Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Még 428 millió forintot bele kell dobni a Várkert Bazár fel
  2015-09-28 19:28:01, hétfő
 
  Világos, hogy ez a burkolat olyan, hogy tavasszal, és ősszel fel kell szedni, hogy lerakják az évszaknak megfelelő nyári, vagy téli mintázatú díszköveket.
9 Mrd-----> 20 Mrd
Megkönnyezem az olimpiát!

Bizony, ez a csuti bazári majom szimbóluma. 9 milliárdos projekt már 20 milliárdnál tart. Valakit nem kellene már letartóztatni elvtársak?

A Heim Pál Gyermekkórház szeretne egy csontsebészeti fúrómotort (kb. 4 millió, a régi tönkrement) meg két darab betegszállító kocsit.
Ha esetleg maradna a 428 millió forintból...

Teljesen indokolt a többletköltség. Egészen nyilvánvaló, hogy Ráhel és Ráhelné háza nem fogja kifesteni saját magát, tök ingyen, de Beluga medencéjében sem melegszik fel a víz magától.
A magyar reformok működnek ! (A Mészáros és Mészáros Kft-ből pedig 1.800.000.000 Ft-ot vett ki a gázszerelők gyöngye).

******************


Még 428 millió forintot bele kell dobni a Várkert Bazár felújításának költségvetésébe

ma 15:35


Az épületegyüttes, amit Orbán Viktor a kormányzásuk szimbólumának nevezett, meglehetősen lassan készül csak el. Az eredetileg 9 milliárd forintosra tervezett felújítás már lassan 20 milliárdos összköltségnél jár, és most az idő közben felmerült pótmunkákkal érkező többletköltségekre kell még nettó 428,5 millió forint. A bazárnál amúgy most éppen megint felszedték a burkolat egy részét, ez biztos amolyan szezonális dolog. (via Index)

http://444.hu/2015/09/28/meg-428-millio-forintot-bele-kell-dobni-a-varkert-bazar- felujitasanak-koltsegvetesebe/



*****************************

Orbán: A Várkert Bazár kormányzásunk szimbóluma is lehetne

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
És szép csendben lassulásnak indult a magyar gazdaság
  2015-09-28 19:02:51, hétfő
 
  És szép csendben lassulásnak indult a magyar gazdaság

Propeller ma, 14:37

A GKI Gazdaságkutató Zrt. szerint lassuló pályára került a magyar gazdaság és erősödnek a kockázatok, a tavalyi 3,6 százalék után az idén 2,7, jövőre 2 százalékkal bővül a GDP, mindenekelőtt a EU-források átmeneti visszaesése, a belföldi felhasználás visszafogottabbá válása és a kiviteli lehetőségek romlása következtében. A beruházások az idén stagnálnak, jövőre 5 százalékkal mérséklődnek, a fogyasztás idén 2,5, jövőre 1,5 százalékkal bővül.

Vértes András, a GKI elnöke a prognózist ismertető hétfői sajtótájékoztatón elmondta: a 2014. évi gyors növekedés, amely még az első negyedévben is tartott, alapvetően átmeneti tényezőknek (tetőző EU-támogatások, a választási évvel összefüggő fogyasztás-élénkítés, kiváló termés, korábbi autóipari beruházások) volt köszönhető. Az egyedi hatások többsége azonban 2015-2016-ra megszűnik, az uniós források visszaesnek, így a beruházások növekedése is, az export és a fogyasztás is lassulni fog - mondta.

A GKI elnöke a globális kockázatok közül kiemelte a kínai gazdaság lassulását és a Fed következő fél évben bekövetkező kamatemelését, amelyek szerinte komoly nehézségeket okozhatnak Magyarországnak, ahogy a migránsválság és a Volkswagen-botrány is. A migránsválság a következő hónapokban lényegesen befolyásolni fogja az üzleti várakozásokat, e mellett egyre inkább jelentkeznek az elmúlt másfél évtized hibás gazdaságpolitikájának következményei is - tette hozzá.

A magyar gazdaság eleinte a túlzott eladósodásból majd uniós forrásokból próbált fejlődni, a külső források felhasználása azonban nem kapcsolódott sikeres reformokhoz, ami rontja a perspektívát - fejtette ki.

A GKI prognózisa szerint a bérek az idén a tavalyihoz hasonlóan 3 százalékkal növekedhetnek nulla infláció mellett, a fogyasztás gyorsabban nő, mint a reáljövedelmek, ami több egyszeri hatásnak köszönhető, köztük a banki elszámolásból származó többletjövedelmeknek, illetve a hitelterhek ebből fakadó mérséklődésének. Jövőre már nem érvényesül ez a hatás, a reáljövedelem és a fogyasztás is lassuló ütemben, 1, illetve 1,5 százalékkal nő.

A beruházások tavalyi 11,7 százalékos bővülése után az idén stagnálás valószínű a GKI szerint. Ennek fő oka az EU-forrásokból megvalósított beruházások és az autóipari fejlesztések kifulladása. Az EU-források 2016-ban már vissza is esnek, emiatt a beruházások 5 százalékos csökkenése valószínű. A növekedési hitelprogram (nhp) a GKI szerint jót tesz a gazdaságnak, a fejlődésre képes kkv-k viszonylag olcsón juthatnak forráshoz, a vállalkozások túlnyomó része azonban nem akar hitelt felvenni, a hitelállomány nem emelkedett.

A termelőágazatok közül az ipari növekedés 2015 második felében kissé lassul, éves összevetésben 7 százalék körüli ütem várható. A fékeződés jelentős új kapacitások híján 2016-ban is folytatódik, az ipari növekedés 5-6 százalék között lehet.

A foglalkoztatással kapcsolatban Vértes András kiemelte, hogy idén már tényleges növekedés volt az üzleti szférában is. Ebben az évben foglalkoztatás 2, jövőre azonban már csak 1 százalékos bővülését várja a GKI. A statisztikai munkanélküliségi ráta a tavalyi 7,7-ől idén várhatóan 7,2 százalék körülire, majd 2016-ban 7 százalék körülire csökken.

A 2015-re előirányzott 2,4 és a 2016-ra tervezett 2 százalékos GDP-arányos államháztartási deficittel szemben a kutatóintézet 2,6, illetve 2,3 százalékot prognosztizál.

Az alapkamat a GKI szerint idén 1,35 százalékon marad, majd 2016 végén 1,8 százalék körül lehet. A monetáris tanács valószínűleg a lehetséges legkésőbbi időpontban fog csak a kamatemelésről dönteni, ezért a forint tovább gyengül, 2015-ben 310, 2016-ban 320 forint körüli éves átlagos euró-árfolyam várható. A befektetésre ajánlott kategóriába való átsorolás akár mindegyik hitelminősítőnél 2016-ra csúszhat. Vértes András szerint jövőre a felminősítés is segíteni fogja, hogy az MNB minél tovább alacsonyan tartsa az alapkamatot.

Magyarország folyó fizetési és tőkemérlege 2009 óta évről évre egyre nagyobb többletet mutat, a GKI szerint 2015-ben várhatóan eléri a 9 milliárd eurót, ami az EU-támogatások visszaesésével 2016-ban 7,5 milliárd euróra csökken.



http://propeller.hu/itthon/3158307-szep-csendben-lassulasnak-indult-magyar-gazdas ag#v1438375
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2050-et írunk. Áll az orosz és a amerikai katona a közös hat
  2015-09-28 18:47:31, hétfő
 
  2050-et írunk. Áll az orosz és a amerikai katona a közös határon.
- Te Joe - kérdezi kollégáját Szása - mit csinálsz, ha vége a világháborúnak?
- Hát úgy gondoltam, hogy körbebiciklizem az egész USA-t - mondja büszkén Joe.
- Aha... És délután?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
“Kulturális különbségek”: fémlopás miatt nem jár
  2015-09-28 18:03:27, hétfő
 
  hidfo.ru 2015.09.28. 15:54 Nyugati világ


“Kulturális különbségek": fémlopás miatt nem járnak az Eurostar járatai

Több órán át nem jártak az Eurostar járatai London és Párizs közt, mert a népszerű bevándorlási útvonalon valaki ellopta az elektromos kábeleket.

Az Eurostar Twitteren kiadott közleménye szerint a nagysebességű járat közlekedésében fennakadás várható, kábellopás miatt egyes szakaszokon “karbantartási munkálatokat" kell végezniük. A közlemény akkor még 45 perces késéssel számolt, de a munkálatok elhúzódtak.

A Franciaország és Anglia közti vasúti közlekedést az utóbbi hónapok során rendszeresen megzavarja az illegális bevándorlók tömeges érkezése. Calais környékén a főként Észak-Afrikából érkező migránsok felkapaszkodnak a teherautókra, tömegesen megrohanják az indulásra várakozó vonatokat. Több alkalommal pedig gyalog indultak el a Franciaországot és Angliát összekötő “csatorna-alagút" vasúti sínein.

Az első halálesetek után a két ország közös biztonsági intézkedéseket léptetett életbe, Calais környékén a migránsokat a szerb-magyar határon épült határzárhoz hasonló kerítésekkel tartják távol a pályaudvaroktól. A kerítésépítés hatására spontán menekülttáborok alakultak ki több francia város környékén, az illegális bevándorlók egy része pedig felszívódik a feketegazdaságban, mielőtt még kapcsolatba kerülne a hatóságokkal.


http://hidfo.ru/2015/09/kulturalis-kulonbsegek-femlopas-miatt-nem-jarnak-az-euros tar-jaratai/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pénzkivonás az oktatásból: megint a szegényeken spórol a kor
  2015-09-28 17:55:37, hétfő
 
  Pénzkivonás az oktatásból: megint a szegényeken spórol a kormány

2015.09.24. 08:10 Ténytár

A magyar egészségügy és oktatási rendszer az elmúlt 25 évben sem tartozott az európai élvonalba, azonban az elmúlt 5 év felelőtlen gazdasági intézkedéseinek köszönhetően a helyzet még tovább romlott. Mind az állami egészségügyi, mind a hazai oktatási rendszer súlyos gondokkal küzd, és a negatív trend vesztesei egyértelműen az alacsony jövedelemmel rendelkező háztartások, amelyek egyszerűen nem tudják megfizetni a drága privát egészségügyi szolgáltatásokat, vagy éppenséggel a felsőoktatásban általánossá váló tandíjat.

Bár a Fidesz is felismerte, hogy valamit tenni kell annak érdekében, hogy a nagy ellátórendszerek ne omoljanak össze, mégis kevés költségvetési forrást fordítottak arra, hogy legalább a tanárok, orvosok és ápolók bérét egy kicsit is egészségesebb szintre emeljék. Nem véletlen, hogy mindenkinek elfogyott a türelme, és legjobbjaink távoznak nyugatra a tisztes megélhetés reményében.

Korábbi írásunkban az egészségügyi ellátórendszerben jelentkező finanszírozási problémákra fókuszáltunk, most az oktatási rendszer kerül a középpontba.

education_3.jpg

Alig költünk az oktatási rendszerre

Nem csak az egészségügyre jutott egyre kevesebb pénz, az oktatási rendszer is megsínylette az elmúlt 10 évet. Miközben 2003-ban még a központi költségvetésben GDP-arányosan 5,7 százalékot fordítottak oktatásra, addig 2013-ban ez az arány már csak 3,93 százalék volt. 2010 után ráadásul felgyorsult a folyamat és 3 év alatt közel 1 százalékponttal csökkent a GDP-arányos állami kiadás, aminek fő elszenvedője a középfokú és felsőfokú oktatás volt.

Talán mindenki emlékszik rá, hogy 2011-ben és 2012-ben a kormány több költségvetési megszorító csomagot is elfogadott - ezekre részben az adóreform miatt volt szükség -, ezek közé tartozott a Széll Kálmán-terv is, amelyben például 38 milliárd forinttal csökkentették a felsőoktatásra szánt pénzeket. Ezzel párhuzamosan pedig olyan felsőoktatási reformba kezdtek, amely számos szak esetén kizárta azokat a rendszerből, akik nem rendelkeztek megfelelő anyagi helyzettel ahhoz, hogy részt vegyenek a felsőoktatásban. A reform eredménye, hogy több tízezerrel csökkent a jelentkezők száma, és egyre többen jelentkeztek inkább külföldi egyetemekre.

oktatas1_1.png

Romló minőség, alacsony bérek és egyre rosszabb feltételek

Hasonlóan az egészségügyhöz, az átalakításoknak és az egyre kevesebb állami pénznek köszönhetően itt is azok a háztartások jártak rosszul, amelyek egyszerűen nem tudják kifizetni a tandíjat, a diákhitel felvételétől pedig tartanak, vagyis pont azok a háztartások nem tudják kigazdálkodni az adott esetben megfelelő kvalitásokkal rendelkező fiataljaiknak az egyetemi tandíjat, ahol a legjobban segítenie kellene az államnak az egyenlő esélyek megteremtése érdekében.

De nemcsak a felsőoktatásban aggasztó a helyzet, hanem az alap és középfokú oktatásban is. A legfőbb ok pedig itt is a pénzhiány, amit már az egészségügyi ellátórendszerben is tapasztaltunk: arányaiban kevés pénzt költ az oktatásra az állam, és ez a tanári fizetéseket is meghatározza. A bérek alacsonyak, emiatt pedig nem vonzó a szakma. Ennek eredménye pedig a minőség romlása. Bár a Fidesz meghirdette a tanári életpálya-modellt, és a bérek fokozatosan emelkedni kezdtek, arányaiban még sem jutottak jóval magasabb jövedelemhez a tanárok, mert rengeteg egyéb juttatást elvettek tőlük, ráadásul a kicsivel több bérért cserébe jóval többet kell dolgozniuk.

Hogy mennyire rossz a helyzet, arra az OECD legfrissebb jelentése is felhívja a figyelmet: 2012-ben az alsó- és középfokú képzésben dolgozók átlagos bére 53 százaléka volt a felsőfokú oktatásban dolgozók átlagához képest - a bérek itt is jelentősen elmaradnak Nyugat-Európához képest -, ez pedig a második legrosszabb arány az OECD országok között. A minőségi romlás pedig egészen odáig vezetett, hogy a magyar diákok a legfrissebb PISA-teszteken is borzasztóan teljesítettek, ez pedig nem túl hízelgő az ország jövőjének szempontjából.

A minőség romlása és az egyre nehezebb egyetem-bemeneteli követelmények miatt egyre kevesebben jutnak be a felsőoktatásba, ami közép távon a hazai munkaerőpiacon is feszültségekhez vezethet, hiszen még mindig felsőfokú végzettséggel a legkönnyebb elhelyezkedni. Egy 2012-es OECD-statisztika alapján a munkanélküliségi ráta 44,5 százalék volt azok körében, akik csak alapfokú (8 általános) végzettséggel rendelkeztek, azok körében viszont, akik diplomával, csak 3,9 százalék, ami még az OECD-átlagnál is jobb.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy szinte mindenki el tud helyezkedni a szakmájában, aki diplomával rendelkezik, ugyanakkor a munkáltatók sokszor előnyben részesítek egy adott pozíció betöltésekor azokat, akik diplomával rendelkeznek még akkor is, ha az adott pozíció nem kívánja meg a felsőfokú végzettséget. Összességében viszont jól látható, hogy mennyivel könnyebb helyzetben vannak a munkaerőpiacon azok, akik diplomával rendelkeznek szemben azokkal, akik nem.

A lisszaboni stratégia keretén belül Magyarország is vállalta, hogy 2020-ig Magyarországnak is 40 százalékra kellene emelni azoknak az arányát, akik felsőfokú végzettséggel rendelkeznek, hazánk azonban nagyon távol áll ettől az aránytól, és az elmúlt évek felsőoktatási reformjai csak még távolabb lökték ettől.

oktatas2_2.png

Az alacsony jövedelemmel rendelkezőek járnak rosszul

Hasonlóan az egészségügyhöz, az oktatásnál is jól látható, hogy az arányaiban egyre kevesebb költségvetési forrás miatt az amúgy sem magas minőség még lejjebb csúszott, ez pedig egyaránt érintette az oktatási rendszer összes szintjét. Miközben az alap- és középfokú oktatásban szignifikánsan megfigyelhető a diákok teljesítményének romlása, a felsőoktatásba már nem csak azért nem jutnak be, mert nem rendelkeznek megfelelő tudásszinttel, hanem azért sem, mert az elmúlt években egyre több akadályt gördítettek a diákok elé. A finanszírozás csökkenése miatt egyre többen kényszerülnek arra, hogy tandíjat fizessenek, viszont ezt sokan nem tudják megtenni, így a pénzhiány szűkében nem jutnak be a hazai egyetemekre, főiskolákra.

Ha egy háztatás kevés jövedelemmel rendelkezik az nem csak a felsőoktatásba bekerülés során jelenthet problémát. Már az alap- és középfokú képzés során is nagy előnyre tudnak szert tenni azok, akik meg tudják fizetni a magántanárokat, például angol vagy német nyelvből, így könnyebben jutnak nyelvvizsgához, mint azok, akiknek nincs pénzük erre. Az állami iskolákban pedig legtöbb esetben nincs lehetőség arra, hogy ilyen szintű nyelvtudásra tegyenek szert a diákok, hogy az elegendő legyen a nyelvvizsga letételéhez. Ez a probléma amúgy az egyetemekre/főiskolákra is tovább gördül, sokan azért nem kapják meg a diplomájukat, mert nincs nyelvvizsgájuk.

Aki teheti, nyugatra megy

Ilyen körülmények között természetesen sokan azt az utat választják, hogy külföldre mennek szerencsét próbálni. Ami már nem is nevezhető szerencsevadászatnak, hiszen több nyugat-európai országban is hiány van képzett munkaerőből. Számos olyan ország, mint például Németország vagy Anglia szívesen várja a képzett magyar munkaerőt, főleg a hiányszakmákban. A bérszínvonal pedig sokszorosa a hazai átlagnak, így hosszú távon egyszerűen az a drámai helyzet fog kialakulni, hogy tartós hiány lesz számos szakmában (tanár, orvos, ápoló), mivel aki egyszer kimegy, annak nem éri meg visszajönni Magyarországra, látva a hazai trendet.

Hasonló a helyzet a felsőoktatásban is. Mivel számos európai országban nincs tandíj (például a szomszédos Ausztriában sincs), vagy a tehetséges diákokat nagyon kedvező ösztöndíjjal várják, így egyre több középiskolás jelentkezik külföldi egyetemekre. A legtöbb esetben, aki külföldön fejezi be tanulmányait nem fog visszajönni Magyarországra, mert az egyetemi évek alatt ott építette ki a kapcsolati rendszerét, sikeresen integrálódott az ottani környezetbe, így nem csak munkát könnyebb találnia, de még a feltételek is sokkal kedvezőbbek. Mégis miért jöjjön valaki haza dolgozni külföldön szerzett végzettséggel, ha ott négy-ötszörösét is megkeresi annak, mint ami a magyarországi kezdő bér átlaga?

Nincs ezen mit szépíteni, a nagy hazai ellátórendszerek lerohadása egyszerűen odáig vezetett, hogy aki rendelkezik a megfelelő tudás és nyelvismerettel ahhoz, hogy Nyugat-Európába menjen, az élni fog a lehetőséggel, mert a kormányzati intézkedésekből nem látszik, hogy akár közép távon is javulni fog a helyzet hazánkban.

http://tenytar.blog.hu/2015/09/24/penzkivonas_az_oktatasbol_megint_a_szegenyeken_ sporol_a_kormany
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MIÉRT NEM HAGYJÁK ÖKET NYUGODTAn KIBONTAKOZNI, EHH...?
  2015-09-28 17:47:12, hétfő
 
  2015. 09. 28. 15:15
migránsok
menekülttábor
Németország
Albánok és pakisztániak csépelték egymást a német menekülttáborban

Vasárnap több órás verekedés tört ki a németországi Hessen tartományban levő Kassel-Caldenben az ott elszállásolt migránsok között - adja hírül a Die Presse. Több száz, különböző származású ember esett egymásnak, némelyek botokat is segítségül hívtak a küzdelemben. Összesen 14 ember sérült meg, közülük 3 rendőr.

Délidőben, az ebédre való várakozás közben kezdődött a csetepaté, amikor egyikük tolakodása miatt összeszólalkozott egy fiatal és egy körülbelül 80 éves férfi. Ebből a konfliktusból alakult ki a verekedés albánok és pakisztániak között - állítja a rendőrség. Körülbelül 60 ember vett részt a verekedésben, a rendőrségnek kellett beavatkozni, lenyugtatni a felbőszült migránsokat. 8 ember sérült meg ebben az összecsapásban.

Estig bírtak magukkal a migránsok, akkor ismét összeugrottak a felek. Az egyik oldalon 70 ember, a másikon 300 várta, hogy végre engedhessenek az indulatoknak. A rendőrségnek több órába telt lenyugtatni a két tábort. Az összecsapástól távol maradni akarók kénytelenek voltak elbújni.

Nem ez volt az első eset az utóbbi időben a hesseni menekülttáborban. Két hete például paprikaspray-vel és egyéb ingerlő gázokkal támadtak egymásra a migránsok. Ez az összecsapás 60 sérülttel járt, közülük többen gyermekek voltak. A rendőrség szerint a táborban kb. 20 nemzetiségből 1500 ember van.

A verekedéssel egy időben beszélt Joachim Gauck német szövetségi elnök a migránsokra fordítható erőforrások kiapadásáról. A 40. Interkulturális Konferenciára Mainzban került sor, ahol az államfő a társadalmi viták jelentéségéről is beszélt. Meg kell vitatni, hogy a jövőben is a lehető legtöbb embert tudja-e befogadni Németország - mondta a politikus Legfontosabb feladatként a már Németországban lévő migránsok integrálását nevezte, véleménye szerint ezzel elejét lehetne venni a németek és bevándorlók közötti viszony további romlásának.
Szexuális rabszolgák

Egy másik német portál egy segélyszervezet jelentéséről ad hírt, amelyben arról írnak: a növekvő menekültáradat miatt a befogadó állomásokon, ahol nincsenek szétválasztva a nők, gyerekek és a férfiak, egyre nagyobb veszélynek van kitéve a gyengébbik nem. A vizes blokkok koedukáltak, férfiak és nők együtt kénytelenek fürdeni. Ennek következtében számos nemi erőszakról, szexuális túlkapásról tudnak és gyakori a kényszer prostitúció. A nők gyakran válnak a táborokban szexuális rabszolgákká.

http://alfahir.hu/albanok_es_pakisztaniak_csepeltek_egymast_a_nemet_menekulttabor ban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Soros egymillió menekült befogadását akarja – évente
  2015-09-28 17:38:21, hétfő
 
  Soros egymillió menekült befogadását akarja - évente

2015. szeptember 28. 17:11
Kincses Albin - Hunhír.info

Európának 15 milliárd eurós költséggel évi egymillió menekültet kellene befogadnia ahhoz, hogy a jövője biztosítva legyen - írja Soros György magyarországi gyökerekkel rendelkező zsidó lázító és világspekuláns. A világléptékű zsidó bajkeverő szokásos forgatókönyvét eljátszva azt akarja, hogy Európa népei fizessenek azért, hogy a multikulturális környezetben még jobban háttérbe szoruljanak a hagyományos értékek.

Soros tanulmányával nem foglalkozunk, az szóra sem érdemes, csupán látható az a trend, ahogyan a zsidó világszélhámos Európa népeivel akarja megfizettetni újabb kalandját, ami természetesen neki hoz milliárdokat a konyhára. Legutoljára Ukrajnában láttunk ilyet, ennek a szélhámosnak úgy látszik a rögeszméje, hogy mindig a kisember fizessen az ő nagy léptű terveinek megvalósításáért. Sorosnak annyit ajánlhatunk, hogyha annyira szívén viseli a menekültek hozzá, akkor hasson oda: Izrael is ne kerítést építsen, hanem tárja kapuit szélesre az iszlamista siserahad előtt. De persze ezt ő sohasem követeli. Mindig csak a gójok pénzével, lelkével tud üzletelni.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=87044
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A kerítés mögött az ország kirablása zavartalanul folytatód
  2015-09-28 17:36:05, hétfő
 
 
A kerítés mögött az ország kirablása zavartalanul folytatódik.
2015.09.26. 18:47

Az egész menekültválságot mintha egyenesen Orbán Viktor kedvéért találták volna ki, és ő kiválóan él is ezzel a lehetőséggel. Kedvére védheti meg a tündérország népét az újonnan kitalált végvári kapitányi minőségben, és a lakosság nagy része is csak ezzel a témával foglalkozik. A kormány ennek érdekében meg szépen plakátol, konzultál, kerítést épít, utána lebont, honvédséget vezényel a határra, civilek munkájával hivalkodik, lehülyéz pár szomszédos országot aki eddig még barátnak számított, közben azért kioktatja a világot a közmédia színvonalán. Regisztrál, nem regisztrál, továbbenged, visszatart, beenged, levízágyúz, börtönbe zár, kiutasít, családot egyesít, határt őriz, szögesdrótot vesz, majdnem terroristát fog. Mindent összevetve nagyon szépen halad a maga útján az előre eltervezett emberi érzelemre ható, de igazából a népszerűség növelése érdekében hozott intézkedéseket hosszú sora. Alig pár tíz milliárdba kerül az adófizetők pénzén, hogy a Fidesz kimondhassa, megállt a sok botrány miatt a zuhanórepülésük a választók között, pár százezer eszét nem használó hülye ismét hajlandó rájuk szavazni. Ezért megérte rájuk a közpénz elherdálása. Orbán Viktor pedig esténként fohászkodik a polgári értékrend szerinti keresztényi elvekhez a vasárnap továbbra is zárva tartó üzletek előtt csalódottan visszafordulók nevében, a menekült áradat ne álljon meg, tartson ki a választásokig. Hiszen emberi módon nem kíván ő hozzájuk viszonyulni és gondoskodni róluk, de szenvedésük minden fájdalmát hajlandó a maga érdekében felhasználni.

Amíg a hazai választó vigyázó tekintetét a határra veti, a háta mögött a belső vidékeken szépen halad az ország értékeinek a kormánynak kedves emberek zsebe felé irányítása. Állami földeket játszanak majd át az azt megművelni szándékozók orra előtt a haveri műkörmösök kizárólag a támogatás felvételében érdekelt személyeinek. Ezt még ebben az évben meg akarja a kormány valósítani. Ehhez a törvény megalkotása már a szokott sunyi módon megkezdődött, nehogy már pont ez a lopás ne legyen törvényes az ő felfogásuk szerint.

Hiszen ha bármi baj bekövetkezne a törvényre mindig lehet hivatkozni, és hangosan követelni annak betartását. Mondjuk az lenne az igazán szép, ha a Fidesz is betartaná azokat a törvényeket, szerződéséket, amelyeket az előző kormányok kötöttek az emberekkel, de akkor nem vehetett volna el trafikot, földet, takarék szövetkezetet, rendvédelmi és más korkedvezményt, autópálya díjat, parkolási szerződést, magánnyugdíjat és sok jövedelmező üzletet amelyet más emberek tettek értékessé a munkájukkal. De ők nem tudnak ebben gondolkozni, vagy ilyen módon hasznot termelni, nekik ez nem megy. Ők csak leszedni, és megadóztatni tudják más ember munkájának a gyümölcsét.

A menekültekkel való játék közben a kormány például tovább hagyja süllyedni a romokban levő egészségügyet. Fontosabb neki mondjuk egy erdélyi foci csapat megvásárlása, mint pár kórház betegellátásának a javítása. Vagy az oktatás javítása is lehetne a célja ennek az összegnek a felhasználása, de ebben az esetben egy mindennapi éneklést segítő bizottságra találtak némi költségvetési forrást. Innen biztos nem hiányzik az a milliárd, amit erre a focira költ a kormány.

De a közmunka is a végét járja. Néhány tízezren ismét kiesnek a rendszerből, és a megalázó ötven valahány ezer forint sem jár nekik, nyugodtan fel is fordulhatnak majd a télen éhen ha nem fagynak meg előtte. Végül is az ország már nagyon jól teljesít, az unióból érkező támogatásból felújított terek nagyon szépen mutatnak szerte az országban, csak a valódi munkahelyek nem akarnak az istennek sem létesülni. Végül is a közmunka most annyira nem érdekes a menekültek áramlása között, a tereken meg többet tudnak a haveri cégek keresni a túlszámlázással, mintha olyan munkahelyeket létesítenének ahol majd érték teremtődik, vagy amire szüksége van a gazdaságnak.

Viszont lesz új félre beszélő minisztérium. Arra most nagy szüksége van Orbán Viktornak, és pont a belvárosi ingatlanmutyi feje kellett hogy legyen annak a vezetője. Ez megint dupla haszonnal jár mindenkinek, ki van fizetve egy hűséges csicska, és az érintett is messzebb kerül a keletkezett vagyona megmagyarázásától. Végül is nem mindegy ki, és hogyan magyarázza el a politikai hazugságokat, és azt milyen szinten teszi. Pár milliárd ennek a fenntartására igazán méltányosnak mondható.

Főleg mióta szabadlábon védekezik a bróker botrány okozója. Ha már volt olyan hülye, hogy bedőlt a kártyavára, de szerencsére az állami pénzeket még vissza tudta tolni a megfelelő zsebekbe. A menekültek ezt is szépen elkenik, a kormány hálával gondolt ezért rájuk. Ha az ember belegondol, az állam végül is megkapta a pénzét, azt szépen el is rakta magának. a kisbefektető meg majd megoldja valahogy a megélhetését. A lényeg az egészben, senki nem beszél arról hol van az a sok száz milliárd ami nyom nélkül eltűnt, és mit is keresett az állami pénz a magáncégnél.

De ott van még sok minden ami a kerítéstől most nem igazán látszik. Mészáros Lőrinc, Habony Árpád, Andy Vajna, Tiborcz István, Garancsi István, Simicska Lajos, Vida Ildikó, hogy csak pár név ugorjon elő az emlékezetből. Ott van az államadósság, a munkabérek, a vasárnapi boltzár, az útdíj, a termékdíj, az adóemelés, Paks, a devizahitelesek, az autóhitelesek, a külföldön melózó magyarok, a közbeszerzések. Hogy néhány majdnem feledésbe merült cselekedet is megmaradjon a terítéken. A menekültek tovább mennek, de ezek problémák itt maradnak. Akkor melyikkel kellene foglalkozni? És ki is okozta ezeket a problémákat, ki követte el ezeket a cselekedeteket?


http://banditapolitika.blog.hu/2015/09/26/a_kerites_mogott_az_orszag_kirablasa_za vartalanul_folytatodik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sajnos Önnek soha nem lehet gyereke
  2015-09-28 12:40:58, hétfő
 
  - Sajnos Önnek soha nem lehet gyereke. - közli a nőgyógyász a szőke nővel.
- Éreztem hogy így lesz. Nálunk ez családi vonás. Már az anyámnak sem volt gyereke.
- De ha az anyjának nem volt gyereke akkor Ön most hogy lehet itt?
- Úgy hogy nem az anyám hozott a világra. Én az apám második házasságából származom.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Az áramlopással megvádolt Lagzi Lajcsi, hogy az esetleges bü
  2015-09-28 08:17:22, hétfő
 
  Balog Zoltán emberminiszter menekült gyerekeket látogatott meg Fóton. A gyerekek
hiába próbáltak meg elmenekülni.
*
Az áramlopással megvádolt Lagzi Lajcsi, hogy az esetleges büntetést ki tudja
fizetni, hirdetést adott fel: ,,Áram olcsón eladó."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 453 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1204
  • e Hét: 2691
  • e Hónap: 13802
  • e Év: 167298
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.