Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Chips, fagyi vagy csoki - mit árul el rólad a kedvenc...
  2015-09-12 23:23:57, szombat
 
  Chips, fagyi vagy csoki - mit árul el rólad a kedvenc nassolnivalód?

Válaszd ki, melyik ízt szereted a legjobban, és máris megtudod, hogy a kutatók szerint mi jellemez a mindennapokban.

Ha a kedvenced...
A sós: Okos felfedező

Aki többnyire a sós rágcsálnivalókat kívánja meg, az állítólag szuperokos. Tudományos kutatások bizonyítják ugyanis, hogy a sótól gyorsabban tudunk gondolkodni. Ám te, túl azon, hogy eszes vagy, igazi felfedező alkat is vagy. Az egyetlen dolog, amit még a sós nassolnivalóknál is jobban szeretsz, az az újdonságok megismerése - legyen ez akár egy ismeretlen hely vagy egy új konyha.





Chips

A savanyú: Hűséges csapatjátékos

Ahogy az ízlelőbimbók össze tudják egyeztetni az édes és a savanyú ízt, te pont úgy tudod ,,kezelni" a különböző embereket, így aztán bárkivel képes vagy együtt dolgozni. Konfliktushelyzetben szívesen magára vállalod a közvetítő szerepét: híresen jó békítő hírében állsz! Nem csoda, hogy többnyire tartós, hosszú távú kapcsolataid vannak.

A krémes: Gyengéd támasz

Egy gombóc fagylalt, egy kanál mogyorókrém - a lágy állagú nassolnivalók alapján te egy nagyon érzékeny ember vagy. A szádban elolvadó finomságok pont úgy hatnak rád, mint ahogy te a környezetedre: lágyan, megnyugtatóan. Te vagy az, akiből soha nem tör elő a drámakirálynő: még a legnagyobb viharban is nyugodt tudsz maradni! A szeretteid számára te jelented a gyengédség és a boldogság szigetét.





Mogyorókrém

A fűszeres: Merész kalandor

Kifejezetten szeretsz kockáztatni. Legyen szó egy nagyon csípős ételről, amit most próbálsz ki először, vagy egy merész karrierlehetőségről, biztosan bevállalod a dolgot, mert nem szereted a korlátokat, folyton ki akarsz törni az adott keretek közül. Igen összetett személyiség vagy, szerteágazó érdeklődési körödnek és nyugtalan természetednek hála számos érdekes élményben van részed.

Az édes: Könnyed

Éppen olyan, vagy mint a kedvenc nasid: egy édes és kedves ember. A tanulmányok kimutatták, hogy ezek az ételek elősegítik a hangulatjavító hormonok képződését. Mi több: kreatívvá és könnyeddé teszik az embert! Az is tény, hogy az édességeknek már a látványától is jobb kedvre derülünk, ahogy te is mindenkit mosolyra fakasztasz!





Macaron

MME

Forrás: Mindmegette.hu -- Érdekességek
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Mit árul el rólad a kedvenc csokid?
  2015-09-12 23:19:47, szombat
 
  Mit árul el rólad a kedvenc csokid?

Hiszed vagy sem, még az is jellemedről mesél, hogy milyen édességet szeretsz. Neked melyik a kedvenced?

Aki a tejcsokit szereti: harmonikus

Elképzelhető, hogy mindig tartasz egy keveset a kamrában, és ha rossz napod van, akár egy egész táblányit is képes vagy elmajszolni.

Személyiség: Békés, kiegyensúlyozott, gyengéd és gondoskodó alkat vagy, aki nagy családra vágyik.

Öltözködés: A laza és praktikus viseletre esküszöl.

Lakás: Családias hangulatot áraszt az otthonod.

Aki az étcsokit szereti: megfontolt

Tudatosan étkezel, és ez a nassolásban is megmutatkozik, hiszen a lehetséges fajták közül az étcsoki a legegészségesebb. Az eredeti, hamisítatlan ízeket kedveled.

Személyiség: Általában ami a szíveden, az a szádon, akkor is megmondod a véleményed, ha azzal esetleg megbántasz másokat.

Öltözködés: Az elegáns ruhákat kedveled, a feltűnő kiegészítőket már kevésbé.

Lakás: A letisztult formákat részesíted előnyben.






Aki a töltött csokit szereti: kíváncsi

Szereted a változatosságot, és szívesen kísérletezel, az életben éppúgy, mint a nassolásban.

Személyiség: Kedveled a meglepetéseket, hallani sem akarsz a monoton feladatokról. Kimondottan fantáziadús vagy.

Öltözködés: Szívesen viselsz egyedi darabokat.

Lakás: Itt is a formabontó megoldásokat keresed.

Aki a fehér csokit szereti: álmodozó

A legédesebb változatot kedveled, vagyis a hétköznapokban sincs olyan, amit túl ,,negédesnek" találnál. Idealista és nagyon romantikus vagy.

Személyiség: Játékos, kreatív jellem vagy. Ugyanakkor mindig lehet rád számítani, még ha éppen a fellegekben jársz is.

Öltözködés: Szereted a pasztellszínű ruhákat.

Lakás: A hangulatvilágítás, a virágok és a mécsesek a kedvenceid.

Aki a bonbont szereti: igényes

Kedveled a luxust, neked a mennyiség helyett inkább a minőség a fontos.

Személyiség: Gondosan megtervezed a napjaidat, és nagy hangsúlyt fektetsz a részletekre. Mindennek megadod a módját.

Öltözködés: Ebben is megfontolt vagy, minden darab tökéletesen illik a többihez.

Lakás: Még akkor is luxust sugárzol, ha nincs pénzed a legdrágább holmikra.

MME

Forrás: Mindmegette.hu -- Érdekességek
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
A belga, a svájci vagy az osztrák? A legfinomabb csoki...
  2015-09-12 23:13:40, szombat
 
  A belga, a svájci vagy az osztrák? A legfinomabb csoki nyomában

Európa számos olyan várossal büszkélkedhet, melynek mindennapi vérkeringéséhez a csokoládé szervesen hozzátartozik. Következzen most ebből egy kis kóstoló!
Salzburg

Mozart-csokoládéban itt nincs hiány! Az ellenállhatatlan macipángolyó kikísérletezése a híres helyi cukrász, Paul Fürst nevéhez fűződik. A Fürst cukrászat azóta is az eredeti Mozartkugeln forgalmazója (ezüst-kék celofánban), ám a város más híres változattal, pl. a Mirabell által készített, igen népszerű golyóval és tallérral is büszkélkedhet (piros-arany csomagolás).





A híres Mozartkugeln

Salzburgban található Ausztria legrégebbi kávéháza, a Café Tomaselli, ahol érdemes egy csésze melanzs és egy szelet Mozart-torta társaságában elmélázni.

Top látnivalók: Mozart szülő-, valamint lakóháza, Hohensalzburg vára, a Salzburgi Modern Művészetek Múzeuma.

Brüsszel

A minőségi kakaóból előállított belga csoki méltán világhírű. A csokoládékészítők, azaz a chocolatier-k féltve őrzik receptjeiket, kezük alól pedig ellenállhatatlan remekművek kerülnek ki. Az ember Brüsszelben lépten-nyomon csokimanufaktúrákba botlik, de a minőségnek, persze, ára van...





A híres belga csoki

Szervezd belga kiruccanásod a csoki köré! A brüsszeli Kakaó és Csokoládé Múzeum mellett országszerte híres csokiboltok (pl. Neuhaus, Godiva, Marcolini) és szervezett csokitúrák várják a látogatókat. Érdeklődj a helyi turistairodákban!

Tudtad, hogy az első pralinékat ifj. Jean Neuhaus készítette 1912-ben, akkor teljesen egyedinek számító technológiával? A nagy múltú cég a mai napig jelen van a csokoládéiparban.





Legtöbben a kagyló alakút ismerik

Bern, Zürich, Lausanne

Svájc, talán túlzás nélkül állítható, a csokiimádók Mekkája. A legkisebb településen is találsz legalább egy csokiboltot, ahol kedvedre szemezgethetsz a különféle kézműves finomságokból! A nagyvárosok édességboltjaiban pedig szinte elvész az ember a csokiszökőkutak, bonbonok és táblás csemegék között...





Svájcban választani sem lehet a csokik közül

A helyiek nagy szakértői a minőségicsoki-fogyasztásnak. Az ország ad otthon olyan nagy múltú, a piacon ma is jelentős szerepet betöltő vállalatoknak, mint Lindt & Sprüngli cégcsoport vagy a Teuscher.

Az első svájci csokoládégyárat François-Louis Cailler alapította a XIX. század elején. Ez még ma is működik, s méltán az egyik leghíresebb az országban.

MME

Forrás: Mindmegette.hu -- Világkonyha
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Piperade - francia lecsó tojással
  2015-09-12 23:07:31, szombat
 
  Piperade - francia lecsó tojással

Hozzávalók:

2 db lecsópaprika
1 db piros paprika
1 db hegyes zöldpaprika
2 db chili
4 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 db tojás
4 ek olívaolaj

őrölt fekete bors
majoránna
kakukkfű

Elkészítés:

A hagymákat, a paprikákat és a paradicsomot felszeletelem.

Egy serpenyőben olajon párolom a hagymákat és a paprikákat, majd hozzáadom a paradicsomot. Fűszerezem, majd tovább párolom.

Közben a tojásokat feltöröm, különválasztom. A sárgáját elkeverem, majd hozzáadom a kemény habbá vert fehérjét. Ráöntöm a lecsóra, s 5 perc múlva tálalok. Baguette-vel fogyasztom.





Megjegyzés:

A mi lecsónkra leginkább hasonlító változat. Szemben a ratatouille-val, ebben nincs padlizsán és cukkini.

A receptet hobbychef küldte. Köszönjük!


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Jogurtos tésztasaláta hallal vagy csirkével
  2015-09-12 23:05:29, szombat
 
  Jogurtos tésztasaláta hallal vagy csirkével

Hozzávalók:

100 g grillezett hal vagy csirkemell
80 g feta sajt
80 g mozzarella
80 g érlelt sajt
1 fej lila hagyma
2-3 evőkanál natúr joghurt
50 g csigatészta
sült csirkés vagy halas fűszerkeverék
2-3 evőkanál light majonéz

fekete bors

Elkészítés:

A grillezett csirkemellet vagy halat szeljük falatnyi darabokra, a sajtokat daraboljuk fel. A hagymát tisztítjuk meg és karikázzuk fel. A joghurtot keverjük össze a majonézzel, ízesítsük sóval és borssal.

A tésztát forró, lobogó vízben kb. 10 perc alatt főzzük ki, majd hűtsük le. Keverjük össze a sajt- és a hús- vagy haldarabokkal, adjuk hozzá a dresszinget, és kissé forgassuk össze.





Megjegyzés:

A kész salátát apróra vágott spenótlevéllel, snidlinggel, petrezselyemmel is megszórhatjuk.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Isteni csokoládétorta
  2015-09-12 23:03:35, szombat
 
  Isteni csokoládétorta

Hozzávalók:

250 g étcsokoládé
175 g puha vaj
125 g kristálycukor
200 g őrölt mandula
4 db nagy méretű tojás
4-5 evőkanál sárgabaracklekvár

Elkészítés:

Olvasszunk meg 175 g csokoládét. A tojásokat válasszuk szét. A vajat a cukorral verjük addig, amíg világos és habos nem lesz, majd keverjük bele a mandulát, a tojások sárgáját, a megolvasztott csokoládét, és jól dolgozzuk össze.
Verjük fel a tojások fehérjét keményre, és óvatosan forgassuk bele a csokoládés keverékbe. Öntsük egy 23 cm átmérőjű, kivajazott tortaformába, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük körülbelül 1 óráig vagy tűpróbáig, majd vegyük ki a sütőből.
Hagyjuk a formában hűlni 5 percig, majd borítsuk ki egy süteményrácsra, és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
Olvasszuk meg a maradék csokoládét a vajjal együtt, és simítsuk el a torta tetején. Hagyjuk, hogy az oldalán is lefolyjon.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Sertésszűzsült lecsóval és dödöllével
  2015-09-12 23:01:47, szombat
 
  Sertésszűzsült lecsóval és dödöllével - receptek a Danubius Hotels séfjeitől

Hozzávalók:

(4 személyre):
800 g sertésszűz

1 ág rozmaring
2 ág friss kakukkfű
100 ml olívaolaj
200 g paradicsom
200 g padlizsán
100 g cukkini
100 g póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
100 g t. v. paprika
100 g piros paprika
1 tk édes-nemes paprika
frissen őrölt bors
50 g póréhagymacsíra
¼
csokor petrezselyem
A dödölléhez:
600 g burgonya

120 g liszt
200 g vöröshagyma
50 ml olaj

Elkészítés:

A gondosan megtisztított húst alaposan dörzsöljük be sóval, majd szórjuk meg a rozmaring és a kakukkfű lecsipkedett, felaprított leveleivel. Forrósítsuk fel az olívaolaj felét, tegyük rá a húst, és süssünk rá kérget. Azután rakjuk át tepsibe, és toljuk a 95 fokos sütőbe 35 percre.

A paradicsomokat mártsuk forró vízbe néhány másodpercre, majd a héj lehúzása után kockázzuk fel mindet. A megtisztított padlizsánt szeleteljük fel, sózzuk be, és tegyük félre. A cukkinit hámozzuk meg, hosszában szeljük félbe, és karikázzuk fel. A megtisztított pórét aprítsuk fel a meghámozott fokhagymával együtt. A kétféle paprikát magozzuk ki, és vágjuk kisebb darabokra. Hevítsük fel a megmaradt olívaolaj felét, és kissé fonnyasszuk meg rajta a pórét és a fokhagymát. Adjuk hozzá a paprikákat, és pirítsuk együtt néhány percig. Azután hintsük meg a pirospaprikával, alaposan keverjük el, és öntsük fel 100 ml vízzel.

A padlizsánról konyhai papírtörlővel itassuk fel a felesleges nedvességet, majd pirítsuk aranyszínűre a cukkinivel együtt a megmaradt, felforrósított olívaolajon. Adjuk a keveréket a hagymás-paprikás alaphoz a paradicsommal együtt. Sózzuk, borsozzuk meg, és közepes lángon főzzük készre.

A dödölléhez a megtisztított, nagyobb kockákra vágott burgonyát főzzük majdnem teljesen puhára egy kevés sós vízben. A víz nagy részét öntsük le a zöldségről, majd keverjük a krumplihoz a lisztet, és kevergetve főzzük készre. Közben pirítsuk világosbarnára a megtisztított, finomra vágott hagymát a felforrósított olajon. Evőkanál segítségével szaggassuk bele a burgonyapépet, és pirítsuk aranyszínűre az egészet. Rendezzük el a dödöllét 4 db tányéron, osszuk el mellette a lecsót, és fektessük rá a felszeletelt húst. A póréhagymacsírával és a finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.





Megjegyzés:

Recept: Kovács Pál, a Hilton Budapest szálloda séfje
Fotó: Tyukodi László

Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Vörösboros babgulyás gazdagon
  2015-09-12 22:59:45, szombat
 
  Vörösboros babgulyás gazdagon

Hozzávalók:

20 dkg tarkabab
10 dk füstölt pörc
15 dkg sertéslapocka
10 dkg csípős füstölt kolbász
2 db nagy újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk disznózsír
5 dkg füstölt szalonna
1 db répa
1 db petrezselyemgyökér
1 db kisebb zellergumó
1 db nagy újkrumpli
5 szál petrezselyem
2 db paradicsom
1 db paprika
5 db nagy csiperke gomba törzse
3 db chili
1 db babérlevél

őrölt fekete bors
őrölt csípős pirospaprika
őrölt kömény
1 db zöldségleves kocka
1 db pörköltszaft kocka
gulyáskrém
1 dl vörösbor
1 dl tejföl

Elkészítés:

A babot és a pörcöt beáztatom. Másnap felteszem főni. Egy másik edényben kevés zsiradékon megsütöm a szalonnát, rádobom a kockára vágott húst. Amikor már kifehéredett, rádobom a répát, zellert és a krumplit, majd később a többi zöldséget is.

Feleresztem vízzel, fűszerezem. Belemorzsolom a leveskockákat, nyomok bele gulyáskrémet, teszek bele két chilit, a harmadikat belevágom. Felkarikázom a kolbászt.

A zöldségragut a babhoz öntöm. Amikor már minden csaknem puha, beleteszem a kolbászt, beleöntöm a bort.

Tálalok. Merek a tányérba levest, Teszek rá két kanál tejfölt és petrezselyemlevelet.





Megjegyzés:

Bár ez inkább téli étel, megkívántam. Ehhez az időjárás is besegített, a kánikula után jelentősen leesett a hőmérséklet. Terveztem hozzá csipetkét is, de lusta voltam hozzá. Aki akarja, még ezzel is gazdagíthatja, s akkor egy nagyon tartalmas egytálételt kap. De csipetke nélkül is elég gazdag lett a leves.

A receptet hobbychef küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Zöldséges-ricottás frittata
  2015-09-12 22:51:27, szombat
 
  Zöldséges-ricottás frittata

Hozzávalók:

3 db tojás
4-5 db újhagyma
2-3 paradicsom
10 dkg spenót
2 evőkanál olívaolaj
10 dkg ricotta
friss bazsalikomlevél

őrölt bors

Elkészítés:

Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a paradicsomot nagyobb darabokra felvágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát, elkezdjük párolni. Pár perc után hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, majd óvatosan összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, és 1-2 percig együtt pároljuk.

Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a spenótleveleket és a bazsalikomot, összerázogatjuk, hogy a levelek kissé megfonnyadjanak.

Egy jénai tálat alaposan kikenünk, majd az előpárolt zöldségeket beleöntjük, a ricottából kis halmokat kanalazunk a tetejére.

A tojásokat felütjük, sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, majd villával felverjük. Ezután óvatosan a ricottás zöldségek tetejére öntjük, hogy lehetőleg mindenhova jusson belőle.

Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőfokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd ízlés szerint felszeletelve tálaljuk. Kínálhatunk mellé ízlés szerint salátát vagy egy szelet kenyeret, péksüteményt.





Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 346 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1123
  • e Hét: 7924
  • e Hónap: 12962
  • e Év: 142669
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.