Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Az ősz jót tesz a szerelemnek
  2015-10-14 22:30:22, szerda
 
 




AZ ŐSZ JÓT TESZ A SZERELEMNEK


Ilyenkor kezdődik a valódi romantika!


Eső, vihar, szomorúbb napok: az aggodalom egyáltalán nem jogos a lehangoló ősz miatt. Ekkor kezdődik ugyanis a pároknál a valódi romantika, ez ugyanis a legjobb periódus arra, hogy mély érzelmeket éljünk át.

A szerelemnek romantikára van szüksége - és az ősz jó alkalom arra, hogy a nyári flörtökből tartós kapcsolat legyen. Most nem idézzük fel Petőfitől a "Szeptember végén"- t, és azzal sem akarunk senkit elszomorítani, hogy nemsokára ismét a fűtésszabályzót kell keresgélnünk a lakásban. Ugyanakkor nem érdektelen, hogy Petőfi tényleg szeptemberben írta a verset - ekkor mentek nászútra a feleségével. De most nem költészeti babérokra törünk.

A közép-európaiak szervezetének ritmusa ugyanis a kutatások szerint tényleg igazodik az évszakokhoz. Így az ősznek is megvan a maga szerepe negyedéves ciklusunkban. Hormonjaink, vérnyomásunk, bőrünk vérellátása, immunrendszerünk és alvásunk is függ tőle. De még a testhőmérsékletünk is alakul az évszakok váltakozásával.

Több kutatás vizsgálta már azt, hogyan alkalmazkodik a szervezetünk és viselkedésünk az év ritmusához. Egy német kutatás - Till Roenneberg, a müncheni Ludwig Maximilian Egyetem orvosipszichológia-professzora vezette - például 166 ország statisztikáját hasonlította össze.

Ősz: nem csak a megfázás időszaka

Kiderült: télen többet eszünk, és ennek megfelelően hízunk, ráadásul még húsz perccel többet is alszunk. Tavasszal vagyunk a legérzékenyebbek. Nyáron szenvedjük el könnyelműségünk miatt a legtöbb balesetet, kalandokra is ekkor vagyunk leginkább kaphatók. Ugyanakkor a hőség a vérkeringésünket veszi igénybe. Az őszről a közhiedelem azt tartja, hogy a megfázáson és a melankólián kívül nem sokat várhatunk tőle. Ez azonban nem így van.

A kutató megállapította, hogy minél messzebb fekszik egy ország az Egyenlítőtől, annál nagyobb hatással vannak az évszakok a lakóira. Így az ősz is hat ránk, például az érzelmeinkre is. És ilyenkor kerül elő a valódi romantika, erre ugyanis az ősz adja a legjobb alkalmakat: a legszebb sétákat ilyenkor tehetjük: a hűvösebb levegő tisztábbnak hat, a színpompás lombkoronák, a fák lehulló levelei, mind-mind befolyásolják a hangulatunkat. Ilyenkor a testünk szinte kívánja a kiadós sétákat, túrákat.

A valódi romantika ősszel kezdődik
http://media.hazipatika.com/cikkek/main/51/3251//oszi_szerelem.jpg

Ugyanakkor a szerelem és a szeretet is ilyenkor mélyül el: az ősz a múlékonyság időszaka, és ez elgondolkoztatja az embereket. Nyáron minden könnyebbnek tűnik, mintha minden könnyedebben menne, és az eredetileg esetleg csak múló flörtnek gondolt kapcsolatok is szeptembertől kezdhetnek elmélyülni. Ennek oka részben természeti: ha kint egyre hűvösebb van, akkor legalább belül szükségünk van a melegségre.

A közös főzés összehoz

A párok számára ilyenkor a télre való felkészülés jó alkalmat ad a közös étkezésekre, főzésekre. Testünk a télre azzal is készül, hogy igyekszik a fagyok ellen a test gyarapodásával védekezni. (Más kérdés, hogy a modern embernek tényleg szüksége van-e erre, mert a gyűjtögető-vadászoknak életmentő lehetett az őszi testsúlygyarapodás, de egy fűtött lakásban üldögélő mai német-; vagy netán magyar - házaspárnak nem biztos, hogy elengedhetetlenül fontos a pluszkilók felszedése.) [


HáziPatika.com - 2015. október 14. 17:00

Link








 
 
0 komment , kategória:  Életmód   
10 furcsa dolog, amit testünk árul el rólunk!
  2015-10-14 20:30:06, szerda
 
 







10 FURCSA DOLOG, AMIT TESTÜNK ÁRUL EL RÓLUNK!
/Nagymellű intelligencia és a csípő hűtlensége?/


Eddig is tudtuk, hogy a szem a lélek tükre, de azt biztosan nem, hogy atlétikai képességeinkre is következtetni lehet belőle! Ez és számos egyéb titok tárul fel rólunk, ha valaki jobban megnézi testfelépítésünket!

Testünk igazi nyitott könyv lehet azok számára, akiket érdekelnek az apró részletek! Árulkodhat a képességeinkről, arról, miben vagyunk tehetségesek, de arról is, mi történhet velünk a jövőben. Kukkantsunk bele, mire jutottak kutatók tanulmányai a fizimiskánkkal kapcsolatban!


1. Mellkas

Ha egy nőről azt halljuk, ,,meg van áldva", vajon a melleire vagy az agyára célzunk-e? Akkor sem tévedünk, ha mindkettőre gondolunk. A Chicago-i egyetem tanulmánya során a szociológusok 1200 nőt vizsgáltak: különböző kosárméretűeket választottak és IQ-tesztet csináltattak velük. A nagyobb mellű hölgyekről kiderült, hogy átlagosan 10 ponttal teljesítettek jobban, mint a többiek. A kutatók nem tartják kizártnak, hogy lehet kapcsolat a nemi hormonok szintje és az intelligencia között, de lehetséges, hogy csupán természetes szelekcióról van szó.






2. Derék

Karcsú a derekunk? Valószínűleg hosszú életűek leszünk - állítja egy tanulmány, melynek felfedezései összefüggésbe hozták a nagyobb haskörfogatot és magasabb halálozási gyakorisággal. Mi több, a kockázat ugyanolyan nagy volt a derék méret kapcsán akkor is, ha az illető egyébként normális testsúlyúnak számított. Ez különösen igaz a nők esetében. A derék mérete tehát kulcsfontosságú az optimális egészséghez!

3. Köldök

Hogy mely tájékra esik a köldök a hasunkon, az egy tanulmány szerint jelezheti, mennyire gyors futók vagy úszók vagyunk. Ugyanis ez a súlypontunkról árulkodik, mely a köldök táján van. Két ugyanolyan súlyú atléta közül a magasabb súlypontú (vagyis magasabban levő köldökkel rendelkező) lesz a gyorsabb futó. Az alacsonyan elhelyezkedő köldök esetében azonban gyorsabb úszók leszünk!

4. Csípő

A Leeds-i egyetem 18 és 26 év közötti nők körében végzett tanulmánya szerint van összefüggés a csípő szélessége és az egy éjszakás kalandokra való hajlandóság között. Minél szélesebb a csípő, annál hajlamosabbak a hölgyek igent mondani az csak egy éjre szóló ismeretségekre, több szexuális partnerük is van. A széles csípő persze nem feltétlenül okozza, hogy ilyen beállítottságú legyen valaki, de az is igaz, hogy minél szélesebb a csípő, annál könnyebb a szülés is, és az ilyen nők a szex következményeitől is kevésbé tartanak.





Az idősebb hölgyek körében ugyanakkor a szélesebb csípő és a nagyobb hátsó a feledékenységet is jelzi egyben. A csípő köré gyűlő zsír ugyanis több ún. citokint szabadít fel, mely lelassítja a gondolkodást. S miközben a zsír típusát aligha változtathatjuk meg, amivel meg vagyunk áldva, a kevesebb mindig jobb!


5. Combok

Túl jól hangozhat, hogy igaz legyen, de azoknak, akiknek kerekebb a hátsója és vastag a combja (férfinál és nőnél egyaránt), egy tanulmány szerint kisebb az esélye a szív- és érrendszeri betegségre és a 2-es típusú diabéteszre. Ennek oka a nagyobb izomtömeg is lehet, amely miatt több kalória ég el és ez a szervezetnek is segít reagálni az inzulinra. A tipikusan a test alsó felére lerakódó zsír szintén szerepet játszhat. A kutatás szerint ez a zsír elnyeli és felszívja a káros zsírsavakat (miközben a hasi zsír tárolja őket). Ez persze nem azt jelenti, hogy azonnal álljunk neki enni, hiszen zsírtömegből sosem előnyös a sok!

Ha azonban túlságosan vékonyak vagyunk, a sovány combok megléte az alsó lábszár-izomtömeg csökkenéséhez vezethet.


6. Haj

Ha vörös a hajunk, nagyobb a valószínűsége annak, hogy a fájdalmat intenzívebben érezzük egy tanulmány szerint. A kutatók szerint ugyanaz a genetikai mutáció, mely felelős a vörös hajért, kapcsolódik ahhoz, ahogyan az agy a fájdalomérzetet kialakítja. Vagyis nem kérdés, hogy ha vörös a hajunk, jobban félünk a fogorvostól!





Ami a szőkéket illeti: nem buták! Egy nemrégiben megjelent tanulmány nem mutatott ki semmiféle összefüggést a hajszín és az intelligencia között. Az arany hajszálak a kutatók szerint csupán egy kis génmutáció eredményei a bőrben, egy változás, amely semmi egyebet nem érint, még azokat a géneket sem, melyek a szemszínért felelősek.


7. Fülek

Lássuk csak a füleinket! Látunk-e átlós ráncot? Ha igen, talán nagyobb az esélyünk a szívbetegségre - számos tanulmány alapján. Egy konkrét tanulmány azonban azt állítja, hogy az általuk vizsgált, szívbetegség- vagy szívroham miatt elhalálozott alanyok közül a férfiak 72 százalékának, a nők 67 százalékának ott volt a fülén az átlós fülcimpa ránc.


8. Szemek

Vajon jó atlétikai képességeink vannak? Szemszínünk jelezheti, milyen sportban lehetünk jók! Egy tanulmány szerint a sötét szemű emberek olyan sportágakban remekelnek, melyek gyors reakcióidőt igényelnek, így a boxban például vagy a fociban. A világos szeműek pedig az olyan sportokban jobbak, amelyekben ők irányítanak, vagyis az olyanokban, mint a bowling, golf, labdahajítás.


9. Szemöldök

Ha a szőr a külső szemöldökünkön ritka, itt az ideje, hogy ellenőrizzük a pajzsmirigyünket! A ritkuló szemöldök ugyanis, különösen a legszélső harmadán, a Hashimoto-kórhoz vagy pajzsmirigy-alulműködéshez kapcsolódhat. Sőt, ha a szemöldök ritkul, az már a betegség előrehaladottabb állapotát jelzi.






10. Áll

Nagy az állkapcsunk? Vagy inkább határozott? Ez rossz hír lehet a partnerünk számára, egy tanulmány szerint ugyanis lehetséges, hogy van összefüggés nőknél az erősebb állkapocs és a hűtlenség között (talán a tesztoszteron felelős érte?). A tanulmány azt is hozzáteszi, hogy a szexuális gátlástalanság, mely a hűtlenség lehetőségével függ össze, potenciálisan a férfias női arcvonásokkal is kapcsolatban lehet.

napidoktor.hu

Link





 
 
0 komment , kategória:  Életmód   
6 éve napi 23 órán át fűzőt visel
  2015-10-14 18:45:12, szerda
 
 




6 ÉVE NAPI 23 ÓRÁN ÁT FŰZŐT VISEL - ÍGY NÉZ MOST KI!


Extrém vékonyra formálta a derekát egy venezuelai modell.

Aleira Avendaño az elmúlt 6 év során a hét minden napján, 23 órán keresztül szorosra húzott fűzővel szorította össze a derekát. A 25 éves nő nem törődik a drasztikus testmódosítás egészségügyi kockázataival. Saját bevallása szerint az extrém vékony derék a legjobb dolog, ami történt vele az életben.

A modell mell- és fenéknagyobbító műtéten, valamint orrplasztikán és zsírleszíváson is átesett.

,,Azt akarom, hogy a derekamról ismerjenek. Nem arról, hogy nekem van a legvékonyabb derekam a világon, inkább a derekamról és az egész testemről. Azt is szeretném, hogy szexinek tartsanak" - fogalmazott.

Bár arról nem beszélt, hogy törekszik-e esetleg arra is, hogy az arca minél inkább hasonlítson a néhai Michael Jacksonra, de az alábbi képet elnézve ez sem zárható ki...

6 éve, napi 23 órán át fűzőt visel

Forrás: Elite Daily







 
 
0 komment , kategória:  Bulvár  
„ derék” dolog...
  2015-10-14 18:30:58, szerda
 
 







,,DERÉK" DOLOG...

,,Fát lehet vágni a hátán" - szoktuk mondani a megpróbáltatásokat jól bíró emberre, hiszen bármilyen problémával szemmel láthatóan meg tud küzdeni. Mindegy neki, hogy magánéleti, vagy munkahelyi problémái vannak, vagy egésznap mázsás súlyokat cipel, minden nap újult erővel tud neki vágni feladatának. Mígnem egyszer csak azt látjuk, hogy ,,derékba tört az élete". Nem bírta tovább a nyomást, a lelki és fizikai terhelések összeroppantották az egészségét...

Kétféle embertípus létezik: akinek már fájt, vagy fáj a dereka, és akinek majd fog. Ez így elég rosszul hangzik, de van megoldás. Ma a dolog úgy néz ki, hogy derékfájás esetén jobb esetben orvoshoz fordulunk, aki vagy továbbküld bennünket ortopédiára vagy további vizsgálatokat rendel el, és valamilyen gyógyszer felírásával zárul a protokoll. Jobb esetben fürdőkúra fizikoterápiával, masszírozással kiegészítve képezi a terápia lényegét. Amíg a gyógyszert szedjük, a tünetek legtöbbször mérséklődnek, de szinte biztos, hogy előbb-utóbb kiújulnak valamilyen sporttevékenység vagy cipekedés, emelés hatására. Sok esetben a gyógyszerek mellékhatása is megjelenik, esetleg kifejezetten új tüneteket produkálva. A probléma az, hogy ezekben az esetekben is csak tüneti kezelés történik, nem az okokat keressük meg. Ha ugyanis megvan az ok, akkor ezeket megszüntetve az okozat - tehát a panasz - is eltűnik.

Miért fáj tehát a derekunk? Az okok egészen régről származnak: amikor négy lábról két lábra álltak őseink, akkor kezdődtek a problémák. A gerincoszlop terhelése négy helyett két lábra tevődött át. Ezzel még nem is lett volna akkora baj, mert a természet bölcsen kiképzett a gerincoszlopon élettani görbületeket, amelyek rugalmasan csillapítják a lökéshullámokat. Sokkal több a probléma az egész napos görnyedt üléssel, a lapos talajon lapos cipőben történő járkálással, az elégtelen vízfogyasztással és a csigolyákat összetartó mély hátizmok sorvadásával. Ez utóbbi tényező a legnagyobb baj. A csigolyák közti kis izmokat nemigen használjuk, ezek nagyon gyorsan elsorvadnak, pedig ezek tónusban tartása megakadályozza, hogy a csigolyák egymásra ,,roskadjanak", ami a kilépő idegeket nyomás alá helyezi és ezt a szervezet izomgörccsel, az izmok spasztikus összehúzódásával próbálja kompenzálni, ami a derékfájdalmat magyarázza.

Sajnos kevesen isszák meg a naponta szükséges legalább 3 liternyi tiszta vizet, amely a csigolyák közti ,,lengéscsillapító" porckorongokat tónusban tartja, a vízhiány miatt ezek is zsugorodnak, ami ismét oda vezet, hogy a kilépő idegek nyomás alá kerülnek és fájni kezd a derekunk. Szólnunk kell még néhány szót a savasító étkezésről is: a túlzott hús- és finomított szénhidrátfogyasztás, a glutén-, laktóz- és tejfehérje-terhelés a szervezet sav-bázis egyensúlyát savas irányba tolja el,
aminek a vérpályában történő kiegyenlítését a szervezet az ásványi anyagoknak a csontrendszerből történő kivonásával oldja meg, ami már rövid távon is csontritkuláshoz vezethet.

Az okok ismerete adja tehát a megoldást is: együnk minél több zöldségfélét, gyümölcsöt, halat és tenger gyümölcseit, tojást, magvakat, mértékkel nem iparilag tenyésztett antibiotikumos és hormonos húsféleséget, igyunk meg naponta 3 liter tiszta vizet, vagy cukor nélküli teát, vagy limonádét és zöldséglevet, mérsékeljük a glutén-, cukor- és laktóztartalmú élelmiszerek fogyasztását, hagyjuk abba a dohányzást, mozogjunk naponta egy órát és hetente 3-4 alkalommal tornáztassuk meg gerinc közeli mély hátizmainkat. Egyszer-kétszer tegyük ezt szakember segítségével, azután már magunk is képesek leszünk önálló gerinctornára. Rendkívül hasznos lehet a jóga is, ami a Kelet legnagyszerűbb hagyományait hozza el hozzánk és remek hatása van gerincünkre. Sokan ülnek fittball-ra, ami a gerincet állandó tónusban tartja vagy hordanak domború talpú cipőt, ami szintén áttételesen tornáztatja a mély hátizmokat. Jó még az egyenetlen talajon történő mezítlábas járás és a hátúszás is. Természetes alapanyagú porcerősíő komplex készítmények rendszeres szedése (például Porckomplex) sokat segíthet a panaszok mérséklésében.

Láthatjuk tehát, hogy milyen sokat tehetünk derékfájásunk megszüntetéséért, ne késlekedjünk hát kezünkbe venni saját sorsunk irányítását.




 
 
1 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2015.09 2015. Október 2015.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 59 db bejegyzés
e év: 469 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1557
  • e Hét: 9794
  • e Hónap: 36417
  • e Év: 173789
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.