Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Miért teremtett téged Isten?
  2015-09-17 22:45:59, csütörtök
 
  Amit láttunk és hallottunk, azt hirdetjük néktek, hogy néktek is közösségetek legyen velünk. A mi közösségünk ugyanis közösség az Atyával és az Ő Fiával, a Jézus Krisztussal.- 1 János 1:3


Az ember különleges lény. Isten képére lett teremtve.
Arra teremtetett, hogy Istennel közösségben legyen.

Egyesek úgy gondolják, hogy Isten azért teremtette az embert, hogy legyen kin uralkodnia. De Isten nem uralomvágyó. Ő maga a szeretet, és a szeretet adni akar a másiknak. Ezért teremtette az embert - hogy átadhassa neki a szeretetét.

Isten az angyaloknak is adhatta volna a szeretetét, ahogy meg is tette. De ez nem adott neki beteljesedést. Miért? Mert az angyalokat nem a saját képére teremtette.

Te is ilyen vagy. Tegyük fel, hogy van egy kiskutyád. Elég sok időt tölthetsz közösségben vele, de eljön az az idő, amikor szeretnél valakivel beszélgetni. Eljön az idő, amikor szeretnél valakivel a saját szinteden kommunikálni.

Azért vagy ilyen, mert Isten képére vagy teremtve. Ő is ilyen. Vágyik arra, hogy olyasvalakivel legyen közösségben, aki Hozzá hasonló.

Merd elhinni, hogy különleges teremtmény vagy, akit Isten a saját képére alkotott. Merd elfogadni a szeretetét, és merd viszontszeretni Őt!

KENNETH * Igei olvasmány: 1 Mózes 1:26-31
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Mi legyen a válaszunk Isten szeretetére?
  2015-09-17 10:02:19, csütörtök
 
  Link

,,Éljetek és cselekedjetek úgy, ahogy az méltó azokhoz, akik az ehhez hasonló nagyszerű áldásokra lettek kiválasztva." (Efézusi levél 4:1, TLB fordítás)

Isten irántad való szeretete soha, soha, soha nem fog elmúlni. Mindig szeretni fog. Semmi sem teheti tönkre a kapcsolatodat Istennel. Ha felfogod ezt a tényt, megváltozik az életed.

A Róma 8:38-39 ezt mondja: ,,Mert meg vagyok győződve, hogy soha semmi sem választhat el minket az Ő szeretetétől. Halál nem, és élet sem. Angyalok sem fogják, és magának a pokolnak minden ereje sem tudja Isten szeretetét távol tartani.

A mával kapcsolatos félelmeink, a holnaptól való aggodalmaink, vagy a hely, ahol vagyunk - magasan az égben, vagy az óceán legmélyén -, soha semmi nem fog tudni elválasztani minket Isten szeretetétől, amit az Úr Jézus Krisztus mutatott meg akkor, amikor meghalt értünk." (TLB fordítás)

Ha odanyújtod a kezed Istennek, Ő megragadja, és soha nem ereszti el. Te lehet, hogy néha szeretnéd elengedni az övét, de ő nem fogja. Örökre biztonságban vagy. Ha egyszer beleszületsz egy családba, azt nem tudod meg nem történtté tenni. Ha újjászülettél, nem tudsz "kiszületni" Isten családjából.

Ha egyszer a neved be lett írva az élet könyvébe, azt nem lehet kitörölni - kitörölhetetlen tintával lett beírva. Nem számít, milyen sok kétely vagy félelem van benned, és az sem, hogy mennyi bűnt követtél el.

Ha a bizalmadat Jézusba veted, akkor ő azt mondja, hogy semmi(!) nem választhat el az ő szeretetétől. Bármivel is kell szembenézned az életben, sosem vagy egyedül.

A jó hír ez: Isten megbocsátott neked, szabad vagy, Isten melletted van, és mindig szeretni fog.

Ezért áldoznak pénzt emberek ezrei arra, hogy a Daily Hope - Napi Remény - üzenete minél több emberhez eljusson. Ezért épült meg a Saddleback Gyülekezet épülete is. Ezért képezünk lelkipásztorokat világszerte. Ezért csinálunk ifi- és gyerekszolgálatot és más egyéb szolgálatokat is. Azért, mert senki más nem tudja azt adni, amit Jézus: olyan életet, amiben ott van a szabadság, a megbocsátás és az erő, és aminek célja van az örökkévalóságig.

És mi legyen erre a mi válaszunk? Az Efézusi levél 4:1 ezt mondja: ,,Éljetek és cselekedjetek úgy, ahogy az méltó azokhoz, akik az ehhez hasonló nagyszerű áldásokra lettek kiválasztva."

Élj méltó módon. Élj úgy, hogy mindig legyen reménységed, és ezt a reményt oszd meg másokkal is.

Beszéljetek róla

Milyen félelmeid és aggodalmaid vannak a mával vagy a holnappal kapcsolatban?
Mit gondolsz, mit akar Isten, hogy tegyél ezekkel a félelmekkel és aggodalmakkal?
Mit jelent számodra az, hogy "méltó módon élni"?

*(Daily Hope by Rick warren, 2015. 09. 10.) Napi remény
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 68 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4409
  • e Hét: 8636
  • e Hónap: 19689
  • e Év: 80990
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.