Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
A kerítés nem megállít, ellenőrizhetővé tesz
  2015-08-28 20:17:35, péntek
 
  Link

"Azok, akik törvényes úton lépik át hazánk határát, olyan helyről érkeznek, ahol háború van, vagy faji, politikai, vallási okokból üldözik őket, továbbra is számíthatnak a magyar kormány támogatására - mondta Németh Szilárd a nemzetbiztonsági bizottság ülését követően."

Megoldást kell találni a népvándorlásra
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  NAPI HIREK  
Airshow Budapest
  2015-08-28 17:43:02, péntek
 
  Link Link

 
 
0 komment , kategória:  * Budapest *   
Annyira menő Budapest-térképet talált fel egy magyar tervező
  2015-08-28 11:27:10, péntek
 
  Annyira menő Budapest-térképet talált fel egy magyar tervező, hogy...egészen beleszédültem.
Mennyivel egyszerűbb dolga lett volna Kolumbusznak, ha inkább ilyen tojása lett volna! Tényleg zseniális!

VILÁGVEVŐ
Link

 
 
0 komment , kategória:  * Budapest *   
Isten kegyelme meg nem érdemelt jóindulat * AJÁNDÉK
  2015-08-28 11:09:24, péntek
 
  Ne erőből, hanem a Szent Szellem által

Az ördög el akarja hitetni velünk, hogy Isten kegyelme megvásárolható. Isten kegyelme azonban nem eladó, mivel a meghatározása szerint - meg nem érdemelt jóindulat - ez egy ajándék.

A kegyelem nem vásárolható meg imával, jó munkával, bibliaolvasással, fogadalmakkal. Nem vásárolható meg a Szentírás olvasásával, igeversek megtanulásával, megvallással. Még hit által sem vásárolható meg. Isten kegyelme megkapható, de nem ,,megvásárolható".

Mielőtt az Úr megragadott és elkezdett munkálkodni rajtam, szörnyen éreztem magam. Nem éreztem magamban a Szent Szellem gyümölcseit. Ehelyett inkább a test gyümölcsei mutatkoztam meg rajtam: türelmetlen, szigorú, gúnyos, modortalan, önző, egoista valaki voltam, akivel nagyon nehéz volt kijönni. Annak ellenére, hogy megtértem, Szent Szellem keresztséget vettem és teljes szívemből az Urat szolgálom, ha nem töltenék Vele elegendő időt nap mint nap, még mindig ugyanúgy viselkednék, mint korábban.

Nekünk, keresztényeknek el kell fogadnunk azt a tényt, hogy az üdvösségünk önmagában nem elegendő ahhoz, hogy jobbak legyünk, mint azelőtt. Isten Igéjének segítségével meg kell újítani elménket és elegendő időt töltenünk a Szent Szellemmel. Ha jobbá akarunk válni, hozzá kell kapcsolódnunk az Élő Isten Szelleméhez. Ez az a lecke, amit Isten megtanított nekem a saját életemen és szolgálatomon keresztül. Ha ragyogni akarok, állandóan csatlakoznom kell az energiaforráshoz.

Miután éveken át küszködtem keresztényként, prédikátorként, az elmémmel fel kellett fognom, hogy nem a saját erőmnek és hatalmamnak köszönhetem azt, hogy élek, hanem az Úr Szellemének. Az életem és szolgálatom sikere nem a saját erőfeszítésem gyümölcse, hanem az Egyetlen hatalmának köszönhető, aki bennem, rajtam keresztül él. (Galata 2:20).

Amikor kiállok a hallgatóság elé egy istentiszteleten, főleg amikor különböző gyülekezetekből vagy felekezetekből érkeznek az emberek, tudom azt, hogy nem számít, mennyit készültem, tanultam, a saját magam erejéből nem tudom hirdetni az Úr Igéjét. Teljesen az Úr kegyelmére kell magam bízni, mindent ráhagyva és engedve Neki, hogy Ő cselekedjen bennem és általam, mivel én a magamtól nem vagyok erre képes. Persze tanulok, és sokat készülök egy-egy ilyen alkalom előtt, de ha Ő nincs jelen, nem lehetek sikeres.

Néha nagy buzgalmunkban túl sokat akarunk tenni az Úrért. Velem is megesett, hogy órákon át készültem egy prédikációra, rengeteget imádkoztam, és teljesen lekötött saját személyem. Ilyenkor aztán a sok munka ellenére sem történt semmi. Ha az Úr mégis megjelenik, munkálkodik bennünk és rajtunk keresztül, megesik, hogy nem vagyunk elég hálásak, mivel a sikert saját magunknak tulajdonítjuk, és úgy gondoljuk, saját erőfeszítésünknek köszönhető az eredmény.

Fordította: Berényi Irén

Joyce Meyer - Kegyelmed éltet - A kegyelem ereje 9.
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Hitre hangolva  
Dönts a legjobb mellett, ne csak a jó mellett
  2015-08-28 10:56:49, péntek
 
  Dönts a legjobb mellett, ne csak a jó mellett. Azt mondod, "Jogom van rá, hogy bármit megtegyek." De nem minden van a javadra. "Jogom van rá, hogy bármit megtegyek." De nem minden építő." (1 Korinthus 10:23, NIV fordítás)

Néhány dolog nem feltétlenül rossz - egyszerűen csak szükségtelen. A legtöbb döntés az életben igazából nem a jó és a rossz közötti választásról szól, hanem inkább arról, hogy mi a legjobb számodra.

A Biblia beszél erről az 1 Korinthus 10:23-ban: 'Azt mondod, "Jogom van rá, hogy bármit megtegyek." De nem minden van a javadra. "Jogom van rá, hogy bármit megtegyek." De nem minden építő." (NIV ford.).

A legtöbb dolog erkölcsileg semleges. Hogy jó döntést hozz, egy magasabb szintre kell lépned és fel kell tenned a kérdést, hogy "Amit tenni készülök, jobb emberré fog tenni engem?" Ezt hívják a fejlődés próbájának.

Emlékszem, amikor évekkel ezelőtt a feleségem, Kay szoptatta a kisbabánkat - aki mindig dél körül lett éhes -, amikor etette a babát, leült a tévé elé. Mit adnak délben a tévében? Szappanoperákat. Így ő is elkezdett nézni egyet. Tudjuk, hogy a szappanoperák egymást követik, és ahogy az egyiknek vége, kezdődik a másik. A feleségem is hamarosan már kettőt is nézett. Egy idő után már hármat. És a baba, akit etetett, egyre kövérebb lett!

Egy idő után azt mondta, rájött, hogy már nem a baba miatt csinálja. Igazából úgy alakította a programját, hogy megnézhesse a sorozatokat. Azért kezdett épp akkor vasalni vagy konyhát takarítani, mert akkor ott lehetett a tévé közelében.

Hirtelen kitalált emberek életébe kapcsolódott bele. Egyre behatóbban érdekelte őt olyan emberek élete, akik még csak nem is léteztek. Kíváncsi volt minden apró részletre ezeknek az embereknek az életéből. Aztán egy nap hirtelen rádöbbent, hogy elfecsérli az idejét. Őt ez nem tette jobbá, nem lett ettől jobb anya vagy jobb feleség. Ennek a dolognak nem volt maradandó értéke. Úgy gondolta, törődhetne inkább olyan emberekkel, akik élnek és léteznek.

Jobban érdekelnek a kitalált személyek a tévében, mint Pál, Péter és a tanítványok? Vagy mint az, hogy Isten mit akar tenni az életedben? A celebek sekélyes életébe fekteted be az idődet, akikkel tele vannak az újságok és a folyóiratok? Leragadsz a tévé előtt már pénteken, amikor haza érsz, és szinte el sem mozdulsz onnan hétfő reggelig?

Ezek a dolgok gonosz dolgok? Nem. Rossz dolgok? Nem. De nem az a kérdés, hogy gonosz vagy rossz dolgok-e, hanem az, hogy segít-e neked Krisztushoz hasonlóvá válni.

Beszéljetek róla

Azok közül a dolgok vagy szokások közül, amiket tenni szoktál, melyek azok, amelyek nem rosszak ugyan, de mégsem az Isten akarata szerinti legjobb dolgok a számodra?
Mivel tudnád felcserélni ezeket, hogy növekedni tudj Krisztusban?
Ami szerinted a legjobb, az ugyanaz, mint ami jobb hívővé is tehet téged?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.08.21.) Napi remény
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 90 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 2570
  • e Hónap: 10277
  • e Év: 59842
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.