Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
A különbség
  2015-09-01 23:43:56, kedd
 
  Pár gondolat a mai fiatalabb generációnak, hogy ők is fel tudják ismerni ki a menekült és ki a betolakodó.
1989-ben rengeteg menekült volt hazánkban. Férfiak, nők, gyerekek vegyesen. Mindenkinek voltak irataik, együttműködtek a hatóságokkal, fegyelmezetten, türelmesen várták a sorsukat, pedig nem volt pénzük, nem voltak jogaik, nem volt már hova visszamenni, mert csak a Stasi és a börtön várta őket a hazájukban. A lehetőségekhez képest tiszták voltak és a környezetüket is tisztán tartották. Nem késelték meg napi rendszerességgel egymást, vagy vásárlókat egy áruházban. Nem gyújtották fel a sátraikat, nem fenyegették a rendőröket, nem dobálták el az ételt, amit kaptak. Nem a pályaudvarokon vertek sátrat, nem tüntettek üvöltve a táborokban, vagy az utcákon és nem szidták, mocskolták azt az országot, amin keresztül a szabadságukat próbálták elérni. Ők is Németországba próbáltak eljutni, csak Ők valóban menekültek voltak NEM PEDIG 90%-BAN 16-35 ÉVES FÉRFIAKBÓL ÁLLÓ BETOLAKODÓ CSÜRHE.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jó sok pénzt húztak ki a zsebünkből az új fizetős utak
  2015-09-01 23:28:21, kedd
 
  Jó sok pénzt húztak ki a zsebünkből az új fizetős utak


2015. szeptember 1. kedd 12:01:59



Nem tudtunk spórolni a megyei matricával, harmadával többet fizettünk úthasználati jogosultságra július végéig.

Az első hét hónapban 31,2 milliárd forintot költöttünk úthasználati jogosultságra, amely 7,4 milliárddal, vagyis 31,1 százalékkal több a tavalyi év hasonló időszaki ráfordításánál, amikor 23,8 milliárd forintért vettünk matricákat.


Bár korábban mi is azt latolgattuk, hogy talán nyáron a sok megyei matrica miatt visszaesik majd a havi és heti jogosultságok eladása, ez csak részben valósult meg, ráadásul közel sem olyan mértékben amely spóroláshoz vezetett volna. Ebben nyilván az új D2 kategória (személygépkocsi 7 fő felett, 3,5 tonnánál nem nehezebb tehergépkocsi, lakóautó) bevezetése is szerepet játszik, amelynek ára az éves matricát leszámítva duplája a személyautókénak.

Havi matricára 815 millióval költöttünk kevesebbet az első 7 hónapban, hetire azonban 782-vel többet. Az évesek vásárlásai 2,1 milliárddal nőttek, és az újonnan bevezetett megyei matricákra 5,3 milliárdot fordítottunk.

Persze erős túlzás mindent a fizetős utak kiterjesztésére fogni. A turizmus, a belső fogyasztás és a gazdaság élénkülése akkor is emelte volna a matricára fordított összegeket, ha egyébként minden változatlan maradt volna tavalyhoz képest.
Munkát keres? Itt találhat is! (x)

Az is tény, hogy az autósoknak még szokniuk kell az új rendszert és jövőre már talán tudatosabban tervezzük a matricavásárlásokat, jobban élve az ár-érték arányát tekintve kiváló megyei matricákkal, amelyekkel a Budapest-Balaton viszonylat évi 10-15 ezer forintból megvan a személyautókra. Ez már 4-5 utazás esetén megéri, tekintve, hogy a 10 napos matricáért közel 3 ezret kell adni.

mfor.hu


http://mfor.hu/cikkek/makro/Jo_sok_penzt_huztak_ki_a_zsebunkbol_az_uj_fizetos_uta k.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor több millió bevándorlót vár MAGYAR HÍRLAP 14 é
  2015-09-01 22:46:28, kedd
 
  Orbán Viktor több millió bevándorlót vár

MAGYAR HÍRLAP 14 éve



Orbán Viktor több millió bevándorlót vár
Magyar Hírlap

Ez a cikk 14 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét - jelentette ki tegnap Orbán Viktor kormányfő. A társadalom elöregedésétől egész Európában tartanak.

Magyarország akár 14 millió embernek is megélhetést tud biztosítani - mondta tegnap a magyar kormányfő az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) üzleti ebédjén. Orbán Viktor a gazdasági növekedés fenntartását firtató kérdésre reagált úgy, hogy ehhez szerinte több millió külföldit kell foglalkoztatnia az országnak.

A rendezvényen a gazdasággal kapcsolatos kérdések kerültek a középpontba. Orbán Viktor kijelentette, a növekedés elképzelhetetlen lenne a politikai stabilitás nélkül. A Széchenyi terv sikerét külön kiemelte a miniszterelnök, aki a program indítását épp itt, a tavalyi üzleti ebéden jelentette be. Közölte, eddig háromezren jelentkeztek a pályázatokra, 80 százalékuk vidékről, s 90 százalékuk 25 millió forintnál kisebb összegből fejlesztené vállalkozását. Orbán leszögezte: az inflációt 10 százalék alá szorították, a munkanélküliek aránya 6 százalék, s ehhez járul a kabinet családokat támogató politikája, amely az új gazdasági irányvonalat határozza meg.

A kormányfő a célok között említette, hogy az ország Nyugathoz képest harmincéves lemaradását 15 év alatt kellene ledolgozni. Mindez - Orbán megítélése szerint - alapot teremthet akár a 2012-es olimpia megpályázására is.

Ahogy közeledik a csatlakozás időpontja az Európai Unióhoz, reálisan számolni lehet a bevándorlók számának növekedésével, mert a magyar tagság komoly vonzerőt jelenthet - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Végh Zsuzsanna, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgatója. Az utazás, letelepedés lehetősége megnövelheti az állampolgárságért folyamodók számát is, amely 1999-ben 6000, tavaly 7500 fő volt. Évente 10-12 ezer letelepedési és 30 ezer huzamos tartózkodási kérelem érkezik a hivatalhoz - közölte a főigazgató, aki emlékeztetett rá, hogy más, az EU-hoz csatlakozó országok esetében is nagyarányú bevándorlás indult meg.

A családegyesítésre vonatkozó új jogszabály, amely 2002. január 1-jével lép hatályba, szintén ebbe az irányba hat majd. Ez ugyanis lehetővé teszi, hogy amennyiben itt kapott munkát a családfő, kövesse őt hazánkba családja.

A társadalom öregedése az egyik legkomolyabb fejtörést okozza az Európai Unióban. A baj ugyanis csak 10-20 év múlva lesz érezhető az átlagember számára, a megoldáson azonban már most dolgozni kell. Miközben az emberek a munkanélküliséggel küzdenek és félnek a beáramló olcsó munkaerőtől, addig a foglalkoztatottak és az eltartottak aránya egyre inkább átalakul: 2040-re minden munkaképes korúra két nyugdíjas korú jut majd a meghosszabbodó élettartam és a születések számának csökkenése miatt. Ez rendkívül megterheli mind a nyugdíj-, mind a szociális rendszert. - helyzet kialakulását megelőzendő az unió programot dolgozott ki a foglalkoztatás és a munkavállalásra képes népesség számának növelésére. 2010-re szeretnék, ha a jelenlegi 38-ról 55 százalékra nőne a foglalkoztatottság aránya az ötvenöt évesnél idősebbek körében.

A munkaképes korú népesség körében a foglalkoztatottságot 2005-re 67, a nők esetében 57 százalékra kívánják emelni. Több munkalehetőséget akarnak teremteni a fogyatékos emberek számára is.

Ezek mellett azonban egyre több bevándorlóra is szükség van. A kialakuló hiányszakmák már ennek első jelei. A kormányok pedig többnyire bevándorlás- és külföldimunkavállaló-ellenes hangulatot figyelmen kívül hagyva könnyítéseket vezetnek be.

Nagy-Britanniában például tavaly szeptember óta számos olyan szakmában, ahol kevés a munkaerő, a vállalatok úgy alkalmazhatnak külföldieket, hogy nem kell végigcsinálniuk a költséges és hosszadalmas engedélyeztetési procedúrát. Németország nagy kvótákat és kedvezményeket ajánlott fel Kelet-Közép-Európának és Indiának számítógépes szakemberek becsalogatására.

(Magyar Hirlap)


http://www.origo.hu/itthon/20010608orban.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A medve belép: Oroszország légicsapásokat kezd Szíriában az
  2015-09-01 22:32:21, kedd
 
  A medve belép: Oroszország légicsapásokat kezd Szíriában az ISIS ellen

0 9/01/2015

Az izraeli sajtó szerint Irán keményebb katonai szövetséget hozott létre az Orosz Föderációval Sz...
Az ISIS egy videót tett közzé, melyben fegyveresei ősi iraki leleteket zúznak szét Moszulban
Az elit cselszövése és csapdái - Idegengyűlölet - A Hélium-3 energiája
Ravaszságok és hazugságok, hamis zászló művelettel elkövetett merényletek

Az izraeli sajtó szerint Irán keményebb katonai szövetséget hozott létre az Orosz Föderációval Szíriában, és Moszkva pilótákat küld Damaszkuszba, hogy bevetéseken vegyenek részt az ISIS és más muzulmán szélsőséges csoportok ellen az országban.

Bassár el-Aszad szíriai rezsimje egy sor veszteséget szenvedett el Idlibben, Palmürában és máshol, és Oroszország attól félhet, hogy jelentősebb beavatkozás nélkül a szír rezsim elbukhat.

Néhány szíriai ISIS egységben és más igazságosztó szélsőségesek között csecsenek vannak jelen; Csecsenföld az Orosz Föderáció azon területe, ahonnan két nagy lázadás indult az 1990-es években, és egy újabb az ezredfordulón, így a csecsen szélsőségesek továbbra is kiemelt biztonsági problémát jelentenek Moszkva számára. Szíria elég közel van, mindössze 20 órányi autóútra az orosz határtól Grúzián és Törökországon keresztül. Oroszország nem akar magához ilyen közel egy szélsőséges muszlim államot, amely támogatást nyújthat a föderáción belül a csecsen és más lázadó csoportoknak.

Alex Fishman az Ynetnews angol kiadásában a következőket írja:

"Orosz harci pilóták érkeznek Szíriába a következő napokban, hogy az orosz légierő harci helikoptereit és repülőgépeit vezessék ISIS célpontok, és a szélsőséges iszlamista milíciák ellen, melyek azért tevékenykednek, hogy megbuktassák Aszad rezsimjét. Valójában az oroszoknak nincsenek ellenséges szándékaik Izrael, vagy bármely más szuverén állam irányában a térségben, és a központi célkitűzésük az ISIS elleni harc, és az Aszad rezsim megóvása, de az orosz légierő puszta jelenléte az égen a régióban minden bizonnyal befolyásolja azokat a megfontolásokat, ahogy Izrael a légierejét használja. Ezáltal egy iráni-orosz koalíció formálódik az Egyesült Államok és szövetségesei mellett az ISIS ellen. Útközben Irán egy központi tengely lett - a hatalmak szemében - a Közel-Kelet minden bajának megoldásához." (1)

Az Elaph arab újság kiegészítve a történetet rámutatott arra, hogy korábbi jelentések szerint Moszkva célja az, hogy Mig-29-es harci repülőgépeket küldjön az Aszad rezsim számára. (2)

A szóbeszéd szerint Oroszországnak most már szándékában áll jóval többet tenni, és úgy döntött, hogy megteszi Szíriáért azt, amit az amerikaiak tettek tavaly nyáron és ősszel Irakban. Az Elaph szerint Moszkva több ezer fős katonai személyzetet mint oktatót fog küldeni, valamint néhány pilótát, hogy megrősítsék az Aszad rezsimet.

A terv állítólag az, hogy egy szorosabb diplomáciai és katonai kapcsolat jöjjön létre Oroszország és Irán között, és megszerezzék az iráni különleges erők, a Quds Erők (Jeruzsálem Brigád) parancsnokának, Qassem Soleimani tábornoknak a jóváhagyását. Soleimani állítólag a közelmúltban tett látogatás Moszkvában, hogy koordinálja az új stratégiát.

Miközben izraeli források egy orosz-iráni szövetség növekedésétől tartanak a régióban, az Elaph azt állítja, hogy az Egyesült Államok tökéletesen elégedett az orosz tervekkel, amelyek növelik az amerikai koalíció (melybe tartozik Ausztrália, az Egyesült Királyság, Törökország és néhány öbölmenti ország harci repülőgépe) bombázó kampányainak hatékonyságát. Az újság azt mondja, hogy az Egyesült Államok már egy hasonló koordináción dolgozik Iránnal az ISIS ellen Irakban.

http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2015/09/a-medve-belep-oroszorszag.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
10 milliót költöttek, mégsem derült ki, ki lopott telefont O
  2015-09-01 22:24:56, kedd
 
  2015. 09. 1. 20:06

Orbán Ráhel
10 milliót költöttek, mégsem derült ki, ki lopott telefont Orbán Ráhel esküvőjén

Az RTL Klub Híradójának információi szerint lezárta a nyomozást a rendőrség az Orbán Ráhel esküvőjén ellopott telefonok ügyében.
A lagzi még 2013-ban volt, a lopásokat követően DNS-vizsgálatokat is folytattak, amire az RTL Klub szerint akár 10 millió forintot is költhettek. Az esküvőn dolgozó pincér elmondása szerint mindenkitől mintát vettek.

Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda életvédelmi nyomozói nyomoztak, ám ők sem jártak sikerrel.

http://alfahir.hu/10_milliot_koltottek_megsem_derult_ki_ki_lopott_telefont_orban_ rahel_eskuvojen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hamarosan robban a magyar nyugdjíbomba
  2015-09-01 22:22:42, kedd
 
  Hamarosan robban a magyar nyugdjíbomba



A Népszabadság számításai szerint 2,4 millió munkavállaló úgy vághat majd neki a nyugdíjaséveinek, hogy semmilyen megtakarítása nem lesz. Ez az ingatag tb-finanszírozás miatt katasztrófát okozhat. A nyugdíjcélú megtakarítások ma az időskori járandóság két százalékát teszik ki.
Több millió munkavállaló majdani nyugdíjasévei csak abban az esetben telhetnek viszonylagos nyugalomban, ha az állam változatlan formában fenntartja a mostani rendszert. Erre annak fényében relatíve kevés az esély, hogy 40 év munkaviszony után lehet, hogy a férfiak is nyugdíjba mehetnek. Ez esetben a nyugdíjkassza nem tudja - Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavaival élve - ugyanazt a minőségű szolgáltatást nyújtani, magyarán a járandóság csökkenni fog, amire azonban sem a mai, sem a majdani nyugdíjasok nincsenek felkészülve.
A magyarországi nyugdíjasok havi járandóságának 86 százalékát az állami nyugdíj teszi ki, 12 százalékot pedig az, hogy a nyugdíj mellett is dolgoznak. Mindössze két százalék a bármiféle nyugdíjcélú megtakarítás - hivatkozik az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár az OECD adataira. Ez azt jelenti, hogy egy nyugdíjas, ha már nem tud vagy nem akar dolgozni, semmilyen érzékelhető mértékű nyugdíj-kiegészítésben nem részesül. Vagyis akinek van, az se sok.
Ennél is aggasztóbb, hogy hány embernek van egyáltalán megtakarítása.
Az Aegon nyugdíj-megtakarítási szokásokat vizsgáló kutatása szerint a magyar munkavállalók kevesebb mint fele rendelkezik rendszeres megtakarítással. A megtakarítási index Magyarországon 5,1 százalék, míg a 6,7 százalékos, egyébként sem túl acélos nemzetközi átlagot csak a magasabb jövedelműek tudják produkálni.
A Népszabadság számításai szerint több mint 2,4 millióra tehető azok száma, akik nem tesznek félre nyugdíjra. Az alacsony keresetűek esetében inkább az a hátráltató, hogy nincs miből félretenni.
A teljes munkavállalói kört nézve azonban elég tragikus a helyzet: 2,46 millió fő a teljes, 4,25 millió szja-bevalló közül semmilyen nyugdíjcélú megtakarítással nem rendelkezik.
A nyugdíjpénztárak - és az élet- és a speciális nyugdíjbiztosítást ajánló biztosítók - így nem véletlenül riogatnak időskori szegénységgel. Ha az aktív korúak sem kezdenek el távlatokban gondolkodni, nem csak a legelesettebbek fognak nyomorogni a nyugdíjaséveik alatt.
Az Aegon szerint azokat kellene minél előbb bevonni a rendszeres megtakarítók körébe, akik fontolgatják ugyan az öngondoskodást, de egyelőre nem léptek. A kutatás szerint az aktív korú lakosság több mint 30 százaléka fontolgatja az anyagi felkészülést az időskorra, s állításuk szerint ezt a kört kellene a szándék után a cselekvés útjára terelni.
(vg.hu)
Bal-Rad komm: “...több mint 2,4 millióra tehető azok száma, akik nem tesznek félre nyugdíjra. Az alacsony keresetűek esetében inkább az a hátráltató, hogy nincs miből félretenni..."-a 4,26 milliónyi aktív korúak közül!
Van mondjuk miből takarékoskodnia és öreg napjaira félretenni a rablóelitnek és udvartartásának! Annak, amely a magyar nyugdíjrendszert tápláló MAGYAR GAZDASÁGOT a fundamentumáig lebontotta, szétverte, ellopta, bagóért kiárusította.
A 4,25 milliónyi aktívkorú lakosságból ha kivonjuk a 2,46 millió TAKARÉKOSKODNI NEM KÉPES honfitársunkat, akkor marad kb. 1,8 millió olyan aktívkorú, akiknek 5,1 százaléka MOST IS KÉPES takarékoskodni. Ez nem egészen 92 ezer ember. Ha őket kivonjuk az 1 800 ezerből, akkor 920 ezer olyan aktívkorút kapunk eredményként, akiknek kb. 30 százaléka TERVEZI, hogy spórolni fog. Nem egészen 280 ezer fő! Ha ők valóban tudnak majd takarékoskodni, akkor a “magyar kolónia" maximum FÉLMILLIÓ nyugdíjasa nem fog nyomorogni!
Hiszen “...- Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavaival élve - ugyanazt a minőségű szolgáltatást nyújtani, magyarán a járandóság csökkenni fog, amire azonban sem a mai, sem a majdani nyugdíjasok nincsenek felkészülve..."


https://balrad.wordpress.com/2015/09/01/a-horthy-korszak-a-jovo/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2025: Magyarország minden német menekültet befogad!
  2015-09-01 22:20:30, kedd
 
  2025: Magyarország minden német menekültet befogad!


Közzétéve: 2015. szeptember 01. Szerző: Edward Blake

2025: Magyarország minden német menekültet befogad, akik nem kívánnak a Német Iszlám Államban élni. Magyarország példát mutat az európai értékekből és ugyanezt a szolidaritást javasolja a többi kelet-európai országnak.

Soha nem látott migrációs hullám indult meg Magyarország felé, miután Németországban a Muzulmán Testvériség és az SPD koalíciója nyerte az alsóházi választásokat. Családok milliói keltek útra, egy jobb élet reményében. Ezek a német családok nem felejtették el azt, hogy Magyarország mindig is az otthona volt a németségnek. Ahogy azt sem, hogy a magyar állam nem csak a német egyesítés során játszott kulcsfontosságú szerepet, de a történelem folyamán többször is telepített le nagy létszámú német népességet országán belül.

Ma ezek a csillogó, kékszemű menekültek Hegyeshalomhoz érve ugyanezt követelik a magyar kormánytól. Nem akarnak ugyanis továbbra is egy kalifátusban élni. Nem akarnak egy olyan államban élni, ahol megszűnt a szólásszabadság, ahol megszűnt a vallásszabadság és nem tisztelik az emberi jogokat. Elsősorban a nők jogaik csorbultak, akiknek a jövőben kötelező lesz az utcán csadort viselniük. Ma már nem az a kérdés, ami alig pár éve volt, hogy jó döntés volt-e ilyen gyorsan bevezetni a női kvótát. De arra is emlékszünk, mi történt Kölnben, amikor kiderült, hogy egy asszony megcsalta férjét. A németeknek elegük van abból, hogy betiltották a sörfesztiválokat, ahogy abból is, hogy vége van a bajor virslievésnek, mivel a disznóhús fogyasztása tiltottá vált Németországban.

A németek úgy menekülnek, ahogy tudnak. A jól ismert dunai hajók immár nem a Dunakanyart fotózó turistákkal, hanem német migránsokkal vannak tele. De nem csak a vízen, hanem vasúton és autópályán is jönnek. Az M1-esen naponta akár 30 km-es kocsisorokra is számítani kell, a hajnali szembesütő nap miatt tömegesek a pályán a balesetek, a rendőrség ezért vizet oszt a nagy melegben rekedteknek.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke a szokásos pénteki rádióinterjújában üzent: Magyarország mindig befogadta a németséget. Ez most sem lesz másként - mint fogalmazott. A kormányfő emlékeztetett, hogy volt ugyan, amikor a németek nem felpakolt Mercedesekkel, hanem tigrisekkel érkeztek, szerencsére ez ma már nincs így. Orbán Viktor szerint: Magyarországot 5 évvel ezelőtt még mindig Európa fekete bárányaként kezelték és Brüsszelből oktatták, hogy milyen bevándorláspolitikát folytasson. Most azonban illene azoknak önvizsgálatot tartani, akik pár éve az európai szolidaritásból leckéztették Közép-Európát. Nem szabad, hogy az egyszerű németek fizessék meg vezetőik ostobaságát. Mint mondta: kvóták szerint osztják szét a németséget a vármegyékbe, és elsősorban oda telepítik majd le őket, ahol még jelenleg is élnek svábok.


http://spiler.blog.hu/2015/09/01/2025_magyarorszag_minden_nemet_menekultet_befoga d
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyar vér fog folyni? Bizony-könnyen lehet!
  2015-09-01 22:18:49, kedd
 
  Ami vár a fideszre a jövőben, azt csak magának és gazdáinak köszönheti!

A déli határt mielőbb le kell zárni, ha Fabiusnek nem tetszik, menjen Görögországba és tartóztassa fel a migráncs áramlást. Aki valahogy mégis átjut, a lehető legsimábban tovább kell utaztatni az általuk óhajtott célországba. /Ahogy a szerbek is teszik és ezért érdekes, őket senki sem háborgatja/. Minél kevesebb lépjen be és minél hamarabb távozzon szerencsétlen tranzit országunkból. Bécsben 20 000-en tüntettek a migráncsokkal szimpatizálók. Minek álljunk akkor a bevándorlók utjába? Hadd örüljenek a sógorok!

************************

Magyar vér fog folyni? Bizony-könnyen lehet!


Posted on 2015/09/01 Szerző: Admin

Lázár elszólása: mire gondolt a katonai hírszerzés?

Lázár János a múlt heti kormányinfón katonai hírszerzési információkra hivatkozva megemlítette, hogy a röszkei menekülttáborban pár nappal korábban megakadályozott zendülésről az afgán köztévé úgy számolt be, mint amelynek során a magyar rendőrök rálőttek az afgán bevándorlókra.
A Miniszterelnökséget vezető miniszter szavai szerint a dezinformálás komoly nemzetbiztonsági kockázatot keletkeztetett, a Honvédelmi Minisztérium azonban nem kívánta kommentálni lapunknak, vajon az afganisztáni magyar misszió katonáira gondolt-e a tárcavezető.
A miniszter annak illusztrálására, hogy a bevándorlási probléma felfokozott hangulatában, milyen nüánsznyi momentumokból kerekedhetnek nagyon komoly nemzetbiztonsági kockázatok, megemlítette, hogy a múlt heti röszkei konfliktus is egy sajtóhír hatására robbant ki. Lázár arra a hivatalos bejelentésre utalt, amely garantálta, hogy a szír állampolgárokat nem toloncolják ki az Németországból.
,,Ez egy nagyon apró részlet volt, ami azonnali eszkalációhoz vezetett. Tegnap az afgán televízió ezt úgy mondta be - a katonai titkosszolgálataink jelentése alapján -, hogy a magyar rendőrök rálőttek az afgán menekültekre. Tehát egy ilyen lépésnek a mai világban milyen következményei és hatásai vannak"- magyarázta a miniszter.

magyarok
Hogy a katonai hírszerzés pontosan milyen kockázatokat észlelt az események nyomán, konkrétan hogy az afgán tévé propagandisztikus ferdítésének Magyarország vonatkozásában, illetve az Afganisztánban szolgálatot teljesítő magyar katonákra nézve, azt a Honvédelmi Minisztériumtól szerettük volna megtudni. Konkrétan a következőket kérdeztük:
- Szükséges-e megerősíteni az afganisztáni magyar katonai misszió bázisainak, személyi állományának védelmét? Milyen mértékben?
- Melyek az ilyenkor használatos protokoll egyes lépései?
- Kell-e számolni bármilyen biztonsági kockázattal itthon, ha a torzított hír eljut a magyarországi menekülttáborokban tartózkodó afgán migránsokhoz?
- Hogyan működik együtt a honvédség egy ilyen helyzetben a rendőrséggel és a határrendészettel?
A honvédelmi tárca sajtóosztály az alábbi nyilatkozatot juttatta el szerkesztőségünkbe:
,,Tájékoztatjuk, hogy a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség minden ilyen esetben megteszi a szükséges intézkedéseket. A kérdésben további információval nem tudunk szolgálni".
A 2014 végével lezárult NATO-misszió, az ISAF lezárultát követően a Magyar Honvédség jelenleg a NATO január elsejével indult új, Eltökélt Támogatás (Resolute Support Mission) elnevezésű missziójában valósítja meg afganisztáni szerepvállalását. E küldetés az afgán biztonsági erők kiképzésére és mentorálására, illetve a kormányzati szervek tanácsadására fókuszál. Hazánk a Különleges Műveleti Kontingenssel, Mi-17 szállító helikopter légi kiképzés-támogató csoporttal, Nemzeti Támogató Elemmel, egy Biztosító Szakasszal, valamint a különböző szintű parancsnokságokra delegált tisztekkel, összesen mintegy 100 katonával járul hozzá a nemzetközi összefogás sikeréhez.
(atv)
Bal-Rad komm: A felelőtlen és kalandor “magyar" kül és katonapolitika az “... Eltökélt Támogatás (Resolute Support Mission) elnevezésű missziójában..." feltétel nélkül kiszolgálja az USA és a NATO érdekeit, Magyarországtól sokezer kilométerre is.
Még ha hamis hírek alapján korbácsolják is fel az Afganisztánban vagy bárhol másutt a világban a magyarok ellen a hangulatot, előbb-utóbb magyar áldozatai lesznek ennek a teljességgel felelőtlen qrmányzati politikának.
Magyarországnak az égvilágon semmi résztvennivalója nincs a Magyarországtól távoli eseményekben. A Magyar Honvédségnek SEMMI KERESNIVALÓJA NINCS, ÉS NEM IS LEHET idegen, távoli országok területén.
BÁRMINEMŰ MAGYAR ÁLDOZAT A QRMÁNY FELELŐSSÉGE!

https://balrad.wordpress.com/2015/09/01/magyar-ver-fog-folyni-bizony-konnyen-lehe t/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kezd pánikolni az EU-agrárszektora
  2015-09-01 22:04:00, kedd
 
  Kezd pánikolni az EU-agrárszektora


Posted on 2015/09/01 Szerző: Admin


Az Európai Unió mezőgazdasága katasztrofális állapotba került. Olyan katasztrofális állapotba, hogy ma nagy sebtében össze is röffentek az illetékes miniszterek egy villámértekezletre, hogy nagyon alaposan előkészítsék a szeptember hetedikére meghirdetett Brüsszeli rendkívüli értekezletüket.

anyó
A katasztrofális állapotokat az Oroszország elleni szankciósdinak köszönheti a latorszövetség, amelyeta Legfőbb Lator USA sugallmazására vezettek be. De hát alaposan visszanyalt a fagyi! Mert amíg Oroszországban nem lett élelmiszerhiány!-sőt még csak komolyabban vehető élelmiszerár-emelkedés sem, a szankciók hihetetlen károkat okoztak a bevezetőiknek. Olyan nagy károkat, hogy az európai vezető élelmiszergyártó cégek már Angela Merkelt és a német gazdaminisztert zaklatják (mint az ügy érdekében legtöbbet tenni tudókat) hogy vessenek véget a szankciósdinak, és állítsák helyre a jó kapcsolatokat Oroszországgal.
Ma is, tegnap is, meg már hosszú ideje az EU-nyugati részének gazdái demonstráltak. Holnapra-és továbbra is-kilátásba vannak helyezve a gazdademonstrációk, ha az áldatlan állapotok nem lesznek fölszámolva. Őket ugyan nem érdeklik a szankciók, de a zsebük az nagy úr! Nyakukon marad most is egy csomó termény, gyümölcs, meg hús! Véleményük szerint viszont az USA-EU-s szankciósdi Európa mezőgazdaságának az elpusztítását fogja eredményezni! (És még akkor fogalmuk sincs a TTIP-áldásairól! Majd lesz!)
Enrico Brivio az Európai Bizottság mezőgazdasági ügyekben illetékes biztosa ma azzal nyugtatgatta a demonstrálkodó nyugati farmereket, hogy MAJD a hetedikei brüsszeli szeánszon kikerekítenek valami okosságot a katasztrófa elkerülésére. Közben Oroszország-köszöni szépen-jól van.


https://balrad.wordpress.com/2015/09/01/kezd-panikolni-az-eu-agrarszektora/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már vakaróznak a németek!
  2015-09-01 22:00:34, kedd
 
  Már vakaróznak a németek!


Posted on 2015/09/01 Szerző: Admin


Magyarország ráijesztett a Nyugatra a menekültvonatok elengedésével


A magyar hatóságok elengedték a menekülteket Bécs felé, aztán bekeményítettek. Ezután a menekültügyben addig viszonylag engedékenynek mutatkozó és a kerítést bíráló Ausztria és Németország is hirtelen a szabályok betartása mellett foglalt állást. Mi a franc folyik a Keletinél és az Európai Unióban?
Hétfőn néhány ezer embert felengedtek a Keletiben a müncheni vonatokra a magyar rendőrök, aztán kedden ismét keményebben léptek fel.
Pedig a szabályok nem változtak: nem igaz, hogy a szíriaiak szabadon elhagyhatnák Magyarországot, ehhez schengeni vízum és érvényes útlevél kellene.

Menekültek várakoznak a Keleti Pályaudvar előtt, miután az épületet lezárták a bavándorlók előtt
Egyelőre senki nem adott magyarázatot, miért változott két nap alatt kétszer az eljárás.
Az osztrák kancellár bírált a továbbengedésért, Merkel hirtelen megdicsérte a magyarokat a regisztráció komolyan vételéért.
Merkel szerint érvényes a dublini rendelet, amelynek alapján Magyarország nem engedi tovább a menekülteket.
Senki nem magyarázza el, hogy is van ez
Az országos rendőrfőkapitány a parlament illetékes bizottságai előtt sem tudta, vagy nem akarta megmondani, pontosan mi történt kedden délelőtt a Keleti pályaudvaron, ahonnan a rendőrök kiterelték a müncheni vonatra várakozó menekülteket, majd nagyjából egy órán keresztül szünetelt a vonatforgalom is. A VS.hu is hiába kérdezte a rendőrséget az okokról, cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ.
A MÁV azt közölte, hogy ,,hatósági zárás miatt" nem indítottak és fogadtak vonatokat. Nem részletezték, hogy ez mit jelent, ezért csak a jogszabályból tudunk kiindulni: a rendőrségi törvényben szerepel az úgynevezett ,,biztonsági intézkedés", amely egyebek mellett területlezárást és kiürítést jelent, ha arra ,,a személyeket, illetőleg az anyagi javakat közvetlenül fenyegető veszélyhelyzet megszüntetése érdekében" szükség van.
A menekültek körében nagy felháborodást váltott ki, hogy a MÁV eddig gond nélkül kiadta a müncheni jegyeket, annak ellenére, hogy tudták, a rendőrök nem engedik majd felszállni az útlevél és vízum nélkül utazókat, vagy leszállítják őket még a határ előtt. Kedden azonban bejelentették, hogy új szabályok lépnek életbe: egy külön pénztárban, csak ,,személyazonosításra alkalmas igazolvány" birtokában állítanak ki kettőnél több nemzetközi jegyet az Európán kívüli utasoknak.
Ez dupla fordulatot jelent két nap alatt: egészen hétfőig a rendőrség nem engedte tovább Nyugatra a Magyarországon regisztrált menedékkérőket. Korábban már írtunk róla, hogy ez a szabályos eljárás: elvileg mindenkinek Magyarországon kellene megvárnia, amíg elbírálják a kérelmét - akinek pedig nincs érvényes útlevele és schengeni vízuma, az nem léphet be Ausztriába.
A helyzet akkor vált tarthatatlanná, amikor híre ment, hogy Németország, szemben az úgynevezett dublini rendelet előírásaival, nem küldi vissza a szíriai menekülteket azokba az országokba, ahol beléptek az EU-ba. Sőt, még az a később cáfolt hír is elterjedt, hogy Németország különvonatokat küld a menekültekért. Ezek a hírek váltották ki a menedékkérők hétvégi tüntetéseit: azt követelték, hogy engedjék őket továbbmenni Németországba.
Ezután hétfőn a rendőrök egyszer csak eltűntek a pályaudvarról, és úgy tűnt, a magyar hatóságok is azt az utat követik, mint például a görögök, hogy hagyják továbbállni a menekülteket nyugat felé. Cikkünk megjelenéséig senki nem adott magyarázatot arra, hogy ez miért történt. Lehet, hogy ez egy válaszreakció lehetett a kormányt érő nyugati bírálatokra. Mintha azt üzenték volna a mintegy háromezer ember átengedésével: ,,így is csinálhatjuk, de az nem fog nektek tetszeni". De elképzelhető, hogy a magyar hatóságok nem akarták fokozni a feszültséget, útnak indították a vonatot, lesz, ahogy lesz.
A hétfői magyar intézkedés némi zavart okozott Ausztriában: először megállították a vonatot a határon, később azonban mégis továbbengedték, a híradások szerint több száz menekült érkezett meg Bécsbe. Az osztrákok ugyanakkor már hétfőn reggeltől megszigorították az ellenőrzést az autópályán, és vannak további ötleteik is, például a határellenőrzés visszaállítására vagy a katonaság bevetésére. Werner Faymann osztrák kancellár pedig nyilvánosan bírálta Magyarországot, amiért továbbengedi a menekülteket, illetve utalt rá, hogy a dublini rendelet továbbra is érvényben van, egészen addig, amíg le nem cserélik egy jobbra.

anyó
Gyorsan visszakozott a német szövetségi kormány is. Angela Merkel kancellár hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: egy belső vita vezetett ahhoz a félreértéshez, hogy minden szíriai Németországba mehet. ,,Ez azonban nem felel meg a jogi helyzetnek, és ezt már a magyar kormánynak is elmondtuk - akik most azzal a jelenséggel küzdenek, hogy sok szíriai azt mondja: engedjetek minket végre Németországba!"
Merkel kifejezetten megdicsérte Magyarországot, hogy itt - más államokkal ellentétben - teljeskörűen regisztrálják a menedékkérőket. A kancellár szerint nem igaz, hogy el lehetne térni a dublini rendelet alkalmazásától, hiszen ,,erre nincs semmilyen jogalap". Nem válaszolt viszont egyértelműen arra a kérdésre, hogy mi történik, ha befutnak a vonatok Magyarországról. Merkel csak azt mondta: magas az elismerési aránya a polgárháborús övezetből érkezőknek, de ez nem jelenti azt, hogy máshol alacsony lenne. ,,Ez egy európai közösség, talán érdemes erre újra emlékeztetni magunkat" - mondta a kancellár.
A németek már elkülönítik a balkáni bevándorlókat
Kedden megnyitották Németországban az első befogadóállomást, ahol csak nyugat-balkáni menedékkérőket helyeznek el.
A bajorországi Ingolstadt mellett fekvő Manchingban egy üres laktanyában alakítottak ki szállást 500 embernek. A térségben rövidesen még két ilyen létesítmény lesz, ezekben összesen 1500 nyugat-balkáni menedékkérőt tudnak elszállásolni.
Emilia Müller, a bajor kormány munka- és családügyi, szociális és társadalmi integrációs ügyekért felelős államminisztere a központ megnyitóján nagyobb szolidaritást sürgetett a többi tartománytól.
,,Bajorország egyedül nem bírja a rohamot" - mondta a miniszter. Amennyiben nem érkezik segítség, a müncheni vezetésnek meg kell fontolnia a határok még fokozottabb ellenőrzését - tette hozzá.
A bajor miniszter az Európai Uniótól is több szolidaritást sürgetett. Azt mondta, hogy az uniós menekültügyi rendszer ,,nem működik".
,,Magyarország éppen ezt mutatja be" - jegyezte meg a bajor konzervatív CSU politikusa a ZDF országos közszolgálati televízió hírportáljának beszámolója szerint.
A nyugat-balkáni kérelmezőket azért helyezik el elkülönítve, hogy gyorsított eljárásban, legfeljebb 6 hét alatt elbírálják kérelmüket, és az elutasítás után a lehető leggyorsabban visszajuttassák őket hazájukba.
Ez nemcsak a bajor, hanem a szövetségi kormánynak is az egyik legfőbb törekvése. Úgy vélik, a német menekültügyi ellátórendszer terheit csak a nyugat-balkáni kérelmezők arányának gyors és nagymértékű csökkentésével lehet enyhíteni.
Jelenleg a nyugat-balkániak alkotják a menedékkérők legnagyobb csoportját, mintegy 40 százalékát, és körükben a 0,5 százalékot sem éri el az elfogadott kérelmek aránya, azaz a menekültügyi rendszeren keresztül szinte senki nem szerez közülük jogot arra, hogy Németországban maradhasson.
(vs)
Bal-Rad komm: Már néhány német fejes is a fejét vakarássza, pedig még csak alig két vonat futott be! De már mintha kezdenék egyes “landführerek" belátni, hogy törököt fognak. Így aztán előkapták a talonból a régi jól bevált módszert. Befut a vonat, a válogató meg ott áll, és szelektál. Persze a “selejt" az irány vissza! De hová is? Hát ahol ELŐSZÖR REGISZTRÁLTÁK! Azaz Magyarországra! Jól rá ijesztett qrmányunk...Nyugat-Európára? Dehogy-dehogy! Ránk, magyarokra! Csak még nem fogtuk fel! Eljön annak is az ideje! Hamarosan!

https://balrad.wordpress.com/2015/09/01/mar-vakaroznak-a-nemetek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 25 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 453 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 188
  • e Hét: 10455
  • e Hónap: 21566
  • e Év: 175062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.