Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Energialégzés gyakorlatok
  2015-01-29 11:38:13, csütörtök
 
  Link

Link



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Böjt, légzés  
Határozz, hogy úgy legyen !
  2015-01-29 06:32:28, csütörtök
 
  Nem lesz a tiéd, amiért könyörögsz, sem az, amit akarsz. Azért, mert éppen a kérésed rögzíti a hiányt, és ha kimondod, hogy mi után vágyakozol, azzal pontosan és csakis ezt az élményt, azaz az akarást hozod létre a valóságodban. A helyes imádság tehát soha nem az esdeklő könyörgés, hanem a hálaadás imája. Ha előre köszönetet mondasz Istennek azért, aminek a megtapasztalása mellett döntöttél, legyen az bármi, akkor végeredményben elismered a létét - gyakorlatilag. A hála így a legerőteljesebb nyilatkozat Isten számára; megerősítése annak, hogy megadtam a választ, mielőtt még kérdeztél volna. Úgyhogy soha ne könyörögj. Határozz, hogy úgy legyen!

Neale Donald Walsch




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - Háláról ********  
Tedd, amit akarsz !
  2015-01-29 06:29:03, csütörtök
 
  Tedd, amit akarsz! Tedd azt, ami úgy tükröz, úgy ábrázol téged, mint éned egyre nagyszerűbb változatát! Ha rossznak akarod tartani, tartsd rossznak. De ne ítélkezz, és ne kifogásolj, mert semmiről nem tudod, miért történik meg, sem azt, hogy hová vezet. És ne feledd: amit megbélyegzel, az téged fog megbélyegezni, és amit elítélsz, egy napon azzá válhatsz.

Neale Donald Walsch



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Életed célja
  2015-01-29 06:25:25, csütörtök
 
  Életed célja az, amit annak hiszel. Küldetésedet te szabod ki saját magadnak. Életed pedig az lesz, amivé teszed, és soha, senkinek nem lesz joga ítélkezni feletted.

Neale Donald Walsch




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A célokról  
Titkot rejt a csend !
  2015-01-29 06:04:01, csütörtök
 
 
Titkot rejt a csend! A legédesebb hang a csend hangja. Ez a lélek dala.
Ha inkább a világ zajának hiszel, mint a lélek csendjének, elvesztél.

Neale Donald Walsc




 
 
0 komment , kategória:  Idézetek - A lélek csendje  
Müller Péter ÜZENETE !
  2015-01-27 08:45:30, kedd
 
 




Kedves Barátaim !
Rengeteg levelet kapok tőletek. Sokan szeretnétek találkozni, beszélgetni velem. Nehezen mondom ki Nektek, hogy sajnos ez nem lehetséges, mert ezek a beszélgetések nemcsak Nektek - nekem is roppant fontosak és hasznosak lennének. Nem tudok már beszélgetni. Elsősorban azért, mert megöregedtem.
Minden időm magamnak kell már. Úgy szeretnék elmenni, hogy ne hagyjak itt semmit - csomagolok. Ilyenkor a lélek már befelé fordul. Önmagán kell dolgoznia. És azokon a műveken, melyeket talán még megírhatok. De ez csak a kisebbik ok. A nagyobbik az, hogy számomra a BESZÉLGETÉS mindig is nagy felelősséget jelentett. Odaadtam magam, s fölvállaltam a másikat. Ez nem egyetlen alkalom. Ez több alkalom. És felelősség. És a felelősség egy életre szól. Vannak olyan ismerőseim, akikkel harminc évvel ezelőtt beszéltem, és most igazolják vissza a szavaimat. Nem tudok már úgy figyelni mint régen. Sajnos, még a családomra sem. Feleségemre, unokáimra sem. Az igazi figyelemtől hamar elfáradok. Ez az igazság. Kevés barátom van ezért. Ritkán találkozok velük. Vigyáznom kell, hogy el ne veszítsem őket. Figyelmem gyakran a saját lelkemben jár már. Ezért nem tudom már elolvasni mások művét sem. Valaha rengeteget olvastam. Ez volt a szakmám. Ma már csak azokat a könyveket és sorokat olvasom, amelyek - önző módon - a saját meditációmhoz kellenek. Igyekszem nem megöregedni - de sajnos nem megy. Csak az vigasztal, hogy ez másoknak sem igen ment.
Bocsássatok meg.

Péter
 
 
0 komment , kategória:  Író - Müller Péter  
Az egyház sötét oldala
  2015-01-27 08:36:10, kedd
 
  Enigma 2011.11.15. Az egyház sötét oldala - YouTube : Link...

Enigma 2011.11.08. - Vatikáni összeesküvések : Link...



 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Kereszténység   
Amit tudni érdemes.
  2015-01-26 05:48:12, hétfő
 
 
Az ember már az óvodában megtanulja mindazt amit tudni érdemes.

Rober Fulgham

Hogyan éljünk?

(...) Életem legfontosabb viselkedési szabályait egytől egyig az óvodában sajátítottam el. Az egyetemen a bölcsesség nem volt különösebb érték, az óvodában azonban annál inkább.
Íme, amit tanultam:
Ossz meg mindent másokkal!
Ne csalj a játékban!
Ne bánts másokat!
Mindent oda tégy vissza, ahonnét elvetted!
Rakj rendet magad után!
Ne vedd el a másét!
Kérj bocsánatot, ha valakinek fájdalmat okoztál!
Evés előtt moss kezet!
Húzd le a vécét!
A frissen sült sütemény és a hideg tej tápláló.
Élj mértékkel! Mindennap tanulj, gondolkodj, rajzolj, fess, énekelj, táncolj, játssz és dolgozz egy keveset!
Délutánonként szundíts egyet!
A nagyvilágban óvatosan közlekedj, fogd meg a társad kezét, és ne szakadjatok el egymástól!
Ismerd fel a csodát! Ne feledd a magocskát a műanyag pohárban: a gyökerek lefelé terjeszkednek, a növények felfelé, és senki nem tudja pontosan, mindez hogyan van, de valamennyien hasonlóképpen élünk.
Az aranyhalak, a hörcsögök, a fehér egerek, még a magocska is a műanyag pohárban - mind meghalnak egyszer. Mi is.
És emlékezz ... az első szóra, melyet megtanultál - a legfontosabbikra -: nézd!

Minden fontos dolog bennük foglaltatik. A szeretet és az alapvető higiénia. Az ökológia, a politika, az egyenlőség és az értelmes élet.
Válaszd ki bármelyik pontot, fordítsd le bölcs felnőtt szavakra, és alkalmazd családodra, kormányodra, munkádra, egész életedre - meglátod, bölcsnek és igaznak fogod találni.
Gondold csak el, mennyivel jobb volna a világ, ha összes lakója süteményt és tejet uzsonnázna minden délután három órakor, aztán pedig fogná a plédjét és szunyókálna egy keveset. És milyen jó volna, ha az összes kormány oda tenne vissza mindent, ahonnét elvette, és rendet rakna maga után. És akárhány éves is vagy, még mindig érvényes a szabály: a nagyvilágban fogd meg a társad kezét, és ne szakadjatok el egymástól.

,,A világ néha egész tűrhető helynek látszik, nem?"




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az vagyok, aki vagyok...................
  2015-01-25 18:48:00, vasárnap
 
  "Az vagyok, aki vagyok, amit mutatok, amit az emberek látnak, az a valódi énem. Sohasem próbáltam mások kedvéért megváltozni. Ha valaki így szeret, annak örülök, ha nem, az majd elkerül.
Az életem elért egy pontra, ahol már az időmet nem akarom fölösleges dolgokra pazarolni. Már nem akarok elvárásoknak megfelelni, többé egyetlen percet sem pocsékolok azokra, akik nem úgy gondolkoznak ahogy én. Nem érdekelnek a pletykák. Untatnak és nincs többé türelmem azokhoz, akik képtelenek bátorítani a spirituális utamon."




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Vatikánt, vagy Jézust követed ?
  2015-01-13 07:04:38, kedd
 
  Link....






Ferenc pápa szerint

A megváltás ingyenes, be kell fejezni azt a gyakorlatot, hogy az egyház pénzt kér keresztelőkért, az áldásért és a misékért - mondta Ferenc pápa a pénteki reggeli misén.

Rosszul viseli az egyház anyagiasságát Ferenc pápa, a péntek reggeli misén a római Santa Maria templomban ugyanis arról beszélt, hogy botrányosan eluralkodott az egyházon belül a kereskedelmi szemlélet.

Azt mondta Ferenc pápa, hogy az egyház időnként botrányosan viselkedik az emberekkel, egy templomba belépve gyakran árlistákat látunk, amelyen felsorolják a keresztelő, az áldás és a mise ellenértékét. A nép ezen felháborodik - mondta a pápa a Corriere.it beszámolója szerint.

Ferenc pápa a reggeli misén abból az újszövetségi szövegrészből indult ki, amelyben Jézus korbáccsal űzi ki a kufárokat a templomból. Jaj azoknak az egyházaknak, amelyek üzletelnek, a megváltás ingyenes! - kiáltott fel Ferenc pápa a cikk szerint.

Aztán elmesélt egy személyes történetet: még papként találkozott egy párral, akik szeretettel volna misével megesküdni, de a plébánián azt mondták nekik, hogy nem lehet. Mire visszakérdeztek, hogy az hogyan lehet, hiszen a konzílium azt tanácsolja, hogy mindig mise keretében eskessenek, a plébánián azt a választ kapták, hogy nincs rá idő, mert más is vár, és ha valóban akarnak egy plusz húsz perces misét is, akkor fizessenek dupla időt.

Azt is hozzátette a misén a pápa, hogy az emberek minden hibát meg tudnak bocsátani a papjaiknak, kivéve kettőt: ha egy pap anyagias, és ha rosszul bánik az emberekkel.




 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Kereszténység   
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2014.12 2015. Január 2015.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 27 db bejegyzés
e év: 266 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 360
  • e Hét: 1650
  • e Hónap: 10320
  • e Év: 66253
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.