Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Jó éjszakát!
  2015-08-27 23:58:34, csütörtök
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Heti útravaló Müller Pétertől - 193. rész
  2015-08-27 22:50:33, csütörtök
 
  Heti útravaló Müller Pétertől - 193. rész

Müller Péter: "Ahol már nem szeretnek téged, onnan tényleg tovább kell menni"

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is.

Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el, és hagyd magadban megérni.

"Minden emberben van valami szerethető. Ha ezt megtaláljuk, mint a mágnes összevonz vele, s minden más zavaró és taszító elfelejthető."






Ez a gondolat addig működik, míg tényleg van valami működő szeretet-szál, ami a másikkal összeköt.

Ha ez elszakad - nincs tovább.






Akkor már minden hibája, zűrje, kellemetlen természete és rossz szokása nem csak megbocsáthatatlanná válik, de elviselhetetlenné is. Mint olaj nélkül a motor, csikorogni kezd az egész és összetörik.

Ahol már nem szeretnek téged, vagy te nem tudsz szeretni, onnan tényleg tovább kell menni, mert a kapcsolat nem működik tovább.

De ha csak egyetlen élő szeretet-szál él még, képes a legnehezebb emberi természetet is elviselhetővé tenni. Nehéz vele élni - de ha szereted még, akkor látsz benne Valakit, akiért a sok bosszúságot és hibát és fájdalmat, amit okoz neked, érdemes elviselni. Nem könnyű, sőt, sokszor nagyon nehéz - de érdemes.

Forrás: http://www.life.hu/sztarszerzok
 
 
0 komment , kategória:  Heti útravaló - Müller Péter  
Virágkonyha
  2015-08-27 22:44:07, csütörtök
 
  Virágkonyha Halmos Monikával: rózsásított országtorta





Ezt a különleges tortát Kardos Ditke készítette, mégpedig egy receptpályázatra. Köszönet érte! A pályázat ötlete azért pattant ki a fejemből, hogy elővarázsoljam a még házi szakácskönyvekben szunnyadó vagy éppen elfeledett, virágos recepteket. Nos, Ditke nagyon izgalmasat alkotott: nem véletlenül került bele a Virágkonyha című könyvbe is a recept. Igazán az ünnepi hétvégére való!




Forrás: Halmos Mónika

Hozzávalók:

1/2 kg szilva,
20 dkg alma,
23 dkg cukor,
2 kiskanál őrölt fahéj,
2 dl víz,
1 csomag vaníliás pudingpor,
5 evőkanál víz,
12 rózsa szirma,
4 dl tejszín,
2 csomag habfixáló,
a kakaós piskótához:
8 tojás,
8 evőkanál cukor,
csipet só,
8 evőkanál liszt,
2 evőkanál kakaópor
a marcipánalagúthoz:
2 tojás,
2 evőkanál liszt,
2 evőkanál cukor,
10 dkg marcipán,
5 evőkanál rózsalekvár,
1 kiskanál vaj

A csokimázhoz:

16 dkg étcsokoládés tortabevonó,
2 evőkanál kakaópor
6 evőkanál olaj,
8 evőkanál tejszín

A díszítéshez:

1 dl tejszín,
kandírozott rózsaszirmok

Az elkészítés módját ITT találod:
Link

Forrás: http://www.life.hu/sztarszerzok/viragkonyha
 
 
0 komment , kategória:  Ehető virágok és receptek  
Fagyikukac vagy pillangó gyerekeknek
  2015-08-27 21:56:53, csütörtök
 
  Fagyikukac vagy pillangó gyerekeknek

Hozzávalók:

eperszósz
fagyi
tejsznhab
csokidrazsé
mandula
ostya

Elkészítés:

Öntsünk egy tányérra eperszószt, és rakjunk rá egymás után -3 gombóc fagyit, lehet ugyanolyan, lehet különböző is. Az első gombócot tejszínhabra tegyük, és 2 csokidrazsé valamint egy mandulaszemet három részre vágva formáljunk belőle arcot. Díszítésként szórjuk meg az egészet mogyoródarabkákkal, és egy ostyafigurát adjunk mellé.





Megjegyzés:

Fotó: Carte d'Or

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Szedres-málnás fagyi
  2015-08-27 21:51:03, csütörtök
 
  Szedres-málnás fagyi

Hozzávalók:

16 dkg málna
16 dkg szeder
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1,5 dl tej
1,5 dl tejszín
0,5 lime leve

Elkészítés:

A málnát és a szedret megszórjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd állni hagyjuk 30 percig. Ezután hozzáadjuk a tejet és a tejszínt, a lime levével ízesítjük. Az egészet összeturmixoljuk egy botmixer segítségével.

A masszát ezután fagylaltgépbe öntjük, ami elkészíti belőle a fagylaltot. Ha nem áll rendelkezésre fagylaltgép, akkor a masszát egy lezárható műanyag dobozban betesszük a fagyasztóba, és óránként kétszer botmixerrel átkeverjük, amíg el nem kezd szilárdulni.





Megjegyzés:

Ha nem szeretjük, hogy a magok benne maradnak a fagylaltban, akkor a gyümölcsöt egy kevés tejjel felöntve át lehet törni egy szitán.

A receptet és a fotót Banka1 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Áfonyás fagylalt
  2015-08-27 21:47:40, csütörtök
 
  Áfonyás fagylalt

Hozzávalók:

4 evőkanál áfonyalekvár
2 kis pohár natúr joghurt
5 dl tejszín

Elkészítés:

A tejszínhabot enyhér felverjük és hozzáadjuk a joghurtot, elkeverjük, a végén beletesszük az áfonyalekvárt. Lefagyasztjuk, időnként átkeverjük, és csak arra várunk, hogy megdermedjen.

Megjegyzés:

Egyszerű az elkészítése, és nem kell sok minden hozzá.

A receptet és a fotót Blahus küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Visszatért a nyár - fagyizzunk, amíg lehet!
  2015-08-27 21:43:07, csütörtök
 
  Visszatért a nyár - fagyizzunk, amíg lehet!

Újra süt a nap, egy kis lehűlés után visszatért a nyár, így ha eddig nem fagyiztuk ki magunkat, most pótolhatjuk. Nézzük, mi micsoda a fagyivilágban.

A fagyi tejből vagy tejporból, cukorból, fűszerekből, illetve ízesítőkből áll. A tartósítás érdekében kerülnek hozzá a különféle adalékanyagok.





Pár szem gyümölcs, és kész a fagylaltkehely

Sorbet: gyümölcsből (gyümölcsléből, szörpből), vízből, cukorból, esetleg fűszerekből áll, tehát minden esetben tejtermék-mentes.

Granita, vagyis jégkása: ugyanaz, mint a sorbet, csak nem homogén az állaga. A jégdarabokat nem törik össze benne.

Alkoholos fagylaltok: ebben az esetben a vizet (részben) valamilyen alkoholra cserélik.

Jeges joghurt: új, koreai találmány. Elkészítése egyszerű: a natúr joghurtot összeturmixoljuk jéggel és gyümölcsökkel.

Parfé: tejszínhab, cukor, ízesítő vagy gyümölcs keveréke. Általában tortaként fogyasztjuk.

A fagylaltokat nemcsak magukban élvezhetjük, hanem ezerféleképpen fel is használhatjuk. Nyáron majdnem minden édességet felszolgálhatunk egy-egy gombóc fagyival. Tehetjük kávéba...sőt! Meg is süthetjük: ehhez felvert tojásfehérjébe kell öltöztetni a fagyigombócot és megsütni. Természetesen a fagyi is akkor a legjobb, ha mi magunk készítjük.

MME

Forrás: Mindmegette.hu -- Desszert
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Kelkáposzta főzelék
  2015-08-27 21:39:26, csütörtök
 
  Kelkáposzta főzelék

Hozzávalók:

1 kg kelkáposzta
1 evőkanál olvía olaj
30 dkg burgonya
köménymag
1-2 gerezd fokhagyma

bors
pirospaprika
1 tejföl vagy kefir
2-3 evőkanál liszt
pici víz

Elkészítés:

1.) A megmosott, megtisztított, kockákra vágott kelkáposztaleveleket és burgonyákat köménnyel ízesítve annyi forró sós vízbe tesszük, ami épp ellepi. Beleteszünk egy kanál olívát, és takarék lángon puhára főzzük.
2.) Közben elkészítjük a habarékot. Egy bögrében kevés vízzel összekeverjük a lisztet és a pirospaprikát, majd habverővel hozzákeverjük a kefirt/tejfölt is. Hozzámerünk egy keveset a kelkáposztás léből, és simára keverjük. Hozzáadjuk a főzelékhez, belenyomjuk a megpucolt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, rottyantunk egyet rajta és már kész is. Fasírttal, sült hússal, de magában is kiváló.



>"



Megjegyzés:

A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Nyári gyümölcsös pite
  2015-08-27 21:36:55, csütörtök
 
  Nyári gyümölcsös pite

Hozzávalók:

50 dkg liszt
12 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
25 dkg margarin
2 tojás
1 dl tejföl
csipet só

A töltelékhez:
kivi, meggy, cseresznye, füge stb. ízlésünknek és a szezonnak megfelelően
cukor
fahéj
búzacsíra
lekvár

A tálaláshoz:
porcukor
tejszinhab

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral, a porcukorral, csipet sóval, majd hozzáadjuk a margarint, amellyel összemorzsoljuk, végül hozzáadjuk a tojásokat és annyi tejfölt, amennyivel jól gyúrható tésztát tudunk készíteni.

Két lapot nyújtunk. Az egyik lapot lisztezett tepsibe rakjuk, megkenjük lekvárral, megszórjuk búzacsírával, rászórjuk az előkészített gyümölcsöket, meghíntjük cukorral és fahéjjal, befedjük a lekvárral megkent másik lappal úgy, hogy a lekváros oldal a gyümölcsök felé legyen.

Tojással megkenjük, villával megszurkáljuk, és a kb. 210 fokra előmelegített sütőben - melynek hőfokát később mérsékeljük - készre sütjük.

Porcukorral meghintve, esetleg tejszínhab kíséretében tálaljuk.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Kelkáposzta főzelék tarjaszelettel
  2015-08-27 21:34:24, csütörtök
 
  Kelkáposzta főzelék tarjaszelettel

Hozzávalók:

1 kg kelkáposzta - külső sötétzöld leveleit eltávolítva, leveleire bontva, a vastag ereket ki- és laskára vágva
50 dkg burgonya - kockázva
1 közepes fej vöröshagyma - finomra aprítva
2-3 gerezd fokhagyma - aprítva
1 teáskanál kömény
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál morzsolt majoránna
1-2 teáskanál csemege piros arany

kevés őrölt bors
kb. 4 evőkanál liszt (attól függ, ki mennyire sűrűn szereti)
4-5 evőkanál olaj
kevés ételízesítő (füstölt ízű leveskocka is finom bele)
főtt-füstölt tarja

Elkészítés:

Alapos mosás után a kelkáposztát felteszem egy 3 l-es fazékban, sózom, megszórom köménnyel, majoránnával, és felengedem kb. 1 liter hideg vízzel. 10 percnyi főzés után adom hozzá a burgonyakockát, mert a zöld káposztaleveleknek több főzési idő kell (így is ress marad).





Közben kis lábosban sötétebb - piros - rántást készítek az olajból a liszttel, belepirítom a vöröshagymát (szerintem finomabb, ha meg is pirul egy kicsit), majd rajta a fokhagymát. Megszórom pirospaprikával, felengedem egyszerre kb. 4 dl hideg vízzel, kikeverem, és a forrásban lévő főzelékhez adom - újraforrásig folyamatosan óvatos mozdulatokkal kevergetem. (Ezzel a módszerrel nem csomós az ételben a rántás. Lényeg, hogy hirtelen és egyszerre több hideg folyadékot kapjon a forró rántás.) Ízesítem szükség szerint sóval, borssal, piros arannyal, kevés ételízesítővel, és kb.10 percig csendesen főzöm.

Feltétnek főtt-füstölt tarjából vágott szeleteket átsütöttem pár csepp forró olajban, de sokféle feltéttel készülhet a főzelék, pörkölthúsfélékkel, sült kolbásszal, fasírttal, sült virslivel, húsos sült szalonnával, egyéni ízlés szerint.





Megjegyzés:

Azért bátorkodtam a rántást egy kicsit jobban körül írni, mert nekem sem ment anno könnyen a rántás-ügy, mire megismertem ezt a módszert. Az is fontos, hogy ne vastag, inkább vékony aljzatú edényben készítsük mindig a rántást! Szerintem a módszer egyszerű és a lényeg, hogy csomómentes lesz az ételünk.

A legtöbb főzelék esetében rántás párti vagyok, ennél a főzeléknél is nagyon fontosnak tartom a pirított liszt és vöröshagyma plusz aromáját.

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 297 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3703
  • e Hét: 8284
  • e Hónap: 22189
  • e Év: 151896
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.