterítjük a tepsibe, a tojással elkevert tejfölt a tetejére öntjük, megszórjuk a reszelt sajttal, és betoljuk a sütőbe.

Ha megsült, kovászos uborkával tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet Tóth Ernőné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Vörösboros-gombás marhapörkölt krumplis tarhonyával
  2015-08-26 21:55:11, szerda
 
  Vörösboros-gombás marhapörkölt krumplis tarhonyával

Hozzávalók:

80 dkg marhahús (comb vagy rostélyos)
40 dkg gomba
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
2 db paprika
1 db babérlevél
7 szem borókabogyó
kevés morzsolt kakukkfű

őrölt bors
őrölt kömény
2 db sárga chilipaprika
fűszerpaprika bőven
3 dl finom vörösbor
3 evőkanál zsír
2-3 ág zeller levél
A krumplis tarhonyához:
40 dkg kézi tarhonya
60 dkg krumpli
1 evőkanál zsír

petrezselyem

Elkészítés:

Kivételesen kuktában készítettem el a pörköltet: a zsíron megdinszteltem a hagymákat, hozzáadtam az apróra vágott paprikát, paradicsomot, a kockára vágott marhahúst és a pucolt, negyedelt gombát. Amikor már lepirult, akkor fűszerezem, és felöntöm a vörösborral. 5-6 percet még a teteje nélkül kevergetem nagy lángon, majd lefedem, és kisebbre veszem a lángot, majd 1 órán át főzöm a kuktában.





A krumplis tarhonyához egy nagyobb serpenyőben a zsíron megpirítom a tarhonyát, hozzáadom a megpucolt és kockára vágott krumplit, sózom, petrezselyemmel is meghintem, majd 2x annyi vizet öntök hozzá, mint amennyi a tarhonya mennyisége volt. Fedő alatt 18-20 perc alatt lassú tűzön elkészül.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Tojásos töltött kenyér
  2015-08-26 21:51:37, szerda
 
  Tojásos töltött kenyér

Hozzávalók:

1 db zsúrkenyér vagy beguette
3-4 tojás keményre főzve
5 dkg vaj
1-2 kanál tejföl
csipet kakukkfű
só ízlés szerint
metélőhagyma
tárkony

Elkészítés:

A zsúrkenyér két végét levágjuk úgy, hogy kb. ujjnyi széle maradjon, a belét kiszedjük. Ennek 1/3 részét meglocsoljuk a tejföllel.

A keményre főzött tojás fehérjét lereszeljük, a sárgáját elkeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a fehérjét,
összekeverjük a fűszerekkel.

Ezt a tölteléket szorosan a kivájt kenyérbe töltjük. Alufóliába csomagoljuk. Fogyasztásig a hűtőbe
tesszük. Karikára-szeletekre vágva tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet Varga Árpádné küldt. Köszönjük!
Fotó: AS

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Májkrémes burgonyaszeletek
  2015-08-26 21:49:20, szerda
 
  Májkrémes burgonyaszeletek

Hozzávalók:

1,5 kg burgonya
30 dkg kenőmájas
4 nagyobb gerezd fokhagyma
3 evőkanál tejföl
15-20 dkg bacon
20 dkg sajt szeletelve vagy reszelve
kevés ételízesítő
kávéskanálnyi őrölt bors
margarin a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A krumplit sós vízben héjastul puhára főzzük. Váltott vízzel lehűtjük, megpucoljuk, és nagyméretű kikent tepsibe szeleteljük (kb. 6-7 mm vastagságúnál ne legyen vastagabb).

A kenőmájast egy tálkába tesszük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tejfölt, borsot és ételízesítő (de ezzel vigyázzunk, mert a kenőmájas elég sós). Jól elkavarjuk, és ezután teáskanállal a krumpliszeleteket megkenjük vastagon a krémmel (4 mm vastag legyen legalább). Beborítjuk a baconszeletekkel, majd rátesszük a sajtot. Lehet lapkasajt, de reszelt vagy szeletelt sajt is tökéletesen megfelel. (Ha nincs sajtszeletelőnk, krumplihámozóval is fel lehet szeletelni.)

Forró sütőben pirosra sütjük.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Jabaki2 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Sárgaborsóleves kímélően
  2015-08-26 21:47:25, szerda
 
  Sárgaborsóleves kímélően

Hozzávalók:

25 dkg sárgaborsó
3-4 dkg zsír vagy olaj
1-1 közepes szál sárgarépa és fehérrépa
5 dkg zellergumó
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2-3 babérlevél
kb. 1 evőkanál liszt
őrölt pirospaprika
őrölt bors
ételízesítő
aprított petrezselyem

füstölt kolbász, virsli (nálam most mindkettőből egy kevés, de egyféle is jó)
A levesbetéthez:
1 tojás
liszt, amennyit a tojás felvesz
(vagy szárított aprótészta)

Elkészítés:

A borsót előző este átválogatom, beáztatom.

Másnap az áztatólevét leöntöm, tiszta, bő vízbe teszem fel főzni. A zöldségeket és a hagymát kockákra aprítom.

Felhevített zsiradékon néhány percig magas hőfokon dinsztelem a zöldségeket a hagymával, végül a zúzott fokhagymával. Meghintem liszttel, kicsit kevergetem, elkeverem benne a pirospaprikát, és felöntöm kb. 1,3 liter vízzel, felforralom.

Amint a másik edényben a borsó felforrt, kb. 5 percig főzöm, a keletkezett fehér habját leöntöm. A visszamaradt borsót beleöntöm a csöndesen forrdogáló levesbe (fontos, hogy a leves forrjon, nehogy a borsó megedződjön). Ízesítem babérral, borssal, ételízesítővel, puhulásig főzöm.

A kolbászt, virslit felkarikázom, hozzáadom a leveshez, a petrezselymet is beleszórom.

A levesbetétnek a tojással elkeverem a lisztet csipet sóval, és a forró levesbe megmelegített kiskanál hegyével kb. borsónyi tésztát szaggatok a levesbe. Rövid ideig lassan forralom, pár percnyi pihentetés után tálalom.





Megjegyzés:

A módszerrel elkerülhető a kellemetlen felfújódás!

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Univerzum
  2015-08-26 21:44:45, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Harmónia
  2015-08-26 21:42:31, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Fény
  2015-08-26 21:41:48, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 297 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 214
  • e Hét: 1022
  • e Hónap: 14927
  • e Év: 144634
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.