Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Moody's: Tartós gazdasági növekedés esetén javítanak a magya
  2015-09-12 23:19:18, szombat
 
  Moody's: Tartós gazdasági növekedés esetén javítanak a magyar besoroláson

Lefordítom. Nem tartós jelenleg a magyar gazdasági növekedés, és az államadósság csökkenését mutató “erőteljes bizonyítékok" is hiányoznak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Katonai logisztikához hasonlította az Európába irányuló bevá
  2015-09-12 22:22:56, szombat
 
 

Katonai logisztikához hasonlította az Európába irányuló bevándorlás szervezését egy titkosszolgálati szakértő, aki szerint kiterjedt kommunikációs hálózat és nagy anyagi háttérbázis áll a migrációs áradat mögött


Földi László a Magyar Hírlapnak nyilatkozva kifejtette, hogy "tudatosan megtervezett, felépített rendszerrel állunk szemben, amelybe mindenki, még az utolsó ember is be van csatornázva", és a bevándorlók szervezett módon minden információt, és az utazáshoz szükséges pénzt is megkapják egy kiterjedt hálózattól, ami szervezetten végzi a közel-keleti és afrikai bevándorlók millióinak Európába utaztatását. A szakértő felhívta a figyelmet arra, hogy a bevándorlók többségénél van mobiltelefon, az utazáshoz szükséges pénz, és "egy cetli, amin le van írva nekik, mit kell mondaniuk, ha elfogják". Emellett valaki azt is közli velük, hogy jobban teszik, ha a személyes irataikat eldobják útközben, ezzel gyakorlatilag a személyazonosságát is ellenőrizhetetlenné teszik Európában.l

"A háttérben rendkívül komoly szervezet áll, hiszen ez hatalmas üzlet, rengeteg pénz van benne". Földi László szerint olyan szervezet mozgatja az Európába irányuló bevándorlást, amely a hadseregek logisztikai feladatainak elvégzésére van kiképezve - tehát jó eséllyel titkosszolgálati munka áll a bevándorlás mögött. "Mindezt persze nem Kongóban vagy egy másik szegény afrikai országban találják ki" - tette hozzá, emiatt okkal gyanakodhatunk arra, hogy a nyugati titkosszolgálatok mozgatják az Európára zúduló menekültáradatot.

A titkosszolgálati szakértő szerint ez egy a háttérben zajló háború, aminek egy stratégiai lépése a migránsinvázió. Elmondása szerint az európai titkosszolgálatok tisztában vannak ezzel a kihívással, de számos akadály áll azelőtt, hogy komolyabb eredményt érjenek el. Eközben külföldi források arról számolnak be, hogy a bevándorlók az online közösségi médiát használják az Európába utazás szervezéséhez. Emiatt nem csak a bevándorlók, de az embercsempészek eszköze is lett a Facebook, ami elsődleges szervezési felületté vált az Afrikából elutazni vágyó potenciális bevándorlók összegyűjtésére, és európai utazásaik lebonyolítására.

A Földi László által mondottak alapján egy nagy nyugati titkosszolgálat szervezési felületként használja a Facebook-ot a népvándorlás előidézésére, ami elsődleges eszköz a migránsáradat mozgatásában.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a tömeges bevándorlásnak egyéb felhasználási lehetőségei is vannak, a liberális baloldal jelenleg intenzív hálózatépítést folytat a közösségi médiafelületen, hogy politikai célokra mozgósítani tudják a Magyarországon tartózkodó bevándorlókat.

Orosz sajtóorgánumok jelentései szerint a már Nyugat-Európában letelepedett bevándorlók gyakran arról számolnak be, hogy ismeretlen személy ajánlotta nekik az Európába utazás lehetőségét. Szíriai menekültek beszámolnak arról, hogy a Facebook-on ismertek meg egy személyt, aki kifejtette nekik, hogy el tudnák elhagyni a háború sújtotta országot, és azt is elmagyarázta nekik, hogyan lehetséges ez.

Az ismeretlen kontakt elsőként elmagyarázza a szíriai Facebook-használónak, hogyan juthat el a határon át Irakba vagy Libanonba.
Onnantól részletes útvonaltervet kapnak arra vonatkozóan, hogy jussanak el Görögországba vagy Svédországba.
Elmondják nekik, hogyan kerüljék el a rendőröket, és melyik országban milyen fellépéssel számoljanak a hatóságok részéről, melyek azok az útvonalak, ahol a rendőrök közreműködőek lesznek, és szervezetten továbbszállítják őket.
A szíriai bevándorlók rendszerint arról is tájékoztatást is kapnak, hogy egyes országoknak - mint például Svédország - hosszabb időt vesz igénybe a családi kapcsolatok visszaellenőrzése, vagy bizonyos helyeken nagyobb eséllyel kapnak engedélyt a letelepedésre.

Szintén szíriai bevándorlók számolnak be arról, hogy vannak olyan online felületek, melyek arra specializálódnak, hogy az úton lévő illegális bevándorlók megoszthatják tapasztalataikat az egyes országokra vonatkozóan. A beszámolók szerint a Viber, WhatsApp általánosan használt szervezési felület, de aktívan használják a telefon GPS-rendszerét is a határok közti hatékonyabb navigálás céljából. Az online felületeken összehasonlítják egymás tapasztalatait arra vonatkozóan, hogy melyik országba tudnak hamarabb utánuk utazni a családjaik, tehát a jelenlegi migrációs hullám csak a kezdet, az Európába igyekvő fiatal férfiak (több százezer fő) azzal számolnak, hogy 8-10 tagú család is utánuk jön a közeljövőben.l

A szíriai bevándorlók utólagos beszámolói alapján azonban a Facebook az elsődleges szervezési felület, amit útközben egymással chatelésre használnak, emellett a Facebook-on keresztül tartják a kapcsolatot a "segítőkkel", vagyis az embercsempészekkel. Az Europol adatai szerint egyetlen embercsempész átlagosan 8000 euró profittal számolhat személyenként.

A már Nyugat-Európába jutott bevándorlók beszámolói alapján a Facebook elérhetőségének korlátozásával nagy mértékben csökkenthető lenne a Magyarországra zúduló migránsáradat. Tekintettel arra, hogy a szakértő szerint titkosszolgálati munka áll a tömeges bevándorlás mögött, a hatóságok mindenféleképpen fontolóra kell vegyék, hogy a Facebook-ot átmenetileg elérhetetlenné tegyék Magyarországon, ami az internet- és telefonszolgáltatók kötelezésével a rendkívüli helyzet idejére megvalósítható lenne (Törökországban már történt ilyen átmeneti tiltás a választások idején, és nem dőlt össze a demokrácia). Ez egyrészt lehetetlenné tenné a migránsok számára, hogy Magyarországra érkezésüket követően további instrukciókat kapjanak, ami arra ösztönözné őket, hogy elkerüljék az országot. Másrészt megakadályozná, hogy a baloldal a fagyok beálltával szociális alapú kormányellenes tüntetésekre mozgósítsa a Magyarországon tartózkodó bevándorlókat.l

A titkosszolgálati szakértő által mondottakból arra következtethetünk, hogy ilyen kiterjedt szervezési felülettel és anyagi háttérbázissal rendelkező "embercsempész" szervezet
tevékenysége nem szorítható vissza a felhasználók kommunikációjának tömeges megfigyelésével sem, ezért a bevándorló-áradat kizárólag a szervezési felület kiiktatásával állítható meg. A Facebook biztonsági kockázattá vált Európa számára. Magyarország azonban nem várhatja meg, amíg ezt egész Európa felismeri, mert a szervezett népvándorlás egyik fő útvonala hazánkon át húzódik.

Forrás: http://persianews...3%A1g.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
És itt maguknál mindenki perfekt kopt?
  2015-09-12 20:51:05, szombat
 
  “- Jó napot kívánok!
- Magának is, fiatalember!
- Ne haragudjon, arról csinálunk riportot, hogy az önök faluja, Guglinsekeresd befogadott néhány kopt menekült családot.
- Igen, így van. Nagyon rendes emberek, és igen hálásak a magyar kormánynak.
- Merre találjuk őket?
- Hát... ez nem könnyű kérdés. Hány óra van?
- Reggel kilenc.
- Akkor a Béla a Sörpintőben lesz. Megismeri, egy nagy, randa fekete bicikli áll előtte. Az a Béláé.
- Öööö... tetszik tudni, mi koptokat keresünk...
- Az, az, a Béla.
- A Béla kopt?
- Nem, Szabó. De mi csak Bélának nevezzük.
- Azt tetszik mondani, hogy az egyik egyiptomi kopt keresztényt Szabó Bélának hívják?
- Ma igen. Ő van szolgálatban. Tudja, közmunka. Holnap az én férjem lesz a kopt. Rotálunk, sor kerül az egész falura. A polgármester úr meg felveszi a pénzt a Kopt Menekülteket Segítő Titkos Alapból, megriszteli a képviselő úrral, és épít nekünk egy szép Wass Albert-szobrot. Mármint még egyet. Eddig hat darab van.
- És mit csinálnak hat Wass Albert-szoborral?
- Kiröhögjük. Nagy szó ám ilyen sanyarú időkben!
- Ön is volt már kopt?
- Kétszer egy hónapban. Már egyszer le is fényképezett a Magyar Idők. “Kopt menyecske hálát ad a kormánynak". Pedig csak baromi náthás voltam.
- Mondana valamit koptul?
- Gnosztikus kódex.
- Fantasztikus! És itt maguknál mindenki perfekt kopt?
- Nem, csak én. Egyiptológiát és kopt gnoszeológiát oktattam az ELTE-n, amíg be nem zárták. “


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedves egyetemi Hallgatók, Tisztelt Oktatók, kedves Támogató
  2015-09-12 20:24:04, szombat
 
 

Kedves egyetemi Hallgatók, Tisztelt Oktatók, kedves Támogatóink!

A mai napon (szeptember 9-én) a Budapesti Corvinus Egyetem szenátusa a felsőoktatási államtitkárság javaslatairól tárgyalt. VAGYIS NEM! Ugyanis a szenátusi ülés megkezdése előtt, a BCE Budai Campusának vezetősége nyílt sajtótájékoztatón közölte, hogy az államtitkársági tárgyaláson KÉSZ TÉNYKÉNT közölték, a budai oldal Szent István Egyetemhez való integrációjáról szóló döntés MEGSZÜLETETT, a minisztériumi tárgyaláson az integrációs lépésekről tudnak beszélni a felek!

Ezt követően a Fővám téren megjelentek lélekben ugyan megtörve, de testben kitartva az egység mellett, megjelentek a Budapesti Corvinus Egyetem szenátusi ülésén.

Amit a mai délelőtt folyamán tapasztaltam az számomra megdöbbentő, gyomorforgató volt, TISZTELET A KIVÉTELNEK!

A szenátusi ülés pontos részleteiről nem vagyok hivatott és nem is szeretnék beszámolni, lesz ennek remélhetőleg hivatalosabb, szakmaibb formája. Én csak azért ragadtam meg a szót az elkövetkező és elmúlt sorokban, hogy leírjam, hogy támogattuk vezetőinket a szenátusi gyűlésen, és ők mit, és hogyan tűrtek, és álltak ki az utolsó pillanatig mellettünk és értünk!

Mivel a szenátus nem számított a megjelenésünkre, és a szenátusi tárgyaló egyébként sem alkalmas hozzánk hasonló, népesebb csoport befogadására, a szenátusi ülés elég kaotikusan indult.
Jelenlétünk az első percektől feszült pillantásokat, kényelmetlen mocorgást eredményezett a szenátus néhány tagjánál, és az első és EGYETLEN napirendi pont ismertetése előtt szavazásra bocsátották az esetleges ZÁRT szenátusi gyűlés megtartását. Itt még a szenátus az emberibb arcát mutatta, hisz a felvetést elutasította.

Ezt követően azonban felkérték a jelenlévőket egyesek ,,személyi jogaikra, valamint nem közemberi létükre hivatkozva", hogy a szenátusi gyűlésről SEM kép, SEM hanganyag NEM készíthető, DE ,,megnyugtattak mindenkit", hogy a teljes szenátusi gyűlés hanganyagát rögzítik, és ez mindenki számára elérhető lesz.

Tovább fokozva a hangulatot, immáron nem nyomógombos készülékek segítségével, hanem PAPÍR alapon arról szavazott a szenátus, hogy TITKOS szavazást tartsanak-e az egyetemi integráció ügyében. Szinte senkit sem lepett meg a szavazás eredménye, a többségi szavazat alapján TITKOS szavazást fognak tartani campusunk jövőjét illetően. Itt gratulálnék azoknak, akik annyira féltik pozíciójukat, hogy a pöffeszkedő stílus mellett egy ilyen volumenű döntésben sem képesek felvállalni személyes véleményüket, és mennek a többség után, a ,,jólét felé" mint a birkák.

Ennél a pontnál kell megjegyeznem, habár a szenátusi gyűlés legelején nem volt hangosítás, a ZÁRT ülés, valamint a TITKOS szavazás kérdését Rostoványi Zsolt rektor vetette fel.

Ezt követően a szenátus tagjai közül bárki felszólalhatott a mostanra már ténylegesen ismertetett napirendi pont kapcsán, véleményezhette az eddig történt eseményeket, a szavazásra való tekintettel mindenki megtehette utolsó erőfeszítéseit a szenátusi tagok döntésének megerősítése, vagy esetlegesen megváltoztatása érdekében.

Itt hallhattuk Csurka Tamás élelmiszermérnök hallgatót, aki a hallgatók érdekeit, kéréseit, elvárásait ismertette az szenátus előtt, valamint hallhattuk Kator Zoltánt egyetemi adjunktust, a Budai Campus jogtanácsosát, Juhász Zsuzsannát a Szakszervezeti Bizottság titkárát, valamint Dr. Görög Mihályt az egyetem fejlesztési rektorhelyettesét, akik kemény szavakkal, egyenes és elgondolkodtató beszéddel próbálták kinyílvánítani véleményüket a Budai Campus autonóm működését illetően.

Itt már nem hogy el voltam keseredve, DE fortyogott bennem a düh, mivel a Pesti Campus hallgatói önkormányzatának szenátusi tagjai, valamint Kaizinger Tamás Töhötöm HÖOK elnökségi tag , nemcsak hogy az érdekeltségük SEMMI jelét nem mutatták a szenátusi gyűlés irányába, azt a tiszteletet sem adták meg a felszólalók felé, hogy odafigyelve rájuk, meghallgassák őket. Legnagyobb problémájuk a helyi WIFI jelszó kiderítése volt, valamint társaik Facebook Messengeren történő ,,naprakész informálása" a helyzettel kapcsoltban. Itt jegyezném meg, több felszólalót szintén nem tisztelt meg sem REKTORUNK, sem Szántó Zoltán rektorhelyettesünk, sem pedig Pavlik Lívia kancellárasszonyunk!

A hozzászólásokat a már eldöntött TITKOS szavazás követte, ahol két pontban kellett meghozni a döntéseket. Elsőként abban, hogy a szenátusi tag egyetért e a Budai Campus integrációjának gondolatával, másodszor abban, hogy HA esetleg a szenátusi döntés ellenére az EMMI úgy dönt, hogy integrálja campusunkat, akkor az előzetes január 1-jei időpontot tolják ki a következő tanév megkezdésére, tehát 2016 szeptemberére. Ismételten számomra elfogadhatatlan, gusztustalan történéseket figyelhettünk meg. Egyrészről azt, hogy a hallgatók legfőbb képviselője, a HÖOK elnökségi tag vagy NEM MERTE meghozni döntését a szenátusi asztalnál hallgatókkal a háta mögött, vagy tartózkodott a döntésben. Gondoljon ki, mit szeretne..... Hasonlóan teljesítették a feladatukat a Pesti Campus HÖK-ös megbízottjai is.

Azonban a Budai Campus HÖK-ös megbízottjai közül elsőként Kertész István tette le szavazatát, kitöltött szavazólapja magasra emelését követően. Remélem a következő sorokat lesz aki kijavítja, de ha jól értelmeztem a szavazás pontjait, akkor ebben az esetben, számomra egyértelmű lett volna, hogy első körben NEMmel szavazok, majd a második pontban tartózkodom, tehát nem szavazok, hiszen ha egyetértenék a második ponttal, akkor valamilyen szinten támogatnám az integrációt, ha nem értenék vele egyet, akkor viszont ráhúzható döntésemre az, hogy ha mégis az integráció mellett dönt az EMMI, akkor legyünk inkább január elejétől SZIE hallgatók. Nem szeretnék neveket mondani, de láttam, hogy kik voksoltak a Budai Campus HÖK részéről egy nemmel és egy igennel.... Kérem, hogy mindenki gondolkozzon el az előbb leírtakon. Titkos szavazás révén, az első pontban a többség a döntés ellen szavazott, majd a második pontban már a szeptemberi integráció volt túlsúlyban....

A szenátusi ,,SOKK" legutolsó momentuma pedig egy gyönyörű záró akkord volt. Miután rektorunk berekesztette a gyűlést, és a döbbent, összetört hallgatóság elindult a kijáratok felé, HÖOK elnökségi tagunk félvállról megkérdezte Pesti Campuszos HÖK társát: ,,Nem mondunk valamit a hallgatók nevében?"
Hát kedves TÖHÖTÖM, kedves HÖK-ösök, köszönjük, nem kérünk a ti szavaitokból, mert eddig sem hallattátok hangotokat! Mondhat bárki, bármit, nem teljesítettétek azt, amit a titeket megválasztott hallgatók és bizalmasok elvártak! Akinek nem inge...

Remélem mindenki elgondolkodik a fent leírtakon, azon, hogy milyen önkényes állammá formálódunk lassan, és mennyire könnyű embereket befolyásolni, vagy akár ,,megvenni?".....
Ha téged kedves olvasó megdöbbentett, elszomorított, vagy csak egy picikét is elgondolkoztattak az előbbi sorok, kérem küldd tovább ezt az írásomat mindenkinek, hátha több szemet felnyit, és több fület kinyit!

Köszönöm,
Hanák Dávid Tamás
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyolcéves kisfiú verte meg a tanárnőt
  2015-09-12 20:10:52, szombat
 
  Hányadszor volt már 8 éves???

De csak probálta volna a TANÁR pofon ütni , már repült volna .rikárdóék családja csőstül nyomultak volna be az iskolába . ez nem gyermek , ez a jővő szégyene , gyilkosa !
Nem tudott a kölökkel mit kezdeni ? Szàjba vàgom, aztàn kifekszik...
Hova jutott a vilàg ? Ez is annak a sok okos, diplomàs faszjankonak köszönhetö, akik tiltjàk a fizikai fenyitést.... Itt az eredmény, ha te nem pofozod meg a gyereket, majd megrugdal ö téged !
Nagy a pofája a kölöknek, mert az apja biztos már hetedikes!


*************

Nyolcéves kisfiú verte meg a tanárnőt

Propeller tegnap, 06:32

A zákányszéki általános iskolában egy nyolcéves kisfiú először arcon ütötte és megrugdosta a tanárnőjét, majd az igazgatói szobában is tombolt - írja a Blikk.

Úgy tudom, a kollégát nagyon megviselték a történtek. Egyrészt mert komoly fizikai fájdalmai voltak az eset után, másrészt pedig teljesen tehetetlen volt a dührohamot kapott gyerekkel szemben

-tudta meg a lap egy bennfentestől.

Már hétfőn a szülők és egy szakember bevonásával orvosoltuk a helyzetet. Azt, hogy egy gyermek mikor iskolaérett, nem a mi tisztünk eldönteni

- nyilatkozta a lapnak Sas Györgyné, az iskola vezetője.

A fiú továbbra is az iskola tanulója, de a következő napokban nem megy be az intézménybe.

A lap azt írja, hogy a kisfiú viselkedési zavarokkal küzd, korábban komoly betegsége volt, amiből szerencsére meggyógyult. A szakemberek véleménye szerint feltehe­tően a szülők engedékenyebbek voltak vele, ezért vált kezelhetetlenné.


http://propeller.hu/itthon/3152318-nyolceves-kisfiu-verte-ossze-tanarnot
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mutyista körökben jól cseng ez a név
  2015-09-12 20:00:22, szombat
 
  Mutyigyanú a mobiltendernél - Saját magától rendelt mobilhálózatot egy bizonyos Lázár János


Propeller ma, 10:41

Személyi átfedésre bukkant a Népszabadság a csaknem 13 milliárd forint értékű új mobiltendernél.

A lap szerint a jelek arra utalnak, hogy saját magától rendelhette meg a negyedik mobilhálózat kiépítését a MVM Net igazgatósági elnöke. Lázár János, akinek csak a neve azonos a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel a munkával részint megbízott cég, az Antenna Hungária távközlési üzletágát is vezeti, igazgatói pozícióban.

A cikk szerint valószínűtlen, hogy egy csaknem 13 milliárdos beszerzést a tendereztető cég igazgatósága nem hagy jóvá. Az erről szóló kérdést megpróbálták feltenni Lázár Jánosnak, de rögtön bontotta a telefonvonalat és az SMS -re sem felelt lapzártáig.


http://propeller.hu/itthon/3152763-mutyigyanu-mobiltendernel-sajat-magatol-rendel t-mobilhalozatot?utm_source=mm-2015-09-12&utm_medium=email&utm_campaign=M utyigyan%C3%BA%20a%20mobiltendern%C3%A9l%20%E2%80%93%20Saj%C3%A1t%20mag%C3%A1t%C3 %B3l%20rendelt%20mobilh%C3%A1l%C3%B3zatot%20egy%20bizonyos%20...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fico: éhezik-e az, akinek 5000 eurója van egy embercsempészr
  2015-09-12 19:44:26, szombat
 
 
Fico: éhezik-e az, akinek 5000 eurója van egy embercsempészre?


2015. szeptember 05., szombat 16:55 | Hírek.sk


POZSONY. Meg kell egymástól különböztetni az Európába áramló migránsokat. Azoknak, akik élete, egészsége, szabadsága, élelmiszerbiztonsága veszélyben forog, segítenünk kell - jelentette ki Robert Fico miniszterelnök a közszolgálati rádió szombati politikai vitaműsorában. A kormányfő szerint a menekültkérdés nem oldható meg az érzelmekre hagyatkozva, vagy moralizálva.

,,A kérdés az, miként álljunk hozzá egy tán az egymillió főt is meghaladó tömeghez? Tárjuk ki karjaink és mondjuk azt, hogy gyertek csak mindnyájan, vagy szolidárisan, ámde racionálisan cselekedjünk? Ez csupán annyit jelent, hogy meg kell állapítanunk, ki veszélyeztetett menekült és ki nem. Éhezik-e az, akinek akad 5000 eurója arra, hogy szerezzen magának egy embercsempészt? Nézzék csak meg hány fiatalember van közöttük, akik munkát keresnének, 90 százalékban ilyen személyek alkotják őket" - mondta a közszolgálati Szlovák Rádió és Televízió, Szombati Párbeszédek c. rádiós politikai vitaműsorának vendégeként Robert Fico miniszterelnök, a kormányzó Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) elnöke.

,,Miért van szüksége olyasvalakinek, aki éppen Franciaországban van, és menekül, hogy a Nagy-Britannia felé vezető alagútba vegye az irányt? Talán Franciaországban nem érzi magát biztonságban? Nem tudom elfogadni azt, hogy valaki úgy dönt, hogy dolgozni akar Európában s ezért határsértést követ el. Illegálisan átlépi a határt, mi pedig üdvözöljük" - mondta.

A kormányfő szerint a migránsok anyaországainak felkarolása nélkül nem állítható meg a menekültáradat. ,,A világ egy jelentős része destabilizálódott. Itt főként Líbiára és Szíriára gondolok. Líbiát lebombázták, Szíriába fegyvereket küld a Nyugat a felkelőknek. A kialakult káosz eredményeként tömegek fordultak Európa felé" - magyarázta Fico, aki szerint ugyancsak meg kellene nevezni, hogy ki az, akinek segítségre van szüksége, mert éhhalál fenyegeti, halálfélelme van, félti egészségét és szabadságát. ,,Az ilyen embereknek Európának kötelessége segíteni és Szlovákia is ezt fogja tenni. Ugyanakkor nem látok okot arra, miért kellene esélyt adni a gazdasági migránsoknak" - hangsúlyozta a kormányfő.

Fico az ENSZ a migránsok anyaországaiban történő szerepvállalásában látja a megoldást. ,,Ezekben az államokban mandátumot kellene gyakorolnia az ENSZ Biztonsági Tanácsának. Tisztában vagyunk azzal, hogy lehetőség van a szövetséges nemzetközi katonai erők bevetésére. El kellene végre dönteni, milyen beavatkozást alkalmazunk ezekben az országokban. A Visegrádi Négyek világosan kimondta, hogy stabilizálni kell az említett területeken a helyzetet. Ez azonban nem a NATO, hanem az ENSZ feladata" - emelte ki Fico, egyben megerősítve azt is, hogy Pozsony elutasítja a kvótarendszert, amely alapján az öreg kontinens államaiban osztanák szét az Olaszországban és Görögországban partra szállt menekülteket.

Fico megerősítette, hogy Szlovákia kész eleget tenni kötelezettségvállalásának, miszerint 200 szír keresztényt fogad be, illetve ideiglenesen 500, az ausztriai Traiskirchenből érkező menekültet. A kormányfő egyidejűleg egy több tízmillió eurós pénzügyi segélyről is szólt, amely a műszaki segédletet és a külső schengeni határok hatékonyabb védelmét szolgálja. A miniszterelnök éppen a szabad mozgást és a szabadkereskedelmet említette, mint az Európai Unió egyik alapvető értékét. ,,Ez az érték azonban csak akkor őrizhető meg, ha a külső határral rendelkező tagországok őrködni fognak annak sértetlensége felett. A Szlovák Köztársaságnak is védelmeznie kell az Európai Unió egészét az Ukrajnával alkotott határvonalon. Ennek a feladatnak a megoldása lehetetlenné válik, ha feladjuk a schengeni határok védelmét" - szögezte le Robert FIco.

A miniszterelnök arra is rámutatott, hogy Szlovákia alapvetően keresztény ország, miközben, ha nagy számban fogad majd be más vallású menekülteket, akkor azok rövid időn belül mecsetekért kiálthatnak. ,,Mi együttműködést ajánlunk fel, de ugyan miért kellene nekem olyan embernek lennem, akik csak azt hajlandó elhápogni Brüsszelben, amit mások akarnak hallani? Ez nem önzés. Mindenkinek, akinek az élete, egészsége, szabadsága veszélyben forog, készek vagyunk segíteni, de a kvóták semmilyen megoldást sem jelentenek" - szögezte le Fico, aki szerint Olaszországban és Görögországban menekültbefogadó-állomásokat kell létesíteni, ahol végbemehet a menekültek azonosítása, miközben aki fennakad majd a rostán, annak vissza kell majd térnie.

Robert Fico egyúttal többször is hangsúlyozta, hogy a menekültkérdés nem oldható meg az érzelmekre hagyatkozva. ,,Minden egyes halál szörnyű, legyen bár szó emberekről, akik a vízbe fulladnak, vagy az Európába vezető útjuk alkalmával veszítik életüket. Ugyanakkor érzelmekre, vagy moralizálásra alapozni politikánkat, olyan sarokba szoríthatna minket, amelybe nem szeretnénk kerülni. Én láttam annak a szír kisfiúnak a képét és sok halottat láttam Szlovákiában is" - tette hozzá a miniszterelnök.


http://www.hirek.sk/belfold/20150905150440/Fico-ehezik-e-az-akinek-5000-euroja-va n-egy-embercsempeszre.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így (nem) hoznak létre új munkahelyeket a kormány partnerei
  2015-09-12 19:42:05, szombat
 
  2015. szeptember 12. szombat


Így (nem) hoznak létre új munkahelyeket a kormány partnerei

2015. szeptember 11. péntek 05:22:59


Több mint fél év alatt 1000-rel csökkent az a szám, amellyel a kormány a nyilatkozataiban a stratégiai partnerségek sikerét próbálja érzékeltetni a munkahelyteremtések vonatkozásában. Hogyan lehet ez?

Kedden Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Siemensnél tett látogatása során úgy fogalmazott: "a kormány stratégiai partnerei közel 13 ezer új munkahelyet hoztak létre". A stratégiai megállapodások 2012-ben indultak útjára, ami azt jelenti, hogy évi 4333 új munkahelyet hoztak létre a partnercégek átlagban, ami annyira nem is rossz arány, bár a 2014-es versenyszférában regisztrált 48 ezer fős alkalmazotti létszámbővülésnek ez még a 10 százalékát sem érte el.

Ezúttal azonban nem is igazán ezzen van a "probléma". A gond ott van, hogy 2014. december 12-én Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter úgy fogalmazott a stratégiai partneri fórumon, hogy a partnerek már "csaknem 14 ezer új munkahelyet hoztak létre".
Munkát keres? Itt találhat is! (x)

Első ránézésre a képlet meglehetősen egyszerű: fél év alatt közel 1000 fős elbocsátást hajtottak végre a partneri cégek. Kérdésünkkel megkerestük a Nemzetgazdasági Minisztériumot is, hogy segítsenek megérteni a két adat közötti különbséget. A sajtóosztály tájékoztatása szerint
"a stratégiai partnercégek alkalmazotti létszáma fejlesztésektől és tevékenységtől függően időszakosan változhat, így a szóban forgó létszám 13 ezer és 14 ezer között mozog".
Irodaszert keres?
Irodaszert keres?

Vásároljon nálunk bármikor - mindent megtalál, ami az irodába kellhet!
Másolópapírok, borítékok, Etikettcímkék, Nyomtatási kellékanyaok, Iratrendezők, Gyorsfűzők, Írószerek, Higiéniai termékek

Nem vitatjuk, a magyarázat még éppen logikus is, hiszen ha egy gyárban például éves megszokott leállás van, akkor értelemszerűen csökkentett kapacitással és munkaerőval dolgozik. Ellenben egy nagyobb megrendelés esetén könnyen plusz műszakokat, új munkaerőt is vehetnek fel.

A történetben a furcsaság a közlések időpontjához kapcsolódik. Ha elfogadjuk - márpedig elfogadjuk - a tevékenységtől és fejlesztésektől függő munkaerő-igényt, akkor a nagyobb szám - a munkaerőpiac szezonális jellegéből fakadóan is a nyári időszak környékén lenne logikusabb. Év végén pedig, amikor sok üzemben visszavesznek a termelésből és leállások vannak, sokkal érthetőbb lenne az alacsonyabb létszám. Így logikailag és a munkaerő-piac jellemvonásaiból kiindulva nehezen elképzelhető a magasabb téli és alacsonyabb nyári létszám.

Ebből pedig - elfogadva a munkahely-teremtés hullámzásait - az következik, hogy a trend akkor sem a "kívánatos" irányba tart, a Nemzetgazdasági Minisztérium válasza pedig arra utal, hogy az elmúlt több mint fél évben egy nem sok, de még annyi új munkahelyet sem hoztak létre a kormány stratégiai partnerei.

Székely Sarolta
mfor.hu

http://m.mfor.hu/cikkek/vallalatok/Igy__nem__hoznak_letre_uj_munkahelyeket_a_korm any_partnerei.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balog Zoltán miniszter tartsa tiszteletben az egyetem döntés
  2015-09-12 19:24:41, szombat
 
  Balog Zoltán miniszter tartsa tiszteletben az egyetem döntését

Ma újra bebizonyosodott, hogy a Budapesti Corvinus Egyetem elutasítja a szétdarabolását, ezért felszólítjuk Balog Zoltán miniszter urat, hogy tartsa tiszteletben a szenátus mai döntését. Egyetemi autonómia nélkül nincs színvonalas felsőoktatás.
A Corvinus szétdarabolása ügyében hiába kértek az egyetem érintett karainak dékánjai valódi tárgyalást a minisztertől. A ma reggeli megbeszélésén ehelyett csak bejelentést kaptak. Balog Zoltán azzal kezdte a találkozót, hogy a döntés az egyetem szétdarabolásáról már megszületett, meg sem várva az egyetemi szenátus véleményét. Nem véletlenül félt a miniszter az egyetem autonóm véleményétől, délben ugyanis a Corvinus szenátusa elutasította az egyetem szétdarabolását. Az ülésen a döntően a pesti karok hallgatóit képviselő diákszervezeti tanács képviselői is az egység mellett szólaltak fel. A nyilvános szenátusi ülésen kizárólag az egyetem egyben maradása melletti érvek hangoztak el.
A minisztérium szétdarabolás melletti egyetlen érve rég megbukott: az "agrárképzések integrációja" semmiképp sem tud megvalósulni, mert a gödöllői Szent István Egyetemből éppen kiválik az Állatorvos-tudományi Kar.
A felsőoktatás és az agrár-felsőoktatás problémáit az előző években elvett források visszaadása oldaná meg, nem pedig a szakmailag megalapozatlan, egyoldalú átalakítások.

A Budapesti Corvinus Egyetemi Tiltakozás Szervezőbizottsága
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán háborúja.
  2015-09-12 19:19:27, szombat
 
 
Orbán háborúja.
2015.09.11. 20:36

Már szinte a közpénz menetrend szerinti lopásáról is elfelejtkezett, annyira harcolni van kedve. Na jó, azért csurgat a családi saját lábon állás megsegítésére is az adóforintokból, de igazán sokat most a menekültek ellen költ el az állam pénzéből értelmetlenül. Plakát, kerítés, konzultáció. És ezzel vége is. Ezek mind csak a háború előkészítését szolgálják, az igazi tombolás majd csak akkor következik be Orbán Viktor számára, mikor kedvére játszhatja a menekültektől való megvédés hős lovagjának a szerepét a nagyvilág előtt.

Egyre hidegebb van a határ mellett és az országban, és egyre jobban látszik mennyire nem akarja segíteni a menekültek helyzetét Orbán Viktor, na és a kormánya. Eddig sem sokat tett a helyzet megoldásárért, inkább azon volt minél súlyosabb legyen a probléma. Már az első perctől kivonta magát a menekültek ellátásából, számukra a jelentékeny rendőri és katonai erő odavezénylésénél nem is nagyon tett többet. De ezeket a szerencsétlen rendfenntartókat is képes volt magára hagyni, oldják meg amit Orbán Viktor kifőzött, mert még Pintér Sándor is nyaralni van.

Civilek, önkéntesek vették át az állam munkáját, és végezték el annak nagy részét. Orbán Viktor közben viszont nagyon jól érezte magát, és ha a menekült éppen a közmédiát hallgatta gyaloglás közben, értesülhetett róla, Orbán Viktor azt üzeni ne jöjjenek tovább. Álljanak meg ott ahol vannak, vagy forduljanak vissza, mert tündérországban nem szívesen látják őket. Kizárólag akkor lenne rájuk szükség, és csak akkor lennének fontosak Orbán Viktor számára ha befogadásukkal, és segítésükkel a továbbhaladásban, ha ezzel kívánná megállítani zuhanó népszerűségét. De Orbán Viktor nem szereti a barátokat, egy régi már le is gecizte. Neki ellenségek kellenek akik ellen lehet harcolni, és akik nem is tehetnek róla, hogy ellenségekké lettek. Akkor csak még édesebb lesz a harc íze, ha az ellenségnek kikiáltott még védekezni is alig tud közben.

Eddig csak azzal a belső ellenséggel volt dolga Orbán Viktornak akiket éppen kiszemelt magának az aktuális leszámoláshoz, és a felelősség áthárításához. Rendvédelmisek járadéka, rokkantak csalóvá kikiáltása, munkanélküli megalázó közmunkája, minimálbéres megadóztatása. Tanárok és diákok lebutítása, Gyurcsány-Bajnai örök alázása, a baloldal haza árulózása, a demokrácia illiberalizmusa. A multik, és bankok nem megszorítása, a vasárnapi boltbezárás, a devizahitel forintosítása magas árfolyamon. A rezsicsökkentés hazugsága, az államadósság növekedése, a trafikok, a földek, a nemzeti bank költekezése. Csata, csata után bukott el, az emberek közül sokan rájöttek Orbán Viktor hazudik nekik, lop tőlük, és nem érdekli más, csak a hatalom megtartása. Éppen kapóra jött Orbán Viktornak a menekültek szerencsétlensége.

Mindent lesöpörhetett az asztalról Orbán Viktor ami belső probléma volt, ez éppen nagyon kapóra jött neki, és arra is rájött most a nemzetközi porondon is alakíthat egy nagyot a határ védelmezőjenként. Most erre figyel mindenki, mivel valóban nagy a baj, és Orbán Viktor még nagyobbá akarja tenni. Lezárni, elzárni, várakoztatni, számára minimális ellátást adni hátha fellázad. És ha ez bekövetkezik máris lehet azt mondani, na pont ettől akartam megvédeni kedves népemet, mert én ezt előre láttam. Arról persze mélyen kussol Orbán Viktor ennek a kialakításában maga is részt vett.

Egyszerű elme számára érthetetlen a tökölődés amit az állam nem végez el. Nem készül fel az állam menekültek nagy száma miatti feladatokra, nincs a menekült számára tájékoztatás, nincs a számukra étel, víz, nincs szolgálat, ami elvégezné a munkát. Csak sok rendőr, és katona próbálja megoldani a kialakult helyzetet, az életpályamodell átverésével a nyakukban. Ők nem azért vannak amire Orbán Viktor most használja fel őket, és lehet nem is akarnak benne részt venni a jelen körülmények között mikor egyszerre orvosok, tolmácsok, őrök, ételosztók, sofőrök, kísérők. És még ebben is magukat kell megszervezni.

Orbán Viktor azonban jól el van a kialakult helyzettel. Már az ország is két részre szakadt a menekültek miatt, mintha már nem lenne más probléma ezen kívül a határokon belül. Ami meg a még nagyobb baj, egyre többen Orbán Viktorban látják a megoldást, mivel képtelenek észrevenni, a problémát éppen ő okozta. A menekült meg akaratán kívül segít Orbán Viktornak, és nem is sejti, szerencsétlenségéből valaki politikai hasznot kovácsol. Pont ez elől kelt útra, és nem is sejti a szögesdrótnál pont ebbe fut bele. Majd ha börtönbe zárják, vagy még rosszabb körülmények közé kényszerítik mint amiben most van, és fel meri emelni ez ellen a hangját, Orbán Viktor szabadságharca egyből le fog rá csapni. Meg fogja mutatni ez a harc a menekült milyen ember, mikor semmit nem kap a nemzeti államtól, és még ez nem is tetszik neki. Fogalma sem lehet a menekültnek mi lenne a dolga, mit kellene tennie, mi vár rá, és meddig, egyszerűen a jog fegyverével kényszerítik egy hatalmi játszma eszközének a játékszerévé. Egyszerűbb lenne számára elmagyarázni a sorsát a határ átlépése után, de az nem szolgálja Orbán Viktor érdekeit. Minden eszköz adott lenne pedig Orbán Viktor számára emberként viselkedjen a szerencsétlen sorsokkal, de szándékosan nem él vele. Háborúzni akar a hatalmáért, és ebben felhasznál mindenkit.

http://banditapolitika.blog.hu/2015/09/11/orban_haboruja_948
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 453 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1393
  • e Hét: 2880
  • e Hónap: 13991
  • e Év: 167487
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.