|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2015-09-12 23:23:57, szombat
|
|
|
Chips, fagyi vagy csoki - mit árul el rólad a kedvenc nassolnivalód?
Válaszd ki, melyik ízt szereted a legjobban, és máris megtudod, hogy a kutatók szerint mi jellemez a mindennapokban.
Ha a kedvenced...
A sós: Okos felfedező
Aki többnyire a sós rágcsálnivalókat kívánja meg, az állítólag szuperokos. Tudományos kutatások bizonyítják ugyanis, hogy a sótól gyorsabban tudunk gondolkodni. Ám te, túl azon, hogy eszes vagy, igazi felfedező alkat is vagy. Az egyetlen dolog, amit még a sós nassolnivalóknál is jobban szeretsz, az az újdonságok megismerése - legyen ez akár egy ismeretlen hely vagy egy új konyha.
Chips
A savanyú: Hűséges csapatjátékos
Ahogy az ízlelőbimbók össze tudják egyeztetni az édes és a savanyú ízt, te pont úgy tudod ,,kezelni" a különböző embereket, így aztán bárkivel képes vagy együtt dolgozni. Konfliktushelyzetben szívesen magára vállalod a közvetítő szerepét: híresen jó békítő hírében állsz! Nem csoda, hogy többnyire tartós, hosszú távú kapcsolataid vannak.
A krémes: Gyengéd támasz
Egy gombóc fagylalt, egy kanál mogyorókrém - a lágy állagú nassolnivalók alapján te egy nagyon érzékeny ember vagy. A szádban elolvadó finomságok pont úgy hatnak rád, mint ahogy te a környezetedre: lágyan, megnyugtatóan. Te vagy az, akiből soha nem tör elő a drámakirálynő: még a legnagyobb viharban is nyugodt tudsz maradni! A szeretteid számára te jelented a gyengédség és a boldogság szigetét.
Mogyorókrém
A fűszeres: Merész kalandor
Kifejezetten szeretsz kockáztatni. Legyen szó egy nagyon csípős ételről, amit most próbálsz ki először, vagy egy merész karrierlehetőségről, biztosan bevállalod a dolgot, mert nem szereted a korlátokat, folyton ki akarsz törni az adott keretek közül. Igen összetett személyiség vagy, szerteágazó érdeklődési körödnek és nyugtalan természetednek hála számos érdekes élményben van részed.
Az édes: Könnyed
Éppen olyan, vagy mint a kedvenc nasid: egy édes és kedves ember. A tanulmányok kimutatták, hogy ezek az ételek elősegítik a hangulatjavító hormonok képződését. Mi több: kreatívvá és könnyeddé teszik az embert! Az is tény, hogy az édességeknek már a látványától is jobb kedvre derülünk, ahogy te is mindenkit mosolyra fakasztasz!
Macaron
MME
Forrás: Mindmegette.hu -- Érdekességek |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek, írások - vegyes |
|
|
|
|
|
2015-09-12 23:19:47, szombat
|
|
|
Mit árul el rólad a kedvenc csokid?
Hiszed vagy sem, még az is jellemedről mesél, hogy milyen édességet szeretsz. Neked melyik a kedvenced?
Aki a tejcsokit szereti: harmonikus
Elképzelhető, hogy mindig tartasz egy keveset a kamrában, és ha rossz napod van, akár egy egész táblányit is képes vagy elmajszolni.
Személyiség: Békés, kiegyensúlyozott, gyengéd és gondoskodó alkat vagy, aki nagy családra vágyik.
Öltözködés: A laza és praktikus viseletre esküszöl.
Lakás: Családias hangulatot áraszt az otthonod.
Aki az étcsokit szereti: megfontolt
Tudatosan étkezel, és ez a nassolásban is megmutatkozik, hiszen a lehetséges fajták közül az étcsoki a legegészségesebb. Az eredeti, hamisítatlan ízeket kedveled.
Személyiség: Általában ami a szíveden, az a szádon, akkor is megmondod a véleményed, ha azzal esetleg megbántasz másokat.
Öltözködés: Az elegáns ruhákat kedveled, a feltűnő kiegészítőket már kevésbé.
Lakás: A letisztult formákat részesíted előnyben.
Aki a töltött csokit szereti: kíváncsi
Szereted a változatosságot, és szívesen kísérletezel, az életben éppúgy, mint a nassolásban.
Személyiség: Kedveled a meglepetéseket, hallani sem akarsz a monoton feladatokról. Kimondottan fantáziadús vagy.
Öltözködés: Szívesen viselsz egyedi darabokat.
Lakás: Itt is a formabontó megoldásokat keresed.
Aki a fehér csokit szereti: álmodozó
A legédesebb változatot kedveled, vagyis a hétköznapokban sincs olyan, amit túl ,,negédesnek" találnál. Idealista és nagyon romantikus vagy.
Személyiség: Játékos, kreatív jellem vagy. Ugyanakkor mindig lehet rád számítani, még ha éppen a fellegekben jársz is.
Öltözködés: Szereted a pasztellszínű ruhákat.
Lakás: A hangulatvilágítás, a virágok és a mécsesek a kedvenceid.
Aki a bonbont szereti: igényes
Kedveled a luxust, neked a mennyiség helyett inkább a minőség a fontos.
Személyiség: Gondosan megtervezed a napjaidat, és nagy hangsúlyt fektetsz a részletekre. Mindennek megadod a módját.
Öltözködés: Ebben is megfontolt vagy, minden darab tökéletesen illik a többihez.
Lakás: Még akkor is luxust sugárzol, ha nincs pénzed a legdrágább holmikra.
MME
Forrás: Mindmegette.hu -- Érdekességek |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek, írások - vegyes |
|
|
|
|
|
2015-09-12 23:13:40, szombat
|
|
|
A belga, a svájci vagy az osztrák? A legfinomabb csoki nyomában
Európa számos olyan várossal büszkélkedhet, melynek mindennapi vérkeringéséhez a csokoládé szervesen hozzátartozik. Következzen most ebből egy kis kóstoló!
Salzburg
Mozart-csokoládéban itt nincs hiány! Az ellenállhatatlan macipángolyó kikísérletezése a híres helyi cukrász, Paul Fürst nevéhez fűződik. A Fürst cukrászat azóta is az eredeti Mozartkugeln forgalmazója (ezüst-kék celofánban), ám a város más híres változattal, pl. a Mirabell által készített, igen népszerű golyóval és tallérral is büszkélkedhet (piros-arany csomagolás).
A híres Mozartkugeln
Salzburgban található Ausztria legrégebbi kávéháza, a Café Tomaselli, ahol érdemes egy csésze melanzs és egy szelet Mozart-torta társaságában elmélázni.
Top látnivalók: Mozart szülő-, valamint lakóháza, Hohensalzburg vára, a Salzburgi Modern Művészetek Múzeuma.
Brüsszel
A minőségi kakaóból előállított belga csoki méltán világhírű. A csokoládékészítők, azaz a chocolatier-k féltve őrzik receptjeiket, kezük alól pedig ellenállhatatlan remekművek kerülnek ki. Az ember Brüsszelben lépten-nyomon csokimanufaktúrákba botlik, de a minőségnek, persze, ára van...
A híres belga csoki
Szervezd belga kiruccanásod a csoki köré! A brüsszeli Kakaó és Csokoládé Múzeum mellett országszerte híres csokiboltok (pl. Neuhaus, Godiva, Marcolini) és szervezett csokitúrák várják a látogatókat. Érdeklődj a helyi turistairodákban!
Tudtad, hogy az első pralinékat ifj. Jean Neuhaus készítette 1912-ben, akkor teljesen egyedinek számító technológiával? A nagy múltú cég a mai napig jelen van a csokoládéiparban.
Legtöbben a kagyló alakút ismerik
Bern, Zürich, Lausanne
Svájc, talán túlzás nélkül állítható, a csokiimádók Mekkája. A legkisebb településen is találsz legalább egy csokiboltot, ahol kedvedre szemezgethetsz a különféle kézműves finomságokból! A nagyvárosok édességboltjaiban pedig szinte elvész az ember a csokiszökőkutak, bonbonok és táblás csemegék között...
Svájcban választani sem lehet a csokik közül
A helyiek nagy szakértői a minőségicsoki-fogyasztásnak. Az ország ad otthon olyan nagy múltú, a piacon ma is jelentős szerepet betöltő vállalatoknak, mint Lindt & Sprüngli cégcsoport vagy a Teuscher.
Az első svájci csokoládégyárat François-Louis Cailler alapította a XIX. század elején. Ez még ma is működik, s méltán az egyik leghíresebb az országban.
MME
Forrás: Mindmegette.hu -- Világkonyha |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek, írások - vegyes |
|
|
|
|
|
2015-09-12 23:07:31, szombat
|
|
|
Piperade - francia lecsó tojással
Hozzávalók:
2 db lecsópaprika
1 db piros paprika
1 db hegyes zöldpaprika
2 db chili
4 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 db tojás
4 ek olívaolaj
só
őrölt fekete bors
majoránna
kakukkfű
Elkészítés:
A hagymákat, a paprikákat és a paradicsomot felszeletelem.
Egy serpenyőben olajon párolom a hagymákat és a paprikákat, majd hozzáadom a paradicsomot. Fűszerezem, majd tovább párolom.
Közben a tojásokat feltöröm, különválasztom. A sárgáját elkeverem, majd hozzáadom a kemény habbá vert fehérjét. Ráöntöm a lecsóra, s 5 perc múlva tálalok. Baguette-vel fogyasztom.
Megjegyzés:
A mi lecsónkra leginkább hasonlító változat. Szemben a ratatouille-val, ebben nincs padlizsán és cukkini.
A receptet hobbychef küldte. Köszönjük!
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2015-09-12 23:05:29, szombat
|
|
|
Jogurtos tésztasaláta hallal vagy csirkével
Hozzávalók:
100 g grillezett hal vagy csirkemell
80 g feta sajt
80 g mozzarella
80 g érlelt sajt
1 fej lila hagyma
2-3 evőkanál natúr joghurt
50 g csigatészta
sült csirkés vagy halas fűszerkeverék
2-3 evőkanál light majonéz
só
fekete bors
Elkészítés:
A grillezett csirkemellet vagy halat szeljük falatnyi darabokra, a sajtokat daraboljuk fel. A hagymát tisztítjuk meg és karikázzuk fel. A joghurtot keverjük össze a majonézzel, ízesítsük sóval és borssal.
A tésztát forró, lobogó vízben kb. 10 perc alatt főzzük ki, majd hűtsük le. Keverjük össze a sajt- és a hús- vagy haldarabokkal, adjuk hozzá a dresszinget, és kissé forgassuk össze.
Megjegyzés:
A kész salátát apróra vágott spenótlevéllel, snidlinggel, petrezselyemmel is megszórhatjuk.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek:saláta,hidegtál,egyéb |
|
|
|
|
|
2015-09-12 23:03:35, szombat
|
|
|
Isteni csokoládétorta
Hozzávalók:
250 g étcsokoládé
175 g puha vaj
125 g kristálycukor
200 g őrölt mandula
4 db nagy méretű tojás
4-5 evőkanál sárgabaracklekvár
Elkészítés:
Olvasszunk meg 175 g csokoládét. A tojásokat válasszuk szét. A vajat a cukorral verjük addig, amíg világos és habos nem lesz, majd keverjük bele a mandulát, a tojások sárgáját, a megolvasztott csokoládét, és jól dolgozzuk össze.
Verjük fel a tojások fehérjét keményre, és óvatosan forgassuk bele a csokoládés keverékbe. Öntsük egy 23 cm átmérőjű, kivajazott tortaformába, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük körülbelül 1 óráig vagy tűpróbáig, majd vegyük ki a sütőből.
Hagyjuk a formában hűlni 5 percig, majd borítsuk ki egy süteményrácsra, és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
Olvasszuk meg a maradék csokoládét a vajjal együtt, és simítsuk el a torta tetején. Hagyjuk, hogy az oldalán is lefolyjon.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2015-09-12 23:01:47, szombat
|
|
|
Sertésszűzsült lecsóval és dödöllével - receptek a Danubius Hotels séfjeitől
Hozzávalók:
(4 személyre):
800 g sertésszűz
só
1 ág rozmaring
2 ág friss kakukkfű
100 ml olívaolaj
200 g paradicsom
200 g padlizsán
100 g cukkini
100 g póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
100 g t. v. paprika
100 g piros paprika
1 tk édes-nemes paprika
frissen őrölt bors
50 g póréhagymacsíra
¼
csokor petrezselyem
A dödölléhez:
600 g burgonya
só
120 g liszt
200 g vöröshagyma
50 ml olaj
Elkészítés:
A gondosan megtisztított húst alaposan dörzsöljük be sóval, majd szórjuk meg a rozmaring és a kakukkfű lecsipkedett, felaprított leveleivel. Forrósítsuk fel az olívaolaj felét, tegyük rá a húst, és süssünk rá kérget. Azután rakjuk át tepsibe, és toljuk a 95 fokos sütőbe 35 percre.
A paradicsomokat mártsuk forró vízbe néhány másodpercre, majd a héj lehúzása után kockázzuk fel mindet. A megtisztított padlizsánt szeleteljük fel, sózzuk be, és tegyük félre. A cukkinit hámozzuk meg, hosszában szeljük félbe, és karikázzuk fel. A megtisztított pórét aprítsuk fel a meghámozott fokhagymával együtt. A kétféle paprikát magozzuk ki, és vágjuk kisebb darabokra. Hevítsük fel a megmaradt olívaolaj felét, és kissé fonnyasszuk meg rajta a pórét és a fokhagymát. Adjuk hozzá a paprikákat, és pirítsuk együtt néhány percig. Azután hintsük meg a pirospaprikával, alaposan keverjük el, és öntsük fel 100 ml vízzel.
A padlizsánról konyhai papírtörlővel itassuk fel a felesleges nedvességet, majd pirítsuk aranyszínűre a cukkinivel együtt a megmaradt, felforrósított olívaolajon. Adjuk a keveréket a hagymás-paprikás alaphoz a paradicsommal együtt. Sózzuk, borsozzuk meg, és közepes lángon főzzük készre.
A dödölléhez a megtisztított, nagyobb kockákra vágott burgonyát főzzük majdnem teljesen puhára egy kevés sós vízben. A víz nagy részét öntsük le a zöldségről, majd keverjük a krumplihoz a lisztet, és kevergetve főzzük készre. Közben pirítsuk világosbarnára a megtisztított, finomra vágott hagymát a felforrósított olajon. Evőkanál segítségével szaggassuk bele a burgonyapépet, és pirítsuk aranyszínűre az egészet. Rendezzük el a dödöllét 4 db tányéron, osszuk el mellette a lecsót, és fektessük rá a felszeletelt húst. A póréhagymacsírával és a finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Megjegyzés:
Recept: Kovács Pál, a Hilton Budapest szálloda séfje
Fotó: Tyukodi László
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2015-09-12 22:59:45, szombat
|
|
|
Vörösboros babgulyás gazdagon
Hozzávalók:
20 dkg tarkabab
10 dk füstölt pörc
15 dkg sertéslapocka
10 dkg csípős füstölt kolbász
2 db nagy újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk disznózsír
5 dkg füstölt szalonna
1 db répa
1 db petrezselyemgyökér
1 db kisebb zellergumó
1 db nagy újkrumpli
5 szál petrezselyem
2 db paradicsom
1 db paprika
5 db nagy csiperke gomba törzse
3 db chili
1 db babérlevél
só
őrölt fekete bors
őrölt csípős pirospaprika
őrölt kömény
1 db zöldségleves kocka
1 db pörköltszaft kocka
gulyáskrém
1 dl vörösbor
1 dl tejföl
Elkészítés:
A babot és a pörcöt beáztatom. Másnap felteszem főni. Egy másik edényben kevés zsiradékon megsütöm a szalonnát, rádobom a kockára vágott húst. Amikor már kifehéredett, rádobom a répát, zellert és a krumplit, majd később a többi zöldséget is.
Feleresztem vízzel, fűszerezem. Belemorzsolom a leveskockákat, nyomok bele gulyáskrémet, teszek bele két chilit, a harmadikat belevágom. Felkarikázom a kolbászt.
A zöldségragut a babhoz öntöm. Amikor már minden csaknem puha, beleteszem a kolbászt, beleöntöm a bort.
Tálalok. Merek a tányérba levest, Teszek rá két kanál tejfölt és petrezselyemlevelet.
Megjegyzés:
Bár ez inkább téli étel, megkívántam. Ehhez az időjárás is besegített, a kánikula után jelentősen leesett a hőmérséklet. Terveztem hozzá csipetkét is, de lusta voltam hozzá. Aki akarja, még ezzel is gazdagíthatja, s akkor egy nagyon tartalmas egytálételt kap. De csipetke nélkül is elég gazdag lett a leves.
A receptet hobbychef küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsos |
|
|
|
|
|
2015-09-12 22:51:27, szombat
|
|
|
Zöldséges-ricottás frittata
Hozzávalók:
3 db tojás
4-5 db újhagyma
2-3 paradicsom
10 dkg spenót
2 evőkanál olívaolaj
10 dkg ricotta
friss bazsalikomlevél
só
őrölt bors
Elkészítés:
Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a paradicsomot nagyobb darabokra felvágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát, elkezdjük párolni. Pár perc után hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, majd óvatosan összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, és 1-2 percig együtt pároljuk.
Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a spenótleveleket és a bazsalikomot, összerázogatjuk, hogy a levelek kissé megfonnyadjanak.
Egy jénai tálat alaposan kikenünk, majd az előpárolt zöldségeket beleöntjük, a ricottából kis halmokat kanalazunk a tetejére.
A tojásokat felütjük, sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, majd villával felverjük. Ezután óvatosan a ricottás zöldségek tetejére öntjük, hogy lehetőleg mindenhova jusson belőle.
Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőfokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd ízlés szerint felszeletelve tálaljuk. Kínálhatunk mellé ízlés szerint salátát vagy egy szelet kenyeret, péksüteményt.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 9
|
|
|
|
2015. Szeptember
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
346 db bejegyzés |
e év: |
4135 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1123
- e Hét: 7924
- e Hónap: 12962
- e Év: 142669
|
|
|