Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát, békés álmokat!
  2015-08-30 22:01:08, vasárnap
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Sárgaborsó főzelék sült hagymakarikákkal
  2015-08-30 21:09:24, vasárnap
 
  Sárgaborsó főzelék sült hagymakarikákkal

Hozzávalók:

50 dkg sárgaborsó (feles borsó)
1 fej hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
2 l hús alaplé (lehet leveskockából is)
2-3 evőkanál olívaolaj

őrölt fehérbors
őrölt szerecsendió
babérlevél

Elkészítés:

A sárgaborsót alaposan átmosom, előző este hideg vízbe beáztatom, többször cserélem alatta a vizet.

A hagymát apróra vágom, az olívaolajon megpárolom. Közben leszűröm a sárgaborsót, meghámozom, felkarikázom a sárgarépákat, fokhagymaprésen átnyomom a fokhagymagerezdeket.

A megpárolt hagymához adom a sárgaborsót, átkeverem, felöntöm a húslével, beleadom a sárgarépa karikákat, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet. Sózom, fűszerezem az őrölt borssal és a szerecsendióval. Közepes lángon, fedő alatt pépes állagúra főzöm, nálam ez olyan 70-80 perc. Ha szükséges, pótolok hozzá húslevet.

Kiveszem a babérleveleket, hagyom kissé hűlni, botmixerrel pépesítem.

A sült hagymakarikához a hagymát meghámozom, felkarikázom közepes szeletekre, karikáira szedem. Megforgatom lisztben, majd forró olajban aranybarnára sütöm, lecsepegtetem.

Tálaláskor a főzeléket meghintem kevés pirospaprikával, vágott zöldpetrezselyemmel, aki kéri, 1 kanálnyi tejfölt is kap a tetejére, feltétként a sült hagymakarikákat kínálom hozzá.

Megjegyzés:

Húsevőknek a sült hagymakarikák mellé kakastaréjt is teszek az asztalra: tábla szalonnából szeleteket vágok, bőréig bevágom centinként, serpenyőben ropogósra sütöm, míg kakastaréj formájú lesz. A kisült szalonnazsírral meglocsolom a főzeléket.

Természetesen, húsmuskétásként van füstölt húsos változatom is, hamarosan az is következik. Jó étvágyat mindenkinek!

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Babos lecsó II.
  2015-08-30 21:07:38, vasárnap
 
  Babos lecsó II.

Hozzávalók:

20 dkg füstölt főtt tarja
10 dkg hagyma
40 dkg paprika
40 dkg paradicsom
0,5 dl olaj
2 gerezd fokhagyma
20 dkg főtt tarkabab vagy konzerv bab
2 teáskanál fűszerpaprika
erős paprika ízlés szerint


Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, és vékonyra szeleteljük. A paradicsomokat 8-10 másodpercre lobogó forró vízbe tesszük, majd lehűtjük és lehúzzuk a héját, cikkekre vágjuk. A paprikákat megmossuk, kimagozzuk és szeleteljük.

Egy lábasban az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, megszórjuk a fűszerpaprikával, rátesszük a zúzott fokhagymát, és gyorsan elkeverjük, öntünk rá 1 dl vizet. Beletesszük az összevágott paprikákat, a kockákra vágott tarját, a paradicsomot, az erős paprikát, pici sót, és 10 percig pároljuk. A babot leöblítjük, majd belekeverjük a lecsóba, és további 10-15 percig pároljuk.

Amikor a paprika kellően megpuhult, tálaljuk friss kenyérrel





Megjegyzés:

Vomberg Frigyes receptje, fotó: Komáromi Zoltán

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Almás csirkeleves
  2015-08-30 21:05:29, vasárnap
 
  Almás csirkeleves

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell
15 dkg csirkemáj
2 db nagyobb alma
1 db citrom
1-2 dl főző tejszín
4 evőkanál keményítő
10 dkg darált dió
10 dkg vaj

őrölt fehérbors
tárkony
citromfű

Elkészítés:

A felkockázott csirkemellet habzásig hevült vajon fehéredésig futtatjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott almát és a durvára tört diót. Sózzuk, borsozzuk, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Alaposan átpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, jól kiforraljuk.

A csirkemájat felcsíkozzuk, és a leveshez adjuk.

A levest vízzel kikevert keményítővel sűrítjük, és tejszínnel dúsítjuk. Friss tárkonnyal és citromfűvel fűszerezzük, illetve pár csepp citromlével tesszük pikánssá. Ízesítés után még néhány percig főzzük, majd forrón tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Heti menü ajánlat - 2015. augusztus 31.- szeptember 6.
  2015-08-30 21:03:53, vasárnap
 
  Heti menü ajánlat - 2015. augusztus 31.- szeptember 6.

Hétfő:

Előétel: Almás csirkeleves
Főétel: Babos lecsó II.
Desszert: Őszibarack
Vegetáriánus ajánlat: Sárgaborsó főzelék sült hagymakarikákkal

Kedd - Nézzük meg, mitől híznak Amerikában

Előétel: Chowder csemegekukoricával és rákkal
Főétel: BBQ csirkemell ketchuppal és kólával
Desszert: Amerikai répatorta vaníliás krémsajttal
Vegetáriánus ajánlat: Amerikai palacsinta forró gyümölcsökkel

Szerda:

Előétel: Fejtettbabos salátaleves kaporral
Főétel: Cigánypecsenye fóliás burgonyával
Desszert: Dinnyés fagyi egyszerűen
Vegetáriánus ajánlat: Rántott karfiol párolt rizzsel, tartármártással

Csütörtök:

Előétel: Zöldborsókrémleves parmezános vajgaluskával
Főétel: Canelloni fittlesz sonkával és zöldspárgával
Desszert: Gyümölcs fagylalt
Vegetáriánus ajánlat: Tejszínes-gombás penne

Péntek:

Előétel: Hideg rumos-tejszínes gyümölcsleves
Főétel: Kapros-tejfölös tökfőzelék, sült virslivel
Desszert: Szilva
Vegetáriánus ajánlat: Aludttejes tökfőzelék, szeletelt kemény tojással gazdagítva

Szombat:

Reggeli: Mozzarellás paradicsomsaláta
Előétel: Fehérboros fokhagymakrémleves reszelt sajttal
Főétel: Rakott krumpli, sajttal gazdagítva
Desszert: Friss fügés-szilvás rétes
Vacsora: Káposztás-húsos lepény, pohár világos sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Zöldséges rakott krumpli

Vasárnap:

Reggeli: Lágy tojás péksüteménnyel, gyümölcs tea
Előétel: Húsleves a baromfiudvarból
Főétel: Marhapörkölt galuskával, tejfölös uborkasaláta
Desszert: Sacher-torta II.
Vacsora: Almás-balzsamecetes libamájpástétom, sajtos baguette, pohár rozé borral
Vegetáriánus ajánlat: Gombapörkölt galuskával, fejes saláta

Forrás: Mindmegette.hu -- Pasik a könyhában blog
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2015.07 2015. Augusztus 2015.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 297 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2952
  • e Hét: 7533
  • e Hónap: 21438
  • e Év: 151145
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.