Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Figyelj a kegyelem Szellemének a hangjára
  2015-10-11 23:15:22, vasárnap
 
 

Mert megjelent az Isten üdvözítő kegyelme minden embernek, amely arra TANÍT MINKET, hogy megtagadván a hitetlenséget és a világi kívánságokat, mértékletesen, igazán és szentül éljünk a jelenvaló világon.- Titus 2:11-12

A kegyelem tanít minket! A ,,kegyelem Szelleme" a bensőnkben ad nekünk útmutatást. Hagyd, hogy Isten Szent Szelleme tanácsot adjon neked, és megtanítsa, hogyan élj ebben a világban.

Ha a világ hangjára figyelsz, akkor a világi - testi - módon fogsz gondolkodni, ami halált jelent. De ha a kegyelem Szellemének hangjára figyelsz, akkor szellemi módon fogsz gondolkodni, és ez az Ige szerint élet és békesség.

Tehát amikor a Szent Szellem csendes, szelíd hangján szól hozzád a szívedben, akkor figyelj oda,és engedelmeskedj Neki. Az Ő útjai működnek! Bízz meg Benne, és emlékeztesd magad erre: Ő azt akarja, hogy jól menjenek a dolgaid.

Talán arra kér téged, hogy hagyj el bizonyos dolgokat, amelyek túl sok idődet és figyelmedet veszik el.

Vagy arra késztet, hogy kelj fel egy kicsit előbb, és tölts több időt az Igében és imádságban.

Ha megteszed, amit mond neked, akkor erősebbé válsz Isten kegyelmében, és így Isten áldásaiban is.

Ne habozz egy percig sem. TEDD MEG! Ha változást akarsz, változtass!

Gloria Copeland * Igei olvasmány: 1 Korinthus 1:3-8
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Isten célja, hogy fejlessze a jellemed
  2015-10-11 10:26:40, vasárnap
 
  Link

Isten célja, hogy fejlessze a jellemed, nem pedig, hogy kényelmes életed legyen


"Öltsünk magunkra egy teljesen új életet - egy Isten által tervezett életet, mely belülről újult meg és ti magatok is dolgozzatok azon, hogy Isten jelleme is tükröződjön ezen az életen."(Efézus 4:22-24. MSG)


Sok vallás és New Age filozófia a régi hazugságot hirdeti, hogy emberfelettiek lehetünk vagy istenekké válhatunk. Hadd legyek teljesen világos: sosem válhatsz az Istenné sőt egy istenné sem.

Ez az arrogáns hazugság a Sátán legősibb kísértése. Sátán azt ígérte Ádámnak és Évának, hogy ha követik az ő tanácsát, "Lehettek olyanok mint az istenek" (I. Mózes 3:5. KJV)

Gyakran kívánjuk azt, hogy istenek lehessünk, amikor próbáljuk magunk körül a körülményeinket, a jövőnket és az embereket irányítani. Azonban mint teremtmények sosem válhatunk Teremtővé. Isten nem akarja, hogy istenné válj; azt akarja, hogy istenivé válj, átvedd az ő értékrendjét, hozzáállását, jellemét. Arra lettünk teremtve, hogy "öltsünk magunkra egy teljesen új életet - egy Isten által tervezett életet, mely belülről újult meg és ti magatok is dolgozzatok azon, hogy Isten jelleme is tükröződjön ezen az életen."

Isten földi életedre vonatkozó célja nem kényelmes, a jellemedet fejleszti. Azt akarja, hogy felnőj lelkileg és Krisztusivá válj. Azzal, hogy Krisztusivá válsz nem veszted el önmagad, nem válsz tőle agyatlan klónná.

Isten egyedivé teremtett, tehát ezt nem szeretné lerombolni. A Krisztusiság a jellemedet formálja, nem a személyiségedet.

Minden alkalommal, amikor elfelejted, hogy ez a jellem Isten célja az életedre, ideges leszel a körülményeid miatt. Azon gondolkodsz, "Miért történik ez velem? Miért ilyen bonyolult ez a helyzet?" Az egyik válasz az, hogy az életnek bonyolultnak kell lennie! Ez teszi lehetővé a növekedésed. Emlékezz, a Föld nem a Menny.

Sok keresztény félremagyarázza Jézus "bőséges életre" (János 10:10.) vonatkozó ígéretét. Azt hiszik ez tökéletes egészséget, kényelmes életet, állandó boldogságot, az álmok valósággá válását és az imáknak és hitnek köszönhetően a problémáktól való teljes felszabadulást jelenti.

Egy szóval, arra számítanak, hogy a keresztény élet könnyű. Mennyországra számítanak a Földön.

Ez az önközpontú gondolkodás úgy kezeli Istent, mintha egy dzsinn lenne, aki azért létezik, hogy téged szolgáljon és az önző kívánságaidat teljesítse. Isten azonban nem a szolgád, és ha azt gondolod, hogy az életnek könnyűnek kell lennie, akkor vagy komolyan kiábrándulttá fogsz válni vagy a valóságot tagadva fogsz élni.

Sose felejtsd el, hogy az élet nem rólad szól! Isten céljaiért létezel, nem fordítva. Miért nem teremtett Isten Mennyországot számodra a Földön? Isten azért adta nekünk az időt a Földön, hogy építsük és erősítsük a jellemünket a Mennyországra.

Beszéljetek róla:

Annak fényében, hogy a világ folyton változik, de nem épp jobb irányba, hogyan bátorít téged ez az áhítat?
Melyik igeverset idézed fel magadban, hogy segítsen amikor bátortalansággal vagy bonyolult körülményekkel találod szembe magad?
Mit vársz Istentől? Honnét jön a motiváció azokhoz az elvárásokhoz?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2015. 10. 04.) Napi remény
Link
 
 
1 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Készülj fel az üldöztetésre
  2015-10-11 00:00:06, vasárnap
 
  Link

De mindazok is, akik istenfélően akarnak élni a Krisztus Jézusban, üldöztetni fognak.
2 Timótheus 3:12

Érted ezt? Akik istenfélően akarnak élni, üldöztetni fognak. Nem csak a ,,szuper szentek", nem csak azok, akik misszionáriusok ellenséges országokban - hanem MINDENKI.

Ha Istenért akarsz élni, akkor elő fog fordulni, hogy üldöztetés ér. Az ördög gondoskodik róla!

Nem azért mondom ezt, hogy megijesszelek, vagy elszomorítsalak. Azt szeretném, ha fel lennél készülve.Amikor ismered az ördög stratégiáit, akkor nem tudja olyan sikerrel használni azokat arra, hogy összezavarjon, vagy letérítsen az útról.

A 2 Korinthus 10:4 így szól: ,,Mert a mi hadviselésünk fegyverei nem testiek, hanem Isten által hatalmasak erősségek lerontására." Tehát vedd a fegyvereidet, és készülj fel a sátán támadására.

Így bármikor és bárhol jön is a támadás, nem fog megállítani téged, de még le sem fog lassítani.

Ez most különösen fontos, mert az utolsó napokban élünk. Az ördög ideje egyre rövidebb itt a földön. Kétségbe van esve. Bármit meg fog tenni, hogy leállítsa a gyülekezetet. De Jézus azt mondta, hogy a pokol kapui sem vesznek az Ő Gyülekezetén diadalmat! (Máté 16:18)

Ne felejtsd el, hogy minél inkább hasonlítunk Jézusra, és minél inkább megnyilvánul Isten dicsősége az életünkben, annál nagyobb veszélyt jelentünk a sátán királyságára. Jézus azt mondta: ,,Örüljetek és örvendezzetek azon a napon, ujjongjatok és vigadjatok, mert ímé, a ti jutalmatok gazdag, hatalmas, erős és bőséges a mennyekben" (Lukács 6:23, az Amplified Bible, bővített bibliafordítás alapján).

Tehát amikor üldöztetés ér - és tudod, hogy érni fog -, akkor örülj és örvendezz. Vedd a Jézus által ajánlott gyógymódot, és kezdj el örvendezni, ugrándozni, és dicsérd Istent! Nem fog bántani az üldöztetés, ha ezt teszed. Kipróbáltam, és működik.

Gloria Copeland

Igei olvasmány: ApCsel 6:1-15
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 78 db bejegyzés
e év: 906 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3286
  • e Hét: 7513
  • e Hónap: 18566
  • e Év: 79867
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.