Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Örökség vár rád
  2015-09-16 11:08:36, szerda
 
  ,,Az Ő szelleme a mi szellemünkhöz kapcsolódva megerősíti, hogy mi Isten gyermekei vagyunk. Mivel pedig a gyermekei vagyunk, így egyben az örökösei is. Valójában mi Krisztussal együtt Isten dicsőségének az örökösei vagyunk." (Róma 8:16-17, NLT fordítás)

Ha Bill Gates fia vagy lánya lennél, nagy valószínűséggel egy nagy örökség várományosa lennél.

Neked azonban gazdagabb édesapád van, mint Bill Gates. A te mennyei édesapád örökséget készített számodra, aki a gyermeke vagy. A Biblia azt mondja a Róma 8:16-17-ben, hogy ,,Az Ő szelleme a mi szellemünkhöz kapcsolódva megerősíti, hogy mi Isten gyermekei vagyunk. Mivel pedig a gyermekei vagyunk, így egyben az örökösei is. Valójában mi Krisztussal együtt Isten dicsőségének az örökösei vagyunk." (NLT ford.)

Ez az egész Biblia egyik legcsodálatosabb verse. Minden, amit Isten a Fiának, Jézus Krisztusnak adott, az a tiéd is. Osztozni fogsz az ő dicsőségében, ami végtelen! A mennyben majd korlátlan hozzáférésed lesz Isten korlátlan gazdagságához, mert Isten teremtett téged, így az ő gyermeke vagy. De neked is meg kell hoznod a döntést, hogy a gyermeke leszel: kérned kell őt, fogadjon be a családjába.

Mindenkit Isten teremtett, de nem mindenki Isten gyermeke. Választanod kell őt, és azt kell mondanod, hogy ,,Uram, benned bízom. Elfogadom azt, amit a kereszten értem tettél. Hiszek benned és szeretni akarlak, és bízni szeretnék benned." Ha ezt elmondod, akkor Isten gyermekévé válsz, és egy napon majd elveheted az örökséged.

Minden szülő szeretne megbizonyosodni arról, hogy a gyermeke megbízható, mielőtt odaadná neki az örökségét. Gyakran a szülők próbára teszik a gyermekeiket kisebb összegekkel, mielőtt egy nagyobbat bíznának rájuk. Ugyanez igaz veled kapcsolatban is szellemi értelemben. Ez az élet a próba. Isten próbára tesz, hogy lássa, mit teszel a kevéssel, mielőtt még többet bízna rád az örökkévalóságban. Figyeli, hogy mit teszel a kisebb talentumaiddal, és hogy megbízható vagy-e eléggé ahhoz, hogy nagyobb talentumokat bízzon rád a Mennyben. Próbára tesz, hogy lássa, hogyan kezeled a pénzt, amit neked adott, hogyan kezeled a kapcsolatokat, amiket rád bízott, és hogyan használod ki a kisebb lehetőségeket, amiket ad.

Tudod, mi történik, ha jól kezeled, amit kaptál? A Biblia azt mondja, hogy többet fognak rád bízni a Mennyben: ,,Ha hűséges vagy a kisebb dolgokban, akkor hűséges leszel a nagyobb dolgokban is." (Lukács 16:10)

Hogyan használod azt, amit Istentől kaptál?

Beszéljetek róla

Mik azok a dolgok, amiket Isten rád bízott, hogy próbára tegyen, hogyan kezeled azokat?
Hogyan tudnál még hűségesebb lenni a rád bízott dolgokban, hogy Isten még nagyobb dolgokat bízzon rád a Mennyben?
Hogyan befolyásolja a pénzhez való mostani hozzáállásod és a pénzügyeidet az, hogy tudod, hogy örökkévaló és korlátlan örökség vár rád ?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.09.09.) Napi remény
Link


Link

 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Itt az ideje cselekedni (3)
  2015-09-16 10:38:46, szerda
 
  ,,Erőről erőre jutnak" (Zsoltárok 84:8 Károli)

A siker felé vezető három lépés:
1) Csinálj valamit! 2) Tégy valamit még ma! 3) Tégy valamit minden nap!

Egy lel kigondozó, akinek a szakterülete a személyes növekedés, azt mondta:
,,Olvasunk olyan emberekről, akik körbehajózzák a világot egy alig tízméteres vitorlással, vagy akadályokat győznek le, hogy megnyerjenek egy olimpiai aranyérmet, és végül rájövünk, hogy történeteik mind a kitartásról szólnak."

Ha tudni akarod, milyen lesz a jövőd, nézd meg a mindennapi rutinodat!

A jövődet nem te határozod meg, de a szokásaidat igen, és a szokásaid határozzák meg a jövődet. A siker titka abban rejlik, hogy nap mint nap azt tesszük amit kell. Ha ezt teszed, végül sikerrel jársz.

De egy figyelmeztetés: elsődleges fontosságú dolgok gyakran elkerülik figyelmünket, miközben a kevésbé fontos dolgokra összpontosítunk. Vannak dolgok, amik egyszerűen nem érik meg az áldozatot.

1) Ne veszítsd el a jellemedet, miközben a hírnév megszerzésére törekszel!

A hírnév az, aminek az emberek gondolnak; a jellem az, akinek Isten és a hozzád közel állók ismernek.

2) Ne áldozd fel családodat a karrieredért!

Ha ezt teszed, elnyered ugyan azok elismerését, akik nem számítanak, de közben elveszíted azok szeretetét, akik igazán számítanak.

3) Ne áldozd fel Istennel való kapcsolatodat az anyagiakért!

Isten azt mondta népének: ,,Ne gondolkodj tehát így: az én erőm és hatalmas kezem szerezte nekem ezt a gazdagságot! Hanem gondolj arra, hogy Istened, az Úr ad neked erőt a gazdagság megszerzésére...

De ha mégis elfeledkezel Istenedről, az Úrról, és más isteneket követsz, azokat tiszteled, és azok előtt borulsz le, kijelentem ma nektek, hogy akkor menthetetlenül elvesztek!" (1Mózes 8:17-19).

Bob Gass * Mai Ige
Link



 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Az élet nem ér véget a halállal
  2015-09-16 10:16:01, szerda
 
  ,,Isten Lelke, aki feltámasztotta Jézust a halálból, bennetek él. És ahogyan Isten feltámasztotta Jézus Krisztust a halálból, úgy fog a ti halandó testeteknek is életet adni azáltal a Lélek által, aki bennetek él." (Róma 8,11 NLT fordítás, második kiadás)

Hívőként van reménységünk, mert örökké fogunk élni. A halál nem a vég. Több van ebben a történetben. Egy nap a szíved majd nem fog többé dobogni, és akkor ez lesz a tested vége. De nem a lényed vége.

Isten saját képére alkotott. Öröklétre lettél teremtve. Ez, ami most van, nem a mindenség. Miért van reménységünk? Mert bármennyire is rossz ami a Földön van, csak egy ideig tart. Több évmilliárdnyit fogunk a másik oldalon tölteni, ahol nem lesz többé bánat, nem lesz többé szomorúság, nem lesz többé betegség és nem lesz többé szenvedés.

A Biblia ezt mondja a Róma 8,11-ben: ,,Isten Lelke, aki feltámasztotta Jézust a halálból, bennetek él. És ahogyan Isten feltámasztotta Jézus Krisztust a halálból, úgy fog a ti halandó testeteknek is életet adni azáltal a Lélek által, aki bennetek él." (NLT fordítás, második kiadás).

Pásztorként családok százai mellett álltam már a sír szélén, és tudom milyen különbség van aközött ahol van, és ahol nincs reménység. Látni lehet a szemekben. Láttam a rettenetet azok szemében, ahol nincs remény. Így gondolkoznak: ,,Ez minden. Vége van. Sosem látom újra, ennyi volt. Az élet csak ennyi."

Összehasonlítom ezt azon emberek ezreivel, akiket hívő ember temetésén láttam. Tudják, hogy ez csak egy átmeneti lépés. Hogy az igazi életbe lépnek. Az Istennel töltött örökkévalóságba mennek. Reménységük van, mert tudják, hogy egyszer újra együtt lesznek. A hívő ember számára a halál nem az otthon elhagyása, hanem a hazaérkezés.

Jézus Krisztusban élve nem az ítélet alatt élsz. Meg van bocsájtva minden, amit teszel. Ez az uralkodás nélküli élet. Szabadon élsz. Változhatsz. Isten megigazít, és utána élheted az életed lezárás nélkül. Örökké élhetsz.

Beszéljetek róla:

Jézus Krisztus megváltása mindent megváltoztat az öröklétben. Hogyan befolyásolja ez azt, ahogyan most élünk?
Mitől szabadultál meg ebben az életben a megváltás következtében?
Kivel tudod ma megosztani azt, hogy milyen reménységed van a Krisztusban?

*(Daily Hope by Rick Warren 2015.09.08.) Napi remény
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1744
  • e Hét: 3904
  • e Hónap: 14957
  • e Év: 76258
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.