Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Riadót rendeltek el több délnyugati rendőrkapitányságon
  2015-09-13 21:13:15, vasárnap
 
  2015. szeptember 13. vasárnap 20:08 2015. 09. 13. 20:17


Riadót rendeltek el több délnyugati rendőrkapitányságon
MTI
Riadót rendeltek el több magyar délnyugati rendőrkapitányságon a német és az osztrák intézkedések miatt - hangzott el az M1 aktuális csatorna vasárnap esti híradójában.

A híradó információk szerint hat délnyugati megyét érint az intézkedést, amely a teljes állományra vonatkozik. A riadó azt jelenti, hogy a rendőröknek két órán belül meg kell jelenniük a szolgálati helyükön.

http://magyaridok.hu/belfold/riadot-rendeltek-el-tobb-delnyugati-rendorkapitanysa gon-15245/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A pe­ches ma­gyar el­len­zék épp akkor tün­te­tett, ami­kor
  2015-09-13 21:04:57, vasárnap
 
  A pe­ches ma­gyar el­len­zék épp akkor tün­te­tett, ami­kor a né­me­tek be­zár­kóz­tak!


Nem le­het­nek ma bol­do­gok a ma­gyar el­len­zék tün­te­tés­szer­vező po­li­ti­ku­sai.




Egy órája Szerző: Král Lajos



Szerencséje se nagyon van a magyar ellenzéknek. Éppen akkor tüntettek, amikor látványosan fordult a szél, Németország éppen a tüntetés idején lezárta az osztrák határt, mert elege lett az ellenőrizetlenül áramló migránsokból, sőt mit több, még a schengeni megállapodást is felfüggesztették. Ők meg eközben a migránsokat számolatlanul befogadó Németországot dicsőítették a transzparenseken...

Gyurcsányék és az Együtt külön-külön szerveztek tüntetést mit sem sejtve arról, hogy duplán is rájuk jár majd a rúd.

Nemcsak a németek nem fogadnak majd több az országukba beáradó, ki tudja, ki-kicsoda migránst, de még a tegnap oly látványosan nagyképűsködő osztrák kancellár is válságtanácskozást kénytelen összehívni a vezérkari főnök részvételével... No comment...

http://ripost.hu/cikk-peches-magyar-ellenzek-epp-akkor-tuntettek-amikor-a-nemetek -bezarkoztak/?source=hirkereso
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A határok őrzése egy szuverén államnak kötelessége
  2015-09-13 20:52:51, vasárnap
 
  A határok őrzése egy szuverén államnak kötelessége


Posted on 2015-09-12 by Admin


A határőrizet egy szakma. A szakma szabályai pedig pontosan megmondják, hogy mit lehet és mit nem. Magyarországnak majd ötven éves tapasztalata van abban, hogyan kell egy nagyon szigorú és egyben nagyon hatékony határőrizetet megvalósítani. Még élnek azok a határőrök, tisztek és tiszthelyettesek, akik a kilencvenes évek végéig művelték ezt a szakmát.

határőrök
Ha az államhatár definícióját nem ideológikusan, hanem eredeti értelmében vesszük, a határ őrzése egyértelmű feladat. Az államhatáron csak ellenőrzött körülmények között lehet átkelni és az adott állam kizárólagos joga eldönteni, hogy kit enged be és kit nem. A lazán őrzött határ csak jelképes, valójában nem határ. Az államhatár fogalmának lényege az egyértelműség és az, hogy a határ megsértése az adott állam szuverenitásának megsértése. Vész, vagy katasztrófahelyzetben természetesen, pl. árvíz egy állam (szándékosan nem a kormány szót használom) dönthet úgy, hogy a kényszerítő körülmények miatt nem ragaszkodik a szabályos határátlépéshez, de ilyenkor is azt követeli meg a határőrizet logikája, hogy a veszélyes zónán túl a szabályos beléptetés megtörténjék.
A Népköztársaságban nagy súlyt fektettek arra, hogy a sikeres határőrizet feltételei folyamatosan fennálljanak. Abból, hogy esetleg a Magyar Népköztársaság eszmei alapjaival nem mindenki ért egyet, még nem következik, hogy a határőrizet hatékonyságát biztosító fizikai és pszichológiai feltételek létjogosultságát kétségbe vonjuk. Pedig ez történt, a kilencvenes évek elejétől a liberalizmus térhódításával folyamatosan lehetetlenítették el a határőrizet működőképességét.
Az államhatár fogalma, mint valóságos fizikai és jogi határ minden tekintetben kétségbe vonódott. Az államhatár lett az a valami, ami megakadályozza az embereket a szabad mozgásban, a határokat le kell bontani mondták, stb. Az, hogy a szabad mozgás a totálisan ellenőrizetlen mozgást jelenti, annak minden hátrányával együtt, szóba sem került. Amíg ez a folyamat az európai belső határokat érintette elsődlegesen a negatív következmények csak kisebb mértékben jelentkeztek.
Pszichológiai értelemben már egy útlevél ellenőrzés is a vegzálás kategóriájába került, a határőrnek lassan feltételeznie kellett, hogy éjjel a zöldhatáron átsurranó úriember csak eltévedt és fel sem merülhetett, hogy esetleg kényszerítő eszközöket alkalmazhassanak ellene. Formálisan persze ez nem került leírásra, de mindenki tudta, hogy milyen visszhangja lenne egy olyan határőrizeti stílusnak, amely tudatosítani akarja a magyar államhatár sérthetetlenségét. Az évtizedek lebontották azt a pszichikai gátat, amely minden eszköznél hatékonyabban védte az államhatárt, minden tilosban járó számára világosság vált, hogy ezt nem veszi senki komolyan.
Megszűnt a határőrség, az aktív határőrizet, szabálysértéssé enyhült az illegális határátlépés, gyakorlatilag büntethetetlenné vált.
A határőrizet tevékenység szakmai szabályait folyamatosan rombolta az ideológiai alapú jogalkotás, a határt őrző emberek sem a feletteseik, sem a sajtó támogatására nem számíthattak, ha megpróbáltak érvényt szerezni akár a legkisebb mértékben is korlátozó szabályoknak, illetve pszichológiailag rombolták le a szakma éthoszát. Hasonló romlás zajlott le a rendőrség moráljában is, az, hogy egy Fradi-Újpest meccs mindig rendbontásra vezet, számtalan egyéb mellett arról is szól, hogy kiküldjük a rendőreinket (mert a mi rendőreink és a mi határőreink, a mi honvédeink) elégtelen eszközökkel, jogilag gúzsba kötve, hogy másnap megnézhessük a tévében, ahogy néhány száz elmebeteg tombol és megsérül harminc rendőr. És a néhány százezerszer lefényképezett elmebeteg pedig soha semmilyen büntetést nem kap. De azon hónapokat rugózik a sajtó, ha egy ezerszer megalázott rendőrnél elszakad a cérna és nem eléggé udvarias.
Ma a Magyarországon (a szeptember 15. után életbe lépőek sem) és az EU-ban fennálló jogi feltételek nem alkalmasak arra, hogy a magyar határt megvédjék. A fizikai határzár és az élőerő 1990 előtti szinten történő alkalmazása, csak olyan, az akkori logikát követő törvényi környezetben működhet, amely nagyon keményen szankcionálja az illegális határátlépést és a hivatalos személyekkel szembeni erőszakot. A rendőrsorfal megrohamozása pedig hivatalos személy elleni erőszak, az pedig, hogy gyerekeket tartanak maguk előtt eközben, bűncselekmény a gyerekek ellen.
Mi is a válasz erre egyébként, kedves jogalkotó és újságíró?
A tömegkezelés is egy szakma ugyanis. Komoly logisztikát, nagyon jól képzett rendfenntartókat igényel nagy számban, pszichikailag rendkívül megterhelő. Más kultúrához tartozó tömeg kezelése pedig még sokkal-sokkal nehezebb. Ráadásul a déli határokon felgyűlő tömeg több gyökeresen különböző kultúrába tartozik, akik csak a liberálisok álmaiban toleránsak egymás iránt és irántunk.
Szét kellene válogatni őket etnikai-vallási-kultúrális alapon először is. A pc világában ugye milyen rosszul hangzik ez? Nagyon komoly kényszerítő eszközök konzekvens alkalmazása nélkül ez a helyzet nem kezelhető. Hogy erre képesek leszünk-e jövő kedd után, amiben egyébként nem bízom, a jövő titka, de a helyzet romlása valószínűsíthető.
Mindeközben a magyar társadalom ahelyett, hogy hangosan és elszántan támogatná a rendőreit és a katonáit, leginkább a migránsnyalogató libsik utálásával van elfoglalva. Akkor vagyunk társadalom, ha a válsághelyzetekben képesek vagyunk az egységes cselekvésre.
És most ötvenhat óta az eddigi legnagyobb belföldi válsághelyzettel nézünk szembe.
Ki kell állnunk azok mellett, akik ebben az ügyben szó szerint a bőrüket viszik vásárra. Lehet vitatni egy kormány tevékenységét, döntéseit, de azt úgy tenni, hogy közben demoralizáljuk és romboljuk a rendőrséget és a hadsereget, illetve megpróbáljuk, a külföld bevonásával, megbénítani a végrehajtó hatalmat, az nem más, mint hazaárulás.
Nem a migránsok, bevándorlók, menekültek, illegális határátlépők, muszlimok az elsők, hanem a magyar határ. Mert ezt kívánja a józan ész.
Mérhetetlenül rühellem a je suis-ést, de magyar rendőr, magyar honvéd vagyok.


http://www.balrad.com/index.php/2015/09/12/a-hatarok-orzese-egy-szuveren-allamnak -kotelessege/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Túlterheltség és káosz Németországban
  2015-09-13 20:46:05, vasárnap
 
  Bizonyos, Németországban élők szerint, az Uniónak vége van. Sőt, már a Bajorok fontolgatják a Német szövetségi köztársaságból való kilépésüket. Azaz...Németország is a darabjaira fog hullani. No...majd meglátjuk.
Már be is jelentette a német belügyér, hogy határok lezárva.
Kiváncsi vagyok, hogy a meggárgyult Merkelt meddig hagyják pozícióban?
Mert ami ma migránsfronton van teljes káosz, az 80 %-ban neki köszönhető!
A normálisabb németek rájöttek, hogy kibaszott nagy hiba, mi több bűn volt Merkeltől a szírek odababusgatása.

**************************


Túlterheltség és káosz Németországban


Posted on 2015-09-13 by Admin


Németország teherbírásának határához érkezett a menekültek befogadása terén - jelentette ki vasárnap Berlinben Alexander Dobrindt közlekedési miniszter.

pu
A bajor politikus - aki a konzervatív CDU/CSU pártszövetség kisebbik pártjának, a CSU-nak egyik vezetője - a dpa német hírügynökség által ismertetett nyilatkozatában úgy vélekedett, hogy Németországnak félreérthetetlenül ezt a jelzést kell küldenie.

Dobrindt szerint hosszú idő kell ahhoz, hogy a kialakult jelenlegi nehéz helyzeten úrrá legyenek. “Hatékony intézkedésekre van szükség a menekültek áradatának megfékezésére" - jelentette ki.

Az általa javasolt intézkedések között említette a miniszter azoknak az országoknak a megsegítését, ahová a menekültek válsághelyzetükből először érkeznek, továbbá Németország határainak védelmét.
Dobrindt szerint ez utóbbira azért van szükség, mert - mint fogalmazott - az Európai Unió teljes kudarca miatt az unió külső határainak védelme nem működik.

A menekültválság leküzdése érdekében Németország a sokszorosát tette annak, mint valamennyi más európai ország - hangsúlyozta.

A bajor CSU több politikusa, köztük Horst Seehofer tartományi miniszterelnök az elmúlt napokban élesen bírálta Angela Merkel kancellárt a Magyarországról elindult menedékkérők befogadása miatt.

Dobrindt nyilatkozatával egy időben a német tartományi belügyminiszterek - pártállástól függetlenül - a Németországba érkezett menekültek elszállásolásának területén kialakult káoszra figyelmeztettek.
Az uniós belügyminiszterek hétfői találkozója elé időzített nyilatkozatban a tartományi belügyminiszterek konzultációs szervezetének vezetője, a szociáldemokrata Roger Lewentz a Welt am Sonntag című vasárnapi lapnak nyilatkozva kijelentette: a tartományokat teljes mértékben meglepte a Magyarországon tartózkodó menekültek beutazásának engedélyezése.

“Időre lett volna szükségünk ahhoz, hogy felkészüljünk erre" - hangoztatta szociáldemokrata politikus, utalva arra, hogy a tartományokat előzetesen kellett volna tájékoztatni.

A rajna-pfalzi belügyminiszter kijelentette, hogy a tartományok a menekültek elszállásolása terén teherbíró képességük határához érkeztek. “A menekültek beáramlásának sebességével egyedül már nem tudunk megbirkózni " - fogalmazott a szociáldemokrata politikus, utalva arra, hogy a szövetségi kormány részéről még több támogatásra lenne szükség.

A Welt am Sonntag információi szerint a tartományi belügyminiszterek a menekültek befogadásával kapcsolatban biztonsági kockázatokra is figyelmeztettek. Megfelelő regisztrálás nélkül beutazhatnak olyan személyek is, akik másokat veszélyeztethetnek - mutattak rá a lap szerint a miniszterek.

A német szövetségi bűnügyi hivatal olyan jelzések birtokában van, amelyek arra utalnak, hogy a menekültek között terrorista szervezetek harcosai is lehetnek - emlékeztetett a dpa, hozzátéve ugyanakkor, hogy erre vonatkozó konkrét bizonyítékokkal a hivatal nem rendelkezik.
(MTI)
Bal-Rad komm: Merkel Anyó rejtett munkaerőtartalékaira-akik teljesen odáig vannak az integrálódási vágytól-Germánia nem tudott fölkészülni! Mármint a fogadádukra! Anyó úgy gondolta, hogy ő csak meginvitálja őket, aztán a hátsó udvarban-Magyarországon-majd eldekkolgatnak, amíg szépen beadagolja őket az igénylőkhöz!
De Döbrögink belerandított Anyó elgondolásaiba, és már jódliznak a bajorok. Kínjukban! Merthogy “...a tartományokat teljes mértékben meglepte a Magyarországon tartózkodó menekültek beutazásának engedélyezése..." (Ezért Anyó “hálás" is lesz majd Döbröginknek!)
“...a menekültek között terrorista szervezetek harcosai is lehetnek - emlékeztetett a dpa, hozzátéve ugyanakkor, hogy erre vonatkozó konkrét bizonyítékokkal a hivatal nem rendelkezik..."
-Hamarosan számolgathatják a bizonyítékokat! De kb. mi is!

http://www.balrad.com/index.php/2015/09/13/tulterheltseg-es-kaosz-nemetorszagban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Válságülést tart az osztrák kormány
  2015-09-13 20:42:03, vasárnap
 
  Válságülést tart az osztrák kormány

Az osztrák kormány válságtanácskozáson vitatja meg a kialakult helyzetet. Faymann kancellár mellett a tanácskozáson az orsztrák kormány valamennyi tagja részt vesz, meghívottként csatlakozott a kormányhoz a menekültügyi koordinációval megbízott kancellári biztos Christian Konrad, valamint a hadsereg vezérkari főnöke, Othmar Commenda.

,,Számos lehetséges forgatókönyvet vizsgálunk" - nyilatkozta a belügyminiszter Johanna Mikl-Leitner. Vasárnap ismét növekedett az Ausztriába érkező menekültek száma, a nap folyamán újabb 10 ezer menekült érkezését várják. Nickelsdorf (Miklóshalma) polgármestere levelet írt a kancellárnak, jelezve, hogy
az 1600 fős településen a helyzet tarthatatlanná vált és a bécsi kormány segítséget kérte a helyzet kezelésére. A rendőrség szóvivője, Helmut Marban azt nyilatkozta korábban, hogy még ebben a helyzetben is a rendőrség kezelhetőnek tartja a helyzetet, a menekültek rendezett módon haladnak tovább Bécs, majd pedig Németország felé. Természetesen
a német határ lezárása új helyzetet teremt.

Bécsi vélemények szerint az érkezők számának jelentős emelkedése összefüggésben van a magyar kormány döntésével, mely szerint keddtől szigorúbb szabályokat érvényesítenek a menekültekkel szemben. ,,Úgy tűnik, a menekültek tisztában vannak a magyar kormány intézkedéseivel és még az új szabályok életbelépése előtt el akarják hagyni Magyarországot" - nyilatkozta Marban. Az Osztrák Államvasutak is csúcsra jár, a menetrend szerint közlekedő vonatok mellett további rendkívüli szerelvényeket állítottak be, akik mintegy ezer embert szállítottak el eddig.
Szombaton 8000 ember érkezett a bécsi Westbahnhof-ra, ahol a helyzet nyugodt.
2800 menekült töltötte ott az éjszakát viszonylag szervezett körülmények között, az emberek nagy része másnap már továbbutazott Németország felé, mindössze 87-en kértek menedékjogot Ausztriában. A menekültek szállításában az osztrák hadsereg buszokkal vesz részt és további járműveket is rendelkezésre tudnak bocsájtani, amennyiben erre van szükség.

Hétfőn további 6-8000 ember Nickelsdorf-ba (Miklóshalmára) érkezésére számítanak, és nem világos, hogy a német határ lezárása után miképp tudnak továbbhaladni uticéljuk, Németország irányába. Ugyanakkor az osztrák álláspont szerint a magyar-szerb határ keddi lezárása nem fogja megállítani a Nyugat- és Észak-Európa felé tartó menekültáradatot,
a menekültek - illetve az embercsempészek - új útvonalakat fognak keresni, vélhetően Horvátországon és Szlovánián keresztül jutnak majd be Ausztriába és igyekeznek továbbhaladni Nyugat-Európa más országai felé.

origo.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ájjunk má meg Bellájim! Gondókoggyunk!
  2015-09-13 20:31:23, vasárnap
 
  Ájjunk má meg Bellájim! Gondókoggyunk!


Posted on 2015-09-13 by Admin

Ez az a pont, amikor meg kell állni, és feltenni magunknak a kínzó kérdést: ki néz hülyének minket: a svéd hatóságok vagy a migránsok?

svéd
A Local Sweden angol nyelvű svéd hírportál arról számolt be, hogy migránsok azzal fenyegetőztek, a kompról a vízbe vetik magukat, ha regisztrálniuk kell, inkább továbbállnak Norvégiába vagy Finnországba. Az első, második és harmadik olvasásra is elképesztő történetet olvasva nem úgy néz ki, hogy egy rosszindulatú álhírről van szó. Ezt valószínűsíti, hogy a hivatkozott svéd portál egyébként rendre toleráns, barátságos hangnemben tudósít a migránsokról, az idézett cikkben is kötelező illusztrációs mellékletként egy aranyos szír kisfiú mosolyog.
Egészen pontosan az történt, hogy csütörtök este a parti őrség riasztást kapott, hogy a trelleborgi kikötő közelében egy kompon migránsok azzal fenyegetőznek, inkább a vízbe ugranak, de nem hajlandóak regisztrálni magukat a svéd hatóságoknak, ők ugyanis inkább Norvégiába, illetve Finnországba szeretnének menekülni.
A parti őrség és a tengeri mentőszolgálatok természetesen azonnal útnak indultak, így sikerült megakadályozni, hogy a migránsok kárt tegyenek magukban. Hogy mi lett a további sorsuk, arról nem írnak, de a malmöi bevándorlási hivatal szóvivője sietett leszögezni, senkit sem kényszerítenek arra, hogy ujjlenyomatot adjon le vagy hivatalosan menekültkérelmet nyújtson be Svédországban. ,,Mindig próbálunk emberségesen eljárni" - tette hozzá.
A szóvivő nem tudta megmondani, mi váltott ki ilyen heves indulatokat a kompon tartózkodókból, de biztos nem a ,,nagyon jól nevelt" svéd rendőrség viselkedése.
És akkor ez az a pont, amikor meg kell állni, és feltenni a kínzó kérdést magunknak: ki néz hülyének minket: a svéd hatóságok vagy a migránsok?
Arról van-e szó, hogy az IKEA-s vega húsgolyók és a semlegesnemű gender óvodák csupán álca, amely mögül ordas eszmék vicsorognak a death metál szülőföldjéről? Vajon Svédország egy olyan hely lenne, ahonnan menekülni kell, mert az ember nem érzi biztonságban magát, és nincsenek meg az emberhez méltó élet feltételei?
Vagy fordítva áll a helyzet, és a migránsok jelentős része úgy gondolja, eddig se tartotta be a törvényeket, és ezért nem hogy számon nem kérte senki (a rasszista Magyarországot leszámítva), éppen ellenkezőleg: a különböző jogvédő szervezetek még bátorították is, hogy neki ehhez joga van.
Tartok tőle, hogy az utóbbiról van szó.
És ha több millió eltérő kultúrájú és viselkedésű embert ahhoz szoktatunk hozzá, hogy a törvények igazából csak ajánlások, amiket ha kedve van, betart, ha nem, akkor sincs semmi gond, akkor ez a jövőre nézve nem sok jót ígér. Mert itt most nem az a tét, hogy melyik skandináv ország fog előbb megroppanni a kontroll nélküli bevándorlás miatt (ezt még egyesek vidáman meg is néznek élő adásban, pattogatott kukoricával a kézben).
Az összeurópai kihívás az, hogy mit kezdünk egy többmilliós, szabadon áramló tömeggel, amely saját vallási és morális kódexén kívül nem hajlandó más előírást figyelembe venni, és erre nem is kötelezi őt senki.
Mert előbb vagy utóbb Skandináviában is fel fog szállni a lila köd, és nem jut mindenkinek elég svéd húsgombóc. Akkor már nem lesz elég ujjal mutogatni a szemét, náci magyarokra. Ha pedig már a törvény ereje nem segít, mert nem hallgatnak rá, akkor milyen kormányok fognak hatalomra jutni?
A “jogállamiságot" az elmúlt évtizedekben sokan sokszor temették. Ugyanezek az egyének valami megmagyarázhatatlan okból már egyáltalán nem aggódnak az európai értékek miatt. Pedig most tényleg lenne mit megvédeni.

(kím.)

http://www.balrad.com/index.php/2015/09/13/41129/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
és akkor Ali a szétbombázott Aleppóból meglátja az Alfahíren
  2015-09-13 20:27:44, vasárnap
 
  és akkor Ali a szétbombázott Aleppóból meglátja az Alfahíren, hogy százhúsz jobbikos tüntet Kiskunhalason, majd azt mondja a lelőtt gyerekük fölöslegessé vált játékait elajándékozni készülő feleségének, hogy bazmeg, asszony, akkor inkább mégse menjünk  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Máris megérkezett az újabb vészjelzés az EU-ból
  2015-09-13 19:58:17, vasárnap
 
  2015. szeptember 13., vasárnap 14:59 Napi.hu

Máris megérkezett az újabb vészjelzés az EU-ból


Óriásit változott a közhangulat Nagy-Britanniában a szigetország európai uniós tagságával kapcsolatban néhány hónap alatt - derült ki a legfrissebb közvélemény-kutatásból. A Brexit-pártiak először kerültek fölénybe a maradást akarókkal szemben, és a menekültválság az utóbbiak jelentős részét is megingatta.

Kisebb sokkot okozott Nagy-Britanniában, hogy megjelent az első közvélemény-kutatási eredmény, amely azt mutatja, hogy a britek többsége azt szeretné, ha országa elhagyná az Európai Uniót. A Survation intézet felmérésében 1004 embert kérdeztek meg a szigetország minden részéről. Kicsi többségük, 51 százalékuk azt válaszolta, hogy a Brexit mellé fogja tenni az X-et, ha a kormány ígéretének megfelelően 2017-ben szavazhat a kiválásról - idézte az adatokat a scotsman.com hírportál.

A Survation az Európára zúduló bevándorlási hullám hatását is vizsgálta. Ebből az derült ki, hogy ha tovább romlana a helyzet, például Nagy-Britannia esetleg szerintük túl sok menekültnek adna menedéket, akkor az uniópártiak 22 százaléka megváltoztathatja véleményét.

Fordulat

Összességében a friss közvélemény-kutatás szembe megy az elmúlt időszak felméréseivel, amelyek határozott EU-párti hangulatról tanúskodtak. A Survation júliusi vizsgálatában például 54-46 százalékos arányban többségben voltak az EU-tagság hívei. Szakértők szerint a politikusok nem fognak pánikba esni a fordulat láttán, főként azért, mert nagyon kicsi a különbség.

Ugyanakkor a közvélemény-kutatás rosszkor jött David Cameron miniszterelnöknek, aki szavazások egész sorát akarja kezdeményezni az EU-s referendummal összefüggő törvénnyel kapcsolatban. A távozást szorgalmazók táborában azonban nagy taps hallatszik: hátszelet kaphatnak azok a konzervatív képviselők, akik saját pártvezetésükkel és a kormányukkal is vitában állnak a referendum szabályaival kapcsolatban.

Ki kampányolhat?

A kormány például csak hajszál híján úszott meg a szavazást az illetékes parlamenti bizottságban arról a szabályról, amely a népszavazást megelőző kampányidőszakban megtiltaná a kormánynak, hogy részt vegyen a kampányban. A Munkáspárt ellenzi ezt a kezdeményezést. Steve Baker tory képviselő olyan javaslat benyújtására készül a parlament őszi ülésszakán, amely kizárná az Európai Bizottságot és az EU minden egyéb szervezetét a népszavazási kampányból.

Kavarnak a skótok

Külön tábort alkotnak a skótok, akiket nem igazított el a friss felmérés azzal kapcsolatban, mi a pillanatnyi véleménye országuk lakóinak a Brexitről. A Survation csak az angol-skót határ mentén érdeklődött és olyan kevés skótot kérdezett meg, hogy az ennek alapján kihozott eredmény nem tekinthető megbízhatónak. Eszerint egyébként Skóciában 51-49 arányban az EU-ban maradás mellett döntenének az emberek.

A Skót Nemzeti Párt (SNP), amely az egy évvel ezelőtti referendumon nem sok híján elérte Skócia kiválását Nagy-Britanniából, kétkörös uniós népszavazást akar. Azt követeli, hogy a szigetország négy nemzetének akaratát külön-külön is vegyék figyelembe, és Nagy-Britannia csak akkor lépjen ki az EU-ból, ha a négy nemzet polgárai külön-külön és együtt is erre voksolnak. Az SNP uniópárti, úgy véli, hogy az EU-tagság bővíti a munkahelyeket a skót gazdaságban.


http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/maris_megerkezett_az_ujabb_veszjelzes_az_e u-bol.602761.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
László Petra egy terrorszervezet szimpatizánsát gáncsolhatt
  2015-09-13 19:42:17, vasárnap
 
  2015. 09. 13. 16:43

László Petra egy terrorszervezet szimpatizánsát gáncsolhatta el

A teljes hazai és nemzetközi sajtó átsiklott a kigáncsolt migráns közösségi oldalán megtalálható ,,ártalmatlan" bejegyzésen. Pedig ebből kiderül, hogy a - Magyarországon át - Németországba érkezett bevándorló egy dzsihádista terrorszervezet szimpatizánsa lehet. Miközben az ugyanitt felellhető - a férfit édesapaként és fociedzőként bemutató - képek szép karriert futottak be a médiában.

Az iszlamista bejegyzést a ,,This is Christian Syria" - közösség oldala szúrta ki. A szíriai keresztények szerint az operatőrnő tettét nem igazolja a felfedezés. Azt azonban megjegyzik, mintegy mellesleg, hogy az elgáncsolt férfi: Oszama al Abd al Mohszen a Szabad Szíriai Hadsereg (FSA), vagy - mint azt a borítóképe mutatja - az al-Kaida szíriai ágának, az al-Nuszra Frontnak a szimpatizánsa.

Oszama bejegyzései alapján, 2013. augusztus 1-én még az FSA tetteivel azonosulhatott. Ez stimmel. Hiszen az al-Nuszra Front a konfliktus kezdetén együttműködött a Szíriai Szabad Hadsereggel, ami a lázadás elit alakulatként tekintett a terrorszervezetre, de ugyanebben az évben állandósultak a konfliktusok a két csoport között. Oszama a következő évben váltott borítóképet, a jelenlegire ami a cikk fejlécében is szerepel. «

az al-Nuszra Front harcosai élőben

Az eredetileg a pastu és az iszlám hagyományban is szereplő történelmi, fekete zászlót, kiegészítették a fehér Shahada felirattal, az iszlám hitvallással: ,,Nincs más isten, csak Allah, akinek Mohamed a küldöttje". Így a módosult történelmi lobogó a modern dzsihádista szerveztetek kedvelt jelképe lett. Korábban a tálibok használták, majd innen vette át az Al-Kaida az 1990-es években, 2001-től egyre szélesebb körben elterjedt. Az al-Nuszra Front a hírhedt jelképet mindössze annyiban módosította, hogy aláírta: ,,Jabhat al-Nusra". A más vallásúakat, a keresztényeket és alavitákat gyilkoló al-Nuszra Frontot az egész világ még az Egyesült Államok is terrorszervezetként tartja nyilván.



Dzhokhar Tsarnaev is hasonló jelképpel pózol

Mellesleg a hírhedt csecsen terrorista, a bostoni merénylő is egy ehhez hasonló iszlamista zászlóval pózolt amit az ellene folyó vizsgálat alatt húztak elő a saját Instagram fiókjából. László Petra tettére ez természetesen nem magyarázat, nem ad felmentést számára, hiszen ezt a körülményt a helyszínen, az adott helyzetben nyilvánvalóan nem tudhatta. Mint ahogy azt sem állíthatjuk, hogy ha egy migráns a terrorszervezetek jelképekeként számon tartott zászlóval azonosul akkor feltétlenül kockázatos az, hogy jelenleg is az Európai Unió területén tartózkodik. Mindenesetre ízléstelen lehet egy olyan borítóképpel a keresztény Európa területén bejegyzéseket szerkeszteni, mely lobogó alatt számtalan gyilkosságot, mészárlást követnek el nap, mint nap.


http://alfahir.hu/laszlo_petra_egy_terrorszervezet_szimpatizansat_gancsolhatta_el
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyorshír: Ausztria megerősíti a keleti és a déli határának e
  2015-09-13 19:39:44, vasárnap
 
  Gyorshír: Ausztria megerősíti a keleti és a déli határának ellenőrzését
2015. szeptember 13. 18:31
Hunhír.info

Ausztria megerősíti a keleti és a déli határának ellenőrzését - jelentette be Reinhold Mitterlehner osztrák alkancellár a kormány vasárnap tartott rendkívüli válságülését követően az osztrák oe24 hírportál beszámolója szerint.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=86584
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 453 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1368
  • e Hét: 5132
  • e Hónap: 8877
  • e Év: 162373
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.