Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
Veiszer Alinda első kérdése: “Orbán Viktor geci?”
  2015-09-26 22:02:07, szombat
 
  Veiszer Alinda első kérdése: “Orbán Viktor geci?"


https://youtu.be/TnaR0ze4_ic
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
PROFI LIGÁK, AHOL MAGASABB AZ ÁTLAGNÉZŐSZÁM, MINT a
  2015-09-26 21:57:52, szombat
 
  PROFI LIGÁK, AHOL MAGASABB AZ ÁTLAGNÉZŐSZÁM, MINT A MAGYAR NB1-BEN (AMI 2826)

1.Ausztál krikett bajnokság (18 153)

2.Lengyel gyorsasági motor bajnokság ( 10 652)

3.Amerikai lacrosse bajnokság ( 5 557)

4.Orosz bandy bajnokság ( 4 135)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
“elsődleges dolga az, amit a miniszterelnök feladatkén
  2015-09-26 21:44:15, szombat
 
  “elsődleges dolga az, amit a miniszterelnök feladatként meghatároz"


Rogán Antal arról, hogy mi lesz a Miniszterelnöki Kabinetiroda és az ő feladata.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyert a Sziriza, Ciprasz visszatért, helló, Európa
  2015-09-26 21:27:24, szombat
 
 
Minden borulhat, Görögország az északi határfal megnyitásán gondolkozik

2015.09.26. 18:34

A bevándorláspolitikáért felelős görög miniszterhelyettes szombaton arról beszélt a tévében, hogy gondolkoznak az Évrosz-kerítés megnyitásán. A 2012-re a görög-török határon elkészült kerítés azonnal hatásosnak bizonyult és visszafogta a szárazföldi útvonalon érkező menekültáradatot, viszont azzal a lendülettel az Égei-tengerre terelte azt. Novembertől az egyre veszélyesebb hullámzás miatt a tengeren útnak induló menekültek száma drasztikusan lecsökkent az elmúlt években, de a görög-török határfal megnyitása alaposan felforgathat mindent. Ez azonban még csak egy ötlet, nem terv, és nem is konkrét bejelentés.

Teljesen megváltozhat az Európába érkező menekültáradat útvonala és intenzitása is, ha a görögök megnyitják a görög-török határon felhúzott kerítést. Márpedig szombat reggel Iohannis Mouzalas bevándorláspolitikáért felelős miniszterhelyettes a görög Mega tévének többek között arról beszélt:

Gondolkoznak rajta, hogy megnyitják az Évrosz-kerítést a menekültek előtt, és szárazföldön regisztrálják őket.

Mouzalas szerint ahhoz, hogy a menekülteken segítsenek, segíteni kell azon a helyi lakosságon is, amelyik elszenvedője a migrációs nyomásnak, különben a szélsőjobboldalnak, a xenofóbiának és a rasszizmusnak nyitnak csak teret.
Iohannis Mouzalas

Fotó: John Thys

Az utóbbi időben ez a nyomás elsősorban Lérosz, Kósz és Leszbosz, valamint Számosz, Kalimnosz és Agatoniszi szigeteit érintette. A görög kormány most Athén és Thesszaloniki közelében is nyit egy-egy új befogadóállomást és regisztrációs pontot a menekülteknek a miniszterhelyettes szerint.

A menekültek nem fognak csak úgy eltűnni, nincs varázspálcánk,

mondta Mouzalas, aki szerint az új rendszer a menekültek és a helyi lakosok életét is megkönnyítik majd. Ugyanakkor újra megnyitják azt a hírhedt Amygdaleza menekülttábort is, ahonnan azután kezdték el kiengedni a menekülteket, hogy ott ketten öngyilkosságot követtek el.
A magyar drótkerítés előképe

A görögök 2012-ben kezdték el építeni kerítésüket a török határra, a két ország határán lévő Évrosz folyó gyenge pontjainál, Oresztiada város környékén. A négy méter magas rendszer 12 kilométer hosszan húzódik az amúgy 200 kilométeres határszakaszon. A hárommillió eurós, azaz közel 1 milliárdos beruházást
EU-s politikusok kezdetben ugyanúgy elítélték, mint a magyar kerítést, a görögök pedig ismerős módon szintén azzal érveltek, hogy ők az EU-t is védik.

Aztán szépen-lassan elfelejtődött a görög fal. Pedig ahogy korábbi cikkünkben írtuk, a fizikai határzár mellé Görögország is megalkotta annak jogi párját, mintegy ebben is előképét adva a magyar intézkedéseknek. Kemény menekültellenes törvényeket hoztak, illegális határátlépésért 3-10 ezer eurós büntetést és féléves börtönt lehet kapni. Hogy könnyebben elkapják az átszökőket, a határon több ezer határőr mellett 175 Frontex-járőr is tevékenykedik.

Az emberi jogi szervezetek jelentései szerint mindennaposak voltak a menekültekkel szembeni kegyetlenkedések a kerítésnél, a görög területen elfogott menekülteket megverik és visszatoloncolják Törökországba. Egy beszámoló megemlékezik 25 iraki menekültről, akiket a görög határőrök dobtak vissza Törökországba. A török erők azonban nem engedték be őket az országukba, így a csoport két oldalról érkező kegyetlenkedések közé került. A határőrök embertelen hozzáállása miatt végül két iraki meghalt, hármat megerőszakoltak, a többi, a háború elől menekülő szerencsétlen pedig a köztes zónában, egy bokrosban rejtőzött hosszú ideig.
Tengerre kényszerültek a menekültek

A görög fal megépülésekor már az első adatok szerint is drasztikusan, 95 százalékkal visszaesett az ott átjutni próbálkozó menekültek száma - tehát ugyanúgy hatékonynak bizonyult, mint a magyar-szerb határszakaszon felhúzott kerítés. Csak éppen míg a menekültek a Balkán északi részén találtak maguknak egy másik biztonságos szárazföldi utat Horvátország felé kerülve, addig Görögországnál a szárazföldi határ lezárásával az Égei-tengerre kényszerültek. Ez azt jelenti, hogy

az összhatás görög szempontból az lett, hogy az észak-görögországi települések helyett a török partokhoz legközelebb eső görög szigetek kerültek nyomás alá,
a menekültek szempontjából az, hogy gumicsónakokkal, tengeri úton, a vízbe fulladást kockáztatva kellet útnak indulniuk,
de legjobban az embercsempészek jártak, hiszen a sokkal nagyobb szervezést, helyismeretet és több eszközt igénylő tengeri utazásért nagyobb pénzeket is tudtak elkérni. Ahogy a csempészfővárosból, Izmirből írt helyszíni riportunkból kiderül, manapság fejenként 1200 dollárt, de korábban akár 4-5 ezer dollárt is elkértek a csempészek az átkelésért.

Úgy pörög a török embercsempész város, mint Las Vegas
Így csempészik ezrével Európába a szíreket. Felderítettük az árakat, és a szereplőket. Az alvilági bizniszben nyakig benne vannak a török hatóságok. Kiderül az is, miért tűnt embercsempésznek a vízbe fulladt kisfiú apja.
Tovább
Az Évrosz-fal tehát ugyanúgy, ahogy a magyar határzár, nem állította meg a menekülteket, csak más útvonalra terelte őket. Sokkal veszélyesebb útra.
Fotó: Angelos Tzortzinis

A Frontex statisztikái szerint 2014-ben a menekültek kilencven százaléka valamelyik tengeri útvonalon lépett be az Európai Unióba. A tengeri útvonalak azonban a tél közeledtével még a korábbinál is sokkal veszélyesebbek lesznek. Ez egyrészt persze vissza is fogja a menekülthullámot, másrészt azonban rengeteg menekült halálát okozza. Hogy mennyire mindennapos a vízbefulladás, amit gyakran egyenesen a partiőrség fellépése, tehát végső soron gyilkosság okoz, arról ebben a megrázó riportban olvashat.
Van értelme megnyitni, de

Ahogy egy korábbi cikkükben már idéztük a Frontex kérdésünkre adott válaszát:

Az időjárás jelentősen befolyásolja a tengeri útvonalakat. Az adatok szerint a novembertől áprilisig tartó időszakban, a viharok miatt jelentősen esik a határátlépések száma.

A visszaesés egyik oka, hogy az olcsó átkeléshez gumicsónakokat használnak a menekültek, ezek azonban télen az erősebb hullámzás miatt felfordulnak a tengeren. A fémből készült, nagyobb és stabilabb hajók pedig túl drágák ahhoz, hogy a csempészek azokat használják, míg a gumicsónakokat a menekültek egyszerűen csak otthagyják a görög tengerparton, amint biztonságosan szárazföldre értek.

Az Évrosz-fal megnyitása mellett tehát erős érvek szólnak:

A fal nem állítja meg a menekültáradatot, csak veszélyesebb útra tereli őket, ez bebizonyosodott. Sokkal humánusabb megoldás, ha a menekülteknek nem kell a vízbe fulladást kockáztatniuk.
A tengeri út nem csak veszélyesebb, de az ottani szigetek lakosságnak is rengeteg gondot okozott az elmúlt időszakban.
És hát nem csak a lakosságnak, hanem a kormánynak is: sokkal több erőforrást igényel a menekültek továbbszállítása a kis szigetekről, illetve a helyben történő ellátásuk.

Fontos hangsúlyozni, hogy Mouzalas nem konkrét tervről beszélt és főleg nem jelentett be semmit, csak annyit állított, gondolkoznak ezen is a kormányban. A fal esetleges megnyitásával azonban a biztonságos szárazföldi útvonal ismét népszerű opció lesz, ami azt is jelenti, hogy még az eddigi legrosszabb forgatókönyveknél is nagyságrendekkel több menekült indulhat útnak Németország felé. Ehhez azonban nyilván az Európai Uniónak is lesz néhány szava - főleg, hogy a görögországi, menekülteket regisztráló hotspotok helyét már ki is jelölték a görög szigeteken. A hotspotokat az EU-csúcson elfogadottak szerint november 15-ig fel is kellene állítani.

Az ötlet valósággá válását ugyanakkor Mouzalas azon megjegyzése tovább csökkenti, hogy ő is arról beszélt: a tél beálltával kevesebb menekültre számítanak, így marad idejük, hogy az új táborok, regisztrációs pontok, a menekülteket ellátó rendszer fejlesztése elkészüljön.
Mindent széttrollkodhatnak a görögök

Mivel a görögök eddig gyakorlatilag elszabotálták uniós kötelezettségeiket a határvédelemben, feltételezhető, hogy az alapvető hozzáállásuk továbbra is hasonló. A Sziriza választási győzelme után pedig Cipraszék ismét nyeregben érezhetik magukat, és talán azt gondolják, eljött az ideje, hogy törlesszenek a németeknek, na meg az egész EU-nak.
Gondoljunk bele, mekkora trollkodás lenne, ha Görögország egyszer csak megnyitná az északi falat! De mennyire jó ezzel akár csak fenyegetni is az EU-t!

Bár a miniszterhelyettes arról beszélt, az Évrosz megnyitása esetén ott, a szárazföldön is "regisztrálnák" a menekülteket, látthattuk már eddig is, milyen az, amikor a görögök regisztrálják a menekülteket. Nagyjából olyan, mint amit manapság a horvátok vagy a magyarok csinálnak: regisztráció nélkül továbbpasszolják őket a következő uniós országnak.

Sőt, igazából meg sem kell nyitniuk a határt a görögöknek, elég, ha ezt politikai fegyverként használják. Viszont látva, hogy egy-egy rosszul időzített, véletlenül elejtett vagy csak szándékolatlan politikusi üzenetnek milyen hatása lehet a menekültáradatra - lásd a németek példáját -, igazából már a fal megnyitásáról szóló terveknek a híre is elég lehet ahhoz, hogy súlyosan megdobja az Európa felé induló tömegek számát.

És szintén látva, hogy mi történt akkor, amikor akár a Keleti pályaudvarnál, akár a magyar-szerb határnál akár csak három-négyezres tömeg gyűlt fel, előállhat egy olyan szituáció, ahol a görögök már nyugodtan hivatkozhatnak arra, hogy ők ugyan védenék továbbra is a falat, csak hát ekkora nyomással szemben tehetetlenek. Ez pedig reális veszély: Oresztiadával szemközt a török oldalon, Edirne városában egy héttel ezelőtt szeptember 19-én menekültek kétezres tömege torlódott föl és követelte a határ megnyitását, hogy ne kelljen tengerre szállniuk.
Fotó: Milos Bicanski

Egy ilyen forgatókönyv esetén - ismét hangsúlyozzuk, az Évrosz-fal megnyitása tényleg csak egy elképzelés egyelőre - az EU-nak egyrészt az Orbán Viktor által hangoztatott közös uniós, elsősorban Görögországra összpontosító határvédelem felé kellene lépnie, illetve Brüsszelnek -ahogy ez már eleve tervben van Erdogan török elnök október 5-i látogatásával - azt kell elérnie, hogy valamilyen módon már a török hatóságok is hatékonyabban fogják fel a menekültáradatot. És hát külön érdekes belegondolni, hogy a szerb határon felhúzott magyar fal és a ,,falak Európája" ellen felszólaló külföldi politikusok vajon hogyan reagálnának az annak előképéül szolgáló görög kerítés megnyitására, jól tudva, hogy a határnyitás mivel járhat.



http://index.hu/kulfold/2015/09/26/gorogorszag_megnyithatja_a_gorog-torok_kerites t_a_menekultek_elott/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Összefoglalom. Áder arról beszélt, hogy csökken a tonhalak s
  2015-09-26 21:26:12, szombat
 
  Összefoglalom. Áder arról beszélt, hogy csökken a tonhalak száma, ami szegénységhez, háborúhoz és még nagyobb menekültválsághoz vezet.

http://36.media.tumblr.com/f3b97c4d48a77c9d3e6f1ddd6d74ec37/tumblr_nv94m09oxU1qjl vaxo1_400.jpg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Német politikus: a NATO vezetői nem beszámíthatóak
  2015-09-26 21:00:20, szombat
 
  hidfo.ru 2015.09.25. 12:09


Német politikus: a NATO vezetői nem beszámíthatóak

A Deutsche Wirtschafts Nachrichten német napilap beszámol arról, hogy Németországban már belpolitika törésvonal mutatkozik a NATO kelet-európai terjeszkedése miatt. Az ellenzéki politikusok felszólalnak a NATO háborús készülődése ellen.

Sahra Wagenknecht, a Die Linke politikusa az országgyűlés előtt beszélve kijelentette; háborús fenyegetéssel nem igazolható, viszont a nyugati vezetők őrületéről tesz tanúbizonyságot, hogy a NATO légierő felfegyverzett gépekkel járőrözik a balti országok légtere felett. A Die Linke politikusa hangsúlyozta, ezzel a lépéssel a Nyugat maga állítja elő a katonai fenyegetést egész Európa számára, és azok, akik erről döntést hoztak, nem beszámíthatóak.

A képviselő felszólította a német kormányt, hogy azonnal vonja vissza a Baltikum légterének védelmére küldött német vadászrepülőgépeket, és ne járuljon hozzá a háborús készülődés további fokozásához.

A múlt hét folyamán a német légierő gépei teljes fegyverzetben kezdtek járőrözni a Baltikum légtere felett. Az eddigi szimbolikus jelenlét helyett így arra készülnek, hogy lelőjék azokat az orosz repülőgépeket, melyek belépnek valamelyik balti ország légterébe. A német hadsereg ugyanakkor nem az “orosz veszéllyel" indokolja a lépést, hanem azzal, hogy az tapasztalatszerzést jelent a pilótáknak.

A Deutsche Wirtschafts Nachrichten cikke viszont említést tesz arról, hogy Berlin elfogadott egy új katonai doktrínát, amivel ellenséggé nyilvánította Oroszországot. A lap emellett megismételte a német ZDF televízió korábban bejelentett értesülését, miszerint az Egyesült Államok újabb 20 atomtöltetet akar készenlétbe helyezni Németországban, szintén az “orosz veszélyre" hivatkozva.

http://hidfo.ru/2015/09/nemet-politikus-a-nato-vezetoi-nem-beszamithatoak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír
  2015-09-26 20:35:07, szombat
 
  A kormány bejelentette, hogy a 2024-es olimpia rendezési jogának elnyerése semmilyen plusz költséggel nem járna az országnak, hisz kizárólag amúgy is megvalósuló beruházásokat jelentene, így például Csepel lakosságának erőszakba is torkolló követeléseinek engedve amúgy sem várhat már tovább a 120 ezres gyeplabda stadion felépítése.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
A törvényszék definiálta a cigányság fogalmát - kiborultak
  2015-09-26 20:13:12, szombat
 
  A törvényszék definiálta a cigányság fogalmát - kiborultak a liberálisok


Felháborodva értesült róla a liberális média, hogy a Gyulai Törvényszék nem oszlatta fel a Szebb Jövőért Egyesületet.

Egyben azt is kinyilvánította, hogy a feljelentés tárgyát képező tevékenység nem tekinthető általános jelleggel félelemkeltőnek. A Gyulai Törvényszék az ügy kapcsán egyben a cigányság definícióját is közölte, amin a liberálisok még jobban felháborodtak, mint magán az ítéleten. Ezzel a Gyulai Törvényszék úgy definiálta a cigányságot, ahogy a többségi lakosság látja.

Ebből a szempontból ez az ügy mérföldkőnek számít a magyar jogalkalmazásban, ami mindeddig a kisebbségek és befolyásos magánszemélyek érdekeit a többségi társadalmat érő atrocitások fölé helyezte.

,,A »cigányság« mint kategória nem elsődlegesen faji alapon értelmezhető, hanem az ekként jelzett életformát követő, faji hovatartozástól függetlenül a lakosságnak egy elkülönült, a többségi társadalom hagyományos értékeit és a már hivatkozott jogszabályok által is védett értékeket semmibe vevő csoportjaként, akik egy bizonyos munkakerülő életforma, a magántulajdont, együttélési normákat nem tisztelő erkölcsi felfogás követői" - áll a törvényszék ítéletében.

A felperes által rasszista viselkedésként leírt tevékenységről az ítélet indoklása kimondta, hogy "Egy ilyen megnyilvánulás ugyanakkor a törvényszék álláspontja szerint jellegénél fogva bár szorongást kelthet a helybeliekben, azonban maga a menetelés, nyilvános felvonulás jogát a gyülekezési jog garantálja." Amit úgy kell értenünk, hogy a rendezett sorokban tett "séta" egyedül a fent említett életvitelt folytató antiszociális elemek számára lehet félelemkeltő. Mivel a Szebb Jövőért Egyesület olyan helyszíneken tett "sétát", ahol az antiszociális elemek nagy számban jelen vannak, ezért a "félelemkeltés" relatívnak tekinthető, abszolút jelleggel nem lehet róla ítéletet mondani.

Egy többségi magyar lakosságú területen senkiben nem keltene félelmet a rendezett sorokban menetelő egyenruhások felvonulása, főként, ha azok a közrend fenntartásáért folytatják tevékenységüket. Az egyesület tevékenysége kizárólag azok számára okozhat félelmet, akiknek élete törvényszegések sorozatából áll, vagyis a közrend maga fenyegető számukra.

A fentiek alapján kijelenthetjük, hogy a magyar jogalkalmazásban is várható az a fordulat, amit az orosz jog forradalmasítása indított el a kelet-európai államokban. Mikor megállapítást nyert, hogy Moszkva forradalmasíthatja a jogalkalmazást, pontosan erre gondoltunk. Teret fognak nyerni olyan jogértelmezések, melyek - bár kényszerből, de - a többségi társadalom érdekét a társadalomellenes csoportok érdekei fölé helyezik.

"Egy fecske nem csinál nyarat" - de csak idő kérdése, és jön majd a többi is.

Lehet úgy fogalmazni, hogy a magyar érdeket képviselő szervezetek érték el, kényszerítették ki ezt a változást, ami azonban megfelelő külpolitikai közeg nélkül soha nem bontakozhatott volna ki. Mostanra a hatalom kénytelen figyelembe venni, hogy a többségi lakosság rendet, biztonságot akar. Az a hatalom, ami ennek a követelménynek nem felel meg, közutálattal lesz övezve - és melyik politikus akarna egy választási vereséget?

(Hídfő.net)

http://harcunk.info/index.php/hirek/521-a-torvenyszek-definialta-a-ciganysag-foga lmat-kiborultak-a-liberalisok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagyon nem akaródzik az a bizonyos nyilvánosság
  2015-09-26 20:12:13, szombat
 
  2015. 09. 26. 15:55

Nagyon nem akaródzik az a bizonyos nyilvánosság

A nyilvánosság kizárásával zajlott le tegnap a Magyar Nemzeti Bank gazdálkodását ellenőrző felügyelőbizottsági ülés. Nem kicsi a tét: ha akarja, ez a testület ellenőrizheti, hogy a bank miként költött el több százmilliárd forint közpénzt - olvasható a Magyar Nemzetben.

Konkrét információkat sajnos nem mondhatok a mai ülésről, mert így szól a felügyelőbizottság (fb) ügyrendje, amit nem akarnék megsérteni - nyilatkozta a lapnak Nyikos László, a jegybank új felügyelőbizottságának nyáron megválasztott tagja.
Mehr Licht! Több fényt!

Nyikos az ülésen kifejtette: a nem nyilvános információk körét túlságosan mereven kezelik. Véleménye szerint a meghívó például semmiféle titkot nem rejteget, nyugodtan nyilvánosságra lehetne, illetve kellene hozni. Sőt, Nyikos László a lehető legszélesebb körű nyilvánosság híve, ezért elképzelhetőnek tartana egy olyan megoldást, amelynek során a sajtó részt vehetne az ülés nyilvános részén, amelyen nem tárgyalnak minősített adatokról.

A tegnapi ülésen szóba is hozta, hogy amint az országgyűlési bizottsági ülések nyilvánosak, úgy a jegybank fb-ülései is azok lehetnének. Érvei azonban süket fülekre találtak, így véleményével egyedül maradt a testületben (Nyikoson, tehát a Jobbik delegáltján kívül csak kormánypártiak vannak, így ez talán nem is olyan meglepő - a szerk.)

A bizottság tagjai mellesleg nem mindig ilyen finnyásak - olvasható a lapban. Nem tiltakoznak például Papcsák Ferenc miatt, aki nemhogy fb-elnök, de az fb tagja sem lehetne. Nem rendelkezik ugyanis sem hitelintézeti, sem pénzügyi, sem számviteli kérdésekben kiemelkedő szakmai ismeretekkel, amit a tagsághoz a törvény előír.

A felügyelőbizottság az MTI-hez eljuttatott szűkszavú közleményében az írta, hogy tudomásul vette a jegybank idei első hat hónapra vonatkozó mérleg- és eredménykimutatását, a jövőre nézve pedig derűlátó. Arról is döntött, hogy vizsgálatot indít az MNB által megvásárolt ingatlanokkal, valamint az alapítványok létrehozatalának jogszerűségével kapcsolatban. A vizsgálatok lezárását követően a testület tájékoztatást ad az ellenőrzés megállapításairól.

http://alfahir.hu/nagyon_nem_akarodzik_az_a_bizonyos_nyilvanossag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
És megtörtént...
  2015-09-26 20:01:15, szombat
 
  Kedves Mindenki!


Nem szeretnék polgárpukkasztást, se ujjal mutogatást, se politizálást, se vitát. Egyetértő, vagy engem szidó kommentárokat. Esküszöm, nem vagyok rájuk kíváncsi. Nem azért írok, mert ez sikk. Nem akartam belefolyni, mert egyik oldallal sem értek egyet. De azért írok most, mert AKAROM, hogy tudja az Ország, mi az igazság... Az én szemszögemből, abból, amit láttam, amit Hallottam, amit tapasztaltam, amit ÁTÉLTEM.
A mai nap nagyon megrázó élményekkel telt. Egy számomra nagyon fontos családtagom, a nagyapám kórházba került, a sürgősségi osztályra. Nem fiatal, cukorbeteg, nem tud járni, mert gyenge, és vesebeteg. Délelőtt beszállították egy közeli kórházba, ahová tartozunk térségileg. Az édesanyámmal ötre értünk le (nyilván, mert Anya dolgozott és a munkahelyet manapság nem könnyű elhagyni, és nyilván, mert engem nem akart az első tanítási napomon felzaklatni, így nem tudtunk rögtön érkezni), de a nagyapám ugyanott ült, ahová délelőtt a mentő beszállította. Nem evett, nem ivott egész álló nap, fél órával korábban kapott egy pohár vizet, mert megkért egy mentőst, hogy adjon neki... Nem kapott inzulint, sem gyógyszereket. Nem kell hozzá nekem végzettség, hogy tudjam, mekkora felelőtlenség egy cukros, beteg, és főleg IDŐS ember esetében...
Reszketett, egész testében remegett, mikor odaértünk. Rögtön hoztunk ételt, italt... Elláttuk, amivel tudtuk, hiszen NEM vagyunk egészségügyben végzettek, csupán a családtagjai. Amit tudtunk, megtettünk érte. Feltűnő volt számomra, hogy rendőrök sétálgatnak a folyosón, és hogy az idősek, akik ugyancsak a sürgősségi osztályon várakoztak (mint kiderült, ugyancsak egész délelőtt óta...), egyre hangosabban beszéltek arról, hogy mennyire tarthatatlan ez a helyzet. Háromnegyed órán keresztül álltam egy helyben a Nagyapám mellett, várva, hogy végre bármiféle nővér a segítségünkre keljen, és hajlandó legyen tájékoztatni a nagyapám állapotáról, és arról, hogy hazahozhatjuk-e, vagy befektetik. Teszem azt hozzá, mindez úgy zajlott le, hogy a kezelőből kisétált egy ötvenes éveinek közepén járó, színes bőrű férfi, nyomában ápolóval és egy nagytestű rendőrrel. Ekkor az idősek felhördültek, hogy ideje lenne már, ha Őket is valaki ellátná. A nagyapám csak nézett maga elé és némán mosolygott.... Nem bírtam tovább. Ahogy elhaladt mellettem a rendőr, megbámult magának.
- Tetszik tudni, hogy ez nem tisztességes, ugye?
Rám nézett, és felhangon visszakérdezett: - Micsoda?
- Az, hogy az idős magyarok várakoznak egész nap, de a külföldit ellátják!
Erre odavetette foghegyről, vállrándítással, hogy: - Majd ellátják őket is!
A másik két rendőr szemlesütve állt a terem különböző pontján... Tudták, hogy igazam van, hiszen az idősek elmondták, hogy jóval később érkezett, mint ők, mégis hamarabb foglalkoztak vele...
Én nem tudom megítélni, miért történt mindez. Eszem ágában sincs bántani bárkit is. De akkor, ott helyben, ahogy a rendőr visszaválaszolt Nekem, elsírtam magam. Minden bizonnyal azért, mert feszült voltam. Feszült, hogy a tüdőgyulladással bekerült, lázas, vacogó, minden túlzás nélkül a kiszáradás szélén álló nagyapám meggyógyul-e vajon? Hiszen egész nap nem kapott inni, lázasan meg feléli a szervezet a maradék víztartalékot... Ehhez sem kellett diploma. Haragszom-e? Hatalmas a harag bennem, ez biztos. Nem tettem semmit, akkor és ott. Álltam, és mint egy óvodás, zokogtam. A húsz éves nagy szamár nem tudott mást tenni. Tehetetlen voltam. Körülöttem rendőrök, akik külföldieket kísérnek fel és alá. (MIÉRT?) Sehol egy épkézláb orvos, vagy nővér, aki legalább tenne valamit a nagyapámért vagy bárki másért, aki a teremben várakozik már több, mint fél napja... Ekkor odalépett egy nővér, mert látta, hogy teljesen kiborultam. A külföldiek, a rendőrök kíséretében elvonultak. Megkapták a receptet a fájdalomcsillapítóhoz, megkezdték a magyar, idős betegek ellátását.
Nem szoktam túlozni. Imádom a sokszínűséget, én vagyok az empátia egyik fő alakja a társaságunkban. Szeretek mindenkit, aki jó. Szeretem a "bevándorlókat" (mert mindenki így hívja őket), mint minden embert a földön, de valóban boldogabb leszek, ha elmennek innen. Mert eddig is féltem tőlük, de sosem bántottak, így nem volt okom a félelemre. De most már van okom, és rettegek. Így, ezzel a viselkedéssel rombolják szét az Országot. Mindenhol elsőbbségi jogot élveznek, nem tudom, hogy miért. Nem tudom, hogy ki felelős mindezért, és nem is akarom tudni. Azt szeretném, ha végre mindenki mélyen magába nézne. Én is hibázok, ó, de még mennyit! Te is hibázol, és bizony Ő is! Mindenki...
De az, hogy tönkremegy az az ország, amit Én a világon minden helynél jobban szeretek, csak azért, mert külföldiek haladnak át rajta, azt nem tudom elfogadni. Nem tudom, hogy mi igaz a rombolásokból, képeket láttam csak, amiket megszerkeszthettek. Nem tudom, hogy mi igaz abból, hogy betegségeket terjesztenek, hiszen ennyi erővel bárki terjeszthet. Nem tudom, hogy mennyire felel meg az igazságnak, hogy valóban támadnak és fosztogatnak minket, magyarokat.
Emberek és emberek vagyunk. Mind. Egyenlőek. Egyetlen dolgot akarok, de most már sokkal feszültebben, mint valaha: egyenjogúságot.
Én nem akarok, és nem fogok újjal mutogatni, hogy ez az "átutazók" hibája, vagy a magyar kormány hibája, vagy akárki hibája... Mert szerintem ez mindenki hibája.
Elszomorít, hogy azt látom, akármikor az interneten bármit böngészek is, hogy egyre jobban elmérgesedik a helyzet az országunkban, mert átvándorol rajtunk majd' egy nemzet.
Mindent meg lehet tenni. Kulturáltan. Értelmesen. Emberi keretek között.
De amit ma láttam, az minden volt, csak nem emberi.
Mutogathatok Én is a rendőrre ujjal. hogy nem a nagyapámat és a többi Magyar időst védte, hanem valakit, egy másik nemzet emberét. (Igazából rájuk haragszom a legjobban, valóban.) Jobb leszek tőle?
Vagy jobb leszek, ha betámadok névvel egy kórházat, hogy milyen mocskosul bánnak az idősekkel, és hogy Ők is belemennek abba a játékba, amit a rendőr is űz? Nem. Ez az Én véleményem, de attól nem leszek jobb, ha elkezdek mutogatni rájuk. Majd megbűnhődik a bűneiket ( mert igen, Én ezt az egészet bűnnek tartom! Bűnnek, hogyha valaki az egészségügyre esküszik nem tesz meg mindent a betegekért és bűnnek, ha valaki nem a saját nemzete mellett áll ki! ), ahogy Én is megbűnhődöm a saját bűneimet.
Mert valószínűleg bűn az is, hogy ez a véleményem, és megosztom mindenkivel.
De nem érdekel, hogy megköveznek, vagy rosszat gondolnak emiatt rólam az emberek.
A nagyapámat szeretném, EGÉSZSÉGESEN! Már, ha felépül, Hálát adok az Úrnak, hogy még szánt nekünk időt együtt, szeretetben.
Az országomat szeretném. Azt az országot, amiből minden fiatal el akar menni külföldre dolgozni, és csak én vagyok szinte az egyetlen, aki azt szeretné, hogy itthon állhasson két lábon a földön.... Legalább azt az országot szeretném, ami azelőtt volt, hogy elkezdődött az őrület.
Bízom benne, hogy valaki olyanhoz eljut mindez, aki érintett a témában, aki felelős mindezért. Én nem akarom tudni, ki az. De, ha van benne felelősségérzet, nem úgy, mint Hitlerben annó, akkor kérem szépen, most állítsa meg ezt az őrületet körülöttünk, mert ahogy az Én szívemben is hatalmas a harag, másokéban még ennél is nagyobb.. És ha nem állítjuk meg, nem fékezzük meg, itt óriási bajok lesznek.

Félreértés ne essék! Egy szóval nem mondtam, hogy ne lássák el a külföldi betegeket is! Persze. Mindenkit! EGYFORMÁN !

/A kép egy interneten terjengő cikkből jött, mivel szerepel fent, felhasználható. Ha nem, természetesen a képet leveszem, ezen ne múljék./

A nagyapám elhunyt tüdőembóliában ma este. Nagyjából hét óra leforgatása alatt, mert a tüdőgyulladását nem kezelték időben.
Hogy mi az igazság? Nem mutogatok ujjal, nem bevándorló miatt ! Hanem kórházi mulasztás miatt... Csak sok dolog játszott közre a halálában. Bízom benne, hogyha egy ilyen értékes ember ment el a Mennyországban, akkor végre felnyílik valaki szeme!
Köszönöm.

Dóra Horváth
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 30 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 453 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1117
  • e Hét: 6849
  • e Hónap: 17960
  • e Év: 171456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.