Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Jó éjszakát!
  2015-09-05 21:40:33, szombat
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Gombapörkölt
  2015-09-05 21:38:16, szombat
 
  Gombapörkölt

Hozzávalók:

tetszés szerinti gomba
hagyma
pirospaprika

bors
pirosarany
ételízesítő
majoránna

Elkészítés:

A hagymát futtasd meg egy pici olajon. Mikor üveges, add hozzá a pirospaprikát. (Előtte vedd le a tűzről, mert megkeseredik a paprika!!!) Öntsd hozzá a felkockázott gombát és kb. 2 dl vizet. Fedd le, és várj, amíg a gomba összeesik és levet enged. Add hozzá a fűszereket ízlésed szerint, és közepes lángon főzd, amíg megpuhul a gomba. Ennyi...

Megjegyzés:

Ha egy evőkanál mustárt teszel bele, testesebb lesz a szaftja. Egyél hozzá sóba-vízbe krumlit, ha keményítő-nap van! :))))

A receptet Gergő küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Almás-balzsamecetes libamájpástétom
  2015-09-05 21:37:00, szombat
 
  Almás-balzsamecetes libamájpástétom

Hozzávalók:

50 dkg libamáj
1 nagy fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
olívaolaj
2-3 nagyobb alma
2 evőkanál balzsamecet
1/2 dl brandy

bors
kakukkfű
rozmaring
pár szelet húsos szalonna

Elkészítés:

Az olívaolajon megfuttatjuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd a feldarabolt, lehártyázott májat. Kicsit átpirítjuk, majd hozzádobjuk a magházától megszabadított és cikkekre vágott hámozott almát.

10-15 perc alatt, miközben hozzáadjuk a fűszereket és a balzsamecettel is meglocsoljuk, lefedve puhára pároljuk. Végül fedő nélkül hozzáadva a brandyt rotyogtatjuk rövid ideig, hogy elpárologjon a leve, és kicsit megpiruljon.

Amikor kissé meghűlt, aprítógéppel vagy merülő turmixszal pépesítjük. Egy kerek tálat kibélelünk baconszeletekkel, hogy kicsit túllógjanak, erre kanalazzuk a májas masszát, majd a lelógó szalonnadarabokkal szépen betakarjuk.

Előmelegített sütőben, vízfürdőbe állítva 160 fokon 40 percig gőzöljük.
A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy éjszakára betesszük a hűtőbe.

Másnap a tálból egy salátalevéllel megalapozott tányérra borítjuk, torta mintára szeletelve kínáljuk. Hidegtál ízletes alkotóeleme, de önállóan is fogyasztható.

Megjegyzés:

Csirkemájból is elkészíthető, úgy is nagyon finom, élvezhető lesz. Jó étvágyat, Nord!

A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Sacher-torta II.
  2015-09-05 21:35:50, szombat
 
  Sacher-torta II.

Hozzávalók:

(16 szelet):
20 dkg vaj
20 dkg csokoládé
20 dkg kristálycukor
6 tojássárgája
6 tojásfehérje
20 dkg liszt
vaníliás cukor
baracklekvár.
A kikenéshez:
kevés vaj
liszt

Elkészítés:

A vajat habüstben vagy mély porcelántálban habosra keverjük, hozzáadjuk a megolvasztott csokoládét, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgáját. Amikor simára kevertük, hozzáadjuk a lisztet és a keményre vert tojásfehérjét. Vajjal kikent, kevés liszttel megszórt tortaformába helyezzük a masszát, és negyven-hatvan percig sütjük. Amikor kihűlt, elsimítjuk rajta a felmelegített baracklekvárt, s amikor az is kihűlt, elkenjük rajta a csokoládéfondant-t.

A csokoládéfondant hozzávalói:
2 tojásfehérje,
15 dkg csokoládé,
kevés vaníliás cukor,
2 evőkanál porcukor
Felverjük a tojásfehérjét, hozzákeverjük a megreszelt csokoládét, a vaníliás cukrot és a porcukrot, s addig keverjük tűzön, amíg összesűrűsödik. Amikor kihűlt, elsimítjuk a torta tetején.





Megjegyzés:

A fotót Rethanna küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Marhapörkölt
  2015-09-05 21:33:50, szombat
 
  Marhapörkölt

Hozzávalók:

60 dkg marhalábszár
1 nagy fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
1 evőkanál édes-nemes pirospaprika
2 paradicsom
1 paprika
2 dl vörösbor
1 mokkáskanál majoránna

Elkészítés:

1. A húst megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, és falatnyi kockákra aprítjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, összevágjuk.

2. Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a hagymát. Levesszük a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát. Hozzáadjuk a húst, visszatesszük a tűzre, és kissé megpirítjuk.

3. A paradicsomot és a paprikát leöblítjük, összevágjuk, és a húshoz adjuk. Felöntjük a borral, sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük, és lefedve pároljuk. Amikor a levét elfőtte, kevés vizet adunk hozzá. Egyszerre nem sokat, mert a pörkölt lényege, hogy sűrű lében párolódjon. (főzési idő kb. 2 óra)

4. Galuskával, tarhonyával, főtt burgonyával vagy tésztával köríthetjük.

1 adag: 2160 kJ/514 kcal

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Húsleves a baromfiudvarból
  2015-09-05 21:31:47, szombat
 
  Húsleves a baromfiudvarból

Hozzávalók:

8 személynek:
50 dkg libanyak
50 dkg pulykanyak
50 dkg pecsenyekacsa szárnytő
1 kg csirkemell csont
4 szál sárgarépa
3 szál fehérrépa /gyökér/
1 kis fej zeller és/vagy zellerzöld
1 kis fej karalábé
1/4 fej kelkáposzta
1 db paprika
1 db paradicsom
1 db burgonya
1 nagyobb fej vöröshagyma megmosva, de héjastól
1 gerezd fokhagyma

egész bors
sáfrány vagy sáfrányos szeklice /elhagyható/
csipet gyömbér
csipet szerecsendió virág
ételízesítő
petrezselyemzöld

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk. A csontokat leforrázzuk, leöblítjük.





A csontokat, nyakakat és szárnytövet hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt, lehabozzuk. Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, sót, borsot, a hagymákat, az ételízesítőt, és kis lángon legalább 1 órát főzzük. Beletesszük a zöldségeket és készre főzzük.





A levest hagyjuk fél órát pihenni, majd átszűrjük. A feldarabolt zöldségekkel és külön kifőzött tésztával tálaljuk.





Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kautz1009 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Szüret előtt
  2015-09-05 16:59:29, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek tavasztól-télig  
Szeretetben eltöltendő hétvégét!
  2015-09-05 16:52:28, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó napot!
és



 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
Végre enyhülés
  2015-09-05 12:16:11, szombat
 
 



Végre hozzánk is elért az enyhülést hozó eső.
Most kellemes az idő, az eső sem zavar, legfeljebb nem megyek ki.
Most 17 fok a hőmérséklet, végre levegőt is lehet kapni.
A hírtelen jött 20 fokos csökkenést kissé megérzi a szervezet,
de majd túl leszünk rajta, megszokjuk.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2015.08 2015. Szeptember 2015.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 346 db bejegyzés
e év: 4135 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 95
  • e Hét: 2309
  • e Hónap: 16214
  • e Év: 145921
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.