Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Magyar nyugdíjak
  2015-09-17 22:18:18, csütörtök
 
  Magyar nyugdíjak

Népszava|2015. szept 1. 06:05


Miért fizet a magyar állam nyugdíjat olyan ukrán állampolgároknak, akik soha egyetlen kopejkát sem fizettek be a magyar nyugdíjrendszerbe? - fogalmazzák meg a jogos kérdést ingerült stílusú bejegyzések facebook-oldalakon, az interneten. A válasz: 2010 tavaszán nem kormányváltás volt, hanem ,,fülkeforradalom", s az új rezsim semmit sem tartott fontosabbnak, mint elkerülni a folytonosságnak még a látszatát is, méghozzá nemcsak a korábbi szocialista-liberális kormányzattal, hanem az akkor húszéves Magyar Köztársasággal is. Így aztán az ukrajnai nyugellátásokat rendező államközi egyezmény, amelyet a Bajnai-kormány előkészített - parkolópályára került.

Érdemes néhány szót szólni az előzményekről is. 1962-ben, a ,,szocialista világrendszer" megerősítésének tetőfokán, a Magyar Népköztársaság államközi egyezményt kötött a Szovjetunióval a két állam állampolgárai részére a másik állam területén kölcsönösen biztosítandó szociális ellátásokról. Az egyezmény, egyebek mellett, rendelkezett arról, hogy amennyiben az egyik állam állampolgára megváltoztatja állandó lakhelyét, és átköltözik a másik országba, akkor ott a helyi szabályoknak megfelelő szokásos nyugdíjat kap az adott ország költségvetésének terhére. Nem kell alapos történelmi ismeretekkel rendelkezni ahhoz, hogy belássuk: az egyezménynek ezt a rendelkezését csak egészen kivételes esetekben kellett alkalmazni, és ennek költségvetési kihatása is minimális volt. A korra jellemző módon a nyugdíjellátási kötelezettség az állandó lakcím alapján változott meg, hiszen az állampolgárság megváltoztatásának még a felvetése is akkoriban csaknem a hazaárulás kategóriájába tartozott.

Ám változtak az idők, és a jelentős gazdasági reformok útjára lépett Magyarországon már a politikai rendszerváltás előtt is egy biztosítási típusú nyugdíjrendszer lépett életbe. A munkavállaló (akkoriban még mindenki az volt) a bére alapján számított nyugdíjjárulékot fizetett be a társadalombiztosításnak, s nyugállományba vonulása után a befizetett időtartam és - egy bonyolult képlet alkalmazásával - a befizetett összeg alapján vált jogosulttá rendszeres havi nyugdíjellátásra. Jelentős előrelépés volt ez annak ellenére, hogy a ,,felosztó-kirovó" megoldásnak kétségtelenül voltak hibái is. Az 1989-90-es kelet-európai rendszerváltásokat követően aztán az összes környező országban hasonló, biztosítási elven működő nyugdíjrendszer bevezetésére került sor, s ez egyébként egybe esett a nyugat-európai piacgazdaságok gyakorlatával is. Az Európai Unióban, az emberek szabad átköltözésének elvéből adódóan olyan nemzeti nyugdíj-biztosítási rendszerek működnek, amelyek probléma nélkül tudják kezelni a nyugdíjak kiszámítását és kifizetését bármely országban. Sőt, a rendszer követni és kezelni tudja azt is, ha valaki néhány évig az egyik, majd ezt követően valamely más tagországban szerez nyugdíjjogosultságot, s később mindkét illetékes nyugdíjbiztosítótól részesül - arányosan, azaz ,,pro-rata" - nyugdíjban.

Az egykori Szovjetunió utódállamai közül Észtország, Lettország és Litvánia az EU tagja lett és természetesen csatlakozott ehhez a rendszerhez, ám Ukrajna, Belorusz és Oroszország változatlanul a saját, idejétmúlt nyugdíjrendszerének bajaival küzd. Az utóbbi két állammal kapcsolatban a ,,vadszocializmus" éveiből ránk maradt államközi megállapodásnak gyakorlatilag nincs érdemi költségvetési kihatása. Ám a szomszédos Ukrajnával más a helyzet: ott jelentős számú magyar anyanyelvű állampolgár él, akik előbb az elmúlt két évtized ottani belpolitikai megrázkódtatásainak egyenes következményeként, majd a nemzetközi pénzügyi-gazdasági válság egyik súlyosan érintett veszteseként, s a közelmúltban az Oroszországgal kialakult súlyos gazdasági, politikai és katonai konfliktus következtében egyre nehezebb élethelyzetbe kerülnek. 2009-ben hirtelen megnőtt azoknak az ukrán állampolgároknak, és köztük nem csak magyar anyanyelvűeknek a száma, akik, élve a már túlhaladott, ám változatlanul joghatályos nemzetközi egyezmény lehetőségével, megtalálták annak a módját, hogy magyar nyugdíjat igényeljenek. A Bajnai-kormány azonnal tárgyalásokat kezdett az illetékes ukrán partnerekkel, s ennek eredményeként meg is született egy új megállapodás tervezete a szociális ellátások kölcsönös biztosításáról, s ennek részeként a nyugdíjellátás kérdéseiről is. Az aláírásra előkészített egyezmény teljes kormányzati anyagát a Bajnai-kormány 2010-ben átadta Orbán Viktor hivatalba lépő apparátusának.

Csakhogy, mint ez a választások után kiderült, ezzel az üggyel a "fülkeforradalmárok" nem kívántak foglalkozni, egyrészt mert látványosan elhatárolódtak a jogfolytonosság mindennemű látszatától az előző kormányok lépéseit illetően, másrészt az Orbán-rezsim a magyar állampolgárság és a választójog külföldi kiterjesztésével saját szavazóbázisát kívánta megerősíteni. Ennek érdekében fenntartotta a korábbi egyezményt, annak minden hátrányos következményével, aminek alapján aztán egyre több ukrán állampolgár részesül magyarországi nyugdíjban.

Az ukrán kérelmezők részére formailag jogszerűen, ám végső soron mégiscsak sundán-bundán, a magyar költségvetésből biztosított - az ottani mércével mérve igen magas - magyar nyugdíjak valójában a Fidesz stratégiai pártérdekeit vannak hivatva szolgálni. 2009-ben még csak évi 820-840 új kérelemmel számolva az akkori 6 milliárdforintot kitevő ukrán nyugdíj-kötelezettség évi 900 millió forinttal növekedett volna, az új államközi egyezmény ezt a folyamatot szándékozott megállítani, miközben a korábban vállalt kötelezettségek terhe is évről évre csökkent volna. A Fidesz-kormány 2010-ben félresöpörte az új egyezményt, de hogy ennek mekkora a tényleges költségvetési kára, azt titokban tartja. Ha csak a korábbi ütemű új igényekkel kalkulálunk, akkor az elmúlt öt év alatt a költségvetés csaknem 15 milliárd forintot duhajkodhatott el az Ukrajnában kifizetett nyugdíjakra.

Mindeközben a hazai szociális ellátások voltak a legnagyobb vesztesei Orbán Viktor szociálpolitikai fordulatának: 2010 óta több mint 1000 milliárd forintot vontak ki a magyarországi szociális ellátásokból. A TB kiadásai a GDP 19,3 százalékáról 14 százalékra csökkentek az elmúlt öt éve alatt!

,,A magyarországi reformok működnek" - hirdetik óriási kampánnyal Orbánék. Hát igen: ilyen pazarló módon.

Korózs Lajos, országgyűlési képviselő (MSZP)


http://nepszava.hu/cikk/1068286-magyar-nyugdijak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögi: “EL KELL FOGADNUNK A MIGRÁNSKVÓTÁT!”
  2015-09-17 22:16:11, csütörtök
 
  Döbrögi: “EL KELL FOGADNUNK A MIGRÁNSKVÓTÁT!"


Posted on 2015-09-17 by Admin


Az egész világ élő-egyenes televíziós közvetítésben láthatta Magyarország tegnapi ostromát.

Ki-ki szimpátiája szerint akár szurkolhatott is a röszkei határátkelőt ostromló migránshordának, vagy MAGYARORSZÁGNAK! De jobbára csak megdöbbentek a látottaktól!
A Bal-Rad villanypostájára orosz nyelvterületről érkezett véleményeket idézünk:
“Ez hihetetlen!"
“Ezek menekültek?"
“Ez Európa számára egy végső figyelmeztetés!"
A-nyugodtan fogalmazhatunk így:"ismeretterjesztő szörnyűség"-láttán BENNÜNK MAGYAROKBAN joggal merülhetnek fel kétségek a “magyar" qrmány alkalmasságát illetően! Ám mindezzel együtt is ki kell jelentsük: PILLANATNYILAG NINCS JOBB!
A hőbörgő migránsok között elfogtak egy azonosított terroristát Röszkén - jelentette az M1 aktuális csatorna tudósítója a helyszínről szerda kora este, hangsúlyozva, hogy ezt az információt hivatalosan senki nem erősítette meg.
A tudósító beszámolója szerint az elfogott személyt minden bizonnyal a magyar rendőröket dobáló tömegben azonosították, és onnan emelték ki. A kihallgatása megkezdődött - tette hozzá.
Horvátország-mint mostmár a migránshorda lehetséges fő vonulási területe-erőltetett ütemben tisztogatja előttük az utat. Vad tempóban láttak hozzá a még “jugoszláv háborúban" telepített, és azóta “ottfelejtett" taposóaknák fölszedéséhez.
Huszonegy illegális határátlépőt-értsd migránst-, afganisztáni és iráni állampolgárokat adtak át a szlovén hatóságok a magyar rendőröknek szerdán - közölte a Muravidéki Magyar Rádió.
A magyar nyelvű rádió honlapján is közölt tudósítás szerint a Rédics-Hosszúfalu (Dolga Vas) határátkelőnél adták át szerda délelőtt a migránsokat a magyar hatóságoknak. Az afganisztáni és iráni illegális bevándorlók három családhoz tartoztak, hat-hét nő és egy kisgyerek is volt köztük.
Miran Horvat, a Maribori Rendőr-igazgatóság felügyelője azt mondta, hogy a migránsokat múlt pénteken fogták el, többségüket Magyarországon regisztrálták. A rádió tudósítása szerint a magyar hatóságok nem közölték, hogy a Szlovéniából átadott határsértőket hová szállítják.
A diplomácia frontján azonban a röszkei csata zajlása alatt-MAGYARORSZÁG KAPITULÁCIÓJA MEGTÖRTÉNT!
Hatalmas interjút adott egy csomó vezető európai lapnak Döbrögi. Kijelentette: tudja, hogyha az EP minősített többséggel elfogadja a menekültkvótákról szóló jogszabályt, azt Magyarországnak is alkalmaznia kell.
A migránsok elosztását célzó kötelező kvótarendszer terve ellentétes valamennyi európai uniós tagállam alapvető érdekeivel, és nekünk meg kell védenünk Magyarországot - jelentette ki Döbrögi abban az interjúban, amelyet az osztrák Die Presse után a német Die Welt is közölt szerda este internetes kiadásában. Ám mindezek ellenére a futballbolond szerint ha abból uniós törvény lesz, azt Magyarországnak EL KELL!-fogadnia.
Tekintettel az interjúadás “csatátmegelőző" időpontjára, kijelenthetjük: Döbrögiről lehullott a nemzeti máz! Amelyben pedig oly szívesen tündökölt! “A király meztelenné vált!"
A döbrögista horda zsebének fenyegetése hatására, a “TÖBBSÉGI AKARATRA" HIVATKOZVA beismerte: az Európai Unió nevű latorszövetség érdekeinek hűséges kiszolgálója!
Tegnap kiderült: MAGYARORSZÁGON NINCS A MAGYAR NÉP, A MAGYAR NEMZET, MAGYARORSZÁG ÉRDEKEIT KÉPVISELŐ VALÓDI POLITIKAI ERŐ!
Mindenféle színű-szagú politikai haramiabandák ügyeskednek az EU-hulladéklerakó területeként kijelölt Magyarország saját zsebre való hasznosításáért!


http://www.balrad.com/index.php/2015/09/17/dobrogi-el-kell-fogadnunk-a-migranskvo tat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyafog a prérikutya Szíria hadrendbe állította fegyvereit
  2015-09-17 22:05:49, csütörtök
 
  Nyafog a prérikutya


Posted on 2015-09-17 by Admin


Szíria hadrendbe állította fegyvereit


A szíriai hadsereg a közelmúltban hadrendbe állította az Oroszországtól kapott légi és szárazföldi fegyvereket - közölte csütörtökön egy szíriai katonai forrás.
A forrás nem közölt részleteket a fegyverekről, csak annyit mondott, hogy azok újak, rendkívül hatékonyak és pontosak.

Ezeket a fegyvereket az utóbbi hetekben állították hadrendbe a Bassár el-Aszad szíriai elnök kormányához hű hadseregben. Használatukat a katonák az utóbbi hónapokban sajátították el, ez a kiképzés jelenleg is tart.

Az emberhiánnyal küszködő szír kormányerők idén több területet elveszítettek az Iszlám Állam terroristáival és más ellenzéki fegyveres szervezetekkel vívott harcban.

Nemrégiben olyan képfelvételek jelentek meg a világhálón, amelyeken orosz haditechnikai eszközök és katonák szerepeltek, és feltehetően a közel-keleti ország területén készültek. Az Egyesült Államok többször aggodalmának adott hangot az orosz katonai jelenlét növekedése miatt Szíriában. Moszkva először nem kommentálta az értesüléseket, majd fokozatosan elismerte, hogy haditechnikai eszközöket szállít a szíriai hadseregnek, illetve orosz katonai kiképzők és tanácsadók segítik a szíriai katonákat a fegyverek elsajátításában.

Amerikai tisztviselők szerint naponta két teherszállító repülőgép érkezik a szíriai kormány ellenőrzése alatt álló Latakia településen található légi támaszpontra, ahol korábbi értesülések szerint mintegy kétszáz orosz tengerészgyalogos, harckocsik, lövegek és más eszközök vannak. A Stratfor amerikai geopolitikai hírszerző és elemző cég a múlt héten olyan műholdfelvételeket közölt egy elemzésében, amelyen állítása szerint a légi támaszponton folyó építési munkálatok láthatóak.
lv

Oroszország jelenleg a nyugat-szíriai Tartúsz kikötővárosban működtet haditengerészeti támaszpontot. Egy légi támaszpont kiépítése azonban állandó orosz katonai jelenlétre utal.

Moszkva cáfolta, hogy légibázist építene Szíriában.
(MTI)


http://www.balrad.com/index.php/2015/09/17/nyafog-a-prerikutya/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lehet, hogy Viktor tegnap nyerte meg 2018-at
  2015-09-17 22:00:10, csütörtök
 
  2015.09.15.
Lehet, hogy Viktor tegnap nyerte meg 2018-at
Hakapeszi Miki

Egy-egy beszédnek sose szabad túl nagy jelentőséget tulajdonítani, de nagyon úgy fest, hogy Orbán tegnap igen komolyat alkotott a TV2-nek adott interjúban. Rég volt ennyire jó formában és egészen elképesztő hatékonysággal, rég látott kevés csúsztatással és hazugsággal fűszerezve darálta el menekültügyi álláspontját. Ami találkozik népe többségének véleményével, s lehet, hogy Európában is egyre több hívet szerez.

Röviden: nehéz az ellen érvelni, hogy az unió menekültpolitikája összeomlott, ezért a tagországoknak maguknak kell lépniük céljaik érdekében. Fél éve lehet látni a menekültáradatot, de uniós szinte egészen a múlt hétig csak faszvakarás látszott. Pedig itt nem lehet szarozni, mint a görögökkel: nekik lehetett dobni sok utolsó pillanatban pénzt, de a menekültek bizony nem várnak, ránk döntik az ajtót. Viktor azt mondta: a menekültek többsége a jobb élet reményében jön Európa legfejlettebb államaiig, biztonságot közelebb is találhatna országához. Ezért ott kell rajtuk segíteni, kiinduló országuk környékén. Küldünk pénzt, amennyi kell, a lényeg, hogy ne induljanak el.

Ezzel nehéz is vitatkozni és a határ lezárása is teljesen logikus, ha abból indulunk ki, hogy a nálunk regisztráltakat bármikor visszaküldhetik nyugatról hozzunk, ez a szabály. Persze a szabályokat már hol betartják, hol nem, de pont egy ekkora katyvaszban érthető, ha minden ország a saját érdekét szem előtt tartva cselekszik. A lakosság csekély hányada látna szívesen nálunk nagy létszámban muszlimokat, Orbán pedig kemény vezetőként elvégzi a feladatot.

Lehet és kell is bírálni azért, ahogy a menekültekkel bánt eddig a magyar állam. Az is felesleges túltolás, hogy semmiképp nem hajlandó beengedni az országba menekülttábort. De ezzel is két legyet üt egy csapásra: népszerű tett, s az uniós alkudozások során sem baj, ha extrém keménységből indít és lesz honnan engedni, amikor például a kvótákról kell megegyezni.

Ez a csávó mélyre züllesztette az országot, maffiaállamra emlékeztető struktúrát épített fel, ahol a lopások és mutyik kedvezményezettjei csak a haverok lehetnek. Könnyű hosszasan sorolni a bűnlajstromát, de simán lehet, hogy a szavazók tekintélyes része egy pillanat alatt elfelejti az összes mocskát, ha a menekültkérdést a nép érdekében olyan karakánul és profin kezeli, ahogy az most látszik. Tudtuk, hogy zseniális politikus, aki konfliktushelyzetekben van leginkább elemében, s azt is láttuk már a rezsicsökkentéssel, hogy egyetlen óriási húzással választást lehet nyerni az alig létező ellenfelekkel szemben.

Most nagyon él. Európai szinten biztos nőni fog a népszerűsége, de az még nem biztos, hogy győzhet. Senkinek sem érdeke ugyanis, hogy a hozzá hasonlóan gondolkodó menekültellenes pártok megerősödjenek, ezért a mainstream politikai erők minden erővel küzdeni fognak ellene. Itthon viszont szinte biztosan nyer. Akár Európa megvédője lesz belőle, akár az áldozat, akinek igaza volt, de a nagyhatalmak eltaposták, 2018 szinte borítékolhatóan az ölébe hullik, ha nem vét addig valami egészen elképesztő szarvashibát. Különösen, hogy a Jobbikot ennyivel simán elintézi, az úgynevezett demokratikus oldalon pedig megint egy Gyurcsány nevű küldetéstudatos lúzer pojáca a legkomolyabb ellenfél.


http://mentalisdeficit.blog.hu/2015/09/15/lehet_hogy_viktor_tegnap_nyerte_meg_201 8-at
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Előkerült egy Quaestor VIP-lista, újabb embereket gyanúsíto
  2015-09-17 21:52:29, csütörtök
 
  fogadjunk, hogy egy árva fideszes sincs rajta a listán? most már.
edditg radiroztak a neveket
Pedig volna jelöltem. Szájjártó 2013-as vagyonbevallása szerint különböző pénzügyi és részvény befektetéseinek 30% (!!!!) hozama volt. Nem tudni ki volt a brókere. A KüKüm 2,8 milliárdot tartott a BudaCash brókerházban.
Ha jól emlékszem, végül a Postabank ügyben sem lett bűnös, aki letöltendő börtönt kapott volna...ezek már csak így mennek kishazánkban
Viszont ott már behúztak úgy nyolcvan-százmilliárdot fideszék, rá is kaptak az ízére.

*******************************

Előkerült egy Quaestor VIP-lista, újabb embereket gyanúsítottak meg az ügyben

ma 17:47


Az MSZP-s Tóth Bertalan írásbeli kérdésre válaszolt Polt Péter legfőbb ügyész.

Tóth azt akarta megtudni, hogy találtak-e a rendőrök olyan listát a Quaestor-ügyben, amiben a megvesztegetett emberek nevei szerepelnek.

Lehet, hogy az ilyen ügyben érintett arcok annyira hülyék, hogy egy komódba rejtett kockás füzetben vezetik, hogy kinek mennyit adtak? Mondjuk aki emlékszik az egész Quaestor-ügy elejére, az tudja, hogy bőven volt ideje bárkinek eltüntetni egy ilyen listát, a hatóságok nem siettek el semmit.

Na, most Polt válaszából kiderült, hogy ilyen konkrét vesztegetős füzetkét nem találtak, de

“a nyomozás kiterjed arra a dokumentumra is, amelyet a Quaestor a kiemelt ügyfeleiről vezetett. A nyomozási cselekmények eredményeként a nyomozó hatóság vagyon elleni bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt további gyanúsításokat közölt."

Szóval valami listát mégis találtak, amiben voltak kiemelt ügyfelek.

A postabankos VIP-lista után nem nehéz elképzelni, hogy hogy működik egy ilyen történet, szóval, hogy esetleg azzal is lehet valaki befolyásolni, ha hosszú lejáratú, kamatmentes hitelt kap. Persze nem összeesküvésből, csak mert kiemelten fontos ügyfél.

Polt a válaszában arra nem tért ki, hogy kik az ügy új gyanúsítottjai.

http://444.hu/2015/09/17/elokerult-egy-quaestor-vip-lista-ujabb-embereket-gyanusi tottak-meg-az-ugyben/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megérkeztek a friss számok - újra görög az adósságlavina
  2015-09-17 21:13:49, csütörtök
 
  SEBAJ, MAJD KITALÁLNAK VALAMI JÓ KIS PLAKÁTKAMPÁNYT, OSZT MARADNAK A KIFIZETETLEN SZÁMLÁK, DE A REFORMOK MŰKÖDNEK!

*********************

2015. szeptember 17., csütörtök 15:51 Szepesi Anita


Megérkeztek a friss számok - újra görög az adósságlavina


Nincs megállás, a nyár közepéig kifizetett 60 milliárd forintos adósságkonszolidáció után újra gyűlni kezdtek a kifizetetlen számlák a kórházakban. A Magyar Államkincstár (MÁK) adatai szerint a július végi 39,1 milliárdról augusztus végére 41,9 milliárd forintra - ebből 25 milliárd a 30 napnál régebben lejárt számla - gyarapodott a kórházi adósságállomány nagysága.

A 30 napnál rövidebb ideje lejárt tartozások összege 1,4 milliárddal csökkent, a 30-60 nap között lejártaké 2 milliárddal, több mint 10 milliárdra, míg a 60 napnál régebben lejártaké 2,4 milliárddal 13,3 milliárdra növekedett.

Év végi kasszasöprés ide, kórházi adósságrendezés oda, mindaddig, amíg a kórházak költségvetéséből legalább egyhavi finanszírozás hiányzik - amit Zombor Gábor, augusztus végén lemondott egészségügyi államtitkár is elismert -, a jelenlegi modell működtetése mellett folyamatos lesz az adósság újratermelődése. A MÁK adatai augusztus végére csaknem 42 milliárd forintos adósságállományról tanúskodnak, ez majd 3 milliárdos növekedés az előző hónaphoz képest.

Főként a nagy, megyei kórházak és az egyetemek húztak bele ismét az adósságduzzasztásba, a Debreceni Egyetem például mindjárt 800 millió forinttal gyarapította a ki nem fizetett számláit, s a 2,4 milliárdos tartozásból több mint 600 millió forint 60 napon túl lejárt nemfizetés. Igaz, a még mindig 1,1 milliárdos tartozást maga előtt toló Pécsi Tudományegyetemen viszont 1,1 milliárdos a csökkenés július vége és augusztus vége között.

Plusz pénz nélkül erre lehet számítani
A Kórházszövetség korábbi adatai szerint havonta 3-4 milliárd forinttal nő az adósságállomány.

Az adósság újra beindult növekedése mellett is egyelőre viszonylagos nyugalom van a kórházi beszállítók körében, bár az áprilisi számlák kifizetése akadozik, pontosabban a konszolidációs pénz utalásán kívül a fizetési fegyelem nem javult érdemben - válaszolta lapunk kérdésére Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára. Mivel annak továbbra sincs semmi jele, hogy megállna az adósság újratermelődése, pótlólagos forrás bevonása nélkül a jövő év áprilisában újra ott tarthatunk, mint 2015 tavaszán, azzal a különbséggel, hogy a 2016-os költségvetésben nincs plusz pénz a konszolidációra - véli Rásky.

A kórházi adósságkonszolidációra és ezzel párhuzamosan a finanszírozás átalakítására Zombor Gábor 2014 őszén ígéretet tett. A 2015-ös költségvetésben megjelenő 60 milliárd forint kifizetéséhez a kórházak vezetőinek elméletben be kellett vállalni a továbbiakra a nullás költségvetést, azaz az adóssággenerálás megállítását. Strukturális átalakítás, kapacitás-átrendezés is a tervek között szerepelt - ezekből érdemi lépésekre továbbra sem került sor - , miközben egészségügyi közgazdászok folyamatosan hangsúlyozták, plusz forrás bevonása nélkül újra nőni fognak az adósságok.

Hogy a 60 milliárd nem lesz elég a teljes rendezésre, kezdettől tudni lehetett. A különbözet kifizetésére is hangzott el ígéret a volt államtitkár szájából, de az erre szánt forrás nagyságáról soha nem mondott konkrétumot, mondván, akkor épp annyi lesz a szükséglet, mint amennyi erre rendelkezésre áll. A jelenlegi növekedési ütemet figyelembe véve év végére 50-60 milliárd forintot kellene még a költségvetésből kifizetni, hogy év végére lenullázzák az adósságot, fedezet azonban egyelőre nem látszik erre. Az esetleges kasszasöprésre fedezetet nyújtó Egészségbiztosítási Alap többlete augusztus végén 7,2 milliárd forint volt.

http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/megerkeztek_a_friss_szamok_ujra_gorog_az_adoss aglavina.603228.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Baranyára és Somogyra is kiterjesztik a válsághelyzetet
  2015-09-17 21:05:35, csütörtök
 
  Baranyára és Somogyra is kiterjesztik a válsághelyzetet

A kormány csütörtök este döntött a bevándorlás okozta válsághelyzet kiterjesztéséről.
A kormány Baranya és Somogy megyére is kiterjeszti a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet - jelentette be csütörtökön este Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten.

MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Simicska börtönnel fenyeget
  2015-09-17 20:54:20, csütörtök
 
  LAJOSNAK NEM NOTESZA, HANEM KÖNYVTÁRA VAN EZEKRÓL A FÉRGEKRÓL!

Simicska börtönnel fenyeget

A hatalomban lévőknek üzent a nagyvállalkozó: ,,börtönben fog megrohadni, aki megpróbál átlépni a jogszabályokon".
Rövid interjút adott az Indexnek Simicska Lajos nagyvállalkozó annak kapcsán, hogy a közbeszerzésekből kizárt cége, a Közgép a bíróság döntése nyomán mégis indulhat az állami tendereken. Simicska azt mondta, bár meglepte a döntés, ezek szerint Magyarországon mégis jogállam van.
Arra a kérdésre, hogy a ,,kibékülés fel haladnak a dolgok" Orbán Viktorral, Simicska visszakérdezett: ,,Na de ki az az Orbán Viktor?"
A nagyvállalkozó üzent is: ,,ha Magyarországon tényleg jogállam van, tartsa magát mindenki a jogi keretekhez, mert ha egyszer kikerülnek a hatalomból, az ügyeiket számon fogják rajtuk kérni. Aki megpróbál átlépni a jogszabályokon, és ezt én most számos esetben megtapasztaltam, azoknak el fog jönni az igazság pillanata, és börtönben fognak megrohadni."
(atv.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MIGRÁNSOKNAK ADJÁK KI MAGUKAT A CIGÁNYOk
  2015-09-17 20:41:32, csütörtök
 
  VÉGÜL IS 600 ÉV ELÓNYÜK VAN, ŐK IS MIGRÁNCSOK!


*************

MIGRÁNSOKNAK ADJÁK KI MAGUKAT A CIGÁNYOK

A zseniális terv: kendőt tesznek a fejükre, bénán beszélnek magyarul és utazásra kéregetnek pénzt. Állítólag volt, aki bevette.

Meglepő jelenségre lettünk figyelmesek az elmúlt napokban, ugyanis a XVIII. kerületben a cigányok illegális bevándorlóknak adják ki magukat némi anyagi támogatás reményében - áll a Jobbik XVIII. kerületi szervezetének portálunkhoz eljuttatott közleményében.

A párt kerületi szervezete azt írja, több kerületi lakostól is kaptak jelzést, hogy a Hét vezér szobor csoport és rendelőintézet közötti Thököly úti járdaszakaszon migránsnak álcázott cigány emberek próbáltak pénzt kicsalni az arra járóktól. Először két nő kért anyagi segítséget utazási költségeinek fedezésére, majd pár lépést követően újabb két cigány nő már férfiakkal és gyerekekkel kiegészülve próbált a Keleti felé eljutni és ahhoz pénzt kérni. A nők fején kendő volt és “megjátszva" törték a magyart.

A jobbikos szervezet arra kér mindenkit, ha ilyen szituációba kerül, körültekintően járjon el, s ha gyanúsnak ítéli a helyzetet tegyen bejelentést a rendőrségen. Mint írják, a birtokukba jutott informnációkat ők is is eljuttatjuk a kapitányság illetékeseihez.


http://adatlistazo.hu/migransoknak-adjak-ki-magukat-a-ciganyok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ízelítő a kvótarendszer működéséből: nem hajlandók Bősre men
  2015-09-17 20:39:11, csütörtök
 
  2015. szeptember 17. 15:41


Ízelítő a kvótarendszer működéséből: nem hajlandók Bősre menni, mert Ausztriában már "integrálódtak"

A magukat szíriainak mondó "menekültek" egy sátortáborban laknak Karintiában, és eszük ágában sincs elköltözni onnan. Ezt legkésőbb péntekig meg kellett volna tenniük, de nehogy már az történjen, amit az az ország akar, ahova hívatlanul betették a lábukat... Zoom Az első bevándorlókat még ma át kellett volna vinni Bősre. Az APA hírügynökség szerint 42 emberről lett volna szó, akik a karintiai Krumpendorfban laknak egy sátortáborban. A hírügynökség Matthias Köchl helyi képviselőre hivatkozott, aki azt állította, hogy a "menekültek" csütörtökön, de legkésőbb pénteken elhagyják a tábort. Végül a terveket megváltoztatták, a "szírek" ugyanis nem akartak "Szlovákiába" menni. Zoom Ide várja őket Fico - nem így a helyi magyarság "Amikor megtudták, hogy Szlovákiába kell menniük, kétségbeestek" - szomorkodott Köchl, aki szerint a "menekültek" Krumpendorfban "integrálódtak, és németül kezdtek tanulni". Hogy mi lesz a továbbiakban, azt még senki nem tudja. A jövevények nem maradhatnak a sátrakban a hónap végéig, de csak azért, mert nincsenek fűtve. Robert Kalinák belügyminiszter szerint Bősre 500 "menekült" várható, akiknek még augusztusban meg kellett volna érkezniük. (Aktuality - Bumm nyomán)


Forrás: https://kuruc.info/r/6/148457/


**

Minden napra egy vicc:
Tegnap "meglepődtek", hogy nem nyitják ki a kaput, amit miattuk zártunk be.
Ma "integrálódtak".
Holnap meg műteni fognak? Csak az már nem lesz vicces... csorba bicskával fejet a nyakról lefele.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 453 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2313
  • e Hét: 8045
  • e Hónap: 19156
  • e Év: 172652
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.