Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
30 milliós Audit vett a szervezete pénzén Gaskó István
  2015-08-26 23:23:51, szerda
 
 
30 milliós Audit vett a szervezete pénzén Gaskó István

Népszava-összeállítás|2015. aug 26. 05:04


Szőrén-szálán eltűnt az az Audi A6-os, amelyet Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezet Szolidaritás (VDSzSz Szolidaritás) korábbi elnöke 30 millió forintért vásárolt magának a szervezet pénzén - mondta lapunknak Bárány Balázs Péter, aki Gaskó leváltása után kezdte vizsgálni a pénzügyeket.
hirdetés

Az alelnök hozzátette, a jármű az érdekvédelmi szervezet nevén van, és a tagdíjakból fizetik utána a járulékokat. Az Audi tankolása is költséges volt: a bankkártya kimutatások szerint a volt elnök 2010 áprilisa és 2015 májusa között 14,6 millió forintot költött üzemanyagra - írta az Index.

Volt, hogy 24 óra alatt több mint 130 ezer forintért tankolt, egyszer pedig több üzemanyagot vett, mint amekkora tankja van az általa használt autónak. Gaskó ezzel az autóval Olaszországba is elutazhatott "előnászútra", mivel a kiadások közt szerepel egy 610 ezer forintos olaszországi autójavítás. Az kocsiról Gaskó leváltása óta semmit nem tudni, azóta a TÁMOP-projekt (az uniós Társadalmi megújulás Operatív Program) keretében bérelt két szolgálati autót használja feltehetően magáncélra is. Bárányék kérdőre vonták a volt elnököt, és miután nem adott érdemi magyarázatot, feljelentést tettek az ügyészségen - a hivatal nyomozást rendelt el, amit jelenleg a BRFK folytat.

A számlákból az is kiderült, Gaskó többször megfordult budapesti luxushotelekben, és több alkalommal 150 ezer forintnál is többet hagyott ott a szobáért, a minibárfogyasztásért és garázsdíjért. Ezzel kapcsolatban korábban Gaskó azt nyilatkozta: "fontos lobbitevékenységet folytatott a szállodában" - ellenben Bárányék szerint a volt elnök a feleségével volt, ezt bizonyítja egy általuk bemutatott parkolási jegyzőkönyv is, amelyen Gaskó feleségének rendszáma áll. A volt elnök az Indexnek azt mondta, csak a nyomozások lezárulta után nyilatkozik.

Gaskó 25 évig vezette a VDSzSz Szolidaritást. Májusban egyedüli jelöltként indult a tisztújításon, ám a küldöttgyűlésen a többség ellene szavazott, így május 8-tól Bárány lett az ideiglenes ügyvivő, július elején pedig Halasi Zoltánt választották meg új elnöknek. Gaskó továbbra is két másik szervezet, a VDSzSz Szövetség - amelynek a Szolidaritás is tagja -, és a Liga Szakszervezeteket elnöki posztját tölti be.


http://nepszava.hu/cikk/1067680-30-millios-audit-vett-a-szervezete-penzen-gasko-i stvan
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor még nem döntött az ügyben, azért várnak.
  2015-08-26 23:06:29, szerda
 
  A Fôvám téri gödör ma 14-kor: egyetlen munkás volt épp a területen, ô is egy székben ült az árnyékban és egy néninek magyarázta, hogy várni kell, amíg a mittudomén mi megköt. A lyuk ma kilencedik napja van ott, és még mindig nincs teljesen feltöltve, nem hogy leaszfaltozva.

Orbán Viktor még nem döntött az ügyben, azért várnak.


http://40.media.tumblr.com/870b4f6fa09b60affd58250ca7a2a85f/tumblr_ntp9umiiiy1sjt ts8o1_1280.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Putyin térdre kényszeríti Amerikát...
  2015-08-26 22:59:06, szerda
 
  Putyin térdre kényszeríti Amerikát...

Amig mindenki a migránsok miat hisztiz.. Addig Putyin térdre kényszeríti az USA-t
Mellékesen jegyezném meg Kina rubelre váltott. Rudelje meg az oroszoknak van. Kina továbbiakban nem fogadja el a dollárt fizető eszközként. Csak is a dollárt. Amerika rubelr kaphat de csak is az oroszoktól. S csak is aranyért cserébe. A dollár fedezet nélkül marad. Mivel a dollár fedezetét készül le nyúlni Putyin. S Mindez törvényes. Mivel nincs meg szabva Kinának kötelezően a dollár használata.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A vasutasok pénzéből utazott előnászútra Gaskó
  2015-08-26 22:56:12, szerda
 
  A vasutasok pénzéből utazott előnászútra Gaskó


Posted on 2015/08/25 Szerző: Admin


Százezres éttermi kiadások és hotelszámlák, 14 millió forint üzemanyagra, előnászút Olaszországban - mindezt a vasutasok pénzéből fizethette Gaskó István, aki 25 évig vezette a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezet Szolidaritást.
A VDSzSz éléről Gaskót váltó Bárány Balázs Péter és utóda, Halasi Zoltán szerint a volt elnök az elmúlt négy évben összesen 4 millió 484 ezer forintot költött el éttermekben. A Pampas Argentin Steakhouse-ban például egyszer 175 ezer forintot, majd 110 ezer forintot hagyott, azonban a fogyasztásokról készült tételek alapján egyértelmű, hogy mindössze ketten étkeztek akkor. Gaskónak pedig az adott időpontokban nem volt hivatalos találkozója, protokollfeladata sem volt, a vacsora csak magántermészetű lehetett - írja az Index.
A tüzetesen átnézett számláiban más furcsaságot is találtak. Gaskó ugyan Budapesten él, mégis több fővárosi szállodában megfordult, köztük a Kempinski és a Hilton Hotelben is. Egyszer közel 140 ezer forintot, a másik alkalommal 150 ezer forintot hagyott ott a szobáért, a minibárfogyasztásért és garázsdíjért. Bárányék tudni vélik, hogy a volt elnök mostani feleségével látogatta a luxusszállodákat még házasságkötésük előtt. Ezt igazolja az Indexnek bemutatott parkolási jegyzőkönyv is, amelyen Halasiék állítása szerint Gaskó későbbi nejének rendszáma szerepel.
Ezzel kapcsolatban korábban Gaskó azt nyilatkozta: ,,fontos lobbitevékenységet folytatott a szállodában".
A korábbi elnök a VDszSz pénzén vásárolt egy 30 millió forintos Audi A6-ost is, erről ráadásul titoktartási nyilatkozatot íratott alá három kolléganőjével is. Az autóba általában 30-38 ezer forintért tankolt, egy alkalommal azonban közel 70 ezer forintot hagyott az egyik benzinkúton. A kiadások között továbbá szerepel olyan is, amikor 24 óra alatt több mint 130 ezer forintért tankolt, kétszer ugyanannál a kútnál. Az autót egyébként Gaskó leváltása óta állítólag senki sem látta, azóta a TÁMOP-projektben bérelt két szolgálati kocsit használja feltehetően magáncélra is.
A számlák átvizsgálásakor találtak egy 610 ezer forintos tételt is egy olaszországi autószerelésről és -bérlésről a folyószámla-kimutatásban. Ebből arra következtettek a VDSzSz jelenlegi elöljárói, hogy Gaskó 2012-es olaszországi ,,előnászútjának" bizonyos kiadásait is a vasutasok pénzéből finanszírozta.
Bárányék több feljelentést is tettek, Gaskó pedig az Index megkeresésére azt mondta, a nyomozások lezárultával örömmel reagál az őt ért vádakra.
(NOL)
Bal-Rad komm: A Döbrögi-haver Gaskó CSAK azt csinálta mint a “nagyok". Kicsit kisebb kivitelben. De ne tévesszünk irányt! Sok-sok Gaskó pusztítja még a kenyeret. Döbrögisták meg más hordabéliek egyaránt!


https://balrad.wordpress.com/2015/08/25/a-vasutasok-penzebol-utazott-elonaszutra- gasko/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagy a baj, már a kormány növeli az államadósságot
  2015-08-26 22:48:15, szerda
 
  Nagy a baj, már a kormány növeli az államadósságot


Posted on 2015/08/26 Szerző: Admin



A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a következő hónapokban megnő az adósság, mert kötvénykibocsátásokból fedeznék a kieső uniós pénzeket.
Tartósan beragadni látszik 25 ezer milliárd forint felett a költségvetés adóssága - írta a napi.hu. A GDP-arányos adósság a múlt hét végén 76,3 százalékra rúgott. Ráadásul ebben nincs benne az önkormányzatok és az elkülönített állami alapok adóssága, amely további mintegy 900 milliárd forintot tesz ki az MNB adatai szerint.
Az NGM adatai szerint júliusban az egész évre tervezett hiány 100,2 százaléka teljesült. Mindez annak ellenére történt, hogy az adóbevételek bődületes ütemben növekedtek. A szaktárca adatai szerint az adóbevételek 400 milliárddal voltak magasabbak a a tavalyiaknál.
Miután az unió több eljárást és vizsgálatot is indított Magyarország ellen, emiatt késnek egyes uniós kifizetések. Miközben a kormány az uniós programok kifutása miatt “csúcsra járatja" az uniós kifizetéseket - így a kieső bevételeket átmenetileg saját zsebből kell finanszírozni.
A kieső uniós pénzeket a kormány a megnövelt kötvénykibocsátásokból finanszírozná meg - jelentette be még a múlt héten Banai Péter Benő, az NGM államháztartásért felelős államtitkára. Ez a plusz hiányfinanszírozás viszont növeli az uniós elszámolásban is fontos államadósságot. Ennek ellenére a kormány “reméli", hogy sikerül csökkenő pályán tartani az adósságot.
(fn)
Bal-Rad komm: Nagyon jó ez a “Nemzetgazdasági" Minisztérium elnevezés. Lassan már nemzet sem lesz, gazdaság meg már régen nincs! Viszont Döbrögiék alatt minden “NEMZETIVÉ" lett kikiáltva!
Mindezzel együtt is teljesen fölösleges mindenféle hülye adósságcélokat kitűzni. Teljesen mindegy, hogy a mértéke 80 vagy csak 30 százalék! VISSZAFIZETHETETLEN, ÉS MINDIG FIZETNI KELL!
Ám az világosan látszik, hogy Nemzetthy és kevésbé nemmzetthy qrmányaink idegen tollakkal páváskodnak! Ugyan az EU - által visszacsöpögtetett “fejlesztési források" még töredékét sem ellentételezik az Uniónak önként és dalolva átadott MAGYAR GAZDASÁGOT, A PICAINK ÁTADÁSÁT, nemmzetthy elythünk büszkén páváskodik az ezekből megcsinált beruházásokkal.
Amiknek jó részét “ellobyzgatják"! A hiányt meg spekulánsoktól kölcsönkért újabb százmilliárdokból pótolják.
MAGYARORSZÁG ÖNERŐBŐL-SAJÁT GAZDASÁH HÍJÁN-KÉPTELEN BÁRMIT IS MEGVALÓSÍTANI!


https://balrad.wordpress.com/2015/08/26/nagy-a-baj-mar-a-kormany-noveli-az-allama dossagot/
Ez a “Nemzetgazdasági Minisztérium" csak NEMZETHGARÁZDÁLKODÁSSY MINISTERIUM!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
“A” TANULMÁNY! El kell hogy ájuljunk a gyönyörtő
  2015-08-26 22:45:35, szerda
 
  “A" TANULMÁNY!


Posted on 2015/08/26 Szerző: Admin


Hazánk profitált a bevándorlásból
Magyarország korábban rengeteget profitált a bevándorlásból: a nálunk letelepedett migránsok képzettebbek, alacsonyabb az átlagéletkoruk, és elsősorban Európából érkeztek hazánkba. Közülük nagyon sokan magyarul is tudnak. A népszámlálási adatok alapján készült tanulmányában a KSH úgy ítéli: a demográfiai krízist leginkább a bevándorlás ellensúlyozhatja. A népességnek lassan 5 százaléka bevándorló.
Magyarországot demográfiai krízis sújtja, miután a népesség a nyolcvanas évek második felétől folyamatosan fogy - hívja fel a figyelmet friss tanulmányában a Központi Statisztikai Hivatal szakértője.
Kincses Áron, a hivatal osztályvezetője szerint Magyarország népessége a következő évtizedekben csökkenni fog, ami óhatatlanul maga után vonja a nyugdíj- és egészségügyi rendszerek megváltozását is, amit a bevándorlók ellensúlyozhatnak. A tanulmány szerint Magyarország korábban sokat profitált a migrációból. A csökkenő hazai népesség egy részét külföldi állampolgárok pótolják, a migránsok aránya pedig lassan eléri a lakónépesség 5 százalékát.
A népszámláláskor, vagyis 2011 végén 143 ezer (magyar állampolgársággal is rendelkező kettős állampolgár nélkül) külföldi, valamint 383 ezer külföldön született állampolgár tartózkodott Magyarországon. A legtöbben a szomszédos országokból és Németországból érkeztek, a bevándorlók 90 százaléka európai. A Romániában született, Magyarországon élő személyek száma magasabb, mint Szeged teljes népessége.
Hazánk elsősorban az európaiak számára jelent célpontot. Ugyanakkor már az ázsiai, afrikai, amerikai migránsok száma sem elenyésző, hiszen a Magyarországon élő külföldiek összesen 161 különböző állampolgársággal rendelkeznek, és 195 különböző országban születtek. ,,Szinte nincs a világnak olyan része, ahonnan ne érkeztek volna Magyarországra külföldiek letelepedési szándékkal" - írta a KSH szakértője. (Ezzel egy időben 190 ezer olyan személyt írtak össze Magyarországon, aki korábban külföldön élt legalább egy évig, de visszatelepedett.) A tanulmány szerint az elmúlt tíz év során Budapest globálisan is migrációs célterületté vált.
A bevándorlók fiatalabbak a lakónépességnél, így a vándorlásnak fiatalító hatása van Magyarországon. Az itt élő külföldi férfiaknál 38, a nőknél 39,6, összességében pedig 38,7 év az átlagéletkor. A teljes népességben 41,5 év az átlagérték. A hazatérő magyar állampolgárok azonban idősebbek (átlagosan 47,6 évesek).
Magyarországon a vándorlások mérete és összetétele jelentősen különbözik a nyugat-európai országok profiljától. A 2001-es adatok szerint Magyarország a világméretű migrációban kisebb mértékben vett részt. Hazánk inkább a Kárpát-medence népessége számára jelentett célpontot, inkább a kis távolságú nemzetközi vándorlások voltak a jellemzőek. A külföldiek 84,6 százaléka beszélte a magyar nyelvet, a szomszédos országokból érkezőknél ennél is jobb volt a helyzet. Tíz év alatt azonban a nyugat-európai, az ázsiai, az afrikai, az amerikai migránsok száma dinamikusabban emelkedett, mint a Kárpát-medence országaiból érkezőké. A más kontinensekről bevándorló népesség száma duplájára növekedett, a német, az angol, a francia, az olasz állampolgárok száma megháromszorozódott, a hollandoké, a belgáké és a spanyoloké pedig ennél is nagyobb mértékben növekedett.
A külföldiek átlagosan magasabb iskolai végzettségűek, mint a lakónépesség. Magyarországon a 25 éves vagy idősebb lakosság 47,7 százaléka legalább érettségizett, a külföldi állampolgároknál ez a ráta 58,6 százalék volt. A felsőfokú végzettségeknél még markánsabban tetten érhető, hogy Magyarország jelentős szellemi tőkéhez jut a migrációs folyamatokban: a 25 éves vagy idősebb külföldieknek csaknem harmada egyetemi vagy főiskolai végzettségű. ,,Nem érződik a nagy befogadó országok esetén tapasztalt tendencia, amely szerint a bevándorlók iskolai végzettség tekintetében elmaradnának az adott ország állampolgárai mögött" - mutat rá a tanulmány.
Ráadásul minél messzebbről érkeznek a migránsok, annál magasabb az iskolai végzettségük. Földrészenként vizsgálva összességében a legalacsonyabb az európaiak végzettségi szintje: 2011-ben a 25 éves vagy idősebb korosztály 56 százaléka volt érettségizett vagy magasabb végzettségű. Az azonos korcsoportba tartozó afrikai országokból érkező állampolgárok 76, az amerikai kontinensről érkezők 81, az Ázsiából érkezettek 68 százalékának van legalább érettségije.

Több lesz az afrikai
A világban jelenleg tapasztalható migrációs tendenciák az előző évszázadokétól abban különböznek, hogy elsöprő mértékű azoknak száma, akik vándorolnak, és olyan térségekből jönnek, amelyektől hatalmas szociális, kulturális, gazdasági távolságra vannak azok az országok, amelyekbe tartanak.
A tanulmány szerint a globális migráció során a befogadó országokban általánosan jelen lévő negatív hatások Magyarországon nem érhetők tetten a korábbi migrációs tapasztalatok alapján. A migrációnak a közvetlen népességpótló szerepe mellett pozitív gazdasági, társadalmi, demográfiai hatásai is vannak Magyarországra nézve. Fiatalabb korszerkezet, magasabb iskolázottsági szint, több foglalkoztatott, kevesebb munkanélküli jellemzi a migránsokat a lakónépességhez képest.
A szomszédos országok súlya meghatározó marad, de folyamatosan csökkenni fog, több ázsiai és afrikai migránssal számolhatunk a jövőben. A tanulmány szerint a nemzetközi migráció jelensége a következő évtizedekben is pozitívan fog hatni Magyarország népességszámára, valamint gazdasági és társadalmi szerkezetére egyaránt.
többs(vg.hu)
Bal-Rad komm: Hát magyarok! Elkészült a BIZONYÍTÓ EREJŰ TANULMÁNY, amely FELKÉSZÍT BENNÜNKET A JÖVŐRE!
KELLENEK EZEK A MIGRÁNSOK!
Hiszen értelmes fiataljaink-hála a NER (és a nem-NER) gondoskodásának MENEKÜLNEK Magyarországról, a nyomorból. Maradnak a liberális oktatáspolitika “gyöngyszemei"-a szakiskolák “kiválóságai"- és az ugyancsak liberális felfogásban “nevelkedett", szalagmunkára még éppen alkalmas-FELELŐSSÉGTUDATTÓL ÁTHATOTT, ÖNTUDATOS ifjaink.
Helyettük-ÉS MELLÉJÜK-érkeznek a Magyarország számára komoly szellemi tőkét jelentő migránsok. Hiszen mint láthatjuk, (“A" TANULMÁNY szerint) “...minél messzebbről érkeznek a migránsok, annál magasabb az iskolai végzettségük...az azonos korcsoportba tartozó afrikai országokból érkező állampolgárok 76, az amerikai kontinensről érkezők 81, az Ázsiából érkezettek 68 százalékának van legalább érettségije..."

Úgyhogy a mi szakiskolás fiataljainkkal szemben...NYERŐK! Ezentúl a magyar gyarmat összeszerelőüzemeiben a “magasabban kvalifikált" (érettségivel rendelkező) migráns munkavállalók ELŐNYBEN RÉSZESÜLHETNEK a lebutított-elhülyített bulinemzedékünkkel szemben!
Tehát: KELLENEK A MIEINKNÉL MŰVELTEBB migráns fiatalok! (Az nem számít, hogy a Korán-tudásból értek!) Majd ők fogják helyretenni megbillent egyensúlyunkat!
Összegezve tehát!
MEGSZÜLETETT A BIZONYÍTÓ EREJŰ TANULMÁNY A MIGRÁCIÓ HASZNOSSÁGÁRÓL!
Pont az érkeztükre időzítve! Kiadta a NER által működtetett KSH!
“...A tanulmány szerint a nemzetközi migráció jelensége a következő évtizedekben is pozitívan fog hatni Magyarország népességszámára, valamint gazdasági és társadalmi szerkezetére egyaránt..."
El kell hogy ájuljunk a gyönyörtől!
MEGÉRTE A RENDSZERVÁLTÁS MAGYAR? EZT AKARTAD? EZT AKARTUK?
MEGKAPTUK!


https://balrad.wordpress.com/2015/08/26/a-tanulmany/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csődöt mondott a határzár
  2015-08-26 22:39:47, szerda
 
 
2015.08.25. 09:13

Csődöt mondott a határzár

A sajtós tesztmászások és vágópróbák után élesben is levizsgázott a határzár: úgy jönnek rajta keresztül a menekültek, mint kés a vajon. Ettől pedig a határzár pont annak látszik, ami: értelmetlenül, feleslegesen kidobott pénznek.

gyoda1.PNG

Ezt Pártunk talán nem is bánja, hisz az uborkaszezonban a kerítésépítés körüli hangoskodás segített életben tartani a nyár kiemelt kommunikációs témáját, a menekült ügyet. Ami hasznot hoz a Fidesznek az meg nem lehet túl drága, sőt, minden pénzt megér. Kedves Vezetőnk nyugodtan nyaralhatott, a nemzet el teccett foglalni magát a központilag kijelölt utálat-gyűlölködés témával, Viktor még arra is ráért, hogy tökéletesítse a megpocakosodott fodbalisták diszkótáncát, a gyíkember-tályogóst.

http://coub.com/view/7u9zf

Szerintem annyira sukárul megy már neki, hogy ha balogzoltán meglátja a mindennapi táncórát is be akarja majd vezetni.

Mi lesz a határzárral? Innen nézve holnap a nagyját átvágja és jó eséllyel letapossa az a 6-8 ezres tömeg, amit a macedón hivatalos szerveknek sem sikerült megállítani. Esetleg ha jól neveltek lesznek és hagynak belőle valamit mutatóba akkor eljátszik majd vele a napi egy-kétezerben állandósulni látszó emberáradat. Vagy még az lehet, hogy a mindjárt megalakuló határvadászokból igazából drótostót-kommandót képeznek titokban, akik nappal megkötik, javítják, foltozzák az éjszakai károkat.


http://varanus.blog.hu/2015/08/25/csodot_mondott_a_hatarzar
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Németország és Ukrajna feloszthatja egymás közt Lengyelorszá
  2015-08-26 22:33:47, szerda
 
  hidfo.ru 2015.08.26. 07:49 Térségi hírek
Németország és Ukrajna feloszthatja egymás közt Lengyelországot?

Egy lengyel ellenzéki vezető szerint tartani kell attól, hogy Ukrajna és Németország feloszthatja egymás közt Lengyelországot, amint megkezdődik az Európai Unió széthullása.

Egy lengyel politikus szerint félrevezető, hogy a politikai elit Oroszországot tartja ellenségképnek; Janusz Korwin-Mikke arra hívta fel a figyelmet, hogy Ukrajnának területi követelései vannak Lengyelországgal szemben, és Németországgal feloszthatják egymás közt Lengyelországot, ha megkezdődik az Európai Unió szétesése. Elmondása szerint ez a folyamat - az EU széthullása - nemsokára megkezdődik, és attól a ponttól Lengyelország saját szomszédjai miatt kell aggódjon.

“Az Európai Unió széthullása esetén Németország és Ukrajna megpróbálhatja területi követeléseit érvényesíteni Lengyelországon. Így amitől tartanunk kell, az elsősorban nem Oroszország."

Korwin-Mikke szerint logikus volt, hogy az államfő egy semleges országot választ európai körútja első állomásaként, de Andrzej Duda Észtországban tett látogatása nem jelent semmiféle biztosítékot Lengyelország számára, mert Észtország nem rendelkezik számottevő haderővel. Eközben az Oroszország elleni háborús készülődés részeként a német csapatok is egyre nagyobb számban vannak jelen Lengyelországban, ami veszélyessé válhat, ha megkezdődik az unió széthullása.

A politikus tegnap egy sajtótájékoztató alkalmából jelentette ki, hogy Lengyelország saját honvédelmét kellene fejlessze, ami jelenleg nem lenne képes megvédeni az országot egy háború esetén: “itt leszünk védtelenül Németország és Ukrajna közt. Mindkét országnak területi követelései vannak velünk szemben. Lengyelországnak fegyverkeznie kell, vagy olyan helyzetben találhatjuk magunkat, hogy egyik határunkon egy ellenséges Németország, másik határunkon az ellenséges Ukrajna fenyeget. Meg kell erősíteni a fegyveres erőinket."

Korwin-Mikke kijelentése újabb példa arra, hogy ma az európai politikusok ténylegesen is számolnak az Európai Unió széthullásával, és a nemzetállamok közti háborúk újraéledésével. Egy ilyen helyzet Magyarország számára még veszélyesebb lenne, mivel Románia a NATO erődítménye, amit ráadásul az amerikai fegyveres erők erősítenek. Hazánk esetében egyelőre az is kérdéses, hogy a honvédség képes lenne-e kezelni a migrációs válságot, a NATO-tagság alkalmatlanná tette a magyar honvédséget az önálló hadviselésre. A történelem viszont igazolja, hogy semmilyen katonai/politikai szövetség, még a birodalmak sem tartanak örökké, az új erőegyensúly pedig mindig a tényleges katonai erőviszonyok mentén alakul ki.

http://hidfo.ru/2015/08/nemetorszag-es-ukrajna-feloszthatja-egymas-kozt-lengyelor szagot/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A jövevények elkezdték felzárkóztatásunkat a csodás Nyugatho
  2015-08-26 22:31:27, szerda
 
  Ez meg szülni fog minimum 8-at.
Piszokul olcsó lehet az utazás arrafelé. Elvesztette mindenét és 6000 km-t utazott várandós asszonnyal, 2 éves gyerekkel hipp-hopp. Érdekes.
Afganisztánból indultak el, ahol elvesztette munkáját és otthonát" Na és mi volt abban a köpedelem országban a "munkája"? Máktermesztő, bombagyártó, vagy fegyvercsempész?

---------------------------------------------------------

Most olvastam valahol, hogy pezseg az afgán és a szíriai ingatlanpiac, mivel az utóbbi időben megnőtt a Nyugat-Európából kivándorlók száma, akik előszeretettel Afganisztánban és Szíriában telepednek le a kiürült országrészekben. :)

-----------------------------------------------------------------

2015. augusztus 26. 18:22

A jövevények elkezdték felzárkóztatásunkat a csodás Nyugathoz: nálunk is született már egy kis Omar

Újabb bevándorló párnak született kisbabája Magyarországon, anya és fia jól vannak, a Péterfy Sándor utcai kórházban látták el őket. Nemrég volt hír, hogy a Nyugati pályaudvaron indult be a szülés egy afgán nőnél, akinek utána önkéntesek segítettek orvost hívni, és végül 3280 grammos, egészséges kislányt szült a budapesti Péterfy Sándor utcai kórházban. Akkor az RTL Klub híradójának az apa, Mohamed mesélte el, hogy terhes feleségével és kétéves lányukkal Afganisztánból indultak el, ahol elvesztette munkáját és otthonát. Azóta hatezer kilométert tettek meg. Most újabb baba született a Péterfyben - képeket is közzétettek róla és apjáról, Basirról az illegális bevándorlókat segítő Migration Aid Facebook-oldalán. Zoom A kisfiú az Omar nevet kapta, édesanyja is jól van.
Forrás: https://kuruc.info/r/6/147482/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország leszerepelt a korrupció elleni küzdelemben
  2015-08-26 22:20:35, szerda
 
  "a parlamenti képviselők kétharmada által megválasztott legfőbb ügyész, a kilencéves mandátumának elteltét, illetve a 70. életévének a betöltését követően is mindaddig hivatalban marad, amíg az utódját, szintén kétharmados többséggel, meg nem választják."
Szóval 2/3 nélkül akár 30 évig is Polt maradhat

--------------------------------------------------------------------------------- -------


Magyarország leszerepelt a korrupció elleni küzdelemben

MTI2015.08.25. 09:29352

A Transparency International tanulmánya szerint lesújtó a korrupció elleni küzdelem eredménye a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet országaiban, Magyarország továbbra is a külföldi vesztegetés elleni egyezményét korlátozottan végrehajtó országok csoportjába tartozik, és már harmadik éve nem javít a helyezésén.


A Transparency International (TI) közleménye szerint tizenegyedik alkalommal vizsgálták, hogy a kormányok hogyan hajtják végre a külföldi befektetések korrupcióját felszámolni hivatott OECD-egyezményt.
Polt Péter probléma

A tanulmány Magyarországra vonatkozó fejezete szerint a jogszabályok nem zárják ki a bűnüldözés politikai befolyásolásának lehetőségét. Megkérdőjelezhető a vesztegetések üldözésében kulcsszerepet játszó rendőrség és ügyészség szakmai függetlensége. A legfőbb ügyész meghatározó befolyást tud gyakorolni a nyomozásokra, szinte korlátlanul utasíthatja a beosztott ügyészeket és bármely ügyet magához vonhat vagy átszignálhat más ügyészre.

Mindezt tetézi, hogy a parlamenti képviselők kétharmada által megválasztott legfőbb ügyész, a kilencéves mandátumának elteltét, illetve a 70. életévének a betöltését követően is mindaddig hivatalban marad, amíg az utódját, szintén kétharmados többséggel, meg nem választják. Vagyis a parlamenti képviselők egyharmada, blokkoló kisebbségként, az új legfőbb ügyész megválasztásának a megakadályozásával, az idők végezetéig hivatalban tarthatja a legfőbb ügyészt.

Polt Péter az idők végezetéig hatalomban maradhat
Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Védelem helyett vegzálás

A tanulmány megállapítása szerint a közérdekű bejelentők tényleges védelmének a hiánya tovább rontja a magyarországi korrupció elleni küzdelem hatékonyságát. A TI Magyarország hiába tiltakozott már 2013-ban az elégtelen bejelentővédelmi szabályok miatt, a kormány nem tette meg a szükséges intézkedéseket. Emiatt azok a polgárok, akik korrupcióra vonatkozó bejelentést tesznek, vagy nyilvánosságra hozzák az általuk észlelt korrupciós ügyet, nem számíthatnak arra, hogy az állam megvédi őket. Ehelyett megtorlás, sőt, akár hatósági vegzálás lehet az osztályrészük. Bár a kormány, a korrupció elleni program idén februárban vitára bocsátott tervezetében vállalta a közérdekű bejelentők védelmének a megerősítését, a végleges korrupció elleni stratégia már nem számolt ezzel a lehetőséggel.
Egy ügyet sem tártak fel

A közlemény idézi Ligeti Miklóst, a TI Magyarország jogi igazgatóját, aki elmondta: bár Magyarország az elsők között írta alá az OECD külföldi vesztegetés elleni egyezményét, ez az elmúlt 15 évben mégsem segített a korrupció megfékezésében. Hozzátette: a tanulmány szerint a magyarországi bűnüldözés évek óta egyetlen komoly nemzetközi vesztegetési ügyet sem tudott feltárni. Áttörést az hozhatna, ha a kormány, a hazai civilek és a nemzetközi szervezetek ajánlásait megfogadva, valós védelmet nyújtana a közérdekű bejelentőknek és garantálná a nyomozások befolyásmentességét - vélekedett.
Csak négy ország

Ami a teljes OECD-t illeti, az eredmény továbbra is lesújtó: a korábbi évekhez hasonlóan, idén is mindössze négy ország - az Egyesült Államok, Németország, az Egyesült Királyság és Svájc - alkalmazza következetesen és szigorúan az egyezmény rendelkezéseit. Az OECD-egyezmény végrehajtásában élenjáró négy ország 2011 és 2014 között 215 büntetőeljárást folytatott le a külföldi befektetések során vesztegető vállalatokkal szemben és 59 új eljárást indított ugyanebben az időszakban. Ezzel szemben az egyezményben részes további 37 országban mindössze 93 nyomozás indult és ezek közül is csak harmincat sikerült lezárni az elmúlt négy évben.

Az OECD-egyezményt aláíró kormányok fele az elmúlt 16 évben nem volt képes megakadályozni azt, hogy a saját országukban működő vállalatok vesztegetéssel szerezzenek külföldi üzleteket, vagy korrumpálják a külföldi közbeszerzéseket.


http://www.origo.hu/gazdasag/20150825-transparency-international-lesujto-korrupci o-elleni-kuzdelem-eredmenye-az-oecd-orszagokban.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 446 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 197
  • e Hét: 3961
  • e Hónap: 7706
  • e Év: 161202
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.